henryk245 01.05.13, 09:16 Pieknie sie zaczol,juz przed zachodem slonca dzien mozna pochwalic DZIEN DOBRY WSIEM jakis czas niebedzie mnie z Wami,postaram sie wpasc od czasu do czasu ala z smartfona wiele sie nienapisze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: MAJ 01.05.13, 10:31 Kiedys swietowalo sie 1Maja inaczej, mielismy inna mentalnosc. Niektorzy szli z przymusu, inni z obowiazku a trzeci z przyjemnosci. Dzisiaj to swieto dla mnie obojetne, nic nie wnosi w moje codzienne zmagane sie z zyciem. Niemniej jednak zycze udanych majowek dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 01.05.13, 12:20 Lusia,trzeba cieszyć się życiem,a nie zmagać. Mnie tam też to święto jest obojętne,mniej uroczyste niż normalna niedziela. Rano było mokro,ale już się wypogodziło,16st.i słonka na razie nie widać. Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 01.05.13, 15:43 u mnie tylko +10 wiec siedze w domku i nadrabiam zaleglosci porzadkowe przed dalsza czescia wekendu a cisza u mnie w bloku taka jakbym tu sama mieszkala Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: MAJ 01.05.13, 19:54 a ja uczciłam święto pracy pracą w ogrodzie - przearanżowany jest ogródek przy tarasie: poukładane kamienie, posadzone drzewka i kwiaty, jeszcze czeka mnie dosadzenie pięknych bylin i będzie przepięknie jak zakwitnie coś, to wrzucę foto Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 02.05.13, 07:29 To sie ciesze, bo lubie ogladac zdjecia, a zwlaszcza ogrodow, jak ludzie sobie upiekszaja zycie. Ja natomiast spacerowalam nad morzem i jak zwykle usiadlysmy z kolezanka przy naszych schodkach oslonietych od wiatru i nawet slonce mnie przybrazowilo. Pogoda dopisala na spacer bo nie wialo mocno. Witam majowo i zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 02.05.13, 09:12 dzien Poloni i Flagi.... witam Zaloge, tez sie zmagam z praca ogrodowo-domowa, wiosna ruszyla ,jak szalona wiec plany trzeba realizowac, dzis dalszy ciag pracek wszelkich *Kasikk czekam z nieceirpliwoscia na zdjecia z ofrodu.. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 02.05.13, 09:16 Witam ,nareszcie słonko wyszło. Wy pracujcie,a ja będę potem podziwiała i oceniała. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 02.05.13, 09:41 Spojrzałam na naszą flagę (jest tylko na Vistuli) i przypomniało mi się, jak kilka lat temu wisiały na naszym osiedlu 2 flagi. U mnie i u Niemców, którzy tu się sprowadzili. Gdy potem zorientowali się, że sąsiedzi nie wywieszają to po 3 latach też zrezygnowali. Brawo dziewczyny! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 02.05.13, 10:15 Tutaj raczej w osiedlach willowych gdzie mieszkaja z krajow skandynawskich to wisza ich flagi na codzien, zeby pokazac do jakej nacji naleza. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 02.05.13, 10:30 wywieszamy co roku, na rozne okazje mamy rozniaste flagi.... tu przewaznie przy domach sa regionalne flagi wywieszone, lub na maszcie(ktory niemal statusem tu w wilowym okregu jest,bo jeden dom tylko posiada)wisi zawsze szwedzka flaga a jest zonaty z polka....dowiedzialam sie,jak kiedys zima na przystanku sie z mezczyzna spotkalam i "zagadal"..... Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 02.05.13, 15:12 u mnie na osiedlu flag prawie nie widac dla mnie to nieco dziwny zwyczaj. na ulicach, autobusach, owszem ale na balkonie? tego sie nigdy nie robilo. Ja w kazdym razie nic nie wieszam. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 02.05.13, 17:10 Tetika, to przecież Święto Flagi. Jak inaczej można ja uhonorować? Uważam, że w każdym polskim domu powinna dzisiaj wisieć. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 02.05.13, 17:51 Mam schowaną flagę,ale na budynku wisi,więc już nie wieszam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 02.05.13, 18:41 To u Was jeszcze moze wisiec do jutra bo tez macie swieto. U nas dzisiaj juz zjete flagi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 02.05.13, 21:09 > u mnie na osiedlu flag prawie nie widać dla mnie to nieco dziwny zwyczaj. na ulicach, autobusach, owszem ale na balkonie? tego się nigdy nie robiło. Nie robiło się tego za czasów PRL? A gdzie się wieszało? W oknie? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 02.05.13, 22:51 U nas miasto i budynki oflagowane, bo to dzisiaj DzieN Flagi Narodowe,j od kilku lat. nasze autko tez oflagowane. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 03.05.13, 07:02 Jaka byly mistrzowstwa w pilce noznej, i jak Polska druzyna grala to tu widzialam na balkonach gdzie mieszkali Polacy. bo wywieszali rodzime flagi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 03.05.13, 07:04 Po nocnym przymrozku dzien zapowiada sie sloneczny, ale nie wiem czy bedzie cieply, a na jutro deszcz zapowiadali. Witam Wszystkich i zycze przyjemnego zakonczenia tygodnia, i przyjemnej majowki. Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 03.05.13, 07:48 Dorka w tv wlasnie pokazywali flage na balkonie obok swiezo upranych meskich gatek na balkonie. Jakos mi to nie pasowalo. Ja swieto uhonorowalam zrobieniem ciasta moze ktoras sie poczestuje Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 03.05.13, 07:57 Pewnie Tetiko, ja pierwsza - dziekuje - b. apetycznie wyglada. To jest to co kiedys dawalas przepis na to,to...? tylko u nas nie ma gotowej masy krowkowej, ale robia sami cos podobnego, gotuja smietane z cukrem do pewnej gestosci i to chyba sie takie dostaje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ - bieg konstytucji 03.05.13, 08:11 dzisiaj obedzie sie ten bieg w Warszawie i zakonczy w parku Agikoli wielkim piknikiem. Poczatkowo zgloszen zakladali na 3000 uczestnikow ze bedzie bralo udzial, ale zglosilo sie okolo 5000 chetynych do biegania. Organizatorzy sa bardzo zadowoleni z popularnosci imprezy. Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 03.05.13, 08:11 to ten sam przepis, mleko skondensowane sie gotuje 3 godziny i wtedy gestnieje. u nas juz na szczescie mozna kupic gotowe i cale ciasto sie robi w pol godzinypotem tylko nasiakaja herbatniki. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 03.05.13, 08:39 oj,z samego rana takie slodkosci pyszne?? dzieki,czestuje sie wirtualnie.. witam Zaloge i melduje,ze slonecznoe choc lapki marzna bez rekawiczek... milego dnia i zmykam do obowiazkow... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 03.05.13, 09:38 Pierwsze moje krówkowe nie wyszło,bo kupiłam mleko skondensowane,ale niesłodzone. a potrzebowałam do snikersa. Pogoda na majówkę nie bardzo dopisała.Pamiętam majówki z dzieciństwa. Rodzice z zaprzyjaźnionymi przyjaciółmi brali wałówkę,coś do wypitki i jechało się dorożką w dwa kare konie na łąkę obok stawu i kumkających żab, .Chyba wtedy zapałałam miłością do koni. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 03.05.13, 09:47 *Jagus, trzeba przyznac, ze kiedys klimat byl duzo cieplejszy , stad mozna bylo organizowac majowki na lonie natury.... moi rodzice tez mieli zaprzyjaznionych znajomych , podjezdzali po nas w konia i zabierali nad staw,bo blisko niego mieszkali, a zima na kulig zabierali... milego dnia Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 03.05.13, 10:28 jak was czytam to zaczynam zazdroscic ja nie mialam takiego dziecinstwa z konikami Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 03.05.13, 16:32 To byly czasy nie zapomniane, czasami sie zdazy ze wlasnie wiosna tak pachnie jak za dziecinnych lat, to od razu wspomnienia wyswietlaja swoje obrazy. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 04.05.13, 10:01 witam chlod poranny odchodzi zapowiada sie na sloneczny dzien, plan tygodniowy do zrealizowania czeka... dzis bedzie chyba tylko z maszyna do szycia, trzeba odpoczac co nieco.... milego weekendowania Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 04.05.13, 10:11 Witajcie...zaczyna się rozpogadzać,a może nawet zaświeci słonko. Ma być 18st. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 04.05.13, 10:24 *Jagus, to istne lato bedziecie miec, tu taka temperature na nastepny tydzien zapowiadaja... miej sobie udany dzionek. PS;.. *Gries????? a Ty gdzie sie podziewasza??????????? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 04.05.13, 10:50 Witajcie Wszyscy!!!!!!!! Zycze udanej soboty i duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 04.05.13, 10:53 wzajemnie Lusia.... obchod komputerowy/kamerkowy zrobilam i oddalam sie do wykonywania planow "maszynowych" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 05.05.13, 08:49 Przyjemnej niedzieli. Sloneczko pieknie swieci +15 nie wiem czy bedzie wiecej, wczoraj nad morzem wialo b.zimnym wiatrem od wody, ale sie opalilam, tzn. siedzialam w ubraniu i wiatr mnie opalal. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 05.05.13, 11:19 Witajcie.Dziś jest pięknie,bo świeci cudnie słoneczko i jest20st. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 05.05.13, 17:56 witajcie wieczorow Zalogo wiej jak zwykle, ale przyjemnie dzien sie odbywa w towarzystwie Lusi.... milego wieczoru Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 06.05.13, 08:53 Tydzien zapowiada sie sloneczny, slonce od rana, zobaczymy czy tez bedzie wialo jak wczoraj. Przyjemnego tygodnia Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 06.05.13, 09:50 wiatr ma byc tylko 2 m/sek czyli rowerem mozna juz do bibljoteki porowerkowac..... udanego poniedzialku w pracy i w domu.... Odpowiedz Link
greis52 Re: MAJ 06.05.13, 20:36 pozdrawiam majowo wrzesnia.w.interia.pl/przyslowia/4.htm i niech to będzie dla Was szczęśliwy maj Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 06.05.13, 22:49 Dzieki Greis, ale w tym roku po tej dlugiej zimie to przyslowia sie sie zgadzaja. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 07.05.13, 06:15 Witam, rzadziej się udzielam, bo cały czas grzebię w ogrodzie. Zrobiłam, z kubkiem kawy, obchód poranny po ogrodzie, nie wyobrażacie sobie jak ptaki śpiewają. To nie delikatne trele a wręcz głośne przekrzykiwanie się w poszukiwaniu partnerki/partnera. Powinnam to nagrać i puszczać w ponurych dniach jesienno-zimowych. Ciepła i dużo słońca życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 07.05.13, 09:08 Jak możesz to nagraj Doruś na tle Twojego ogrodu. Nie wiem co się stało,że u mnie taka cisza,zawsze od 4-tej to już były trele. Pewnie cały dzień będzie pochmurno,teraz pada mżawka. Miłego wtorku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 07.05.13, 09:28 Dorko u mnie tez spiewaja ptaszki roznego gatunku. a sikorki jeszcze przylatuja na podworka zeby dokonczyc co nie zjadly przez zime - orzeski. Piekne slonce az oslepiajace. To dobrze Dorko ze chociaz dbasz o siebie i robisz sobie przerwy w pracy. na mala czarna i rozmyslania. Jago posylam Tobie troche sloneczka coby zrobil sie wesoly dzionek i u Ciebie. Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 07.05.13, 10:04 ....cyt.przyslowie Gdy kukułka kuka w maju, spodziewaj się urodzaju no w niedxziele uslyszalysmy z Lusia.... *Dorus tez w ogrodzie sie "grzebie" na altanie z rana mam jeszcze za chlodo,ale juz w lunch upajam sie ciepelkiem... milego dnia Zalodze i szczescia na kazdy dzien-bo cos mi sie wydaje,ze u Greis sie cos "pokickalo" Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 08.05.13, 09:43 wczoraj piekne lato bylo, dzis jesienne ciuszki trzab bylo wlozyc, po lekkim deszczu bardzo sie ochlodzilo i wieje rowniez. witam Zaloge zyczac udanego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 08.05.13, 10:16 Zaloga sie melduje.... Rano popatrzylam na ulie oj..mokro, ponuro, a z drugiej strony domu na podworku nie ma sladu po deszczu, myslalam ze polewali ulice, ale to naprawde deszczylo. Juz sloneczko rozjasnia niebo, moze bedzie cieplej w poludnie. mialam +18 rano. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 08.05.13, 10:52 tak,wczorajsze ciepelko a dzisiejsze.... moze sie troche ociepli bo do sklepu musze...a w zimowym na grzbiecie okryciu jakos juz nie wypada tak pozna wiosna.... udanych zakupow... Odpowiedz Link
henryk245 Re: MAJ 08.05.13, 14:17 czas string uf sie skonczyl przyzwoitos znowu w modzie i same mozecie to udziergac Pzdr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 08.05.13, 15:43 Dzieki Jago nawet widze ze to Ty machasz do nas, piekna ta pora roku jak sie wszystko budzi do zycia robi sie zielono no szarerj zimie i kwitna drzewa, az sie chce zyc. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 08.05.13, 19:05 *Jagus, no nareszcie wysiorbala Cie wiosna poz dom, slicznie w parku juz wszystko kwitnie i tak zieloniutko, a w oddali Jaga macha lapka... *Heryk, mona na stringi zeczywiscie juz zakonczona, ale w upalne lato super sie czulo z nimi, a dziergac??ech,to Wole w sklepie gotowe zakupic... milego wieczoru Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 09.05.13, 08:24 Sloneczko znowu zwieci, +13 moze bedzie wiecej w poludnie - obiecali- przyjezdza Kendo do miasta na majowke, zobaczymy co nas nawiedzi, gdzie bedziemy spedzac czas. Przyjemnego dnia przy swiecie zycze Wszystkim - U nas dzisiaj wolne. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 09.05.13, 10:31 Witajcie,u mnie normalnie lato. Greis gdzieś się zapodziała. Miłego spędzenia czasu Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 09.05.13, 11:13 *Jagus, Greis jakos w tygodniu "wpadla do nas" czyli gdzies jest?? witajcie, dzis u Lusi sobie posiedze co nieco.... miejcie sobie udany dzien, tu mamy swieto.... Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 10.05.13, 08:38 witam sie ze sloncem, wczoraj tez mialyslmy dzien sloneczny,jednak deszczyk straszyl... zdrowe powietrze sie czuje.... moze podczas dnia temperatura sie ociepli. milego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 10.05.13, 09:20 Witam...witam Słonko trochę niewyraźne,ale na termometrze w słonku 31st. trochę ma być chłodniej o parę stopni niż wczoraj. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 10.05.13, 10:33 Slonecznie wesolo na dworze a ja jak mucha snieta, mimo spalam cala noc i wypilam juz kawe. Udanego zakonczenia tygodnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
tetika Re: MAJ 11.05.13, 08:12 pochmurno duszno ale przyjemnie i jeszcze nie pada witam weekendowo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 11.05.13, 10:03 +14 moze bedzie cieplej, slonce za chmurami, U mnie nie pada Tetiko, chociaz zapowiadali, ale moze jak zwykle chmurki beda powiane w inna strone, - deszcz potrzebny bo sucho. Dopijam kawe sniadaniowa, i wybieram sie do miasta, po sklepach, moze bede czyms zainspirowana, ciuchow co niemiara. Przyjemnej soboty dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 11.05.13, 10:04 Witajcie... Wczoraj było gorąco i duszno ,wieczorem polało.Dziś o 10 st. mniej i bardzo pochmurno.Nie ma ochoty na wyjście. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 11.05.13, 10:25 witajcie Zalogo, no takich temperatur to tu jeszcze nie mamy zapowiedzieli +18 stopni na srode z czego sie juz ciesza a obecnie +12 tylko, sucho,troche wietrznie, pod sciana domu nawet wzglednie milo sie siedzialo wczoraj , w kopciuszka sie "bawilam" kamyki wielkie z opon zimowych wydlubywalam, 2st kol zostalo, najwazniejsze,ze umyte z zimowej soli.... milego weekendowania zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 12.05.13, 08:00 **W piekny majowy dzionek witam Was jak skowronek, choc spiewac nie umiem, ale za nim fturuje.** Piekne slonce, ale zimno, w rece zmarzlam na rundzie z "Maluszkiem" ptaszki szukaja jedzenia, trawa zielona coraz wieksza, i blizej do lata. Przyjemnej niedzieli zycze WSZYSTKIM. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 12.05.13, 09:37 jakos dni mi sie pokicikaly przez swieto w srodku tygodnia... dzis juz niedziela... zatem milego odpoczynku lapcie witaminki w sloncu... *Lusia fajna rmowanke napisalas... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 12.05.13, 09:59 Dziekuje,... tak mnie spiew ptakow z rana inspirowal. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 12.05.13, 10:38 Obudził mnie szum deszczu,lało porządnie,teraz się uspokoiło,ale pochmurność i chłód zostały.Ptaszki dziś mi nie spiewały. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 12.05.13, 10:55 Jagus przepedz deszczydlo tutaj, bo go brak,trawka potrzebuje wilgoci by po zimie sie porzadnie zazielenila... milego odpoczynku Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 13.05.13, 08:51 W nocy popadal deszcz, spalam mocno, ze nic nie slyszalam, tylko rano kaluze zobaczylam. Teraz piekne slonce i Wszystkim zycze przez caly tydzien takiego, tylko zeby bylo troche cieplej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 13.05.13, 09:56 Lusia radziła przepędzić deszcz,to przepędziłam. Nawet całkiem przyjemnie na dworze,czasem słonko się prześwietli przez chmurki 16st.Od środy ma pójść temperatura w górę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 13.05.13, 10:00 Dzieki Jago za kawe i takie dobre wiadomosci pogodowe, ciekawe czy wszedzie te prognozy pogodowe sie sprawdza, tutaj caly czas sloneczne ale zimno. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 13.05.13, 10:29 *Lusia, nic nie slyszalam deszczu, a wstalam nawet pozno z bolem glowy, kawuche dopijam i rekawy pozniej zawijam by skonczyc wiosenne porzadki na ogrodzie..... chlody wiatr wieje... psiuna niechce byc w domu tylko na dworze a tez slepia mu lazawia od pylow, w domu co dzien trzeba omiatac kurz z mebli bo nawiewa rano i wieczorem przy wietrzeniu... przemilego dnia i tygodnia Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 13.05.13, 17:19 wegetacja opozniona, zbior truskawekna "srodek szwedzkiego lata 20 czerwiec" bedzie marny cena bedzie wysoka...pewnie 50 kr.przekroczy za to pozniej bedzie ich pod dostatkiem.... Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 13.05.13, 17:37 miejcie sobie milo az do jutra.... ide na zasluzony odpoczynek.... altane nareszcie doprowadzilam do porzadku.... jeszcze tylko ogrod w niektorych punktach i pozniej moge sie "lenic caly czas" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 14.05.13, 06:36 Oj Kendo to sie napracowalas, ale jak bedziesz gotowa z tym wszystkim, to pewni przyjdzie czas zeby zaczynac na nowo wszystko odzwierzac, No ale zobaczymy. W nocy popadalo, na razie pochmurno, niby ma byc +13 i sloneczko z zza chmur, zobaczymy, jak sie wyklaruje nam pogoda. Zycze duzo slonca i ciepla. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 14.05.13, 08:43 To cieszy Jago, ze pogoda sie poprawia, a stprczyki to masz szwedzka flage - niebiesko zolta. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 14.05.13, 09:37 deszczysko od Jagi tu przywialo, zimno jak jesienia,czasami ulewa/lub drobniutki deszczyk, moze sloneczko zawita,bo "tak w Kurierze napisali" milego dnia Zalodze.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 15.05.13, 06:52 Obudzilam sie z deszczem, taki prawdziwy majowy, rzesisty, przez dzien maja byc przejasnienia i cieplej - oby?... Witam Wszystkich cieplutko i zycze duzo slonca. Odpowiedz Link
greis52 Re: MAJ 15.05.13, 07:39 dziś zimna Zośkaja powiedziałabym ze w tym roku była tylko rześka solenizantkom małym i dużym dużo radości... przyjemności codziennych Wam życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 15.05.13, 10:09 o jeja a moje drzewko oliwne na altanie stalo noca, chyba nie zmarzlo skoro deszczyk zesity popadywal.. slonecznie ale wieje chlodem PZ;..solenizantkom duzo radosc z zycia Odpowiedz Link
henryk245 Re: MAJ 15.05.13, 10:46 .. juz w PRL-u mowiono ze "Sport" to zdrowie i gwarancja dlugowiecznosci . Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 16.05.13, 10:01 henryk245 napisał: > > > > .. juz w PRL-u mowiono ze "Sport" to zdrowie > i gwarancja dlugowiecznosci . > > > Pzdr. ..hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. pasowaloby to w watku "uzaleznienia" a tak pozatem wieje chlodem mimo slonca, wczorajszy plan wykonany na medal, zuzylam az dwie szpuleczki z bebenka, wiec samo za siebie mowi ile bylo szycia, a nastpne plany sie posnuly by pozbyc sie zbytecznie lezacych"szmat" przemilego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 16.05.13, 14:32 Cos cieniutko z goscmi, pewno juz na lonie naytury sie opalaja, ja obeszlam miasto, wrocialam z arbuzem bezpestkowym i zaraz na balkon sie uplasuje z ksiazka, zeby odpoczac. No Henryk to Ty przestales palic "sport" ale zyjesz, czyli to nie dowodzi. Przyjemnego popoludnia Wszystkim. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 17.05.13, 15:24 > Cos cieniutko z goscmi, pewno juz na lonie naytury sie opalaja, Lusiu, goście na łonie natury, ale nie opalają się, tylko ciężko harują. Kopię, koszę, sieję, przesadzam, plewię a z tyłu zielsko rośnie. Nie do obrobienia. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 18.05.13, 09:24 rozmawialam przed chwila z sasiadem, ktory dzis za nozyce zlapal i krzewy ciac bedzie, cieszy sie z wiosny a ja stwierdzam,ze to juz lato, ciuszki wiosenne nie zdazylam ponosci,bo za gorace, dzis juz w letnich chodze od samego rana bo +17 stopni... Witajcie Zalogo i odpoczywajcie w Zielone Switki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 18.05.13, 13:29 Witam,na razie mamy prawdziwe lato,ale wiaterek porządnie dmucha. Jak jedne drzwi otwieram,to drugie muszę najpierw zamknąć,taki przeciąg. Udanej soboty Wszystkim Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 18.05.13, 13:40 no,nareszcie Jagus sie wita z nami... z pieknymi stokrotkami.... milo bardzo.... pociesze Cie, ze tu tez wieje, ale cieplym powiewiem, wykorzystuje pogode i wietrze/piore dwie szafy juz na lato "oczyscilam" i hermetycznie niektore zimowe ciuszki wsiorbalam.... ciekawe czy bedzie trzymac caly sezon "szczelnosc.... miej sobie milo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 18.05.13, 15:21 Dobrze,że zaJRZAŁAM JESZCZE TUTAJ,BO PRZYPOMNIAŁAM SOBIE O PRANIU W BĘBNIE,ZARAZ POWIESZĘ DRUGIE PRANIE.O rety ale mi się napisało. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 18.05.13, 18:34 Dorko praca w ogrodzie jest nie przerobiona, ale efekty na pewno zauwazalne. Lubie zadbane ogrody, ale musza miec w sobie cos z dzikiej natury-folkloru a nie tylko wypieszczone pod sznureczek. Kendo ja sie lenie ostatnio, czytam ciekawa ksiazke, a o swojej szafie tez pomyslalam, i moze w tygodniu po troche bede robic. Jago, j tez czesto zapomne o swojej prace i jak wchodze do lazienki to mi dopiero sie przypomina, a Twoje stokrotki takie ladne i wesole. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 19.05.13, 08:38 Lusia, o moim ogrodzie można by wszystko powiedzieć, poza tym, że jest wypieszczony. Tu żądzą rośliny a ja z trudem, czasami próbuję je okiełznać. Miłej niedzieli, dobrej pogody i odpoczynku wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 19.05.13, 10:21 Zdazylam wrocic ze spaceru z "Maluszkiem" i rozpadal sie deszcz, nawet zagrzmialo. Dziekuje ,Dorko ale i tak na pewno ma swoj urok, a na pewno masz zakatki, ktore najbardziej lubisz to wiecej je dogladasz. DziekujeGreis na wzajem. Duzo slonca i milego wypoczynku dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 19.05.13, 11:23 I ja Wam życzę udanej Świątecznej Niedzieli. Pogoda dopisuje. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 19.05.13, 11:33 Witajcie Zalogo Swiatkowo.... rozdeszczylo sie okropnie,na rozkwitniete drzewa owocowe, bez tez swe oaczki rozwinie, zawsze pada kiedy on kwitnie a co do ogrodow, to tez lubie miec zakatki tematyczne i chyba zaczne je tworzyc,(pomysle czy mi sil starczy) przemilego odpoczynku Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 20.05.13, 08:20 Diekuje Greis. Pogoda nastraja do planow w plener, ale sa inne obowiazki w domku, ktore trzeba niestety wykonac. Przyjemnego tygodnia i duzo slonca zycze Wszystkim..... Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 20.05.13, 08:54 Greis/Lusia -dzieki no nie napisalabym,ze pogoda sprzyja planom wycieczkowym, mnie zimno od wczoraj,a poranek chlodny i mokry po deszczu.... milego dnia acha bzy moje lada dzien rozwina sie w calosci.... bedzie cudnie pachnac, bo czeresnie pachnace migdalami juz gubia platki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 20.05.13, 10:12 Witam w bardzo słoneczny dzionek,w słonku mam 37 st. nie da się usiedzieć na balkonie.Moja torba dalej stoi i czeka na doładowanie. Podlałam wszystkie kwiatki i na razie odpoczywam przy kawie. Te goździki pięknie pachną.Mam też konwalie do wąchania w wazoniku. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 20.05.13, 14:00 *Jagus, no sliczny kolor, wiem jak pachna, bo mam konwalje i mialam te same gozdziki, jedna planta mi chyba przezimowala, rosnie pod piwoniami,zaraz kolo tych tulipanow.... tu mamy zaledwie +17 stopnia... miej sobie milo w cieniu Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 21.05.13, 07:53 Pogoda nas nie rozpieszcza, w nocy padal deszcz , slonko juz zdazylo sie schowac za chmury, runda z "Maluszkiem" zaliczona, ale przyjemnie cieplo, Jago sliczne masz kwiatki a konwalie tez lubie, czasem nawet kupie sobie caly zestaw do kapieli o tym zapachu. Wczoraj "Maluszek" mnie wykolegowal, chcialam posiedziec chwile w sloneczku na balkonie i weszlam do pokoju po ksiazke, a on szybko zajal moje mijesce- Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 21.05.13, 08:07 Lusia, wcale mu się nie dziwię. Ja też z chęcią usiadłabym w takim fotelu. Podsunęłaś mi myśl. Kupię sobie skórę baranią (tu są stos. tanie), położę na fotelu bujanym i w zimie będzie jak znalazł, mięciutko i cieplutko. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 21.05.13, 08:29 Tak Dorka tez ta skore przywiozlam z Polski i jak ja rozlozylam w domu to smierdziala, dlugo musialam ja wietrzyc na dworze, to chyba jakis blad czy nieodpowiednie srodki jak garbuja, zeby pozbyc sie tego tlustego zapachu. Ale wygodnie i cieplo sie na niej siedzi, Nawet jak mnie zaczynaja korzonki bolec do do luzka kalade i spie na niej. Natomiast jak kupilam tutaj skore tez barania karakulowa to wogole nie ma zadnego zapachu. Nie wiem co za przyczyna.?. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 21.05.13, 09:26 no po prostu cudo maluszek... a jaka mnie ma..nie ruszaj mnie "babcia z fotela" wlasnie maluszek mi tez nasikal na podobna skore, jak byl w odwiedzinach kiedy Dux zyl, zanim sie spostrzeglam to zapach sie wkorzenil..... milego dnia ja dzis do miasta... Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 21.05.13, 13:27 Lusia, karakuły nie śmierdzą, bo to są niemowlaczki z 'cesarskiego cięcia'. Skóry u nas sprzedawane to stare barany i szczególnie śmierdzą, gdy leżały na słońcu (suszyć trzeba zawsze w cieniu, wszystkie wyroby z wełny też). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 21.05.13, 13:39 Witajcie...późno,bo nie miałam internetu,wczoraj była burza i chyba coś narozrabiała. Dziś jest chłodniej,ale i tak pięknie.głaski dla maluszka wygodnie mu i mięciutko. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 21.05.13, 15:09 *Dorus, o jeja co Ty opisusjesz? ze karakuly to z cesarskiego ciecia "futerka"?? az mi sie nie dobrze zrobilo... a mialam w planie zakupic wlasnie taka, bo Lusia tez ja ma i mnie nie uczula.... biedne baraneczki... *Jagus, witamy zawsze milutko, obojetnie o jakiej porze sie nie wklikasz, a kwiatuszki jeszcze pieknie ciesza oczy.... tu zapowiadali deszczydlo i faktycznie zdazylam przed nim do domu ,brakuje blyskawic tych zapowiedzianych... miejcie sobie mile popoludnie Dziewczyny.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 21.05.13, 16:47 U mnie niedawno błyskało,grzmiało i rozeszło się po kościach. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 21.05.13, 17:15 hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..Jagus, lepiej niechciej by Cie po kostusiach pioruny "przelacialy" ja sie boje burzy i dlatego nie zostalam dluzej u Lusi, zjadlam rogaliki smaczne ,jak lunch i dod domu akurat przed deszczyskiem zdazylam...no po drodze padlao..... wylaczylam juz pod "miodem mlecza" jutro znowu gotowanie.... ladny kolor,ale zapach mimo cukru mi sie nie podoba....dobrze,ze tylko szklanka cukru, jak Lusi bedzie psaowac do dostanie, a jak nie do wyleje.... Odpowiedz Link
dorka556 Re: MAJ 21.05.13, 19:14 Kendo, najładniejsze są te z cesarskiego cięcia, mają najbardziej skręcony włos. Mogą być też 2-3 dniowe, ale te są już brzydsze. Starsze się nie nadają. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 21.05.13, 23:07 O swiecie Dorko, jak my ludzie sie lubujemy... Ja tez nie wiedzialam ze te skorki z sierscia poskrecana to sa z takich odzyskow, az mnie plecy zabolaly bo to mam ta skorke na krzesle przy komputerze wyscielona Przyjemnie sie siedzi, zdrowo i cieplo. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 22.05.13, 10:20 *Dorus a co mama owca sie dzieje ?? zaszywaja i do nastepnego porodu czekaja czy juz wiecej nie dopuszczaja by "zaciazyla"? witajcie Zalogo, mamy chlodnawo i wietrznie slonca w serduchach zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 22.05.13, 10:45 Witajcie... Specjalnie dla Kendo wyszukałam o owcach karakułach dla uspokojenia. "Do uzyskania skórki karakułowej jest konieczne zabicie jagnięcia w pierwszych dniach życia. Oprócz tego wykorzystuje się także skórki jagniąt poronionych (tzw. wyporki lub karakulcza), które mają jeszcze nie do końca zwinięte loczki (mora) i charakteryzują się połyskiem. Nie sądzę jednak, żeby hodowcy ryzykowali zabieg sztucznego poronienia u owcy (cięcie cesarskie u owiec jest ryzykowne), natomiast uzyskuje się je od owiec starych przeznaczonych do wybrakowania. Taką owcę się kryje i przed porodem ubija uzyskując mięso i skórki. Niegdyś również w Polsce hodowano karakuły, które krzyżowano z lokalnymi rasami owiec jak polska owca górska. Obecnie się już ich u nas nie utrzymuje, ale nadal można zobaczyć ludzi noszących płaszcze karakułowe. Również w stroju górali podhalańskich jest często używana taka skórka, np. do ozdabiania serdaków lub produkcji czapek (górale nazywają skórki karakułowe perskimi barankami) takie jaką ma Hamid Karzaj na zdjęciu powyżej. Przeważają czapki czarne (jaką ma mój tata), ale można też spotkać siwe (taka należała do mojego pradziadka)." jyndrek.blogspot.com/2013/02/cos-o-karakuach.html Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 22.05.13, 10:54 *Jagus, slicznie dziekuje, ale juz takiej skory nie kupie..... Wole kocem welnianym sie owinac.... witaj Majowo lece Bobby "odcedzic" sloneczka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 22.05.13, 14:09 Sloneczko swieci, wiaterek wieje. Zycze udanego popoludnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 23.05.13, 10:27 Witam...na razie po ciepełku,tylko 16 st i słonka nie ma, a deszcz wisi w powietrzu. Miłego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 23.05.13, 12:09 U mnie padalo w nocy, rano w rekawiczkach maszerowalam, slonce swieci ale wieje chlodem. Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 24.05.13, 08:08 +11 stopni za oknem ma byc cieplej... przemilego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
greis52 Re:witam w MAJU 24.05.13, 08:25 ochłodziło się... pozdrawiam serdecznie i udanego weekendowania z rodzinką zyczę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 24.05.13, 08:38 Piekna pogoda wrocilam z "Maluszkiem" ze spaceru pachnie juz skoszonym sianem na rabatkach i trawnikach.. cudownie... Zycze slonecznego i przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 24.05.13, 10:25 Witam...oj oj nie mam jak ciasta upiec,bo piekarnik wysiadł. coś muszę zaradzić. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 24.05.13, 23:26 To prawdziwy pech Jago Cie spotkal prawie przy sobocie, jak masz gdzies na strychu prodzisz, to wybrniesz z sytuacji. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 25.05.13, 08:39 Deszczylo cala noc +11 i chyba sie nie zanosi na sloneczny dzien. Przyjemnej sobototy dla Wszystkich Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 25.05.13, 10:22 U mnie deszczyło,deszczy i będzie deszczyło, ale niedługo przyjedzie Martynka,to niech sobie pada. Niestety prodziża nie mam,ale chyba teraz kupię,bo co ja zrobię bez piekarnika. Jeszcze syn zobaczy,uratował pralkę,to może i to mu się uda? Z ciasta wyszły sucharki ,nie dało się upiec w ustrojstwie,był zakalec,to się pokroiło w plastry i też idzie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 25.05.13, 11:45 I to sa wlasnie uroki techniki owczesnej, jak wypaja to niestesmy bezradni jestesmy co z tym fantem zrobic. Najlepsze byly kuchnie wglowe z piekarnikiem, nigdy nie zawodzily. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 25.05.13, 12:26 'Jagus, no i jak uratowany piekarnik?? teraz tak produkuja, coby nie dalo sie naprawic,tylko nowe trza zakupic.... chlodno, ale w chacie goraco jakos, wczerajsze slonce cegle nagrzalo... dobrnelam nareszcie do kompa obrobiwszy sie... jeszcze obiadek czeka na zrobienie, dzis beda kiebbaczyki... milego dnia Zalodze i Jadze z Wnusia udanej zabawy zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 25.05.13, 14:45 Dzięki! wnusia dostała już zabawki na Dzień Dziecka,a ja dostałam czekolaDKI NA dZIEN MATKI.,bo nie wiadomo czy będą mogli przyjechać za tydzień. Syn technik i złota rączka,u niego samo się naprawia,to się cieszę. Odpowiedz Link
greis52 Re:witam w MAJU 25.05.13, 16:32 u nas mokro, zimno i wietrznie a dzieciaczki jutro szykują się do pierwszej komunii oj zmarzną bidulki przyjemności sobotnich życzę... Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 25.05.13, 17:23 *Greis tu dzis dzieciaczki sa w kosciele na "komuni"-konfirmacji *Jagus a to swietnie z naprawa, bedzie Ci Go brakowalo,jak sie naprawde wyprowadza nie bedziesz tak czesto sie bawic z Wnusiami.... ale puki co,to chyba takie plany a do realizacji to chyba musza sie dobrze przygotowac, bo prace tez musza tam miec prawda?? miejcie sobie cieplutko i milo, ja troche chwasciskow wyrwalam dzis... Odpowiedz Link
tetika Re:witam w MAJU 26.05.13, 07:50 sloneczne dzien dobry a tu obrazeczek na dobry humor Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 26.05.13, 09:23 Tetiko slicznie zdjecie, faktycznie rozpromienia caly nastroj dzisiejszej, deszczowej u mnie niedzieli. Mialam szczescie ze zdazylam wrocic z "Maluszkiem" do domu i zaczal padac rzesisty deszczyk. Jago to masz wesolo jak przyjdzie Martynka, pewnie wyczekujesz caly tydzien na jej wizyte. A to nie taka prosta sprawa jak to Greis Zauwazyla, zeby sie wyprowadzic, to uplynie jeszcze duzo czasu. Ze wzgledu na powiekszenie rodziny i innych obiektywnych czynnikow. Wczoraj spacerowalam po plazy i wiatr wial na przemian raz cieply raz zimny. Duzo slonca i przyjemnego wypoczynku zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 26.05.13, 10:25 witajcie Zalogo, no dzis powinien byc sloneczny dzien...a pada/chlodno, niech zdjecia rozwesela nam dzisiejszy dzionek... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 26.05.13, 11:56 Witajcie kochani,nawet jest dziś ładnie i słonko wyszło Ja też Wam umilę kwiatkami. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 26.05.13, 12:33 sliczne Jagus Twe kwiecie... moj jeden przezimowal w ziemi, w dwoch donczkach w lisciach ,chyba nic z nich nie bedzie bo moze zmarzly... a to moja kompozycja na dzis dla Was Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 27.05.13, 08:40 Dziekuje Wam wszystkim za piekne kwiaty a dla odmieny pozdrawiam Waz z CHARLIM "Maluszkiem" i zycze udanego tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 27.05.13, 09:19 hi,hiiiiiiiiiiiiiii.. no Maluszek smutny widac, ale fajnie z mucha wyglada... a kiedy Mloda wraca??????????????????????? milego poniedzilku, tu mamy chlodno.... Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 27.05.13, 10:06 no niby juz,juz a dla maluszka to wieki trwa oczekiwanie.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 27.05.13, 10:08 Charli wygląda na bywalca salonów,trochę zmartwiony,trochę znudzony. U mnie z rana było piękne słoneczko i gdzieś się zapodziało. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 27.05.13, 12:13 Jago na solony to by go nie wposcili a do Mac Donalda corka go w torbie miala na kolanach na lunchu nie jeden raz. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 28.05.13, 08:35 wczoraj Maluszek przywital mnie , jakbym byla jego mamcia...zreszta zawsze tak mnie wita... musze w halu odsiedziec na podlodze swoje przy przywitaniu po deszczu jakos nijako, ale zycze slonca i dobrego humoru. Odpowiedz Link
greis52 Re:witam w MAJU 28.05.13, 08:54 pozdrawiam majowo deszczowo ale serdecznie nadchodzi czerwiec i ciepło spokojnego dnia życzę... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 28.05.13, 08:57 Wzglednie ciepo, wilgotno i nie wiem czy jeszcze nie bedzie cos z deszczu, jak zwykle kilka spraw do zalatwienia. Przyjemnego dnia i duzo slonca. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 28.05.13, 09:21 U mnie deszcz cały czas od wczoraj i duży wiatr,okropność. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 28.05.13, 09:23 witajcie Greis/Lusia/Jaga i nieobecni a Dorka gdzie sie zapodziala????????????? pocieszam, ze tu tez bardzo wilgotno i przelotne ma padac.... jednak na rower sie wybieram podpatrzec czy jest wiecej zrebaczkow ciepla i slonca w serduchach zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re:witam w MAJU 28.05.13, 14:29 Kendo, już jestem i mówię dzień dobry. Byłam w Stolicy. Od lat marzyło mi się obejrzenie kwitnących rododendronów w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie k/W-wy i wreszcie trafiłam. Nie do wiary, 4 metrowe bajecznie kolorowe rododendrony, widok niesamowity. Warto było tłuc się pociągiem i autobusem 500km, żeby to zobaczyć. Niektóre nasze dziewczyny mają je o rzut beretem a nie oglądają. Jeszcze z tydzień będą kwitły, macie szansę !!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 28.05.13, 15:22 Witaj Dorko, mam nadzieje ze zrobilas kilka fotek rododendronow. Musze przejsc sie do parku z innej strony, bo co roku kwitna, ale nie na taka wysokosc. Jednak maj jest najpiekniejszym miesiacem roku, mozemy podziwiac mase' kawiatow i przyrode budzaca sie do zycia. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 28.05.13, 16:01 o wlasnie Dorus, wspominalas ten wyjazd wiosna... ale mialas frajde dla oka, a spotkalis sie z ktoras z dziewczyn?????????? czekamy na zdjecia z kwitnacych ogrodow.... pada deszczydlo a ja zdazylam z spacerem rowerowym do zrebaczkow-juz 4 st,sa....cudowne. witaj Dorus,bo zapomnialabym z tych emocji wszystkich... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 29.05.13, 10:03 Pogoda jesienna, - co za przednowek dla lata. Witam Wszystkich goraco i zycze duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 29.05.13, 10:04 *Lusia i guza sobie nabilysmy... tak strasznie zimno,jesiennie, na jutro obiecaja az 21 stopnia-zobaczymy.... slonca w serduchach zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 29.05.13, 10:38 Witajcie,dziś cieszę się słoneczkiem razem z Mruczkiem. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 29.05.13, 10:47 *Jagus no sliczna ma Mruczus sielanke na balkonie... glaski dla Niego i miejcie sobie milo, lece odcedzic Bobby..hi.hiiiiiiiiii Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 29.05.13, 10:57 Ale Mruczek wydostojnial i nabral fasonu. Widac ze czuje sie panem na wlosciach - sliczny - Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w MAJU 30.05.13, 08:29 Dzisiaj mamy miec prawdziwe lato, od rana pieknie slonce swieci, w parku jeszcze kwitna kasztany na czerwono. Milego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re:witam w MAJU 30.05.13, 08:33 pozdrawiam i przyjemności jeszcze majowych życzę! dziś mamy Boże Ciało, zawsze to święto kościelne kojarzy mi się z czerwcem... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 31.05.13, 09:51 Coś tu cicho jak makiem zasiał. Ja też po raz ostatni witam w tym miesiącu. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 31.05.13, 10:18 no,juz nie cicho, wczoraj z Lusia bylysmy u kosmetyczki, nalozyla mi nowe "badziewie pod oczy/na oczy" i strasznie mi lazawily, nie chcialm ich przemeczac dodatkowo przy kompie, witam Jagos w ostani dzien miesiaca pozostala Zaloge rowniez witam zyczac milego dnia-mamy upal i psiun wykapany na lato.... Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 31.05.13, 10:19 *Lusia i zapomnialam pochawlali sliczna aleje w parku z kasztanem... ladnie wyszly foty. miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w MAJU 31.05.13, 11:21 Kendo,wspomniałaś u mnie o kurce i kurczaczkach,zapomniałam się odnieść do zdjęcia Lusia ma na pewno Zoom w aparacie żeby przybliżyć obiekt,zwykle jest u góry. A zdjęcie alei pod drzewami a kasztanem w tle je bardzo ładne. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w MAJU 31.05.13, 12:03 *Jagus ma ZOOM w cyfrowce, musimy skopiowac instrukcje, bo teraz nie zalanczaja a na kompa daja... ja swoja instrukcje skopipwalalam a i tak robie jak pisza i nic mi nie wychodz-taka utechniczniona jestem hi,hiiiiiiiii wiele razy chcialam zrobic takie zdjecie, jak Lusi sie udalo z kasztanowym kwiatem i alejka dlako wiodaca.... Odpowiedz Link
henryk245 maj 31.05.13, 16:12 ..ostatni dzien,ladnie sie nam maj konczy slonecznie,w miare cieplo . oby czerwiec niebyl mokry wpadne do Was jeszcze Pozdrawiam Henryk Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: maj 31.05.13, 18:01 I mnie tez migrena jakos pomalu przechodzi, chyba po tej wczorajszej kosmetycze, jakies nowe mazidla chciala zareklamowac, i widac mi nie posluzyly, cala noc liczylm minuty i nie wiedzialam co z glowa zrobic. No musze sie jeszcze caly czas uczyc tego aparatu fotogr. ale latwiej mi bedzie jak bede miala instrukcje na paoierze.' Dziekuje Kendo, Jago za mile slowa. Ale teraz juz moge na oczy patrzec i corka wyslala sms ze jest juz w Szwcji wraca pociagiem z lotniska z Kopenhagi. Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich zycze, ostatni majowy wieczor. Odpowiedz Link
tetika Re: maj 01.06.13, 08:13 Gosci mam , wiec tylko wpadam na szybkie dzien dobry wszystkim dzieciom tym duzym i malym zycze dobrego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: maj 01.06.13, 09:18 Witam Majowo W nocy się wypadało,ale na razie bez słoneczka. Odpowiedz Link