lusia_janusia 01.06.14, 07:09 Prawie juz lato, slowiki pieknie spiewaja. i inne ptaszki, az sie chce zyc. Juz po dlugiej rundzie do parku, gdzie wysluchalam koncertu ptakow . Przyjemnej niedzieli Wszystkim zycze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 07:20 Prawie już lato a mnie tylko 1 raz udało się wypić kawę na ganku i słuchać koncertu ptasiego. Może czerwiec będzie łaskawszy? Witam niedzielnie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 07:53 *Dorko, miejmy nadzieje, ze lato jest tuz, tuz, juz dosyc tego deszczu spadlo, kazdy wyczekuje slonca, ciepla. Wzajemnie udanej niedzieli i przyjemnego wypoczynku w pieknie uprzatnietym Twoim ogrodzie. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 09:56 mateńko czerwiec to szósty miesiąc roku kalendarzowego, to mamy kolejny rok z górki..... jak ten czas upływa???? spokojnego niedzielnego dnia!!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 10:26 *Lusia dziekuje za kwiecisty watek czerwcowy, *Dorus, nie jestes osamotniona ze sniadaniami nie na ganku, tu chlodno,tak ze tez malo razy na altanie siadaniowalam, *Greis no tak,juz z gorki mamy w kalendarzu, teraz liczyc do swiat bedziemy... witajcie Zalogo moj irys juz od wczoraj pieknie kwitnie choc jakis robal odgryzl jednego kwiatka, w wazonik wstawilam, moze rozkwitnie. milej niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 10:29 Oj leniuszek dziś moje słoneczko Miłej niedzieli Wszystkim przecież wszyscy jesteśmy dziećmi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 10:35 *Jago, dzieki, za zyczenia, tutaj jakos w innym terminie obchodza ten dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 10:51 *Jagus, to prawda, dla swych rodzicow jestesmy jeszcze w dalszym ciagu dziecimi, ale dla wnuczkow/wnuczek i dla dzieci wszystkich tak ogolnie wszystkiego dobrego zycze i duzo lodow najsmaczniejszych. miej sobie udany odpoczynek niedzielnny Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 01.06.14, 11:13 *Kendo, pieknie irys cieszy oczka, kolor ktory z daleka widac, Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 06:57 Witam, irys piękny. Zaraz poleciałam obejrzeć swoje. Nawet pąków jeszcze nie widać, są tylko zgrubienia łodyg zapowiadające kwiaty. Moje mają niecodzienny kolor, są brązowe. Zimna Skandynawia, ciepłe południe - nic bardziej mylnego. Mglisto, pochmurno, mżawka, tak zaczął się nowy tydzień. Po przyjeździe codziennie palę, no może 2-3 razy nie musiałam. Gdzie to globalne ocieplenie? Pięknej pogody i udanego tygodnia wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 08:08 *Dorko, pogoda rowniez podobna na polnocy Szwecji jak u Ciebie, my na poludniu mamy troche zawsze cieplej. *Jaga totrem nakusila, ze nie moglam sie w niedziele pozbierac z checia jego posmakowania. Pieknie od rana slonce mnie obudzilo, i jest cieplej od wczorajszego poranka. Przyjemnego poniedzialku i tygodnia w nowym miesiacu zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 08:29 Dzisiaj jest Dzień bez Krawata panowie mogą poluzować pozdrawiam i spokojnych słonecznych dni życzę Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 09:19 *Dorus, koniecznie prosze o pakazanie brazowego irysa,jak zakwitnie, te moje tez niespotykany zolty kolor maja, tu wkolo sa w jasniejszych niuansach zolte... moze po mzawce w koncu sloneczko na dobre sie rozswieci... *Lusia no z tym pieczeniem narobi zawsze smakow, ale nic nie upieku i juz... *Greis och,utrapienie niektorych panow, bo nie lubili "miec powroza na szyji" milego staru na nowy tydzien Zalodze zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 10:21 Witam słonecznie i ciepło,choć nie mam ani jednego ,ani drugiego,za to mam deszczowo Fajnie by wyglądały irysy razem brązowe i parę żółtych,albo odwrotnie. .Miłego i udanego poniedziałku Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 14:45 zmianynaziemi.pl/wideo/majdanie-znowu-pala-opony-rzucaja-koktajle-molotowa "Na Majdanie znowu palą opony i rzucają koktajle Mołotowa" .. czy ktos wie oco tym ludziom chodzi?,tym normalnym,niepolitykom. to ze Ukraina popelnila geo-polityczne samobojstwo nikt juz nieprzeczy beda przybywac uchodzcy spod znaky bandery,kto ich bedzie utrzymywal ? Sikorski & Co. ? czy tez biedny narod polski ? potomkowie zarznietych na Wolyniu i Podolu ? biedne matki polki ktorym z powodu ich biedy zabrano ich dzieci na ktore tzw."rodzice zastepczy" biora ok.2000 PLN miesiecznie od "sztuki" by je najczesciej bezczescic i gnebic. czy bedac czlonkiem FR Polacy mieliby gorzej niz obecnie ? wg.statystyki ktora czytalem ok.30% polakow ma obecnie lepiej niz w PRL-u w latach 1970-1976 20% tak samo,bez zmian a 50% twierdzi ze ma gorzej niz za Gierka czy europejskoscia mozna sie najesc ? ,mozna zaplacic czynsz ? wyksztalcic dzieci ? ZEN Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 14:49 Kendo zdjęcie irysów zrobię, ale jak nadal będzie taka pogoda, jak dziś to musisz długo czekać. Na Podhalu jest nie tylko brzydka pogoda, ale też b.zimno. Temperatury w południe jednocyfrowe. Brrr.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 02.06.14, 20:04 *Xystos, czytalam w naglowkach ze Rosjanie szykuja sie do IV wojny. *Dorko, jaka duza roznica temperatur, ale kiedys, moe i bedzie lato, miejmy nadzieje, ze juz wkrotce ono przyweduje do Ciebie, Dmucham sloneczko i cieplo w Twoja strone. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 03.06.14, 07:56 Piję kawę, podziwiam piękny bukiet i spoglądam z nadzieją, że nie tylko nie będzie IV wojny, ale i III nam nie grozi. Xystosa od jakiegoś czasu czytam przy porannej kawie. Tak na wszelki wypadek, gdyby miało być tam coś, co mogłoby zakłócić spokojny sen. Lusia dziękuję i czekam na poprawę pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 03.06.14, 08:15 *Sloo, no sliczne poranne powitanie, ja dzis jakos wczesnie sie "zwloklam z lozeczka" rospadalo sie deszczysko, wiec Dorus nie jesets sama w deszczu, *Lusia a nie dzeszczy u Ciebie?? zycze chociazby slonca w seduchach Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 03.06.14, 09:53 *SLO, promieniuje radoscia jak tylko patrze na tak piekne powitanie - dziekuje, mimo deszczu trzeb cos robic, plany wziely w leb przez deszcz, ksiazke zaczelam czytac wczoraj. *Dorka podczas deszczu dla Julki dziergala, a ja nie mam dla kogo, a swoje dzierganie jakos nie pociaga, najlepiej idzie jesienia i zmimowa pora, wiec trzeba chyba poczekac na lepsze czasy. Wczoraj wlasnie pod sloneczynm parasolen na blakonie to robilam, czytalam troche. Dla wszystki zycze slonecznej pogody i milego wtorku, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 03.06.14, 09:59 Witam serdecznie,chwilowo nie pada,oglądam Obamę w Warszawie. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 03.06.14, 10:03 a to Jaga ma co robic, chociaz tu pancio tez sledzi ..."cos slysze przez sciane" *Lusia moje plany tez sie pokicikaly... zycze cociazby slonca w serduchach... Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 07:08 Witam. Przejaśniało i nie pada. Może to już koniec pory deszczowej? Miłego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 07:32 i daj Boże dobrej pogody. pogoda kaprysna,ale ja tez, jak zbyt goraco to marudze,zbyt zimno tez marudzę. Smacznej kawy! Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 08:32 pozdrawiam, idzie do nas ciepło sama nie wiem co wolę? na pewno umiarkowanie we wszystkim pozdrawiam! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 08:52 Jestesmy takim gatunkiem ze zawsze temat pogody jest widziczny, kazdy lubi co innego, ala kazda pogoda ma w sobie cos z dobroci?... *Dorka,* Greis, *SLo, Zycze dla Wszystkich duzo slonca i milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 09:31 a ja ciepelkooooooooooooooo uwielbiam, bo zawsze do cienia moge sie schowac, a latem kiedy zimno,trzeba system grzewczy wlanczac... tu pochmurnie ale nie pada, chlodno witajcie Zalogo niemal Wszystkie liste obecnosci podpisaly... zycze udanego dnia i wykonania planow. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 10:04 Witajcie ...widzę,że u Was już gwarno,to fajnie. U mnie nawet słonko wygląda, co prawda anemicznie, ale jutro będzie jeszcze lepiej.. Sloo życzy smacznej kawy,to idę sobie zrobić. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 04.06.14, 10:15 *Jagulka, kawunie juz "zaliczylam"i na spacer sie wybieram, musze jakos zadbac o siebie by letnie kiecki pasowaly, bo dwie musialabym jakos poszezyc wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr milego dnia zycze i smacznej kawusi Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 06:05 Witam przy kawie. Najlepiej lubię taki wczesny poranek, kiedy słońce świeci i ptaki głośno koncertują, kawa wtedy najlepiej smakuje. Ładuję akumulatory na cały dzień. Mam nadzieję, że ta długa pora deszczowa już się skończyła. Idę dzisiaj do biblioteki. Przygotowałam długą listę książek. Skorzystałam z 2 wątków na forum Książki -Książka, która rozśmieszy i rozpogodzi i Książki przez które zarwaliście noc. Zobaczę co z tego wyjdzie i jaki gust mają inni czytelnicy. Czy moglibyście coś w tych tematach polecić? Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 07:25 ubawila mnie ta www.taniaksiazka.pl/dlaczego-mezczyzni-nie-sluchaja-a-kobiety-nie-potrafia-czytac-map-pease-allan-pease-barbara-p-1307.html?gclid=COv9l4__4b4CFebItAodVE8ANA przez Kena Folleta nie spalam przy każdej jego książce a wogole to dzień dobry, miłego dnia, fajnych chwil i przyjemnych odglosow jak u Dorki,bo mnie to na razie auta bucza za plecami. ale i tak pięknie,bo słonecznie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 08:12 Noc byla deszczowa, i samochody teraz rozbryzguja kaluze, przyjedzie robic rundy z "Maluszkiem" koluzach. *Dorko, nie jestem na biezaco teraz z czytaniem po Polsku, czasem jak kupimy wybiorczo jakies ksiazki z Kendo to sobie pozyczamy na wzajem po przeczytaniu. *SLO, to prawda z rana warkot samochodow zaglusza to co jest najpiekniejsze z rana, spiew ptakow i zapach nocy, zpaliny przykrywaja dokladnie kolderka wszystkie przyjemne zapachy. Przyjemnego zakonczenia tygodnia pracy i slonecznego weekendu zycze dla wszystkich. *KENDO NIE ZAPOMNIJ PRZYJECHAC DZISIAJ DO MNIE Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 08:51 Slo, mapy czytam lepiej niż niejeden mężczyzna, akurat ta książka mnie nie dotyczy. Natomiast Folleta dopisałam dziękuję. Kiedyś książki namiętnie kupowałam. Teraz zastanawiam się co z nimi zrobić. Biblioteka nie przyjmuje, antykwariatu tutaj nie ma, może allegro? Przestałam kupować, bo od 2-3 lat moja biblioteka jest świetnie zaopatrzona we wszystkie nowości. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 09:06 Witajcie...dziś nie mogę narzekać,słonko piękne i cieplutko. Przyjemnych wrażeń czytające. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 09:29 Tytul książki,ktora CI DOrka poleciłam nie jest dosłownym tytulem. autor ujal dokładne roznice jakie dziela kobiete i mezczyzne, w czytaniu map to jeden z przykladow,ale sa inne sytuacyjne opowisci, damsko-meskie ploteczki itp. wypożyczenie nic nie kosztuje, spróbuj, mnie ubawila, napisana z humorem. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 09:34 dokładnie miałam te ksiazke, która przepadla mi w czeluściach. bardzoz aluje,ze nie pamiętam komu pozyczylam. miałam sobie odkupić,bo raz,ze była szalenie dowcipna i ciekawa, dwa, upominek od kogos bardzo ważnego. wciąż jednak blokuje mnie cena, 30 zl drogo/nie droga wciąż szkoda.... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 10:18 lubie pozyczac ksiazek, jedynie z Lusia sie wymieniamy, wciagnela mnie tematyka japonska/chiniska=stare obyczaje z watkami milosnymi politycznymi, ludziska od Lusi dostukam sie z Wami, teraz zycze Wam udanego dnia i pedze dalej. Odpowiedz Link
xystos **CZERWIEC** 05.06.14, 10:26 Polska po wizycie Baracka Obamy nie jest bezpieczniejsza - pozostały tylko słowa "Wszyscy nasi przywódcy oczekiwali jasnej deklaracji, że w związku z rozwojem sytuacji w Europie Wschodniej pojawi się większe militarne zaangażowanie USA w tej części świata. Wygląda na to, że Obama przyjechał poklepywać nas po plecach i wygłaszać patetyczne mowy, ale ocena tej wizyty musi być niestety negatywna." zródlo: zmianynaziemi.pl/wiadomosc/polska-po-wizycie-baracka-obamy-nie-jest-bezpieczniejsza-pozostaly-tylko-slowa ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 10:40 Wczorajsze przemówienie Baracka Obamy powinno skłonić Władimira Putina do zmiany polityki. Tak sądzi doradca prezydenta Tomasz Nałęcz, który komentował w Jedynce wczorajsze obchody 25-lecia wolności w Warszawie. W opinii Nałęcza, po wystąpieniu amerykańskiego prezydenta Baracka Obamy prezydent Rosji zrozumiał, iż wolny świat nie przypomina Monachium z 1938 roku. To były bardzo mocne słowa i myślę, że one skłonią prezydenta Putina do rewizji swojej polityki - powiedział Nałęcz. Podkreślił, że to Rosja znalazła się z w konflikcie z Zachodem i z Polską, która chce dobrych stosunków z Moskwą. Stosunki te powinny się jednak opierać na cywilizowanych warunkach. Ze zbójem nie można się układać, zbójowi można pokazać tylko zaciśniętą w pięść rękę i tak zachował się prezydent Obama i na to w Polsce czekaliśmy - oświadczył Tomasz Nałęcz. wiadomosci.dziennik.pl/polityka/wybory-samorzadowe-2010/artykuly/461029,tomasz-nalecz-zachwycony-przemowieniem-baracka-obamy.html Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 10:49 mocne,ale po Putinie można spodziewać się tylko tego,ze jego butność wzrośnie. czy czlowiekz takim charakterem jest skłonny isc na ugody ? Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 05.06.14, 12:43 *Sloo, podonie mysle, i chyba kazdy polityk tez, ale ze wzgledow medialnych musi "wyglaszac co innego" Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 06.06.14, 10:17 www.youtube.com/watch?v=2Jj2Bf-pin4 hymn w wykonaniu popularnej artyski szwedzkiej Caroli, w czolowce zamiescilam hymn w wykonaniu bardzo popularnego pilkarza z pochodzenia uprzedniej Jugoslawi, reklamuje samochod Volvo no tak dzis tu swietuja wszedzie,na zywo mozna sledzic zamek krolewski i Madeleine z Leonore www.expressen.se/nyheter/nationaldagen-live/ przemilego dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 06.06.14, 10:18 piątkujcie i weekendujcie słonecznie i wesoło pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 06.06.14, 11:03 Trudno sie oprzec takiemu sniadaniu jakie proponuje *Jaga, w towarzystwie pieknego slonecznika od *SLO, przy dzisiejszy naszym narodowym swiecie. Pozdrawiam Wszystkich i zycze przyjemnego dnia ze sloncem,. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 06.06.14, 11:20 *Lusia,ladnie sie prezetuje "400-stu letnia flaga" ciekawe jak dlugo bedzie powiewala? *Greis Tobie tez milego piatku, jak Sloo/Jagus/Lusi/Dorce/Alfredce_Czubatce/Marii na ktore cierpliwie czekamy/no i nie wymieniony" Vistulowym duszkom" np;Skuter/Grzechu/Tetika Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 07:06 Kendo dziękuję za życzenia. Piątek nie był szczególnie miły. Prawie cały dzień padało, za to sobota zapowiada się urodziwie. Zresztą popatrzcie sami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 08:37 *Dorko, piekne widoki, widac w oddali gory, a ogrod piekny, kwitnie bez, brzoza, b.lubie te drzewa w ogrodzie, przyjemny kacik uchwycilas w" zom." Zycze duzo sloneczka dla Cebie i Twojego ogrodu. Mnie sloneczko obudzilo, ale nie wiem czy sie dokladnie wyspalam, bo po wyjsciu "Maluszka" troche czytalam, klikalam na kompie, gapilam sie w TV i pozno sie polozylam spac. Dla wszystkich przyjemnej soboty i duzo slonca zycze. W koncu zlapalam pawia z rozlozonym ogonem, udalo mi sie wczoraj w parku, ale nie chcial podejsc blizej, i juz go blizej nie moglam namierzyc. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 08:52 *Dorus, no nareszcie bedzie slonce Dorko, bez moj juz przekwitl,i tez tak na samym niemal szczycie przechulony rosl,z Lusia przycielysmy go w tamtym roku jesienia, teraz tylko galazka zakwitla, natomiast od poludnia juz dawno przekwitlt... *Lusia, no sliczny ma ogon, milego dnia i duzo slonca Dorka/Lusia Wam zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 10:06 Lusia, gratuluję pawia. Mam dużo zdjęć pawi z Łazienek, z różnych lat, ale żaden nie chciał pokazać rozłożonego ogona, mimo, że dorodnych, chętnych samiczek wokół było pełno. Kengo, szkoda, że flaga już zwinięta i nie powiewa, ale piwonia też pięknie się prezentuje. Moje piwonie jeszcze w pąkach, tak samo jak irysy. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 10:51 Dorus, czas na wszystko, flaga co prawda w ladnych stonowanych kolorach, ustapila miejsca moim piwonioom z ktregos tamroku, dzis zrobilam nowe fotki jednoczesnie z ptaszkami, pozniej pokaze... *jagus, no Vistula pod wzgledem ptakow duzych i malych, piekne sa one. mielgo poludnia Zalodze Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 13:56 Sorry, oczywiście nie Kengo a Kendo. Przy okazji -nick skąd? Jeżeli to nie tajemnica. Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 14:46 dawno temu gwalcili wiec wyslalem slubna na juitsu,mialy tez w programie inne sporty obronne,uzdolniona mam polowice-ma zielony pas w juitsu i pomaranczowy w kendo od tego czasu zmywam,sprzatam i piore od czasu do czasu magluje ,tez. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 14:53 Xystos, nie dziwię się Tobie. Ja też czułabym respekt, przed tak uzdolnioną, w tym kierunku, osobą. Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 15:04 .. taak,uzdolnione te moje "kendo" ale ma opory przed nastepnym kursem ;serwicowania i obslugi kosiarek do trawy,jak ja zachecic ? zeby niewyladowac na zmywaku ? Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 18:40 h.hhhhhhhhhhhhhhhhhhh *Dorka/Xystos, no co to za dyskusja za "moimi pleckami"???????? usmialam sie z tlumaczenia, a na kurs kosiary nie pojde, mam "chlopa w domu" ja kwiatuszkami sie zajmuje, milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 10:36 Witam i dziękuję za piękne widoczki miłe oku.Ja za pawiem ganiałam razem z samiczkami i też nie chciał się rozlożyć. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 07.06.14, 16:04 *Dorka, *Jago, - dzieki. to ja wczoraj mialam szczescie, a tez bylam tyle razy i nie chcial sie paw pochwalic tym co mial najladniejsze. Moze dlaatego, ze bylam rano, i jak juz skladal ogonek, zdjecie troche rozmazne. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 08:10 Kaczor pilnowal fontanny albo moze damy. Sloneczko dzisiaj tez piekne, i o dziwo nie bylo mi zimno, to juz chyba lato sie zaczyna. Przyjemnej niedzieli dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 08:42 www.youtube.com/watch?v=MjIHgMg7uK4 pozdrawiam i Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 10:13 *LUsia, no cudne zdjecie "zlapalas" w parku... Gries dzieki za linka, milo zaczac dzien z przyjemnosciami, dzis chrzciny malej ksiezniczki Leonore, od samego rana w TV o tym tylko.... przemilego niedzielnego odpoczynku zycze Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 10:13 acha Lusia i widze,ze date juz sobie przestawilas w cyfrowce... Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 10:27 www.youtube.com/watch?v=2Fqyviv5Oa0 milej niedzieli zycze Henryk ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 10:34 www.youtube.com/watch?v=XZmhLx3pzqE Milej Niedzieli Wam Wszystkim Zyczy Xystos-Henryk .. dobrze mi tu z Wami ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 10:36 o,*Xystos tez juz na nozkach i budzi sie przy melodycznych dzwiekach, milego odpoczynku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 11:24 Witam Was przy pięknej niedzieli. Kenduś,pokazywałam u siebie,ale chyba nie zobaczyłaś,a byłaś ciekawa storczyka który był w zeszłym roku niebieski. To ten biały po prawej.Ten z lewej to dostałam od córki ,bo słyszała, że chciałabym mieć.to teraz mam 2 identyczne Nie zdążyłam zdjąć szmatek. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 08.06.14, 11:34 *Jagulka, no dxziekuje za storczyka, zdrajca jeden z niebieskiego na bialy sie "przefarbowal",podobaj mi sie biale, Mamie tez kupilam i kwitnie z malymi przerwami, miej sobie milo a "upiorem sie nie przejmuj" Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 09.06.14, 09:00 *Jagulka, nie siej paniki, juz wstajemy .... *Greis-wzajemnie mliego... wczesnie sie obudzilam, arab dachowki do kontenera zaczal wrzucac....wrrrrrrrrrrrrrrrr przed osma bylo.... myslalam,ze to jakies trzesienie ziemi,bo mieszka naprzeciw nas. slonecznie bardzo, pylkow juz znowu mase w domu.....pociagajaca iscie jestem przemilego odpoczynku w sloneczku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 09.06.14, 09:32 Sloneczko naprawde pelna geba grzeje ku radosci pewno wszystkich, ja pralke nastawilam to szybko wyschnie na balkonie. Pozdrawiam Wszystkich slonecznie i zycze udanego tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 09.06.14, 09:38 hi.hhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Lusia nie moze sie nacieszyc nowa pralka, opierze chyba wnet calusienka chtke.... milego dnia Tobie Odpowiedz Link
xystos **CZERWIEC** 100 EURO doplat emerytalnych 09.06.14, 16:34 "Teraz już jasne jest dlaczego tak cicho na ten temat w polskojęzycznych mediach, to po prostu mogłoby oburzyć Polaków, którym wmawia się, że nie ma pieniędzy na niepełnosprawne dzieci." zmianynaziemi.pl/wiadomosc/polski-rzad-bedzie-wyplacac-zydom-w-izraelu-dodatki-po-100-euro-miesiecznie .. coby nam sie godnie zylo ? ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 100 EURO doplat emerytalnych 09.06.14, 18:36 W reakcji na artykuł dotyczący świadczeń emerytalnych dla osób niemieszkających w Polsce, który ukazał się kilka dni temu na stronie internetowej „The Times of Israel”, poseł Przemysław Wipler napisał interpelacje do Ministra Pracy i Polityki Społecznej, Ministra Spraw Zagranicznych i wniosek o dostęp do informacji publicznej do Prezesa Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Zgodnie z informacjami zawartymi w artykule, polscy podatnicy mieliby sponsorować emerytury nawet dla 50 tysięcy Izraelczyków. No to poczekamy. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 100 EURO doplat emerytalnych 09.06.14, 20:20 cos w to nie wierze.".obiecanik,cacankiiii...jak zawsze" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 100 EURO doplat emerytalnych 09.06.14, 21:02 No to gdzie sie podzialy te pieniadze, ktore kasa potracala od wyplaty na fundusze emerytalne dla przyszlych emerytow, ?. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 100 EURO doplat emerytalnych 09.06.14, 21:24 taaaaaaaaaaaaaa, szwedzi nam tak zrobili i nie mamy pieniachow, umozliwili by kazy indywidualnie sobie "zbiera na starcza wyplate" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 09:25 Witajcie... mogę ponarzekać,że bardzo gorąco,ale nie będę. wczoraj prałam i dziś też jedno pranko załadowałam. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 09:28 niech ciepelko bedzie Jagus i kwiatkom" daje zycie" milego dnia Tobie i reszcie Vistulan Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 10:55 I ja sie doczlapalam, jakos jestem rozlazla w taka pogode, *Jago to do Twoich karminowych pelasiow, dorzuce swoja lake, jaka milalam wczoraj pod drodze jak rowerkowalam na spotkanie z *Kendo. Dla Wszystkich zycze udanego wtorku i przyjemnosci ze sloneczka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 10:58 Lusiu,piękny kawałek z łączki.W pierwszej chwili myślałam,że z internetu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 11:00 witajcie Forumeczki. wspaniala pogoda po npcnej burzy. zestresowal mi się tylko mój piesek,musiala niestety zostać sam w domu. na szczęście już nie grzmi, aura już się wyklarowala i jest fajnie. dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 11:07 *Lusia/Sloo, no piekne widoczki z laczkczek, miejcie sobie udany dzionek, nasze psie troszeczke sie tylko burzy boi... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 11:38 Oj, a "Maluszek" prawie dostaje histeri, trzeba go prawie caly czas trzymac i glaskac, szuka jakiegos miejsca do schowania, biedne zwierzaczki. Ciekawa jestem jak dzikie zwierzeta w lasach reaguja na burze?... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 13:34 no wlasnie Lusia,dobre pytanie.trzeba byz apytac jakiegoś leśnika. mimo to mysle,ze odgłos robi na nich nie male wrazenie, ale co maja biedaczki robic, nikt ich nie przytuli przecież. pewnie tula się na wzajem do siebie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 10.06.14, 13:50 *SLO, albo biegaja jak oszalale w poszukiwaniu cichego miejsca?... i czesto sie uszkadzaja, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 09:29 Witajcie. U mnie na razie burzy nie było,a słonko grzeje,oj grzeje. Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 09:40 www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false na lotnisku w Everöd jest stacja meteo,ponoc wieczorem ma padac ale przewiduja tez 19*C o 14:00 a juz mamy 25*C wiec niebardzo wierze naszym syn_optykom Milego Chlodnego Dnia Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 09:50 *Xystos, tez dzis slyszalam o deszczu nadchodzacym lap za kosiarke po obiedzie... *Jagula zieleni sie juz wszedzie nawet na balkonie.. jakis chlodnawy wiaterek omiata7slonko w chowanego sie bawi, wiec moze i popadac.... mielgo srodka tygodnia zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:00 Tez czulam inny zapach rano na balkonie, deszczowo bedzie,? *Jago, *Kendo - dziekuje za mile slowa, tak tez myslalam sama, ze laka mi sie udala i wyglada jak zdjecie z netu. *Jago bluszcz na balkonie ladnie komponuje sie z blekitnym niebem. Dzisiaj troche wiecej porowerkuje, musze chyba dokupic wieszakow, a stare za duze powyrzucac, wiec posprawdzam po sklepach, do godz.14 mam wolne, poznej przychodzi "Maluszek" na sluzbe. Przyjemnej srody Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:04 widze,ze ktoś miał niezla fantazje z ukwieconymi kaloszami . w czyim to ogródku one stoja? Jago bardzo aldnie wygląda winorośl(?) na balkonie. moglabys cyknąć od ziemi,czy rosnie ona z doniczki?? Milego dzionka. ps.moja babulka umiera Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:13 *Sloo o jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,a tka dobrze sie zapowiadalo po operacji... trzymam kciuki zeby jeszcze nie Sloo-przytulam zdjecie z kaloszami to w parku tak mysle, bo maja tam wiejski ogrod... Lusia/Sloo miejcie sobie dobrze, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:23 *Kendo, dokladnie zdjecie z kaloszami to w "Hälsogarden" w parku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:29 Kendus, dobrze z babcia...nie było. szpital naprawil tylko zlamana miednice. dla takiej satruszki upadek przyczynil się do ogolnego otluczenia ciala, przy okazji dostala zapalenie drog moczowych. prawie nie jadla,nie miała sily wstać , z bolem stawialo się ja przy chodziku z nadzieja, ze ruszy. widać było, jak bardzo się meczy i jaki to wielki sprawia jej bol. niestety w tym wieku każdy upadek,wypadek, złamanie grozi powikłaniami. caly zcas była lezaca w pampersach,nie bylo ani krzty lepiej od zcasu operacji....od wczoraj nie jadla,nie pila, spala.... dzisiaj nie była w stanie przyjąć komuni od księdza..... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 10:37 o jeja Sloo, lza mi sie zakrecila w oczach..przytulam i posylam Babciuni fluidy ulgi Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 11:15 Ojej Sloo,a ja wierzyłam,że się uda,a może jeszcze będzie dobrze? nadzieja zawsze do końca jest. Sloo zaraz kliknę winobluszcz od dołu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 11:48 Dosyć duże pojemniki,ale w tym roku nie jestem zadowolona z winobluszczu,jakiś marny.W poprzednich latach był bardzo gęsty,może już za stary. Z jednej i drugiej strony. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 11:51 *Jago, oiodejrzewam ze pusci nowe pedy do jesieni i sie zagesci, i bedzie cudny kolor czerwony jesienia. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 11:54 a mi sie wydaje,ze juz "starosc go dopadla" niech sobie jeszcze pusci...zobaczymy...lubie takie "oslony zywe" Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 12:11 fajny pomysl Jago. tymbardziej,ze w skrzyni, nie wadzis asiadom,mozna przyciąć gdyby zbyt mocno się wychylal,bo te rosnące w ziemi oplatają caly budynek,nie każdemu to pasuje. zgapie Twój pomyslmoze w przyszłym roku zasadze. czy sadzi się pedy czy z nasion? Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 13:05 *Sloo, fajny pomysl masz na "zagospodarowanie balkonu, pewnie roslinke u ogrodnika kupisz w donice sadzis, do sciany "kratke przymocujesz i bedzie sie do gory pielo, nawet mozesz i od barierki do dachu balkonowego jakos przyczepic i bys miala taki "ogrodzony pokoik od wiatru" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 13:44 Oj,to było chyba z 10 lat temu,nie kupowałam,tylko tak po drodze urwałam gałązkę i do wody wstawiłam,rozmnażam ze swojego też w taki sam sposób. Ten najmłodszy,jak miałam z boku,to go gołębie ob ...ły.musiałam wyrzucić i posadziłam na ścianie przy drabince. To jest drugi malutki balkonik przy sypialni. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 17:03 pozdrawiam balkonowe ogrodniczki u mnie chyba będzie zaraz gigantyczna burza a Wy miejcie sobie spokojne popołudnie! Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 11.06.14, 17:11 witaj Greis, no tu przed chwila wielka ulewa przeszla, zakonczona gdfzies z oddali jakims "pomrukiem",ze chlopaki i altany do domu weszli. oby nie burzylo u Cieie, wiem,ze sie boisz... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 08:17 www.kristianstadsbladet.se/webbtv/article2176629/Kristianstads-studentkarneval.html Tak wczoraj wygladali studenci co koncza dzisiaj gimnazjum, tylko pogoda im nie dopisala bo padalo. Co roku sie taki festiwal odbywa, ze wszystkich szkol ida studenci poprzebierani, zakonczenie karnawalu maja w parku. Dzisiaj sloneczko pelna geba grzeje, ale wiaterek chlodny, moze kolo poludnie bedzie cieplej. Przyjemnego czwartku dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 09:04 wczoraj lako okropnie, nawet na komorke przyslali mi SMS_a zeby wylaczyc wszystkie elektroniczne sprzety bo nadciaga burza z blyskawicami, raz tylko uslyszalam "mrukniecie burzowe" a SMS-a odczytalam oczywiscie dopiero wieczorem.. chlodmy wwiewa do sypialni mimo slonca. jakyscie ich nie mieli dosyc.... miejcie sobie dobrze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 10:03 *Kendo, nie dotyc, zawsze to umila rozpoczedzie dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 10:04 Ochłodziło się,trochę pokropiło.Trochę oddechu się przyda., może jakie okienko umyję. Odpowiedz Link
xystos **CZERWIEC**-mobilizacja na wypadek wojny 12.06.14, 10:09 "Przed kilkoma dniami w sieci Internet pojawiło się bardzo niepokojące nagranie. Umieścił je internauta posługujący się pseudonimem Warszawski Drukarz. Na nagraniu przedstawia on kilkadziesiąt kartonów zadrukowanych kartami powołania do wojska oraz obwieszczeniami mobilizacyjnymi." zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wladze-polskie-przygotowuja-sie-mobilizacji-wypadek-wojny .. jezeli to prawda-trzeba ukarac pyskatych politykierów parlamentarnych. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC**-mobilizacja na wypadek wojny 12.06.14, 10:20 *Xystos, niec na ten temat nie wiem, *Lusia dziekuje *Jaga ze sloneczkiem wita miejcie sobie milo i zdrowo Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 12:32 gwarnie, kolorowo, wesoło. nie spotkałam się z takim zakończeniem roku szkolnego. u nas tradycyjnie na galowo,a po apelu luz blus bez fajerwerkow. ciekawe jak w innych krajach swietuja? Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 12:57 *Sloo, niemam pojecia, ale tu to do poznych godzin wieczornych maja wesolo, lub cos w przydomowych ogrodach organizuja wspolnie, miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 12.06.14, 21:40 *Greis, to do zobaczenia, ciekawa jestem czy bedziesz sie w niej dobrze czula?... to skracasz wlosy, robisz trwala, nowy kolor kladziesz?????.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 08:53 Slonecznie, ale jak zwykle zimnym ponocnym wiaterkiem powiewa, dzisiaj nie jest taki intensywny, sztormowy jak wczoraj. Na cieplo kaza nam jeszczw troche poczekac. Duzo slonca i przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 09:18 hello/hi pozdrawiam i miłego weekendowania u mnie dziś: egorzow.pl/weekend/Nocny-szlak-kulturalny-13-14-czerwca-2014_61290.html jak nie lunie to się dokulturnie trochę... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 09:36 *Greis, milej zabawy zycze, widze z programu ze czeka Cie wiele atrakcji. Baw sie dobrze, i sprzyjajacej pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 09:44 *Greis program ciekawy, z nowa fryzurka na pewno deszczu nie przywolasz(a co z wloskami robilas?,mialas krotkie przecie?) dla mnie o 23 godz-teatr -ciekawe pewnie by bylo i o 21 jakies koncerty, a i w bibliotece tez cos ciekawego zapowiedzieli, zycze udanego bycia na "imprezach" chlodno/chlodno, zycze sloneczka i ciepelka domowego Greis/Dorka/Lusia/Sloo/dla Jaguli/Alfredki i nieobecnych Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 10:11 Sloo hau du ju du nanana Chłodniej ale całkiem fajnie,tylko wiaterek mógłby być mniejszy. Witam i pozdrawiam. Odpowiedz Link
xystos **CZERWIEC** 13.06.14, 12:29 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DFmmBlpx9E8 "Jeśli jest to prawdziwe zdjęcie to ciśnie się na usta pytanie: po co obcy przygląda się ludziom. Bardzo podobnie wyglądała sceneria z pewnej indiańskiej wioski w pobliskiej Brazylii. Jeśli uznamy, że to jest jakaś nieznana nam istota, to fakt obserwacji ludzi może wskazywać na to, że jesteśmy przedmiotem jakiegoś badania antropologicznego." innemedium.pl/wiadomosc/rzekomy-obcy-zdjeciu-argentyny-przyglada-sie-ludziom .. trzeba byc ostroznym wieczorem i zaslaniac okna,paskudne podgladacze kosmiczne sie panosza ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 12:42 *Xystos, ech tam zaraz obcy, widzialam sasiad,jak szedl "u nas za plotem niby z psiunkiem od tego czasu zaczelam zaslaniac zaluzja okno..." udanego dnia.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 12:49 *Xystos, jestem sceptycznie nastawiona do takich fotografii, moga byc sfingowane, dla wzbudzenia, strachu, przestrogi lub innej manipulacji. Jak sama nie zobacze, dotkne, to.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 16:07 Dla mnie to są bajki.Jak dotąd nikt nie udokumentował naprawdę,a wielu opowiadaczy po prostu zmyśłiło. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 16:24 hmmmmmmmmmmmmmmmm, tylez ksiazek napisano/i tylez filmow nakrecono, fak,nic nie udowodniono, ludzie wierza w co chca,moze to i lepiej dla nich? Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 16:27 Jagus,wiele tzw."nauki" uwaza sie za udowodniona mimo ze zadnych dowodow niema ..tylko gdybania a jezeli do tego podparta prawem to mamy neosredniowiecze .. i Nieswieta Inqwizycje ! ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 16:52 Xystos,jeszcze wszystko przed nami,tylko czy doczekamy? Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 13.06.14, 16:24 "Jak sama nie zobacze, dotkne, to.... " .. a jak zobaczysz i ..dotkniesz to przepadlas! obcy cie porwa na planete Oz! ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 09:41 *Xystos, w takich gesto zaludnionych miejscach chyba sie jeszcze nie pojawili?. Poki co slonce swieci, spokojnie dzisiaj po wczorajszych wiwatacz zakonczenia szkoly. Zycze Wszystkim przyjemnej soboty i duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 10:10 slonce jest, wieje jednak chlodem, samych przyjemnosci na dzisiaj zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 10:26 Na słonko dziś nie mam co liczyć, od poniedziałku ma być lepiej ,dziś 18st.ma być. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 11:02 *Jago, dziekuje za kawke, wpije sobie po lunchu, wlasnie capucino mi odpowiada. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 11:07 Jagula ale za to nie zimno, tu niby slonce a chlodo sie czuje milego dnia z kawusiami, tez ja lubie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 14.06.14, 21:41 i dobry wieczor i dobranocmoznaby powiedziec,bo pozno. mam dosc zoragnizowany dzien. raniutko zakupy,potem kawa, obiad, spacer,kawa,leniuchowanie, dekupazowanie, lezakowanie,troche tv,zaraz ide do kapieli, Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 08:40 GENDER po Izraelsku "Tel Aviv. Uczestnicy parady Gay Pride odpoczywają na słońcu [ZDJĘCIA TYGODNIA]" www.gazeta.pl/0,0.html ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 09:04 wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-podsluchowa-wprost-nagrania-kompromituja-politykow/0cgn2 "państwo polskie istnieje teoretycznie, praktycznie nie istnieje" Polska potrzebuje rewolucji w francuzkim stylu,potrzebuje wlasnego Maximilien´a de Robespierre gilotyny zbedne-wystarcza konopne powrozy i uliczne latarnie. ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 09:11 wiadomosci.onet.pl/swiat/media-nieudana-proba-zamachu-na-prezydenta-ukrainy/r4zks ".. nieudana próba zamachu na prezydenta Ukrainy" przelatujacy golab chcial osrac Poroszenke,ukrainskie sluzby byly szybkie i ustrzelily golebia z Wintowki,sekcja zwlok wykazala ze golab byl rosyjski. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 08:44 *Sloo, dobrze,ze sa checi do wykonywania planow, tez lubie tak wypelniony dzien... dzis niedzielnie witam Zaloge polowa miesiaca juz nas dogonila, ze sloncem i chyba bez chlodengo wiatru, milego odpoczynku Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 09:50 pozdrawiam niedzielnie i samych przyjemności Wam na dziś życzę Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 10:20 wzajemnie Greis, ja dzis upiora piore,wiec nie nudzi mi sie... miej sobie milo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 10:22 Moj komp dzisiaj mulowaty, Przyjemnej niedzieli i duzo slonca dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 10:24 Witam...moja pogoda nie nadaje się na upiora, jeszcze bardziej by zwilgotniało. Coś książka za mną chodzi. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 11:13 *Lusia tez przez chwile mialam podobny problem wyloguj sie i ponownie zaloguj, albo wylacz kompa i wlacz ponownie, *Jagus, no lepiej sie za "nia zlap" i na kolanka poloz do czytania, ja odstawilam jedna,bo scena za dramatyczna byla...wczoraj miala sie wczytac ponownie ale jakos tak niewyszlo.. milego odpoczynku Wam zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 11:38 Witajcie. Wpisuje sie z opoznieniem, bo klece w tempie ekspresowym obiad. Jade na dyzur do mojej babci,nie wiem czy wroce na noc, moze sa to jej ostatnie godziny.... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 11:43 o jeja Sloo, zycze ? no nie wiem co tu zyczyc w takiej sytuacji, ale posylam Wam dobre fluidy przytualam Sloo... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 11:54 *Jago, mi najlepiej sie teraz czyta pod parasolen w sloncu na balkonie. *SLo, dobrze ze masz blisko i mozliwosc byc obok, myslami dodaje Ci sily. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 13:25 Jestem z Tobą Sloo.Książka mnie nie dopadła.Córka zrobiła gwałtowniejszy ruch i leży.Problem z kręgosłupem,nie może się ruszyć,może przejdzie. Już 2 razy ją dopadło w przeciągu kilku lat i ciągle się zapomina. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 18:50 *Jagus, o jeja...tak przy niedzieli z takim bolem? to "zastrzal krzyzowy" z tydzien potrzyma, zycze wiecej" uwagi krzyzowej"i szybkiego stania na nozkach... milego wieczoru nam Wszystkim Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 15.06.14, 19:03 *Jago, bo jak nie boli to sie o tym nie mysli, ale jak zlapie, to juz taki skutek, moze jakis masaz by pomogl?... Wspolczuje corce i pozdrawiam, bo wiem jaki to bol, Trzymam kciuki za polepszenie zdrowka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:21 Piekny sloneczny poniedzialek, juz jestem po rundzie w sloneczxku i po siadaniu, dopijak kawke razem z Wami. Przyjemnego dnia i sloneczka Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:27 witajcie. Oj Lusia podziwiam Ciebie,ze chciało Ci się tak wcześnie rundeczkowac. aczkolwiek ja tez czasami musze z psina. dzisiaj jestem w pracy rozkojarzona..... co tel. zadzwoni to ja się zrywam.... miłego dnia wszytskim Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:43 slo-onko napisała: > witajcie. > Oj Lusia podziwiam Ciebie,ze chciało Ci się tak wcześnie rundeczkowac. aczkolwi > ek ja tez czasami musze z psina. > dzisiaj jestem w pracy rozkojarzona..... co tel. zadzwoni to ja się zrywam.... > miłego dnia wszytskim wierze Ci, po nocnym czuwaniu nad najblizszym ma prawo tak sie czlek czuc... zycze jednak milego dnia bez jakis tam telefonow... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:27 wzajemnie Lusia, tu tez slonecznie, ale chyba chlodnawo,tak cos prze okno mni dawalo odczuc, miej sobie mily dzien z maluszkiem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:48 Witam i miłego Wam poniedziałku. Pogoda piękna i oby tak dalej.Córka leży,natarłam ją teraz coś zje i weźmie przeciwbólowy.Może pomoże,mówi,że ma dużo pracy w pracy. No ale nie wiem,czy jej się uda. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:50 *Jagulka zdrowka dla Corki zycze,jak najszybciej, niebo tez mam takie niebiesciutkie miej sobie mily dzien. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 08:58 Rudke zrobilam sama bez psiuny, po wczorajszej migrenie, musze sie dotlenic i rozruszac. Dzisiaj wzielam juz nastepna tabletke, zeby sie tego przekletego bolu pozbyc. Po godz.14,oo przyjdzie "Maluszek" i znow bedze maszerowala w jego towarzystwie. Zycze dnia bez przykrych telfonow *SLO, i bez boli dla corki* Jago. *Kendo a nie jest zimno, bo maszerowalam w sloneczku w samej koszuli pod nia mialam top. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 09:11 *Lusia, wlasnie sie obrobilam,wczesnie wstalam, mam zamiar isci albo rowerkowac zaraz. glowizna tez mnie "cmi" i dzisiaj... miej sobie mily wypoczynek.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 12:10 Słonko mi jakoś przyblakło,ale jest 21 w cieniu. Dzięki za zdrówko dla córki,została dziś w domu. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 12:23 *Jgus tu sie bawi slonko w chowanego, ja w kraju kupilam sobie na bolacy krzys tabletki z naproxen skladnik=NAXII zdrowka szybkiego zycze, Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 15:05 a może to tzw "choroba gospodyn domowych"? mnie wysiada podczas zmywania naczyc przy zlewie. niejednokrotnie tak wysiadł mi kregoslup,ze nie było mowy o ruszaniu się przez pozostala czesc dnia i cala noc. oczywiście po tabletce silnej przechodzilo. wyczytałam gdzies ,ze podczas stania przy zlewie należy jedna noge oprzecw otwartej szafce-zazwyczaj w szafce w której stoi kubek na smieci i wiaderko z pyrkami to mam miejsce na oparci nogi. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 16.06.14, 15:14 *Sloo przywioza tez i zmywarke-ta stara zaczela cieknac przy listwie, wiec nowa "pomywaczka " tez bedzie, to prawda Sloo, ja jeszcze ustoje,stawiam stopy obie bez podpierania sie,wydaje mi sie,ze wtedy mam lepszy balans na krzyz? ale pancio siada na oparcie od krzesla,jak cos dluzej robi przy zmywaku... Odpowiedz Link
xystos **CZERWIEC** 17.06.14, 04:27 "Zdaniem Franciszka gospodarka światowa jest postawiona na głowie, a złotym cielcem są obecnie pieniądze. Uznał on też, że w centrum gospodarki powinni się znajdować mężczyzna i kobieta a nie koncerny zbrojeniowe i banki." zmianynaziemi.pl/wiadomosc/papiez-franciszek-ostrzega-ze-swiatowy-system-gospodarczy-jest-bliski-upadku .. jezeli planujecie zakup czegos tyrwalego-nieodkladajcie zakupu na zas.kupcie teraz. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:03 poniekad zgadzam sie z teoria Papierza Franciszka, witajcie Zalogo, niewiem czemu, ale dzis jestem nastawiona na "tak" moze dzien bedzie udany w ten sposob?? slonecznie ,i bedzie chyba cieplutko podczas dnia... miejcie sobie dobrze . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:13 Dla mnie ranek o wiele chodniszy od wczorajszego, po rudnzie, sniadaniu, i dopijam z Wami kawke, ale migrena niestety nie chce mnie opuscic, zaraz chyba wezme nastepna tabl, wczoraj zakupilam nowy zapas. Przyjemnego wtorku dla Wszystkich zycze i duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:16 *Lusia, dalej to Cie trzyma?? a kysz moce nieczyste/odejdzie od Lusi,a kysz/a kysz juz zapowiedzialam formulke, moze teraz Cie oposci... zdrowka zycze i bezbolowego dnia, ja zaraz chyba znowu na rowerk siade,dzis bez robienia zdjec,to lepszy efekt bedzie.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:21 Lusia o jakiej nazwie tabletki bierzesz na migrenę? Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:20 dzień dobry wszystkim. przyjemnego cieplego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:33 *SLO, juz bralam kilka sortow, ale najbardziej i szybko pomagal mi Zomig (b.drogi) a teraz apteka ma takie prawo, ze sprzedaja tanie lekarstwa z roznych firm z tym samym skladnikiem, tak ze nie raz musze brac druga tabletka po paru godzinach,Teraz mam takie co sie w ustach rozpuszczaja, ale wiem ze jest tez w spraju, kolezanka mowila, ze pryska do nosa i bardziej,szybciej skutkuje. I to wszystko jest na recepte, tak ze jaka nastepnym razem bede u lekarki to poprosze o spraj i wyproboje. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 09:36 hej Sloo, miej sobie udany dzionek a co tez "atakuje Cie migrena"? czy masz inny tips mozne na nia?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 10:12 Wypogodziło się i słonko zaświeciło,ale z rana było zimno. Dziś córka poszła do pracy. Miłego dnia bez bólu. lek przeciwmigrenowy zomig www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=3319 W kwiatkach wyrosła inna roślinka Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 10:22 *Jagus, roslinka podobna moze do zeszlorocznych kwiatkow, lub cos podobnego co tu rosnie wysoko i zakwita na "biskupi "kolor milego dnia i zdrowka dla Corki Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 10:30 pozdrawiam! spokojnego i zdrowego wtorku Wam życzę Odpowiedz Link
xystos Re: **CZERWIEC** 17.06.14, 15:23 innemedium.pl/wiadomosc/ufo-eskortowane-przez-dwa-smiglowce .. dla porownania; dwie zaglowe korwety Królowej Elzbiety I eskortuja jedna atomowa fregate z naszych czasów zeby niewpadlo im do glowy zaatakowanie takiego obiektu z przyszlosci,wtedy wszyscy bekniemy za blad zolnierzyków. ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 06:54 Dobrego dnia i samych przyjemnosci. A coz to siostry po nocy grasujecie,spac nie mlzecie? Ja dzisiaj spalam jak zabita, obudzilam sie lezac na lewym boku,na tym samym na ktorym usnelam. Wczorajsza nocka dala mi popalic wiec dzisiaj odespalam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 08:28 *SLO, dla mnie to normalna pora chodzenia spac, jak zaczelam ogladac pieski w USA to najciekawsze zaczyna sie u nas o godz.22, i ciagnie do 24,oo i siedze i gapie sie jak sroka w kosc. Sloneczko pieknie dzisiaj tez swieci, Wszystkim zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 08:51 och, a ja pamiętam zcasy keidy chodziłam spac 1 w nocy czasem 2-ga, ale wtedy wyszywałam obrazy,a dzisiaj jak sobie pomysle to pytam sama siebie, jak mogłam wtedy normalnie funkcjonować i wstawac rano do pracy? ale było to tak bardzo pociagajace zajecie,ze nie sposób się było oderwać. od keidy urodzila się wnusia nie tknelam muliny. ostatnim obrazkiem był bociek dla wnusi,ktora twierdzi już dzisiaj,ze bocian nosi dzieci. chciałabym wziąć się znowu z ato,ale czy podołam? może jakiś neispkomplikowany do sypialni jak już ja będę miała dla siebie. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 09:09 *Sloo, Lusia juz wytlumaczyla, tez psiunki ogladalam,wlanczaja wtedy glos do kamerki i slychac wszystkie odglosy szczeniaczkow a jest ich 11 st, inny miot 4 st troche starsze i tez pocieszne,bo widac wyraznie juz ich usposobienia... wlasnie/wlasnie, pomysl cos do sypialni wyhaftowac w odpowiedznich kolorach i motywie, bedzie jak znalazl by od razu powiescic,kiedy bedzie aktualne witajcie Sloo/Lusia i miecie sobie udany dzien,ktory zapowiada sie na sloneczny i cieply Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 09:10 Witam..cieszę się,że słonecznie wreszcie się zrobiło, bo z rana było zimno i beznadziejnie.Udanej środy życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 09:22 *SLO, najtrudniej jest rozoczac robotke, ale jak juz ma sie odpowiedni wizerunek gotowej pracy to wciaga i robota posuwa sie do przodu. *Jago, pisunek paterzy takimi slepiami i prosi pewnie o ten kawalek mieska, "Maluszek" wczoraj upominal sie o kolacje, a ja sie zagadalam w telefonie z Kendo. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:18 witam, to dziś zaczynamy długi weekend ciesze się bo przyjeżdża córka i nie będę sama oby pogoda figla nie spłatała to będą udane dni i Wam również takich życzę!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:22 *Jaga, super proszacy piesio, ktory umie liczyc, *Greis, zatem zycze milych chwil z Corka i pewnie zieciem..miejcie sobie piekna pogode tu szwedzi licza na srodek lata,ktory przypada juz w piatek, szal w sklepach bedzie... uffff nie lubie wtedy handlowac bo koloejki milowe, przemilego dnia wam zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:25 Greis, przyjemnych chwil z corcia, bawcie się dobrze i niech Wam słoneczko przygrzewa. Kendus tu tez zaczyna się szal na przecenach,wariactwo. żeby to jeszcze było co wybrać, fakt czasem się zdarza,ale trzeba się nawywracac tych ciuchow i dobrze nachodzić,zeby cos z resztek dostać. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:22 Kendus, jak wyszylam te dame Korsakow to już inne mnie nie pociagaja,a przy takich trzeba się nie zle napracować,wiec chyba zeszłam do kupowania reprodukcji. co prawda to nie własnoręcznie malowane,ale zawsze cos. wole już taka reprodukcje niż maloksztaltny bohomaz. mam jeszcze alternatywę wyszycia do sypialni takiego wizerunku pary damsko-meskiej,ktory przedstawia tylko rysy ,wyszyte kontury postaci. szybko się wyszywa,a tez widać. do sypialni w sam raz dla dwojga. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:22 powiedzcie mi jak to jest,ze te zwierzaczki,pieski potrafią zrobić taka mine dla której gotowa jestm pascz e wzruszenia? jak one to robia?????????? Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 18.06.14, 10:42 *Sloo kazdy psiunek wie instynktowie na co oczekujemy, a pozatem to popatrz na male dzieci,tez nas urzekaja swoimi minkami,pamietasz jak wnusia Cie nimi czarowala... co do sypialnianego wystroju, to mozesz dokonczyc "ten cien haftu" i myslec co dalej by osiaganac najlepszy rezultac,by calosc ze soba sie harmonizowala, pamietasz moja sypialnie, nie mam udziwnien,dla mnie "prostota wystarczyla",choc teraz bym troche zmienial,ale juz niechce mi sie jezdzic i szukac po sklepach... jedynie fierana mozna udoskonalic, czytalam kiedys,ze fiolet pomaga w zasypianiu,wiec jakas firane z tym odcieniem lub tymi kolorystycznym akcentami bym moze dokupila i jakas donczke w tym kolorze na parapecie, ta co mialam angielska pancio zbil odkurzajac... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 19.06.14, 08:02 Dzien zapowiada sie chyb w kratke, zbliza sie "srodek lata" to ma zwyczaj padac. w Polsce swieto u nas jutro czerwono w kalendarzu, *SLO; do haftowania i innej kreatywnej robotki, trzeba poswiecic czas, bo taka robotka nie lubi przerywan, sama wiem bo szydelkowalam ogrodniczke, wybralam sobie letnia pore i pod sloneczxnym oparasolem, nawet mi sie dobrze robilo, przyjemne z pozytecznym mialam. Wszystkim dzisiaj zyce przyjemnego swietowani i duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: BOZE CIALO 19.06.14, 08:24 niech platki kwiatow usypanych podczas procesji wyscielaja Wasze Sciezki swietujcie w Duchu Bozym Boże Ciało to święto ruchome wypadające zawsze 60 dni po Wielkanocy. pozdrawiam Cala Zaloge Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOZE CIALO 19.06.14, 09:24 Witam...Boże Ciało ma piękny słoneczny dzień. Od jutra ma się pogoda popsuć. Przyjemnego Dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: BOZE CIALO 19.06.14, 09:49 witaj Jagula, no masz wymarzona pogode na to swieto, tu zas sweter wyciagniety i na grzbiet wciagniety ze tezzawsze wieje tu polnocnymi wiatrami, miej sobie mily dzien Odpowiedz Link
slo-onko Re: BOZE CIALO 19.06.14, 17:06 Dzien dobry swiatecznie. Zupelnie wypoczynkowy dzien, w koncu jak swieto to na calego. Przyjemnego swietowania. Odpowiedz Link
kendo Re: BOZE CIALO 19.06.14, 17:18 tu szwedzi jakos "obok tego swieta chodz" to katolickie, wiec i ja powinnam go uczcic, a tu sie nie dalo, mialam zajecie z lodowka/zamrazarka/ maszyna do mycia garow-mechanik nie podlaczyl bo nie potrafil bledu znalesc czemu woda nie dochodzila do maszyny, wiec mamy dostac nowa.... milego poznego popoludnia Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O ** 20.06.14, 08:11 WITAJCIE ZALOGO I MIEJCIE SOBIE MILO W DZISIEJSZY DZIEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O ** 20.06.14, 09:44 *Kendo, dzieki i Wy rowniez z panciem. Sloneczko chowa sie za chmurki ciekawe czy bedzie padac w tym roku u nas, bo zawsze to robilo?. Pospalam sobie chyba na to konto dluzej, po sniadaniu i dopijam z Wami swoja kawke z mleczkiem. Zycze Wszystkim przyjemnego i slonecznego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O ** 20.06.14, 10:00 Lusia ja wczesnie wstalam, pancio sie z czyms tlukl...ech.. zaraz rowerkuje po kwiatki na wianuszek dla Bobby i siebie, zrobi pozniej Sjävy zdjecie-czy jak sie to zwie... milego piatku dla reszty zalogi a dla Pii glad sommar Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** L A T O ** 20.06.14, 10:42 O matko, święto truskawki? pewnie by mi smakowały ze śmietaną, ale tak jakoś przyzwyczaiłam do samych,pewnie przez kalorie. Mam zamiar dziś upiec ciasto z truskawkami,w/g recepty Sloo, bo już nie wiem co z nimi robić. Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O ** 20.06.14, 14:34 *Jagus, jaki uroczy wiejski obrazek... zycze milego dnia takie wianki sie dzis na glowach nosi... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** L A T O ** 20.06.14, 20:39 A ja wpadam o porze kiedy to niektorze beda pisac w dobranocnym watku,ale to z tej przyczyny,ze........Kendo uwazaj i mecz sie kiedy bedziesz to czytac co napisze Ok 8 rano pojechalam po wnjsie,zabralam ja do siebie. Moje dzieci przewoza sie z powrotem do tesciow, dostali kredyt i zeby zaoszczedzic musieli wymowic wynajem. Tak wiec zeby maluch nie krecil sie pod nogami to soba opiekowalysmy. W miedzyczasie wybieglam po ziemniaczki i do apteki.potem ugotowalam zupeke dla maluszki, pozniej obiad, na 15 poszlysmy do kontroli. Infekcja gardla i wnusi niestety rozwinela sie i tzreba bylo prosic o lek antywirusowy. Po powrocie zjedlismy wszyscy obiad. Ale to to nic, najbardziej nabiegam sie przy tym trzpiocie,ktory dwa razy wylal wode z miski psa, rzucilam papierowe reczniki na mokra plame. Trzpiot dorwal mokrh recznik i zaczal naparzac psa, bardzo sie przy tym ubawila. A to majth mokre, a to poc, a to sie oblala, ato gardelko boli,trzeba nasmarowac,popsikac, to poc to jesc. Ale tak to jest przy takich dwuletnich trzpiotach, za to wynagradzaja swoim usmiechem i czulymi slowkami. Stojak w aptecznej kolejce wszyscy sluchali jak wyspiewywala na caly glos " kaczke dziwaczke". Pod wieczor zrobilam liste na zakupy,pobieglam do Biedronki i Lidla,przytargalam dwie wielkie torby. Jutro mam gosci wiec vhce cos przygotowac na szynko,ale troszke produktow potzreba. Przed chwila corka upiekla ciasteczka brownies,a ja wstawilam sernik do piekarnika,juz pachnie. Siedze czekam az zadzwoni kuchenkowy dzwonek, mam chwile i tak to popiskuje na forum. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** L A T O ** 20.06.14, 20:43 Mialo byc:nie mecz sie Kendo Piszac na tablecie okropnie robie bledy,trafiam nie w te litery co trzeba i nie zawsze pamietam o tym zeby je naprawic. A propo w Biedronce sa dwupoziomowe ceramiczne patery na ciasto lub na owoce w cenie 7,99 zl. Niby przecena z 20 tak czy siak za te 8 zl to warte kupienia. Kupilam na zas,moze kiedys komus,bo sama posiadam i juz nawet nie mam miejsca na upychanie tej calej porcelany. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: ** L A T O ** 20.06.14, 20:46 Jutro na Kopcu w Krakowie, o świcie, odbedzie sie powitanie lata. Kto żyw niech bieży ))) Szanowną Panią Przelożoną proszę o założenie nowego wątku Pozdrawiam juz prawie letnio )) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O ** 20.06.14, 22:48 *Alfredko*, Mamy zalozony watak MIDSOMMAR -<< LATO<< Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 08:49 "Maluszek i ja pozdrawiamy Wszystkich przy dzisiejszym siwcie, duzo radosci i slonca zyczymy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 09:07 Witam i ja maluszka i wszystkich zebranych zyczac fajnej slonecznej soboty. U mnie zimno jak diabli. Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 09:46 *Lusia, no slodziasto maluszek w wianku wuglada, widze,ze maki wplotlas, ja w swoje kwiaty bzu dzikiego;roze czerwona od konikow/dzwonki i jakies tam zolet, wianek pachnial cudnie na glowie wogole nie chcial pozowac z wiankiem... *Sloo, hi.hiiiiiiiiiiiiiiiii,no przygptpwals mnie cobym sie nie zeczyla, wiec czytalam uwaznie analizujac czynnosci, najfajniesze bylo w aptece z kaczucha i Wnusia *Alfredko, mamy juz watek o tematyce witajacej lato,umieszcze go specyjanie na czolowe pod zdjeciem cobys wiediala witam Zaloge zycza milej i relaxujacej soboty Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 10:34 *Kendo, Boby Boy dumnie sie obnosi z wianuszkiem i na jego bylyszczacej sresci widac caly urok wianka i Bobiego blysk siersci. *SLO, Twoja wnusia spiewala o kaczuszkach a moj corka jak wracala z przedzkola spierwala "Wsiasc do podciagu byle jakiego" jak wracalismy do domu pociagiem z pracy. Odpowiedz Link
kendo Re: ** sobotnie lato** 21.06.14, 10:57 bardzo chlodne, zaledwie +17 stopni, na polnocy bylo dzis na minusie noca *Lusia dzieki za "Bobby" dodam,ze moje dziecie lubialo tutejsza piosenke, "mruga gwiazdka na niebie",ktora sie spiewa na Boze narodzenie chyba... Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** sobotnie lato** 21.06.14, 11:22 Ociagam sie strasznie przed pojsciem do kuchni. Musze jednak cos przygotowac i tez kupilam truskawki na placek. Zaplotlam kłoska dla swojej panienki i znikam na jakis czas. Ps. Sobota wolna ,nic nie robilam procz zakupow, dwoch pran,sniadania i jeszcze nie koniec..... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** sobotnie lato** 21.06.14, 11:22 Witam i u mnie chłodno tylko 18st.ma być i wiaterek. Sloo ciesz się ,że dajesz rady. Miłej soboty Wam i głaski dla zwierzaczków. - Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 11:22 ...w ogóle nie chciał pozować z wiankiem.. Kendo,wyraźnie widać, że Bobby się wstydzi. Co innego, gdyby to była suczka. Sunia pozowałaby z podniesioną głową, dumnie prezentując ten piękny kolorowy wianek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 11:26 Sloo dziekuję za przepis na ciasto, udało się znakomicie, włączam je na stałe.Można piec z różnymi dodatkami,jest pyszne. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 11:28 *Dorka, moze masz racje z tym wiankiem, Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 11:36 widac Vistule ogarnelo "ciasto od Sloo" chyba tez go popelnie, * Dorka, tak,widac,ze patrzy "z ukosa" i jakby chial powiedzic, "szybko rob to zdjecie i wianek sciagaj"... *Sloo, no ladne masz "ociaganie,juz tyle zrobilas" a ja nawet lozek nie zascielilam,wietrza sie bety przy otwartym oknie, zaraz tez "lapie sie za prace... milego poludnia Zalodze zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** L A T O *Midsommar** 21.06.14, 22:20 Zebym nie byla do tylu,to pokazuje swoje. Ciut za malo nawtykalam truskawek i jakos zginely w ciescie,ale pozarte i sernik tez. W polowie pozarty. Sernik robilam z sera w wiaderku i mleka,jest smaczny i puszysty jak nie sernik. Posprzatalm po biesiadzie,uspilam trzpiotke i mam wolne. Jutro pokaze fuksje,ktora dzisiaj wjechala na moj balkon,sliczna fuksja fuksjowa z bialym, bardzo rozlozysta. Musze jutro poczytac jak sie ja hoduje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** L A T O dzien dobry** 22.06.14, 08:10 Jeszcze sie nie obudzilam i wyslalam pusty post. *Jago dziekuje za glaski dla "Maluszka" *SLO, bardzo apetycznie wygladla Twoje ciasto z truskawkami Sloneczko od samego rano pieknie przyswieca. Zycze wszystkim przyjemnej niedzieli i ciepla. Odpowiedz Link
greis52 Re: ** L A T O dzien dobry** 22.06.14, 09:52 pozdrawiam i miłej niedzieli Wam życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O dzien dobry** 22.06.14, 09:56 *SLoo a moje truskawki calkiem na dno ciasta opadly... ale smacznie sie je.. ** a Ty wczoraj Sloo biesiadowalas z racji swieta Twego imienia?? tak cos mi sie wydaje, wiec spoznione gratujacje sle i duzo/duzo zdrowia/bestroskich dni i ogolnego zadowolenia. *Lusia sloneczko swieci ale chlod poczulam otwieracjac okno w sypialni.. moze pozniej bedzie cieplej.. przemilej niedzieli zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** L A T O dzien dobry** 22.06.14, 10:39 Sloo,ponieważ ciasto truskawkowe było świetne,nie utopiły się truskawki. palcem je poutykałam ,ciasto wyrosło i zakryło truskaweczki. To poproszę o ciasto sernik nie sernik. Trochę się wypogodziło,ale na niebie chmurzasto. Odpowiedz Link
kendo Re: ** L A T O dzien dobry** 22.06.14, 11:02 *Jagus o,niektorym sie wszystko udaje...hi,hiiiiiiiiiiii sliczne powitanie kwiatkowe... tu juz zawsze zmiana , bratki sciagaja na srodek lata z dekoracji a zastepuja innymi ja wystawiam pod tuje swoje i tam sie zasiewaja, mam co roku kolorowo, bo jakis tez i kolorami sie wymieniaja.. miej sobie mila niedzielke Jagus. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 22.06.14, 13:38 Kolejny czerwcowy zimny dzien. Mimo to niech Wam mija spokojnie i w przyjemnej atmosferze i dnia ojcow i inne okolicznosciowe. Sama pojade do babci, jest slabiutka,ale serce wciaz bije..... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 22.06.14, 13:43 *Sloo, posylam babci fluidy ukojenia, dzien Ojca tu jest w innym terminie, niepamietam czy byl czy bedzie pod jesien.. miej sobie w miare mile odwiedziny Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 07:50 Cześć dziewczynki. Pokazało się słońce i zaraz nastrój się poprawił. Życzę wszystkim udanego poniedziałku i całego tygodnia. To już LATO ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 08:54 U mnie dzisiaj rano padalo-mzylo, w zimowej kurtce na runde poszlam +10C, na dien tez nie zapowiadaja rewelacyjnej pogody, bonawet burze. Po poczorajszej zaserwowanej *Jagi kawce z pieknymi bratkami, spedzilam przyjemna niedziele. *SLo, chyba wykorzystam twoj przepis na sernik u mamy - dzieki- Przyjemnego tygodnia dla wszystkich zycze z cieplym sloneczkiem takie jakie juz u *Dorki swieci. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 09:29 Dobrze,że mi przypomniałaś Lusiu o serniku,powiem żeby mi mój kupił wiaderko serka.Na razie mam piękne słonko i to od rana. Pokaże moją nową Lenkę,relacja między nią a Mruczkiem coraz lepsza. Miłego poniedziałku. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 09:40 Jaguś, Twoja Lenka Ogrodniczka, to chyba najmilsze kocie jakie ostatnio oglądałam. Pasowałoby jej imię Księżniczka. Dla mnie to będzie Lenka-Princessa. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 09:52 dokladnie Dorus, mi tez podoba sie prinssesa,sliczna choc smutanwa (jak dla mnie9 ma mordeczke, witajcie Zalogo, no coz, zimnooooooooooooooooo mamy choc slonko z za chmue lapcieta wystawia,to jakos one nie grzeja, miejcie sobie udany poczatek tygodnia PS;..widze,ze zanosi sie na nastepne pieczenie w Vistuli-sernik... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 10:17 *Dorka, wyjelas mi z ust "Princessa" tylko bym ja wolala "Lilla Princessa" (Mala ksiezniczka") wydaje mi sie *Jgo ze najbardziej chyba takie imie by pasowalo Twojej Lenie, z pewnoscia bedzie jeszcze miala wiele imion, na ktore bedzie reagowala,, to fajnie ze Mruczek ja zaczal akceptowac. Bedziesz miala teraz zajecie, ich obserwowac, jak zacza sie bawic ze soba. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 10:31 u,tez bym chciala kota w domu, choc slubne mawia "ze czasami mam go w glowie" hi.hi.... ale biorac pod uwage gdzie mieszkam to nie, i ze mam alergie to tez nie, nie moge zasiatkowac calego domu... chyba ze bym w bloku zas mieszkala i zdrowie miala to bym na jakiegos nieuczulajacego sie zdecydowala... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 11:33 Kenduś zdrowie przede wszystkim.Szkoda,że dziewczyna syna ma alergię, a ja jeszcze jednego kota wzięłam.Wredna przyszła teściowa, bo nie pomyślałam o niej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 13:15 *Jago, jeszcze sie nie oswoilas z mysla. ze masz synowa alergiczke, bedziecie zamykac koty w innym pokoju ja beda Was mlodzi odwiedac. I tak macie dobre serce, ze zaaadaptowaliscie "lilla princesse" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 14:17 No widzisz Lusiu,nie takie proste,bo ostatnio na święta znalazła się na pogotowiu przez Mruczka.Zamknięcie w innym pokoju nic nie da, bo dla niego nie ma miejsca tabu. A "lilla princesse" to jeszcze dodatkowe alergeny.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 14:37 *Jago, to teraz moze bedziesz miala okazje czesciej odwiedzac syna i synowa. Wiem Jago alergeny znajduja sie wszedzie w domu gdzie kot przebywa, i duzo wysilku by trzeba bylo zeby pozbyc sie tych allergenow i kotow, ale to u Was w gre nie wchodzi, koty pozostana i sam syn pewnie bedzie Was tylko odwiedzal. Ale sprawa byla przesadzona Jago, nie masz co roboc sobie wyrzutow, bo jeden czy 2 kociaki, to, to samo znaczy dla alergika?... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 23.06.14, 14:44 juz ja wiem co to za meczace uczucie, przedostanim razem bedac u Mamy poszlam do sasiadki, -maja kotke, usiadlam na krzesle drwenianym,choc proszona bylam do siadniecia na kanapie... posiedzialam moze z godzinke, poczulam,jak zaczelam dostawac chrypke, po powrocie do domu nie moglam usnac, bo strasznie mnie dusilo, wiec nic nie pomoze zamkniecie kotka/kow, w powietrzu sa juz alergeny co na "mnie skoczyly" dziwila sie tez sasiadka kiedy odmowilam nastepnego zaproszenia...nie mogla wprost uwierzyc.... lila Prinssesa=mala ksiezniczka Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 24.06.14, 07:20 Kendo, współczuję Ci, bo wiem co to znaczy alergia. Kiedyś miałam taki okres. Uczulało mnie wiele rzeczy, wtedy momentalnie puchłam na twarzy, lub miałam swędzącą wysypkę na rękach. Na szczęście przeszło niemal bez śladu. Muszę jedynie omijać półki z proszkiem do prania i sklepy meblowe (!). Myślę, że w sklepach zapach lakieru na mnie tak działa. Momentalnie się duszę, podobnie jak Ty przy kotach. Życzę Ci serdecznie, żeby bezpowrotnie i Ciebie opuściła alergia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 24.06.14, 09:13 *Dorka ranny ptaszek juz otwoezyl nam sloneczny piekny dzien od rana, wybieram sie zaraz w plener, moze gdzies cos ciekawego uchwyce. *Pia, jak tam Twoje wycieczki, bylas juz gdzies cos nowego zobaczylas??? nic sie nie chwalisz.???... Wszystkim zycze przyjemnego wtorku i slonca na niebie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 24.06.14, 09:40 To może jeszcze zdążę się przywitać,zanim Lusia ruszy w plener. Moja córka która jest z nami dostaje nieraz uczulenia i nie wie od czego.Może minąć bardzo długo zanim ją dorwie.dostaje wysypkę.Parę dni temu dostała, trzeba było iść do apteki,bo chyba nie od nowego domownika, bo się alergeny uspokoiły.. Miłego wtorku,całkiem fajnie na dworze się zrobiło,ale od jutra ma być pogorszenie. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 24.06.14, 10:48 *Dorus, zima jakos bylo spokojniej, na srodek lata to nie uwazalam absolutnie,jadlam wszystko i "kara mnie spotala" dzis juz lepiej, jeno pyly od traw mnie na spacerze dzis w nosie poirytowaly... witajcie Zalogo, slonko w chowanego sie bawi i obwiewa chlodem, zapowiedzieli poprawe pogody az w nastepny tydzien.. miejcie sobie udany dzionek w plenerze/bez wysypek-moze to jednak byl "nowy kocio" ktory nazbieral na siebie wszystkie alergrny z kotkow ze schroniska- Odpowiedz Link
dorka556 Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 07:59 Witam, obeszłam ogród. Wszędzie zaczęły kwitnąć róże i te wcześniejsze i te późniejsze. Nie wiem jaka to przyczyna, ale ładnie to wygląda. Białe, czerwone, różowe, żółte. Feeria barw. Zapowiadali deszcz, na razie jest słonecznie i nie tak zimno, jak dotychczas. Udanego dnia wszystkim i pozdrowienia spod Tatr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 08:38 *Dorka, bardzo lubie roze ale tylko na krzakach, a szczegolnie te pachnace. Tobie rowniez przyjemnego i slonecznego dnia zycze. relaxsu wsrod roz. U mnie tez sloneczko, chociaz zapowiadali opady deszczu i burze, nigdy nic nie wiadomo ostatnio z pogoda. Niemniej dla Wszystkich przyjemnej srody i duzo slonca w sercach i na niebie zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 09:46 Doruś,nie uwierzę,dopóki nie zobaczę tych róż. Pogorszenie pogody,to od jutra,dziś jeszcze ładnie słonko świeci. Miłej Wam środy bez problemów i kłopocików. Kenduś,a wiesz,może masz rację? Lenka była zabrana z domu tymczasowego,ale pewnie więcej kotków było. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 09:52 *Dorus, tak/tak za Jagusia powtorze, ze prage roze zobaczyc na swe slepia, *Lusia dzis poranek iscie cudny,i coraz cieplej sie robi, niepokoi mnie zapowiedziany deszcz,bo mam plany na dworze, masz ochote to przyjedz kiedy Ci pasuje i sprawdzimy miejsce na jagody *Jagus udala sie wam Prinssesa, miejcie sobie udany dzionek, juz pol tygodnia mamy. Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 09:56 www.youtube.com/watch?v=cyzIRqLxJ2U uśmiechniętej środy życzę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 10:28 *Greis, akurat taka skoczna muzyka obudzi chyba kazdego ociagajacego sie wstawac z poscieli. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 10:32 *Greis o to cos dla mnie o poranku, coby szybciej z poscieli wypelznac, miej sobie udany dzien w sloncu Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 20:06 Dzisiejszy dzien minal mi szybko,jak z bicza strzelil i juz wieczor. Ledwo sie zaczal juz sie konczy. Moja infekcja pieknie sie rozwija, poczytalam w necie nt. Infekcji wirusowej i bakteryjnej. Wyczytalam,ze powinnam zazyc leki p/zapalne,wiec zaaplkowalam ibuprom. Zrobilam jak nigdy!!!!! Plukanke z soli kuchennej do gardla. Jak sobie pomyslam to ld razu wzbudzalk to we mnie obrzydzenie. Mam wrazliwe gardlo i podniebienie,ale musialam juz cos zrobic,bo nie szlo wytrzymac. Pogulgalam i o dziwo pomoglo!!!!! Lekko usmierzylo bol i kaszel. Zbliza sie jednak nlc i czuje,ze bedzie nke wesoll. Jak napisali,ze infekcja trwa 5-7 dni, a dzisiaj jest dopiero 3 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 25.06.14, 21:13 Sloo od kaszlu jest bardzo pomocny liść podbiału. Wskazania do stosowania: Pomocniczo w ostrych stanach zapalnych dróg oddechowych z objawami kaszlu i chrypki, lekkich stanach zapalnych jamy ustnej i gardła. Sposób użycia: Łyżeczkę (1-1,5 g surowca) zalać filiżanką (150-200 ml) wrzącej wody, naparzać 10-15 min., przecedzić. Pić ciepły napar 3-4 razy dziennie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 08:13 *SLO, jak zlapalas takiego samego wirusa jak ja mialam w kwietniu, to Ci wspolczuje, ja do tej pory jeszcze nie tak jak powinno byc. Po 4 tygodniach dostalam antybiotyk i troche pomoglo, ale to juz bylo za pozno moim zdaniem. Zycze pomyslnej kuracji i szybkiego wydobrzenia. Mamy dzisiaj sloneczko, ale deszcz tez jest zapowiadany, dzisiaj do Kendo jade i pojedziemy posprawdzac, czy juzsa jagody, a moze juz byly i sie skonczyly.? Przyjemnego czwartku Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 09:14 moje chlopaki mokre rano ze spaceru pszyszli... zaraz Bobby do mnie przybiega by go poprawiac po panciowym wycieraniu, na dworze cudnie,piekne niebo i jakos nie widac coby zapowiadalo sie na burze/blyskawice,jak zapowiedzieli, milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 09:55 Witajcie...paskudnie dziś,ale może być jeszcze gorzej,bo opady tez zapowiadali.Aby do jutra.Życzę zdrówka Wszystkim i pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 10:06 *Jagulka, tu tez nie ciekawie ma bys okolo 14 godz. z Lusia plany mamy by sprawdzic czy sa jagody juz tu dojzale... na rzie slonecznie i pachnaco,napisala bym ,ze pachnie juz jak w sierpniu a lipca jeszcze nie ma. miej sobie udany dzion , przytul sie do Lillaprinssesa.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 12:23 witajcie Forumeczki. dziekuje za polecenie podbiału,dzisiaj kupie i zaczne popijać. starsznie mnie meczy,az mi głupio tu siedzieć i tak charcholic,chyba jutro wezme wolne. Lusiu ja nie dostane antybiotyku,nie mam goraczki,nie ejst to angina,ani abkteria wiec musze się tak meczyc jak ostatnio. tak naprawdę biore te leki bez recepty,ale nic anic nie pomaga. co to za leki,ktore nie pomagają i nie usmierzaja dolegliwości ??????????? tyle razy obiecuje sobie,ze więcej nie kupie i co,dalej ludze się,ze pomoga az plakac mi się chce z bezsilności. pozostaje cierpliwie znosic to wszytsko. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 14:07 Sloo ,bo może za słabe Ibuprom Kup sobie Nurofen Forte też taki ma skład,ale 2x mocniejszy. www.doz.pl/leki/p414-Nurofen_Forte www.doz.pl/leki/p2715-Ibuprom A może jednak idź do lekarza,żeby coś gorszego się nie rozwinęło Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 15:06 zapisałam się na 16. nie sposób mi tu wysiedzieć,tak meczy okrutnie kaszel. może zapalenie krtani,zobacze co powie lekarka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 15:07 Jagus, ibuprom max to chyba tez dwa razy silniejsze niż zwykle, bo max? Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 15:09 kupiłam do ssania tymainek/ propolis i "Polisacharydy zawarte w preparacie tworzą warstwę ochronną, która łagodzi podrażnienia i powstrzymuje działania odruchowe błony śluzowej, wydatnie poprawiając komfort w jej obrębie" ale "Olejki zawarte w preparacie działają na błonę śluzową oskrzeli, zwiększając wydzielanie śluzu, powodując jego rozrzedzenie". wiec może one działaj awykrztusnie? sama już nie wiem.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 15:40 Sloo zawsze pytaj aptekarki,ale nic nie pisze,że jest wykrztuśny. Tymianek i propolis z ziołami został opracowany z myślą o osobach z kaszlem, chrypką i bólem gardła. Stosuje się go także w nieżytach błon śluzowych górnych dróg oddechowych, jamy ustnej i gardła. Jest to jedyny preparat z tymiankiem zawierający dodatkowo propolis oraz zestaw 20 ziół wpływających korzystnie na kaszel i chrypkę. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 17:05 Jagus nie napisane na op.,ze wykrztusne, tylko lagodzace jak w opisie,ale,ze zawiera miod to moze podrazniac i wywolywac taki efekt. Niestety bakteryjne zapalenie gardla,dostalam antybiotyk. Procz tego zmiana lekow,czylk siemie lniane do popijania, uniben do psikania. Bedac w gabinecie powiedzialam,ze zawsze ludze sie,ze te apteczne leki bez recepty zadzialaja,ale jest chyba na odwrot,bo zamiast pomkc i ulzyc zaczelo sie rozwijac. Doktorowa powiedziala,ze lekko pewnie lagodza.trudno mi ocenic,moze tak.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 18:24 To prawda jak się rozwinie,to koniec z ziółkami. Mnie jak kiedyś gardło boli,to łyżeczka miodu pomaga na parę godzin, powoli połykać i niczym nie popijać.Miód ma w sobie odpowiednik antybiotyku. chyba ,że ktoś ma alergię.Niestety jak już bakteryjne,to nie ma na co czekać. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 19:07 *Sloo, a jednak atybiotyk dostalas, szybko przejdzie, oby sie tak nie ciagneleo jak u Lusi, dzis na jagodach w stopy zmoklysmy bo deszcze konczyl padac jak dojechalysmy na jagody, oby Lusia sie zas nie zaiebila, wracajac znowu sie rospadalo, w domu ususzylam Lusi ubranie w szafie i rozgraal sie "Budyniem" za gesta zupka kurczakowa z kasza jaglana sie zrobila,ale dobra byla, pozniej herbatka i ciacho z truskawkami... milego wieczoru i zdrowka Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 21:08 To prawda najbardziej zmarzly mi rece i stopy, bo przemokly od mokrej wysokiej trawy, jakos inne lata nie byla trawa taka wysoka, ale tym razem nie znalazlam na sobie kleszcza,. A zupka goraca z bulka i pozniej goraca herbatka rozgrzala dokladnie az spac sie zachcialo, ale i czas sie zrobil pozny i Kendo odwiozla mnie do domu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** 26.06.14, 21:09 *SLO, to dobrze ze dostalas antybiotyk i ze trafiony, to jutro juz na pewno bedziej sie czula troche lepiej a do niedzieli pewnie juz dobrze. Zycze szybkiego zdrowka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: **CZERWIEC** Grad!!! 26.06.14, 22:23 Nie wiem dokładnie gdzie leży Degeberga, ale faktem jest ze w południe spadł tam grad ... U mnie było słonce cały dzień i bardzo przyjemna temperatura, w granicach 20 C. www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/degeberga/article2186963/Hagelstorm-overraskade-alla.html Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC** Grad!!! 26.06.14, 23:57 *Pia, jak jedziesz od nas do Ystad, jest po drodze, tam bylismy dzisiaj blisko, ale grad nas nie dopadl, moze akurat juz wracalysmy do domu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC** Grad!!! 27.06.14, 07:49 Witajcie z rana. Nocka byla kiepska, zostalam w domu,bede sie kurowac w pieleszach. Gardlo mam tak obolale od kaszlj i nadwyrezone,ze ryczec mi sie chce... Kendo , lusia zamiescila zdjecie. Zbulkami,ktore pieklas. Czy mocno skomplikowana jest recepta na bulki? Odpowiedz Link
greis52 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 09:11 oj miły ten dzisiejszy dzień dzieciaczki kończą szkołę, my zaczynamy weekend i pogoda zaczyna być też wakacyjna pozdrawiam i przyjemności moc życzę!!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 09:32 *Pia, Degeberga to jak "stolica Österlen".... pieknie w tych okolicahc i w pobliskich lasach, www.degeberga.nu/forsakar/ a tu bardzo ladnie i ciekawa legenda o tych wodospadach i strumykach *Greis tu dzieciska zakonczyli szkole w pierwszym tygodniu czerwca a zaczna w polowie sierpnia ponownie .. *Sloo zdrowiej w ciepelku domowym, *Lusia jak kostujsie??po spacerku porannym czuje sie lepiej... *Jaga jak Lillaprinssesa,budzi o poranku? slonecznie i takiego dnia Wam zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 10:26 Dzien piekny ze sloncem, humor tez dopisuje, 2 pralke piore i rozwieszam na balkonie, moze wyschnie prxed deszczem, ktory zapowiadali na popoludniu, ostatnio sprawdzaja sie prognozy pogodowe meteorologom. *Kendo, rano wstalam jak zwykle wypoczeta, i dzien podobny do dnia, dzisiaj tez "Maluszxek" od 14-20 to bedzie chyba ze dwie porzadne rundy, byle nie grzmialo, bo wczoraj bardzo sie przestraszyl wczorajsej burzy i gradu. Przyjemnedo akonczenia tychognia pracy dla Wszystkich zycze i duo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 10:33 *Lusia, jakos nie czuje,ze to piatek, slubne o sprzataniu cos przebakuje,na razie na spacer sie wybieraja, a ja moze wieczorem jeszcze raz runde zrobie...porowerkuje na odmiane. miej sobie udany dzionek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 10:44 *Kendo, ja tez, dopiero przy sniadaniu myslalam planowalam caly dzien i uprzytomnilam sobie ze to koniec tygodnia pracy. Jezeli chodzi o nastepny wypad na jagody, to dopiero w czwartek rano jestem wolna od "Maluszka" ew.sobota, niedziela - jestem wolna. Bede dokladnie wiedziala dzisiaj po poludniu, to napisze. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 10:56 *Lusia mysle,ze niedziela by pasowala moze dozbierallybysmy wiecej bez deszczu... dalej poszlibysmy w las. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 11:15 *Kendo, tez tak mysle, chyba mi Mloda nie podrzuci "Maluszka". Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 11:31 *Lusia a to kategorycznie zamow juz niedziele wolna.... tym razem chce nazbierac by upiec jagodzinki, Jaga juz smakowala swoje... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 11:39 Witajcie.Dziś pogoda dopisała,to zabrałam się za okna,teraz idę zawiesić firanę.Chlebek upieczony i wezmę się za sernik od Sloo, żeby sobie urozmaicić pracę. Zdrówka życzę i pogody ducha Widzę,że to jej ulubiona poduszeczka. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 11:59 *Jagulka, no po prostu serce mieknie patrzac,jak slicznie sobie spi, widac,ze jak by mieszkala od zawsze u Was, ale miala szczescie Lilprinssesa udanego dnia slubny chate odkurza, zaraz pociel oblucze i na mokro bedzie jechal podlogi, leje jak z cebra teraz tutaj, Lusia na rowerkowaniu pewnie zmoknie,jak deszczowki nie wziela... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 12:17 Ale te nasz pupile maja dobrze, niejednokrotnie bardziej cholubione i rozpieszzczane sa od ludzi. Moja psina tez nigdzie indziej jak w pieleszach. Kurcze leze sobie i co oko przymkne to telefon zadzwoni j jak tak 5 razy,eh... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 12:49 o swiecie Sloo, tez byla bym poirytowana, nieraz oko chce "przymknac po obiedzie" to Bobby albo pancio cos chca odemnie wrrrrrrrr.... dopiero przestalo lac od 12 godz,a wlewalo intensywnie az z rynien przelewalo, mialam upiora na dwor wywiesci,niewiem czy wyschlo by jeszcze? bo druga maszyna czeka do prania _Bobby bety... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 13:11 No nie dałam rady wlać tyle mleka do sera,bo byłoby za rzadkie, dałam tylko szklankę.Ser był bardzo gęsty firmy Łowicki.I całe szczęście,bo by mi nie weszło do formy.Może nie powinnam go potraktować mixerem po dodaniu sera.Ręcznie dodałam ubita pianę z białek. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 13:23 *Jagus wytestasz na swoj sposob recepte i bedzie OK, oczywiscie ser serowi nie rowny w konsystencji wiec trzeba sie zawsze liczyc z proporcjami.. bedzie smakowac i tak Jagulka, powodzenia zycze w wypieku ja miedzy betami smigam,ale juz zalatwiona posciel, zobaczylam ze Bobby scieli sobie zawziecie i nowe poszewki na zmiane musze doszyc, wiec za prucie "starych poszef " sie boiore i z tego lepszego poszeweczki stworze-czyli recykling,a reszte bedzie do mycia okien.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 13:29 *Jago, ale pychosci wypiekasz, pewno spodziewasz sie odwiedzin wiekszej rodzinki. Lilla Princessa zawojowala Twoj dom, widac czuje sie jakby tu byla od zawsze. *SLO, a jakbys wylaczyla telefon chociaz na 2 godzxinki, to sie chyba nic nie stanie, jestes na zwolnieniu to masz prawo wypoczywac. *Kendo, rowerkowalam sucha, ale w drodze powrotnej deszczyk mnie troache obrosil, ale takiej ulewy jak u ciebie to nie bylo u mnie. Kurtke prawie na wieszak powiesilam sucha. Mialam szxczescie dzisiaj przy pogodzie. Ale w sumie jest cieplo, Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 14:26 Lusiu nie moge, sprawy sluzbowe..... poza tym obloznie chora nie jestem,wiec nie jest to w sumie duzy problem. Poza tym nie dziwi mnie to,bo taka zlosliwosc losu spotyka mnie czesto. Uznalam,ze skoro nie moge spac to wstalam i wzielam sie do prac domowych. Wypilam kawe,odkurzylam balkon,mieszkanie,powycieralam podlogi, a zaraz ide przygotowac rybe na obiad. I teraz jak na zlosc jak jestem na nogach to nikt nie dzwoni!!!!!!! Moj pies skomle chyba glod mu doskwiera,lece do kuchni. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 14:22 Jagus zapomnialam napisac,ze miche przed miksowaniem nalezy zabezpieczyc jakkms workiem foliowym,bo pryska okrutnie. Tak czy siak byleby wyszedl smakowity,napisz pozniej jaka konsystencja i smak z tych proporcji ok? Mleko rozrzedza calosc,ale po upieczeniu jest bardzo delikatne w konsystencji,takie chyba bylo zalozenie pierwsezgo cukiernika co ten przepis wymyslil. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 14:39 *Lusia tu okropnie lalo,niemal oberwanie chmury , upior w suszarce sie suszy drugi jutro z rana wypiore bo zawsze pada jakos w porze linchhu. ja teraz tez miedzy kuchnia a kompem ganiam, frytki w piekarniku,kielbas na patelni,salata z pomidora zrobiona... milego popoludnia Wam zycze ,po obiedzie zasiadam do przerobek,bo cos trzeba robic przy piatku... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 14:51 Hej,no sernik się upiekł,pod palcem czuję,że jest delikatny Już nie mogę się doczekać kiedy ukroję,pewnie nie wytrzymam. Dzięki za komplementy dla Lenki.Dziś u mnie piękna pogoda i 23 st.w cieniu. Może jutro,albo w niedzielę ktoś będzie jeszcze nie wiem.Nie lubię, jak zadzwonią na ostatni moment. Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 15:21 *Jagus czyli serniczek sie udal, a mozna by prosic o zdjecie? -dziekuje uf,po odbiadku dopijam herbatke ,a spac sie tem mi zachcialo ech... milego popoludnia Wam zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 15:31 Jeszcze ciepłe.Mogłam rodzynki spokojnie wymieszać,a ja je posypałam, dobrze,że mi się nie spaliły. Trochę popękał,ale to nie szkodzi. Po drugie,nie wiedziałam,że ser już był słodki,a ja jeszcze utarłam żółtka z cukrem... ale słodki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 15:41 Sernik z reguly peka, taka chyba jego uroda. Poza tym zawsze piekne z wygladu to kupne,a domowe zawsze smaczne. Nie ma co wygladem przejmkwac j tak bedzie krojone.powiem Wam,ze kiedy chcialam sie bardzo postarac i na jakies swieto przygotowalam gotowanh sernik. Jak bardzo sie staralam tak bardzo nke wyszedl. Byl prawie lejacy,chyba. Wtym spieciu zbyg krotko gotowalam,ale za to byl tak pyszny,ze zjedzony lyzka poszedl w mig. Jadlyscie keidys gotowany sernik? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 16:37 Nie jadłam sernika gotowanego Podobny do Twojego Sloo nazywają sernik z rosą,ale ja wolę bez tych białek dodatkowo ubitych. www.uwielbiamgotowac.com/2013/11/sernik-z-rosa-delikatny-lekki-sernik-z.html#.U62AuLGuNPw Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 27.06.14, 18:58 *SLO, jak mieszkalam w Polsce to czesto pieklam dla dzieci wlasnie gotowany sernik, ale ten co **Jaga upiekla z Twojego przepisu to bardzo apetycznie wyglada i pewnie rownie dobrze smakuje, az mi slinka ciekie. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 09:19 jak to sernik z rosa, to pikelam raz tu a raz dla Mamy smakowal nam bardzo,zapomnialam o nim,i chyba mozna sobie przypomniec od nowa smak, witajcie dzis deszczowo od samego rana, slonca chociazby w seduchacg zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 09:33 Wlasnie padalo cala noc i teraz popaduje z przerwami, moje plany sie odkladaja na dzien bezdeszczowy. Przyjemnej i slonecznej soboty dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 09:41 *Lusia moje plany tez jakos "zawisly w powietrzu" moze dokoncze wczorajszy projekt chociazby z jedna st. PS;.. a wpisu w atku "z krolewskiego dworu" nie znalazlam, moze kliknelas na podglad i nie wszedl... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 10:31 Witam,na razie jest pięknie,oby tak dalej,bo już dość mam zimna. durszlak.pl/przepisy-kulinarne/sernik-z-rosa Jeszcze ładnie kwitną Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 10:43 *Jagula kolorowo/wesolo od kwiecia na balkonie, tak,ten z rosa pieklam dawno temu, miej sobie mily dzionek Odpowiedz Link
slo-onko Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 28.06.14, 20:34 widze,ze troszke u Was pracujaco,a troszke leniszkowo. u mnie roznie,a to poleze, a to pochodze. wczoraj nalezalam sie to juz dzisiaj chcialam wyjsc na powietrze. teraz tez ide obejsc osiedle z piesem, piesa sprawdzi swoje katy, a ja dotlenie sie na noc. kaszel mnie nie opuszcza i chyba jest gorzej,ludze sie,ze w koncu nastapi poprawa. az mi wstyd, wydaje takie odglosy z powodu kaszlu jak stary zardzewialy traktor !!!!wczoraj wieczorem to bylo tak,ze mysllam,ze sie udusze,az swiszczalam z barku tchu dlaczego to nie mija?????? ratunku..... Odpowiedz Link
pia.ed Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 00:34 Slo-onko, ten uporczywy kaszel to może być zapalenie górnych dróg oddechowych ... podobno samo przechodzi ... Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 08:29 o siecie Sloo, alez Cie dopadlo...zrob sobie syrop z cebuli pokrojonej przesypanej cukrem,utwozy sie sok i popijajk ile chcesz...moze zlagodzi... jakos pochmurnie, w planach jagody do zbierania,jak deszcze nas nie przegoni... zdrowka/milej niedzieli zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 08:39 Witajcie.Coś mi się zdaje,że to będzie zapalenie krtani. Biseptol by pomógł,ale to już lekarz potrzebny. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 09:36 *jagulka, tez tak pomyslalam u Sloo z tym kaszlem, okropnosci wielkie, piekne poranne dziendoberkowanie, miej sobie milo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 09:55 *SLO, lekarz w polsce rekomendowal syrop na kasze do godz, 15,oo tylko pic, bo w nocy dusi, jezeli chodzi o wykrztusny. A o kaszlu tutaj lekarz mowi, ze po calej kuracji to jeszcze potrwa 1 miesiac zanim sie go calkowicie pozbedziesz. Widisz ja od kwietnie, jeszcze mam w zatokach pozostalosci. Takie juz sa mocne bakterie i wirusy, ze nie dlugo zaden antybiotyk nam nie pomoze. Radzilabym herbatke z lipy bo ma duzo sluzu to osloni caly przelyk i nie bedzie moze tak podraznion do kaszlu?... **Zycze szybkiego powrotu do zdrowia*** Jagody czekaja na nas w lesie mam nadzieje, bo chyba dzisiaj sie nie wybierzmy, cala noc padalo i teraz lada moze zaczac padac. *Jagi typowo letni obrazek przypomina o pieknym lecie, a my tu mamay prawie jesien, Przyjemnej niedzieli, duzo sloneczka zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: **CZERWIEC i wakacje:)** 29.06.14, 10:11 *Lusia mamy pecha w tym roku z pogoda, w tamtym nic nie uzbieralismy,, trzeba jakies inne mijesce poszukac.. tak jak by sie rozjasnialo, ale "mgliscie jakos od wilgoci sie zrobilo" przyjedz i tak,to zobaczymy co bedziemy razem robic... Odpowiedz Link
greis52 **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 08:02 i kończy się nam miesiączek z brzydka pogodą, może lipcowe dni będą ładniejsze udanego ostatniego Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 09:38 Miejmy nadzieje, ze lipiec sie pokarze z cieplej i slonecznej strony. U mnie sloneczko po wczorajszych deszczach od rana. Pozegnajmy ten czerwiec w dobrych nastrojach mimo ze?.... Przyjemnego zakonczenia czerwca, milego, slonecznego poniedzialku Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 09:42 Nie wiem, czy pożegnam czerwiec w dobrym nastroju. Po wczorajszej wichurze pochmurno i leje a ja muszę znowu napalić bo zimno i wilgotno. Życzę ciepełka. Odpowiedz Link
kendo Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 09:49 *Dorka, zanm to uczucie chlodu/wilgotnosci letniej, nwet Lusia wczoraj zauwazyla tutaj,ze powietrze mamy duzo wilgotniejsze niz w miescie a to zaledwie "rzut beretem", *Greis miejmy nadzieje,ze lipiec bedzie przyslowiowo sloneczny i pachnacy lipa,bo juz zaczynaja roskwitac drzewa lipowe, *lusia tez swieci sloneczko u Ciebie? rowiesilam upiora na dworze,moze zdazy wyschnac na wietrze przed nastepnym deszczem, pieknego startu na poczetek tygodnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:07 *Kendo, dzisiaj ma nie padac u nas, ogladalam w TV pogode, Odpowiedz Link
kendo Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:10 achaaaaaaaaaaaaaaaa, zdazy troszke wilgoc wiatr obsuszyc... deszcz slpukiwal co dzien pyly a ja kicham i tak... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:22 *Kendo, ciekawa jestem jakbys wyladowala na Arktyce, czy tam od tego mroznego powietrza tez bys kichala???.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:23 Witajcie.Lało do 3-ciej,teraz też pada od rana. Chłodno i u mnie przytulę się do mojego słodziaczka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:43 *Jago, rozbrajajaca jest ta Twoja Lilla Princessa, od razu sie zadomowila, jakby mieszkala od poczatku. Odpowiedz Link
kendo Re: **Pa pa CZERWIEC** 30.06.14, 10:47 *Lusia, pewnie tez bym kichala, naukowcy badali powietrze tam i srwierdzili,ze nawet komary sa,.. *jagula to "perla slodzikowa" juz tyle imion ma .. niech sie zdrowo u was chowa milego dnia Odpowiedz Link