16.01.13, 15:16
Nic tak u nas nie slychac o zabawach hucznych i
biesiadach???.
Karnawal trwa od 2 styczni do 12 lutegohttps://i50.tinypic.com/35jlb4p.jpg
W Eruropie pierwszy raz zapoczatkowano w Wenecji w XI wieku
https://i46.tinypic.com/mtp6d4.jpg. Najstarszy jest w Rio -
- Brazylja, tam dopiero gorace rytmy rospalaja dusze i cialo.
halloween.friko.net/karnawal.html
Obserwuj wątek
    • tetika Re: KARNAWAL 16.01.13, 15:24
      a kto w dzisiejszych zapedzonych czasach ma czas i sile na bale , kreacje i szeroko pojete zycie towarzyskie....
      • kendo Re: KARNAWAL 16.01.13, 15:37
        https://i47.tinypic.com/5v7qfc.jpg
        a tak kiedys mnie naszlo i pocykalam sobie takie fotki karnawalowe

pamietam w szkolach mielismy zawsze takie bale,
        pamietasz Lusia....?

chcialabym chociaz raz zobaczyc brazyjanski karnawal,
        uda ulicami "przebierani" w najrozniejsze kreacje i tancza przy tym.
      • lusia_janusia Re: KARNAWAL 16.01.13, 15:45
        Raz do roku poscic wodzy swawole i z gronem dobrym
        towarzystwem spedzic milo wieczor np.na domowym skakaniu,
        gospodyni ma pole do popisu a pan domu do mieszania drinkow
        http://s3.rimg.info/f9d3b9c8901b207087696f5b3ddfe0b3.gif, chyba organizuja
        jakies zabawy. Przy zakupie grupy osob bilety mozn targowac cene?
        A przezycia i wspomnienia zostaja. http://s4.rimg.info/92bc21146a2f18cef1196caab29a7693.gif
        Ja wspolnie z kolezanka tak spontanicznie, zesmy sobie zorganizowaly
        zabawe sylwestrowa.
        • lusia_janusia Re: KARNAWAL 16.01.13, 16:02
          W prawdziwym karnawale z Rio tancerki sa prawie
          nagie, tylko piora i korale ich zdobia.
          • greis52 Re: KARNAWAL 17.01.13, 11:07
            Ostatnia sobota karnawału wypada 9 lutego (drugą sobotę).
            Krótki w tym roku ten czas szaleństwa trzeba korzystać
            z imprezeksmile
            • kendo Re: KARNAWAL 17.01.13, 13:09
              *Lusia,
              jak mi sie polepszy
              to na sniegu ugrilujemy sobie miesiwo i oddtanczymy Do Janerjo z balwanem....
              • lusia_janusia Re: KARNAWAL 17.01.13, 13:13
                To dla atrakcji, jakies swiatelka by sie przydaly,
                typ lampiony. Mialam kiedys takie. musze tylko
                posprawdzac wszystkie torby z ozdobami choinkowymi.
                • slo-onko Re: KARNAWAL 18.01.13, 10:16
                  to piekny,ale krotki czas. z reszta na dobre zabawy zawsze malo zcasu, a jak juz sa to szybko mijaja. ja bede w Wenecji w czerwcu i niestety karnawal mnie tam ominie,ale maske Venecką to sobie sprawię.
                  • kendo Re: KARNAWAL 18.01.13, 10:23
                    *Slo,
                    no widze urlop juz zaplanowany....
                    obowiazkowo maske trzeba zakupic,...

