pia.ed 15.05.14, 12:25 Patrze na to co tydzień, ale za kazdym razem denerwuję się jak dorośli ludzie mogą być tak beznadziejnie głupi ... www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/hon-far-panikattack-under-lyxfallan/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 12:42 To jest szwedzka seria, w której dwaj ekonomiści pomagają ludziom wyjść z długów. Para o której dziś jest mowa ma 1 000 000 długów ... bo wydaje pieniądze na prawo i na lewo. Odpowiedz Link
kendo Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 13:00 ogladam rowniez ,ale nieregularnie, tez podziwiam ludzi i uwazam ich za niedoroslych by miec rodzine, w tak glupi sposob wydawania pieniedzy i to pozyczanych na "pierdoly" nie zdaja sobie sprawy,jak dlugi rosna... najbardziej denerwuja mnie pary malzeniskie, ze kazdy sobie rzepke skrobie i gopspdarzy nie martwiac sie,ze trzeba rachynki pacic... mlodzi tez nierozsadni....z domow nie wyniesli obowiazku dbania najpierw rachunki placimy/jedzenie/a co zostaje kupujemy/oszczedzamy... Odpowiedz Link
slo-onko Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 13:29 dziewczyny ten temat jest rozdmuchany na potrzeby programu. pokazuja w taki sposób żeby było widać "kontrast", sytuacje sa sztucznie nadmuchane,zeby wygladalo to bardzo niewiarygodnie. nie mowie,ze się tak nie dzieje,ale programy tv sa tworzone żeby wzbudzać emocje, podziw,starch?nie wiem co tak na prawde,bo na mnie to wogole nie działa. nie oglądam takich programów. wystarczylo jak popatrzyłam na amerykański program o kupowaniu ślubnej sukni dla panny młodej. tyyyyyyle zachodu, cala rodzina siedzie w salonie, czeka jak na wyste gwiazdy switowej slawy, zachwyt, placz, szloch. ludzie,kto tak robiw normalnym kraju, w normalnej rodzinie? kupno sukni wiaze się z przezyciem,ale nie do przesady,zeby robic z tego widowisko dla publiczności na całym swiecie. to samo dzieje się z tymi wszystkimi talk show, "pogotowie rachunkowe",które już chyba nadawane jest w naszej tv. jak tylko uslyszalam,ze cos takiego będą nadawac to już wiedziałam,ze to kicz,nie warta oglądania. tymbardziej jeśli prowadza to osoby "specjalistow" i "znawcow" w tej czy innej dziedzinie. jak nasza pani Dowbor, znawczyni od remontow,albo pani biala rekawiczka, która sprawdza kurze. nadmuchane, przejaskrawione programy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 13:57 *Pia, *Kendo, *SLO, Ja tez nie ogladam takich programow, Jak zobacze pierwszy odcinek to juz moge sobie wyobrazic jak to przebiega. Odpowiedz Link
slo-onko Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 14:00 niestety co raz częściej telewizja karmi nas malowartosciowymi bzdurami. kiedyś w tv było więcej programów rozrywkowych,a teraz więcej dramatycznych,tragicznych, dolujacych, przygnebiajacych, bezsensownych. nie można z nich czerpać ani amdrej wiedzy,ani korzyści, ani wziąć dobrego przykładu. szkoda tylko,ze nasze pieniądze przeznaczone na abonament tv ida na takie dno z aktorym ciagnie się 4 km mułu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 14:02 może czepiam się,bo i humor mam wisielczy,ale nawet wszystkie programy muzyczne opoeiraja się na gnębieniu uczestnikow i krytyce. nie tylko zresztą muzyczne,bo i kulinarne nie odbiegają od normy. dziwie się tylko ludziom,ze chce im się uczestniczyć w takim wyścigu i pozwalają siebie na często przykre ostre słowa. nawet krytykę można ubrać w piękne słowa i przekazac ja w sposób kulturalny i delikatny,dlaczego tak się nie dzieje tylko wszytsko idzie w kierunku sprawiania przykrości innym? Odpowiedz Link
kendo Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 15:24 *Sloo niewiem na jakiej zasadzie w kraju ten program przedstawiaja, tu,zainteresowany z dlugami,czeka na wybranie sposrod wielu, przychodza "panowie eksperci" robia z para wywiad, sprawdzaj ich dochody i przedstawiaja im program w jaki sposob maja gospodarowac, nadmiar kupionych rzeczy,karza bezwarunkowo sprzedac,nawet bardzo drogi samochod,ktory zostaje wymieniony na tanszy, zyski sa przeznaczone na spacenie dlugu a pozostala czesc dlugow w roznych "firmach" "wiazana w jednym banku" i zalatwiona splata z nizszymi odsetkami, po jakims czas panowie sprawdzaja,jak sobie poradzili,czesto ich wynagradzajac jakims czekiem na SPA,lub jakis praktyczny zakup do domu.... przyznaje racje,ze w kraju jak i tu mase podobnych programow, duzo powtorek filmowych, a co rusz krzycza,ze chca by ludziska placili licencje za TV, Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 15.05.14, 20:01 slo-onko napisała: > może czepiam się, bo i humor mam wisielczy ... Chyba tak, sl-onko ... Bo porownujesz Lyxfällan z programami będącymi kopiami amerykańskich show, a "Lyxfällan (doslownie "Pulapka luksusu") ma na celu autentyczna pomoc ludziom, czasem sa na pograniczu rozstroju nerwowego albo rozpadu związku, bo ten drugi czuje się oszukany przez partnera, który zataił ekonomiczne problemy dotyczące przecież całej rodziny ... albo czasem mężczyznę nie obchodzą rachunki i ekonomia, pozostawiając to zonie, która nie dość ze pracuje, to musi się jeszcze zająć dziećmi i domem, bo mężczyzna wszystko lekceważy. Odpowiedz Link
kendo Re: "Lyxfällan" dzis wieczorem 16.05.14, 09:29 *Pia ogladalas wczorajsza "luksusowa pulapke"? mi skolidowalo z filmej jak zwykle, widzialam poczatek, malzenstow ,kobieta z nadwaga... Odpowiedz Link
kendo Re: 1 000 000 miljon zadluzenia 16.05.14, 10:13 www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/hon-far-panikattack-under-lyxfallan/ o swiecie, jak mozna bylo do tego dopuscic? brak komunickacji miedzy malzonkami, mezczyna jako kierowac pracuje, zona na zwolnieniu:deprecha/bol krzyza/ramion.... ciekwe jak wybrneli z tego za rada ekspertow? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 1 000 000 miljon zadluzenia 16.05.14, 10:28 Uwazan, niedoleznos, i nieodpowiedzialnosc w doroslym zyciu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: 1 000 000 miljon zadluzenia 16.05.14, 15:42 Na temat tej pary napisze później, ale jedno już w tej chwili wiem ... To byl chyba najgorszy odcinek z tej serii. Duzo było o wzajemnych relacjach pary, ale sprawy finansowe pogrążone byly w mroku. Na dobra sprawę dowiedzieliśmy się tylko, ze kobieta miała do spłacania pożyczkę z CSN, bo wyglądało na to, ze skończyła Wyższą Szkole Nauczycielska (nauczanie początkowe), ale to nie są duże spłaty, wiec nie te spowodowały ze co miesiąc brakowało im 20 000 kr ... na które musieli pożyczać ... Słowem: czeskie kino czyli "Nikt nic nie wie" Odpowiedz Link
kendo Re: 1 000 000 miljon zadluzenia 16.05.14, 16:54 achaaaaa CSN potrafi byc wysoki do splacania, chora jest teraz moze poprosic CSN o dispans, moze umorza jej splaty... zdaje sie,ze byl artykul w prasie o nich, nie czytalam,moze odszukam przy wolnym czasie... teraz szkoda w domu "koczowac",jak pieknie na dworze sie zrobilo... Odpowiedz Link