pia.ed 19.09.13, 21:46 Czy to możliwe aby mi dołączyli do piekarnika za małe blachy do pieczenia??? Dzis po raz pierwszy chciałam upiec kurczaka w piekarniku i żadna blacha nie pasowała. W instrukcji nie ma ani słowa o blachach ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 19.09.13, 23:00 Nic Ci innego Pia nie wypada, jak w sklepie tam gdzie byla kupowana sprawdzi jaki ma kuchenka utrustning. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 19.09.13, 23:26 lusia_janusia napisała: > Nic Ci innego Pia nie wypada, jak w sklepie tam gdzie byla kupowana sprawdzic jaki ma kuchenka utrustning. Wlasnie z tym piekarnikiem jest cos dziwnego. Oprocz kilku za malych blach sa tez jakby metalowe stojaki, i poniewaz ta kuchenka ma "krazace cieplo" to moze wlasnie o to chodzi, ze blachy nie moga byc wsuniete w boki piekarnika, tylko musi być miejsce ??? Szczerze mówiąc to jakoś nie mam do tej kuchenki serca ... Przedtem miałam 50-centymetrowa, ta jest 60 centymetrowa i wydaje mi się kolosem. Kendo ma induktionsspis, wiec musi miec to krążące cieplo, i liczylam ze mi odpisze, ale widocznie poszła już spać. Odpowiedz Link
kendo Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 09:01 *Pia mam cyrulacjegoracego powietrza w piekarniku, ale blachy mam 3st normalnie wsuwajce sie , czyli nie na jakims stojaku, moze teraz tak ma byc, dzwon do sklepu i pytaj,albo podjedzi i sprawdz w tej co stoi.... PS; kupujac cos takiego zawsze w sklepie sprawdzam wszystkie czynnosci pieca i "dodatki" wlacznie z kiazka instrukcji... a moze sprawdz na necie co wchcodzi w ten piec, Odpowiedz Link
pia.ed Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 10:18 Kupujac cos takiego zawsze w sklepie sprawdzam wszystkie czynnosci pieca i "dodatki" wlacznie z ksiazka instrukcji... a moze sprawdz na necie co wchodzi w ten piec ... W sklepie spędziłam ponad godzinę, otwierałam wszystko co sie dało w kuchence, bo szukałam ksiazki instrukcji w wystawionym egzemplarzu. Piecyk byl faktycznie pusty ... a instrukcja gdzieś ZGINĘŁA ... wg sprzedawcy. No ale gdybym nawet znalazła, to w niej nie ma nic więcej jak to, ze piecyk trzeba "przepalić". Wkrótce jade rowerem do miasta, wiec tylko zanotuje sobie nazwe fabrykatu i rozmiar blach. Jak będzie mi sie chciało to pojade do El Giganten, leży blisko centrum, przy Mobilia. Odpowiedz Link
kendo Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 10:26 o jeja,Pia ja w takim przypadku utargowala bym taniej za ta kuchenke, penikiem byl juz ostani,bo ksiazka nie powinna zgnac,w naszej byla dolaczona, na necie mozesz spradzic wypisujac nazwe kucheni i jej numer... lece odcedzic Bobby Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 10:31 Prawdopodobnie od innej kuchenki,pomylili się i dali blachy do 50-tki. Ja mam obiegowo , 2 kratki i 2 blachy. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 12:11 Kiedy wracalam z miasta, na rowerze oczywiscie, zlapal mnie ulewny deszcz, wiec do sklepu juz nie pojechałam. To nie był ostatni ex. tylko KAMPANIA przez cały tydzień. Nie mieli tego na skladzie, i na dostarczenie musiałam czekać tydzień. Teraz zauważyłam jeszcze jedna rzecz!!! Piekarnik nie ma wcale tych bocznych występów na które się kładzie blachę. Pewnie jakas wyższa technologia Odpowiedz Link
kendo Re: Problem z kuchenką ... blachy do pieczenia 20.09.13, 12:21 *Pia tu slonce od rana mamy moze byc ,ze kuchena inaczej skonstuowana w srodku a sa po bocha w srodku diurki by zamontowac te kraki na wlozenie blach? albo mogli, jak Jaga pisze, pomylic sie i wlozyc cos innego, Pia, koniecznie wystukaj na google Twoja kuchenke powino byc opisane co i jak.... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Problem ... blachy do pieczenia 20.09.13, 12:26 ZNALAZLAM DANE KUCHENKI Cylinda spis S 464 KV Ugn: varmluft grill pizzafunktion funktion för upptinning I tyle na dzisiaj, nie mam sily wracac do tego tematu ... Odpowiedz Link
kendo Re: Problem ... blachy do pieczenia 20.09.13, 13:55 wiem Pia, to frustrujaca sprawa, a kiedy sie jeszcze zmoknie..to juz calkiem czlek sie wneri.. poczytasz sobie teraz na spokojnie co i jak i wtedy podejmiesz odpowiednia decyzje, i pozniej w skrocie nam napiszesz co i jak bylo, cierpliwie bedziemy czekac....wiec sie nie stresaj. Odpowiedz Link
pia.ed Problemu juz prawie nie ma 21.09.13, 01:12 Na zdjęciu kupionego przeze mnie modelu niewiele widać, ale przy droższym modelu mozna zobaczyć, ze te "drabinki" są zamiast uwypukleń po bokach piecyka ... czyli sprawa jest niemal wyjaśniona ... www.tretti.se/vitvaror/spisar/glaskeramikspisar/cylinda-s-464-1-kv-rf Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Problemu juz prawie nie ma 21.09.13, 08:17 No widzisz Pia jeszcze raz otworzysz luke poprzymierzasz i bedzie wszystko na swoim miejscu. Z nowosciami tak przewaznie jest, zanim sie z tym zaznajomimy. Zycze udanych pitraszen i smacznych wypiekow. Odpowiedz Link
kendo Re: Problemu juz prawie nie ma 21.09.13, 09:19 nareszcie,Pia problem sie rozwiazal, powkladasz rowno te "kratki w dziurki" blachy wejda,jak pociag po szynach, teraz mozesz smialo upiec mufisy, najlatwiejsze co mozna upiec.... Odpowiedz Link