lusia_janusia 01.04.19, 00:21 W I T A M !!!! Nowy miesiac KWIECIEN juz mamy i nowy czas letni, mam nadzieje, ze bedzie pogodniejszy i cieplejszy, a tym samym nasze szlachetne zdrowie bedzie ku naszemu zadowoleniu, czego Wszystkim Nam zycze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 01.04.19, 01:07 Tak jak swiat budzi sie na wiosne do nowego zycia, tak i ja rano juz nie moglam dospac, w dzien sie ociupinke zrelaksowalam na kanapie, wczoraj nieprzewidzianie plany sie pokickaly, dzisiaj juz bez stresu sie wszystkie wyrownaly. Przyjemnego dzionka nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 01.04.19, 07:21 *Lusia spisalas sie na medal z zalozeniem nowego miesiaca i zalaczeniu zdjec, mnie dis tiny-pik nie chce wposcic..... za oknem sloneczko,na razie bez wiatru, ma byc +10 stopni i takiej pogody Waszystkim zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 01.04.19, 16:33 No właśnie to już kwiecień i niech lato będzie dla nas łaskawsze. Ładne fotki PRZEZ kENDO I lUSIĘ wstawione az raźniej na duszy. Planowałam od poniedziałku przegladanie i wyciąganie rzeczy lżejszych ale mi to nie wychodzi. Dzisiaj psina mnie absorbuje. Nawet w kocyku wzięłam go na słoneczko. Jutro w bloku zapowiedzieli kominiarzy i chodzenie po mieszkaniach a w środę wizyta z psiną zajmie na pewno kilka godzin bo zawsze duza kolejka. I tak to mam. Ciepłych i słonecznych dzionków życzę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 01.04.19, 17:47 Już jestem po drugim opatrunku i mam nadzieję , że zagoi sie do świąt )) troche boli ale wytrzymam . U nas wiosennie , kwitnaco zielono-kolorowo . Niestety zimno a wiatry z północy przenikłiwe . Jeżeli możecie to skierujcie je na wschód. Maryniu , będę pozytywnie myślała o Pieseczku . Trzymajcie się !! ) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 01.04.19, 22:53 Minal dzionek PrimaAprilisowy, mam nadzieje, ze nic niespodziewanego Wam sie nie przytrafilo, bo mnie nie. Z Kendo, tak szybko tylko zaliczylysmy sklepy z art,spozywczymi i przyjechaly do domku, pomoglam Kendo z niesieniem torby, bo racza troche nie moze dzwigac ciezarow, na pieszo przymaszerowalam do domu, i faktycznie wialo zimnym wiatrem przy sloncu. Alfredka gdybym mogla to z pewnoscia te polnocne wiatry podmuchalabym gadzie indziej. A ranka sie zagoi i nie bedzie bolala. mari88, zapowiada sie tydzien ciekawie z odwiedzinami kominiarza, i mnie tez nie wychodzi z sortowaniem zimowej i wiosennej garderoby. A Hakus to chyba juz zaakceptowal te swoje niedomaganie, ale koniec pewnie juz bliski i wkrotce wyzdrowieje? Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 08:36 witajcie , sloneczko swieci od samego rana , oczywiscie w towarzystwie wiatru, *Alfredka bedzie dobrze z ranka,bo tak ma byc-trzymam kciuki, *Maria bedzie miec ciekawy tydzien, a sroda ,mysle,ze bedzie pozytywna z psiunkiem, trzymam kciuki za Wasze zdrowko *Lusia dziekuje rowniez za "omiecienie komnat" mi tez jeszcze z sortowaniem wiosennej odziezy nie wychodzi, szaliki tylko wyjelam na razie,i zimowy plaszczyk nakladam ze wzgledu na wiatry,jedynie co nie nakladam leginsow pod spodnie, bo za goraco ,jak do sklepow sie wejdzie, ciepelka wiosennego zycze i udanych planow Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 08:51 WITAM.. Przyswieca od rana sloncem, widac ze chyba cieplo, ale w nocy szron polozyl sie wszedzie. Sniadanie zaliczylam, jakis plan sobie uknulam i mam nadzieje, ze chociaz czesc z niego wykonam dzisiaj. Zycze Nam przyjemnego, slonecznego, wiosennego wtorku. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 11:25 Szczecińskie słoneczko w oczka razi ... pięknie jest. za życzenia zdrowia dziekuję , cięcie duże , zdjęcie szwów 12 kwietnia . czekanie na wyniki nie trwozy mnie . Jeżeli nawet będą złe to jeszcze pozyyyje ! kwietniiowy szron napewno piekny i nie straszy . Pozdrawam ) Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 14:37 Witam.U mnie też ostre słoneczko ale zimnego wiatru nie brakuje. Wieje b. nie przyjemnie. Panowie byli i zobaczyli co mieli do obejrzenia, uznając że wszystko u mnie okey. Alfredka dzielna i z optymiznem patrzy do przodu czego zazdroszczę. Nie lubię chodzenia na wszelakie badania i wyczekiwania na diagnozy. Dlatego omijam je z daleka. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 16:22 Maryniu , nie omijaj z daleka . Przed laty pojawił się maleńki guzek na piersi . Poszłam prywatnie na drugi dzień i co ? rak !! a było to przed dwunastu prawie laty . i toto na obliczu wolalam zbadać mimo dużych kosztów by nie czekać w kolejce parę miesięcy . Pozdrawiam serdecznie )) Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 02.04.19, 18:27 Alfredko jestem zdania,że kto ma życ to będzie żył. Miałam siostrę .Która pracowała w słuzbie zdrowia i bardzo dbała o swoje zdrowie I co... juz jej nie ma 15 lat. Od rozpoznania żyła 1.5 roku. Miała najlepszych lekarzy, klinikę i niestety... Brat od rozpoznania żyje 19 lat. I tak to... Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 03.04.19, 09:24 och Ludziki, te wredne chorobska, ktore w ukryciu atakuja nas... uwazam,ze lepiej sprawdzac czesciej niz wcale, Mario, to tez zalezy jaki rodzaj "raka"(siostra miala,bo chyba oto chodzi,ale moge sie mylic,przepraszam), a z drugiej strony ,to faktycznie rodzimy sie juz chyba z" zakodowanym zyciem" Alfredka optymistka,i dobrze,bedzie diagnoza OK-bo inaczej byc nie moze. tu slonce od rana, ale z nocy chyba na 0 bylo, wieje tez chlodem, zdrowia Nam Zycze i ciepelka wiosennego Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 03.04.19, 09:33 Witam... za oknem wiosennie, ale wiatru jakby mniej w porownaniu z wczorajsza aura. Chyba w dzisiejszej dobie nie ma czlowieka ktory bylby 100 % w pelni zdrowia, uwazam ze wiek tez odgrywa duza role i jak bylismy odzywiani od malenkosci, bo to nie jest obojetne dla zdrowia. Niemniej Nam Wszystkim zycze; wynikow bez zadnego ale...? i b.b.duzo zdrowia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 04.04.19, 07:45 Witam... Na Świętego Izydora dla bociana pora. Za oknem slonce przyswieca, na przeciwko moich okien, golebie dzikie zbudowali gniazdo i co dzien ich obserwuje, moze dzisiaj bedzie spryzjajace cieplo i bez wiatru to okno od glownego wejscia bym odswiezyla.? Przyjemnego dnia Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 04.04.19, 08:55 *Lusia prawde piszesz z tym zdrowkiem, sama zauwazylam u siebie ,jak na mnie "skacza badziewia" oby tylko niegroznie sie konczylo... ciekawie bedzie z golabkami, oby wiatr nie zwial im gniazdka... dzis sloneczko okolo 7:00 godziny w okna zaswiecilo, powiewa tez, moze na spacerek chociazby krotki sie wybiore.. zdroweczka i humoru na dzien dzisiejszy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 04.04.19, 09:53 Witam... dzień jak co dzień trochę radości,trochę kłopotów. Dziś mam wolniejszy dzień,do lekarza dopiero wieczorem,to coś zrobię w domu. Dziś będzie u mnie 16st. słonko od rana. Dobrego dnia,więcej siły i lepszego samopoczucia. forum.gazeta.pl/forum/w,11086,167879681,167879681,_KWIECIEN_APRIL_2019.html Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 04.04.19, 10:00 *Jagus w rodzinie zawsze sa radosne i smutne chwile, miejmy nadzieje,ze tych ostanich jest najmniej, z silami to roznie bywa, rano wiecej pod poludniu juz sie zmniejszaja, to chyba wieku wina, Jagusia udanego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 04.04.19, 16:15 Witam. Wczoraj dzionek szybko mi uciekł. Była wizyta u weta który za tydzień planuje zdjąć psinie gips a moje leczenie okłady z aloesu które zaczeła robić 2 dni temu poparł i sama jestem ciekawa jaki będzie skutek. Musze b.uważac aby chociaz kropla aloesu nie dostała sie do psiego pyska bo to okropność. Jaga dzisiaj ma nie najlepszy dzień ale tak jak pisze Xystos każdy z nas nie ma z wiekiem dnia bez krzyżyka.Zycze oby wszystko ulozylo sie dobrze kazdemu. Na dworze słonko błyszczy ale i wieje zimnem chociaz mniej niz wczoraj. Tez mysle , ale narazie tylko myślę o porządkach przed świątecznych. Wszystkim dobrego popołudnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 05.04.19, 09:07 Witam... Slonce przyswieca, czekam na Kendo i cos moze wspolnie zrobimy?.... zadnych specyzowanych planow. *Jaga, u wszystkich zawsze sie cos dzieje inaczej zycie byloby monotonne. Ale lepiej jak tylko same pozytywy. *maria88, dzielnie opiekuje sie swoim pupilkiem, miejmy nadzieje ze bedzie widoczny efekt. A Twoje zdrowie rowniez sie polepszy. Wszystkim Nam zycze zdrowka i optymizmu. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 05.04.19, 11:58 Pozdrawiamy ) www.looduskalender.ee/n/ Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 05.04.19, 17:38 Ja tez witam chociaz juz pod wieczór. Dobrej Nocki życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 05.04.19, 18:05 tez sie witam wieczornie, choc za oknem slonce w peln,wiaterek jak by troszke ucichl, bylo cieplawo dzis i przyjemnie na dworze, *Mario zycze OK lapki po zdjeciu psiunce gipsu i efektu z aloesem, masz sie z nim,to tez Cie oslabia wiec wzmacniaj sie jakos cobys z sil nie opadla, o porzadkach jakos nie mysle,ale okna to mam faktycznie brudne i moze na drugi tydzien sie wezme za nie,jak nie bedzi epoadac, *Alfredzia sie przywitala z linkiem kamerkowym, jak czas dozwala ogladam wsio po koleji.. zdrowka zycze i pozdrawiamy tez *Lusia dzis stanela na wysokosci swego zadania,choc nie musiala, ale sie uparla i buleczek napiekla i lane kluseczki zrobila... *Jagusia siedzi u siebie i mysli juz o swiatecznym menu.. ciepelka wiosennego Wsiem zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 05.04.19, 20:08 Witam wieczorową porą.Nie tylko myślę ,ale zaczynam działać,bo niedługo będzie kolej na drugie oko.Upiekłam dziś schab i zamrożę,jutro wezmę się za klopsa, zrobiłam też parę słoików marynowanych pieczarek. Wizyty u lekarzy zajmują mi czas. Oby łapka Hakusia dobrze się zrosła. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 06.04.19, 08:41 Witam.. To juz sobota, powinno sie odpoczywac, ale nie zawsze tak mozna, moze umyje okno, takie mialam plany, ale corka sie zapowiedzieli, wiec nie bedzie kiedy, Wczoraj kurczaka ugrylowalam to obiad gotowy tylko ziemniaki i salatka z buraczkow, a rosolek tez zostal to makaron dogotowac. Nie lubie chodzic do lekarzy, niby dlugo sie nie czeka w poczekalni bo godziny wyznaczone, ale sam pobyt to juz dla mnie przezycie. O meny swiatecznym nie mysle, bo tu prawie jak zwykla niedziela sie obchodzi. Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 06.04.19, 10:01 Witam z rana,ważne ,że mam słonko ,to i chęci lepsze do pracy. Lusiu do lekarzy nie chodzi się dla przyjemności tylko z musu. No chyba ,że ktoś ma w tym wątpliwą przyjemność Pozdrawiam i miłej soboty życzę. Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 06.04.19, 11:26 Witam. Diablo zimny wiatr. Byłam ale bez psiny, może potem o ile bedzie cieplej. Ale ma padać. Zresztą czuję to w nodze , że tak będzie. LUSIU moje okna tez czekają ale będe je myć jak będzie cieplej, a jak nie to nie. Potrzebne zakupy swiąteczme postanowiłam zrobic w ostatnich dniach bedzie mniejszy tłok.Dzisiaj już w markecie był duzy ruch. Zycze udanych robótek Jadze i miłych chwilek z córcią Lusi. Wszystkim spokojnego,ciepłego dnia i bez deszczu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 07.04.19, 09:37 Witam... Zaczne od sloneczka, ze przyswieca wesolo za oknem.Z mojego obiadu nic nie wyszlo wczoraj, bo mlodzi przywiezli ze soba poledwice z dziczyzny co odstali od znajomego lowczego i upielismy w piecu byla b.b.pyszna, a kurczaka dzisiaj sama bede konsumowac. Zadnych ekstra przygotowywaN DO SWIAT Z MENU NIE ROBIE, BEDZIE TYLKO NORMALNY OBIAD W PIATEK, BO TU CZERWONA KARTKA W KALENDARZU (oj duze litery sie wbily same?) Po niedzieli okna chyba zalicze, drugi projekt zaczelam, mimo tego pierwszego niedokonczonego, pokaze wkrotce. Przyjemnej niedziel dla Wszystkich Nas zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 07.04.19, 10:24 *Lusia to prawda tu w Wielkanoc ludziska mieszkajacy w willach w ogrodach pracuja, tez nie bede cudowac z menu bedzie normalny obiad moze odswietniej podany... Lusia milo spedzila czas z Dziecmi i dobrym mieskiem na talerzu,chyba dlugo nie "trzymalas w piekarniku" coby zelowa nie wyszla *Jagus lepiej wczesniej do lekarza,niz za pozno.. bo pozniej moze byc skomplikowane leczenie, *Maria dba o Hakusia,w zimne wiatrzysko nie zabiera na spacerki, witacie niedzielnie, wczoraj bylam padnieta inie myslalam o kompie, ciepelka wiosennego zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 07.04.19, 11:50 Witajcie... słonko wreszcie raczyło wyjrzeć ,ma być 15st. Co do świąt,to gdybyśmy byli sami to też by był obiad bardziej świąteczny i wszystko, pewnie coś bym upiekła,ale u mnie to niemożliwe. Jak coś się dzieje źle,to organizm wysyła wiadomości i trzeba sprawdzić, bo może być za późno jak się przegapi. Młodzi mają inne choroby,a do nas jak się coś doczepi, to już na amen. Miłego odpoczynku w niedzielę. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 07.04.19, 12:00 *Jagus dobrze piszesz, w naszym wieku to chorob przybywa na stale, tak jak bysmy chcieli je abonowac....uffff, dobrze,jak lekarz od razu postawi dobra diagnoze i leczenie szybko da rezultat.. zdrowka zatem zycze i trafnych potraw wielkanocnych i oczywiscie udanej niedzieli Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 08.04.19, 13:34 witajcie w poludnie, poranek byl "zdrowy" teraz ciepelko wiosennez sloncem chowajacym sie za chmury, udanego staru na caly tydzien zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 08.04.19, 14:15 Witam.. Jak ktos ma chorowac to bedzie i nie uniknione?... Takie slonce z rana zaswiecilo, teraz sie buntuje i za chmury sie chowa i odczuwa sie wiecej zimny wiatr. W sobote i niedziele sie produkowalam, zrobilam na szydelku pare jajek na wielkanoc, wykanczam roznego rodzaju wloczki i kordonki, zeby co roknu ich nie przekladac z miejsca na miejsce. Te 3 po prawej stronie dalam dla Kendo. Przyjemnego poniedzialku i calego tygodnia Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 08.04.19, 15:01 Witam..dzień piękny.Za ciepło się ubrałam,niektórzy już z krótkimi rękawkami. Trzeba się brać za robotę,choć cokolwiek zrobię. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 09.04.19, 08:46 Witam... U jagi prawie juz jak lato na zdjeciu, u mnie jeszcze daleko do takiej zieleni, chociaz juz paki na drzewach widac pecznieja. Dzisiaj niesmialo slonce miedzy chmurami, a ja chyba juz te okna umyje i nie bedzie ta presja nad glowa mi wisiala. Wprawdzie obiad mam, to wiecej czasu na inne plany, kilka spraw na miescie musze zalatwi tez. Przyjemnego wtorku Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 09.04.19, 14:22 *Lusia no slicznosci naszydelkowalas , swe juz w okienku powiesilam,niech ludziska podziwiaja, *Jagusia lepiej za cieplo niz za zimno, bo przeziebienie gotowe.. sloneczko swieci /spacer zaliczony i miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 09.04.19, 14:26 Witam...wreszcie wylądowałam w domu.Nie wiem za co się zabrać, najlepiej to za nic .Jutro będę miała dzień wolny,to coś porobię. Dziś tylko zamarynowałam karkówkę,to jutro upiekę. Ładna pogoda,tylko wiatr za duży. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 10.04.19, 08:17 Witam.... Przez chwile lecialy biale platki z nieba, no ale to kwiecien?.. Jaga ze swoimi spacerami po lekarzach, ma okazje ogladac wiosne z bliska, pieknie juz zielono wszedzie. Dziekuje Kendo, tez zauwazylam ludzi wysiadajacych z samochodow i podnosza glowy do okna podziwiac wielkanocna dekoracje, Zostalo mi jeszcze pare kolorow kordonkow to chyba z jajkami juz zakoncze a porobie cos innego.. moze? To juz srodek tygodnia, ten tydzien zimny ale na drugi obiecali w pogodzie ocieplenie. Zdrowka i przyjemnosci Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 10.04.19, 08:52 *Jagus, jeszcze po lekarzach chodzisz?? myslalam,ze tojuz koniec? slicznie wiosne wiadac w stolicy, tu tez sie zazielenilo, widac,jak na marsze chodze,co drugi dzien,by ulzyc nosowi od alergi... *Lusia masz cierpliwosc do szydelka..z fadnym rezultatem. witajcie Zalogo, ten tydzien wyjatkowo chlodny a ja pochowalam/popralam juz zimowe okrycia zostawilam tylko puchatke i w niej chadzam owijajac sie jeszcze kaszmirowym szalem, zdrowka dla Nas zycze i sloneczka cieplejszego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 10.04.19, 11:48 Witam... nie wiem dlaczego wczoraj napisałam,że będę miała jutro wolny dzień, właśnie niedawno wróciłam od reumatolog,a pojutrze do chirurga, mam nadzieję,że ostatni raz. Jakby tego było mało to mam badać nerki co m-c. Ładnie na dworze,ale z rana przydały się rękawiczki. Podziwiam zacięcie Lusi do robótek szydełkowych, ja nie mam talentu,ani by mi się nie chciało. Najważniejsza przyjemność tego co się robi.Może ja też mam jakiś ukryty talent, tylko jak go odkryć Miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 11.04.19, 10:56 *Jagus a to pewna jestem, ze cos nadzwyczajnego drzemie w Tobie, skup sie to moze cos sie "objawi"?? uffff,odwiedziny u lekarzy nic przyjemnego, ale jak dadza pozytywna diagnoze ze juz jest dobrze to warto bylo uzbroic sie w cieprliwosc, tu slenecznie,ale chlodo, zdrowka zycze i milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 11.04.19, 11:04 Witam.... >> Grzmot w kwietniu dobra nowina, już szron roślin nie pościna. << Najgorzej jak rozmyslac na zapas z kiepskimi scenariuszami choroby, mam nadzieje Jaga ze trafilas na dobrych lekarzy i wkrotce wedrowki sie skoncza do nich i bedzies bez przykrych objawow. To prawda slonce za oknem, za zimno na rower co planowalam sobie dzisiaj, ale moze marsz jakis w zamian zalicze, Po wczorajszym mokrym wieczorze ze sniegiem paczki drzew zrobily sie wieksze i wkrotce bedzie zielono. Przyjemnego i zdrowego czwartku Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 11.04.19, 11:35 Witam... biorę się do pracy,bo się zasiedziałam.było słoneczko,ale się ulotniło. Z rana było na zerze,ma być aż 7 Nie lubię takiej przemiennej pogody,ale co zrobić. Idę dreptać po kuchni Dobrego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 11.04.19, 21:07 Witam Dopiero siadałam na chwilkę. Całe popołudnie wyczekalismy sie u weta. Psina ma naraeszcie zdjety gips i na szczęście jest okey z łapką. Usmiałam sie troche w domu bo mimo braku gipsu on chodzi z podkuloną łapką tylko od czasu do czasu stapą. Widac po nim,że jest szczęsliwy a weta lizał po ręce jak mu ten gips zdejmował. Pojutrze nareszcie będzie kąpiel. Została jeszcze sprawa ranki. Od 10 dni systematycznie robie sterylne opatrunki z aloesu. Wet nawet powiedział że dobrze to wygląda. W opatrunkach schodzi kroplami ropa , Moim zdaniem to sie oczyszcza i będzie powolutku dobrze. Jaga-pracus a w pracy zapomina,żeby zdrowie oszczędząc. Lusia jak zwykle tez ma plan zajęc i realizuje bez względu na pogodę. Dzisiaj u mnie zrobiło sie b.zimno ale po niedzieli zapowiadaja ocieplenie. To dobrze. Tez na kolejny tydzień to i tamto mi zostało do zrobienia oby zdrówko bylo. Dobrej Nocki wszystkim życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 09:33 Witam.... Od rana intensywnie slonce wkrada sie do salonu, az przysonilam zaslony coby znowu migreny nie wywolac. *Jaga pochlonieta juz przygotowywaniem menum na swieta, bedzie gwarno przy smakowitym swiatecznym stole. U mnie bedzie jak w kazda niedziele troche swiateczniej w roli glownej z jajkami. *maria88, juz lzej sie czuje i lepszym samopoczuciu bo pupilek bez gipsu chodzi i zakodowane ze lapke trzeba podkulic, mam nadzieje, ze ten stan szybko mu przejdzie, tylko zeby ta ranka sie w koncu zagoila. *Kendo, mimo chlodnego wiatru uskutecznia krotkie spacerki dla zdrowia i tak trzeba, bo ja rowniez tak robie. *Pia, pewnie na rowerze juz smialo rowerkuje po miescie, *Alfredka wypoczywa przed swietami, nabierajac sily dla swiatecznego stolu. *Xystos, jakos idzie okrezna droga do nas, widac poki co to mu nie po drodze. Przyjemnego piatku Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 09:56 *faktycznie *Jaga sie za kucharzenie wziela, nic dziwnego,jak rodzinka zawsze przy swiatecznym stole zbier, trzeba naszykowac smaczne menu... *maria pocieszajace wiesci nam zostawiasz, pieski wiedza,ze trzeba ladnie sie zachowac i podziekowac lekarzowi ladnie, teraz na lapke trzeba uwazc,coby z rospedu nie skoczyl z kanapi,bo oslabiona lapka.. raka zaczyna byc mniejsza,wiec cierpliwosci w leczeniu i wytrwalosci /zdrowia Tobie zycze, *Lusia jak zwykle z szydelkiem dni spedza, slicznie okna beda przystrojone, *Pia a to na pewno rowerkuje .. *Alfredka mamy nadzieje.ze cisnienie w normie i moze sie milo relaksowac... witajcie i miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 13:21 Witam,a jaka jestem zadowolona,że tyle już wykonałam pracy. Musiałam się śpieszyć przez oko,bo trzeba się będzie pilnować i oszczędzać. Najgorsze żeby nie schylać głowy przez długi okres W poniedz. oko,a we wtorek dwie kontrole chirurg i okulista. Xystosa ukradli Miłego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 16:18 nieukradli tylko Xystos się rozleniwił nawet do lekarza niechciał iść więc lekarz przyszedł do Xystosa cholerka jestem lepszy od Mohameta on musiał iść do Góry. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 20:08 O! to trochę niepokojące,a nawet bardzo.Złapałeś jakiegoś wiruska? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 12.04.19, 21:36 Heniek!!! zadnych wirusów !!! zabraniam !! ??? nie, ja nie krzyczę ... ja proszę ... pozdrów Panie TRZY ) Odpowiedz Link
xystos Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 12:30 alfredka1 12.04.19, 21:36 jaga_22 12.04.19, 20:08 żadnego wirusa tylko gikt-niemogłem chodzić więc po raz pierwszy w szwecji lekarz przyszedł do mnie, dostałem dziesięciodniową kjuracje a avis na szpitalne badanie przyjdą pocztą. Gikt to bardzo bolesna przypadłość ale można to zaleczyć. Miłego Łyk Endu Wam Życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 12:41 No i masz ,same zagadki,co to jest Gikt, i jeszcze mamy łyknąć Endu,ale jak miły to może być. Ani Lusi,ani Kendo co się dzieje??? Odpowiedz Link
xystos Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 13:22 polskiego tłumaczenia nieznalazłem tu szwedzki opis choroby sv.m.wikipedia.org/wiki/Gikt Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 14:30 To jest dna,mam ją od 20 lat,ale przyjmuję leki i patrzę co mogę zjeść i jakoś trzymam ją w szachu.A zaczęło się rzeczywiście od dużego palucha. Dieta i leki. zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,23173666,hiperurykemia-objawy-diagnoza-leczenie.html Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 16:49 Witam... dzisiaj z opoznieniem, od rana myslalam ze to niedziela, dopiero Kendo mi objasnila ze sobota...hhhiiii.... Chorobska sie nie pytaja czy ma przyzwolenie sie zasiedlic. Zauwazylam tez ze nie kazde jedzenie mi sluzy, ktore kiedys b.lubialam, i nie szkodzilo. Trzeba sie uczyc siebie caly czas i na wszystko uwazac w tym wieku. Mam nadzieje ze Xystos, szybko upora sie z niedomaganiami. Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 13.04.19, 19:40 to jest to-gikt próby wykażą w jak bardzo zaawansowanym stanie,ale boli jak Diabli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 09:03 Witam... Slonce pieknie swieci, ale zimno. Tak myslalam nad wielkanocnym menu, i ze sobie zakupilam 2 male sloiczki sledzi, ktorych nie powinnam jesc, ale po ich zjedzeniu bedzie scisla odpowiednia dieta. Mam w planach wpasc tylko na chwile do Kendo i chyba porowerkuje. Przyjemnej Palmowej Nedzieli Nam zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 09:05 puki co niedostałem skierowania do domu,ale w obliczu innych dolegliwości się tym nieprzejmije, boli jak Duabli ale od tego się nieumiera. Miłej Niedzieli Wam Życzę Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 10:43 xystos napisał: > puki co nie dostałem skierowania do domu, ale w obliczu innych dolegliwości się tym nie przejmuje, boli jak Diabli ale od tego się nie umiera. Myslisz o "domu opieki", gdzie od czasu do czasu robisz sobie odpoczynek? Bedac tam, nie bedziesz musial wzywac lekarza do domu, bo dostaniesz pomoc w dostaniu sie do lekarza w miescie. Ten ktory u Ciebie byl to chyba ten, ktory ma do Ciebie przyjechac w ramach prywatnego Alarmu? No i napisz, w ktorym miejscu usadowil Ci sie "gikt"... w duzym paluchu jak zwykle to bywa? . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 11:50 "Myslisz o "domu opieki", gdzie od czasu do czasu robisz sobie odpoczynek?" ten dom opieki dumnie zwący sie domem rehabilitacynym to nic innego jak przechowalnia trzeciej klasy w której na dodatek głodzą- połowa dania szpitalnego a opłata wyższa,skończylem z nimi,tezaz czekam na błonia niebieskie. Pzdr Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 13:04 xystos napisał: > ...przechowalnia trzeciej klasy w której na dodatek głodzą-połowa dania szpitalnego a opłata wyższa, skończylem z nimi, teraz czekam na błonia niebieskie. Jestes optymistycznie nastawiony ... ja bym najpierw typowala czysciec . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 13:17 Jesli jeszcze nie polozyles sie na odpoczynek po lunczu, to odpowiedz prosze na to, co pominales w poprzednim wpisie: Ten lekarz ktory byl u Ciebie, to chyba ten, ktory powinien do Ciebie przyjechac w ramach prywatnego Alarmu? No i napisz, w ktorym miejscu usadowil Ci sie "gikt"... w duzym paluchu - jak to zwykle bywa? Lekarstwa Ci na to pomoga, bo Jaga ma to od dwudziestu lat, a mimo tego czuje sie jak mlodka i robota pali sie w jej rekach! . . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 14:30 tak,arvode 147 kr. przyjdzie na fakturde z hämtjänsten, distrikt pielęgniarka przyjdzie za darmo by pobrać próby, następne udogodnienie ze strony apteki-mogą lewerować posortowane leki na dwa tygodnie,niewiem czy to coś bedzie kosztować. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 15:31 Odpisalam i mi zniknelo ... nie bede pisac jeszcze raz. A tu masz artykul o tym, jak szybko produkuja sie islamisci, siedmioro dzieci przez 7 lat. www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-har-dode-is-terroristernas-barn-traffat-sin-svenska-morfar . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 10:24 przykra sprawa,przy tak intensywnej reprodukcji rodzice mają zwyczaj zchodzić na serce,w ich przypadku było inaczej. ale dzieciaczki są szwedzkimi obywatelami więc mamy obiwiązek zciagnąć ich do domu i wyleczyć. zaplacimy za to Pia?,solidarnie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 09:06 Witam z rana,bo trzeba coś zrobić przed jutrem,choćby odkurzyć. Mam zamiar upiec zebrę,zamrożę i będzie na wszelki wypadek. Dzień ładny zaprasza do działania. Jak piesek Mario? Fajnej niedzieli i słoneczka życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 14.04.19, 09:08 Xystos,nie wiem gdzie Ciebie boli,ale ulgę daje zimny kompres. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 07:34 Witam... U Jagi kwiecie wiosennie na oknie sie prezentuje. Pija chyba juz doczekala sie odpowiedzi od Xystosa. Swieta coraz blizej, widac po ludziach odwiedzajacych centum i powracajacych z siatkami pelnymi do samochodow. Pogoda sprzyja na rowerkowanie i marsze co uskuteczniam ja sama. Mam nadzieje ze zdrowie nam dopisuje i swieta beda udane.... pogoda tez ma byc sloneczna. Zycze przyjemnego przygotowywania menu swiatecznego, Odpowiedz Link
kendo Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 08:04 witajcie, juz nowy tydzien zaczety.. *Lusia mam zamiar do miasta sie udac i tez moze z jakas siatka do samochodu wroce.... *Jagi kwiatki,jak zwykle kwitna nawet pelasia.. noca byl przymrozek-1,4 slonce swieci i na razie nie powiewa.. milego dnia i startu na caly tydzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 08:24 W Palmowej Niedzieli - wpis marii88, poczytalam, dalej boryka sie ze swoim pupilkiem, taka lapka po zdjeciu gipsu jest b.wrazliwa na zimo i obolala. Zycze wytrwalosci, cierpliwosci, idzie cieplo to wszystko bedzie lepiej i Twojemu zdrowiu zycze sily do dogladania Hakusia. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: -- KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 11:23 Hakusiowi i jego Pani serdeczności wiele ślemy .... A Wam kochane pogody ducha, miłych zakupów i słonka dużo do konca tygodnia . Uściski dla Henia od Wodnika !! ) Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 12:00 kendo napisała: > noca byl przymrozek -1,4 slonce swieci i na razie nie powiewa... W Malmö ostatni przymrozek byl w grudniu temperatura dzisiejszej nocy +2,5, a wieczorami potrafi byc + 8 i wiecej... Dzis jak zwykle pojechalam do centrum rowerem, bylo calkiem przyjemnie ... slonecznie i wiatru sie nie odczuwa - tak jak w poprzednie dnie. . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 15.04.19, 14:22 pojechałaś?,czy też poprowadziłaś rower do centrum? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 12:38 Heeeeeeeeeeeeeeel!!! czy wszystko w porządku ??? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 13:32 nie ma odzewu . Tłumaczę , że wszyscy zajęci przedświątecznie.. u nas pogoda piękna ale chłodno , na krzewach bzu juz pokazały sie lekko różowe pączki . Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 13:40 Witam.U mnie tzn u psiny nie wiele się zmienilo. Nie zauważam skoku w przód. Psina więcej poleguje i na łapke staje tylko czasem. Ranka jeszcze na opatrukach. Zastanawiam sie czy to wewnątrz psina nie ma jakiegos ropnia np. przy zębodole. Chociaz jak dotykam to nie wyczuwam a on nie zachowuje się tak jak by go cos bolało pod dotykiem poza tym co leczę.Dziękuje Wam Kochani że mnie wspomagacie dobrym slowem.Mam nadzieje że powolutku psina będzie na prostej.LUSIU karteczka śliczna i przemiły psiunek na niej - dziekujemy. ALFREDKO dziekujemy za miłe slowa. Zyczę udanych robótek przed świątecznych i żeby zdrówko było. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 17.04.19, 10:20 Mario daj Hakusiowi odemnie kilka soczystych lizków,myśle o nim codziennie. pozdrówka dla Was Dwojga Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 15:18 xystos napisał: > pojechałaś?,czy też poprowadziłaś rower do centrum? Przy lekkim wietrze jade na rowerze, a przy mocnym prowadze ... uzywam go zamiast rollatora Dzis pojechalam na rowerze 800 m do kolei podziemnej Triangeln. Stamtad biore zawsze winde, by zjechac dwa poziomy. Tym razem jechal ze mna jakis pan ... i tak sie na siebie zapatrzylismy, ze zadne z nas nie nacisnelo na guzik "Perony".... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 19:35 Wieczorowo witam... Od rana bylo troche roznie: stresat i w ogole. Z Kendo sie spotkalysmy, poznie z dawo nie widziana kolezanka, usiadlysmy przy kawie w przytulnej kawiarence, poznej juz pora lunchu, to tylko zesmy zmienily miejsce pobytu do restauracji i tak czas ucieka, jak ma sie przyjemnie w towarzystwie. Pozniej Kendo pojechala do domu i rozeszlysmy sie. Dziekuje za odwiedziny u nas. Przyjemnego wieczoru dla Nas zycze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 16.04.19, 22:22 xystos napisał: > zauroczył cię ten Pan? To bylo wzajemne zaurocznie, ktore skonczylo sie na niczym, bo Szwedzi z natury sa bardzo niesmiali ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 17.04.19, 07:43 Witam... Dzisiaj ma byc cieplutko ponad +10,oC, ranek widac byl zimny, widze jak ludzie poubierani pod sama brode cieplutko w szalikach. Zdrowej, przyjemnej srody Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 17.04.19, 07:44 witajcie, ech z moja obecnoscia ostanio na forumach .. jakos jak z rana sie nie wpisze to pozniej juz zmeczenie bierze gore .. *Alfredziu, dziekuje, wszystko w porzadku u nas, ciesze sie,ze i u Was jest OK, *Pia zauroczyla sie expresowo i oduroczyla, nikt nie podial inicjatywy , a szkoda na lato fajne wycieczki wspolnie mozna by bylo robic.. *lusia, zwabiasz buleczkami nowymi to sie zjawiam, zamrozilam ,sa pyszne,jak nasmaczniejsza chalka w prywatnej polskiej piekarni.wczoraj do "poduszki polowe z maselkiem zjadla" przyjemnie bylo z kolegowna,latem bedziemy musialy skorzystac z jej zaproszenia i wybrac sie w odwiedziny. *Mario, masz sie z psiunkiem, wiem,ze to jest meczaca opieka,dobrze,ze malutki to mozesz na rece wziasc,czy lepiej "operowac przy zmianie opatrunkow"szybkiej poprawy zycze i dzo glasko pozylam, pomysl,nasz drugi doberman byl operowany dwa razy na tylne kolano to dopiero mielismy klopot,ale jakos we dwoje na zmiany dalismy rade, za oknem slonecznie, prawie bez wiatru i zaraz na marsz sobie wyjde. a Wam zycze udanego srodka tygodnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 08:09 Witam.... Gdy w kwietniu słonko na dworze, nie będzie pustek w komorze. Wyjatkowo slonce nam przyswieca co dzien rano, w dzien bywa roznie, wczoraj bylo naprawde wiosennie cieplo, ze rowerkowalam bez zadnego okrycia na glowie, dzisiaj powtorze wycieczke ale do brzozowego lasku posluchac jak spiewaja ptaki, a ma byc cieplej. Zycze Nam przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 10:23 Witajcie... u mnie też pięknie wczoraj było ładnie,a dzisiaj jeszcze ładniej 18st. Koty już opanowały balkon. Nie mam pomyślunku co jeszcze mogę zrobić,może uszykuję koszyczek na święconkę. Miłego dnia. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 10:28 Przydalyby sie świeże wiklinowe gałązki .. pamietam jak z mamą "uplatałyśmy" koszyczki , całkiem ładne były Mamy wychodne , noga jeszcze boli ale nie jest źle Nie szalejcie na rowerach a przynajmniej po szybkiej jeździe nie rozpinajcie odziezy .. cmok cmok .. .. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 16:32 *Alfredziu, to byly ladne koszyczki uplecione , teraz w sklepch multum, rodzice sami nie byli nauczeni i nie ucza swych pociech,a to taka faja zabawa w wyplataniu nie tylko koszyczkow, *Jagusia cieszy sie ciepelkiem wraz z kociakami i mysli co dalej zobic, zamiast oszczedzac swe operowane oczka *Lusia rowerkuje i koncertow ptasich slucha a ja? marsz poranny zrobilam, po drodze do sklepu wstapilam, i w domku pracka sie zajelam. milego popoludnia zycze nawet nieobecnym Maria i Pia Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 21:59 Witam o póżnej porze. Dzień mi szybko uciekł. Zakupy, spacerek z psiną nawet 2 razy, opatrunki, kąpiele. Psina zaczyna lepiej chodzic ale jeszcze utyka. Natomiast z ranki znowu wyszła ropa. Popłakałam sie a potem pomyśłałam,że może za wczesnie oczekuję efektów i zrobiłam kolejny opatrunek. Zeby było do pary to sama zaczynam miec problemy ze swoim zdrowiem, Po świetach powinnam pójść do jakiegoś medyka. Odzywają mi się urazy powypadkowe. Kończe i zycze Dobrej Nocki. Xystosie Psinek juz śpi ale jutro go uściskam od Ciebie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 19.04.19, 00:05 maria88 napisała: > ... z ranki znowu wyszła ropa. Popłakałam sie a potem pomyśłałam, że może za wczesnie oczekuję efektów i zrobiłam kolejny opatrunek... Opatrunki pomoga pieskowi "jak umarłemu kadziło", kiedy infekcja i zrodło ropy lezy gdzies głeboko... Gdyby to było u człowieka, to lekarz najpierw by poszukał, skad i dlaczego wychodzi ropa, bo przeciez nie ze strupka! Kiedy czytam o tym "leczeniu", to az łapię się za głowę... . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 18.04.19, 23:46 alfredka1 napisała: > Nie szalejcie na rowerach, a przynajmniej po szybkiej jeździe nie rozpinajcie odziezy ... Nigdy nie jezdze szybko, bo nie mam roweru z 18-ma biegami, Kendo i Lusia tez nie maja, ale przy dzisiejszej slonecznej pogodzie i lekkim cieplym wiaterku wiele osob, w tym ja, zdjelismy kurtki i jezdzilismy z krotkimi rekawkami... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 19.04.19, 08:27 Witam.....swiatecznie z piekna sloneczna pogoda... *maria88, zrodlo tego strupka chyba lezy gdzies gleboko, sama sie stresesz cala ta sytuacja i zdrowie rowniez zaczyna Ci szwankowac. Zyce zdrowka dla Ciebie a dla Hakusia odpowiedniego weta, ktory by konkretnie podszedl do tej ranki, dobrze ze juz lapa zaczyna byc na chodzie. *Jagi Petronelka juz zarekwirowala domek i urzeduje na balkonie, wiosna widac juz kazdemu sprzyja. *Alfredko, jezdze tylko wydzielonymi sciezkami rowerowymi, przez przejscia ulica dla pieszych schodze z rower, ale nieprzewidzialnych kierowcow nigdnie nie brakuje?. *Pia, to u Was jest troche cieplej jak u mnie, ale tez przyjemnie sie rowerkowala moja stara sciezka. Zycze samch przyjemnosci na dzisiejsze swietodla Nas Wszystkich tutaj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 19.04.19, 19:02 Witajcie... Dziś zrobiłam seromak i piecze się sernik.To wszystko.Jak wróciłam od chirurga,to już było prawie południe. Moja Lenka chudziutka,niby jej nic nie dokucza,ale waży tylko 4kg. Hakusiowi nie może się zagoić.Mario,jeżeli masz możliwość innego weta, to może pokaż? przeczytałam Twój wpis z 14 kwietnia i brak odzewu, Może rzeczywiście trzeba pobrać wycinek i zobaczyć co to jest,czy masz się czego bać. www.pies.pl/2018/09/04/to-sie-czuje-przez-skore/ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 19.04.19, 19:21 Tak sobie myślę,a może Hakuś jest uczulony na kurczaki? albo co innego. Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN APRIL - 2019 19.04.19, 22:06 Raka nie podejrzewam ... to moze byc siedzace gleboko obce cialo, ktore drazni tkanke ...rezultatem jest infekcja i tworzy sie ropa. Maria kilkakrotnie otrzymywala rade, aby zmienic tego konowala na prawdziwego weterynarza, ale ona nie slucha ... jaga_22 napisała: >Ranka Hakusiowi nie może się zagoić. Mario, jeżeli masz możliwość innego weta, to może pokaż? > > www.pies.pl/2018/09/04/to-sie-czuje-przez-skore/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 07:10 Witam.... Jaga dobry link dla marii88 zamiescila, moze go poczta i to ja naprowadzi na dobre przedsiewziecie odnosnie Hakusia. www.pies.pl/2018/09/04/to-sie-czuje-przez-skore/ Pogoda nadal dopisuje wiec szykuje sie na rowerkowanie do centrum handlowego po ciemny winogron z Afryki bez pestek, ktory mi bardzo smakuje. Przyjemnej soboty i swiecenie jajejk w koszyczku zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 10:02 witajcie, jakos co drugi dzien chce mi sie na kompie pisac.. dni uciekaja, pogoda faktycznie cudowna, krotki marsz zrobilam i dobrze sie od razu czlek czuje.. *Mario a moze to od ktoregoz zabka ta ropa sie wydostaje pod broda?? zycze wytrwalosci iz drowia dla Was obojga *Alfredka dobre rady daje, nigdy nie rospinam skafandra po rowerkowaniu,coby sie nie zaziebic bo zawsze sie podpoce. *LUsi kurczaki cudasne wesolych swiat Odpowiedz Link
wodnik33 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 10:23 Drodzy przyjaźni nam i ludziom wszem ... milych, spokojnych Świąt życzę Wam ) niech wiosna przyniesie duzo zdrowia, radości i spokoju .. Roman-Wodnik z Szymkiem i Joanną Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 10:53 Miłego Świętowania. Mam jeszcze trochę do roboty i też mało zaglądam na komputer,tym bardziej, że muszę jeszcze dbać o nowe oko U mnie już święconka w domu. Odpowiedz Link
wodnik33 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 11:43 Zamówiłaś plebana ?? świetny pomysł. Bezie rodzinne czy sąsiedzkie święcenie ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 20.04.19, 13:29 Święcone jak zwykle było w kościele ,ale już powyjmowałam z koszyczka. Były 2 jaja,pieprz z solą,kiełbaska,chleb i kurczaczek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 21.04.19, 08:57 Switecznie witam Nas tutaj Wszystkich... Dziekuje za zyczenia swiateczne oraz piekne fotki z nimi zwiazane. Tutaj pogoda dopisuje dla wszystkich jak nigdy. Zycze Nam przyjemnego swietowania. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 21.04.19, 09:17 Witam Świątecznie i życzę miłego biesiadowania przy wigilijnym stole Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 21.04.19, 11:39 jaga_22 napisała: > Witam Świątecznie i życzę miłego biesiadowania > przy wigilijnym stole > > przy wigilijnym stole?? a moze przy Wielkanocnym? Jagusia piekne koszyczki swiecone pokazala i ufarbowane jaja, nawet Wodni przybyl do Nas z Wielkanocnymi zyczeniami, zawsze to milo,kiedy sie wie,ze jestesmy pamietani, Wodniku icala rodzinka Twoja , tez zyczymy duzo zdrowia i przyjemnych wielkanocnych sw. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 21.04.19, 16:55 Hahaha... wazne,że jadło Wielkanocne Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 22.04.19, 07:13 Dzisiaj Lany Poniedziałek więc czas otworzyć butelkę dobrego Wina ..i polewać. Radosnego Śmingusa Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 22.04.19, 09:59 witajcie , jeszcze swieta trwaja, piekna pogoda,ale powiewa.. *Xystos lany poniedzialek uczki polewaniem wina do obiadu, *Jagusia nas z dzbana/wiadra polwea woda, zamiesciala sliczne zdjecia zwierzatek milujaych sie od razu humorek sie poprawia.. milej kontynuacji wielkanocnej zycze Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 23.04.19, 17:38 popoludniow sie witam, slonecznie za oknem ale okrutnie wieje, ze brzoza niemal na ziemie sie kladzie, dopelnilam zapasy do lodowki, bedzie znowu co zajadac.. milego popoludnia i wieczoru Wsiem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 23.04.19, 21:44 Od rana mialam takie dobre checi pozyc,???... a sztorm przywial migrrreenneee... niestey, z blyskami w oczach, musialam szukac jak nigdy ciemnego pokoju zeby przeczekac atak. I to b.b. jaskrawe slonce przy tym sztormie. Nie pomogly kiszone ogorki i jogurty, wpomagalam sie tabletkami, Teraz, jako tako?, moze jutro nie bedzie powtorki.??? Spokojnej nocy Nam zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 24.04.19, 08:34 Witam... Ten tydzien bedzie krotki, albo dlugi, to juz srodek tygodnia, widac na zjeciach zamieszczonych Jagi, ze przyjaznie moga byc rozne, jak sie wszyscy rozumieja. Dalej wieje, ale chyba juz nie tak mocno jak wczoraj i chlodno. Przyjemnej srody Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 24.04.19, 08:41 *Lusia, ze tez musi Cie dopasc to "badziewie" mam nadzieje,ze dzis chyba duzo lepiej, tu slonecznie, ale wieje tak mocno jak wczoraj,tylko chyba w porywach, bo brzoza sie slania z odpoczynkami, zdrowka i milej srody... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 24.04.19, 13:13 Witam... myślałam,że dziś będzie ładniej,bo zapowiadali 20 st. a jest 17 Za to pranie wczoraj wyschło w trymiga.Jest po prostu zimno przy dużym wietrze. Życzę lepszego samopoczucia i bez migreny. Komputer na razie ograniczam . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 25.04.19, 08:01 Witam... Nie tylko Jaga myslala ze bedzie ladna pogoda u niej wczoraj, bo u mnie bylo z rana slonecznie przy silnym zimnym wietrze. Dzisiaj ma byc podobnie, ale mimo wszystko zamkne drzwi od zewnetrznej strony. Przyjemnego czwartku Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 25.04.19, 16:59 ee tam, dzis cieplutko z delikatnym wiatrem, *Jagus, masz racje oszczedzaj zdrowko-slepka, mnie dzis paznokcie bola i cale dlonie a nic w sumie ciezkiego nie robie.. milych chwilek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 25.04.19, 17:35 Trochę posiedzę i oczy szczypią jak wezmę kropelki.Dopiero 10 dni , a powinno być 2 tyg. bez komputera. Czytam w internecie bez okularów,bo jeszcze ich nie mam i jest dobrze.Przynajmniej oczy mi się udały Trochę wiatr zelżał,ale czy jutro nie będzie wiało? jest ciepło,ale nie pada. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN APRIL - 2019 26.04.19, 05:17 w tej chwili +1C a ma ich być +19*C jest mgliśie i tak ma być resztę dnia chłopi są zadowoleni z takiej pogody- wszystko rośnie że aż słychać. Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 26.04.19, 08:58 *Jagus to dobra wiadomosc,ze slepka "sie udaly" oczywiscie jak po kazdym "cieciu" wszystko musi sie w swoim takcie zagoic, to wtedy nawet bedziesz widzie co sasiad na przeciwko w bloku w garze miesza... Xystos mgly juz niet, slonce prazy,wiec bedzie ciepelko, brzoza tylko delikatnie witkami macha.. ciepelka i milego piatku zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 26.04.19, 11:02 Witam.. bedzie dzisiaj upalnie, wiaterek jak na razie slabiutki wybieram sie rowerkowac, rozwiesze pranie, sprawdze jeden sklep co przyslali bonifikaty, zjem obiadek i w plener, ptaszki sie rozspiewaly, tez pogoda im sluzy, a na jutro zapowiedzieli dessszzcczz, jest potrzebny bo b.b. sucho. Pia, chyba sie juz opala nad morzem. Maria88, trudzi sie ze swoim pupilkiem i reperuje swoje zdrowko. Przyjemnego piatku Nam zycze z wypelnionymi planami, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 26.04.19, 16:21 Witam... coś się działo z komputerem,bo nie chciało mi pisać,ale też dziś późno wróciłam od lekarza,było dużo ludzi,czekałam 3.5 godz. Jest bardzo gorąco u mnie 28st w cieniu.Lekko się ubrałam,a włosy z tyłu miałam mokre.Od jutra ma być już chłodniej. Miłego popołudnia Bez kwitnie w kwietniu ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 26.04.19, 17:55 "... w maju gdy kwitna bzy ..." Tak bylo za moich czasow . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 27.04.19, 11:57 *Pia tu tez w maju zawsze moje bzy kwitly.. poniewaz w kwietniu letnio z aura,wiec wegetacja przyspieszona, dzis noca i obecnie popaduje sliczny rzesisty deszczyk, co miedzy kropelkami i w sloncu do sklepu skoczylam po nogi indycze na jutrzejszy obiad *jaga jeszcze po lekarzach odwiedziny robi.. *maria tez z psiunkiem, *lusia porowerkowala, milej soboty zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 27.04.19, 12:14 Miło by było gdyby pogoda się nie popsuła. Wychłodziło się,a rano jeszcze było 24st,teraz 18 i wietrznie. Koty też już w domu siedzą. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 27.04.19, 12:30 o,i Jagusia sie przywitala sobotni z kwitnacym balkonem, miejmy nadzieje,ze w domowych pieleszach jest cieplo i milo Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 27.04.19, 12:41 "Jak przygoda, to tylko w Warszawie, w Warszawie, Jak Warszawa to w maju, gdy kwitną bzy A jak tańczyć, to tylko walczyka w Warszawie, A jak walczyk, to z panną taką jak ty!" . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 27.04.19, 14:08 Witam... Pia, wziello Cie na sentymenty?... Jagi Pelasie juz na balkonie, to chyba morzow nie bedzie? Ja wykorzystalam przerwe miedzy opadami deszczu i pomaszerowala, bo szkoda bylo mi roweru zablocic. Przyjemnego popoludnia i wieczoru Nam zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 28.04.19, 09:51 Witam... Padalo wczortaj prawie caly dzien i wnocy, pada rowniez teraz, deszcz jest potrzebny dla roslinek i oczywiscie oczyscil troche powietrza?... Zycze Nam przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 28.04.19, 10:24 heeeeeeeee,Pia nam zapiewala nstalgicznie... pamietam ta piosenke...czy to nie M.Fog spiewal?? witajcie Zalogo, no zbliza sie tu powitanie wiosny 30 kwietnia,wiec deszczy /chlodzi. ciepelka jednak zycze i zdrowka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 28.04.19, 11:57 W tym mieście codziennie od rana przeżywasz to samo, co krok: zdumienie, ulica nieznana, olśnienie, nieznany ci blok. Dziś rano twe dłonie dziewczęce mieszały i wapno i piach. Wieczorem olśnienie w kwiecistej sukience ładna jesteś jak, ładna jesteś jak... ach! Jak przygoda, to tylko w Warszawie, w Warszawie, jak przygoda to w maju, gdy kwitną bzy. A jak tańczyć, to tylko walczyka w Warszawie, a jak walczyk, to z panną taką jak ty! Królu Zygmuncie! Powiedz nam czyś widział Warszawę tak piękną jak dziś? Jak przygoda, to tylko w Warszawie, w Warszawie, jak przygoda, to z panną taką jak ty! Krakowskie Przedmieście ku schodom, ku schodom ruchomym i w dół. Przygodo, warszawska przygodo, gdzie szukać cię, jeśli nie tu. Na rynku przygrywa muzyka, do tańca podaje nam takt, to grają, chodź, prędzej, naszego walczyka. Jak przygoda, to... Jak przygoda, to... ach! Jak przygoda, to tylko w Warszawie, w Warszawie, jak przygoda to w maju, gdy kwitną bzy. A jak tańczyć, to tylko walczyka w Warszawie, a jak walczyk, to z panną taką jak ty! Królu Zygmuncie! Powiedz nam czyś widział Warszawę tak piękną jak dziś? Jak przygoda, to tylko w Warszawie, w Warszawie, jak przygoda, to z panną taką jak ty Irena Santor - Jak przygoda to tylko w Warszawie Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN APRIL - 2019 28.04.19, 19:48 kendo napisała: > heeeeeeeee,Pia nam zapiewala nstalgicznie... > pamietam ta piosenke...czy to nie M.Fog spiewal?? www.dailymotion.com/video/x26p0hr PS. Video przeslane przez Jage nie otworzylo mi sie ... . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 29.04.19, 09:22 mi otworzylo,, witajcie z nowym dniem nowego tygodnia, sloneczko po dwoch deszczowych dniach zaczyna ogrzewac nas.. milego dzionka i udanych planow. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 29.04.19, 10:04 Witam... Prawda Kendo, slonce dzisiaj nas rozpieszcza po deszczowych chwiach, ktore nie zaklocily naszeg swieta, po wczorajszym przyjeciu trzeba zgubic troche kalori i przeleciec po miescie?...hhhiihhaaa... Wybieramy sie razem na maly rekonesans co w modzie nowego, ale nic nie dokupujemy, obiecujemy sobie, bedziemy kombinowac to co mamy. Przyjemnego poniedzielku i calego tygodnia Nam zycze, to juz bedzie i nowy miesiac Maj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 29.04.19, 15:01 Miłego oglądania,nie lubię oglądać jak wiem,że nie kupię. Oglądam wystawy jak kręgosłup zbytnio rozboli Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 29.04.19, 20:00 witajcie wieczornie, u Jagi juz iscie zieleniasto, my tez mamy juz zelonosci w kolo, nic nie kupily,pare buto przymierzyly i jedna bluzke... milego wieczoru, Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN APRIL - 2019 30.04.19, 09:17 witam porannie ze sloneczna pogoda, i takowej Wszystkim zycze, miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KWIECIEN APRIL - 2019 30.04.19, 09:23 Witam.. Taka piekna soczysta i zdrowa zielen, jeszcze nie zakurzona na Jagi fotce. U mnie tez juz zywoploty zielone i zaczynaja kwitnac, po deszczu dubelt wszystko uroslo, kaczki wysiaduja, same kaczory w kanale i malym parku, ptaki pieknie spiewaja, a szczegolnie szpaki juz chyba kolo swoich gniazdek dla samiczek koncertuja. Czekam na slowiki ktore w polowie maja slysze. Wiosna z piekna sloneczna pogoda co w tym roku dla mnie uciazliwe, bo moje oczy zle znosza to slonce, mimo ze mam ciemne okulary. Chyba wiek ... ma swoje prawa?... ale jakie???... Zycze nam przxyjemnego wtorku ze sloncem nad glowami. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN APRIL - 2019 30.04.19, 12:33 Słonko niezbyt mocne,ale gdyby nie wiatr,to by było dużo lepiej. Już zaczynają kwitnąć kasztany. Odpowiedz Link