lusia_janusia 12.01.16, 12:13 *Pia tak zauwazyalm, u *Jagi na "Jesieni" dostalam wskazowki. Jak rano weszlam to sie zalamalam, ale trzeba sie przyzwyczaic, i pozniej jak to wejdzie w krew, to znowu cos zmienia. Napisalam o tym w styczniowym powitaniu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed cd; lusia_janusia Zmiany na Gazecie 12.01.16, 23:28 Wlasciwie to latwo bylo nauczyc sie tych "zmian" ... Dwa miesiace temu zauwazyla to na Twoim forum maria88, a ja wczesniej na forum SVENSKA. PS. Wyjatkowo ogladalam dzis "Aktuellt" i dyskusje kobiet z dwoch roznych partii na temat molestowania seksualnego. Ta pierwsza, z partii Liberalnej mowila do rzeczy i zgodnie z prawda, ze to azylanci molestuja mlode dziewczyny a nawet male dziewczynki (na basenie). Natomiast feministka twiedzila, ze narodowosc molestujacych nie ma znaczenia, i sprowadzila to do tego ze mezczyzni molestuja kobiety, i wlasnie z tym walcza feministki!!! *************** joakim22 • för 24 minuter sedan Skrämmande hur den "svenska manskulturen" skitats ner de senaste dagarna i media med vansinniga påståenden om att TAFSANDE PÅ KVINNOR skulle vara något slags etablerat, accepterat beteende-mönster de flesta svenska män ägnar sig åt efter några glas!! Chockerande. En slags "rabies-feminism" verkar gå mycket konstiga "ärenden". Vad är det man försvarar egentligen..?? Odpowiedz Link
pia.ed Re: cd; lusia_janusia 12.01.16, 23:51 W srode, czyli jutro, o 21 00, na szwedzkiej "jedynce" bedzie nadany nowy program. Wystepowac w nim bedzie Frida z ABBA. Wspomnialas o niej niedawno ze wyszla za ksiecia. Okazuje sie, ze ten ksiaze juz dawno nie zyje, a Frida mieszka teraz z jakims hrabia ... www.aftonbladet.se/nojesbladet/article22072685.ab Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: cd; lusia_janusia 13.01.16, 00:10 *Pia, wiem ze on umarl . Jak nie zapomne to bede ogladac. I Wlasnie o tym programie pokazywali w TV urywki i sobie zapomnialam. Odpowiedz Link
pia.ed Frida ... Tjugonde dag jul 13.01.16, 13:41 "Tjugonde dag Knut - julen åker ut ..." Dzis powinno sie wyrzucic choinke ... Jest o tym artykul, pewnie tlumacza skad sie wziela ta tradycja w Szwecji. www.sydsvenskan.se/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Frida ... Tjugonde dag jul 13.01.16, 18:06 *Pia, to pamietach, chodzilam z corka na te imprezy jak byla w grundskoli. Ale ja choinki nie mialam tego roku, a nawet juz od kilku lat jej nie kupuje i nie styroje. Odpowiedz Link
pia.ed lusia_janusia Nie zapomnij 21 00 ... 13.01.16, 20:33 Ale jesli zapomnisz, to jest jeszcze wiele powtorek ... czwartek w poludnie niedziela po poludniu www.tv.nu/program/vanligen-lars-lerin Odpowiedz Link
pia.ed Ogladalam o 21 00 14.01.16, 01:43 Nic ciekawego nie bylo ... w prasie wiecej pisali niz tam rozmawiano! Warto bylo popatrzec jak Frida teraz wyglada i na widoki z Majorki Odpowiedz Link
pia.ed Nowy program na tv1 ... 14.01.16, 17:04 Trwa 25 minut i jest o azylantach, ktorzy wycofuja swoje papiery ... A dlaczego? Wyjasnienie bedzie w reportazu. www.tv.nu/p/1AjQe0-P-2Ex7 www.tv.nu/program/atervandarna PD. Jest kilka powtorek, ale ja postaram sie obejrzec dzisiaj. *** Odpowiedz Link
pia.ed "Återvändarna" 15.01.16, 00:19 Bylo ciekawe, ale tylko jednym azylancie ktory po 13 dnich pobytu w Szwecji poprosil o oddanie mu paszportu bo chce wracac do Turcji ... www.tv.nu/program/atervandarna Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: "Återvändarna" 15.01.16, 07:43 *Pia, wlasnie, mial wymagania co do noclegu. Wrocil do Niemiec, bo tam zostawil odciski palcow, a pozniej odnalazl rodzine w Turcji. Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Återvändarna" 15.01.16, 10:33 Te ostanie napisy znikaly szybko, a poza tym byly na tle koncowych napisow filmu, ze nie zdazylam ich w calosci odczytac ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Återvändarna" 15.01.16, 10:59 www.sydsvenskan.se Kyla ger ingen urinvägsinfektion Minusgraderna har slagit sitt grepp om hela landet och den stränga kylan kan medföra vissa hälsorisker. Att drabbas av urinvägsinfektion efter att ha blivit kall om rumpan är dock inte en av dem ? tvärt emot vad m?n tror. "Sitt inte kallt, d? kan du f? urinvägsinfektion". Det är en uppmaning som de flesta, speciellt om man är kvinna, f?tt höra b?de en och tv? g?nger. Men helt sant är det inte. ? Särskilt hos kvinnor s? är det s? att en del drabbas aldrig och en del väldigt ofta. Alla kroppar är olika och finns det vissa situationer som gör att man f?r besvär ska man undvika dem. Men det finns inga vetenskapliga bevis för att man f?r urinvägsinfektion för att man sitter kallt, säger Anna Nerg?rdh, chefsläkare vid Stockholms läns landsting. Annons: Däremot ger kylan anledning att tänka p? att klä sig varmt och undvika köldskador, säger hon. Speciellt när det gäller dem som inte rör sig s? mycket, till exempel sm? barn, ska man vara uppmärksam. Halka kan vara en annan fiende. ? Den ska man vara rädd för p? riktigt för den drabbar m?nga, inte bara äldre. Broddar är en god idé och man ska inte springa till bussen och kolla p? mobilen samtidigt. ? Och blir det kallt ute kanske vi tränger ihop oss p? en mindre yta inomhus. Och vi är änd? mitt i influensa- och förkylningssäsongen. S? tvätta händerna innan du stoppar n?gonting i munnen. Odpowiedz Link
pia.ed Urinvägsinfektion 15.01.16, 11:19 Wkleilam poprzedni tekst do ramki i wcale dobrze to nie wyszlo ... 1. Nie moglam zmienic tytulu 2. Nie moglam uzyc kursywy, a powinnam, bo to przeciez nie moj wlasny tekst ... 3. Nie moglam sprawdzic czy nie zrobilam bledu. 4. Ktoras szwedzka litera zostal zastapiona pytajnikiem Wcale mi sie ten nowy system nie podoba!!! LUSIU, napisze dzis do Ciebie mail na poczte gazety, bo mam jedno pytanie. Zrobie to jednak nie wczesniej niz poznym popoludniem lub wieczorem. Odpowiedz Link
pia.ed Kim jest ten lekarz i ile ma lat? 16.01.16, 14:24 Od paru dni znow jest glosno o lekarzu, ktory na jesieni wTwoich okolicach przetrzymywal kobiete. www.expressen.se/kvallsposten/lakaren-insag-att-han-blivit-ett-monster/ PS.Dzis wyslalam mail. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kim jest ten lekarz i ile ma lat? 16.01.16, 22:26 *Pia, Obydwoje chyba sa ze Stockholm. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kim jest ten lekarz i ile ma lat? 17.01.16, 00:06 Obydwoje pochodza ze Sztokholmu, tak. Tylko ze nigdzie nie pisali w jakim sa wieku ... i czy ten lekarz pracuje ... Moze to jakis emeryt, skoro ma czas na jezdzenie miedzy Östra Göinge a Sztokholmem? No i jak wytlumaczyl budowlancom budowe "podejrzanego" bunkru, bo przeciez zbudowal go w jakiejs istniejacej juz szopie? Moze uzyl do tego Polakow, ktorzy sie o nic nie pytali tylko cieszyli sie ze zarobia! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kim jest ten lekarz i ile ma lat? 18.01.16, 03:05 Lusiu, przed chwila odpisalam na poczcie Gazety Odpowiedz Link
xystos aparat/kamera 24.01.16, 10:05 www.instrukcjaobslugipdf.pl/canon/ixus-275-hs/instrukcja 163 strony do wypisu,niewystarczy ci instrukcja w kompie ? jesli koniecznie to wydrukuje,oczywiscie. tylko "kendo" komp podlaczony do drukarki ale jesli trzeba to wleze. Pzdr Odpowiedz Link
xystos Re: aparat/kamera 24.01.16, 11:34 Vissa utskriftsfunktioner är inte tillgängliga just nu. za chiny ludowe nieda sie skopiowac i wygrukowac podaj link siostrzencowi ,niech znajdzie genvägen i przesle mi ten rozpracowany link do druku papieru mam okolo 100 arkuszy a instrukcja potrzebuje 163 arkusze. Pzdr Odpowiedz Link
pia.ed Cd: lusia_janusia 16.01.16, 14:40 Nie wiem czy zauwazylas, ze w Aftonbladet mozna podgladac niedzwiedzice, ktora urodzila mlode? Nie sledzilam tego od poczatku, ale jest podanych wiele linkow na ktorych mozna zobaczyc rozne etapy ... tv.aftonbladet.se/abtv/articles/100247?broadcastId=5f1d85336befdf8e942338131efa299c Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Great Danes 26.01.16, 23:57 www.ustream.tv/exploreGreatDaneServicePuppies (kuchnia) blog.explore.org/perry-is-the-perfect-pet-and-a-fabulous-failure/ (Nursery Cam.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:cd: lusia_janusia 26.01.16, 23:59 Pokickane linki Preszli na USTREAM. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:cd: lusia_janusia 27.01.16, 01:01 blog.explore.org/live-chat-with-lynne-emerson-and-her-dane-willow/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:cd: lusia_janusia 27.02.16, 07:41 *Kendo, bys z tym moim linkiem zrobila porzadek?..... Odpowiedz Link
kendo Re:ogladalam piesuchy 27.08.17, 11:44 Lainie,juz lepiej,ale otworzyla sie rana, Sizzle nie chciala z Bently isc na sniadanie Serena i dzie domu z Judy corka,wszyscy sie ciesza,ze bedzie miec dobrze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:ogladalam piesuchy 28.08.17, 10:06 To pewnie Carlenie juz nie doposci 3 raz Lanie zeby miala valpy. Odpowiedz Link
kendo Re:wklejanie zdjec 01.09.17, 09:56 wzielam "stare zdjecie z ogrodow" i wkleilam, bylo siagane przez Tiny-pika Odpowiedz Link
pia.ed Czy ktoras z was ma ComHem? 04.09.17, 15:59 Ja nastawilam sie na ogladanie dzisiejszego programu Sofias Änglar kl 20 00 i tv 5 ... i nic z tego nie bedzie! A program bardzo ciekawy, bedzie z Oxie ... osiedla zaraz pod Malmö. www.expressen.se/noje/systrarnas-foraldrar-dog--inom-loppet-av-6-manader/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy ktoras z was ma ComHem? 04.09.17, 19:28 *Pia, wlasnie,program 5 i 9 jest zamkniety, ale ja i tak nie ogladalam nigdy tego programu, bo nie moge patrzyc na czyjes niesczescia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czy ktoras ma Com Hem? 04.09.17, 19:46 Zamkniete sa u mnie CZTERY PROGRAMY, u Patrika tez. Sa to tv 5 ... tv 9 ... tv 11 i TLC Obawiam sie, ze juz nie wroca, bo zostaly zastapione innymi programami: Naturalgeografi, jakims programem komediowym, TNC i cos jeszcze. Jeszcze na nie nie patrzylam, dowiedzialam sie o nich dzis od Patrika. Odpowiedz Link