*Lusia
                    koniecznie poszukaj lampionow,
                    wydobrzeje to od razu zimowe grilowanie robiby....
                    • slo-onko Re: KARNAWAL 18.01.13, 10:31
                      to drugi urlop,a zimowy tuz przede mna. nie wiem czym sie skonczy,nie chce sie nastawiac,bo znowu cos nie wyjdzie.
                      karnawal zamiast w Rio lub w Venecji spedze w miescie na balu. nie dawno byla zabawa sylwestrowa,a ja wciaz przebieram nogami.
    • greis52 Karnawał w Rio... 08.02.13, 13:45
      Największa na świecie impreza pod gołym niebem,
      święto, gdy wszystko jest dozwolone, rozpoczyna się dzisiaj.
      www.polskatimes.pl/artykul/757165,karnawal-w-rio-de-janeiro-2013-to-proba-generalna-przed,id,t.html
      oj poszalałoby się jeszcze w tym tłumiesmilesmile
    • reallyfrank Na karnawał do Niemiec. 27.02.13, 12:40
      Gorąca atmosfera , wesoła zabawa , masa cukierków, czarownice i tańce na ulicach. Tak wyglada karnawał w Niemczech. Warto to zobaczyć choćby tutaj :
      Tekst linka
      • lusia_janusia Re: Na karnawał do Niemiec. 27.02.13, 12:43
        To ciekawie wyglada - dziekuje-
        • kendo Re: Na karnawał do Niemiec. 27.02.13, 13:35
          a teraz chyba juz konec karnawalu??????????????
          to po co jechac????????????????
          • lusia_janusia Re: Na karnawał do Niemiec. 06.01.14, 12:36
            W tym roku tez mamy karnawal, tutaj jakos
            bez echa przechodzi, chyba ze rodacy zibieraja sie
            w grupy i organizuja sobie sami przyjecia, zeby milo
            spedzic wieczor wsrod przyjaciol, przytupujac nogami,
            http://s2.rimg.info/74233379c62da084a24e6aad1de9e83e.gif
            • slo-onko Re: Na karnawał do Niemiec. 06.01.14, 18:27
              U nas co roku nakarnawalowych zabach duzo ludzi. Chca sie widac ludziska bawic,wytanczyc,bo co innego robic w tym smutnym swiecie skoro na kazdym kroku tragiczne wiadomosci sie slyszy?
              • lusia_janusia Re: **karnawal 2014** 06.01.14, 20:43
                SLO, jak mieszkalam w kraju to bylam za swojego zycia 2x na
                balu sylwestrowym, a jak mlodsza to krecilam nogami w
                klubach swietlicowych na karnawalowych zabawach - bylo fanie,
                wesolo i wazne ze bez alkoholu, jako nastolatka.
                • kendo Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 10:19
                  kupilam maske karnawalowa
                  bo bardzo mi sie podobala
                  https://i40.tinypic.com/2wbrbxe.jpg
                  • lusia_janusia Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 10:28
                    Kendo widze,ze naszlo Cie na kolekcjonowanie masek karnawalowych,
                    Tutaj jakos nie ma w zwyczaju naglasniania i organizowania tematycznych
                    zabaw zwiazanych z karnawalem.
                    • greis52 Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 12:41
                      oj przydałaby mi się taka maska,
                      wybieram się na bal przebierańców
                      i nie mam pomysłu żadnego na strój...
                      • kendo Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 12:52
                        *Greis,
                        swoja kupilam w Biedronce=sklepie
                        byly w roznych wydaniach....

a co do stroju to moze macie wypozyczalnie stroii przy teatrze?
                        wiem ze Slonko chodzilo na takie bale,
                        moze zapytaj Jej to Ci podpowie skad miala suknie "balowe"
                        bo zdjecia mi podsylala z takich bali i slicznie w nich wygladal...
                        • slo-onko Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 14:50
                          Kendus ja wypozyczalam z naszego teatru,ale trzeba było mieć w teatrze znajoma garderobiana. a tak to z wypożyczalni, ale już odpłatnie. w tym roku moi znajomi wypożyczyli stroj z filmu "Piraci z Karaibów". Wygladali znakomicie. Stroj lacznie z butami.
                          • lusia_janusia Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 15:07
                            Chcialbym byc na takim balu, tylko mysle??, za co bym sie
                            tez przebrala?....
                            • kendo Re: **karnawal 2014** 20.01.14, 15:27
                              achaaaaaaaaaaaaaaa...moze Greis przeczyta Twoj wpis...

Lusia
                              ja bym za arlekinowa bym sie przebrala....albo cos innego co moze bym wymyslila pozniej....
                              • slo-onko Re: **karnawal 2014 pomysly 21.01.14, 06:53
                                www.aladyn.waw.pl/galeria_dorosli.php
                                pomysly i stroje.czasami w domu mozna cos znalezc do przebrania.
                                • greis52 Re: **karnawal 2014 pomysly 21.01.14, 09:49
                                  dzięki za stronkę, znalazłam wypożyczalnię
                                  za 40 zł można coś tam dla siebie wynaleźć
                                  do piątku mam jeszcze trochę czasu na marudzeniesmile
                                  • lusia_janusia Re: **karnawal 2014 pomysly 21.01.14, 10:24
                                    Kendo za arlekinowa?, no to masz problem z glowy, bo mozesz juz
                                    sobie uszyc stroj od tych swoich arlekinow odwzorowac.

SLO, jak sie ma odpowiednie towarzystwo na takim balu to zabawa wysmienita.

Greis,powodzenia w szukaniu kreacji i wysmienitej zabawy na balu.
                                    • kendo Re: **karnawal 2014 pomysly 21.01.14, 10:36
                                      ale fajna stronka Sloo,

ciekawe co Greis sobie wybierze????????????
                                      chyba napiszesz nam Skarbie ?

Lusia,no wlasnie dlatego,mam wzory na nie wiec tylko dwa kolory laczenia i czapeczka ..hi,hiiii
                                      • greis52 Re: **karnawal 2014 pomysly 23.01.14, 22:14
                                        dzisiaj się zdecydowałam będę kowbojka w wersji lux smile
                                        a kolejne częsci stroju ściagnełam z:
                                        lula.pl/lula/1,97804,6374966,Western_look_czyli_kowbojka_w_wersji_lux.html
                                        • lusia_janusia Re: **karnawal 2014 pomysly 23.01.14, 22:32
                                          Greis. najlatwiejszy stroj, strare dzinsy obciac, bluzki ktopre juz nie modne ,
                                          w pasie pozawiazywac a bym jakas dluga spodnice rozciela z boku
                                          i ubrala do tych krotkich spodni, korale zawsze jakies sie znajda i mam nadzieje
                                          ze kapelusz moze tez.
                                          Greis zycze wspanialej zabawy.
                                        • slo-onko Re: **karnawal 2014 pomysly 24.01.14, 07:27
                                          o cholercia jasna Greis, ale super stroj !!!!!
    • slo-onko Re: KARNAWAL 22.01.14, 11:17
      najprosciej jest wykreowac sie na lata 20-te. mozna zgapic ze strojow jakis pomysl, jakies koronki, pasmanteria na czolo tez sie w domu znajdzie. lata 60-te tez nie sa trudne w realizacji. nie bedzie to maskarada,ale zawsze inaczej niz zwykle. lata 60-te sama wykorzystalam w ub roku , wyszlo i to nawet niezle. potem ten sam pomysl zastosowalam na sylwestra. nie bylo blyskotek,ale za to inny styl.
      • lusia_janusia Re: KARNAWAL 22.01.14, 15:11
        Dokladnie SLO, zawsze w szafie znajdzie sie jakis zapodziany
        laszek, co tylko czeka na taka okazje.
        • kendo Re: KARNAWAL 22.01.14, 16:54
          tak ,styl lat 20 jest super,
          przepaska na wlosy z pirkiem,spodnicaczy sukienka jedwabna za kolano .

a pamietacie brokaty na wyczesnaych fryzurach?
          pamietam babki sie tluklo by otrzymac dekoraje na polakierowanych wlosach...
          • lusia_janusia Re: KARNAWAL 22.01.14, 18:27
            Swego czasu mialam taka fryzure jak szlam na pierwszy bal
            ze swoim pierwszym przyszlym. W domu toluklam bobke i fryzjekra
            na lakier mi go przykleila na wlosach.
            Teraz to sie chce smiac z takich sposobow, ale kobieta zawsze cos
            wymysli zeby sie upiekszyc.
            • kendo Re: KARNAWAL 22.01.14, 19:00
              no,a jak sie zmywalo z wlosow?
              mialas je przeciez bardzo dlugie??

podobalo mi sie to,w TV pokazywali bale ,jak damy z brokatem na wlosach siedzialy....bo jakos gdy tanczyli to kamera ich nie widziala...
              • lusia_janusia Re: KARNAWAL 22.01.14, 20:24
                Ja cala noc przetanczylam, nie mialam czasu siedziec,
                • slo-onko Re: KARNAWAL 22.01.14, 20:40
                  Faktycznie Lusia,byl sposob na brokat z bombek.sama tluklam,ale zupelnie o tym zapomnialam, a przeciez to bylo calkiem "niedawno"....
                  • kendo Re: KARNAWAL 23.01.14, 09:28
                    zaluje,ze tu polonia nic nie organizuje,
                    tyle nas w tym miescie
                    i jakos sie nie mozemy skrzyknac by zorganizowac sobie bal...
                    • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 09:34
                      Kendo,a może jeden liczy na drugiego, czeka na propozycje. tez by chciał,a nie wie jak to zrobić? masz znajomych,moze przekazac karteczkiz informacja o wspólnym zorganizowaniu jakiejś imperzyz muzyka? jeden drugiemu,poczta pantoflowa i się wieści rozniosą? na pierwszy raz można wnieść swoje jedzonko,napoje bylebyz nalazlo się jakies miejsce, sala, bo chyba o to najtrudniej,bo chętnych do zabawy nie brakuje. muzyke ktoś zorganizuje i można się bawic.
                      • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 09:43
                        powiem Ci,ze u nas organizuje się wynajmując sale na działkowych ogródkach. sprzet grajacy domowy .płacimy za wynajem, zużycie naczyn, wode, prad. rozkładamy koszty i dzielimy się nimi. jedzonko można wnieść własne na zimno, cieple można podgrzać w kuchni,potem pozostaje ogarnąć sale i porządek w kuchni. wiec na koniec zabawy wpadaly wszystkie babki i w kilkanaście minut był porządek. zawsze można sobie uproscic,jedzonko zabrać na jednorazówkach, smieci do workow, mniej sprzątania. z reszta jeśli to ma być w Twojej miejscowości to pewnie mialabys blisko,my musimy wszędzie dojechać,.
                        • lusia_janusia Re: KARNAWAL 23.01.14, 12:19
                          SLO to jest dobra mysl, tylko wlasnie nie ma chetnego co by zaczal
                          organizowac.
                          Sale od jakiegos zwiazku mozna wypozyczyc, tylko tu koszty, a wiesz ,
                          ze kazdy tutaj oglada korone po parenascie razy zanim ja wyda,
                          chyba ze tylko w scislym gronie kilka par w ktorym z domow.

Ale wiekszosc znajomych co ja mam to samotne.
                          • kendo Re: KARNAWAL 23.01.14, 12:47
                            tak,macie racje,
                            mozna wypozyczyc lokal i przybyli by ze swym jedzonkiem na poczatek,
                            ale wypozyczenie sali chyba by przeroslo nas wszystkich,
                            bo niezrzeszeni to biora ceny od takich bez zadnych ulg....
                            zreszta u mnie pare razy bylo ze znajomymi polskimi parami,
                            alek,jak ostanim razem jeden z gosci sie upil i chcial zdemolowac mi chate slonczylam zapraszac a i oni nie organizowali w domu,
                            bo po co robic sobie balagan i byc narazonym na straty meblowe/szkla..../porcelany,
                            co prawda dostalm zwrot kosztow i nowe krzeslo,
                            ale "zadra towarzyska zostala"
                            • lusia_janusia Re: KARNAWAL 23.01.14, 12:51
                              Kendo, tu wlasnie jest to ryzyko, bo nie wiadomo, jak goscie
                              reaguje po paru kieliszkach wina.czy wodki, ja to pewnie bym
                              przesiedziala caly wieczor przy jednym drinku.
                            • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:02
                              uuuu to nie aldnie. fakt wtedy się człowiek zniecheca.
                          • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:01
                            ja uważam,ze na zabawe nie ma co zalowac i nigdy nie jest za pozno jeśli oczywiście ktoś lubi zabawe i tance. i wcale nie musza to być jakies wielkie koszty. wystarczy parkiet nawet u kogos jak mówisz w domu, drink do reki, muzyka. można spedzic fajny wieczor bez obciążania gospodarza szykowaniem poczęstunku czy sprzątaniem po gościach. byleby się znalazł ktoś chętny ,by udostepnic parkiet. jak się spodoba to potem można na zmiane u sasiadow w karnawale i caly rok na okraglo.
                            • kendo Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:20
                              tak sie sklada,
                              ze to towarzystwo co znamy
                              sa kobiety samotne lub z schorowanymi slubnymi....
                              taki nie pojdzie na parkiet by dyszc podczas nawet wolnego tanca
                              a same babki tanczace w lokalu??
                              hmmmmmmmmmm...w domu mozna by bylo sie skrzyknac ale zawsze jest wiele "ale"?
                              i tak tylko w koleczko temat sie "walkuje"
                              • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:25
                                no same babki to nie,ale ja Kendus widziałam naprawdę w sędziwym wieku ludzi,ktorym wtedy nic nie boli. zabawa i taniec wyzwala w ludziach radość i chec zycia,zapominaja o dolegliwościach. bylam zszokowana kiedy zobaczyłam seniorow w podeszłym wieku,ktorym chciało się nawet lekko pokwiac nozka,a byli i tacy,ktorzy balowali cala "para". ale jak mówisz, wszytsko zależy od checi, a nie wałkowania w kolko.
                                nie ma przeszkod bys zaczela podpytywać,zachecac, wystarcza 3-4 pary na początek,moze znajdzie się ktoś chętny.
                                • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:28
                                  nie ma co ukrywać,ze w karju w lokalu jest tanio,bo nie jest. wiec zbieramy się w kilka par,spotykamy się u kogos na obwitej kolacji, wypijemy goracej herbaty, zimnego drinka i idziemy potanczyc. na miejscu zamawiamy lekkie,tansze zakaski, soki, alkohol i bawimy się przy tym do białego rana. koszt jest zawsze,ale jak się dobrze wykombinuje to można po tańszych kosztach. wszytsko zależy od pomysłu i checi. zabierz Lusie Xystosa do kraju to razem pojdziemy się bawic. oblejemy "nowy garnitur" Xystosa.
                                  • kendo Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:35
                                    *Sloo
                                    dobrze piszesz,
                                    ale wykonac to zadanie musiala bym miec odpowiednia "pare wolow" by Xystosa wyciagnac na zabawe,
                                    nie powiem
                                    w mlodosci chodzilismy i bawilismy sie wysmienicie....
                                    a teraz z jego serduchem??????
                                    choc widzialm na promie mezczyzne jednego razy po bajpasie w wieku slubnego,
                                    wywijal na parkiecie ze hej....az uwierzyc nie moglam....
                                    • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.14, 13:44
                                      nie ma przeciwskazan na to aby nie bawic się z bajpasami, oczywiscie wszytsko musi mieć swój umiar,nie na "wariata" jak z kazda choroba trzeba wiedzieć ile można.poza tym samo posiedzenie w fajnym towarzystwie, rozmowy, kawaly, smiech, dobry humor i gotowe.
                                    • lusia_janusia Re: KARNAWAL 23.01.14, 14:08
                                      Kendo, SLO dobrze mowi, to byloby fajnie tak na weekend
                                      wybyc do kraju i przypomniec sobie dawne czasy????........
                                      • kendo Re: KARNAWAL 23.01.14, 15:09
                                        no!,nie podpuszczajcie,
                                        dopiero co z kraju wrocilam,
                                        chce posiedzic w "swoim gniazdeczku" bom zatesknila pod koniec okrutnie za nim....
                                        moze latem??
                                        pytanie ktore postawi Xystos .-co z Bobbym zrobimy??
                                        -nie zostawie go samego czy u Maikela,tam gdzie go kupilismy...
                                        • lusia_janusia Re: KARNAWAL 23.01.14, 15:27
                                          A tesciowa nie moze przyjechac na te 3 dni.??
                                          • kendo Re: KARNAWAL 24.01.14, 09:26
                                            *Lusia,
                                            Bobby by ja ciagal po ulicach,sil juz kobiecie brak...
                                            • kendo Re: KARNAWAL western-kowboy 24.01.14, 09:30
                                              *Greis
                                              super pomysl i zawsze cos z szafy wybierzesz,
                                              zycze ciekawej kompozycji i udanej zabawy,
                                              pewnie napiszesz,jak sie udala zabawa i jakie jeszcze inne "przebrania ciekawe" spotkalas na balu....
                                              • kendo Re: KARNAWAL 06.01.15, 10:19
                                                dzis rowniez rospoczyna sie dzien Karnawalow
                                                http://i61.tinypic.com/dey5cl.jpg

nasza Sloo na pewno bedzie sie bawic...
                                                • slo-onko Re: KARNAWAL 08.01.15, 14:09
                                                  a i owszem, raz na pewno,moze uda się choć ze dwa razy,ale po Wielkanocy tez można i tak caly roksmile
                                                  chce dokupić czerwono krwisty szal do czarnej malej dla kontarstu.
                                                  • kendo Re: KARNAWAL 08.01.15, 20:36
                                                    slo-onko napisała:

> a i owszem, raz na pewno,moze uda się choć ze dwa razy,ale po Wielkanocy tez mo
                                                    > żna i tak caly roksmile
                                                    > chce dokupić czerwono krwisty szal do czarnej malej dla kontarstu.

wowwwwwwwwwwwww..Sloo
                                                    lubie taki zestaw koloru...
                                                  • lusia_janusia Re: KARNAWAL 22.01.15, 20:16
                                                    *SLO, to zycze owocnych poszukiwac w zakupie szalu.
                                                    Mnie sie widzi jakis koronkowy leciutki jak mgielka, czy o takim myslalas?.

A propo karnawalu, to wypada tez usmazyc chociaz raz poczki albo hrusty, zawsze
                                                    moja mama tak robila, i ja tez, a teraz nie mam dla kogo, bo ile to sam czlowiek zje,

Oj, a zapomnialam a mam poczki przywiezione z polski, zapomnialam poczestowac Kendo,
                                                    ale i nie mialysmy czasu, chyba wrzuce do zamarazarki na nastepna wizyte.?
                                                  • kendo Re: KARNAWAL 22.01.15, 20:24
                                                    o Bozeeeee,ledwo przjechala i juz za pieczenie sie chce brac,
                                                    daj se spokoj juz z tymi paczami,
                                                    przywiozlas to poczestuje sie jednym,
                                                    a na niedziele jakies ciasto wymodze albo tiramisu zrobie,bo od dawna "za mna chodzi"
                                                  • slo-onko Re: KARNAWAL 23.01.15, 11:52
                                                    Lusiu u nas tez sa zawsze albo paczki, albo chrusty, albo sledz na koniec karnawalu.
                                                    wlasnie jutro bedziemy konsumować chruściki. zabawa karnawalowa w przyszla sobote.
                                                    szal czeka w sklepie,musze obejrzeć. nie wiem sama jaki ma być, wiem jedneo ma być piękny. czy koronka?niekoniecznie, bo sukienka czarna w czarne cekiny wiec nie może być przesady,koronkowy już nie pasuje.
                                                  • lusia_janusia Re: KARNAWAL 23.01.15, 15:25
                                                    *SLO, jak cekiny na sukience to koronka bedzie sie czepiac, a i tak
                                                    nawet gladki jak uda Ci sie znalec to bedzie pozaciagany, chociaz
                                                    jak tance rozgrzeja to szal bedzie nie potrzebny.
                                                    Przyjemnejgo nastroju na balu, wysmienitej zabawy.
                                                    Smacznych chruscikow tez.
                                                  • maria88 Re: KARNAWAL 23.01.15, 18:12
                                                    SLO - mam taki szal,ale jestes daleko. Własnie czerwony i krwisty
                                                    z delikatnym motywem chińskich kwiatów przy fredzlach.
                                                    Bardzo go lubię i nosiłam do wieczorowej garsonki.
                                                    Super połączenie.
                                                  • slo-onko Re: KARNAWAL 24.01.15, 15:12
                                                    Lusiu masz racje,nie pomyslalm o czepianiu, fakt tylko jako dodatek,a potem i tak zawisnie na krzesle.
                                                    Mario,jestes kochana ,ze pomyslalas, jakos sobie poradze. jesli nie kupie,nie bede rozpaczac,a zaoszczedze pieniadze.
                                                  • kendo Re: KARNAWAL 24.01.15, 19:47
                                                    *Sloo
                                                    szmpanskiej zabawy zycze z szlem czy bez niego...
                                                  • kendo Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 09:59
                                                    ale wyspij sie,
                                                    bo pewnie nad ranem do domu wrocilisci,
                                                    pozniej nam opowiesz co nieco,jak bylo.
                                                  • lusia_janusia Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 10:09
                                                    Tez jestem ciekawa wrazen *SLO, z zabawy karnawalowej.
                                                    https://i60.tinypic.com/16gyl91.jpg
                                                    wlozylam zdjecie bez podgladu nie wiem jak wyjdzie. ew, Kendo moze zdjac jak wezmie za duzo miejsca.
                                                    Chyba nie bylo nikogo co byl tak przebrany, ja osobiscie bymsie tak nie przystroila,
                                                  • kendo Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 10:19
                                                    *Lusia
                                                    wszlo zdjecie,
                                                    stoj naprawde "dramatyczny" na pierwszy rzut oka,
                                                    ale czemu nie,mozna za P.Jesien sie przebrac i szelescic listeczkami po parkiecie..
                                                  • slo-onko Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 13:12
                                                    och dziewczyny,ale bylo wesolo !!! dzisiaj i miesnie brzucha ze smiechu mnie bola i mam zakwasy od wygibasow. tak szalalysmy na parkiecie. nie dalo sie inaczej, DJ wspaniale puszczal utwory.
                                                    niestety nie byl to bal karnawalowy przebierancow. dzisiaj jakos nikt nie chce organizowac, a szkoda. chyba musimy wziac inicjatywe i pomysl na zorganizowanie takiej przebieranej zabawy. raz tylko udalo mi sie byc na balu z przebraniem. nastepne wyjscie na WAlentynki.
                                                    nowa kiecka sie sprawdzila, buty na szpilce super do takiech tancow. a dzisiaj jeden do drugiego dzwoni i pyta jak sie czuje? big_grin
                                                  • lusia_janusia Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 19:36
                                                    *SLO, swietnie, odskocznia od szarej rzeczywisotsi, i dlugie cheile do wspomnien.
                                                    Zmeczenie szybko mija bo takich zabawach, a jutro juz poniedzialek,...?
                                                    a 14 luty juz niedlugo, to bedzie powtorka.......
                                                  • kendo Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 01.02.15, 19:52
                                                    *Sloo
                                                    widze,ze zadowolona w 101% z balu,
                                                    oczywiscie,jak macie "scisle towarzystow" mozecia sobie zorganizowac zawsze bal przebieranych,
                                                    a Walentynki,to swietny pomysl na ponowne spotkanie..
                                                  • maria88 Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 02.02.15, 19:29
                                                    Mój internet cos szwankuje . Nie mogłam w ogóle otworzyc wyszukiwarki
                                                    dlatego pisze tak póżno. Dobrze SLO, że balanga się udała.
                                                    Korzystaj z zycia póki nogi chcą tańczyc i jest z kim sie bawić.
                                                    Na starośc będziesz miała co wspominać.
                                                  • lusia_janusia Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 03.02.15, 08:58
                                                    Wlasnie," Na jesien zycia," pozostana nam same wspomnienia.
                                                  • kendo Re: KARNAWAL -jak po balu Sloo?? 03.02.15, 09:07
                                                    a ja sobie tak mysle,
                                                    ze Sloo,nawet "na jesien zycia" bedzie organizowac rozne spotkania towarzyskie,
                                                    choc pewnie juz "spokojniesze w wydaniu"
    • slo-onko Re: KARNAWAL 13.02.15, 14:10
      jutro ostatnia sobota karnawalu, wtorek sledzik, w srode popielec. niebawem swieta....
      śledziki lubie i poza karnawalem. podobnie jak z paczkami,nie musze czekac rok tylko jem wtedy keidy mam na nie apetytsmile
      • lusia_janusia Re: KARNAWAL 13.02.15, 14:21
        *SLO, dokladnie wszystkie daty sie zgadzaja.
        Sledzika tez jem wtedy kiedy mam ochote.
        Zdaje sie Ty bawisz jutro na umowionym wczesniej przyjeciu?
        To zycze milej zabawy.
        • kendo Re: KARNAWAL 13.02.15, 15:09
          o,Sloo zawsze cos wymodzi,
          ale byla juz na karnawalowym przyjeciu,
          cos tez sie przypominam,ze maily sie spotkac karnawalowe dziwczyny na Walentego

wiec udanego spotkania Sloo zycze.
          • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 19.01.16, 09:55
            https://i68.tinypic.com/b6501y.jpg
            Przyjacielskie towarzystwo, dobre, smaczne przystawki , jakis nowy zrobiony drink,
            i mozna mile spedzic popoludnie
            lub wieczor, nie koniecznie tanczyc,.

Z kolezanka bylam w kawiarni na popoludniowej kawie w niedziele i umawialysmy sobie zrobic takie pozne popoludnie z dobrymi przekaskami i posluchac nagran plytowych.
            https://i67.tinypic.com/vigw8j.jpg
            Wydaje mi sie, ze tez dobra forma spedzenia czasu w karnawale.
            https://i67.tinypic.com/a3ywl2.png
            • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 28.01.16, 17:39
              Lusiu, kazda forma towarzyskiego spotkania jest godna pochwal. mozna dowiedziec sie czegos nowego,posluchac ploteczek, mozna cos podejrzec,zawzorowac sie, poslucac dobrych porad,a przy okazji stworzyc mily,wesoly czas. moj karnawal bedzie w sobote,wlasnie zamowilam menu, znowu bobrykam.
              • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 28.01.16, 17:45
                *SLO-mianka, to milo spedzisz wieczor w gronie najblizszych przyjaciol,
                Ja czekam na Kendo kiedy przyjedzie, i wtedy cos sobie zaplanujemy.
                • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 28.01.16, 18:33
                  Kendo wroci, w miedzyczasie kilka mgnien wiosny i znowu Ty pojedziesz do mamy? dobrze,ze sa takie molziwosci. a mama cieszy sie jeszcze bardziej z Waszego przyjazdu bardziej niz gdybyscie byly na miejscusmile
                  • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 28.01.16, 18:37
                    *SLO-mianka, nie mamy innego wyjscia, mysle, ze chyba kazda z nas by tak
                    jezdzila i opiekowala sie rodzicami.
                    • greis52 Re:>> KARNAWAL 2016 << 09.02.16, 15:45
                      Dziś ostatni dzień karnawału...
                      mamy czas na zabawę do 24...
                      A jutro Ci co nagrzeszyli nadstawią głowy do posypania popiołemwink
                      • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 09.02.16, 18:07
                        Ostatni, ale nie sposob sie bawic kiedy idzie sie do pracy, a szkodasmile
                        • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 09.02.16, 19:07
                          *greis, *SLO-mianka,
                          kiedys w moich mlodych latach sie bawilo.
                          Teraz nie wiem? , czy ludzie sa tak zmobilizowani, styl zycia w Polsce sie
                          zmienil, chyba biora urlopy i wyjezdzaja co niektorzy na odpoczynek i uzywaja
                          uciech karnawalowych pod slonecznym niebem,
                          • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 08:37
                            Lusiu bawia się, wyjezdzaja,ale nie w tygodniu. w tygodniu pracujemy, w weekendy się bawimy. trzeba korzystać,poki sa możliwości i zdrowie. sama kupiłam gadżety walentynkowe czego nigdy w zyciu nie miałam. zbieramy w naszym gronie rozne dziwne, smieszne rzeczy, a potem robimy sobie taka szalona zabawe 50 latkow smile nadrabiamy za czasy kiedy takie szaleństwa nie były mozliwesmile
                            • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 09:20
                              *SLO-mianka, miec zgrane towarzystwo to duzy sukces dobrej zabawy, znacie sie nawzajem i wiecie
                              jakie granice zartow moga byc podczas zabawy.
                              Ja mam cos zamiar zrobic z Kendo, chyba juz bedzie na niedziele w domu, pomyslimy, jak nie bedzie zmeczona?
                              • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 12:19
                                widze,ze się stesknilas za siostra?smile
                                • maria88 Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 12:51
                                  Juz po karnawale bo są ostatki. W sobote u nas jest recital Gepert.
                                  Bardzo ją lubię,wybieram sie.
                                  • slo-miana Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 13:02
                                    w ub. roku była w Koszalinie, podobno wspanialy dala koncert. Mnie poki co zostają plyty CD,obecnie Walewska i przyjaciele w aucie. w tym utworze jestem zakochana www.youtube.com/watch?v=NLOVPTyxPZ8 wzrusza mnie i wzburza tym tragizmem wyśpiewanym, cudowny glos,cudowny!
                                    • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2016 << 10.02.16, 13:40
                                      *SLO-mianka, to prawda, brakuje mi Kendo w niektorych sytuacjach.
                                      Piesn operowa to ciezki kaliber dla mnie w tej chwili, ale nie powiem, bylam na wielu
                                      operach granych w Krakowie i operetkach z racji pracy mojego bylego w tej instytucji kulturalnej.
                                      SLowa maja duzo wymowe, a skala glosu wytrenowana do perfekcji i dopasowuja sie czasami do sytuacji zyciowych, ja na etapie raczej troche innym.

*maria88, tez lubie Gepart, czesto sobie slucham w necie.
                                      A dzisiaj juz sroda popielcowa tez. Premiena sledzia przez caly post, moja mama przestrzegala srody i piatki zawsze bylo cos z rybki.
                                      • kendo Re:>> KARNAWAL 2016 << 11.02.16, 19:13
                                        ladne Slomko zamiescilas,
                                        akurat na moje popodrozne zmeczenie by odprezyc sie...
                                        rostyl sie co nieco,jak ja widzialam kiedys,byla szczuplejsza
                                        • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2017 << 20.02.17, 14:35
                                          PĄCZKI PIECZONE;

SKŁADNIKI
                                          >> 5 dag świeżych drożdży
                                          >> 37 dag mąki pszennej (tortowej lub do wypieków drożdżowych)
                                          >> 5 dag drobnego cukru do wypieków
                                          >> 100 ml mleka
                                          >> 4 jajka
                                          >> 17 dag masła
                                          >> pół łyżeczki soli
                                          >> 30-35 dag marmolady różanej (lub innej ulubionej)
                                          >> 1 cytryna
                                          >> 20 dag cukru pudru

Czytaj więcej: www.dziennikzachodni.pl/styl-zycia/luzik/a/paczki-pieczone-przepis-na-paczki-z-piekarnika-bez-tluszczu-paczki-fit-na-tlusty-czwartek,11809238/

Jeszcze sama tej wersji nie robilam, moze warto srobowac.??..
                                          • maria88 Re:>> KARNAWAL 2017 << 20.02.17, 15:38
                                            Ten karnawał był wyjatkowo długi
                                            i często nawet piekłam. Mam obok 2 cukiernie,
                                            nawet dobre więc chyba na Tłusty Czwartek kupię.
                                            • lusia_janusia Re:>> KARNAWAL 2017 << 20.02.17, 19:09
                                              *maria88, kilka razy tytaj robilam swoje wlasne, jak zostaly to zamrazalam
                                              i tez byly b.dobre.
                                              Podjade do Polskiego sklepu, moze tam beda mieli prosto z Polski?.
                                              • maria88 Re:>> KARNAWAL 2017 << 20.02.17, 20:42
                                                Bardzo dobre są tez pączki i tanie z Biedronki.
                                                Zapomniałam o nich. Chyba tam kupię.
                                                • lusia_janusia Re ... KARNAWAL 2018... 02.01.18, 20:59
                                                  Karnawal sie juz rozpoczal, http://www.gify.net/data/media/542/karnawal-ruchomy-obrazek-0104.gif
                                                  chyba juz zanikaja tradycje prywatek.
                                                  ktore drzewiej byly organizowane w prywatnych domach, i zawesze
                                                  bylo przyjemnie.

To byly czasy za PRL.
                                                  www.youtube.com/watch?v=oJTL_CstQwM
                                                  www.youtube.com/watch?v=uP6mSO1j-9Q
                                                  • xystos Re: Re ... KARNAWAL 2018... 03.01.18, 04:36
                                                    eqzystuja w dalszym ciągu jako
                                                    domówki
                                                  • xystos Re: Re ... KARNAWAL 2018... 03.01.18, 04:41
                                                    najbardziej liberalne byly przeorysze
                                                    klasztorów w Wenecji ktore otwierały
                                                    spiżowe wrota by klasztoru nowicjuszki mogly zza krat podziwiać słynny karnawal wenecki
                                                  • kendo Re: Re ... KARNAWAL 2020.... 15.01.22, 11:47
                                                    wiem,ze zawsze Kallisto bawila sie w karnawale..
                                                    a najlepiej ,jak byly przebierane,
                                                    slicznie wygladala w tych strojach..

obecnie pademia kladzie kres tej rozrywce...
                                                    choc w scislym gronie mozna sobie zorganizowac w ktoryms z domow..
                                                  • lusia_janusia Re: Re ... KARNAWAL 2020.... 15.01.22, 13:15
                                                    Kendo pewnie ze mozna w scislym gronie pokrecic noga,
                                                    po 3x szczepionki, chociaz i to nie jest zagwarantowane
                                                    z zarazliwym omikronem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka