Dodaj do ulubionych

muzyka lagodzi obyzaje 3

15.02.21, 19:48
forum.gazeta.pl/forum/w,11086,11501462,11501462,Muzyka_lagodzi_obyczaje_.html?s=2
watek zalozony byl zalozony przez Kallisto,

kiedy w Tv/radio nic ciekawgo nie ma dla mnie
wyszukuje na Youtube dla siebie muzyke..
Obserwuj wątek
    • kendo Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 15.02.21, 20:04
      piosenki Leonard Cohen
      w wykonaniu polskich wykonawcow

www.youtube.com/watch?v=KKEPO2NaUeE - Niebieski prochowiec

www.youtube.com/watch?v=PR4gAFCGH6Y -Alleluja

www.youtube.com/watch?v=LDyv1N8tEM0 -Wspomnienia
      • lusia_janusia Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 15.02.21, 22:28
        Tekst po Polsku ;Aleluja
        www.youtube.com/watch?v=4Zt6YqjkS6A
        Najbardziej podoba mi sie wykonanie ubieglorocznego uczestnika CASPAR - iDOL 2020
        Za to wykonanie dostal najwyzsze pochowaly.

www.youtube.com/watch?v=gOEp8t9y_J8
        • kendo Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 16.02.21, 09:37
          tak ,wczol sie w tekst,
          dramatycznie to odspiewal..
          • kallisto Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 17.02.21, 19:26
            Uwielbiam Cohena jego glos i wykonanie. Nikt nieczadpuewa tak jak on, trudno idealnie podrobic oryginal. Sluchajac jego wykonania zawsze puszczam glosno az to poczucia dreszczy na ciele.
            • kendo Re: Chris De Burgh -Lady In Red 28.02.21, 14:34

Dama w czerwieni

Nigdy nie widziałem, byś była tak śliczna jak tej nocy
              Nigdy nie widziałem, byś świeciła tak jasno
              Nigdy nie widziałem tylu mężczyzn proszących Cię o taniec
              Szukają małego romansu, dajesz im pół nadziei
              Nigdy nie widziałem tego stroju, który nosisz…
              Lub [tych] pasemek w twoich włosach , które łapią [światło] twoich oczu!
              Byłem ślepy.

Dama w czerwieni tańczy ze mną… policzek w policzek
              Nie ma tu nikogo, tylko ty i ja. Tu chcę być
              Ale ledwo znam tę piękność u mego boku.
              Nigdy nie zapomnę, jak wyglądasz tej nocy

Nigdy nie widziałem, byś wyglądała tak przepięknie, jak wyglądałaś dzisiaj.
              Nigdy nie widziałem, byś świeciła tak jasno; byłaś niesamowita…
              Nigdy nie widziałem tylu ludzi chcących być u twego boku
              A kiedy obróciłaś się do mnie i uśmiechnęłaś się, zaparło mi dech.
              Nigdy nie miałem tego uczucia…
              Uczucia kompletnej i zupełnej miłości, jaką czuję tej nocy

Dama w czerwieni tańczy ze mną… Policzek w policzek
              Nie ma tu nikogo, tylko ty i ja. Tu chcę być
              Ale ledwo znam tę piękność u mego boku.
              Nigdy nie zapomnę, jak wyglądasz tej nocy

Dama w czerwieni…
              Moja damo w czerwieni, kocham cię
              Dama w czerwieni…
              Moja damo w czerwieni, kocham cię.

www.youtube.com/watch?v=aPL4EyRAz54&feature=emb_logo
              • kallisto Re: Chris De Burgh -Lady In Red 28.02.21, 14:38
                Piekne slowa. Lubie Ch. De Burgha. Pozniej wlacze dla przypomnienia.
                • lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 19:52
                  Dzisiaj u nas o godz, 20 final festiwalu krajowego,
                  ktora piosenka bedzie brala udzial i reprezentowala
                  kraj w Europejskim Festiwalu Piosenki w Maju w Rotterdam.

Tez w Polsce mieliscie ta atrakcje do ogladania i sluchania?.
                  • kendo Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:29
                    wlasnie ogladam z laptopem na kolanach,
                    jak do tej pory nic mi sie podoba,
                    Dane zmienil napisy na kartonach,
                    w pierwszej edycji byly ponapisywane nr.tel.do jego dziewczyny,
                    no ale zobaczymy na koncu,
                    kogo ludzie wybiora,ja nie mysle glosowac..
                    • kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:34
                      Lusiu jest cos chyba w stylu interwizji. Tez sa eliminacje w kraju, a potem na festiwalu europejskim. Nawet nie wiem kto w tym roku startuje w eliminacjach. Ogladam festiwal choc szczerze mowiac malo ktore wykonanie mi sie podoba.
                      • kendo Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:48
                        obecnie ,jest bardziej widowiskowe/wyszukane kreacje,
                        a nie jak kiedys,
                        fryzura prosto od fryzjera/dluga kiecka ,
                        spiewalo sie w jezyku danego kraju,
                        obecnie niemal wszystko po angielsku,,

ze wzgledu na pandemie,
                        jakos tak dziwnie sie odbiera calosc programu..
                        • lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 13.03.21, 22:33
                          static.cdn-expressen.se/images/bc/ee/bcee1bee7d2b43afaf46d057a4f64986/16x9/640@60.jpg
                          Tusse 19 lat, zebral nawiecej glosow od zagranicznych
                          jurorow i publika Szedzka tez go polubila, 2 lata temu wygral
                          "Idola", bedzie reprezentowal Szwecje w maju w Rotrerdamie
                          • lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 09:45
                            www.youtube.com/watch?v=qYcSLxCwfNE
                            tlumaczylo google

W deszczu jest ogień
                            I czuję twój ból
                            Kolory zmian
                            Nie pozwól im się powstrzymać
                            Nie pozwól im się powstrzymać
                            Strzelaj jak gwiazda
                            Gwiazdą, którą jesteś

Nie możesz nas teraz powstrzymać, zapomnij o hejterach
                            Wstań i żyj i spraw, by miało to znaczenie
                            W życiu jest coś więcej, więc śmiało, zaśpiewaj to

Czy słyszysz milion głosów
                            Wołasz w deszczu?
                            Wiesz, że mamy milion wyborów
                            Więc wyjdź i pozwól mu padać

Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów

Czy ich słyszysz?
                            Czy ich słyszysz?

Czy słyszysz milion głosów
                            Wołasz w deszczu?
                            Wiesz, że mamy milion wyborów
                            Więc wyjdź i pozwól mu padać

Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów, głosy
                            Czy ich słyszysz?
                            Milion głosów
                            • kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 11:01
                              Mlody chlopiec, nie zle mu szlo aczkolwiek wykonanie jak tysiaca innych. kolorowy do przesady. Po co facetowi rozowy stroj, cyrkoniowa kolia, pierscionki i malowane pazury? Czy facet nie moze byc facetem? Takie image oryginalne ale meskie stroje tez sa oryginalne nie koniecznie wsciekle pink i swiecidla pod szyja.
                              • lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 11:47
                                Kalisto, Tusse wroza kariere artystyczna, urodzil sie
                                w Kongo Kinshasa, do Szwecji przyjechal jako dziecko
                                wojny, adoptowany do rodziny Szwedzkiej.

Teraz artysci musza sie wyrozniac ze wszystkimi akcesoriami,
                                co kiedys nie bylo do pomyslenia, zeby kobiety(mloda piosenkarka) wyszly na scene w figach przykrytych tylko muslinem nie patrzac na swoj wyglad zewnetrzny.

www.youtube.com/watch?v=fjvVnzS6lhw

Ta grupa 3 kolorowych w ubieglym roku miala prezentowac Szwecje
                                na miedzynarodowym festiwalu, ale pandemia nie pozwolila, w tym roku
                                brala rowniez udzial i uplasowala sie na 3 miejscu.
                                • kendo Re: Eurpejski festival piosenki 2021 15.03.21, 08:57
                                  Handel bedzie kwitl,
                                  mlodziez zacznie kupowac to co Tusse nosi,
                                  podoba mi sie jego barwa glosu,
                                  zaspiewal utwor,jak by juz byl od dawna profesjalnista,
                                  dopiero konczy gimnazjum.
                                  • kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 2021 15.03.21, 17:11
                                    Jak to gimnazjum? W wieku 19 lat?
                                    No niech mu sie poszczesci byleby jego stylisci nie zrobili z niego eunucha.
                                    • lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 16.03.21, 08:19
                                      Kallisto, u nas po podstawowej szkole 9 klas obowiazkowa, gimnazja nazywaja sie
                                      (odpowiedniki ogolniakow itp w Polsce)
                                      • kendo Re: Eurpejski festival piosenki 2021 16.03.21, 10:17
                                        *Kallisto,
                                        chyba nie zrobia z niego "dziewczyny"
                                        to trzeba miec chyba w genach,lub cos w muzgu,

a ubieraj go ladnie pod wywiady,
                                        akuratnie tak jak by elitarna mlodziez chcial sie ubrac i wyrozniac od gololu..
                                        • kendo Re: watro posluchac 20.03.21, 19:32
                                          lubie ich sluchac

www.youtube.com/watch?v=N7c_fggO240
                                          i jeszcze to,
                                          www.youtube.com/watch?v=oWmEY2Hjwvs
                                          • kendo Re: watro posluchac ABBA 10.09.21, 15:13
                                            www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/qWJKme/abba-lyssnandet-har-okat-med-230-procent
                                            po 40 latach milczenia
                                            ABBA nagrala dwie piosenki,
                                            w listopadzie wyjdzie nowy ich album,
                                            • kendo Re: watro posluchac ABBA 05.11.21, 12:55
                                              www.svt.se/kultur/abba-album-voyage-tali-da-silva-recension-svt-kultur
                                              tak wygladaja obecnie
                                              dzis zostal wydany nowy album w ich wykonaniu

www.svt.se/kultur/agnetha-faltskog

przygotowuja nowy album
                                              www.svt.se/kultur/abba-ryktena-far

zdania podzielone na temat nowego wykonania,
                                              www.svd.se/rolling-stone-hyllar-abba--guardian-sager-nej-tack

Voyage album pozegnaly,
                                              i jak by udowodniony,ze ABBA jest najlepsza
                                              www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/a/Wj8Bqg/voyage-ar-ett-farval-som-visar-varfor-abba-var-bast

probki z albumu
                                              stare przeboje przerobione..
                                              www.youtube.com/watch?v=sRe-Xek_TFg

przeboj... www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s
                                              • lusia_janusia Re: watro posluchac ABBA 06.11.21, 08:28
                                                Nie wiem czy mi sie to podoba, moje uszy
                                                przyzwyczaily sie do starych wykonan.
                                                • kendo Re: watro posluchac ABBA 06.11.21, 09:24
                                                  Lusia,
                                                  te nowe to przerobka niektorych starych,
                                                  ale jedna maja co mi sie podoba,
                                                  Agneta niemal solo spiewa,
                                                  nie moge znalesc na Yotubie...
                                                  • kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowaniach" 16.02.22, 16:28
                                                    www.youtube.com/watch?v=jrk-xV3hfe8
                                                    swietne wideo

www.youtube.com/watch?v=0hDQWpA0lNc
                                                    moze komus pomoze??
                                                  • kallisto Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowaniach" 17.02.22, 16:15
                                                    Posluchaj w domu. Siedze w kantoru serwisu wulkanizacyjnego. Cieplutko, milo i kola zmieniają miejsce.
                                                    Kiedys czlowiek sam silowal sie przy wymianie. Dzisiaj robia to za nas serwisy.
                                                  • kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 17.02.22, 18:28
                                                    a na kawke tez prosza i ciasteczko,
                                                    tu tak na kazdym takim warsztacie ..
                                                  • kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 07:50
                                                    www.youtube.com/watch?v=4zAThXFOy2c

slowa o whisky
                                                    ale muzyka /gitara basowa super dla mnie dzis na wstawanie z lozeczka w tym rytmie,
                                                    nieraz slowa sa Ok a podklad muzyczny do kitu,
                                                    a w tym wypadku muzyka jak dla mnie na dzis

tekst
                                                    Kiedyś spędzałem noce w barze
                                                    Alkohol był jedyną miłością, jaką znałem
                                                    Ale ty uratowałeś mnie przed dosięgnięciem dna
                                                    I przywrócił mnie z bycia zbyt daleko
                                                    Jesteś gładki jak whisky z Tennessee
                                                    Jesteś słodka jak truskawkowe wino
                                                    Jesteś tak ciepły jak kieliszek brandy
                                                    I kochanie, cały czas jestem naćpany twoją miłością
                                                    Szukałem miłości we wszystkich tych samych starych miejscach
                                                    Okazało się, że dno butelki jest zawsze suche
                                                    Ale kiedy otworzyłeś swoje serce, nie zmarnowałem go
                                                    Bo nie ma nic takiego jak twoja miłość, która mnie podnieca
                                                    whisky z Tennessee
                                                    whisky z Tennessee
                                                    whisky z Tennessee
                                                    whisky z Tennessee
                                                  • kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 07:58
                                                    www.youtube.com/watch?v=7DvJ982ePjQ

naszlo mnie dzis na te dzwieki
                                                  • kallisto Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 10:26
                                                    Kendo takie songi bardzo uspokajające, piękne.
                                                    Jedno mnie zadziwia, whisky Ci się marzy?😂
                                                  • lusia_janusia Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 11:19
                                                    Ta muzyke mozna sluchac juz po przepracowanym dniu lub calym
                                                    tygodniu, odpreza, nastraja, i plywa sie w oblokach, do nastepnych
                                                    dni z wypelnionymi planami,?
                                                  • kendo Re: Eurovision 2023 14.05.23, 09:34
                                                    Loren po 11 latach wygrala song kontest

FAKTA: Hela resultatet

1. Sverige, 583

2. Finland, 526

3. Israel, 362

4. Italien, 350

5. Norge, 268

6. Ukraina, 243

7. Belgien, 182

8. Estland, 168

9. Australien, 151

10. Tjeckien, 129

11. Litauen, 127

12. Cypern, 126

13. Kroatien, 123

14. Armenien, 122

15. Österrike, 120

16. Frankrike, 104

17. Spanien, 100

18. Moldavien, 96

19. Polen, 93

20. Schweiz, 92

21. Slovenien, 78

22. Albanien, 76

23. Portugal, 59

24. Serbien, 30

25. Storbritannien, 24

26. Tyskland, 18

nie ogladalam calosci,bo byl inny film,ktorego nie widzialam,
                                                    mile zaskoczenie o poranku
                                                    www.youtube.com/watch?v=BE2Fj0W4jP4
                                                  • kendo Re:na dobranoc 13.04.24, 23:30
                                                    www.youtube.com/shorts/0aJS1-Ta_nM
                                                  • kendo Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 24.07.24, 09:51
                                                    pozyczylam od Jagusi ten link

www.youtube.com/watch?v=bQ-e4bAtsz0&t=201s
                                                  • lusia_janusia Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 24.07.24, 12:14
                                                    Rodza sie ludzie z roznymi talentami, ten chyba baryton
                                                    tak sie okresla jego chyba glos.
                                                  • kallisto Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 10:57
                                                    Wyczytałam, że to tenor liryczny.
                                                    Śpiew operowy o głosie tenorowym to wiedziałam, liryczny to chyba jego styl śpiewania, jakies liryki, wierszyki poezja?
                                                  • lusia_janusia Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 11:06
                                                    Tenorem byl Kipura, ale glos Piotra Belczara mi go nie przypomina
                                                    do minionej slawy.
                                                  • kallisto Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 11:12
                                                    Lusiu, tamtejsi, międzywojenni artyści byli zupełnie inni z urody, z głosu, z obycia.
                                                    Kiedy oglądam filmy nakręcane tuż po wojnie to nijak dzisiejsi faceci nie są tacy jak tamtejsi. Wydaje mi się, że gwara była inna nie patrząc nawet na regiony była różna od dzisiejszej.
                                                  • kendo Re:Lady Gaga 28.07.24, 21:25

www.youtube.com/shorts/9UVK_kZCyWQ
                                                  • kendo Re:Delilah 13.07.25, 13:21

www.youtube.com/shorts/gEL2EuAJIFQ
                                                    pamietacie,?
                                                    Tom Jones
                                                  • kallisto Re:Delilah 13.07.25, 13:57
                                                    Delilah, oczywiście że pamiętam. Wielu naśladowało jego utwór. Zastanawia mnie czy to ten sam Tom Jones, który śpiewał Sex bom?
                                                  • lusia_janusia Re:Delilah 13.07.25, 14:54
                                                    Tak Kallisto, to on spiewa ta piosenke.
                                                  • kallisto Re:Delilah 02.08.25, 21:55
                                                    Popatrzcie co działo się na scenie, wspaniały wesoły koncert. Zespół śpiewał światowe utwory Abby, Bee Gees, M. Jacksona, Brayana Adamsa, utwory włoskie i Delailę.
                                                  • lusia_janusia Re:Delilah 02.08.25, 22:39
                                                    Kallisto milo spedziliscie czas,
                                                    A zespol byl rodem z Polski?.
                                                  • kallisto Re:Delilah 02.08.25, 22:55
                                                    Lusiu, Ulrainski zespół.
                                                  • kendo Re:Delilah 03.08.25, 12:35
                                                    o,maja ciekawe utwory do zareprezetowania,
                                                    tu co rkou przyjezdzali zorganizowani autokarem i dawali koncerty w roznych punktach/parkach/domach starcow za darmo,
                                                    niektore piosenki ABBY falszowali,albo celowo tak sobie zmienili melodyjnie.
                                                  • kallisto Re:Delilah 03.08.25, 16:20
                                                    Wiesz Kendo bo te co CH śpiewanie dalekie od oryginału. Dlatego nie lubię utworów odtwarzanych przez innych wykonawców ale poszłam dla samego posłuchania orkiestry.
                                                  • kendo Re:George Michael 01.12.25, 12:30
                                                    www.youtube.com/shorts/qwcXT_ODf6s
                                                    www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ&list=RDizGwDsrQ1eQ&start_radio=1
                                                  • kallisto Hrabina Marica 10.01.26, 23:32
                                                    Dziewczynki, jaki piękny występ, sztuka, balet, teatr miks stylów, miks artystów, artyzm sceniczny, coś niesamowitego! Nasza wnuczka ocenila tę sztukę wciskali od 1-10 na maksa!!! Musiało bardzo jej się podobasz a wlasciwie była zachwycona i już chce iść na kolejną operetkę. No jestem pod wrażeniem a miałam obawy czy przypadnie jej do gustu taka forma artystyczna. Na szczęście tak.
                                                    Kilka zdjęć z zamku przepięknie oświetlonego gwiazdami, taras przy wejściu i kamienica zimą.
                                                  • kendo Re: Hrabina Marica 11.01.26, 11:13
                                                    Kallisto same wejscie na obejrzenie operetki jest bajeczne,
                                                    od samego pierwszego wrazenia fantazja na wysokich "obrotach"
                                                    wspaniale,ze polubila wnusia,bedzie tesknic do nastepnego przedstawienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka