Dodaj do ulubionych

Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogiego ...

14.02.13, 14:50
biegacza i morderstwa ktore popelnil?
Ja dopiero w tej chwili przeczytalam to w Aftonbladet ...

www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article16237682.ab
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 14.02.13, 15:46
      tez o tym czytalam,
      alez tragedia dla niego i rodzibny zabitej...
      jak sie czasami nieoplaca robic niespodzianek...brrrrrrrrrrrrrrrrr
      • dorka556 Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 14.02.13, 16:13
        Z jednej strony niespodzianka walentynkowa, ale z drugiej...
        Funkcjonariusze poinformowali także, że w domu Pistoriusa dochodziło już wcześniej do różnych incydentów, które można określić jako "awantury domowe".

www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,13399513,Lekkoatletyka__Oscar_Pistorious_zastrzelil_swoja_dziewczyne.html#BoxSlotII3img
        • pia.ed Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 14.02.13, 16:27
          Świetny pretekst wzięcia swojej dziewczyny za złodzieja ... kiedy chce sie jej pozbyć,
          takie historie juz sie nieraz zdarzały...
      • jaga_22 Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 14.02.13, 16:17
        www.wprost.pl/ar/388153/Pistorius-uslyszal-zarzut-morderstwa-4-kule-w-glowie-kobiety/
        • lusia_janusia Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 14.02.13, 17:13
          Ale tragedia, to teraz zaczna sprawdzac, czy legalnie posiadal bron,
          a on bedzie tlumaczyl sie, se sie nie spodziewal dziewczyny i wzial
          ja za zlodzieja, moze dostac lagodniejszy wyrok,???....
          • pia.ed Re: Pisza cos w polskiej prasie? 14.02.13, 17:18
            Beda sprawdzac komorki, komputery, beda przesluchiwac znajomych
            i rodzine dziewczyny.
            Jak się ukaże, ze źle zryli , byly awantury, może i przemoc,
            ub dziewczyna chciała go opuścić, to mu sie "nie upiecze"
            ...

lusia_janusia napisała:
            on bedzie tlumaczyl sie, se sie nie spodziewal dziewczyny i wzial
            > ja za zlodzieja, moze dostac lagodniejszy wyrok,???....
            • kendo Re: Pisza cos w polskiej prasie? 14.02.13, 17:22
              oni juz zrobia odpowiedni wywiad z sasiadami..
              przyjaciolmi dziewczyny,
              bo jezeli byly taklie incydenty to musiala sie komus moze zwierzac....
              • pia.ed Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 11:14
                Znalazlam taki komentarz do artykulu:

jag tror inte han sköt henne av "misstag" eftersom dom bodde ihop.. -.-
                rått planerat mord speciellt då hon hade ett kulhål mitt mellan lysmaskarna.

www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article16244415.ab

Mial caly arsenal broni w domu ...
                Kiedy nie mogl zasnac, to jechal na strzelnice ...
                Sasiedzi uslyszeli jeden strzal, a po 10 minutach nastepny strzal ...

www.aftonbladet.se/sportbladet/article16239566.ab
                • jaga_22 Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 11:27
                  Nie do uwierzenia,ale na to wskazuje,no to sobie posiedzi.
                  • kendo Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 11:52
                    ciekawe czemu to zrobil??????????

bedziem czekac na werdykt dochodzeniowy....
                • pia.ed Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 12:53
                  Co to jest lysmask??? Wg mnie jest to polski swietlik ...
                  po angielsku glow-worm ... po niemiecku Leuchtkäfer.

Szwedzki dyskutant uzyl slangu, i to oznacza po prostu:
                  "kula trafila miedzy oczy .
                  Zgadza sie to z faktem, ze jedna kula trafila ofiare w glowe ...

jag tror inte han sköt henne av "misstag" eftersom dom bodde ihop ...
                  rått planerat mord speciellt då hon hade ett kulhål
                  mitt mellan lysmaskarna.

• jaga_22 Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 13:17
                    Południowoafrykański lekkoatleta Oscar Pistorius w piątek stanął przed sądem w Pretorii. Po kilku godzinach posiedzenie zostało przerwane i odroczone przynajmniej do wtorku. Prokurator potrzebuje czasu, by przygotować oskarżenie o morderstwo z premedytacją.

Jak podała gazeta "Beeld", tego wieczoru już wcześniej wzywano policję do domu Pistoriusa, ponieważ słychać było głośne krzyki. Drugi raz funkcjonariusze przyjechali, po tym jak sąsiedzi usłyszeli strzały. Ciało modelki, ubranej w szlafrok, znaleziono podobno w łazience. Nie zostało to jednak potwierdzone przez służby.

Śledztwo na miejscu zabójstwa zakończyło się w czwartek po południu. - Na razie nie możemy ujawnić żadnych szczegółów. Ciało ofiary zostanie poddane dodatkowym badaniom i zostanie przeprowadzona sekcja zwłok. Wstępne jej wyniki będą znane za kilka dni. W piątek przyjedzie rodzina ofiary, by zidentyfikować zwłoki - powiedziała rzeczniczka policji Katlego Mogale.

sport.wp.pl/kat,1762,title,Posiedzenie-ws-Pistoriusa-odroczone,wid,15337461,wiadomosc.html
                    • lusia_janusia Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 14:07
                      Czyli uderzyla mu do glowy woda sodowa,?
                      • kendo Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 14:36
                        koniecznie super adwokat obranca ,jezeli chce sie wymigac kary...
                        albo faktycznie tak bylo...
                        spekulowac mozna na rozne sposoby.
                        • pia.ed Re: Chyba to jednak nie przypadek? 15.02.13, 22:57
                          Kilka gazet pisało, ze dziewczynę znaleziono w łazience ... w szlafroku.
                          Byla u niego już wieczorem bo sąsiedzi słyszeli kłótnię, wiec nie zgadza się, ze wziął ja pomyłkowo za włamywacza.

Policja pobrala tez krew od Pistoriusa, moze okazac sie
                          ze byl pod wplywem narkotykow ...

sport.fakt.pl/Paraolimpijsczyk-Oscar-Pistorius-spal-z-karabinem-Oscar-Pistorius-zabil-swoja-partnerke-,artykuly,200396,1.html
                          • kendo Re: Chyba to jednak nie przypadek? 16.02.13, 09:31
                            pewnie i oboje "nacpali sie"
                            i cuda sie wydawaly fantazja wziela gora....
                            • pia.ed Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 17.02.13, 11:51
                              Czy to ona się tym broniła,
                              czy to on jej rozbił czaszkę?
                              Do wtorku jest przerwa w sądzie z powodu załamania się oskarżonego ...

www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article16255563.ab
                              • slo-onko Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 17.02.13, 11:58
                                niedzielny poranek rozpoczal sie od przerazajacych i "krwistzch" wiadomosci.
                                mamy cos z wiadomosci bardziej optymistycznych? bo zaraz humor mi siadzie.
                                • lusia_janusia Re: dzien kota 17.02.13, 12:30
                                  Slo dzisiaj podobno "dzien kota" http://s14.rimg.info/434c8024274848ed3a428b66e98783ff.gif
                                  • kendo Re: dzien kota 17.02.13, 12:31
                                    *Sloo,
                                    wiosna u progu czeka...

a dzien kota chyba wczoraj bylo.....
                                  • slo-onko Re: dzien kota 17.02.13, 13:06
                                    u mnie moglby byc dzien kota ...w glowie, bo innego nie mam.
                                    ale niech tam sobie kicie marcuja i pomialkuja. zawsze to jakas optymistyczna wiadomosc.
                                    biege do wielkiegoz arcia poszukac jakiegos przepisu na sur. z selera naciowego,ktory pozostal mi i musze go jakos wykorzystac.
                                    chyba,ze ktos ma juz taki przepis to chetnie skorzystam.
                                  • pia.ed Re: dzien kota 17.02.13, 13:07
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,11207,142594809,142594809,Re_17_lutego_Dzien_Kota_.html?wv.x=1
                                • pia.ed Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 12:47
                                  www.plejada.pl/17,63728,news,1,1,hugh-grant-ma-syna,artykul.html
                                  • kendo Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 12:57
                                    niech sie ciesza nowym zyciem,
                                    moze bedzie mialo lepsze zycie,
                                    • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 13:10
                                      jak zwykle usmiechniety. fajny aktor.
                                      • jaga_22 Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 13:42
                                        Jak święto,to świeto i wypoczywam
                                        http://s17.rimg.info/d1456b5ed54713246d716418cf112544.gif
                                        https://cdn20.mowimyjak.smcloud.net/t/photos/thumbnails/2646/dlaczego_koty_sa_niezwykle_662x240_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg
                                        • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 13:54
                                          tez chcialabym miec kotka,ale z pewnych przyczyn jest to nie mozliwe,szkoda.
                                          • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 13:55
                                            Jagus,a czy Twoj kotek mocno poniszczyl Ci meble drapiac pazurkami?
                                            • jaga_22 Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 14:30
                                              Slo,niestety,ale to moja wina,bo nie kupiłam im drapaka.
                                              Jeszcze mam kanapę do wymiany,bo boki podrapane.
                                              Sąsiadka ma kilka drapaków,ale i tak wszystko musi fotele
                                              i kanapę zasłaniać.Czyli trzeba się pogodzić,że niszcza,a może te rasowe nie drapią? wink
                                              • kendo Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 14:47
                                                tez nie moge mic kociaka....

wiem u znajomej mimo,ze drapak jest
                                                to kocio sobie drapie gdzie chce...

kazde zwierzadki w jakis spozob "naznaczy chatke,
                                                nasze trzy psiun,kazdy z nich swoje "ulubione "drapki pozostawial...
                                                • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 19:13
                                                  sasiadka ma persa, pers ma drapaka,drapie w drapaka,chodzi po stole ,krzeslach i wszedzie skacze gdzie sie da. ale kanapa skorzana jest nieruszona, moze kotu smierdzi ta skora wieprzem?
                                                  inny posiadaja lesnego norweskiego kota,ale ten to znowu drapie co sie da.wiec chyba nie ma reguly rasa czy bezrasa,kot ma pazury, musi drapac.
                                                  • kendo Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 19:17
                                                    koty drapia,
                                                    psiun gryza/obgryzaja...
                                                    jak piszesz Slo,natura zwierza tak i juz....
                                                  • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc 17.02.13, 19:19
                                                    no niestety trzeba znosic i jedno i drugie,ale jak sie kocha zwierza to latwiej przychodzi zniesc zniszczenia.
                                                    procz tego,ze moje chlopisko nie chce zgodzic sie na kota to moja panna jest alergiczna no i mam problem z psem kiedy chcemy wyjechac.z kotem bedzie to samo, no moze mniejszy,bo nie trzeba wychodzic,ale samo to,zeby komus powierzyc to ta druga osoba musi chcec sie zaopiekowac.
                                              • pia.ed Re: Optymistyczna wiadomosc KOT 17.02.13, 19:19
                                                Posiadaczem KOTA byla druga zona mojego ojca ... ale nigdy nic nie było podrapane.
                                                Pewnie dlatego, ze kota macocha wypuszczała na podwórko gdzie się do woli wybiegał.
                                                Natomiast smród był po nim okropny, bo czasem prosto z podwórka potrafił wejsc do łazienki gdzie mial swoj piasek, i nawalić kupę...
                                                To byly czasy, kiedy nie bylo jeszcze piasku wchlaniajacego zapachy ...

Znajoma w Malmö jest tez posiadaczka kota, ale nauczyła go tak, ze mebli nie drapie ...
                                                Nie wolno mu przebywać na kanapie, ale wolno wskoczyć na kolana swojej pani.
                                                Na ogol jednak kot ten trzyma się podłogi i swojego legowiska ...
                                                Kiedyś znajoma kupiła mu piasku chyba w tanim sklepie, bo pierwsze co odczulam
                                                kiedy weszłam do mieszkania, to smród kocich siuśków.... uncertain

jaga_22 napisała:
                                                .... nie kupiłam im drapaka.
                                                > Jeszcze mam kanapę do wymiany, bo boki podrapane.
                                                > Sąsiadka ma kilka drapaków,ale i tak wszystko musi fotele i kanapę zasłaniać.
                                                • slo-onko Re: Optymistyczna wiadomosc KOT 17.02.13, 19:33
                                                  ale ponoc kotki sie kastruje po to wlasnie zeby nie wydzielal zapachu?
                                                  a jak kotki, czy tak samo zostawiaja po sobie "zapacH"?
                                                  • kendo Re: Optymistyczna wiadomosc KOT 17.02.13, 19:43
                                                    no wlasnie zapachy kocie...
                                                    tutejsze piaseczki wchlaniaja nieprzyjemny zapach....
                                                    kocio za lapkami roznosi piaseczke po pokojach...
                                                    odkurzanie codzienne tak jak po psiunie w moim wypadku....

problem ,kiedy wlasnie trzeba gdzies wyjechac...
                                                    nigdy sie nie wie czy kot dostal odpowiednia opieke,
                                                    moze miez pozniej jakas traume....

natomist wzisc zwierze do domu i zabraniac mu wszystkiego
                                                    to jak wiezienie...
                                                    oczywiscie ,skakanie po stolach nie,
                                                    ale lezenie na kanapce z wlasnym jego kocykiem to tak,,,koty lubia sie przytulic do czlowieka...
                                                    co to za Twoja znajoma co nie pozwoli kotu na kolan wskoczyc??
                                • jaga_22 Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 25.02.13, 13:31
                                  Oscar Pistorius najpierw rozwalił głowę swojej dziewczynie kijem do krykieta, a potem ją zastrzelił – ujawnili śledczy. Te wstrząsające ustalenia przekazali już rodzinie Reevy Steenkamp († 29 l.), tragicznie zmarłej narzeczonej słynnego sportowca.

www.fakt.pl/Pistorius-pobil-najpierw-swoja-dziewczyne-kijem-do-krykieta-a-potem-ja-zastrzelil,artykuly,201479,1.html
                                  • henryk245 Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 25.02.13, 16:03
                                    jest znany i uwielbiany a to oznacza ze jest ..niewinny (?) !

dostanie ..odszkodowanie za cierpienia psychiczne wynikajace
                                    z pomowienia/oskarzenia prokuratury-zachodzi ryzyko rasizmu
                                    gdyz prokuratorzy sa czarni (kafer) zemsta za aparthaid ???
                                    • pia.ed Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 25.02.13, 23:34
                                      O kiju do krykieta wspomniano juz dawno,
                                      ale mieli zbadać, czyja jest na nim krew ...

Potem byla cisza, a teraz BOMBA ...
                                      a może kaczka dziennikarska?
                                      • kendo Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 26.02.13, 08:50
                                        i bedzie duza sprawa ........
                                        beda obozy podzielone za i przeciw uniewinieniu....
                                        ale glowa rostrzaskana bejbolowym kijem polozyla chyba krzyz przegrania calej sprawy,
                                        bedzie "siedzial"
                                        • jaga_22 Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 26.02.13, 11:04
                                          Pia,od początku była sprawa z kijem,ale on tłumaczył,
                                          że kij się pobrudził jej krwią,kiedy wyłamywał drzwi tym kijem.
                                          Można powiedzieć,że na 99.9 % to on ją zabił.
                                          • pia.ed Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 27.02.13, 20:06
                                            jaga_22 napisała:
                                            ... on tłumaczył, że kij się pobrudził jej krwią, kiedy wyłamywał drzwi tym kijem.

Przeprowadziłam u siebie w mieszkaniu wizje lokalna ...
                                            Stanęłam pod drzwiami łazienki i próbowałam sobie wyobrazić,
                                            w jaki sposób można kijkiem od krykieta wyważyć drzwi.
                                            Nie udało mi się - mimo najlepszych chęci ...

• jaga_22 Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 27.02.13, 22:41
                                              Pia,masz kij od krykieta? big_grin
                                              • kendo Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 28.02.13, 08:30
                                                jakos nie sledze sledztwa
                                                i kazda wiadomosci jest d"cenna " dla mnie
                                                bom ciekawa,jak sie wszystko skonczy
                                                • pia.ed Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 02.03.13, 16:03
                                                  kendo napisała:
                                                  > jakos nie sledze sledztwa
                                                  > i kazda wiadomosci jest d"cenna " dla mnie
                                                  > bom ciekawa,jak sie wszystko skonczy

http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/image/16342213/475/normal/1cc448afbba17/steenkampspistol.jpg

No to bardzo się ciesze, ze nie pisze nadaremnie ... wink

Zdjęcie tej zamordowanej wzbudziło sensacje w prasie, bo może ma w reku bron
                                                  z której zginęła ...
                                                  • kendo Re: Znaleziono zakrwawiony kawalek drewna 02.03.13, 21:03
                                                    alez oczywiscie Pia,
                                                    czytam wsio co tu sie pisze,
                                                    nieraz niemam czasu odpisac
                                                    albo sobie obioecuje,ze odpisze nastepnym razem,
                                                    a w rezultacie zapominam....
                                                    ale ten temat mnie ciekawi,
                                                    bo "szyte grubymi nicmi" jego opowiesc,ze strzelal do wlamywacza....
    • slo-onko Re: Pisza cos w polskiej prasiena temat beznogieg 17.02.13, 19:54
      kazdy zwierzaczek potrzebuje czulosci. skoro nie ma w rodzinie jego zwierzecego odpowiednika to czlowiek staje sie jakby zcescia jego rodziny. moja psiuna mysli pewnie,ze po czesci jest czlowiekiem,takie mam wrazenie.
      • kendo Re: Pieskowe/kocie uczucia 17.02.13, 20:23
        hmmmmmmmmmmmm,Sloo,
        Towaj psiuna to i mowic potrawi,
        chyba w dalszym ciagu umie??

a czulosci czlek ma tyle ,ze starczy i dla psiuna i kota
        • slo-onko Re: Pieskowe/kocie uczucia 17.02.13, 20:38
          tak,szczegolnie jedno, bardzo wrazie jesli chodzi o cos do jedzenia
          • kendo Re: Pieskowe/kocie uczucia 17.02.13, 20:52
            o siecie,
            bylam badzo zdziwiona,
            kiedy uslyszalam mniam ,mniam
            • kendo Re: Papiez Benedykt XVI abdykuje ... 20.02.13, 13:58
              podano przyczyne abdykacji,
              ze nie widzi na jedno oko/problemy z zasypianiem,-spadl wielokrotnie z lozka,co czynilo go zmeczonym podczas dnia plus za wysokie cisnienie,
              ale coz wymagac od 85 czlowieka...
              na razie to powinien sie cieszyc,ze tylko takie zdrowotne ma problemy...
              • lusia_janusia Re: Papiez Benedykt XVI abdykuje ... 20.02.13, 15:07
                No moze o tych ciezkich przypadlosciach nie smial nadmieniac.
                To dobrze ze sie poczul sam i odchodzi, a nie byl zmuszany,
                lub podtruwany.
                Mi sie wydaje ze w obecnej dobie, to juz nie jest intratne takie
                stanowisko, gdzie na calym siwiecie wszystko wywraca sie do
                gory nogami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka