kendo 01.02.14, 09:50 witam w typowo zimowym miesiacu lutym zyczac ciepla/slonca i minimalnego mrozu z minimalnymi opadami sniegu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: ** LUTY ** 01.02.14, 09:53 czekaliscie pewnie na nowy miesieczny watek, prosze bardzo, zapraszma do "lutego" zyczac milego odpoczynku /udanych spacerkow i wybornych smakow na talerzu. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 01.02.14, 09:56 innemedium.pl/wiadomosc/slady-zaawansowanej-technologii-w-kompleksie-shravanabelagola-w-indiach Polecam artykul i komentarze i-nautów,po glebszym zastanowieniu spostrzezemy ze cala oficjalna "nauka" w dziedzinie histori dawnej i archeologi to "fastfood" dla mas w ktora ci wiecej wiedzacy niewierza,juz nie. dobry temat platforma do stawiania i proby rozwiazania naszych prywatnych pytan i idei eqzystencjonalnych,czy wszystko co nas spotyka to chaotyczne przypadki losu ? czy tez przeznaczenie ktore Stworca nam nakreslil z chwila naszego narodzenia ? milego dnia zycze i wiosy juz w lutym ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 01.02.14, 10:09 ...cyt.. Czyli każdy plan snuty w rzeczywistości, powstaje w polu informacyjnym i teraz poprzez aktywność ludzi (myśli o tym planie) a głównie poprzez ładunek emocjonalny doczepiony do tych myśli - pole informacyjne danego planu powiększa się i poprzez napływ ładunków emocjonalnych zaczyna się materializacja planu w rzeczywistości. Mroczni wiedzą że nawet najgorszy plan bez odpowiedniego ładunku.... czyli cos w tym jest, ze trzeba " marzyc" z efektem finiszu, coby marzenia sie spelnily.... wracajac do "starych swiatyn z Idnii" to zastanawiajace, jak wowczas tego dokonano? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 01.02.14, 10:36 Witajcie,ja dziś witam świeżo zakwitłym kwiatkiem. Mam dość stycznia, mam nadzieję,że luty będzie łaskawszy. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 01.02.14, 10:38 piekny kolor Jagus ma storczyk, bedzie rozweselal jeszcze niesty dlugawe wieczory lutego ale nieublagalnie zblizamy sie do wiosny... ciepelka zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 01.02.14, 10:53 To chyba bardzo dobrze,że zbliżamy się do wiosny.Zobaczyłam teraz ślicznego ptaszka na czołówce,czy takie ptaszki są u Ciebie? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 01.02.14, 11:15 *Jagusm oczywiscie ,ze dobrze,ze coraz blizej do wiosny, a ptaszyna nad wodnymi "zbiornikami mieszka" kiedys tu tez zawital,ale zdjecia dzisiejsze z netu sciagnelam Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 01.02.14, 12:37 Ptaszki to gile. Jago, kolor lososiowy bym powiedziala sotrczyka, bardzo mi sie podoba ten kolor. Z rozpedu wpisalam sie jeszcze w styczniowy watek. Pryjemnej soboty i odpoczynku w cieplym przytulnym gronie rodzinnym. Ja mam dzisiaj "Maluszka" a on sie tylko przytula do kolderki puchowej. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 01.02.14, 12:42 *Lusia pod bzem zbiera ziarenka p.gilowa, a na rurze przed kuchennym oknem to bufinki-tak mysle www.youtube.com/watch?v=_4GCOXW6GNo jeszcze nie bylam na dworze, pancio "obrzadzil dzis ptactwo" miej sobie mile spacerki z Maluszkiem Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli 01.02.14, 12:49 Na czolowce wistuli ptaszek zimorodek. W naszym regionie Skåne jest symbolem rezerwatu. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli 01.02.14, 13:04 dzieki Lusia za objasnienie ptaszkowe, sliczne ma kolroy, mozna by na lato sobie cos udziergac w tych kolorach lub na zime szal jakowys... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 13:06 www.youtube.com/watch?v=Knv6807gV3A przyjemny filmik Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 14:23 Kendo i nie tylko filmnik o zimorodku ladny, ale pozniej dalej sa pokazane lekcje jak zrobic kapcie na szydelku, jeden model mi sie podobal, musze przejrzec wloczke, i w akich kolorach moze bym sobie udziergala. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 14:27 no popatrz Lusia,jaki przydatny link, nie zwrocilam uwagi na te kapciuszki, zalinkaj go do "sprytne raczki, ja za czapkami sie ogladalam i chyba jak zimy koniec dopiero ja udziergam...hi.hii Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 14:33 Śliczne ptaszki,Kendo,dzięki za filmik W Polsce zimorodek jest ptakiem objętym ochroną gatunkową. Krajową populację lęgową szacuje się na 2,5-6 tys. par. Na większości obszarów jest spotykany nielicznie lub bardzo nielicznie. Do terenów, gdzie zimorodka występuje częściej zaliczane jest Pomorze, Warmia i Mazury. Stosunkowo liczna populacja zasiedla też Dolinę Wisły i rzeki Polesia oraz niektóre kompleksy stawów rybnych Dolnego Śląska. Bory Tucholskie, a szczególnie Brda i Wda, należą do miejsc o najwyższych lokalnych zagęszczeniach par lęgowych zimorodka w skali kraju i Europy. Warunkami sprzyjającymi występowaniu zimorodka są: czyste akweny wodne, zalesione brzegi, piaszczyste skarpy i niewielkich rozmiarów ryby – stanowiące jego główny pokarm. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 14:39 Zimorodki nie buduja gnazd na drzewach tylko, wydlubuja dziobkiem i pazurkami norki nad brzegami rzek i potokow z dluzszym korytarzem i tam wysiaduja swoje male. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 01.02.14, 15:01 no wlasnie, tam gdzie pasa sie krowy,jest srumien,i chyba tez i ich wylegarnie, chociaz teraz kiedy konie sie tam znajduja to chyba marne szanse by mialay jakas norke, bo oczyszczone od zarosli by kon mial dostep z kazdej strony do wody.... sliczne sa. zlapala w cyfrowke nawet rudzika,pozniej pokaze,strasznie plochliwy,ale z daleka udalo sie... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 02.02.14, 08:49 dzis na +2,1 stopnia bylo juz o 7 godz. odwilzowo i bardzo pochmurnie, brakuje mi sloneczka udanej niedzieli z lakociami Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 02.02.14, 08:59 Zajrzałam na Vistulę a tu niespodzianka (przynajmniej dla mnie) - śliczny zimorodek w czołówce. Macie dar dziewczyny do obrazków-wizytówek. Wróciłam z Wybrzeża, trafiłam tam na paskudną pogodę, ale raz na plaży byłam mimo, że wietrzysko próbowało pozbawić mnie głowy. Teraz W-wa wydaje mi się oazą spokoju. Miłej niedzieli wszystkim tu zaglądającym. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 02.02.14, 09:06 witaj Dorus widze,ze fajnie sobie vojazujesz po kraju, szkoda,ze nadmorka pogoda nie pozwolila na czestrze spacery plazowe... dziekujemy za pochwaly zdjeciow,choc dodam,ze zimorodka z netu sciagnelam. odpoczywaj milo w stolicy. Odpowiedz Link
maria88 Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 02.02.14, 10:25 Bardzo tez mi sie podoba. U nas zima maleje i bardzo dobrze bo zdążyłam się podziębić i muszę troche się powygrzewać choć nie zupełnie to mozliwe przez konieczne spacerki z psiunkiem. Jak nie wydobrzeję do jutra to czeka mnie wizyta u lekarza. Cieplutkiego popołudnia życzę. Przypomniało misie przysłowie na luty LUTY OBUJ CIEPLE BUTY - kto wie? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czolowka Vistuli-zimorodek 02.02.14, 10:34 Pogoda lubi nas zaskakiwiac, wiec polutym mozna sie spodziewac roznej pogody. Kendo a Ty dzisiaj tak rano sie zameldowalas, chyba wczoraj wczesniej sie polozylas do loza. Dorko, ale prxy takiem wietrze, wilgoc dobrze masuje twarz, lubie takie pogody na spacerach plazowych. Mario, ja tez czulam sie wczoraj nijako, z mierzylam sobietemperature, popilma na noc herbatke z miodem i cytryna, dzisiaj polece do sklepu po imbir i bede herbatke z nim popijac, ale chyba bylam przemeczona, bo i na ginastyce z kolezanka bylam na hali. Dzisiaj rano czuje sie xnacznie lepiej, z "Maluszkiem bede zaliczac spacerki. Snieg z chodnikow sie roztopil, tylko teza pryzmy po odsniezaniu. Przyjemnej niedzieli i duzo slonca, podobno w Polsce wiosenna pogoda. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 10:44 *Marysiu a nie mozesz zastosowac jakiejs ziolowej mikstury przeciw przeziebieniom?? zycze szybkiej poprawy, *lusia skad,jak zawsze po 24 godz,slepia zamykam, wczoraj chcialam ksiazke skonczyc ale jakos sie nie udalo... zdrowia wszystkim zycze i ciepelka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 11:26 O! zdrówko się przyda zawsze. Nareszcie cieplej,tylko -3st,ale nie ma słonka. Trzeba sobie jakoś radzić. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 11:30 Jago, ja to juz tylko mysle, i zycze sobie, zeby mnie nie opuscilo zdrowie, bo wtedy to juz calkiem czlowiek zamyka sie w sobie i nie ma ochoty nawet na pozytywne myslenie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 13:15 Witajcie Vistulanki. dzisiaj piec stopni na plusie, snieg topnie w oczach. Pewnie nie ma sie z zcego cieszyc,bo niebawem moze znowu sypnac. mam dzisiaj towarzyska niedzie,lekko pracowita i lekko relaksacyjna. Popoludniowe pogaduszki i posiadowki u znajomych lacznje z obiadem. Zakaszam buleczka cynamlnowa,popijajac cola i przygotowuje sie do spilingowania twarzy, nalozenia maseczki z drozdzy,ktore zostaly z przepisu. Wykorzystam je na twarz,a co. przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 13:33 hej Sloo/Jago, no tu sloneczko jakos wychodzi niesmialo na plusie, ale nie mam sily do kuchni poczlapac,dopiero siadlam po obiedzie z pirogow...uffffffffff bardzo pracowity obiad, *Sloo z drozdzy nigdny ne robilam sobie maseczki, natomiast dzis nawilzajaca sobie polozylam przed obiade,.... pod wieczor wyjde na spacer, a zaraz na fotelik odpoczywac... milej zbawy slo na pogaduszkach i milego odpoczynku Vistulanom/kom Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 17:38 Pamietam raz tylko robilam taka maseczke z drozdzy, ale to bylo bardzo dawno temu. SL=, trzeba sie ratowac ... jak to Kendo ma w zwyczaju mowic... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 18:33 Nie chce mi się robić maseczek,ale dziś kupiłam olejek arganowy w kremie,pięknie pachnie i krem enzymatyczny Lirene, bo już z rok nie miałam,aha i jeszcze krem odżywczy dla wrażliwej cery. to sobie poużywam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 18:42 Jago, olejek argonowy kupilam tez jak bylam u mamy, i nim sie smarowalam do opalania na wczasach, jakos ten zamapch mi nie lezy, ale sie smaruje od czasu do czasu, ale nie twarzy. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 19:25 widze niedziala pod znakiem "piknosci" u Vistulanek minela niemal... Jagus kremarganowy czy olejek argonowy w kremie???? mam bardzo trudno dobrac krem do paszydla... milego niedzielnego wieczoru Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** zdrowia wszystkim zycze 02.02.14, 20:59 Ano czasami ratuje sie,ale nie do przesady. Czasami robie pilingi w domu i maski , czasami tez chodze do kosmetyczki. Najwiekszy problem mam z naczynkami,musze sie z tym jednak pogodzic,bo nie ma metod ,by je zlikwidowac lub pozamykac. Sa metody bardzo drogie,ale nie do konca skuteczne. Odpowiedz Link
slo-onko pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 08:36 przybiegłam powiedzieć poranne dzień dobry. biegne do sluzbowych obowiazkow. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 09:16 Witajcie,dzień pięknie się zapowiedział,nawet już muffinki upiekłam i pomaszerowałam na bieżni.Co to znaczy słoneczko kochane. Olejek arganowy mi nie pasuje,to co kupiłam,to jest krem argonowy, ślicznie pachnie i cera aksamitna po nim i nie tłuści. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 09:27 Jago dziekuje za wizualne pokazanie tych kremow, zwroce uwage jak bede ponownie. Wschody slonca jak zwykle piekne. SLO. kazdy ma jakies mankamenty ze swoja twarza, juz pomijam inne niedociagniecia, ale zawsze staram sie je jakos zatuszowac. Przyjemnej pracy z poczatkiem tygodnia zycze. Pierwsza mgla w tym roku nas przywitala, wczoraj w dzien bylo na plusie+4 a noca spadlo do -2, wiec ranek sie zabielil. Przyjemnego poniedzialku i tygodnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 09:40 a to dzieki jagus za pokazanie kremow... nigdy na ta marke nie zwracalam uwagi... tak,bardzo mgliscie, brakuje mi slonka do "lepszego samopoczucia" milego dnia prackowego odpoczynkowego, a Jagus,juz na dzis wystarczy tego wszystkiego... ciepelka zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 14:00 Jeszcze odkurzyłam i starczy na dziś A słonko dalej świeci i jest +1 Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 17:16 Kosmetolodzy stale cos wymyślają aby naciagnąć na wydatki klientów. Ostatnio wszędzie moda na olejek arganowy. Nie kupiłam i nie kupię. Nie myśle aby był lepszy od oliwki z oliwek. Moim ulubionym kremem jest krem NIVEA ale ten w metalowym grantowym pudełeczku. Na bazie tego kremu można kombinować sobie w zalezności od potrzeby kremy odżywcze. Ponadto wspaniałym kosmetykiem jest oczywiście aloes, jego świeże liście a właściwie sok z nich bardzo nawilża i regeneruje skóre nie tylko twarzy i szyi. Stosowanie przynajmnie 2 razy w tygodniu maseczki z miodu,żółtka i kilku kropel oliwki z oliwek daje naprawdę dobre efekty. Odpowiedz Link
dorka556 Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 17:09 Od lat używam Bielendy Olejek do kąpieli/pod prysznic. Jest świetny nie trzeba potem używać żadnych smarowideł (mam suchą skórę). Nie wiedziałam, że produkują też kremy. Jaguś, jaka ich cena? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pierwszy lutowy poniedzialek 03.02.14, 17:17 Dorka, ja te sie borykam z tym problemem i nigdy nie moge natrafic na odpowiedni plyn pod prysznic, zwroce na niego uwage jak bede bawic u mamy - dzieki. No wlasnie Jago, chyba nie drogi licze na 15,.zl? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: kosmetyki* 03.02.14, 17:23 Mario, to prawda przemysl kosmetyczny co rusz, wypuszcza nowe serie kosmetykow, niektore sie sprawdzaja, ja od lat uzywam 2 roznych wod toaletowych, bo sie zx tym zapachem dobrze czuje, i w moim otoczeniu ludziom ten zapach nie przeszkadza. kremy tej 2 marki na zmiane uzywam to wypada co drugi rok mam inny i na razie chyba przy tym pozostane. Odpowiedz Link
kendo Re: kosmetyki* 03.02.14, 17:54 no tak, szczesliwy ten co moze wszystko uzywac, Nivea od niedawna sie odwazylam uzywac i jest OK, ale nie wszytko z tego sortu, przedtem uczulal bardzo podobnie aloes uczula wiem,ze nasz Tata zawsze uzywal wlasnie Nive w tym metalowym pudeleczku, zmar bez zadnej zmarszczi na twarzy w wieku 82 lat. zapachy wod i perfum nieraz do migreny doprowadzaja, wiec Zielona herbata od Elzabeth Arden pasuje mi wspaniale, boody lotion z granulkami miodu wspanialy jak dla mnie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: kosmetyki* 03.02.14, 18:27 Areden uzywalam chyba ze 3 lata, teraz mi tylko resztki kpachnidel gdzies w kaciku w szafce stoja. Odpowiedz Link
kendo Re: kosmetyki* 03.02.14, 18:43 mialam szczescie na promie, bo mieli promocje body lotion z miodem za polowe ceny, zlapalam radosnie sloik i nie poscilam... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: kosmetyki* 03.02.14, 19:06 Doruś ten olejek arganowy w kremie kosztuje 14zł 50ml. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: kosmetyki* 03.02.14, 21:16 www.youtube.com/watch?v=hu_4hr8dPFU tak zimorodek zdobywa swoje rybki. Odpowiedz Link
dorka556 Re: kosmetyki* 03.02.14, 21:40 Dziękuję Jaguś, cena za krem bardzo przystępna. Kupię, chociaż to nie mój przedział wiekowy. Odpowiedz Link
dorka556 Re: kosmetyki* 04.02.14, 07:10 Cudze chwalicie swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie. W moim przypadku to powiedzonko idealnie pasuje. Sprawdziłam jaki teraz mam krem (już się kończy) i okazało się, Olejek Arganowy m-ki Eveline. Odpowiedz Link
slo-onko Re: kosmetyki* 04.02.14, 08:21 witajcie w pogodny wtorkowy poranek. dzisiajz apowiada się sluzbowy luzik,byleby nie zapeszyć,bo za wesoło tu nie jest. bylebym tego luziku nie zaznala zbyt dużo na ...starość. a co do kremow to tez używam chyb tego o którym pisze Dorka. fajny jest,taki niby zel,niby krem,niby galaretka,fajnie się naklada. na dokladke jest bursztynowego koloru.a swoja droga czy procz kremu do twarzy używacie jeszcze np. kremu pod oczy? bo ja mamz tym problem,poniewaz krem pod oczy, krem p/naczynkom i krem do twarzy. dużo teg,upierdliwe i musiałabym nakladac jedno na drugie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: kosmetyki* 04.02.14, 09:19 Dorka, SLO, przyzwyczajamy sie do swoich kosmetykow, i tylko kupujemy je automatycznie i tapetujemy sie nimi, zeby sie ratowac ... jak to ma zwyczaj Kendo mowic... Ja juz zxaczelam uzywac kremu pod oczy no 60+ to chyba moze przedluze jasny wyraz oczu, ..... "Ale nie pomoze puder roz, kiedy geba stara juz.... hi..hi... tak czestyo sobie powtarzam, ale po kremach czuje jednak inna skore, wiecej naprezona, to jednak chyba maja jakies plusowe dzialanie. Oby tak dalej. Spisuje sobie wszystkie nazwy i jak bede u mamy to posprawdzam w sklepach, a w ktorym sa najtansze ceny? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *wtorek, v6* 04.02.14, 09:27 Rozpisalam sie o kosmetykach.... Dzien zapowiada sie slonecznie, w nocy byl lekki mrozik. Dzien mam na luzie ze spacerami z "Maluszkiem" Milego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *wtorek, v6* 04.02.14, 09:43 To ja dokończę o kosmetykach.Przypomniało mi się,że dostałam od córki krem pod oczy,ale nie widziałam różnicy,to oddałam go córce. Jeszcze jest -9st ale piękne mam słonko,ma być +1 Jak to dobrze,że luty jest krótki. Fajnego wtorku i życzę zdrówka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: *wtorek, v6* 04.02.14, 09:50 tez mi się wuydaje,ze komsetyki pod oczy niewiele roznia się od tcyh do twarzy. chodzi o to,by kupic : pod oczy, krem do twarzy na dzień, na noc, nawilzajacy, p/zmarszczkowy,byleby dac zarobić formom kosmetycznym. tylko jak tego wszystkiego uzywac na raz????????? Odpowiedz Link
slo-onko Re: kosmetyki* 04.02.14, 09:48 trudno powiedzieć w którym sklepie, najweikszy wybor jest w Rossmanie. często sa tam tez promocje. jest tak dużo kosmetykow,ze można oczopląsu dostać,ale można cos wybrać, dobrego i w ludzkich cenach. nigdy nie chodze po innych drogeriach, jeśli chce kupic to od razu biegne wlasnie do Rossmana. maja mnóstwo roznych marek, rozpietosc neowa dla wszystkich kobiet więcej i mniej wymagajacych. może kremy po set złotych sa cudowne,a może nie.... kosemtyk cudow nie zdziała jeśli uwarunkowania genetyczne wchodzą w gre. byleby nawilzac,nawilzac,nawilzac. dla mnie takim cudzikiem jest również Nivea,aczkolwiek do twarzy jak dla mnie ciut za tłusty,ale do rak, na zmiękczenie skory idealny. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: kosmetyki* 04.02.14, 10:00 Jago, zeby zauwazxyc roznice czy krem jest odpowiedni, to ja zawsze uzywam go przez dluzszy czas i jest roznica, jak zapomne go uzyc, skora domaga sie smarowidla i zmienia swoja sprezystosc. SLO, dziekuje, tez czesto jestem w Rosmanie, jak handluje przewaznie latem to po zaplaceniu rachunku pani w kasie daje jakies nagrody, dostalam raz zegarek, ktory nie chodzi,' a ostatnio okurary sloneczne, ktore przydaly sie mamie latem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *przyslowia luty* 04.02.14, 10:11 Gdy luty ciepły i po wodzie, wiosna późno nastąpi i będzie po chłodzie. Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami. Gdy na Gromniczną jest ładnie, dużo śniegu jeszcze spadnie. Gdy na święty Waldek deszcze, mrozy wrócą jeszcze. Gdy święta Jagata, bezpieczna tam chata. Gdy święty Maciej lodu nie roztopi, będą długo chuchali w zimne ręce chłopi. Gdy w gromnice pięknie wszędzie, tedy dobra wiosna będzie. Gdy w Gromniczną z dachów ciecze, to się zima długo wlecze. Gdy w lutym wiatry północne wieją, są urodzajów nadzieją. Gdy w wstępną środę deszcz pada, to rój gąsienic kapustę zjada. Odpowiedz Link
kendo Re:wtorek a kosmetyki* 04.02.14, 10:16 w dalszym ciagu gawedzimy o kosmetykach, temat ,jak rzeka, oczywiscie uzywam kremu pod oczy, dobieram bardzo dlugo jak zmieniam jego marke,bo tez czesto mnie uczulaja, obecny w aptece w kraju kupilam,bo z miesiecznika odkleilam probke, po zuzyciu calej nie uczulam mnie. pozatem na +2 stopnie, slonce jaskrawo swieci co bardzo raduje, ale mozna dostac migreny od razu,po dlugich "ciemnych dniach" milego/slonecznego dnia Zalodze Odpowiedz Link
kendo Re:wtorek a kosmetyki* 04.02.14, 10:18 duzo tych przyslow Lusia, oby jedno z nich pasowalo na ciepla wiosne i lato... Odpowiedz Link
xystos LUTY 04.02.14, 10:17 "Mieszkanka amerykańskiego stanu Indiana poszła na policję i z przekonaniem twierdziła, że widział na własne oczy, jak jej „opętany” 9-letni syn chodził po ścianach i suficie. Po złożeniu takiego oświadczenia policjanci nie traktowali poważnie jej doniesień, dopóki pracownik socjalny i pielęgniarki nie potwierdziły historii, że w tym domu dzieje się naprawdę coś strasznego, czego i oni sami byli świadkami." innemedium.pl/wiadomosc/w-stanie-indiana-oficjalnie-zarejestrowano-dwa-przypadki-opetania .. WIARA W OPETANIE NIEJEST BARDZIEJ NIEDORZECZNA NIZ WIARA W ISTNIENIE CHORÓB PSYCHICZNYCH-dwie sprawy maja wspólne,wiare i totalny brak naukowych dowodów istnienia. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: LUTY 04.02.14, 10:20 to jak w filmie "Egzorcysta" sa przez watykan wyznaczeni ksieza by "wyganiac szatana" odprawoac egzorcystyczne wypedzanie zlych mocy Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: LUTY 04.02.14, 10:22 Gdzies czytalam, ze prymas wyznacza takich ksiezy w Polsce, Odpowiedz Link
slo-onko Re: LUTY 04.02.14, 10:31 brzmi jak scenariusz do filmu i sceny z filmu grozy. jakos nigdy nie umiałam uwierzyć w takie zachowania ludzi. Odpowiedz Link
kendo Re: LUTY 04.02.14, 10:34 raz tylko ogladalam ten film, wiele razy go juz powtarzali,bo chyba kilka juz wersji jest, nie ogladam juz zadnego, wlasnie tez czytalam,ze sa wyznaczani ksieza i odpowiednio "douczani" do tej funkcji... czyta sie rowniez nieraz w gazetach,jakie sa skutki pozniej z tymi ludzimui czy jak dana osoba sie zachowywala...brrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 05.02.14, 09:15 sliczne powitanie serduszkowe Sloo, dopijam kawuche jednoczenie myslac dzis co wartalo by zrobic... -2,3 /mgliscie /drzewa oszronione ale za slabo by fotke zrobi.... gdyby podjechala autem pod miasto to na jednej sciezek rowerowych zawsze slicznie brzozy otulone szronem... przemilefo dnia Zalodze. ptaszki na sniadaniu, zdjecie przez okno robione nieraz mi tak wyjdzie zamglone a przecie mylam wczoraj okna...niewiem czemu, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 09:30 SLO, bardzo slodko sie przywitalas dzisiaj, a niedlugi juz Walentynki, 14 lutego - tak mi sie skojarzylo. Kendo widze ptaszyna tez juz na sniadaku, ja jestem po, kawe dopijam. Mgliscie, dzisiejszy marsz bedzie ponury bez sloneczka, To tylko wczoraj slonce pokazalo nam swoje pazurki. Przyjemnegod dla na Wszystkich zycze, niezaleznie od pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 09:34 *lusia doklanie, mgla jakos niechce sie oddalic,tylko jakby bardziej obwijala tutejsze domki...ledwo "kaczorow dom widac,tak sie mgliscie robi, ciekawe jakie zdjecia by wyszly w tej mgle?+ miej sobie udany spacerek, ja tez zamiaruje go uskutecznic... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 10:09 Lusia żeby tak jeszcze na codzien było Walentynkowo to....zyc nie umierać jak to się mowi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 10:17 SLO, kobieta jest chyba stworzona do pokonywania roznych zada, tych najmilszych i najgorszych, bo tak po cichu sobie mysle, ze nie jeden mezczyzna na tej lini przegralby z kobieta. Chyba kazda kobieta przysna mi racje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 10:37 Witajcie ,u mnie piękne słonko od rana Kenduś, może masz mgłę za oknem.? Jak robię zdjęcie,to naciskam lekko guziczek ,patrzę w ekranik,czy dobrze widać i dopiero przyciskam do końca i robię zdjęcie. U mnie na znak dobrej widoczności pokazuje się zielona rameczka. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 10:53 Jagus, no dzis okropna mgla, ale nie ma to znaczenia w robieniu zdjec, tez mam wlasnie ustawiona funkcje z tym guziczkiem sama mi jakos weszla przez klikanie w cyfrowce-no bo ja techniczna..hi..hi... jak widac zdjecie z bazantem do polowy zamglone.. czyli chyba to ma znaczenie pod jakim katem trzymam albo z oswitleniem?? Witaj Skarbie, wczoraj mielismy slonce w pelni, dzis mgla co wchodzi nawet pod szalik pod brudeczka.. ciepelka i smakowitosci na dzien dzisiejszy zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 10:54 *lusia oczywiscie, kobiety wiecej "trudow pokonuja bez nazekania" wiecej chorob znosza bez "biadolenia-bo boli" kobieta zawsze inaczej mysli niz mezczyzna.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 11:22 To ja jestem wyjątek,bo lubię sobie ponarzekać w domu, już są przyzwyczajeni. Ból kręgosłupa jest nieodzownym moim towarzyszem, ale rano muszę zakomunikować,że boli i już,potem jakoś żyję i mam się dobrze. Mąż za to nigdy nie narzeka,po bajpasach tez mówił,że nic mu nie dolega. Czyli równowaga musi być. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 13:26 Jago, to masz cierpliwego meza, ja jakos nie jestem nauczona do narzekania, nasza mama nigdy nie narzekala, ale chorobe i bol zawsza zauwazysz na twarzy, ja przy swojej migrenie, to jestem prawie zielona, a o biodrach, krzyzu i innych dolegliwosciach to teraz nie mam do dogo marudzic, chociaz tego staralam sie nie robic. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 13:27 A zapomnialam dopisac, ze najbardziej marudze i narzekam jak jest pogoda, ktorej nie lubie. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 14:11 " Bardzo niepokojące jest to, że w siłę rosną "Banderowcy". To zły znak dla nas, Polaków. W imię dziwnej racji stanu polscy politycy starają się jak mogą deprecjonować skalę ludobójstwa na Kresach Wschodnich. Trudno też znaleźć wytłumaczenie dla wspólnych występów na Majdanie polskich polityków z przywódcą ukraińskich nacjonalistów, szef partii "Swoboda" Ołehem Tiachnybokiem." zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rosja-zazadala-aby-zachod-przestal-ingerowac-w-wewnetrzne-sprawy-ukrainy dnia milego zycze ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 14:16 "Jak wiadomo jednym z głównych punktów agendy NWO jest depopulacja. Zdaniem konstruktorów nowego ładu ludzi jest zbyt wielu i trzeba ograniczyć populację. Największym sukcesem tych osób jest to, że większość społeczeństwa nie wierzy w to, że taki plan istnieje, podczas gdy jest on wdrożony już od dawna i to wielu płaszczyznach. Gdy masowych morderstw w czasie II wojny światowej zaczynali dokonywać Naziści, społeczeństwa zachodnie również nie wierzyły w to, że Niemcy zdolni są do rozkręcenia tak sprawnej i bezdusznej maszyny zagłady. Później jednak okazało się, że to prawda i do dzisiaj słyszymy na ten temat. Wojna jest zawsze dobra do redukcji populacji, ale ma to do siebie, że gdy się skończy następuje naturalny wyż demograficzny, dlatego aby depopulacja w ten sposób była trwałą, wojna musiałaby trwać nieprzerwanie, a trudno zarządzać społeczeństwem zanarchizowanym. Dlatego plany nazistowskie uległy przeobrażeniom" zmianynaziemi.pl/wiadomosc/depopulacja-zywnosciowa-kulturowa-podatkowa-postepuje UNIA DOBRA ? dla kogo ? ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 14:26 Xystor, duzo sie dzieje w kadzym kraju, a juz taka samowola i wolne muslenie, ktore doprowadza do takich a nie innych zachowan ludzi. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 15:58 *Jagus, o jak sie ciesz,ze nie jestem osamotniona w nazekaniu, bo slubne zawsze mwi,ze rano musze "podziamac" ale nie na zdrowie, tylko, ze sa wodne palmy na zlewu w kuchn ze nie poprawil poduszek na kanapie po nocnym spaniu Bobby ze nie ta "zastawe dosniadania pancio wystawil na stol" bo wstaje wczesnie no i inne takie male drobnostki... na zdrowko raczej nie nazekam, jak juz jest "zle" klade sie do lozka bez slowa... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 16:07 Ja przestałam dziamgotać,mówiłam że np.źle kubki myje a on na to ,że już niedługo ,to przestałam.W końcu takie niedoróbki są mało ważne.Poradziłam żeby nic nie zmywał,no i nie zmywa. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 16:19 Kendo, Jago, i spokoj w domu, bez zadnych domyslow i niedomowien. Ja czasem sama sobie cos burkne pod nosem, ale tylko na to ze nieraz nie ureguluje cieplej wody i przy zmywaniu parzy w rece goraca woda. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 17:42 ih,hiiiiiiiiiiiiiiiii dobre te nasze nazekania... jednak kiedy rano wstaje to lada w kuchni kolo zmywaka ma byc nie pochlapana, bo tam ofsianeczke odmierzam/lyzke klade... co prawda nie co dzien tak jest, ale jak zobacze krople wody "to ma rzuca od razu" milego wieczoru... Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 18:18 jak myslicie,dlaczego niema zenskich klasztorow z regula milczenia ? ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 19:17 *Xystos miema z milczacymi zakonnicami????????????????????????????? Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 19:37 Oczywiście są- mniszki kamedułki!!! Kamedułki są zakonem kontemplacyjnym o jednej z najsurowszych reguł. Do świętości dążą, wypraszając łaski dla świata poprzez swe odosobnienie, milczenie i ascezę. Ich życie pustelniczo-pokutnicze, w ścisłej klauzurze, toczy się jednak we wspólnocie. Zakon założył w XI wieku św. Romuald. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 20:14 marcin.zloczew.w.interia.pl/klasztor.html A w Krakowie na Bielanach bylam w tym klasztorze, www.youtube.com/watch?v=ySUOSco-DNo Oczywiscie nie wpuszczali do celi, tylko pokazali jedna dluga sale jadalna z dlugim stolem i drewnianymi lawami, dziedizinec. W Emaus na Wielkanoc wrota sa otwarte dla ludzi. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** sroda* 05.02.14, 20:17 *Dorus,LUsia no, dobrze,ze napisalyscie ze sa "ciche mniszki" ja bardzo werbalna jeste i chyba bym nie pasowala tam z nimi.... milego wieczoru zycze Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 07:18 U nas kolejny, piękny dzień. Wykorzystuję na zwiedzanie i spacery, żeby potem w paskudną pogodę nie żałować. Spacerowego czwartku życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 09:15 Witaj Dorko ranny ptaszku, ja o tej godzinie tez juz bylm obudzona ale, tak rano to nie mam potrzeby wstawac o tej pore roku. Sprawdzalam kanaly w TV i o 8,oo wstalam, po sniadaniu i dopijam z Wami kawke. Masz racje Dorko w Warszawie jest gdzie spacerowac i co ogladac, ja tez tam bylam wielokrotnie. Troche jasniejszy dzien, mrozikowo przez okno wyglada, troche odswiezyc, mieszkanie trzeba, jakis obiadek pomyslec... Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 09:21 *Dorka/Lusia po sniadaniou, ptaszki obrzadzone i od razu gosc wczorajszy zawitala na swierze jablko/ziarna/bulke Witajcie, tak,zachmurzenie dzis bedzie rowniez, na stole telerz pomaranczy/mandarynek/melona roslonecznia mi domowe siedzenie, spacer rowniez w planie milego dnia i udanych planow Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 09:45 Kendo masz milych gosci na sniadanku, i czolowkowe zdjecie tez ladnie sie prezentuje. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 09:47 dziekuje Lusia, robilam przez kuchenne okno a czolowkowe z datorowego pokoiku, bardzo wyczulony na ruch ....czujny jednym slowem bardzo... Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 09:49 podjolem postanowienie dni temu pare;jutro pomoge "kendo" w odsniezaniu i nici z tego wyszly Nasz Pan zdecydowal sie dac nam odwiz grzesznikowi zawsze pod górke ..i jak tu byc lepszym czlowiekiem ? ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:03 Xystos, to chyba jestes mimo wszystko zadowolony z tej sytuacji. Odpoczniesz sobie zdiebko.??.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:11 Xystos długo się namyślał,ale ważne,że podjął słuszną decyzję, a że nie ma śniegu,to nie jego wina. Pięknego macie ptaka na czołówce,w dodatku swój gość. Witam i słonko podsyłam,u mnie ci go dostatek. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:15 jaga_22 06.02.14, 10:11 Re: no chociaz jedna dobra dusza docenila moje postanowienie moze niezbyt szybki ale fajny zemnie czlek ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:37 Dziekuje Jago za sloneczko, moze do nas trafi. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:09 "We wtorek miał miejsce Światowy Dzień Walki z Rakiem. Korzystając z tej okazji, Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opublikowała mało pozytywny raport dotyczący przyszłych przypadków zachorowania na raka. Wynika z niego, że do 2030 roku pojawiać się będzie około 22 milionów nowych pacjentów w skali jednego roku. Dla porównania, w 2012 roku zaobserwowano 14 milionów tego typu przypadków." zmianynaziemi.pl/wiadomosc/specjalisci-ostrzegaja-ze-ludzkosci-grozi-epidemia-nowotworow [i]chemtrails & GMO globalna depopulizacja pod auspicjami NWO prawda jest tak niedorzeczna ze dementi z strony wladz byloby wziente za potwierdzenie tejze podczas IIWS nikt niewierzyl Karskiemu w prawde dotyczaca masowej eksterminacji Zydów i Cyganów a pomagali nazistom tzw. Judenrat ktore dostarczaly oprawcom personali i adresow zydow,nawet Neofitów w siódmej generacji i dzieki tym informacjom nemcy byli tak efektywni w swym wrazym dziele[/i] ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:13 cd do poprzedniego posta zmianynaziemi.pl/wiadomosc/depopulacja-zywnosciowa-kulturowa-podatkowa-postepuje ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:40 "Maluszek" tez steskniony za sloncem, skraca rundy, w taka mglista i wiglotna pogode. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 10:42 ech, szkoda slow na takie obietnice,,, nastepnym razem ja obiecam ugotowac obiadek, jak bedzie pusta zamrazalka..... tez bede miala dobre intencje...hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *Jagus dzieki za sloneczko i chwalenie mojej czolowki... posylam Ci tuzo mojej dzisiejszej enrgi, bo sloneczka tu mi brak,a energia mnie dzis rospierw 2w dobrym duchu" do porzadkow....to nic,ze dopiero czwartek... bedzie okazja znowu do sprzatania przy sobocie... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 11:20 Dzięki Kenduś za energię,bo ja mam od przypadku do przypadku, a nawet jak mam,to niezupełnie ją zużywam. Zazdroszczę maluszka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 12:37 Jago, "Maluszek" juz czuje sie lepiej, po wyrwaniu 2 zabkow, zaczyna jesc suche kulki bez moczenia, wczoraj go rozpierala energia i dzisiaj rano, jak zobaczyl swoja pania. Musiala szybko wychodzic, bo by sie zaszczekal. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 14:40 *Jagus, dziekujemy za sloneczko, przybylo tutaj,z czego sie cieesze, naladowalo mnie tak,ze nieplanowanie chate obsprzatalam... *Lusia a to maluch,czuje pewnie wiosenne juz zapachy , dziselka zagojone to chce zmagazynowana energie wyladowac... milego popoludnia Wam zycze, udaje sie jednak na spacer a pozniej moze cus upieke??-zobaczymy Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 17:10 Kendo, przypomnialas, po obiadku musze cos slodkiego, mam mufinke duza z jagodami zaraz ja rozmroze i z herbatka beade sie delektowac. A tez juz chce mi sie moich buleczek cynam onowych albo zawijanca. Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 18:13 ech.. mam tylko Degesive, i czekolade "oktanowa" mialam piec,ale po spacerze zabraklo mi sil i ochoty.... nastawilam skorki pomaranczowe na gotowanie, zobacze co mi wyjdzie z tego, jutro bym piekla... milego wieczoru.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 18:41 To robisz, pusznosci, ciekawa jestem ile tego wyjdzie, i jak na dlugo starczy, no to zalezy ile sie bedzie tym smarowalo po ciescie`?.. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 18:45 Lusia, jakos mi to nie lezy,za dlugo musi sie gotowac, zobacze jak bedzie z cukrem? nastawilam polowe porcji z przepisu.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 19:08 Ja sie tak zastanawiam, bo w sumie cukier tylko uzywam do wypiekow, to go duzo nie kupuje, bo uwazam ze jest za drogi na takie robotki. Przywioze sobie jak beda na wyjezdzie, albo poprosze kolezanke, to mi samochodem przywiezie.- moze?.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 06.02.14, 19:15 tez tak myslalam, zobacze co z tym zrobie, w sumie mozna i w sklepie kupic gotowca, ale satysfakcja wlasnej bylaby lepsza... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** czwartek 07.02.14, 09:20 cos takiego,ja dzis pierwsza sie witam?? zaczne od zachmurzonego nieba ba,nawet i deszcz zapowiadali, +3,2 stopnia zycze udanego piatku jutro juz weekend dla pracujacych. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** czwartek 07.02.14, 09:58 vimeo.com/85657307 vimeo.com/85429224 Ostatnia większa aktywność słoneczna skutkuje pojawianiem się zwykle towarzyszących jej zjawisk. Mowa przede wszystkim o zorzy polarnej. Spektakularne jej przykłady zarejestrowano niedawno w szwedzkiej Laponii. zmianysolarne.pl/wideo/jasne-zielone-zorze-polarne-widziane-w-laponii dnia dobrego zycze ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** czwartek 07.02.14, 14:42 Xystors, przeciez zorze polarna mozna ogladac co roku, Dopiero sie wyrobilam, bylam u "Maluszka" i szlam z nim do mnie do domu, a on 1 krok do przodu a 3 kroki do tylu do domu, corka ubrala mu deszczowke i mialam jego torbe, to wsadzilam i nioslam kawalek, wysadzilam a on podniosl noge do gory zalatwil co trzeba i znowu do torby, to prawie go cala droge nioslam, tylko juz przed domem, malym parkiem wygramoli sie z torby i zalatwil porzadnie i przyszlismy do domu- .- a mialam nerwa na niego. Optymistycznie zycze Wszystkim przyjemnego popoludnia i wieczoru, Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 07.02.14, 11:35 tak mniej więcej wyglądam od wczoraj. zabiegu o nowy kurs doksztalcajacy pochlonal mnie totalnie. tak czy siak wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 07.02.14, 11:52 Nie szalej Sloo,jutro też jest dzień. Coś jeszcze Lusi nie widać. U mnie też +3st,ale ma być 4 i słabe słoneczko przymglone. Czasem ptaszek przeleci. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 07.02.14, 14:08 oooooooo...widac Vistulanki wszystkie zapracowane.. *Slo, no jak ze moglo by byc inaczej, zawsze najwiecej od wszystkich pracuje- badz tylko ostrozna na zdrowko, *Jagus, no,Mruczus slicznota Wam zdzienie umila zycie, tak,jak nam Bobby, miejcie sobie milo, tu juz popadalo deszczem, z ulic odslania gruby piacj kamyczkowy posypany... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 07.02.14, 14:46 No tez przyszlam ale jakos wpisalam sie dwa stopnie wyzej. SLO, doby humory z tym zapracowaniem. Jaglo Mruczek wygrzewa sie w sloneczku przez okno, a u mnie pada i zmywa brudne mazidlo z ulic i chodnikow. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 07.02.14, 14:51 a to u maluszka posiadywalas Lusia... Jaga sie juz zastanawiala co sie stalo... ale zauwaz,od razu sie licznik ruszyl...hi..hi.. miej sobie reszte dnia udane ide nareszcie jest ten pulled kurczak.... troche zmienilam,ale trzymalam sie podstaw przygotowawczych. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 07.02.14, 15:17 no prosze, Mruczek kulturalny kocio, lubi TV ogladac, a zabawka porzucona kolo kwiatka lezy, cudnie wyglada jagus... proponuje zalozenie watka kociego... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 08.02.14, 09:05 Mamy dzisiaj sobote, po calotygodniowym dniu ronych zajec i aktywiteter, wypadalo by odpoczac, ale?..... Rozne plany namnozyly sie w glowie podczas sniadania, zobacze ile z tego sie wyrobie. Dzien chyba nie bedzie deszczowy, mio ze nie jest sloneczny, ale jakos mam przyplyw energi, ktora musze spalic. Przyjemnego relaksu dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 08.02.14, 09:15 o swiecieeeeee Lusia a coz tak Cie nawiedzilo z rana i "rospiera" ja w zwolnionym tepie sie zerwala z wyrka/po sniadaniu i nawet drozdze wyjelam coby cos upiec np.rogaliki nadziewane. sprawnej realizacji planowej Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 08.02.14, 09:40 Kendo, jak odlozylam hafotowanie, bo braklo mi nici, i nie moge zdecydowac sie jaka czakpe mam zrobic, to mam wiele innych pomyslow, tylko szkopul, ktory prioryterowac w pierwszej kolejce?. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 08.02.14, 09:41 to moze zabieraj wszystko i tu przyjezdzaj, cos moze razem wymodzimy.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 08.02.14, 11:31 Lusia,a po co czapka,przecież wiosna idzie . Ja uskuteczniam pranko wysprzątałam balkon i powieszę na balkonie.Mogłoby już tak zostać nawet w nocy było na plusie. Miłej soboty ,czekam na wnusię. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 08.02.14, 11:46 Jaguś, która wnusia dzisiaj Cię odwiedzi? Juia, czy Martynka? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 08.02.14, 11:53 no wlasnie to samo chcialam zapytac, *Jagus napisalas w liczbie pojedynczej?.... witajcie Dziewczyny i miejcie sobie milo, *Dorka pewnie ciekawy dzis "zwiedzajacy" sobie zaplanowala ja spedze dzien przy pieczeniu rogaliczkow z masa marcepanowa wymieszana z malinowo-jablkowym dzemem wlasnej roboty slonca zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 08.02.14, 12:09 Kendo, piszecie stale o takich smakołykach, że zaczęłam cieszyć się, że tutaj nie mogę piec, bo piekarnik pali spód. Inaczej miałabym problemy z wagą. Zgadłaś, właśnie sprawdziłam dojazd do Łazienek Królewskich, biorę aparat i zaraz wychodzę. Jest piękny słoneczny dzień. Marzy mi się, aby wybrać się tam kiedyś z Jagą. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 08.02.14, 13:48 Witajcie.pogoda piekna,slonecza, w sam raz na spacery. Momentami wydaje sie,wiosna blisko. Slychac odglosy ptakow takie wesole inne niz zimowych ptakow.moze faktycznie wiosna tuz za rogiem? milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 08.02.14, 14:15 *Dorka/Sloo witajcie, no obrobilam sie na dzis starczy, odpoczne zdziebko i na spacer pojde, pieknie dzis mamy az+ 7,5 stopnia milych wycieczek/spotkan rodzinnych ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 08.02.14, 14:53 Lubię Łazienki,ale na wiosnę kiedy zieleń bije po oczach.Teraz muszę się przygotować do spacerów,bo zardzewiałam ,coraz mi trudniej. Niestety Martynka dziś z Julką pójdą na spacer,bo piękna pogoda i słusznie naprawdę jest pięknie i słonecznie. Jutro syn podskoczy z Martynką. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 08.02.14, 18:09 Sluchajcie mile panie, ja tak sie rozpedzilam z robota, ze ledwo teraz zipie, kolezanka chciala zabrac mnie na morze, a ja akurat zarobilam bulki, ale jak napieklam, to poszlysmy na dlugi spacer. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 08.02.14, 18:12 *Lusia, to pieklysmy obie dzis bulki... ech,zas byla pewnie zla,ze nie miala towarzystwa... *Jagus, i slusznie, jak slonecznie zima to dzieciatka tez powinny byc na dworze.... a nie wpadaja do Was wnusie dwie na raz?? milego wieczoru... Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 08.02.14, 22:09 Byłam dzisiaj w Łazienkach. Piękna pogoda sprawiła, że były tam tłumy z dzieciaczkami. Tarzały się po śniegu, lepiły bałwany, goniły kaczki, karmiły wiewiórki i próbowały zaprzyjaźnić się z pawiami. Starsi na ławeczkach łapali pierwsze promienie słońca. Ptaki śpiewały, pachniało wiosną a nieobecni mogą żałować. Było pięknie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 08.02.14, 22:14 Dorka, dziekuje, faktycznie bylo pieknie widac jak slonce biega po sniegu razem z dziecmi, i Ciebie w cienu flesza tez mozna dostrzec. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 09.02.14, 08:59 Dzien dobry niedzielnie. popisuje z lozka, dzisiaj zrobie sobie dzien leniucha. jestem pod wrazaeniem osniezonych Krolewskich Lazienek. U nas po sniegunie ma ani sladu. Lazienki to fajne miejsce do spacerow, bylam kiedys latem, wiele lat temu i bede znowu na majowke.moze uda sie znowu do nich zajrzec,zobaczymy czy czasna to pozwoli. przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 09.02.14, 09:10 *Dorus, dziekuje za spacerek sobotni w sloncu skapany, przecudnie jest jak slonko swieci na snieg lezacy... tu go coraz mniej a i dzis nawet popaduje juz + 4,2 stopnia....cieplo i wiosennie witacie *Sloo, ja dzis SPA sobie zrobilam z rana trzeba sie ratowac... przemilego niedzielnego odpoczynku Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 09.02.14, 09:41 WITAM WSZYSTKICH Po calonocnych opadach desczu wyszlo slonce, pryzmy zamarznietego lodu na kantach chodnikow nieco zmalaly, i ulice, chodniki splukane z soli i piachu przez deszcz. Przyjemnego wypoczynku niedzielnego Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:08 Nowe badania wskazują, że kofeina poprawia pamięć długoterminową Jak ustalono podczas badań naukowych, kofeina działa korzystnie na naszą pamięć. Jej wpływ zależy nie tylko od czasu jej stosowania, ale także od stężenia tej obiecującej substancję. Naukowiec Michael Yassa z Johns Hopkins University wykazały, że kofeina przede wszystkim korzystny wpływ na stan pamięci długotrwałej poprzez przekształcanie krótkoterminowych wspomnień w te długoterminowe. tylkomedycyna.pl/wiadomosc/nowe-badania-wskazuja-ze-kofeina-poprawia-pamiec-dlugoterminowa Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:13 Xystos, to bedziemy dluzej pamietali jak bawilismy sie jako dzieci, a nie bedziemy pamietali, ze juz na konto wplynely pieniazki?. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:18 hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii no nie wiadomo jakie stanowisko zajaz do "tej pamieci" najlepiej chyba pamietac,kiedy mamy cos na koncie bankowy a to "starsze" mozna gdzies "glebiej zmagazynowac" Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:48 Piję dużo kawy i już zaczęłam się cieszyć. Na próżno. Na tej samej stronce, przeczytałam (w innym miejscu), że dotyczy to kawy z cukrem. Ja piję gorzką. Bu... Hiszpańscy naukowcy odkryli, że picie kawy z cukrem znacznie zwiększa aktywność tej części mózgu, która odpowiada za uwagę, pamięć i koncentrację. Bez cukru kofeina nie daje takiego efektu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:55 Dorka, ja rowniez kawe bez cukru, i chyba sie nie przemoge zeby slodzic. A dopiero pije bez cukru 14 lat bedzie w maju jak przestalam go uzywac do slodzenia herbaty i kawy. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 09.02.14, 10:56 o jejaaaaaaaaaaaa.. Dorus, dokladnie przeczytala i rozwiala nasze zadowolenia... pijam raczej pol doslodzona... to chyba tez nie dziala... ale wybieram sie na kije i mam zamiar wrocic do domu-bo zapamietam droge... milego spedzania niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 09.02.14, 11:10 Cześć,no udało mi się wszystko przeczytać w dzieńdoberkach i już zmykam,bo przyjechała Martynka.Synowa coś zrobi w domu jak będzie tylko z Julką.Teraz Martynka układa puzle z córką. Nie myślałam,że w Łazienkach jest jeszcze śnieg.No to papa. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 09.02.14, 11:23 *Jagus a to cieszy,ze czytasz... ja zaraz na spacerek z kijami, pancio z domu po prostu wygania, ...idzi na slonce...pieknie dzis mamy... milego spedzania czasu z Wnusia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 07:23 WITAM. WITAM, i o piekna pogode pytam? Jeszcze polmrok za oknem, trudno zgadnac jaka dzien przyniesie pogode. Niemniej Wszystkim zycze przyjemnego rozpoczecia tygodnia -poniedzialek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 07:36 witaj Lusia, witajcie wszyscy. u mnie chłodnawo, 1 stopien, na dzień zapowiadają słonko i 7 na plusie,zobaczymy jak będzie. miłego dzionka Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 07:52 Tutaj pada. przez okno widzę ludzi z parasolami. Nawet się cieszę, deszcz zmyje resztki brudnego śniegu, spod którego wychodzi zieloniutka, wiosenna trawka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 08:37 SLO, Dorka witajcie, Przedwczoraj u mnie padalo, i zmylo ten najwiekszy zenzajer soli i piach, nie wnosi sie do mieszkania i "Maluszek" czysciejszy ma brzuch i lapy. Przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 09:05 Witam,pochmurno i leci mżawka.Lubię teraz poniedziałki. Miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 09:25 jak milo sie czyta cala Zaloge, witajcie i miejcie sobie milo, ja jakos wstalam "strasznie rozczochrana" ze musialam wna walki wlos zakrecic-nie wiem jak to spalam .. obiecali dzis slonko i pomalutku wystawilo na rzie paluszek... ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 10.02.14, 12:48 Jago, ja tez lubie poniedzialki, a wogole to chyba wszystkie dni tygodnia, bo sa podobne do siebie, prawie z nic nie robieniem. Ale jak sie popatrzy na wyglad mieszkania, to od razu, zmieniloby sie niektor rzeczy. Kendo i sloneczko dzisiaj tez piekne jak wczoraj, przeszlam juz 2 rundy z "Maluszkiem" ale dzisiaj niespotkalam wydry w kanale. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 08:35 To mamy wtorek, Za oknem szaro buro, moze pozniej sie rozjasni, jak wczorej, mieslimy piekna sloneczna pogode, "maluszek" az chcial maszerowac 2 dlugie rundy. Przyjemnego dnia i realizacji planow. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 08:54 jedenasty dzień lutego. do sylwestra tylko 323 dni ! wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:17 witajcie zalogo... no prosze, Sloo liczy juz dni do sylwestra.... moje plany dzisiejsze, upieczenie bulek grachamowych/ciatek Slonkowych/zaczecie czapki na drutach i kocyka dla dziecie ,w druciarni kampania robienia dla niemowlat kocykow ,dostajemy wluczke na ten cel... ciepelka Zalodze zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:21 a ja nie mam planow. zwykle same jakos wychodzą po powrocie z pracy. jeden tylko wazny, jade w poludnie na USG z moja corcia. mam nadzieje,ze wszytsko będzie w porządku. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:23 slo-onko 11.02.14, 08:54 "jedenasty dzień lutego. do sylwestra tylko 323 dni ! wszystkiego dobrego." .. aa do emerytury ile dni ? ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:36 *Sloo zycze dobrych wiesci z USG. tez nie zawsze planuje dzionek, ale,ze zostala jedna buleczka w chlebaku, wiec chciala...nie chciala musi napiec, bo sklepowe uczulaja i nie smakuja... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:52 tez sprobuje zamiast chleba uformować buleczki.zawsze to jakas odmiana. zostało mi jeszcze trochę maki,wiec wykorzystam ja wlasnie na buleczki. dodam pestki słonecznika, cieplutkie ,chrupiące,mniam, już czuje ich smak i zapach. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:37 "Niektóre pomysły zakładają, że obcy komunikowali się już wielokrotnie z ludzkością, ale za pomocą metod, których my nie wykorzystujemy i dlatego nie jesteśmy w stanie rozpoznać ich jako komunikacji. Przykładowo „sygnały” odbierane wyłącznie przez nielicznych ludzi mogą być postrzegane jako raczej objawy zjawisk religijnych. Takie zjawiska mogłyby również być odnotowywane w religijnych tekstach (jako objawienia, odwiedziny aniołów czy demonów, przypisywane im cuda oraz nadprzyrodzone, nienaturalne zdolności byłyby odzwierciedleniem ich wysokiego poziomu moralnego lub kontaktu z jeszcze wyższą formą świadomości Super Bytem)." innemedium.pl/wiadomosc/skad-oni-przybywaja-niematerialnosc-ufo podalem ten teks jako przyklad podlej blasfemi ktorej pelno w pozornie grzecznych tekstach,Diabel niedal za wygrana-walczy do konca . ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:50 och, ponad 5 tysięcy .... nie wiem czy się cieszyc czy martwic.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 09:59 *Xystos, nie zbadane sa jeszcze tak calkiem "te przekazy przez obcych" *Sloo, buleczka taka smakuje inaczej jak chleb, choc z tego samego ciasta sie formuje, zycze udanego wypieku.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 11:08 *Jagus, zaraz przycichnie, bno pojde zarabia bulki i obiad przygotowywac, puki co to doczytuje prase i psiuny w ameryce ogladam.. miej sobie udany wtorek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 16:10 Jago, gwarno?, u mnie leje, wyszlam jak nie padalo a przyszlam do domu zmoknieta, nie lubie byc mokra podczas deszczu. Kendo, mnie tez czas zabieraja te psiuny z USA, podobno u nich -prawie- 40 mrozu i znowu spadl swiezy snieg. SLO, buleczki moje juz tez sie koncza co upieklam, jemy razem z "Maluszkiem" to szybkicej schodza. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 19:52 *Lusia wolontariusze u psiunow sie pochorowali, szefowa sie martwi,bo tez zle ze zdrowiem, Megan i Marja wczoraj dzielnie sie spisaly,nowe zdjecia Mark wkleil z soboty i niedzieli, plus na blogu pod kamerkami mase zdjeci dziewczyny powklejaly, musissz kliknac na "visa moor" czy jakos tak,na samym dole w ta rameczke pod blogiem Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 11.02.14, 22:59 Kendo nowe zdjecia Marka ogladalam, a ZAWSZE ZAPOMNE zjechac na dol, zeby pogladac. Dzisiaj ogladala ta czarna labladorke z piecioma malymi - grubaszy tylka prawie sie kulaja... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 12.02.14, 08:39 Wglada na to, ze dzisiaj bedzie bez deszczu, Przyjemnego dnia i duzo slonca Wam zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY v.7. ** 12.02.14, 08:49 Lusia, tutaj Twoje życzenia już się spełniły. W Warszawie niebo błękitne. Słoneczko posyłam dalej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. ** 12.02.14, 09:31 Witam,słonko było i gdzieś się schowało. Jeszcze parę dni i połowa lutego przeleci. Smacznego... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 12.02.14, 09:43 przejasnia sie niebo z szarosci na niebieskawe, witajcie Lusia/Dorka/Jaga miejcie sobie udany dzien w sloncu... noc byla na +2,2stopnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 12.02.14, 09:46 Jago, prawie podobne kanapki ze swojej bulki zjadlam tylko bez pomidora, zapomnialam o nim, mimo ze na oczach w miseczce leza. - Apetyczne - smacznego - Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 08:25 o 06:40 wredna pogoda,najpierw sniego-grad a po kilku minutach sniego-deszcz niby na plusie a czulo sie ziab-zima niedala za wygrana milego dnia zycze www.poloniainfo.se/forum/ ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 09:34 podsypuje niestety, a moglo juz byc bez sniegu, bedzie ciapcia wszedzie... ciepelka i slonca w serduchach. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 10:00 Witam,u mnie była wielka mgła i jeszcze wisi.Podobno jak zejdzie to będzie ładna pogoda.No to czekam. Taki mały i dał mu po nosie. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 10:02 *Jagus, kocio cudowne a piesek bardzo dobrze wychowany, nie robi krzywdy malym.. witaj i miej sobie milo, miejmy nadzieje,ze sloneczko chociazby jedna lapke z za chmur mglistych wystawi... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 14:10 Dzisiaj zaspalam, to chyba w ta niepogode dobrze ponownie usnelam o godz,5,oo rano. Poniewaz mialam kilka niecierpiacych zpraw do zalatwienia, to czycie nabralo tempa. Ale juz jestem w domu i bez stresu moge odpoczywac. Jago milo sie patrzy na te kocio-psie zabawy. Przyjemnego dnia Wszystkim zycze, popoludnia i wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. ** 13.02.14, 14:26 najgorszy sters,kiedy sie zaspi i sa sprawy niecierpiace zwloki, wtedy tez mam "sresa okrutnego" mileg dnia Lusia i co wpadniesz na deser do mnie?? Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. ** 14.02.14, 05:55 depopulacja coraz agresywniejsza kobieta.onet.pl/dziecko/wroclaw-wazace-700-gramow-dziecko-przezylo-aborcje/vqe0t dnia dobrego zycze ZEN Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY v.7. ** 14.02.14, 06:41 Xystos, jak możesz życzyć z samego ranka, dnia dobrego, dając taki link? Nie lepiej na dzień dobry coś przyjemniejszego? Mimo to, też życzę udanego dnia. www.youtube.com/watch?v=jTT5_dDyS7Y Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. ** 14.02.14, 08:17 Dorka,spoleczenstwem trzeba wstrzasnac by moglo conajmniej byc wzruszone w codziennym wyscigiem szczurów,lub probujac ogarnac zmartwienia/problemy dnia,spoleczenstwo a zwlaszcza to polskie spoleczenstwo znajduje sie w pernametnym letargu-reaguje gdy to cos danej osoby besposrednio dotyczy takimi chca nas miec nasi wybrancy ..za kielbaske. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. ** 14.02.14, 08:32 Nie wiem o czym pisza w tym artykule, nie otworzylo mi strony, bardzo duzo stron nie otwiera mi z Polskich linkow. Przyjemnego dnia dla rannych ptaszkow Xystosa i Dorki oraz dla nas pozniej przybylych. Miejcie sobie wszyscy przyjemny dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 14.02.14, 09:39 witam i ja Zaloge, radujmy sie dzis swietem ,choc osobiscie uwazam,ze mam juz to za soba... niemniej jednak respektuje innych co go celebruja... zycze udanego dnia na kazdym planie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 14.02.14, 09:52 Kendo, dziekuje i na wzajem. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 14.02.14, 09:56 na zdrowko Lusia, to moze tak po wirtualnym ciasteczku?? bo realnego juz chyba niet,bo jak pomysle o slodkim to cierpna mi dziasla... *PS;watek walentynkowy juz byl na wierzch wyciagniety, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 14.02.14, 13:05 Witam dziś późno,bo robiłam snikersa dla wnuków. Codziennie jest gdzieś wielkie nieszczęście,wszystkiego nie przeżyjemy. Wklejając link,trzeba zobaczyć w podgląd,czy się otwiera. Mam dobry nius .Mama zostawiła w Krakowie w oknie życia 2-miesięczne bliźniaczki.szybko trafią do adopcji.Będzie mógł je ktoś pokochać. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 14.02.14, 13:15 witajcie Walentynkowo, miłego swieta!!! ja będę obchodzila swieto na zabiegu kosmetycznym, a potem na babskich,bardzow aznych pogaduszkach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **Walentynki 15.02.14, 09:16 Nie chce psuc nikomu humoru, ale u mnie pada od rana deszcz, a myslalam ze sobie porowerkuje i sprawdze, czy faktycznie to widzialam juz bociany w gniazdach. Przymusowe siedzenie w domku po wczorajszej ladnej pogodzie i wizycie u Kendo. Zapomnialam wziac kamery ze soba i nie bylo zadnych fotek, a szkoda bo pogoda dopisywala. Dzisiaj zycze Wszystkim pieknego slonca na niebie i przyjemnego wypoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 09:48 Witam ,słonko mam na razie i oby jak najdłużej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 10:09 Jago, to widac, Mruczek okupuje swoje ulubione miejsce w sloneczku. Przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 10:15 www.youtube.com/watch?v=IO_7ZnaHtpA Matka 15 - miesięcznego dziecka powiedziała, że nie mogła po prostu patrzeć, jak uroczy pies umierał. Postanowiła przyjść mu z pomocą, karmiąc własną piersią – pisze Fed Post. Kobieta, która ma 15 – miesięczne dziecko, pozwoliła uroczemu labradorowi ssać mleko z piersi bezpośrednio, bo ten nie chciał pić z butelki. Niewiarygodne, ale dzięki poświęceniu, pies przeżył. Doniesienia o kobiecie, której nazwiska nie podano z obawy, że jej czyn może wywołać ostre reakcje innych, pojawiły się na Facebooku. Niewiasta przygarnęła nieporadnego szczeniaka po śmierci suki. Przyznaje, że gdy pies odmówił przyjmowania jedzenia, w jej głowie coś zaskoczyło i siłę wziął instynkt macierzyński. „Nie ruszał się. Nie wiedziałam, co robić, albo co jeszcze mogę zrobić, aby mu pomóc. Byłam zdesperowana i po prostu nie mogła bezczynnie siedzieć i patrzeć, jak umiera. Umieściłam go na sobie i modliłam się, żeby nie umarł. Ten wziął pierś i zaczął jeść. Ja wciąż byłam przestraszona, że on nie przeżyje”. Determinacja kobiety uratowała życie labradora. Obecnie pies jest odstawiony od piersi i odżywia się normalnie. Weterynarz Amber Williams ostrzega jednak przed takimi zachowaniami. Nietypowy wyczyn kobiety może być niebezpieczny dla jej dziecka i dla niej samej. „Istnieją choroby i bakterie , które mogą być przenoszone ze szczeniąt na dzieci” – powiedziała Amber Williams w rozmowie z dziennikarzami. To była sytuacja awaryjna, ale nie warto się angażować w takie przedsięwzięcia. Lepiej próbować karmić szczeniaki tradycyjnie np. jedzeniem podawanym dzieciom”. tylkoprzyroda.pl/wideo/kobieta-uratowala-szczeniaka-karmiac-go-wlasna-piersia ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 10:28 Xysos to szczeniak mial szczescie, nie wiem sama, czy bym wpadla na taki pomysl?. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 10:52 o ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, jaka radosna nowina *Xystos, zapodal, o szczeniaczku wychowanym na piesi mleka matki ludzkiej, tez nie wiem,jak bym zareagowala, ona moze tak zareagowala bo karmila jeszcze swe niemowle... witajcie Zalogo, *Sloo chyba milo spedzila wieczor w odmlodzonym stanie, a my reszta przezylismy wczorajszego Walentego przemilej soboty zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. **Sobota 15.02.14, 11:32 Przecież na pewno myła i odkażała pierś po piesku. Mogła karmić pipetką,albo smoczkiem dla lalek, ale wpadła na taki pomysł i uratowała pieska.Super babka. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 08:40 polowa lutego minela, snieg niemal calkowicie tu stopnia, bardzo wietrznie ale plusowo i co w taka pogode robi?? zadnych inspiracji na razie, moze jak calkowicie sie obudze, to cos ciekawgo mnie nawiedzi. przemilego odpoczynku zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 09:12 Mnie zainspirowały butki dla niemowląt, oglądane od rana. Chętnie zrobiłabym takie maluśkie trampeczki, ale pamiętam powiedzonko niedzielna praca w niwecz się obraca, poczekam do poniedziałku. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 09:14 achaaaaaaaaaaaa.. to tez dzis druciskow nie rusze, Dorka, nie znalam tego powiedzonka.. milej niedzieli zycze z ciekawsza inspiracja jak druciska... acha,widzialam na forum robutkowym,jak ktoras zrobila te trampki-slodziaste wyszly... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 09:17 Dorka moze i masz racje, dla najblizszej osoby lepiej nie ryzykowac z robotka, Kendo, ja tez nie mam pomyslu na niedziele, ze ten wiatr tak wieje i krople deszczu niesie ze soba, to bym wsiadla na rower, mam bilet od "Mlodej" i co dalej?. Przyjemnej niedzieli dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 09:32 no to wsiadaj w busa i przyjezdzaj tutaj, kaptury nalozymy i do konikow pojdziemy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 11:22 Witam niedzielnie i ze słoneczkiem,za oknem +9, nawet Mruczek wyszedł na balkon. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 11:37 to juz wiosna nadchodzi, skoro kocio na balkon wychodzi, milej niedzieli Jagusiu... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 17:11 Dzien dobry w niedziele. Piekna spacerowa dzisiaj byla pogoda. Bylam na naszym cmentarzu,ktory jednoczesnie jest wielkim parkiem. Jest gdzie pochodzic, i podziwiac zwlaszcza w taka pogode jak dzisiaj. Co do ktkow to dzisiaj moja corka dostanie kotka i zastanawiala sie jakie wybrac imie Kluska czy Ziuta? Pewnie jeszcze cos innego wymysla. Kotka jest ze schroniska, ciekawi mnie reakcja wnuski. Milego wieczorku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY v.7. **NIEDZIELA 16.02.14, 19:31 SLO, rodzinka sie powieksza w zwierzatka, kazde imie jest dobre, byl sie wlascicielce podobalo, .. Kundzia, Fruzia,.. najlepiej dopasowac po kilku dniach pobytu nowego lokatora w domu, a co piesek na to? Wnusia bedzie na pewno chciala przytulac, jak to malutki?. Zycze powodzenia w zadamawianiu i poznawianiu kotka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 17.02.14, 08:17 witajcie,witajcie. fajnego poniedziałku. u mnie niespodzianka co dzień przyniesie. jeśli jzu to niech będzie mila. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 17.02.14, 08:53 To zycze milych niespodzianek SLO, Pogodnie od samego rana, zaliczylam juz runde do parku "Maluszek" nie daje za wygrana, czuje juz wiosne. Przyjemnegogo tygodnia Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 17.02.14, 09:43 witam sie bardzo slonecznie z tutejszymi promykami slonecznym, fajnie by bylo gdyby nie wialo, no niech kazdy dzie tego tygodnia nas mila niespodzianka obdaruje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 17.02.14, 09:50 Niespodzianka u Sloo,a ona już wie,że będzie Na pewno będzie miła. Od rana świeci słonko i jest ciepło jak na luty. Miłego początku tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 17.02.14, 09:52 u Jagusi kolorowo na oknie i za uwielbiam sloneczne dni.. i takiego zycze Tobie Jagus i calej Zalodze Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 17.02.14, 10:04 Dania kończy z halal i koszernym mięsem Dania 17 lutego wprowadza zakaz ubojów rytualnych. Nie będzie można otrzymywać mięsa zgodnie z tradycjami muzułmańskimi i judaistycznymi, podaje World Bulletin. Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Danii zakazuje halalu i mięsa koszernego. Podobne zakazy obowiązują już w Norwegii, Szwecji, Islandii , w Polsce i Szwajcarii. Oznacza to, że muzułmanie nie będą mogli prowadzić uboju zgodnie z regułą halal. Nowe prawo dotyczy także religijnych Żydów. Zarówno jedni i drudzy od poniedziałku skazani będą na konsumpcję jedynie importowanych produktów, przygotowywanych zgodnie z ich tradycjami. Ubój religijny uchodzi za nieetyczny, choć zwolennicy koszerności twierdzą przekornie, że ich metody zabijania powodują minimalne cierpienie zwierząt. Karen Hækkerup, duńska minister rolnictwa, pozostaje jednak nieugięta, pomimo protestów niektórych środowisk religijnych i politycznych. zmianynaziemi.pl/wideo/dania-konczy-halal-koszernym-miesem Europa konczy z barbarzynstwem,przed Dania BRD zakazalo obrzezania w tym równiez chlopców wiare w Boga powinno sie miec w sercu i w umysle a nie w majtkach wszelka tekstylna manifestacja Wiary swiadczy ze takowa jest bardzo slaba w sercu i umysle te odziez noszona. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 17.02.14, 10:14 Xystos podzielam Twoje zdanie, z ubojem zwierzat. itp. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 17.02.14, 10:38 jestem za humanitarnym ubojem, kazda religia niesie za soba jakies "pozniejsze konflikty" w innym kraju, ciekawe co bedzie sie dzialo, bo mysle,ze i tak beda to robic.. przeciez w ich masarniach lezy swieze mieso z uboju... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 18.02.14, 07:20 luty, luty okuj buty, dzisiaj 1 stopien i szyby miałam oszronione. a wogole to dzień dobry w ten chłodny poranek,aby dzień był milutki i cieplutki zcego zycze wszystkim i sobie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 18.02.14, 08:09 SLO, u mnie tez mrozik pomorozil wszystkim samochodom szybki, widze przez okno. Ponuro, moze cos sypnac z nieba. Przyjemnego, kreatywnego i cieplego dnia Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 18.02.14, 09:22 *Sloo/Lusia no tu juz slonce pelna gebusia swiec, jest chlodnawo ale termometr "dworny pokazuje +4,8 stopnia witajcie i miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 18.02.14, 09:53 Witajcie,u mnie też słonko świeci i za oknem +11,ale ma być 7 widać słonko nagrzało. Miłego wtorku... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 18.02.14, 10:56 witaj Jagus no tu akurat zaczelo padac i do domu mnie wgonilo z ogrodu.. ciepelka ze sloncem zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 19.02.14, 08:18 Pooobudeczka !!! Ptaszki już cwierkaja o milym dniu spiewaja. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 19.02.14, 08:57 Jestem, jestem i nie śpię od dawna. Po wczorajszym cudownym dniu (+13), nie ma już śladu. Jest mglisto i pochmurno. Myślę, że to dobry dzień, żeby odwiedzić Palmiarnię. Poza Łazienkami znalazłam w necie jeszcze jedną (ul. Biały Kamień). Był tam ktoś? Może Jaga się odezwie. Miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 19.02.14, 09:31 *Sloo/Dorka witajcie, pocieszam,ze tu tez sie zrobilo mgliscie i deszczowo, moze sie przejasni podczas dnia, bom sobie planow dworowych narobila, *Dorus, nie znam tej ulicy, ale jezeli bedziesz, to pewnie fotki cykniesz i pokazesz nam cos ciekawego, zycze udanego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 19.02.14, 09:51 Witam ... Doruś,nawet nie wiedziałam o jej istnieniu ale tyle znalazłam,możesz się wybrać na sushi. warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,95194,11549976.html?i=0 Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 19.02.14, 09:55 hej Jagusia no lubie klimaty palmiarniane, a jeszcze jak jakas ptaszyna oswojona gdzies tam sobie trela wsrod listeczkow,to mozna sobie posiedziec z przyjemnoscia, Dorus,jak sie wybierzesz, to obserwouj czy nie ma gdzie jakiej ptaszyny... udanego dzionka zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 19.02.14, 10:39 Dorko, albo pajaka, bo sie ich boje. Milo powitac SLO, Kendo, Dorke,Jage, gdzies mignal tez i Xystos. Kendo, faktycznie pogoda chyba kawiarniana, ale u mnie nie pada. to jak masz jakas propoycje, to chetnie ja rozpatrze?.. Przjemnego dnia dla Wszystkich zycze. DOrko, cos podejrzewam ze chyba musisz pozostac dluzej w stolicy, zeby zaliczyc wszystkie mozliwe atraakcje, ktore stolica proponuje?.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 19.02.14, 10:51 hej Lusia no wilgotno strasznie, jakby nie padalo, milego dnia, zajzyj na NK Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 19.02.14, 11:50 Jaguś dziękuję za link. Teraz wiem, jak tam jest, ale nie o taką palmiarnię mi chodziło. Chcę po prostu pochodzić wśród różnych roślinek. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 19.02.14, 12:20 Poszperałam w necie i przełożyłam palmiarnię na jutro. Jadę do Powsina, szklarnia otwarta od 10-15. Już się cieszę. Ludzi na pewno o tej porze roku nie będzie dużo. Można swobodnie pochodzić. W Ogrodzie kwitną teraz oczary i zaczynają kwitnąć b.wczesne rododendrony (wyczytałam z ich strony). Kendo, bardzo Ci współczuję ze względu na alergię. Że też nie ma skutecznego lekarstwa na to świństwo. Ja przy b.dużym stężeniu pyłków dostaję wysypki na rękach, ale wystarczy mi posmarować maścią Cloroderm i zaraz znika. Z nosa i z oczu leje mi się, ale na to nie zwracam uwagi. Po prostu przyzwyczaiłam się i używam stosy chusteczek. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 19.02.14, 12:47 *Dorus nie usiedzi spokojne w domu, tez bym tak sobie zwiedzala w duzym miescie, bo to zawse wiecej niz w malym miasteczku.... *Dorus, przyzwyczailam sie juz i wiem po bablach od czego dostalam bo zawsze od papryk mam w jednym miejscu/od ryby w innym miejscu, a wysypke mam od Bobby,na przegubach tak,ze jak go chce glaskac wiecej, zakladam cienitkie gumowe rekawiczki ,owijam sie kocem lub przescieralem i siadam na kanapke, Bobby wtedy w "7 niebie" zycze udanej wycieczki i pewnie zaszczyscisz formu jakims wiosennym zdjeciowym akcjentem... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 20.02.14, 07:24 na początek dnia zycze wszystkim spokojnego czwartku bez nie milych fajerwerkow,chyba,ze przyjemne to i owszem. sama zas jade na badania okresowe, bleeeeeeeee Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 20.02.14, 08:56 dzieki Sloo, moze dzien dzisiejszy bedzie dobry, wczorajszy "masakra" ciepelka zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 20.02.14, 09:22 Sloneczko swieci pieknie, naladowuje nowa energia do zycia, mam nadziej, ze dzisiaj nie dopadnie mnie migrena, bo slysze wokol mnie ludzie na nia cierpia. Milego czwartku zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 20.02.14, 09:31 I ja witam,ale w pochmurny czwartek.Za oknem +6 Walki w Kijowie ,są zabici,a miało być już spokojnie. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 20.02.14, 11:51 Chaos na Ukrainie, dziesiątki zabitych, zaczyna się secesja zachodniej części Wszystko wskazuje na to, że chylące się ku końcowi igrzyska olimpijskie w Soczi i mimo, że ogień olimpijski jeszcze nie zgasł to zapłonęła Ukraina i to dosłownie. Władza postanowiła ostatecznie rozwiązać kwestię tak zwanej opozycji i do akcji może wejść wojsko. Sytuacja jest skomplikowana. Z jednej strony są powstańcy popierający Kliczkę i tak zwaną umiarkowaną opozycję pragnącą zbliżenia z UE, z drugiej banderowcy, którzy realnie przejmują zachodnią Ukrainę. Dzisiaj w obwodzie lwowskim ogłoszono zniesienie jurysdykcji rządu Ukrainy. Wyznaczono samozwańczy "Parlament Ludowy", który "spełniając wolę mas ponosi pełną odpowiedzialność za losy terytorium i ich mieszkańców". Tak mniej więcej brzmią słowa proklamowane na stronie internetowej lwowskiego sejmiku. Wszystko to wygląda bardzo poważnie, a wiadomo to dobrze, że urzędy zajmują właśnie bojówkarze nowożytnych nacjonalistów ukraińskich. Mimo, że wszyscy zaklinają, że nie jest to możliwe, aby Ukraina się rozpadła, to się dzieje na naszych oczach. Nie ma wątpliwości, że obie strony konfliktu są równie brutalne. Przynajmniej dwuznaczna jest rola, jaką spełniają uzbrojeni dresiarze wynajmowani przez rząd. To oni są ponoć sprawcami największej ilości morderstw popełnionych w ciągu ostatnich kilkudziesięciu godzin. Wszystko wskazuje na to, że niedługo zacznie się operacja wojskowa. Już teraz prawdopodobnie działa ponad 500 komandosów, którzy mają za zadanie nie dopuścić do tego, aby powstańcy zdobyli magazyny z bronią. Powstaje pytanie jak zachowa się wojsko w innych częściach kraju i to jest teraz chyba kluczowe dla rozwoju wypadków. Dzisiejsza głośna dymisja jednego z generałów może być znakiem, że robi się tam nerwowo. Gdy wojskowi zaczną formować własną armię będzie to spory kłopot, a wszystko ku temu prowadzi. Na zachodzie Ukrainy z wielu jednostek żołnierze nie wyjechali w kierunku Kijowa mimo, że zostali wezwani. Wszystko to przypomina niestety początki wojny w Jugosławii i to co się potem stało przeistoczyło się w ludobójstwo i zaprezentowany został w pełni koszmar wojny. Oby Ukrainy nie czekało coś takiego, to zdecydowanie za blisko naszych granic, aby czuć się w takiej sytuacji bezpiecznie. zródlo:internet ew.niepodlegla Ukraina Zachodnia z stolica w Lviv´ie bedzie miala pretensje terytorjalne wobec Polski-pewne na "majdan" nielezy w interesie prawdziwych Polaków by Ukraina byla poza strefa wplywów Rosji. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 20.02.14, 09:26 +7 stopnia za oknem ale czuje sie swieze mrozikowe powietrze, zawsze sie "nim zaciagam" jak otwieram okno w sypialni po wstaniu z lozka nawet sloneczko juz tez niesmialo zaczyna swiecic.. zycze udanego dnia w zdrowiu. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 20.02.14, 09:28 hej Lusia wlasnie jaskrawe slonce ,takie wiosenne tez moze wywolac migrene, oby nie u Ciebie, milego dnia zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 21.02.14, 07:33 W pogodny poranek mowie dzień dobry. zaczynamy kolejny nowy dzień, dzień lutego. wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 21.02.14, 08:15 W przeciwienstwie do Dorki, u mnie mokro i pochmurnie, niemniej zyczej przyjemnego zakonczenia dnía pracy - tygodnia, duzo slonca i dobrego samopocucia Wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 21.02.14, 08:25 Witam i dzielę się z Wami moim słonkiem. Ta mała roślinka,to mango,które wzeszło z pestki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 21.02.14, 08:30 To sie zrana pomylila, chyba jeszcze spie, mialo byc w ....przeciwienstwie u SLO... przepraszam Dorke i SLO, za pomylke. Witaj Slo, Jago, to bedziemy razem obserwowacJago, jak mango bedzie roslo, masz balkony, to wnet przeniesiesz go na balkon do samej jesieni, ciekawa jestem.??? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 21.02.14, 08:43 witam Was Kochane, tak wczesnie na necie... budze sie dopiero, wstalam z bolem glowy, ale moze jakos dam rade na dzien dzisiejszy,bo jakos troszke inaczej boli.. za oknem szaruga, bazanta zlapal w objektyw prze okno, i zawsze mi szyby odbijaja cienie, ale mam go. milego dnia i powodzenia dla Jagi z MANGO Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 21.02.14, 09:28 Do dziwnego zjawiska doszło w Stanach Zjednoczonych, w miejscowości Wichita, w stanie Kansas. Jeden z lokalnych stawów nagle zmienił kolor wody na czerwony. Zdjęcie jego wody stało się bardzo popularne w serwisach społecznościowych. zmianynaziemi.pl/wiadomosc/woda-w-stawie-w-wichita-stala-sie-nagle-czerwona .. zaby z nieba juz w USA spadaly,ryby tez teraz czerwona woda cos takiego pamietam z Bibli,czy ktos pamieta z której ksiegi ? milego dnia zycze ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 21.02.14, 09:49 hej Xystos/Dorus, no anomalie pogodowe daja sie tak odczuwac, w niektorych stanach mase sniegu,zasypuje domostwa a tam wiosna i kwitna glony mijemy nadzieje,ze nic w stawie nie ucierpialo... milego dnia zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LUTY ** 21.02.14, 10:19 pozdrawiam! u mnie za oknem wiosennie i oby tak już zostało... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 21.02.14, 10:49 witaj Greis, ciesze sie,ze wracasz do nas, niech "wiosna zapanuje u Ciebie w serduchu" wiem,wiem,bol to z czasem przycichnie... Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 22.02.14, 09:21 Dzis koniec świata według Wikingów, dzień Ragnarok "Jeszcze w zeszłym roku informowaliśmy na łamach innemedium.pl, że nadchodzi nowy „koniec świata”. Jak wiadomo raz do roku musi nastąpić jakiś "koniec świata”. Kiedyś odpowiadali za to Majowie, a tym razem Wikingowie. Dokładnie dzis, 22 lutego 2014 roku, według pewnych przekazów ma nastąpić apokalipsa." innemedium.pl/wiadomosc/jutro-koniec-swiata-wedlug-wikingow-dzien-ragnarok dzien dobry ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 22.02.14, 09:54 Xystos nie czekam tam na zadne zakonczenie swiata, jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia i zobaczenia?. Witam przy sobocie, przez okno dzisiaj jasniej wyglada, przynajmniej nie pada, woda w kanale znacznie sie podniosla, kaczki plywaja juz parami, czyli wiosne, ptaki oznajmiaja swym cwierkaniem. Przyjemnego i slonecznego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 22.02.14, 10:30 *Lusia, tu pelnia slonca, dosypujac ziaren dla ptaszkow, juz zurawi klucz widzialam/slyszalam, definitywnie tu juz wiosna teraz tylko pliszke obserwowac...bo to typowy zwiastun wiosny mam zamiar dzis bulki piec by miec u ciebie co jesc na"sluzbie" milego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 22.02.14, 12:55 Witam.... Koniec świata to ma teraz Ukraina. Niebo zasłaniają szare chmury,czasem tylko pojaśnieje. Miłej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 22.02.14, 13:55 o to chodzi Jagus, zalezy ,jak nazwiemy niektore wydazenia"-koncem swiata" bo o to moze wlasnie chodzi?? witaj i miej sobie udany weekendzik, ja bulek napieklam grachamowych coby miec co jesc...a nie kupowac szwedzkich... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 23.02.14, 08:23 wowwwwwwwwwwwwwwwwwww...,jako pierwsza dzis sie witam za oknem wzglednie i nawet chyba slonecznie bedzie. przemilej niedzieli Wszystkim Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 23.02.14, 09:37 Zamach stanu na Ukrainie - Janukowycz odsunięty od władzy, Tymoszenko uwolniona Sytuacja na Ukrainie jest ostatnio bardzo dynamiczna. Wygląda jednak na to, że zbliżamy się do momentu przełomowego. Dzisiaj doszło do bezprecedensowych wydarzeń. Ukraiński parlament przegłosował "prawo", wedle którego prezydent Janukowycz został pozbawiony władzy. zmianynaziemi.pl/wiadomosc/zamach-stanu-ukrainie-janukowycz-odsuniety-wladzy-tymoszenko-uwolniona ..granica z lini Bugu zostanie przesunieta na linie Sanu,to qwestia czasu gdy Stefan Bandera dostanie swoj pomnik w centrum Przemysla ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 23.02.14, 10:06 Witam ...bardzo lubię jak słonko wdziera się do mieszkania Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 23.02.14, 10:06 *GREIS, WZAJEMNIE DUZO SLONCA ZYCZE, **Xystos juz nie strasz "nowymi granicami" miej sobie udany dzionek Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 23.02.14, 10:13 Kilka dni temu w sieci Internet pojawiła się intrygująca informacja. Słynny badacz zjawisk paranormalnych, dr Courtney Brown z Emory University oświadczył na swoim profilu na Facebook, że wkrótce zostanie dokonane oświadczenie, które zmieni losy ludzkości. innemedium.pl/wiadomosc/oswiadczenie-ktore-ma-zmienic-losy-swiata-bedzie-opoznione .. radze sledzic ten temat-moze byc ciekawie ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 23.02.14, 10:18 A to witam Wszystkich juz na nogach, ja pierw sniadanko, a teraz dopijam kawke Wami. Dzien bedie chyba sloneczny, wybiore sie chyba na dlugi spacer. Przyjemnej niedzieli w sloncu. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 23.02.14, 11:58 nie zapomnij Lusia cyfrowki zabrac,by porobic ciekawe,jak zywkle zdjecia... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 23.02.14, 12:52 Juz mam apisane na papierze "ku pamieci"...... Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 24.02.14, 09:19 Ja jestem. Spisuję przepisy Lusi na rybkę z patelni i 'szarlotkę' z płatkami owsianymi. Pozdrawiam. Miłego dnia. Wczoraj wróciła moja Julia z wakacji u drugiej Babci. Idę sprawdzić ile urosła i może na spacerek z nią pójdę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 24.02.14, 09:15 Jeszcze jestesmy w lutym, piekne slonce dzisiaj tez mamy. DZISIAJ JADE NA URLOP DO MAMY, WROCE W POLOWIE MARCA. Miejcie sobie przyjemnie do tego czasu. - dzisiaj przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 24.02.14, 09:40 nareszcie doszlam do kompa witajcie Zalogo i miecie sobie udany poniedzialek ze sloncem takim ,jak tutaj jest. *Lusia posprawdzaj bilet/paszport czy masz w torbie..obys nie zapomniala Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:02 Znowu mam metlik, bo wyjmowalam wczoraj tabletki na migrene z dna walizki, ale juz ostatnie pralki wypralam, zeby nie zostawiac brudu po sobie i spakuje papiery, przygotuje sypialnie na twoj przyjazd i jestem gotowa, odkurze i na mokro podlogi przejade, zdaze do godz.18.oo Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:04 kto pakuje medycyne na dno walizki?? zawsze mam na wierzchu i na samym koncu ja pakuje... nie musisz stresac, zrobie sobie powoli,zanim Maluszek dojdzie... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:13 A to juz poprasowalam wszystkie poszewki z poduszek na kanapie . Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:20 Witajcie. Ojej zaczyna sie czas wyjazdow. Slonko pieknie za oknem swieci, czuc wiosne a z chce sie gdzies wyrwac. Czasami z koniecznosci,a czasami z przyjemnosci, mozna tez lolaczyc jedno z drugim. Sama tez wyjezdzam w piatek do jubilata na 50-ke. Bedziemy "balowac" od piatku do....niedzieli. A tak juz na saerio, wiecie,ze zdazylo mi sie byc na 3 dniowym weselu? Tzn. Wesele, poprawiny i poprawiny. Fajne ,duze wesele i mile wspomnienia. Lece posprzatac,wrocilam nie dawno ze szpitala gdzie zostawilam swoja polowice do zabiegu koronarografii. Czekam na sygnal kiedy mam jechac. Lusiu, zycze szeeeeerokiej drogi, przyjemnej podrozy bez wielkiego bujania i przyjemnych chwil z mama. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:32 SLO, dziekuje za zyczenia. Trzymam kciuki za meza. Przyjemnego dnia bez stresu, bo mnie dzisiaj lekki nawiedzil. Odpowiedz Link
maria88 Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:32 Lusiu szerokiej drogi i mnóstwo przyjemnych chwil życzę. Wszystkim udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:40 *Lusia, przecie pisze nie stresaj, sama sobie dokoncze, juz wszystko w samochodzie, zaraz jade by wrocic do domu na obiad i autobusem pozniej dojade Witajcie Sloo i Mari miejcie sobie udany dziopnek, Sloo trzymam kciuki za polowice i bedzie dobrze,zeobaczysz, odpowiedzi chyba od razu dostanie, albo bedzie slyszal,jak lekarze rozmawiaja podczas badania.. milego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:50 No to papa Lusiu Szczęśliwej drogi i zdrówka kochanego życzę. Miłego pobytu u Mamy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:50 Dziekuje Wam. Kendus odpowiedz,ze jest dobrze,albo stenty. Podczas badania okaze sie w jakim % zyly sa niedrozne. Wolalabym zeby nie bylo stentow,bo wtedy w przyszlosci bypassy. Choc wg mnie nje ma jakichs powaznych objawow, ale jest wysoki cholesterol i dusznica bolesna. Nie wiem na co to moze wskazywac,zobaczymy co pokaze kontrast. Milego wiosennego dnia, bo dzsiaj jam marcowo-kwietniowa pogodynka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 24.02.14, 10:56 Sloo stenty to dobra rzecz,udrożni naczynie krwionośne i wzmocni je. Mój też miał mieć,ale przy badaniu wyszło,że już tylko bajpasy.Trzymam kciuki Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 24.02.14, 11:46 bypas,zyla wzieta najczesciej z prawej nogi przed "montarzem" na sercu wklada sie do niej "stent" poprzednio z rurki siatkowej ale zbierala plytki i byly przypadki zatoru obecnie wszystkie "stenty" w srodku sa "gwintowane" tak jak lufa karabinu w takich stentach niezbieraja sie plytki ryzyko zatory - zadne. pozdrow chlopa i powiedz mu ze lampka konjaku wieczore przedluza zycie takim jak my. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LUTY ** 24.02.14, 12:55 Kendo, Jaga, SLO, Maria, dziekuje za zyczenia - sie przydadza, bo pierwszy raz jade nowa droga?. Chwilke przysiadlam zeb sie posilic i dalej do dokanczania roboty. A dzien kpiekny sloneczny, wiaterek zimnem wieje. Przyjemnego popoludnia Wam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 25.02.14, 09:23 miastowe pozdrowienia... ech,jakis tym razem strasznie po "uszach zgielk mista mi daje" Maluszka musialam wyciagnoac na spacer po sniadaniu, pewnie wiedzial,ze bardzo nieprzyjemnie/wilgotno chlodno. zapowiedzieli slonce,na razie gdzies za chmurka schwane.. ciepelka i mielgo dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 25.02.14, 09:26 Witam,o! prawie wpadłam na Ciebie Kenduś. Ja mam słonko i dmucham w Twoją stronę,ale jeszcze chłodno. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 25.02.14, 09:35 rano o 06:50 przymrozek i wspaniale powietrze do oddychania obecnie mgliscie i na plusie dnia dobrego zycze zmianynaziemi.pl/wideo/w-kalifornii-odnotowano-chorobe-podobna-polio-25-dzieci-zakazonych ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 25.02.14, 09:41 witajcie Jaga/Xystos.... dzieki za promienie sloneczzne,moze kolo lunchu dotra tu cobysmy z Charlly mieli przyjemny spacer.. milego dnia Wam zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 25.02.14, 19:25 rano napisalam dwa posty. drugi pisalam 4 godziny,mialam taki mlyn i przez to nie zdazylam sie przywitac co czynie teraz i zycze milego wieczoru,a wlascie to juz nie dlugo dobrej nocy,bo ciemnica za oknem. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 25.02.14, 19:28 *Sloo, hi,hiiiiiiiiiiiii..nieraz z rana tez sie "u mnie zakreci" wpisoje pozno kolo lunchu... najwazniejsze ze w innych watkach Cie przyuwazylam, wiec wyszlam z zalozenia ze jestes... milego wieczoru Tobie i Zalodze.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 26.02.14, 09:32 o jejjaaaaaaaaaaaaaaa,pierwsza sie witam, choc tak poznawo juz jest, dzien zapowiada sie na bardzo piekne ze sloncem, rano mgla i chlod niesamowity wszystkich przywital... ciepelka i udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 26.02.14, 09:52 zauwazyliscie ze dokladnie codrugi poranek to piekny poranek ? tak jakby ktos tym sterowal,sprawiedliwie. dnia dobrego zycze ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 26.02.14, 09:52 Gonię za Tobą Kenduś.U mnie na razie zimno i bez słonka, a na dodatek pochmurno.Idę sobie zrobić kawę do czekoladki, bo zmarzłam . Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 26.02.14, 10:01 Od wieków egzorcyzm to obrzęd wiążący się z wydalenie złego ducha, który zamieszkał w organizmie człowieka. Stosowanie obrzędu jest oficjalnie uznane za ważną misję Kościoła Katolickiego. Jednak od 1999 roku Watykan każe dokładnie badać takie przypadki. Wątpliwości budzi rozpoznanie, czy ludzkie ciało rzeczywiście zostało opętane przez złego ducha, czy to po prostu choroba psychiczna.(?) Sprawa wydaje się oczywista. Tak zwane opętania zdarzały się przed wiekami i zdarzają obecnie. Wzmianki o tym obrzędzie można znaleźć nawet w Ewangeliach. Przecież sam Jezus Chrystus kilka razy wypędzał demony z ciał różnych osób. Później to samo robili apostołowie, a następnie duchowieństwo Kościoła Katolickiego. Dopiero w 1999 roku Watykan rozpoczął omawianie podstawowych przepisów w zakresie uznania przypadków opętania. Wątpliwości pojawiały się już w XVII wieku, a katoliccy duchowni pytali jak rozpoznać opętanie i kiedy stosować obrzęd. Kiedyś symulowanie takich dziwacznych zachowań było dość łatwe i ludzie rzekomo opętani mogli bez trudu oszukać krewnych i księży, chociaż nie mieli problemu z demonem i byli zupełnie zdrowi. W związku z licznymi nadużyciami kapłani stali się znacznie bardziej ostrożni i starają się zrobić wszystko, co możliwe, aby ustalić, czy na pewno nie mają do czynienia z pacjentem i dany człowiek został rzeczywiście opętany. W czasach nowożytnych regułą jest, że księża egzorcyści konsultują się z lekarzami psychiatrii.(szarlatani z szarlatynami) Jednym ze sposobów, aby ustalić, czy w kimś mieszka jakaś inna istota, jest rozmawiać z "pacjentem". Jeśli mówi on w nieznanym języku, którego nikt nie potrafi zrozumieć, albo zaczyna wypowiadać zdania zupełnie innym głosem to możemy mieć do czynienia z prawdziwym opętaniem. Ludzie tacy często manifestują też niezwykłą siłę fizyczną, której nie miały wcześniej. Watykan nie wyklucza, że te metody nie są ostatecznie skuteczne. Obecnie wszystko może być symulowane i fałszowane. Gdy Kościół katolicki poprzez swoich funkcjonariuszy wyeliminuje wszystkie możliwe choroby" psychiczne", następuje stwierdzenie, że człowiek naprawdę jest pod wpływem złych sił. Większość doktryny egzorcyzmów pozostała niezmienione przez bardzo długi okres czasu. Kościół uważa, że ważne jest, aby pamiętać, że to nie umysł jest opętany przez demona, tylko ciało. zródlo: internet ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 26.02.14, 10:07 *Xystos, sa wyznaczeni specyjalni przeszkoleni kaplani do "wypedzan"... *Jagus moja kolej , posylam Ci czesc promyczkow, niech dotra juz dzisiaj ciepelka i smaczenj kawuchy, ja swa wychleptalam, dzis mi wyjatkowo smakowala, niemal dorownalam smakiem do tej co pancio co rano pazy i w termosie zostawia... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 26.02.14, 12:17 witajcie. u mnie słonko od kilku dni czyli jak w filmie "pogoda dla bogaczy"? pięknie, zlociscie,cieplo, wiosennie i takiego ducha Wam zycze, pogodnego dosłownie i w przenosni, bez egzorcyzmow . Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 26.02.14, 14:09 dzieki Sloo, tu tez slonecznie,ale omiata chlodnym wiatrem, Maluszek i tak chce "dupcie nosic po parku" miej sobie mile juz popoludnie jak rowniez reszta Zalogi Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 27.02.14, 09:14 jakos pochmurnie /wilgotno ludziska w czapach na glowach chodza, moze sie sloneczko umiechnie podczas dnia... ciepelka i milego dnia Zalodze zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 27.02.14, 09:26 Witam, może moje słonko doleci do Ciebie Kenduś. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LUTY ** 27.02.14, 09:27 Kendo, podzielę się z Tobą słoneczkiem. U nas mocno świeci, wystarczy dla Ciebie i dla mnie. Zaraz wyruszam w obchód. Wczoraj zaliczyłam Pola Mokotowskie. Dzisiaj może będą Łazienki. Najpierw cukiernia i 5 pączków. Szwedzi jedzą? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 27.02.14, 09:32 witajcie Jaga /Dorka juz lapie za promyczki sloneczne i zatrzymuje az do wieczora, chce dzis dluzej pospacerowac,bo ta wode po goleniu dla slubnego znalesc,dzis ostani sklep na koncu miasta sprawdze...(ze tez musi sie uprzec na ten zapach) *Dorus, fajnie masz z tyloma atrakcjami, tutejsze miasteczko male,i to co to zobaczenia to niemal po wyjsciu z domu sie widzi... ale moze do muzeum wejde,zobacze co nowego dowiesili, przemilych eskapad zycze i domowego ciepelka rowniez Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LUTY ** 27.02.14, 09:41 tłusty czwartek, koniec karnawału trzeba to osłodzić pączkiem smacznego! Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LUTY ** 27.02.14, 14:39 witajcie. tak,konczy się powoli czas zabaw, ale nie kazdy tego przestrzega. dla mnie najważniejsze jest to,zeby zclowiek był uzcciwy i szanowal ludzi . bo sa tacy co to modla się pod fugura, a diabla nosza za skora. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 27.02.14, 15:57 popieram, koniec zabaw przytupywanych, ale spotykac sie w dalszym ciagu mozna w gronie znajomych.. Odpowiedz Link
maria88 Re: ** LUTY ** 28.02.14, 08:24 Ostatni dzień lutego u nas zerowa temp. i zachmurzenie, ale nie wieje. Nie lubię wiatrów. Kuruję sie dalej i życzę udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 28.02.14, 10:07 witaj Marysiu-chorowitko, kuruj sie kuruj... tu tez bezwietrznie, ale mgliscie i tak zapowiedzirli az do polowy nastepnego tygodnia, czyli mazec powitamy mgliscie... milego dnia Zalodze zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LUTY ** 28.02.14, 11:37 Jestem... Doszło wreszcie do mnie,że jutro już marzec.Z pogodą się pomylili, bo miało być +10st. a jest tylko parę i ciągle słonka nie ma. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 28.02.14, 11:38 *Jagulka, moze pogoda sie wyklaruje jeszcze, zycze ciepelka i tak. Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 28.02.14, 16:43 "kendo" ongis kupila nowe auto 31 lutego tak "stoi" w kontrakcie kupna ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: ** LUTY ** 28.02.14, 16:59 Inwazja UFO planowana jest na kwiecień tego roku Na początku kwietnia ma dojść do zapowiedzianej inwazji UFO. Pojazdy mają być widoczne w godzinach wieczornych 5 kwietnia 2014 roku. Cały ufologiczny świat z pewnością zapamięta ten dzień na długi czas. Oczywiście jest w tym pewien podstęp. Rzekoma inwazja UFO miała być żartem na 1 kwietnia 2014, ale już teraz wiadomo, że dojdzie do tego cztery dni później. Obiekty, które mają zszokować ludzi nie będą pilotowane przez szaraków, lub inne obce istoty, ich pilotami będą ludzie. Do przeprowadzenia tego żartu mają być wykorzystane wielorotorowe drony, które mogą zawisnąć w powietrzu. Cały projekt nosi nazwę "The Big UFO Project" i obecnie wiadomo, że odbędzie się w USA, Wielkiej Brytanii, RPA, Francji i Holandii, ale może dołączą się też inne kraje. Autorzy pomysłu chcą aby drony zostały wyposażone w światła LED, a moment uruchomienia dronów przewidują na godzinę 20:00 lokalnego czasu. Dzięki temu ma być już wtedy wystarczająco ciemno, ale nie jest to za późno i wiele osób zobaczy dziwne światła na niebie. Celem pomysłodawców jest przede wszystkim zrobienie ogólnoświatowego zamieszania i wywołanie swoistego klimatu "apokalipsy" w mediach. Projekt jest jednak publicznie omawiany, więc trudno zrozumieć gdzie w tym wszystkim jest element zaskoczenia. Być może ten dziwny "The Big UFO Project" ma jednak inne cele, które nie są teraz dla nas oczywiste. innemedium.pl/wiadomosc/inwazja-ufo-planowana-jest-kwiecien-tego-roku uk.news.yahoo.com/-alien-invasion--to-launch-in-april---but--ufos--will-be-glowing-drones-piloted-by-hoaxers-084204169.html#a2hGlPI ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: ** LUTY ** 28.02.14, 17:27 achaaaaaaaaaaaaaaa..to maja byc "drony" ciekawe co sie ma za tym kryc, bo tak z niczego by nie oglosili,ze bedzie inwazja... "pozyjemy zobaczymy" Odpowiedz Link