Dodaj do ulubionych

Czerwcowe pozdrowienia

01.06.17, 07:10
https://i66.tinypic.com/e8x551.jpg
juz lato coraz blizej...

wszystkim dobrych dni zycze
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 01.06.17, 07:12
      jak szybko maj "uciekl"

witajcie i miejcie sobie udany dzionek
      lato juz u drzwi stoi
      • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 01.06.17, 08:26
        Witam. Takie niezapominajki rosna przed moim blokiem.
        Te kwiatuszki maja duzo uroku.
        Pogoda ma być. Bez opadu i wiatru. Zobaczymy.
        Tylko ranki dalej chlodne +8.
        • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 01.06.17, 11:55
          Nie powiem,że jest chłodno,bo jest zimno i paskudne wietrzysko.
          Nawet Lenka dziś nie chce na balkon.Obydwa tylko śpią.
          Ciepełka i spokoju https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83c94a246e2d.gif

https://naforum.zapodaj.net/images/9cfbb43a6226.jpg

• alfredka1 Re: Czerwcowe pozdrowienia 01.06.17, 15:37
            Mądra Lenka :
            wróciliśmy z "wychodnego" , posprzątane , w domu milo ... teraz kawa i czytanie .
            Na dworze cieplo ale wietrznie , akacje pięknie kwitna !
            Pozdrawiamy serdecznie smile
            • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 03:23
              gorna czesc nieba niebieska
              od wczoraj

dolem ciemne stratusy przez
              kture predziera sie czerwin
              swit blisko

zaczynaja sie nasze biale noce
              rownie piekne jak te znane

Piekego Dnia i Inspirujacego
              Wieczoru Zyczy Wam Wszystkim

Henryk-Xystos
              • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 07:33
                O! to Xystos już na nogach?.Nie wierzę,na pewno teraz smacznie śpi https://foteczkowo.pl/di-46NI0TCF.gif
                a ja raczę się z rana słoneczkiem .Mam nadzieję,że już tak zostanie,Lenka też.
                Wstałam wcześnie,bo jutro rodzinka przyjedzie to coś trzeba naszykować.
                Miłego piątku https://foteczkowo.pl/di-ZW5MVZ9B.gif

https://foteczkowo.pl/di-9B4RW8ZP.jpg

• lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 07:56
                  Ja posprzatalam sobie sama i spotkalam sie z Kendo na chwile dluzsza,
                  z "Maluszkiem zaliczylam 2 dlugie rundy z ktorych go musialam kawalkami
                  niesc na rekach, bo biedak nie mial sily albo go cos bolalo, corka przestala
                  mu dawac tabletki - to bylo wczoraj.

A dzisiaj niesprecyzowane plany, obiad juz polowe mam gotowy,
                  teraz wlasnie ugotowalam sobie kalafiora, bedzie do obiadu i do kolacji
                  z mieskiem zamiast pieczywa?.

Pogodowo na razie bez slonca i zimno, na swoja runde musze sie owinac szalikiem
                  wokl szyi, a moze i porowerkuje?. Po poludniu mam sotkanie
                  z kolegowna, upieklam w tygodniu drozdzowke z rabarbarem to bedzie
                  pod herbate.
                  http://www.gify.net/data/media/50/kwiat-ruchomy-obrazek-0027.gif
                  Futrzaki lubia sie wygrzewac w sloncu.
                  Zycze Wam przyjemnego zakonczenia tygodnia pracy a przed
                  nami sloneczny weekend miejmy nadzieje.
                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 08:56
                    juz koniec tygodnia majowego z poczatkiem dni czerwcowych,
                    pogodowo nie za bardzo,omiata chlodnym wiatrem,nawet w domu bluzka z dluzszym rekawem..

witajcie
                    cieszcie sie ciepelkiem ze zwierzaczkami i kwiatkami,
                    na spacerkach itd..
                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 23:03

Lusiu, u Was bylo dzis chlodniej niz w Malmö,
                    ktore mialo temperature najwyzsza w calym kraju ...
                    O godzinie 17 00 bylo wg tekst-tv 20,5 stopni C.

Bylam w miescie dwa razy ... najpierw wyjechalam z domu o godz 09 30,
                    a drugi raz o 19 30.
                    Za kazdym razem bylam ubrana w bluzke bez rekawow i cieniutki sweterek.

.
                    • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 03.06.17, 09:34
                      Czyżby już na spacerku?
                      Dziś ładniej i cieplej,ma być 23 st.ale noc była chłodna.
                      Idę się przygotować na przyjazd dzieciaków.

https://foteczkowo.pl/di-QXX43UVM.jpg

• xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 09:05

zapomnialem ze niechwali sie dnia
                  o brzasku,dzisiaj mam nauczke
                  pochmurnie i wicherkowo.
                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 10:38
                    Oj pewnie Bozia Ciebie pokarała za coś https://foteczkowo.pl/di-WI4N15TZ.gif
                    • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 11:27
                      Bozia to mnie pokara jezeli dzis po poludniu nowej dostawy piwka
                      niedostane,i znow bede musial rozmyslac w czymze zawinilem.
                    • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 02.06.17, 11:28
                      jaga_22 napisała:

> Oj pewnie Bozia Ciebie pokarała za coś https://foteczkowo.pl/di-WI4N15TZ.g
> if
                      >

hi.hiiiiiiiiiii,
                      masz racje Jagusia
                      za obzarstwo,tego co zabronione...

polunchu poczlapie na spacer i juz...
                      • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 03.06.17, 10:32
                        Dzisiaj sie polozylam spac, i juz sie obudzialam, ale jestem
                        chyba wypoczeta?, zaraz zabiore sie za jakis obiadek, moze
                        po poludniu bo za oknem slonce przyswieca pojade na rower.

*Jaga, probowala zamiescic jakas fotke i cos nie wyszlo?

*Pia, wczoraj kolo poludnia rowerkowalam, bylo troche slonca na niebie
                        to nie czulam zimna, pod wieczor porowerkowealam przez Natur Rum do Lidl
                        i doslownie zmarzlam, mimo, ze mialam puchatke i szalik cienki wokol szyi.
                        Rece mialam zgrabiale , wieczorem nie moglam sie dogrzac na kanapie pod
                        kocem.

Mam nadzieje ze slonce dzisiaj pozostanie do wieczora
                        czego Wam Wszystkim zycze.
                        • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 03.06.17, 11:43
                          hej Lusia
                          tez sie dzis polozylam,a wstalam z migrena,
                          juz prochy wzielam i koczuje na kanapie,

przez okno widac slonce i wiatr,
                          nie wiem,jak z cieplem,bo nawet lapki nie wysunelam przez okno,

miej sobie udany dzionek
                          • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 07:51
                            +12,6*C o sòdmej,lekkie chmury
                            ale duzego deszczu z nich niespadnie.

Przyjemnej Niedzieli Zycze
                            • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 08:23
                              Tak, dzien nie zapowiada sie na sloneczny, zimno bylo na rundzie,
                              ubralam sie w prawie zimowa puchatke,

... jak to zeby w czerwcu
                              w zimowym odzieniu sie chodzilo,? gdzie te upalne czerwce jak to
                              drzewiej bywalo za dziecinnych lat??? ...

Wczoraj mialam dzien kulinarny, wiec dzisiaj mam luz, tylko pogoda
                              widac mi nie sprzyja.

Zycze Wam udanych planow i przyjemnej niedzieli,
                              • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 08:26
                                o szostej bylo wspaniale slonce,ktore mnie obudzilo zagladajac do sypialni,

jest chlodno,moze pozniej sie zdziebko ociepli<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<++

witajcie Xystos/Lusia i nieobecni
                                miejcie sobie milya niedziele
                                • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 11:14
                                  Cześć...
                                  Zdziwiona jestem,że Lusia nie widzi wczorajszego zdjęcia,jest to lobelia.
                                  Pogoda piękna od rana,ma być 27st.
                                  Ciekawa jestem czy dziś Lenkę zobaczycie,bo ja widzę i wczorajsze też.
                                  Przyczyną może być zbyt powolny komputer.
                                  Pozdrawiam niedzielnie

https://foteczkowo.pl/di-PD55FGAZ.jpg

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 11:21
                                    Piekne kompozycje u Jagi Na balkonie.
                                    Lenka jednak ma frajdę, że ma gdzie zaczerpnąc powietrza.
                                    Wcałej Polsce chyba jest pełnia lata ,
                                    szkoda że zapowiadaja szybką zmianę.
                                    Udanej niedzieli wszystkim zycze.
                                • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 04.06.17, 12:35

Wstalam okolo 10 00 i powital mnie DESZCZ, ktory dalej pada ... a wlasciwie juz tylko kropi ...

Musialo zaczac padac nad ranem, bo kiedy okolo 03:00 zamykalam okno, to bylo jeszcze sucho.
                                  Temperatura za oknem jest w tej chwili 15,6 C.

Zaraz chyba wybiore sie rowerem do pobliskiego parku,bo tam w Slottsträdgarden
                                  odbywa sie MALMÖ GARDEN SHOW. Musze sie cieplej ubrac, bo slonca ani sladu ...

.
                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 05:52
                                    w tej. chwili slonecznie i bezwietrznie,temperatura
                                    14,8*C

Slonecznego Dnia Zycze
                                    • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 09:26
                                      Witam...
                                      Ranek zapowiadał się niekorzystnie,ale już jest słoneczko,rano było 16
                                      a ma być 23.Dla mnie ciągle za zimno https://foteczkowo.pl/di-M3V7ZGPK.gif
                                      Dobrego poniedziałku.

https://foteczkowo.pl/di-GL04TWPJ.jpg
                                    • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 11:46

xystos napisał:
                                      > w tej. chwili slonecznie i bezwietrznie,temperatura 14,8*C

O dziewiatej pojechalam do miasta i ... zmarzlam uncertain
                                      Zmylilo mnie swiecace intensywnie slonce,
                                      a nie wiedzaialm, ze wieje silny zachodni wiatr,
                                      ktory najwiecej dawal o sobie znac w cieniu
                                      obnizajac i tak niewysoka temperature.

.
                                      • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 16:10
                                        Pia,cos jest nietak z twoja nordyckoscia,ten stan moze
                                        sie pogarszac bys w koncu
                                        w Piekle marzla ..niemoze byc
                                        by starosc cie dopadla?

Pzdr
                                        • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 19:25
                                          *Pia
                                          tu tez chlodno,
                                          trzeba sie w kurteczke ubrac i apaszke na szyjeczke,

*Jagusia
                                          widzialam lobeli i dzisiejsza Lenke Kameliowa wsrod kwiatkow,
                                          bedziesz miala co podlewac,jak sie kwiecie rozrosnie,

*Mario
                                          mysle,ze lato bedzie chlodne...

nareszcie doczlapalam do kompa i pozdrawiam Was cieplutko i serdecznie
                                          • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 19:49
                                            Wieczornie w
                                            Was witam,
                                            zyczac przyjenego wieczoru.

Cos mi sie wydaje ze w tym roku prawdziwego lata to chyba nie
                                            bedzie, ale paroma cieplymi dniami bedziemy sie na pewno cieszyc.
                                        • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 21:35

"Marzniecie" to pojecie wzgledne tongue_out
                                          Nie zmarzlam tak jak w zimie,
                                          ale czulam jak mnie do kosci przewiewa ...
                                          Mam jednak nordyckie korzenie, bo mimo ze zmarzne,
                                          to jednak nie przeziebie sie ...

.

xystos napisał:
                                          > Pia, cos jest nie tak z twoja nordyckoscia ,ten stan moze sie pogarszac
                                          bys w koncu w Piekle marzla .. nie moze byc by starosc cie dopadla?

>

• xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 05.06.17, 21:50
                                            "Mam jednak nordyckie korzenie, bo mimo ze zmarzne,
                                            to jednak nie przeziebie sie ..."

zupelnie jak ja,ani influensa
                                            ani przeziebienie mimo zimowego
                                            nocnego wyprowadzania pieszczocha tylko w szlafroku i
                                            papciach,az do 31 listopada ubr.
                                            wtedy przeziebiona byla kazda czesc skladowa plus inne plagi-
                                            do dzis niemoge sie z tego wykaraskac,to bardziej uciazliwe
                                            niz moje sercowe sprawy
                                            a tez sie za vikinga z lodu uwazalem

zdròwka zycze
                                            • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 03:47
                                              cala noc spalismy przy uchylonych oknach wtej chwili 8,4*C
                                              czerwony swit na blekitnym niebie
                                              pozbawionym jakichkolwiek chmur
                                              obiecuje Greckie lato dzisjiaj.

Milego Dnia Zycze
                                              • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 03:50
                                                ptaszki zaczynaja niesmialo swiergoloc ale nielataja jeszcze.
                                                • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 05:26
                                                  Witam porannie i zmykam bo
                                                  jak pisałam Wam wczesniej psina
                                                  jest kontuzjowana, jedziemy do weta
                                                  na kolejną kontrolę.
                                                  Dobrego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 07:15
                                                    Witam...
                                                    Czerwona kartke mamy dzisiaj w kalendarzu...

Oj, maria, to przykro, nie doczytalam sie o kontuzji Hakusia,
                                                    mam nadzieje, ze juz jest na dobrej drodze do pelnosprawnosci?

U Jagi balkon w kwieciu stoi, Lenka w pelni docenia Twoje zamilowanie
                                                    do kwiatow Jago.

Xystos, bedziesz mial dlugi dzien jak tak wczesnie juz sie wyspales?.
                                                    Kendo moze nabierze ochody przyrowerkuje do mnie, moze bysmy do
                                                    bocianow pojechaly, bo dawno temu co tam bylam.
                                                    Pogoda jak na razie zapowiada sie wzglednie +16,o C.

Zycze dla Was przyjemnego wtorku.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 09:38
                                                    https://i66.tinypic.com/4ujvko.jpg
                                                    no tak,dzien flagi
                                                    Narodowy dzien Szwecji
                                                    rozne arangemangi na miescie,
                                                    w radio od switu tylko o tym mowa..

*Mario
                                                    zycze zdrowka dla psiunki i dla Was rowniez Wszystkich
                                                    milego dnia na dzis
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 15:16
                                                    "Xystos, bedziesz mial dlugi dzien jak tak wczesnie juz sie wyspales?"

..niewyspalem sie lecz z pracy
                                                    wrocilem,przed zasnieciem przywitalem sie z forumowiczami.

Pzdr
                                              • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 15:29

Patrzac na przechodzacych przed oknami ludzi wydaje sie, ze to upalne lato,
                                                tak sa porozbierani...
                                                Mnie nie chcialo sie wyjsc z domu i siedze w przyjemnych chlodku mimo otwartego okna.
                                                Przed poludniem bylo slonecznie ... teraz niebo zachmurzone i wieje silny wiatr,
                                                a ludzie caly czas porozbierani jak "do rosolu"

xystos napisał:

> czerwony swit na blekitnym niebie
                                                > pozbawionym jakichkolwiek chmur
                                                > obiecuje Greckie lato dzisjiaj.

>
                                                • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 20:22
                                                  Dobry wieczór...
                                                  myślałam już ,że się nie doczekam internetu.Na moje szczęście już jet.Jak nie ma specjalnego zajęcia,to nie wiadomo co robić.
                                                  I jak zwykle Lenka musi być.Wieczorem pogoda się popsuła , popadało i zaraz się ochłodziło.

https://foteczkowo.pl/di-4WLZMK7W.jpg
                                                • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 06.06.17, 21:00
                                                  to dowod zes nie nordycka Pia
                                                  pewnikiem z Afryki,moze Zuluska?
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 07.06.17, 07:59
                                                    o jejku,
                                                    jak noca lunelo,pada do tej pory,
                                                    jest chlodno

ladnie kwiaty z Kameliowa sie prezetuja
                                                    a jak z psiunkiem u Marii??

milej srody zycze
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 07.06.17, 08:39
                                                    Faktycznie pogoda nastraja tylko do lenistwa, pozostania w domu,
                                                    w nocy byly 2 nawalnice deszczu i na dzien zapowiedziane przelotne
                                                    obfite opady, caly tydzien ma byc taki.
                                                    http://www.gify.net/data/media/1568/truskawka-ruchomy-obrazek-0005.jpg
                                                    Niemniej zycze Wam samych przyjemnosci i pogody ducha.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 07:30
                                                    Witam ze swoją Damą https://foteczkowo.pl/di-VHNDZ7EK.gif
                                                    Dzień zaczął się ładny czego i Wam życzę.

https://foteczkowo.pl/di-GZ36SGBF.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 08:36
                                                    Jaga dziekuje za Dame i blekit nieba,
                                                    u mnie w nocy padalo i zimno jak jesienia z przelotnymi opadami,
                                                    zmarzlam na rundzie z "Maluszkiem" prawie w zimowym ubraniu
                                                    zeby bylo cieplo trzeba sie ubierac. Svensony ubrani na letnio i pokuleni,
                                                    szyje krotkie im sie porobily.

Znowu musialam przemeblowac na polce z bluzkami, bo za oknem zimnica
                                                    i deszczowo.
                                                    W piatek ostatnie klasy liceow koncza szkole, bedzie znowu parada przez miasto,
                                                    na roznych mozliwych wehikulach na 4 kolkach i duzo krzyku.

**Gdy Medard z deszczem przybywa, tak samo jest we żniwa.**
                                                    **Gdy się Medard rozpłacze, a Jaś (24.06) nie utuli, popłacze pewnie aż do Urszuli (21.10).**

Miejmy nadzieje, ze przepowiednie sie nie sprawdza i bedzie troche late tego lata.

Przyjemnego czwarku zycze Wam Wszystkim.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 08:57
                                                    *Dama Kamelij owa w kwiatach..
                                                    *Lusia
                                                    oby lato jedank bylo sloneczne i cieple,
                                                    dzisiejsza pogoda nie zacheca do niczego
                                                    a niestety musze wyjsc z domu...

zapomnialam rowniez naladowac laptopa po ogladaniu wczoraj wieczorem psiunkow amerykanskich

miejcie sobie milo
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 09:49
                                                    Witam pochmurnym i chlodnym porankiem ale
                                                    dzisiaj ma nie padać.. i dobrze. Mam
                                                    wywieszone pranie psinkowe.
                                                    Pisałam na watku "zwierzęta vistulowe"
                                                    kilka dni temu co z moim psiunkiem.
                                                    Tamto juz ku końcowi ale 2 dni temu
                                                    zrobił sie paraliz i niedowład tylnych
                                                    nóg. Dzieki szybkiej interwencji weta
                                                    powoli ustepuje i jest nadzieja,
                                                    że sie wykaraska bez operacji ale
                                                    jak powiedział to troche potrwa.
                                                    Codziennie jeżdżę
                                                    z nim do kiliniki na zastrzyki wdając sporo kasy.
                                                    Wazne jednak aby psiunek
                                                    wrócil do sprawności.
                                                    Dobrego i ciepłego dnia życzę.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 10:44
                                                    To masz kłopot Mario i zmartwienie.Oby psiunkowi się polepszyło.
                                                    Czytałam parę dni temu o problemie i czekałam na nowe wiadomości
                                                    Wczoraj i przedwczoraj nie miałam internetu.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 08.06.17, 16:55

lusia_janusia napisała:

> **Gdy Medard z deszczem przybywa, tak samo jest we żniwa.**

> **Gdy się Medard rozpłacze, a Jaś (24.06) nie utuli, popłacze pewnie aż do Urszuli (21.10).**

U mnie bedzie LATO, wiec zapraszam do Malmö ...
                                                    Dzis jest piekna, sloneczna pogoda, deszczu ani sladu.
                                                    Na sw.Jana gazety tez zapowiadaja cieplo i slonce.

>
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 11:05
                                                    Pogoda od samego rana, wzielam sie za sypialnie, nareszcie sie
                                                    obrobilam z praniem poscieli i maglowaniem. Teraz chyba odkurze
                                                    i pora na lunch, a moze porowerkuje do Kendo, chociaz juz troche
                                                    mi sil ubylo.

*Maria88, wiadomosci o psince troche smutne, ale jak juz widzisz poprawe
                                                    to idzie ku wyzdrowieniu, dziwna diagnoza, czyzby ta zainfekowana rana
                                                    pod pyszczkiem dala takie efekty, a moze to cos innego? ze nastapil paraliz,
                                                    zwykle jak sa jakies urazy w glowie lub kregoslupie?

*Pia, na pewno ktoregos dnia latem bedziemy z Kendo w Malmö, to byc moze
                                                    bedzie okazja do spotkania, na razie mamy inne plany.

*Jaga, pogodnym niebem sie dowartosciowuje razem z Lenka.
                                                    *Xystos chyba zaspal dzisiaj?.
                                                    *Kendo, pewnie tez ma dzien organizacyjny w domu?
                                                    W Szczecinie u Alfredki pewnie podobna pogoda jak u nas, bo to tylko
                                                    rzut beretem przez morze, chociaz sa duze roznice miedzy Malmö a moim miastem.

Zycze Wam przyjemnego piatku, szybko mi ten tydzien minal.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 12:04
                                                    o jejku,
                                                    juz tez jestem..
                                                    od rana krzatam sie,ale juz gotowa,

*Lusia
                                                    tez mi sil ubylo ,
                                                    apo wczorajszej eskapadzie nie doszlam do siebie,
                                                    pekla "zawieszka na upiora " i w Jula bede musiala kupic,bo widzialam identyczna..
                                                    sweterki susze na lezaco ..

*Jaga
                                                    a co sie stalo,ze nie bylo internetu??

*Mario
                                                    o,nie doszlam do tamtego tematu,za duzo mam teraz na glowie...ufffff
                                                    szkoda psinki,
                                                    oby zastrzyki pomogly na ta przypadlosc,
                                                    a mogla bym zasugerowac,ze mozna wzias pod uwage pokleszczowe zapalenie,ktore wlasnie umiejscawia sie w ukladzie nerwowym,lub powoduje zapalenia skorne...,
                                                    no ale mysle,ze vet wie lepiej...glaski i wytrwania z psiunkiem

*Pia
                                                    tu tez bylo pozniej cieplo,my poubieraly nowe ciuszki i po miescie przemaszerowali,ze kazdy za nami sie ogladal..

dzis slonecznie i takie sobie ciepelko,

milego dnia i zdrowka dla psiunk
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 13:21

Lusiu, a jak sie "obrabialas" kiedy pracowalas, mialas meza i dwoje dzieci?
                                                    Czy tez bylas taka pedantka? wink

lusia_janusia napisała:
                                                    > Pogoda od samego rana, wzielam sie za sypialnie, nareszcie sie obrobilam z praniem poscieli i maglowaniem. Teraz chyba odkurze i pora na lunch, [...] troche mi sil ubylo.

>

• jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 13:56
                                                    Dopiero słonko wyszło,tyle że już jest po drugiej stronie,a więc nie było
                                                    siedzenia na porannym słoneczku.Co do internetu,to coś się popsuło serwerze,ale nie u mnie.
                                                    Akurat gazety zabrakło to i forum.
                                                    Wcinam placki ziemniaczane z cebulą i pieprzem i popijam maślanką.
                                                    Miłego piąteczku.https://foteczkowo.pl/di-7OGON64W.gif
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 21:13
                                                    Witam . Juz późny wieczor ale kilka słówek.
                                                    o psince. Kleszcza nie było.
                                                    Ranka pięknie wygojona, zakładam tylko
                                                    opatrunek oslonowy aby nie zechciał sie drapac.
                                                    Nie ma żadnych zgrubień a po kleszczu
                                                    byłyby tak mówił wet.
                                                    Z kończynami, szczególnie prawa
                                                    to rzekomo jakies porażenie. Psina bał sie
                                                    wizyty. W poczekalni był tez pudel
                                                    który bardzo się trząsł i chybamoje psie dlatego
                                                    dostała tego porażenia.Tak ja myślę.
                                                    Wet mówi,że przyczyn może byc wiele
                                                    bo ma 8 i pół lat. Codziennie dostawał
                                                    zastrzyki i dzisiaj też. Na niedziele leki do
                                                    domu. W poniedziałek kolejna wizyta. Bylo jakby lepiej
                                                    ale po poludniu wyszłam z nim na chwilę i
                                                    zdarzylo sie to co na poczatku, nie moznośc
                                                    chodzenia i jakies chyba bole przykurczowe
                                                    bo to bylo widac po zachowaniu psiny. Nosilam na rekach,
                                                    masowałam w końcu uspokoił sie i usnął.
                                                    Spał 1,5 godz. Wstał z apetytem i z dobrymi nogami.
                                                    Postanowiłam do poniedziałku nie wychodzić z nim z domu
                                                    Meble /wersalka, tapczan/pozastawiane żeby nie skakał.
                                                    Jest bardzo z tego nie zadowolony ale trudno.
                                                    Przepraszam,że tak duzo napisałam.
                                                    Dziekuje za zainteresowanie.
                                                    Dobrej nocki życze
                                                    i wypoczynku. Dzisiaj pełnia.

• xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 09.06.17, 21:34
                                                    Weterynarze to dobrzy byznesmeni,
                                                    nieprzelecz Pieska

rozsadek Panci powinien przewazyc

pocaluj Pieska w nosek odemnie
                                                    na dobranoc

Pzdr.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 05:23
                                                    Wszystkim spiochom sloneczne
                                                    Dzien Dobry ,Yorki moga jeszcze
                                                    pospac-takie ich prawo.

zdrowka wsiem zyczem
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 08:31
                                                    *Pia -odnosnie pedantycznosci
                                                    tak jestesmy nauczone,
                                                    by w szafach wszystko pod kancik bylo,(nie zwijam nic w rulonik,jak to szwedki robia,te u ktorych widzialam)
                                                    posciel wymaglowana (nasza mama jeszcze krochmalila,i do konca tak chciala bysmy robily dla Niej)

*Jaga
                                                    tymi plackami to narobilas smaku,
                                                    wczoraj na kolacje zjadlam pare racuchow z marmolada z figi..

*Mario
                                                    lubie czytac Twe wpisy nawet kiedy sa dlugie,
                                                    byl czas,ze tez sie rospisywalam
                                                    ale na razie jakos brak miweny i ochoty,mysle,ze ten stan minie...

*Lusia
                                                    wczoraj pralam dzis z rana pochowalalm doschniete i na jakis czas luzzz

*Xystos
                                                    ranny slowik..

witajcie Zalogo
                                                    sobota,nocka jak zwykle padalo teraz slonko lapki wystawia..
                                                    milego odpoczynku ui duzo glaskow dla psiunki
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 09:32
                                                    Witam z chlodnym ale slonecznym porankiem. Ma byc nawet 25 stopni ale
                                                    mozliwośc burzy. Psina przespał nocke i rano jest
                                                    spokojny. Chód jeszcze nie na 100%. Tak jak
                                                    postanowiłam nie ma spacerków i skakania.
                                                    Juz podałam lek witaminowy ,potem mam dać jakis sulfonamid.
                                                    Dobrego dnia życzę. Mój będzie krecony wkoło psiny.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 09:45
                                                    >> Ze świętą Małgorzatą zaczyna się lato. >>

*maria88, miejmy nadzieje, ze Hakus bedzie w 100 % zdrowy.
                                                    *Kendo, jak masz ochote to przybadz do mnie, ja zamiaruja upiec
                                                    te bulki z kielbasa i smazona cebulka i papryka. chyba dalej mi sie
                                                    bedzie chcialo?.. Placki kartoflane moze juz sobie zrobimy gdzie indziej,?

Zycze przyjemnej sboty Wam wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 10:12
                                                    Witam...
                                                    w piękny dzień.Maria rozpisała się o piesku,bo widać jak jest dla niej ważny.
                                                    Ważne,że jest lepiej.
                                                    Nasze kotki pieski to tak jak i dzieci trzeba o nie dbać.
                                                    U mnie Lenka i Mruczek już do końca życia będą brać leki.
                                                    Przyjemnej soboty

https://foteczkowo.pl/di-XZX8QXJB.jpg

• alfredka1 Re: Czerwcowe pozdrowienia 10.06.17, 20:54
                                                    Heeej smile) miałam wiele napisać ale tyle we mnie złości , niepokoju i w ogóle ... że nie napiszę ! taka wredna jestem !!
                                                    Pogoda piękna ale nie wychodzę chwilowo bom spuchla lewobocznie, od ramienia poprzez ożebrowanie a ręka aż po palce . Dobrze że operacja była jednostronna . Podobno to przy naglej zmianie ciśnienia takie opuchniecia bywaja i jak mnie pocieszyla zaprzyjazniona lekarka i corka mogą trwac a trwac /taka mac!!!/
                                                    Już nie narzekam . pozdrawiam Was serdecznie , zycze zdrowia Zalodze i ich ulubieńcom dobrego samopoczucia .
                                                    Podziwiam za krochmalenie , maglowanie i piękne równiutkie układanie ... tak czyni Joanna . Ma to chyba po mojej Mamie /mnie ominelo/.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 06:29
                                                    www.youtube.com/watch?v=nM-mw5P8vh8
                                                    pochmurno i cieplo,ile?niewiem,niezmarzlem pijac sniadanie na
                                                    balkonie odziany w stringi jeno.

Milej NIEDZIELI Zycze

ZEN
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 08:57
                                                    Za oknem na razie bez slonca, moze sie pozniej dobudzi ono.

Alferedka, to nieciekawie z Twoim boczkiem, pamietam, jak mieszkalam
                                                    w Krakowie, to znajoma miala podobna operacje i kazali jej bandazem
                                                    elastycznym owijac cala reke, moze teraz system leczenia sie zmienil?
                                                    Zycze duzo cierpliwosci w niewygodach zdrowotnych i aby jak najszybciej
                                                    pozbyc sie tego stanu...

maria88, wczoraj na pewno byla umeczona pilnowaniem psinki, caly
                                                    dzien w domu, ale dzisiaj juz chyba widac znaczna poprawe, tego zycze i delikatnie
                                                    glaskam Hakusia, a Tobie zycze samozaparcia w pielegnowaniu.

Jaga,Lenka to jak Twoj szef sprawdza balkon, czy kwiaty rostna jak
                                                    trzeba, masz wygode z balkonami od roznych stron swiata.

Xystos,juz po sniadaniu, ja tez, tylko kawe sobie dopijam
                                                    i zaplanowalam rowerkowanie i nie wiem czy sie nie rozpada.

Nie wiem jakie palny ma dzisiaj KENDO, a PIA w wielkim miescie mieszka,
                                                    to atrakcji ma do wyboru, chociaz ostatnimi czasy tak niespokojnie, wczoraj
                                                    tez o jednego juz mniej.

https://i63.tinypic.com/2wbtkas.jpg

Zycze dla Nas przyjemnej niedzieli ze sloncem na niebie.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 10:41
                                                    juz pochmurna niedziela,
                                                    *Alfredziu,
                                                    zycze cierpliwosci do wszystkiego i zdrowka,

*Jagusi Lenka ,faktycznie slicznota,
                                                    *Mari
                                                    pisunus chyba juz nie cierpi z bolu,to chyba kortizon tez dostaje,bo to na takie bolowe przypadlosci..

*Lusia
                                                    acha,koniki ladnie sie prezetuja

zaraz u Jagusi sie przywitam i sie szykuje do rowerkowania

witajcie i miejcie sobie udany weekendzik
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 11:11
                                                    Witam...dzień ładny słoneczny i ciepły.
                                                    Alfredziu każdy 10 -ty to dla mnie dzień stracony.A to co wczoraj było,
                                                    to dopiero dziś rano zobaczyłam,wolałam wyłączyć telewizor.
                                                    Dziś odpoczywam od wszystkiego.Dobrze mam Lusiu,bo słonko zagląda
                                                    z dwóch stron.Udanej niedzieli Wam życzę smile kwiat

https://foteczkowo.pl/di-UF2Z2CLY.jpg
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 12:03
                                                    lusia_janusia napisała:

PIA w wielkim miescie mieszka, to atrakcji ma do wyboru, chociaz ostatnimi czasy tak niespokojnie, wczoraj tez o jednego juz mniej.

Nie wiem, w ktora strone pogoda sie obroci,
                                                    bo w tej chwili nie ma slonca, a mimo wszystko jest 22 C.
                                                    W ogrodku cieplej niz w mieszkaniu ...

Wczorajsze popoludnie spedzilam wspaniale. Pojechalam rowerem do nadmorskiej dzielnicy
                                                    Västra hamnen, ktora zaczeto budowac jako wystawe ciekawych architektonicznie budynkow,
                                                    zaprojektowanych przez architektow z calej Europy. W roku 2001 pierwsze budynki
                                                    oddano do uzytku, a wystawa otrzymala nazwe Bo01.

Zgodnie ze szwedzkim zwyczajem teren od razu zagospodarowano,
                                                    z gotowymi ulicami, sciezkami rowerowymi, trawnikami i inna zielenia, kanalikami z oczkiem wodnym, oryginalnymi placami zabaw dla dzieci i drewnianymi, dlugimi na wiele metrow, kilkustopniowymi "lawami" nad morzem, na ktorych omozna sie bylo polozyc i opalac ...
                                                    Te drewniane stopnie i promenada przy nich otrzymal szybko brazylijska nazwe Copacabana.
                                                    Tam powstaly pierwsze lodziarnie, restauracje i kawiarnie z lezakami ... na ktorych opalaly sie piekne dziewczyny - przypuszczam ze zwabione tam przez wlascicieli ...

.

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 11.06.17, 17:43
                                                    Witam z popoludniowym odpoczynkiem.
                                                    To kręcenie się przy psinie sprawia,że
                                                    czas szybko ucieka.Jedzenie leki, leki jedzenie,
                                                    masaz i tp. W domu wygląda,że
                                                    jest lepiej a co bedzie po wyjsciu -nie wiem,
                                                    az boje sie wyprowadzac psinę
                                                    bo on ciagnie w swoje miejsca a tym
                                                    samym może naruszyc stawy.
                                                    Jutro mam kolejna wizytę.
                                                    Pogoda teraz lepsza niz w dzień
                                                    bo nie ma tego wiatrzyska dośc chlodnego.
                                                    Slonko próbuje dać ciepełko.
                                                    Przyjemnego wieczoru życzę.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 12.06.17, 07:38
                                                    zazdroszcze i zycze Ci by ta krzatanina przy Piesku trwala
                                                    jak najdluzej,Twoj York przezyl polowe swego zycia,mozna powiedziec ze dopiero co pozbyl sie tradziku mlodzienczego.

w zastrzykach Carprofen i w tabletkach Ketaprofen to antyinflamatory obnizajace odczucie bolu lecz przy dlugotrwalym stosowaniu niszcza nerki
                                                    mozna obnizyc dosy jezeli pieska
                                                    bedziesz wiecej nosic i dbac by nieprzemokl,skoryguj to z wetem
                                                    mowiac mu otwarcie ze liczysz na to zeby twoj piesek osiagnol wysoki wiek.
                                                    duza pomoca jest gimnastyka w wodzie,wystarczy 3/4 wody w wannie i niech sobie piesek poplywa,zatkaj uszy tlusta wata.

Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 12.06.17, 10:21
                                                    Przelotny deszczyk juz zrosil trotuary, slonce przyswieca zza ciezkich chmurek,
                                                    obiadek sie gotuje, moze bedzie na 2 dni?

Nowe plany na caly tydzien, nic szczegolnego, "Maluszek" na pare godzin
                                                    bedzie mnie odwiedzal, wiec okazja do spacerow po miescie, ale juz do
                                                    sklepow nie bede zagladala, zeby sie nie inspirowac nowym zakupem - wystarczy
                                                    na ten sezon.

Zycze zdrowka dla Was i waszych futszakow pod slonecznym niebem.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 12.06.17, 11:44
                                                    U mnie też nie ma słoneczka,zrobiło się duszno.
                                                    Jeden upiór wyprałam,zjadłam już obiad,bo wcześniej zupę ugotowałam
                                                    warzywną na skrzydle z indyka.
                                                    Coś Kendo mocno zarobiona.Trzymajcie się zdrowo
                                                    https://foteczkowo.pl/di-LBEY0UOH.jpg
                                                    Wreszcie zaczynają kwitnąć.
                                                    https://foteczkowo.pl/di-4CFQL6XN.jpg
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 12.06.17, 12:02
                                                    *Mario,
                                                    zycze wytrwalosc w opiece i szybkiego zdrowka dla psiunki,
                                                    moze go znos i wnos do domu,jak mieszkasz na pietrze czy wyzej,
                                                    tak robimy z naszym Maluszkiem,bo Mloda mieszka wyzej,u Lusi nie trzeba torby,u nas mialam...

*Jagusa
                                                    mam troche papierowych sparwa do zalatwiania i nad tym sie koncentruje i dlatego sie nie udzielam,
                                                    bo juz sil mi nie starcza..
                                                    kwiatki aksamitne bordo beda-ladne..

*Lusia
                                                    tu akurat do sklepu mialam wychodzic kiedy lunelo strasznie,
                                                    udalo mi sie po ulewie zakupic to co mowilysmy,i tez kasler po 39 ;-byl wiec wzielam i zaraz na obiad usmaze z plastrem ananasa z puszki..stesknilam sie za tym smakiem

*Xystos
                                                    przymykaj okno balkonowe blisko siebie,bo nabedziesz znowu jakies sensacje zdrowotne

pozatem za oknem i temperutalnie jest OK;nie trzeba sie omotowywac szalami,

milego staru na tydzien i dzien dzisiejszy zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 12.06.17, 19:15
                                                    Xystosie moje psie boi sie wody i po kąpieli szczęsliwy że to koniec.
                                                    Ma długi wlos i musze go podsuszac suszarką coby sie nie
                                                    przeziebił.
                                                    Dzisiaj byłam u weta. Znowu kilka zastrzyków w tym 1 na
                                                    poprawe ogolnego krązenia m.in. w kończynach.
                                                    Poniewaz w srode jest święto /Boże Ciało/
                                                    dał leki w tabl. na cały tydzień. Kolejna
                                                    wizyta w poniedziałek 19-go. Kontakt
                                                    z wetem telefoniczny gdyby zachodziła potrzeba.
                                                    Jest lepiej bo psie nie skacze i nie nadwyręża
                                                    kregosłupa i łap chodząc na smyczy /ciagnie tu i tam/
                                                    tylko krótki. Psie nie jest jeszcze odkleszczane
                                                    więc trzeba uwazac.
                                                    U nas jest ciepło ale od jutra deszcze
                                                    i ochłodzenie. Milego wieczorku życzę.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 06:08
                                                    Poranek pochmurny i bez slonca
                                                    ale jest cieplo.

Dobrego Dnia Wam Zycze
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 08:23
                                                    *Mario
                                                    chyba wet,poinformowal,
                                                    ze odkleszczenie mozesz zrobic po skonczonej kuracji,
                                                    chyba ,ze bedzie ona kontynuerig to z konsultacja weta,poradzi kiedy,
                                                    trzymam kciuki za pomyslne leczenie psiunki,

witajcie,
                                                    dopijam kawusie i mysle co dalej,
                                                    do Lusi mam wpasc po "zapominajke"

ciepelka i milego wtorku
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 09:30
                                                    Witajcie...
                                                    zastałam wszystkich jeszcze w domu? https://foteczkowo.pl/di-JQBSI0KA.gif
                                                    Tylko w domku siedzieć,bo wiatr nie ma zamiaru się uspokoić,a słonka nie ma.
                                                    Nie mam nic do roboty,to nawet myśleć nie muszę ,chyba,ze coś niespodziewanego.
                                                    Dobrego dnia.

https://foteczkowo.pl/di-LGS9E8OU.gif
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 09:33
                                                    jaga_22 napisała:

> Witajcie...
                                                    > zastałam wszystkich jeszcze w domu? [img]https://foteczkowo.pl/di-JQBSI0KA.gif[/
                                                    > img]
                                                    > Tylko w domku siedzieć,bo wiatr nie ma zamiaru się uspokoić,a słonka nie ma.
                                                    > Nie mam nic do roboty,to nawet myśleć nie muszę ,chyba,ze coś niespodziewanego.
                                                    > Dobrego dnia.
                                                    >
                                                    > https://foteczkowo.pl/di-LGS9E8OU.gif

ostanio chcciala bym miec taki "stan nic niemyslacy/nierobiacy"
                                                    moze kiedys sie wszystko pouklada,

dziekuje Jagus za kawusie,wlasnie ostani lyk wypilam i zaraz zabieram sie za "dzialania dzisiejsze"ufff

milego relaxu zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 11:02
                                                    Witam. Ja tez jestem juz po kawce i zakupach spozywczo-chemicznych.
                                                    Planuje poczyścic dywany i chodniki ale
                                                    wszystko zalezne od zdrowia i pogody.
                                                    Jak na razie pogoda zmienna, to wiatr, to slonko, to pochmurnie.
                                                    Psina lepiej, spacerek dopiero wieczorem
                                                    wiec może plan wykonam.
                                                    Spokojnego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 15:09
                                                    Wieje, okrutnie i porywiscie u mnie, ale slonce jest na niebie
                                                    mimo wszystko, nie tak jak wczoraj przeplatany dzien byl deszczami
                                                    przelotnymi.
                                                    Obiecuja nam poprawe pogodY?

Mam nadzieje, ze psinka wroci do normanego stanu, maria88, przy Twoim
                                                    wytezonym dbaniu o niego.
                                                    A dywany to chyba bedziesz czekac na sloneczna ogode, jak zapowiadaja
                                                    z koleji przelotne opady, to dywany nie powysychaja.

Jagi stany tez bym chciala miec, ale ostatnio to raczej nie jest mozliwe,
                                                    wiec myslenie i dzialanie pozera cala moja energie zyciowa.

Zycze Wam przyjemnego wtorku.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 15:44
                                                    zawsze twierdziłam , że myślenie męczy .... ale natura nas zmusza i zadręcza .
                                                    do 13. nie mieliśmy telewizji i internetu . Ulga ogromna a jednocześnie jakiś niepokój , zupełnie bez sensu . Zapomniał wół ...
                                                    Słuchałam Bacha i Heidna , rozwiązałam prawie w całości trzy jolki i parę krzyżówek .
                                                    Córka u Czubatka w Niemczech , pustosad ale jutro przyjeżdżają przyjaciele z Krakowa .
                                                    Wczoraj zmarla sąsiadka , miała 98 lat , lubiłam Ją - mądra , inteligentna , i nigdy nie narzekała na swój wiek i choroby.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 19:24
                                                    *Alfredziu,
                                                    a wiesz,ze podzielam taka przerwe internetowa,ale telewizorni chyba nie..bo wieczorami zanim do loza wczlapie to lubie cos obejzec..

kazdy z nas ma "swoj koniec"
                                                    oby "te schylkowe lata byly zdrowe" a nie uciazliwe dla bliskich

miej sobie mily wieczor i przyjemny czas z goscmi.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 19:27
                                                    maria88 napisała:

> Witam. Ja tez jestem juz po kawce i zakupach spozywczo-chemicznych.
                                                    > Planuje poczyścic dywany i chodniki ale
                                                    > wszystko zalezne od zdrowia i pogody.
                                                    > Jak na razie pogoda zmienna, to wiatr, to slonko, to pochmurnie.
                                                    > Psina lepiej, spacerek dopiero wieczorem
                                                    > wiec może plan wykonam.
                                                    > Spokojnego dnia.

jak mialam dywany/dywaniki,
                                                    zawsze zima w sniegu pralam,
                                                    z chwila alergi wszystko musialam posciagac..

tak,najlepiej je prac-czyscic,kiedy bez deszczowe dni,szybciej wysychaj
                                                    zycze zdrowka dla Was obu..i milego wieczoru
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 20:43

Nie mam alergii ... ale dywanow nigdy nie mialam, bo lubie miec podloge
                                                    ktora szybko mozna poodkurzac i umyc, tak jest najbardziej higienicznie.
                                                    Tak samo nie mam serwetek, firan i ciezkich zaslon, bo to "zbieracze kurzu" ...
                                                    Moja sprzataczka cieszy sie, ze ma bezproblemowe sprzatanie wink

mialam dywany/dywaniki, z chwila alergi wszystko musialam posciagac
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 13.06.17, 21:55
                                                    Całego planu nie wykonałam bo pogoda nie znosna.
                                                    Moje mieszkanko jest przytulne i musza w nim być
                                                    dywany,firanki,serwetki,zasłony /rolety też sa/
                                                    Jestem osobą pracowitą i nie narzekam, że muszę
                                                    utrzymac porządek w mieszkaniu. Ruch to zdrowie.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 09:16
                                                    uuuuuuuuuuu Pia
                                                    taki stan zaakceptowalas i dobrze Ci z nim,
                                                    ja lubie,jak Maria,
                                                    miec serwetki/zaslony dywaniki,
                                                    ale musialam z tego zrezygnowac niestety,
                                                    z kwiatow na parapecie tez,mialam pare storczykow ale sie zmarnowaly przez moje wyjazdy,kupie pozniej cos co mnie nie bedzie uczulac..
                                                    firanke jednak zawiesze ,jest w trakcie szycia,tylko boki z cienitkiego tarytalu czy jak sie zwie ten towar..

witajcie ,
                                                    juz sroda,dni umykaja szybko jak sie na cos oczekuje..

zycze milego dnia
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 09:29
                                                    Witajcie...brzydko u mnie na dworze,niebo bardzo zachmurzone,chyba będzie padało.
                                                    Nawet na balkon nie chce się wyjść,koty też zalegają w domu.
                                                    Oglądam jak płonie wieżowiec w Londynie zamieszkany głównie przez muzułmanów.
                                                    Nie wiadomo ile ofiar,50 w szpitalu.
                                                    Dobrego dnia https://foteczkowo.pl/di-P5I4Q1I9.gif
                                                    Tym razem Mruczek.

https://foteczkowo.pl/di-34R2JC5F.jpg

• kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 09:35
                                                    *Jagus
                                                    tez obudzilam sie przy radiu z ta wiadomoscia
                                                    teraz w TV na zywo pokazuja,
                                                    okropnosci,czyzby "to pozar zemsty",
                                                    podali,o30 zgonach imase do szpitala odwiezionych ludzi,

pogodowo nareszcie sie ocieplilo mimo ciaglego wiatru,
                                                    Mruczek widac spiacy w taka aure.

zycze samych milych chwilek
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 14:22

Telewizji w dzien nie ogladam ...
                                                    a prasa szwedzka nic nie wpomniala, ze mieszkaja tam muzulmanie ...
                                                    W takich budynkach w Szwecji czesto powstaja pozary
                                                    na skutek zostawienia garnka z olejem na plycie ...
                                                    a potem niewiedzy, jak sie w takiej sytuacji zachowac.

jaga_22 napisała:
                                                    > Oglądam jak płonie wieżowiec w Londynie zamieszkany głównie przez muzułmanów.

W poludniowej Szwecji plonie osrodek dla uchodzcow, pozar powstal wewnatrz budynku.
                                                    Jest 50% pewnosci, ze zostal podpalony przez ktoregos z uchodzcow, bo mu sie nudzilo
                                                    tam mieszkac i chcial sie przeprowadzic blizej miasta wink Taka jest statystyka ...

www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-larm-om-brand-pa-asylboende/
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 15:13
                                                    Pia,czy ty kiedys pisalas dla
                                                    TRYBUNA LUDU ?,czy tez zadowolilas sie kolumnowka
                                                    w Swiat Mlodych?

jako Kobieta jezdzilas rowniez
                                                    traktorem w zniwa?

czolg pokoju (Mazur) wyciagalas
                                                    na wiosenne orki?

nie?to nie ty?
                                                    co za pomylka,twoje posty bija
                                                    takim zachwytem co zachwytem
                                                    jest byc wskazane.

plywasz?zawsze z pradem?

Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 15:17
                                                    Ciągle oglądam.

wbi.onet.pl/pozar-wiezowca-w-londynie-wielu-rannych/f8mqs5v#slajd-3
                                                    wiadomosci.wp.pl/szokujace-relacje-mieszkancow-jestem-uwieziona-umre-od-tego-dymu-6133472050792065a

kontakt24.tvn24.pl/najnowsze/mnostwo-ludzi-szuka-swoich-bliskich-relacje-reporterow-24-z-londynu,234417.html
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 08:18
                                                    Witam. Połowa czerwca za nami a rankiem tylko+10.Dzionek zapowiada sie slonecznie
                                                    i z temp.+25 bez opadu.Zobaczymy.
                                                    Na razie sie rozkręcam. Obiadek mam.
                                                    Zaraz kawka a co potem jeszcze nie wiem.
                                                    Dobrego relaksowania.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 09:35
                                                    Nie wyobrazam sobie mieszkania bez firanki, lub jakiegos
                                                    dywanika na podlodze, pomijajac przytulnos, inaczej slyszy sie swoj
                                                    glos przy rozmowie a nawet przytulniej usiac i owinac sie mieciutkim
                                                    kocem przy stoliku nakrytym serweta czy obsusem, gwarantuje, ze
                                                    od razu ma sie inne mysli.
                                                    Z domu jestem nauczona sprzatania, ladu , skladu w szafach na polkach
                                                    i pod kancik ulozonych recznikow i poscieli wymaglowanej. Na stelarzu z butami
                                                    buty stoja wypastowane i noski wypchane do nastepnego uzytku, posezonowe
                                                    wyczyszczone i zapakowane w kartony czekaja na swoja kolej w sezonie.
                                                    Tak sie moje corki tez nauczyly.
                                                    http://www.gify.net/data/media/978/barbapapa-ruchomy-obrazek-0014.gif
                                                    Poza tym wszystkim, pozdrawiam Was i zycze przyjemnego dnia, u mnie
                                                    po maszkarnym snie sie obudzeniu nad ranem mam nadzieje ze tez bedzie
                                                    przyjemny w wydarzenia i spokojny.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 10:00
                                                    *Lusia
                                                    zgadzam sie z przytulnoscia mieszkanka,kiedys tak mialam
                                                    serwetki tez bo sama sobie dziergalam na drutach takie jakie mi sie podobaly,
                                                    bede testac fieraki w niedlugim czasie i zobacze jak bedzie,
                                                    dywanikow na razie niet....

miej sobie mily dzionek
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 14.06.17, 10:06
                                                    Witam. Pogoda i u mnie nie zacheca do wychodzenia.
                                                    Wieje chłodem i pochmurnie. Ma padać.
                                                    Już od godziny zamierzam wyjść po kurczaka dla psiny.
                                                    Na szczęscie psina wraca do zdrowia i chodzi
                                                    całkiem dobrze. Oczywiście dalej na lekach
                                                    i ograniczam chodzenie.
                                                    Dobrego dnia zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 09:55

Witam...
                                                    Okropna tragedia w Londynie, u nas tez dom dla azylantow sie palil,
                                                    ale jak podali nie bylo ofiar smiertelnych.

Pogodowo za oknem letnio, slonce przyswieca, posylam ciepelko i slonce
                                                    tam gdzie go nie ma, zeby Jagi futrzaki dogrzewaly sie na balkonie.

Maria dzisiaj ma obiadek gotowy, to moze z Hakusiem na krotsze
                                                    szpacerki sie wybierac.
                                                    Xystos, nie ma netu dzisiaj, cos pewnie przez pomylke klikal
                                                    i sie zresetowalo wszystko?.

Zycze przyjemnego czwartku dla Wszystkich.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 10:57
                                                    *Mario,
                                                    masz wolne od "pieca"
                                                    wiec czas dla Was pboje w cieplym slonku gdzies posiedziec na laweczce,

*Lusia
                                                    ja tez nie mialam netu,
                                                    cos chyba intern "serwali"
                                                    opuscilam "markiza"by chlodniej bylo,bo zaraz slonko zacznie gazowac ,
                                                    powiewa nieco chlodzikiem..

ostanimi czasy coraz czesciej cos sie pali,..

zycze ciepelka
                                                    a dla Jagi posylam sloneczko..niech sie kocieta wygrzeja
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 12:55
                                                    Witam...
                                                    Ja też się rozkręcam,a pogoda ładna.Dziś obiad już mam,udusiłam schab ze śliwką
                                                    do czarnego ryżu,tylko surówkę zrobię.Zamiast kawy wypiłam koktajl truskawkowy.
                                                    Miłego dnia.Słoneczko już mam https://foteczkowo.pl/di-A47Y5UJ4.png

https://foteczkowo.pl/di-ATS09D4R.jpg
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 15:02
                                                    Kendo i Lusiu psina w dalszym ciagu na lekach i nie powinien przebywac
                                                    na słonku. Ponadto w każdej trawie czai sie kleszcz, który
                                                    w chwili obecnej dla niego jest b.niebezpieczny bo psina jest
                                                    nie odkleszczona az zupełnie będzie okey.
                                                    Na spacerku bylismy w pobliżu tam gdzie trawę
                                                    skoszono ale niezbyt długo.
                                                    Dziękujemy za troskę. Po niedzieli kontrola.
                                                    JAGI kiciusie ucieszone z ciepełka
                                                    a kwiatuszki oblepione pączkami, będzie
                                                    miała cudownie jak zakwitną.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 15:26
                                                    kosilem trawke krociutko by kleszczy w niej niebylo co na
                                                    pieski polowaly,i coz z tego gdy
                                                    na spacerach pol lakach i polach
                                                    spuszczone z smyczy i godzinnym
                                                    bieganiu przynosily mi na swych futrach tyle kleszczy ze kendo sie nienudzila wybierajac kleszcze z futra.
                                                    niekazdy klesz jest nosicielem
                                                    bakteri groznej dla pieskow

gdy wyleczysz Pieska pozwalaj mu
                                                    na hasanie na lonie natury.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 16:00
                                                    Nie ma takich mozliwosci a ponadto
                                                    psie jak każdy terrier jest uparte.
                                                    Jak ma swój cel to nie reaguje na
                                                    nawoływanie. Nie mam zdrowia do
                                                    szukania go potem. Tresura nic nie dała.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 16:40
                                                    Mario jak zawołasz i przyjdzie daj mu smakołyka.
                                                    Wołanie zakoduje sobie ze smaczną niespodzianką
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 15.06.17, 17:54
                                                    noo wlasnie tresura nic niedala,
                                                    dlatego tez ja moich pieszczochow
                                                    nigdy nietresowalem,wychowywalem ich
                                                    tak jak wychowuje sie dzieci ..ii byli
                                                    posluszni jak dzieci,wazne ze zaden z nich niegryzl ale zlodzieje
                                                    otym niewiedzieli i trzymali sie z daleka.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 04:00
                                                    noo i zastukala do okna
                                                    Corpus Coroner Cornix

bardzo podobna do tej oswojonej
                                                    ze.wsi,dostaa jesc na parapecie

Wszystkim Radosnie Dziendobry Zycze
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 08:53
                                                    *Mario
                                                    oj wiem co znaczy upor pieskowy,
                                                    nasze tez takie byli,ale na lakocia zawsze przybiegaly,zlapaly go w biegu i dalej biegly,tam gdzie bylo cos interesujacego,
                                                    najposluszniejszy byl Rex-pierwszy doberman urodzinowy prezet dla Xystos,
                                                    najgorszy byl srodkowy Dux,dojzala dopiero po pieciu latach..

*Jagusi
                                                    Lenka wsrod kwiatkow,
                                                    a Mruczek woli w pokoju na parapecie siedziec,

*Xystos
                                                    dzis ma wymarzona pogode
                                                    podeszczowo,chlodno,
                                                    noca lalo okropnie,

witajcie i miejcie sobie udany piatek.
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 10:14
                                                    Pochmurny poranek, spojrzalam w okno, ale chyba sie cos zmienia, bo robi sie jasniej
                                                    za oknem, to chociaz moze studenci nie zmokna?.

Nasz "Maluszek" tez okazuje swoja wole gdzie i w ktorym kierunku chce isc na runde,
                                                    czasami trzeba go ze srodka chodnika lub ulicy znosic na rekach, jak zmieniamy kierunek
                                                    spaceru. A lubi tez siedziec na dywaniku przy otwartym "francuskim balkonie" i wygrzewac
                                                    sie w porannym sloncu jak u Jagi Lenka i Mruczek.

Mariia88, "Maluszek" byl 2 tygodnie bez lekow i zaczal znowu na 3 lapach chodzic i corka
                                                    zaczela mu dawac zmniejszona dawke przeciwzapalnych tabl, tylko rano, zeby mogl
                                                    swobodnie chodzic na rundy, chce isc daleko, a pozniej nie ma sily wrocic do domu, to
                                                    wiele razy nioslam go na rekach, bo mi go bylo szkoda, i zeby sobie nie nadwyrezyl
                                                    bioda, a juz zaczal 11 rok.

Piatkowo, zycze Wam duzo slonca i samych przyjemnosci.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 10:15
                                                    Chciałam pisać,że pochmurno teraz dodam,że pada.Coś mi zimno z krótkim rękawkiem,
                                                    nie cierpię wilgoci i zaraz dostaję gęsiej skórki https://foteczkowo.pl/di-CD6W2QCJ.gif
                                                    Zdrówka Wam życzę i zwierzątkom.

https://foteczkowo.pl/di-86B15V3C.jpg

• kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 10:57
                                                    *Lusia
                                                    pamietam,jak musialam Maluszka pod pache wzias z krzyzowki,bo uparl sie ze pojdzie w swoja strone a swiatlo zmienilo sie juz na czerwone,
                                                    wszystkie samochody staly i czekaly co sie bedzie dzialo..usmiechali sie,pozniej,ze taki "maluszek" chce decydowac,

*Jagus
                                                    widac Mruczek tez nie lubi wilgoci,
                                                    w doku na parapecie woli swiat ogladac..

przestalo padac,i niech tak zostanie
                                                    milego dnia zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 15:40
                                                    Witam dopiero bo pokręcily mi się plany.
                                                    Wczoraj psina była okey o dzisiaj rano
                                                    łeb opuszczony, grzbiet do góry , od czasu do czasu
                                                    jakies dreszcze przechodziły prze jego ciało.
                                                    Jedna przednia łapke czesto podnosił i opuszczał.
                                                    Przegląd zrobiłam ale nic nie stwierdziłam sama.
                                                    Wziełam taksówke i do weta. Naszego nie bylo
                                                    była pani. Obejrzała łapy, zmierzyła temp.
                                                    posłuchała serducha i dała zastrzyk przeciw
                                                    bólowi przeciw zapalny. Powiedziała,że to może byc
                                                    pogodowe, bo pies jest stary /ma 9ty rok/.
                                                    Kolejna wizyta u jego weta w poniedziałek.
                                                    Teraz psina zachowuje sie normalnie, zjadł
                                                    i poleguje. Ja nareszcie tez zjadłam sniadanie
                                                    i biorę oddech i leki na serce bo jestem b.zestresowana
                                                    ta długą choroba psiny.
                                                    Na dworze bylo slonko, teraz parno i kropiło ale cieplo.
                                                    Udanego dnia Wam zyczę.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 16:37
                                                    Mario,a czy pobierali Hakusiowi krew,robili badania? bo chyba przeoczyłam.
                                                    9 lat piesek to nie jest jeszcze stary.Mój odszedł w wieku 14 lat
                                                    ale był chory na serce i miał raka.

9 lat dla psa to w przeliczeniu:
                                                    ---------------------
                                                    pies mały -55 lat
                                                    pies średni- 69 lat
                                                    pies duży -75 lat
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 17:48
                                                    Ta głupia lekarka tak powiedziała. W tym procesie leczenia
                                                    nie pobierali mu krwi. Zobaczę jak bedzie jutro.
                                                    Ma 1 lek na wzmocnienie kości odpowienik Artosanu,
                                                    jeden na lepsze ukrwienie i 1 p.zapalny.
                                                    Teraz nic złego się nie dzieje.
                                                    Na dworze pochmurno i parno.
                                                    Sen mnie ogarnia, zmeczenie psychiczne.
                                                    Chyba sie polożę.

• jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 16.06.17, 18:14
                                                    Nerwowo się wykończyłaś Mario.A u mnie padało,ale już po
                                                    i piękne słonko świeci.

https://foteczkowo.pl/di-74YIHQEJ.jpg
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 17.06.17, 08:19
                                                    Witam chlodnym rankiem .+10 teraz +15
                                                    Nadciagaja chmury deszczowe, cos popada.
                                                    Psina nie dokucza . Moze będzie lepiej.
                                                    Dobrego dnia Wam i sobie życze.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 17.06.17, 09:47
                                                    Pochmurno.Słonko przeciska się przez chmury,ma ciężko.
                                                    Raczej dzień kapciowy.Pogoda mnie nie martwi,bo czekam na rodzinkę syna.
                                                    Wam też życzę miłego i spokojnego dnia.
                                                    Mruczek od rana ze mną .

https://foteczkowo.pl/di-P5BMFR31.jpg

• xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 17.06.17, 12:11
                                                    obudzilem sie wczesnie i o szòstej bylem
                                                    juz po sniadaniu i po lekach,polozylem sie
                                                    znowu na godzinke i hejnal z wiezy Marjackiej
                                                    mnie obudzil,pierwszy raz cos takiego misie
                                                    przytrafilo.
                                                    pogoda pochmurna i wietrzna czasami.pada
                                                    deszcz,siedze na balkonie i podziwiam nature.

Milego Dnia Zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 17.06.17, 12:27
                                                    Dalej buro,ponuro i zwlekam z wyjsciem po zakupy.
                                                    Dobrze że mieszkam w poblizu kilka sklepów
                                                    długo czynnych to mogę iiść wieczorkiem.

• kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 17.06.17, 22:54
                                                    ale dzien mi uciekl,
                                                    ale tu jescze zajze ..
                                                    mimo paru kropli deszczu bylo bardzo sloncznie i przyjemnie,

*Jagusia
                                                    widac Lenka ma wolne od pozowania,
                                                    Mruczek zastepuje..

*Mario
                                                    faktycznie wygoda z bliskosia do sklepu,
                                                    tez mamy taka wygode,
                                                    jednak wole zawsze z rana zrobic zakupy..

milego wieczoru nocki zycze
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia 18.06.17, 06:23
                                                    Piekny sloneczny poranek
                                                    Dzien Dobry
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 18.06.17, 07:38
                                                    juz po sloneczku..

witajcie niedzielnie,
                                                    lepiej z rana sie zameldowac,

miejcie sobie udany odpoczynek
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 18.06.17, 09:33
                                                    Witajcie...
                                                    co poniektorzy juz na nogach dreptaja, albo przygotowuja sie
                                                    do niedzielnego obiadu lub szykuja na proszony tort.

Pogoda, duzo chlodniej niz wczoraj, slonce w chowanego z chmurami sie bawi,

Nasz "Maluszek, tez niedomagal, 2 dni byl na podwojnych tabletkach,
                                                    dzisiaj dostal tylko jedna i tak chyba do jutra wytrzyma, dobrze ze chociaz
                                                    ma apetyt i sie nie odchudza, a rundy sobie sam wybiera i skraca, jak wiecej go
                                                    biodro boli, wczoraj szedl dluga runde, dzisiaj tylko krotka i wrocil do domu,
                                                    widac, ze oszczedza lapki przy drapaniu w ziemi.
                                                    http://www.gify.net/data/media/978/barbapapa-ruchomy-obrazek-0035.gif
                                                    Zycze Wam udanej niedzieli.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 18.06.17, 10:24
                                                    Wtam z duzym slonkiem i z nadzieją na dobry nastrój.
                                                    Dobrej niedzieli wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 18.06.17, 10:27
                                                    To się też melduję z rana z Lenką.Może to już nie jest taki ranek,ale do 8-mej spałam.
                                                    Miłej niedzieli.

https://foteczkowo.pl/di-KDWHWJI3.jpg

• kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 08:08
                                                    witajcie
                                                    czerwca coraz mniej i wnet zacznie sie latoooooooooo

samych przyjemnosci Wszystkim zycze

Lenka jak zawsze wsrod kwiatow
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 08:52
                                                    Witam... dziś będzie gorąco,można powiedzieć że już jest,koty w domu .
                                                    Mruczkowi najlepiej na stole wink

https://foteczkowo.pl/di-XYHCBBEL.jpg

https://foteczkowo.pl/di-XBLM1H8V.jpg
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 09:42
                                                    *Jagus
                                                    o ranyyyyyyyyyyyy,alez ma wygody Mruczek,
                                                    dobrze ze ma futerko,inaczej listek figowy trza by bylo....

witaj i trzymaj sie w chlodzie,
                                                    tu tez goraco sie robi,ale wiaterek troszke omiata..
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 10:05
                                                    Chyba wszedzie juz lato daje znac o sobie, oby jak najdluzej i nie
                                                    za goraco.
                                                    Jagi koty wyszkolone za modeli do pozowania do zdjec, kwiaty ladnie
                                                    kwitna i jest na czym oczy zawiesic.
                                                    Marii88, psinka chyba juz dobrze z nim, bo coraz cieplej, to wygrzewa kosteczki
                                                    w sloncu.
                                                    Xystos, pewnie w balkonowym cieniu sie ochladza do poludniowego skwaru?.

Czekam na Kendo, bedziemy degustyowac Polski sernik, ktorego zakupilam wczoraj
                                                    w polskim sklepie i zleci nam pol dnia, po sklepach juz nie mamy co spenderowac
                                                    czasu, chyba ze gdzies przysiadziemy pod parasolem w kawiarence na lody?.
                                                    http://www.gify.net/data/media/478/lody-ruchomy-obrazek-0009.gif
                                                    Zycze Wam przyjemnego tygodnia i dzisiejszego dnia.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 11:45
                                                    Witam letnim ciepłym dzionkiem.
                                                    Na razie słonko swieci ale może byc burza.
                                                    Ja już z psiną zaliczyłam raniutko weta.
                                                    Orzekł że jest okey, dał jeszcze leki do domu
                                                    na poprawe krązenia i oslonowe na przewód
                                                    pokarmowy /była krew po p.bólowym/.
                                                    Kolejna wizyta gdyby cos sie działo ,ale nie powinno.
                                                    Kupiłam tez preparat p.kleszczowy
                                                    który podam jak go wykapię.
                                                    JAGUS TO ZDJECIE MRUCZKA REWELACJA!
                                                    Wprawiło mnie w dobry humor.
                                                    Kendo i Lusia maja przyjemny dzionek
                                                    na spotkaniu relaksowym i fajnie.
                                                    Ja będę nadrabiac zaleglości porządkowe bo
                                                    przez okres choroby psin,y to on był
                                                    na pierwszym planie.
                                                    Ciepłego i dobrego dnia Wszystkim życze.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 19.06.17, 21:23
                                                    maria88 napisała:

> Witam letnim ciepłym dzionkiem.
                                                    > Na razie słonko swieci ale może byc burza.
                                                    > Ja już z psiną zaliczyłam raniutko weta.
                                                    > Orzekł że jest okey, dał jeszcze leki do domu
                                                    > na poprawe krązenia i oslonowe na przewód
                                                    > pokarmowy /była krew po p.bólowym/.
                                                    > Kolejna wizyta gdyby cos sie działo ,ale nie powinno.
                                                    > Kupiłam tez preparat p.kleszczowy
                                                    > który podam jak go wykapię.
                                                    > JAGUS TO ZDJECIE MRUCZKA REWELACJA!
                                                    > Wprawiło mnie w dobry humor.
                                                    > Kendo i Lusia maja przyjemny dzionek
                                                    > na spotkaniu relaksowym i fajnie.
                                                    > Ja będę nadrabiac zaleglości porządkowe bo
                                                    > przez okres choroby psin,y to on był
                                                    > na pierwszym planie.
                                                    > Ciepłego i dobrego dnia Wszystkim życze.

ciesze sie ,ze psiunek juz zdrowieje,
                                                    cieplo bedzie wiec chyba juz wygrzeje cialko
                                                    chlod dla takich malutkich to zdrDLIWY ,CZEPIAJA SIE WSZELAKIE CHOROBSKA OD RAZU..
                                                    alez mi sie duzymi popisalo,
                                                    miej sobie mily wieczor,

z Lusia chwile przez miasto przeszly,usiadly z lodem pod parasolem na rynku i na ludzi popatrzeli..
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 08:31
                                                    Wtorkowo , ze sloneczkiem Was witam.....
                                                    Bedzie znowu cieplo, rano juz wietrze sypialnie do 9,oo pozniej zamykam drzwi
                                                    balkonowe i mam chlod do wieczora, slonce zajdzie za domy to otwieram ponownie
                                                    balkon i mam przyjemny chlodzik.
                                                    Widze ludzie maja pootwierane okna i drzwi i cieplo kumuluje sie w pokojach
                                                    i narzekaja ze maja goraco.

Na dzisiaj nie mam zadnych sprecyzowanych planow, moze sie przejade na
                                                    rowerze do brzozowego lasku, dawno tam nie bylam, bedzie przyjemnie
                                                    w zieleni i cieniu drozkami porowerkowac.

Wam zycze przyjemnego wtorku,
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 08:33
                                                    Ja pierwsza? niebywałe.Dołączyła Lusia.
                                                    To parę minut zajmę.Jest pięknie ,gorąco,niektórym za gorąco.
                                                    W czwartek ma być nieco chłodniej.Dziś będzie kalafiorowo i koktajlowo.

Miłego dnia https://arcanumclub.ru/smiles/smile218.gif

https://foteczkowo.pl/di-Y6CKLFYR.jpg

• kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 09:34
                                                    *Jagusia
                                                    Lusia pierwsza sie wpisala,
                                                    Ty dolaczylas,roznica 2 minutek miedzy wpisami jest.

witajcie,
                                                    wiatr niemilosierny szarpie mi "markiza",bo opuscilam by podczas dnia nie garowalo slonce ..
                                                    dobrze ze przyczepiam do poreczy balkonowej inaczej by byla katastrofa..

tez planow zadnych,
                                                    niemniej do sklepu musze po krosane pomidory,zachcialo mi sie sosu miesnego...

zycze milego dnia
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 09:40
                                                    Masz rację Kendo,Lusia była pierwsza,ale zobaczyłam ją jak już napisałam post,bo napisałam dołączyła.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 09:46
                                                    jaga_22 napisała:

> Masz rację Kendo,Lusia była pierwsza,ale zobaczyłam ją jak już napisałam post,b
                                                    > o napisałam dołączyła.
                                                    >

tez tak nieraz zrobie wpis...
                                                    podczas go pisania odchodze od laptopa cos zrobic..
                                                    ciepelka z kotkami zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia 20.06.17, 14:22
                                                    Zar z nieba się leje. Na pewno ponad 30 stopni.
                                                    Tez rano powietrzyłam a teraz wszystko zamknięte
                                                    i poza zasłaniane. Rano tez byłam u foto i
                                                    złozyłam dokumenty do wymiany dowodu na aktualny.
                                                    Wracając czułam,że lato nareszcie przyszło
                                                    bo jednak w łepetynke bylo mi za gorąco.
                                                    Muszę wyjąc aby był pod ręką letni kapelusik.
                                                    Nic na dzisiaj nie planuję
                                                    bo jeszcze muszę pilnować pory dawkowanie leków
                                                    dla psiny.
                                                    Dobrego dnia.
                                                  • pia.ed Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 20.06.17, 17:20

U mnie slonko i chmurki ... 18,6 na termometrze za oknem od polnocy.Wieje, ale dosc cieplym wiatrem.
                                                    Mozna chodzic w bluzeczce z krotkimi rekawami, ale w cienki rozpietym sweterku tez sie
                                                    nie zgrzejesz, szczegolnie na rowerze.
                                                    .
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 20.06.17, 17:55
                                                    Zaraz 18-ta,a u mnie 31 http://s17.rimg.info/086c2c0c02bceb21363b22a5375c28ee.gif
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 09:18
                                                    witajcie w srodku tygodnia,
                                                    pogodowo jakos ,jak wczoraj,z tym,ze mniej wieje na razie,
                                                    wczoraj malo markiza mi nie porwalo,musialam ponownie zwinac..

*Pia
                                                    okna ba oszklonym balkonie sie rozsuwaja,wiec wygoda,bo mozna regulowac naplyw powietrza do srodka,

miejcie sobie udany dzionek
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 09:59
                                                    Witam...oczywiście z Lenką https://foteczkowo.pl/di-6H1NR0F3.png
                                                    Dziś nie będzie takiego upału,dziś tylko 23st. i dosyć sobie powiewa.
                                                    Chyba zmiana idzie.Udanego dnia .

https://foteczkowo.pl/di-KXRNM72P.jpg

• pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 10:26

kendo napisała:
                                                    > okna ba oszklonym balkonie sie rozsuwaja,wiec wygoda,
                                                    bo mozna regulowac naplyw powietrza do srodka
                                                    ...

Wiem, jak wyglada oszklony balkon big_grin
                                                    i nie o "naplyw powietrza" mi chodzilo,
                                                    tylko ze przesuwane szyby jednak zostaja na balkonie
                                                    i przy mocnym sloncu daja efekt rozgrzanej szklarni...
                                                    .

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 16:39
                                                    Nareszcie i ja witam. Wiatrzysko dmucha ale bez niego
                                                    bylo by b.gorąco.Dzień mi szybko uciekł, bo dalej
                                                    krecenie wkoło psiny z porami dawkowania leków.
                                                    Wieczorem go wykąpie a za 3 dni dopiero mogę
                                                    odkleszczyć co teraz jest ważną sprawą.
                                                    Kupiłam juz kropelki. Wet. proponował obrożę
                                                    za ca 100zł . Teraz to dla mnie za duzy wydatek
                                                    po ostatnim leczeniu psiny.
                                                    Juro znowu święto koscielne Oktawa Bozego Ciała.
                                                    Widziałam wianuszki z ziół sprzedawane dzisiaj na
                                                    bazarku. Jutro na pewno tez będą .
                                                    Widziałam na osiedlu kwitnące nagietki.
                                                    Jak będa na bazarku to kupie i znowu zrobię
                                                    oliwkę nagietkową i trochę ususzę.
                                                    Miłego popołudnia i smacznego podwieczorku.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 18:10
                                                    "przesuwane szyby jednak zostaja na balkonie
                                                    i przy mocnym sloncu daja efekt rozgrzanej szklarni..."

to prawda ,,rozgrzana szklarnia,,
                                                    ale w naszych warunkach okolo
                                                    30ci dni w roku a 180siat dni
                                                    daja mozliwosc kozystania z
                                                    balkonu

nasz ma dwie szyny i cztery segmnety wiec polowa moze
                                                    byc otwarta,gdyby byly cztery
                                                    szyny to 3/4 moglo by byc otwarte
                                                    .
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 18:19
                                                    *Jagusia
                                                    Lenka zabawnie zmrozyla slepka..slicznota z niej..

Mario
                                                    mysle ze za ta obroze dac 100zl.to szkoda,
                                                    tu miala znajoma dla swego piuna a i tak kleszcze sie go czepialay,
                                                    najlepsze sa kropelki,ktore zamierzasz zaaplikowac,
                                                    tez uzywalismy je na nasze psiuny..
                                                    trzeba tylko wybrac pore coby nie padalo wtedy kiedy zaaplikujemy je..
                                                    ciesze sie,ze medycynowanie pomoglo psiunce..

*Pia
                                                    tak,goraco jest,ale jezeli markize rozciagne mam chlodek.

miejcie sobie udany wieczor
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 18:56
                                                    dawki sa dostosowane do wagi
                                                    pieska,trzeba wziasc pod uwage
                                                    kondycje pieska-rekonwalezcentom zanizona dawke,uwazaj z tymi kropelkami.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 19:33
                                                    Te krople nazywaja sie FLEVOX na wage 2-10 kg
                                                    powiedzial że mam wkroplić całą dawkę a ja chyba dam polowę.
                                                    Co sadzisz Xystosie? Dzisiaj juz po kąpieli a zakroplę
                                                    w niedzielę.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 20:00
                                                    www.medicanimal.com/Flevox-Spot-On-Dog/p/I0040464

York'i dostaja ta najmniejsza pipetke ale tylko gdy sa w kwiecie wieku i gdy da zdrowi

ja bym mu zaaplikowal polowe dawki a druga polowe po trzydziestu dniach

taki srodek zaczyna dzialac po uplywie okolo pieciu godzin wiec
                                                    z uwagi na ewentualne dzialania uboczne powinno sie to stac gdy masz dostep do weterynarza.

ja jestem dobrej mysli jezeli podzielisz tubke na dwa razy
                                                    przechowuj szczelnie w chlodziarce.

powiefz twojemu Pieskowi
                                                    ze faleko za morzem jest
                                                    taki wujek ktory o nim mysli
                                                    i zyczy mu dobrego zdrowia
                                                    i szczescia z swoja Mamcia,
                                                    pocaloj go odemnie.

Pzdr.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 21.06.17, 22:03
                                                    Jutro przekaże bo już śpi a w podzięce wyślemy
                                                    Ci fotkę ,moze sie uda. Tak zrobię jak radzisz.
                                                    Dobrej nocki.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 22.06.17, 08:09
                                                    po sniadanku,siedze na balkonie
                                                    i dopijam kawe ,do poludnia jest
                                                    przyjemnie no i w nocy.

Dnia Dobrego Zycze
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia i pogoda 22.06.17, 10:10
                                                    Witam dobrym dniem i dobra pogodą.
                                                    Oby tak dalej. Zdrówka i udanych planów zyczę.
                                                  • pia.ed Czerwcowe pozdrowienia 22.06.17, 11:53

U mnie niebo zaciagniete chmurami, a na termometrze 16,8 C ...

Poniewaz jest letnia przerwa w nadawaniu "Glamour", wiec w ogole
                                                    nie wlaczam telewizora i w zwiazku z tym nie ogladam prognozy pogody.

Przeczytalam jednak w internecie, ze na sw.Jana
                                                    ma byc jak zwykle brzydka pogoda uncertain

.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia 22.06.17, 11:57
                                                    witajcie,

ja zdazylam do sklepu ze sloncem,
                                                    teraz po lunch siedzimy na balkonie i mzy sobie leniwie,oczywiscie slonca brak i jak by chlodniej sie zrobilo,
                                                    mawiaja,ze taka pogoda dobra w podrozach..gdzie nie prazy slonce i duchota w samochodzie

miejcie sobie milo,
                                                    i zdrowo
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia 22.06.17, 12:28

Czy u Was tez sa w tym tygodniu w Willis i City Gross
                                                    mlode ziemniaki po 0.95 kr kilo na medlemskort?
                                                    We wtorek w Hemköp na Medlemskväll kupilam 5 kilo.

Tylko jak te mlode ziemniaki przechowywac? Normalnie ziemniaki trzymam w lodowce...
                                                    Dzis po raz pierwszy je ugotuje. Bede je czesto je uzywac, bo ziemniaki (bez sosu!!!)
                                                    maja bardzo malo kalorii i wyciagaja wode z organizmu, co redukuje nadwage.
                                                    Kiedys schudlam na nich 5 kilo ... zawsze dobry pocztek wink

.
                                                  • pia.ed Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 22.06.17, 12:43
                                                    > Przeczytalam w internecie, ze na sw.Jana ma byc jak zwykle brzydka pogoda uncertain

"Brzydka pogoda" w Szwecji to jeszcze nic... Duzo gorzej bedzie w Polsce.

Dolny Śląsk i Ziemia Lubuska - to miejsca, gdzie dzisiaj wieczorem intensywnie zagrzmi.
                                                    Możliwe są opady deszczu - do 30 ml na mkw - spowoduje on podtopienia i utrudnienia komunikacyjne.

Burze będą bardzo groźne. Mogą sprowadzać wielki grad, bardzo silne wiatry,
                                                    gwałtowne opady deszczu, a punktowo trąby powietrzne

Największe ryzyko silnych burz spodziewane jest w woj. zachodniopomorskim,
                                                    lubuskim, dolnośląskim i na zachodzie woj. wielkopolskiego.
                                                    Dla tej części kraju zostało wydane ostrzeżenie drugiego stopnia.

Pierwszy dzień wakacji także będzie deszczowy.
                                                    W piątek czekają nas burze z gradem, wiatrem i ulewami.
                                                    Szczególnie w drugiej połowie dnia.

.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21992224,koniec-slonecznej-pogody-nadchodza-burze-moze-byc-groznie.html#MTstream
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 08:09
                                                    Witam z pochmurnym porankiem. Zadnych burz nocką nie bylo.
                                                    Pokropiło teraz i na razie koniec. Wybieram sie cmentarz zapalic światełko
                                                    ale jak będzie burzowo to wtedy zostanę w domku
                                                    i będe szyć.
                                                    Dobrej pogody i udanych poczynań.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 08:37
                                                    maria88 napisała:

> Witam z pochmurnym porankiem. Zadnych burz nocką nie bylo.
                                                    > Pokropiło teraz i na razie koniec. Wybieram sie cmentarz zapalic światełko
                                                    > ale jak będzie burzowo to wtedy zostanę w domku
                                                    > i będe szyć.
                                                    > Dobrej pogody i udanych poczynań.

tu wczoraj popadalo,
                                                    jakos chlodno tez sie zrobilo,
                                                    bedzie nieprzyjemne powitanie lata,bo zapowiadaja ulewy po 15 godz..
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 12:52
                                                    kendo napisała:

> tu wczoraj popadalo,
                                                    > jakos chlodno tez sie zrobilo,
                                                    > zapowiadaja ulewy po 15 godz..

>

U mnie wczoraj wieczorem przyszla oczekiwana burza z Danii,
                                                    ale grzmotnelo tylko raz.

Deszcz padal chyba cala noc ... o godz 09 00 byly mokre chodniki
                                                    i kaluze z boku jezdni.

W tej chwili jest 20 C, chmury, ale sie przejasnia.
                                                    >

• jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 08:11
                                                    Cześć...
                                                    dziś nareszcie można pisać.Dziś nawet dobrze mi się spało,bo wczoraj tylko 2 godz.
                                                    Pewnie zmiana pogody tak podziałała.Dziś koniec słoneczka
                                                    i rozpadało się na dobre.
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 08:36
                                                    *PIa
                                                    pamietam srodki ATA Z KRAJU,
                                                    GDZIE BYLO BARDZO UPALNIE JUZ O SWICIE,
                                                    na naszej ulicy mieszkalo duzo Janow i znajomi akordeonisci chodzili od domu do domu i grali dla solenizantow,az sie przez okno wychylili a pozniej po "kielonku wypili"
                                                  • kendo Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 08:40
                                                    ech zapomnialam sie przywitac,
                                                    witajcie,
                                                    juz lato niemal mamy
                                                    ale coz za aure pogodowa zapowiadaja...

witajcie i miejcie sobie udany dzionek
                                                  • lusia_janusia Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 10:42
                                                    Witam...
                                                    Ostatnie dni mialam troche organizacyjne, i nie mialam
                                                    nastroju nawet otwierac szpalty, wczoarj pojechalam rowerem
                                                    sie odreagowac i deszcz mnie troche zmoczyl w poblizu juz domu.

Dzisiaj jak na razie slone swiecie, ludzi mniej, bo wczoraj sie obkupili
                                                    szczegolnie w systembologet, nosili po 4 kartnistry wina i w kasach
                                                    butelki brzeczaly, dla nich wielkie swieto, ja nie jestem wychowana
                                                    w tym systemie wiec jest mi obojetnie? no moze kupie sobie tylko
                                                    truskawki ale bede jadla je bez smietany, a kulek miesnych niet.

Miejscie sobie przyjemny dzionek.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i pogoda 23.06.17, 12:21
                                                    Teraz trochę burzowo ale od niedzieli upały w całej Polsce
                                                    i temp. u nas ponad 30 stopni. Pełnia lata.
                                                  • pia.ed Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 23.06.17, 13:23

lusia_janusia napisała:

ludzi mniej, bo wczoraj sie obkupili szczegolnie w systembolaget,
                                                    nosili po 4 kartnistry wina i w kasach butelki brzeczaly,
                                                    dla nich wielkie swieto..

Dla Szwedow to jedyna okazja w roku aby sobie popic, bo dzis (piatek) jest wigilia
                                                    sw Jana czyli naszego Midsommar ... jutro i pojutrze wolne ...
                                                    a wielu w poniedzialek zaczyna urlopy, wiec nie musza sie martwic
                                                    kontrola drogowa i mozliwoscia utraty prawa jazdy.

Czytalam w Sydsvenskan, ze w roznych regionach Szwedzi co innego jedza...
                                                    Na polnocy przede wszystkim sledzie (przyprawione na wiele sposobow), stromming
                                                    (usmazony i wlozony do przyprawy z octem,
                                                    a takze surströmmnig - ich ulubiona potrawe wink

Skåne ma wplywy z Danii, a oni lubia potrawy miesne, wiec oprocz roznych rodzajow sledzi,
                                                    takze kuleczki miesne, syltan i moze inne wedliny.
                                                    Do tego "ziolowy jävel", bo bez tego nie ma Midsommar.

>
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 23.06.17, 16:26
                                                    Próbowałam wyjść i pozałatwiać sprawki ale deszcz mnie wrócił z psiną.
                                                    To pada to nie pada . To wieje to nie wieje. Okropnie nie lubię
                                                    takiej nie zdecydowanej pogody. Już popołudnie i w tej chwili
                                                    pochmurnie i pada chociaz za chwile może sie przejasnić.
                                                    Spokojnego wieczoru.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 24.06.17, 09:26
                                                    Witam...
                                                    U mnie tez wczoraj to padało to lało,ale dziś spokojnie,tylko słonka nie ma.
                                                    Nawet Lenka co zwykle gania za aparatem dziś się gdzieś schowała.
                                                    Za parę godzin przyjedzie syn z rodzinką,to dzień będzie zapełniony.
                                                    Miłej soboty.
                                                    Patrzę ,a Lenka za oknem https://foteczkowo.pl/di-VHNDZ7EK.gif

https://foteczkowo.pl/di-DPHF1CIU.jpg
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 24.06.17, 10:37
                                                    Witam. Chyba świętujesz Jago, zycze udanego popołudnia.
                                                    Ranko u mnie bylo pochmurnie a teraz slonko zerka ale
                                                    chyba na krótko. Wiatrzysko wieje, czego bardzo nie lubię.
                                                    Pogodnego nastroju i dobrego dnia.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 24.06.17, 21:48
                                                    Już jesteśmy sami i odpoczywamy,.A Kendo i Lusi nie widać,czyżby pojechały i nic nie powiedziały?
                                                    Dobranoc https://foteczkowo.pl/di-7OK6OUVF.gif
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 25.06.17, 07:26
                                                    spicie jeszcze?wychodze z zalozenia ze na Jutrzni niebylyscie,ale nic tam-z pewnoscia zdazycie na nieszpory.

Milej Niedzieli Zycze

dwie siostry w polsce
                                                    dziela spadek
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i siostrzyczki 25.06.17, 10:39

Chyba udalo im sie zlapac jakas "okazje" ... A maja chyba bilety na autokar do wykorzystania?

xystos napisał:

> dziela spadek ...

.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i siostrzyczki 25.06.17, 12:06
                                                    W tym roku nie kupowałam pelargonii ,mam parę zeszłorocznych,a parę zrobiłam
                                                    sadzonek na jesieni.
                                                    Te wiśniowe też mają 2 lata .W zeszłym roku kupiłam parę pelargonii czerwonych
                                                    ale nie były takie ładne jak na zdjęciu z 2015r. w tym roku nie liczyłam,że tak ładnie się rozwiną.
                                                    Nie mam pojęcia jakie to pelargonie,najzwyklejsze pełne,nazwy nie wiem.
                                                    Jak kupujesz to widzisz.
                                                    Mario zawsze zdążysz z posadzeniem kwiatków jak wrócisz.Ja muszę podlewać 2x dziennie,bo gorąco.

budujesz.info/artykul/pelargonie-rodzaje-i-odmiany,369.html
                                                    https://foteczkowo.pl/di-MKR9FTKM.jpg
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 25.06.17, 12:27

Jaga, wlasnie te z 2015 roku zrobily na mnie wrazenie ...
                                                    Przy okazji napisalam,
                                                    ze moje nie chca przezimowac...

Wtedy podalas mi nazwe Twoich pelargoni ktore zimuja
                                                    i z ktorych mozna brac szczepki - bo z moich (tanich) nie dalo sie wziac uncertain

Widocznie wtedy mialas ich nazwe na doniczce, stad wiedzialas ...

.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 25.06.17, 13:39
                                                    Te bordowe to bluszczolistne i czytałam,że cięzko zrobić z nich szczepki.Mi się udało,ale ja nie robię tak jak
                                                    mówią żeby na wiosnę,tylko na jesieni pobrałam,kiedy roślinki są jeszcze ładne.
                                                    Tak wyglądały już w kwietniu.

https://wgrajo.pl/img/dsc04151ygy.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 25.06.17, 13:59
                                                    Naszukałam się kwiatów z zeszłego roku i wreszcie znalazłam na forum.
                                                    Prawdę mówiąc to myślałam,że były gorsze.Jednego różowego tez mam ze szczepki.
                                                    Widzę ,że nie miały tyle liści,a jak przekwitły to już nie były tak dekoracyjne.

https://i65.tinypic.com/9itydc.jpg

• pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 25.06.17, 16:16

Pelargonie na ktore zwrocilam uwage, byly z 2015 roku, wkleilas je dzis ...
                                                    Ale te z 2016 roku wyszly duzo lepiej na zdjeciu, bo sa na tle bialego domu tongue_out
                                                    a i zielen wyglada na jasniejsza ...
                                                    Te fioletowe moze sa oryginalne, ale dla siebie bym nigdy nie kupila ..
                                                    najbardziel lubie pastelowe barwy, czyli wybralabym te rozowe ...

jaga_22 napisała:

> Naszukałam się kwiatów z zeszłego roku i wreszcie znalazłam na forum.

> https://i65.tinypic.com/9itydc.jpg
                                                    >
                                                    >
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 26.06.17, 05:55
                                                    upp och hoppa tjejej/dziewczyny

pieknie zapowiada sie dzien
                                                    i nowy tyfzien mam nadzieje

mezom i wnukom sniadanko
                                                    przyszykowac
                                                    a.gdy juz do pracy i szkol sobie
                                                    pujda to cala chats dla was bez
                                                    najmniejszego stresu same zdecydujecie co najpierw;sprzatanie czy tez pranie?,apo przykrych obowiazkach rozprezajaca dluga kapiel i wlosow ukladanie
                                                    byscie byly jeszcze piekniejsze
                                                    gdy wieczorem na shooping z
                                                    mezem pojedziecie juz moge
                                                    sobie wyobrazic radosc waszych slubnych ze z tak wazna czynnoscia czekalyscie az ci z pracy powroca.

noo ale zacznijmy od sniadanka

Milego Dnia i Tygodnia Poczatku z Calego Serducha Mojego Wam Wszystkim Zyczy
                                                    zawsze ten sam
                                                    H.Xystos
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 26.06.17, 10:05
                                                    Xystos a Tobie co daty Ci się pomyliły i wróciłeś do lat 90-tych ?
                                                    To już dawno było tongue_out
                                                    U mnie jest 23 st i chyba zanosi się na padanie.
                                                    Miłego poniedziałku https://foteczkowo.pl/di-CNRZH8EC.gif

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 26.06.17, 10:16
                                                    Witam pochmurnym i dusznym +20 stopni porankiem.
                                                    Xystosie co z Tobą? Co to wspomnień czar?
                                                    Kawusia na orzeźwienie wskazana.
                                                    Udanego dnia zyczę.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 26.06.17, 11:51
                                                    noo co wy dziewczyny?tak latwo rezygnujecie z swej
                                                    niezastopiowolnosci?nakarmcie trutnia i rodzine
                                                    ogarnijcie ul i badzcie dalej
                                                    Kròlowymi.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 27.06.17, 05:54
                                                    juz po lekach i sniadanku
                                                    dopijam kawe na balkonie
                                                    puuzniej dwa sorty insuliny
                                                    i.jestem w ruchu

a.wssze ruchy w tej chwili?
                                                    z boczku na boczek?
                                                    Pobudka cobyscie sie na
                                                    Msze poranna niespuznily
                                                    ..mmoze byc bez makijaza.

Wydajnego Dnia Wam Zycze
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 27.06.17, 08:30
                                                    Podoba mi się to wydajne,dziś jestem https://foteczkowo.pl/di-WI4N15TZ.gif
                                                    już dawno nie śpię,obskoczyłam też kota sąsiadki.
                                                    Ranek z pięknym słonkiem,cudne niebo i jeszcze rześko.
                                                    Miłego wtorku

https://foteczkowo.pl/di-7IPZ8C6R.jpg
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pelargonie 27.06.17, 10:07
                                                    Kocina widac tez w dobrym nastroju.
                                                    Chyba w całej Polsce dzisiaj pogodnie.
                                                    U mnie też dzionek bedzie wydajny.
                                                    Na cały dzień dobrego nastroju zycze.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 27.06.17, 10:55

Wlasnie zaczynam pic kawe, pierwsza po przebudzeniu sie ...
                                                    Pogoda jak w typowym szwedzkim lecie. Przez chwile palace slonce
                                                    i 20 minut chmurek.

Wlasnie spojrzalam na termometr od polnocy ... jest 14,8 C.
                                                    Mnie taka pogoda bardzo odpowiada, bo lubie byc ubrana "na cebulke" ...

Letnich ciuszkow jeszcze nie kupilam.
                                                    Mam troche bawelnianych koszulek na ramiaczkach,
                                                    na to cienki sweterek, rybaczki i jestem gotowa na rower.

.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 27.06.17, 20:53
                                                    chwale dzien wieczorem
                                                    jest pieknie sloneczny

mam nadzieje ze jutrzejszy
                                                    poranek bedzie piekny to
                                                    autobusowa wycieczka bedzie
                                                    przyjemna.

Nocy Dobrej Zycze
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 27.06.17, 21:03
                                                    U mnie jutro będzie 31 w cieniu,to jest temperatura big_grin
                                                    Jest 21-sza i 21 za oknem.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 27.06.17, 21:08

> mam nadzieje ze jutrzejszy poranek bedzie piekny
                                                    to autobusowa wycieczka bedzie przyjemna.

No widzisz, cale zycie jezdziles samochodem ..
                                                    i dopiero na stare lata
                                                    odkryles przyjemnosc jezdzenia miejskimi autobusami ... tongue_out

.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 09:33
                                                    Pochwaliłam się pogoda,a tymczasem w nocy padało,a od rana pada lub leje.
                                                    Xystos jeszcze śpi i reszta też?
                                                    Miałam ciężką noc,bo poszłam spać o jedenastej,spałam do 1-szej,
                                                    a potem nijak nie mogłam usnąć https://foteczkowo.pl/di-8UUNBX39.gif
                                                    Dopiero tableteczka pomogła i od 3-ciej spałam do 6-tej.
                                                    Może u was będzie lepiej.Załatwienia pozytywnie wszystkich spraw.

Dzisiaj lepiej w domku.

https://foteczkowo.pl/di-J3ASLXHX.jpg

• xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 11:53
                                                    obudzilem sie rano,z numerkiem 2 w lapsku
                                                    czekalem na poczekalni
                                                    az otworza o 07:30 i biora
                                                    do 12:00,niema stresu.

caly dzien spiacy jestem,wautobusie w obie strony podsypialem sobie
                                                    a przyjezdzie do domu odrazu
                                                    do lozka,obudzil mnie dzwonek telefonu,syn zlozy wizyte.
                                                    Pzdr
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 13:23

Nie widzac tego wpisu myslalam, ze rzeczywiscie jestes na wycieczce big_grin
                                                    a to byla Twoja normalna "wycieczka autobusem" na pobranie krwi...
                                                    Zapomnialam, ze to SRODA ...

.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 14:33
                                                    w srody rano autobusy sa tylko
                                                    w polowie pelne,mnie bez roz icy gdyz siedzace miejsce zawsze mam.
                                                    w dalszym ciagu ociezaly i senny jestem.
                                                    Pzdr
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 14:49
                                                    xystos napisał:

> w dalszym ciagu ociezaly i senny jestem.

To czego jeszcze nie spisz???
                                                    Syn przyjedzie pewnie dopiero po pracy ...

.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 15:13
                                                    Witam żarem afrykańskim. W tej chwili na balkonie mam 51+.
                                                    Od wczoraj ani kropli deszczu..i niech nie pada bo mam pranie
                                                    na balkonie. W domku od rana wszystko zamknięte i zasłonięte
                                                    więc da sie wytrzymać. Z pisną bylismy tylko rano na spacerku
                                                    i przed wyjsciem został przeze mnie odkleszczony kropelkami.
                                                    Namawiał mnie nie dawno na ponowny spacerek ale przy
                                                    tym upale nie ryzykowałam wyjścia.Pójdziemy wieczorkiem.
                                                    Najgorsze jest to,że on nie rozumie dlaczego go dzisiaj
                                                    nie głaszczę i nie podrapię ale przy odkleszczeniu
                                                    to ze 2 dni takiej kwarantanny. Tapczan przykryłam
                                                    kawałkiem starego przescieradła i chociaz tam
                                                    pozwalam mu pobyć.
                                                    Xystosie to może cukier Ci b.poleciał jak jestes taki senny
                                                    a może organizm domaga sie większego wypoczynku.
                                                    Więc wypoczywaj.
                                                    Rzeźkiego powietrza i wypoczywajmy, bo tak robią w krajach
                                                    afrykańskich. Spią w porach południowych.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 15:31
                                                    wypoczne po afrykansku
                                                    stopy czarne i lydki jedna trzecia
                                                    wiec chyba mam prawo do
                                                    afrykanskiego wypoczynku ...
                                                    ale gdzie sa te krokodyle?
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 20:10

Zgorzeli dostales, czy co? uncertain

xystos napisał:

> wypoczne po afrykansku
                                                    > stopy czarne i lydki jedna trzecia

>
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 20:30
                                                    ale to nieboli,prawie stop nieczuje.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 28.06.17, 21:16

xystos napisał:

> ale to nie boli,prawie stop nie czuje.

>

Zawsze jakas pociecha ... tongue_out
                                                    .
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 05:14
                                                    u nas chlodno +16*C
                                                    ale wieczor powinien
                                                    byc cieplejszy mamy balkon
                                                    po zachodniej stronie-przyjemnie posiedziec

Dobrego Dnia Zycze
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 08:55
                                                    Cześć ...
                                                    U mnie po wschodniej i już jest 31st.Zamiast wczoraj to dziś będzie chyba spiekota.
                                                    Na razie siedzenie na balkonie niemożliwe,ale przyjemnie bo jeszcze można oddychać.https://foteczkowo.pl/di-M3V7ZGPK.gif

https://foteczkowo.pl/di-I2NO8ZOJ.jpg

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 10:31
                                                    Witam z Afryki +25 - ja narazie. Wieją tez pasaty
                                                    i całkiem przyjemnie. Mieszkanie jest od poludniowegoi-zachodu
                                                    więc wszystko zaraz zaczne zamykac i zasłaniać.
                                                    Moga byc burze ale moje miasto ciagle omijają.
                                                    JAGO masz pieknie na tym balkonie. Kiedy ja
                                                    sie ustatkuję i zakwitną u mnie , tego nie wiem.
                                                    Chyba w lipcu lub sierpniu będę podróżować.
                                                    Xystosie, jak dziewczynki? Kiedy maja zamiar wrócic?
                                                    Wiesz cos na ten temat. Dobrze,że masz balkon
                                                    i korzystasz. Co po badaniach? Jak wyniki?
                                                    Masz kochane dziecko, bo zagląda do Ciebie.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 11:00
                                                    godzina 11- ta w cieniu na balkonie 32 stopnie.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 12:39
                                                    Dalej w cieniu 36+Dobrze, że wieje
                                                    to mozna oddychać. Zrobiłam nie wielkie
                                                    uchyłki w oknach i czuje się przewiew.
                                                    Nie lubię korzystac z wentylatora.
                                                    Jak się macie?
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 12:57

Temperatura na balkonie czy na parapecie zawsze jest wyzsza niz ta prawdziwa ...

U mnie na elektronicznym termometrze z kabelkiem wywieszonym na scianie domu
                                                    jest 18,6 C, ale kiedy wyszlam przed dom z krotkimi rekawkami, bylo duzo cieplej,
                                                    bo wieje cieply wiatr z zachodu ...
                                                    Taka pogode uwielbiam, czuje sie wtedy normalnie. Pogoda plazowa jeszcze przyjdzie,
                                                    mnie sie nie spieszy, bo w tym roku ograniczylam swoje opalanie,

.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 13:05

Rzeczywiscie upal u Ciebie ... w Szwecji to sie rzadko zdarza.
                                                    Najgorzej jest jesli jest duza wilgotnosc powietrza, u Ciebie aktualnie 40%,
                                                    wtedy ubrania przyklejaja sie do skory ...

www.twojapogoda.pl/polska/lubelskie/zamosc
                                                    .
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 13:45
                                                    Juz po burzy, jest ciut chlodniej.
                                                    Chociaz nie wiem czy to juz koniec atrakcji na dzisiaj.
                                                    Troche nawilzylo ziemię i powinnam zruszyć
                                                    ziemie na rabatce przy wejsciu do klatki.
                                                    Nigdy nie ma chętnych na porządek.
                                                    W necie siedzę juz kilka lat i znam ten link.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 14:09
                                                    Zdążyłam wrócić,kiedy rozpętała się nawałnica.W nocy też gromko waliło.
                                                    Pojechałam dziś drugą linią metra żeby zobaczyć Wybrzeże Kościuszkowskie,

https://foteczkowo.pl/di-WZ4BK0PC.gif

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 15:23
                                                    Fajnie,że zamieszczasz Jago fotki z W-wy
                                                    nowej. Nie znam tych miejsc a są ciekawe zobaczenia.
                                                    Będąc w W-wie nawet dlugi okres czasu,
                                                    nigdy dotychczas nie miałam czasu na zwiedzanie.
                                                    Znam tylko Sródmiescie i wiem jak sie tam poruszać.
                                                    To metro i nadbrzeże Wisły robi wrażenie.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 15:28
                                                    JAGO-zamykaj okna
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22027425,blok-na-woli-waz-wpelzl-p
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 16:09
                                                    Żle wpisany adres Mario,ale czytałam o wężu.
                                                    U mnie już słonko świeci.

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,potezna-nawalnica-nad-miastem-polamane-drzewa-zablokowane-ulice,235482.html
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... pogoda 29.06.17, 16:13
                                                    Takich odwiedzin mieszkaniec warszawskiej Woli na pewno się nie spodziewał. Kiedy spokojnie pracował, nagle przy komputerze pojawił się ... wąż.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22027425,blok-na-woli-waz-wpelzl-przez-okno-do-mieszkania-na-7-pietrze.html

• pia.ed Czerwcowe pozdrowienia ... wąż 29.06.17, 16:36

Mialam artykul o wezu podrzucic xystsowi ... on lubi miec otwarte okna big_grin

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22027425,blok-na-woli-waz-wpelzl-przez-okno-do-mieszkania-na-7-pietrze.html
                                                    .
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... wąż 29.06.17, 17:02
                                                    Dobrze ,że juz po burzach. U mnie tylko
                                                    był poczatek a reszta poszła na Lublin
                                                    gdzie duzo szkód narobiła. Slonko
                                                    świeci i dalej cieplutko.
                                                    Przyjemnego wieczorku zyczę.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 29.06.17, 18:30

A ja czekam na burze, ktora dawno powinna przyjsc!
                                                    Teraz sie chmurzy na zachodzie ... tam gdzie jest Dania,
                                                    Zrobilo sie chlodniej, moze troche pokropi.

Przeczytalam, ze burze potrafia byc miejscowe ... W kilku miejscowosciach
                                                    lezacych kolo siebie moze byc podtopienie ... a 5 km dalej zupelnie sucho!!!

Kiedy jechalam rowerem na targ strasznie wialo, przeciwny wiatr uncertain
                                                    balam sie, ze moze przypedzic chmury deszczowe, ale udalo mi sie.

.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 03:36
                                                    Ptaszcy cwiergolom tak slicznie-chyba bedzie dobrydzien,mewy tez sie obudzily.
                                                    Milego az do Wieczora Dnia
                                                    Nam Zycze
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 03:40
                                                    cd

www.radioswissclassic.ch/de
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 09:22
                                                    Xystosie ranny ptaszek z Ciebie. Chyba planujesz jakies wyjscie?
                                                    Slonko i pochmurnie i wiaterek ale cieplo i to najwazniejsze.
                                                    Udanego dnia zyczę.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 09:44
                                                    ja jezeli cokolwiek mam zrobic to tylko rano lub najpuziej przede poludniem,zamiarem
                                                    moim bylo pofatygowanie sie
                                                    na policje w celu przedluzenianarodowego ID-kort (dowod osobisty)ale pogoda tska rozmazana wiec poczekam na lepsza.
                                                    jak czuje sie Piesek?,biega i
                                                    podskakuje,zycze mu tego.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Xystos
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 10:43

Xystos zawsze sie tak wczesnie budzi,
                                                    bo kladzie sie razem z kurami ... a wstaje razem z ptaszkami za oknem

Nie wiem, czy po sniadaniu robi sobie drzemke,
                                                    ale po poludniu spi na 100 % ...
                                                    Tak sobie uklada dzien big_grin
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza 30.06.17, 14:35

..aa to ty mnie podgladasz,
                                                    a juz myslalem ze mam ducha
                                                    w mieszkaniu.
                                                  • pia.ed Czerwcowe pozdrowienia ... burza w stolicy 30.06.17, 15:07

To chyba kara boska za wykopywanie trupow smolenskch uncertain

metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/51,141637,22033259.html?i=2
                                                    .
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza w stolicy 30.06.17, 17:04
                                                    Przed chwilą przeszła krótka ulewa.Lało i zacinało bokiem,bo z wiatrem.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... burza w stolicy 30.06.17, 17:09
                                                    U nas podobnie . Pada i nie pada. Ziemia jest jednak sucha
                                                    i ludzie tu narzekają. Na bazarku widac że ko9niec truksawek.
                                                    Ceny poszły w górę /8 zł/kg./ Czeresnie sa piekne ale
                                                    b.drogie. 15-18 zł/kg
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 30.06.17, 17:53

U mnie pada ... jednakowo od ponad 12 godzin . Powinnam wyjsc z domu
                                                    ale nie moge sie zdecydowac.

Truskawek w Szwecjo peln i sa tanie ... ale to importowane truskawki,
                                                    nawet nie wiem skad. Moga byc holenderskie, niemieckie albo hiszpanskie.

Szwedzkie kosztuja w sklepach 80 kr/kilo ... to jest jakies 35 zl.
                                                    Szwedzi sa patriotami i chetnie przeplacaja ...
                                                    Tak jakby bylo wazne, ze sa szwedzkie ...
                                                    Przeciez rozmawiac z nimi nie beda??? big_grin

Czeresnie sa sprowadzane z Turcji i wyjatkowo tanie w tym roku ...
                                                    Kiedys dostalam ponad 1 kg czeresni za darmo,
                                                    bo sprzedawcy potrzebowali miejsca na stoliku na truskawki ...

Wczoraj na koniec targu mozna bylo bezplatnie wziac melony
                                                    i glowki salaty lodowej ... takiej, ktora Szwedzi najbardziej lubia.

.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... Meteorolodzy ... 30.06.17, 17:57

tlumacza sie, dlaczego wczorajsza zapowiadana pogoda - burze, grzmoty, nawalnice -
                                                    nie sprawdzila sie ... "Tak moze byc, ze nic nie bedzie ..."

www.skd.se/2017/06/29/smhi-kan-bli-sa-att-det-inte-blir-nagot/
                                                    .
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 01.07.17, 04:34
                                                    napisz gdy pojawia sie pierwsze wisnie ,ardzo lubie.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... wąż 30.06.17, 04:25
                                                    takie odwiedziny mozna dostac
                                                    przy zamknietych drzwiach i oknach-wchodza vie toalete,czyscioszki.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... wąż 30.06.17, 09:26
                                                    Witam,jeszcze ładnie na dworze,ale już zaczyna się zmieniać.Ma być burzowo.
                                                    Słonko co chwilę wpada pod chmurkę.

https://foteczkowo.pl/di-D8ARZDBL.jpg

• maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... 29.06.17, 13:02
                                                    Idzie burza. Zrobilo sie pochmurnie i słychać w oddali
                                                    trzaski. Czy bedzie?-zobaczymy.
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 25.06.17, 07:34
                                                    niesmuc sie Jagos,ja moge
                                                    robic za trzech,a atramentu
                                                    mam duzo.

Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 25.06.17, 08:54
                                                    Czyli pojechały.dziś mamy gorąco ale i duszno,
                                                    słonko przymglone.Xystos posyłam Ci kwiatki dla ubarwienia dnia
                                                    chyba smutnego dla Ciebie.Pozdrawiam Vistulan https://foteczkowo.pl/di-37145B3P.gif

https://foteczkowo.pl/di-SBOHHM8P.jpg
                                                  • xystos Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 25.06.17, 09:02
                                                    Dzieki ci Jagos za kwiatki,u nas na balkonie kwiatkow niet,biore
                                                    telefon z kwiatkami i jedno piwko na balkon,pokontemplowac.
                                                    Pzdr.
                                                  • maria88 Re: Czerwcowe pozdrowienia ... i truskawki 25.06.17, 09:51
                                                    Witam pieknym porankiem +20 .
                                                    JAGI kwiatki cudowne. Ja dalej mam pusty balkon
                                                    bo cały czas czekam na sygnał wyjazdu na dłużej,
                                                    wiec kwiatki by padły.
                                                    Xystosie lenistwo tez może byc przyjemne.
                                                    Krzyzowki, ksiązki,camp -wiele osób nie ma na to czasu.
                                                    Dobrego nastroju i pieknego lata zyczę.
                                                  • pia.ed Re: Czerwcowe pozdrowienia ... jaga 25.06.17, 10:31

Czy te piekne pelargonie to "z odzysku"?
                                                    Napisz mi jeszcze raz jak one sie nazywaja,
                                                    to moze takie kupie ...

.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka