kendo 15.02.21, 19:48 forum.gazeta.pl/forum/w,11086,11501462,11501462,Muzyka_lagodzi_obyczaje_.html?s=2 watek zalozony byl zalozony przez Kallisto, kiedy w Tv/radio nic ciekawgo nie ma dla mnie wyszukuje na Youtube dla siebie muzyke.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 15.02.21, 20:04 piosenki Leonard Cohen w wykonaniu polskich wykonawcow www.youtube.com/watch?v=KKEPO2NaUeE - Niebieski prochowiec www.youtube.com/watch?v=PR4gAFCGH6Y -Alleluja www.youtube.com/watch?v=LDyv1N8tEM0 -Wspomnienia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 15.02.21, 22:28 Tekst po Polsku ;Aleluja www.youtube.com/watch?v=4Zt6YqjkS6A Najbardziej podoba mi sie wykonanie ubieglorocznego uczestnika CASPAR - iDOL 2020 Za to wykonanie dostal najwyzsze pochowaly. www.youtube.com/watch?v=gOEp8t9y_J8 Odpowiedz Link
kendo Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 16.02.21, 09:37 tak ,wczol sie w tekst, dramatycznie to odspiewal.. Odpowiedz Link
kallisto Re: muzyka lagodzi obyzaje 3 17.02.21, 19:26 Uwielbiam Cohena jego glos i wykonanie. Nikt nieczadpuewa tak jak on, trudno idealnie podrobic oryginal. Sluchajac jego wykonania zawsze puszczam glosno az to poczucia dreszczy na ciele. Odpowiedz Link
kendo Re: Chris De Burgh -Lady In Red 28.02.21, 14:34 Dama w czerwieni Nigdy nie widziałem, byś była tak śliczna jak tej nocy Nigdy nie widziałem, byś świeciła tak jasno Nigdy nie widziałem tylu mężczyzn proszących Cię o taniec Szukają małego romansu, dajesz im pół nadziei Nigdy nie widziałem tego stroju, który nosisz… Lub [tych] pasemek w twoich włosach , które łapią [światło] twoich oczu! Byłem ślepy. Dama w czerwieni tańczy ze mną… policzek w policzek Nie ma tu nikogo, tylko ty i ja. Tu chcę być Ale ledwo znam tę piękność u mego boku. Nigdy nie zapomnę, jak wyglądasz tej nocy Nigdy nie widziałem, byś wyglądała tak przepięknie, jak wyglądałaś dzisiaj. Nigdy nie widziałem, byś świeciła tak jasno; byłaś niesamowita… Nigdy nie widziałem tylu ludzi chcących być u twego boku A kiedy obróciłaś się do mnie i uśmiechnęłaś się, zaparło mi dech. Nigdy nie miałem tego uczucia… Uczucia kompletnej i zupełnej miłości, jaką czuję tej nocy Dama w czerwieni tańczy ze mną… Policzek w policzek Nie ma tu nikogo, tylko ty i ja. Tu chcę być Ale ledwo znam tę piękność u mego boku. Nigdy nie zapomnę, jak wyglądasz tej nocy Dama w czerwieni… Moja damo w czerwieni, kocham cię Dama w czerwieni… Moja damo w czerwieni, kocham cię. www.youtube.com/watch?v=aPL4EyRAz54&feature=emb_logo Odpowiedz Link
kallisto Re: Chris De Burgh -Lady In Red 28.02.21, 14:38 Piekne slowa. Lubie Ch. De Burgha. Pozniej wlacze dla przypomnienia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 19:52 Dzisiaj u nas o godz, 20 final festiwalu krajowego, ktora piosenka bedzie brala udzial i reprezentowala kraj w Europejskim Festiwalu Piosenki w Maju w Rotterdam. Tez w Polsce mieliscie ta atrakcje do ogladania i sluchania?. Odpowiedz Link
kendo Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:29 wlasnie ogladam z laptopem na kolanach, jak do tej pory nic mi sie podoba, Dane zmienil napisy na kartonach, w pierwszej edycji byly ponapisywane nr.tel.do jego dziewczyny, no ale zobaczymy na koncu, kogo ludzie wybiora,ja nie mysle glosowac.. Odpowiedz Link
kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:34 Lusiu jest cos chyba w stylu interwizji. Tez sa eliminacje w kraju, a potem na festiwalu europejskim. Nawet nie wiem kto w tym roku startuje w eliminacjach. Ogladam festiwal choc szczerze mowiac malo ktore wykonanie mi sie podoba. Odpowiedz Link
kendo Re: Eurpejski festival piosenki 13.03.21, 20:48 obecnie ,jest bardziej widowiskowe/wyszukane kreacje, a nie jak kiedys, fryzura prosto od fryzjera/dluga kiecka , spiewalo sie w jezyku danego kraju, obecnie niemal wszystko po angielsku,, ze wzgledu na pandemie, jakos tak dziwnie sie odbiera calosc programu.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 13.03.21, 22:33 static.cdn-expressen.se/images/bc/ee/bcee1bee7d2b43afaf46d057a4f64986/16x9/640@60.jpg Tusse 19 lat, zebral nawiecej glosow od zagranicznych jurorow i publika Szedzka tez go polubila, 2 lata temu wygral "Idola", bedzie reprezentowal Szwecje w maju w Rotrerdamie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 09:45 www.youtube.com/watch?v=qYcSLxCwfNE tlumaczylo google W deszczu jest ogień I czuję twój ból Kolory zmian Nie pozwól im się powstrzymać Nie pozwól im się powstrzymać Strzelaj jak gwiazda Gwiazdą, którą jesteś Nie możesz nas teraz powstrzymać, zapomnij o hejterach Wstań i żyj i spraw, by miało to znaczenie W życiu jest coś więcej, więc śmiało, zaśpiewaj to Czy słyszysz milion głosów Wołasz w deszczu? Wiesz, że mamy milion wyborów Więc wyjdź i pozwól mu padać Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów Czy ich słyszysz? Czy ich słyszysz? Czy słyszysz milion głosów Wołasz w deszczu? Wiesz, że mamy milion wyborów Więc wyjdź i pozwól mu padać Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów, głosy Czy ich słyszysz? Milion głosów Odpowiedz Link
kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 11:01 Mlody chlopiec, nie zle mu szlo aczkolwiek wykonanie jak tysiaca innych. kolorowy do przesady. Po co facetowi rozowy stroj, cyrkoniowa kolia, pierscionki i malowane pazury? Czy facet nie moze byc facetem? Takie image oryginalne ale meskie stroje tez sa oryginalne nie koniecznie wsciekle pink i swiecidla pod szyja. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 14.03.21, 11:47 Kalisto, Tusse wroza kariere artystyczna, urodzil sie w Kongo Kinshasa, do Szwecji przyjechal jako dziecko wojny, adoptowany do rodziny Szwedzkiej. Teraz artysci musza sie wyrozniac ze wszystkimi akcesoriami, co kiedys nie bylo do pomyslenia, zeby kobiety(mloda piosenkarka) wyszly na scene w figach przykrytych tylko muslinem nie patrzac na swoj wyglad zewnetrzny. www.youtube.com/watch?v=fjvVnzS6lhw Ta grupa 3 kolorowych w ubieglym roku miala prezentowac Szwecje na miedzynarodowym festiwalu, ale pandemia nie pozwolila, w tym roku brala rowniez udzial i uplasowala sie na 3 miejscu. Odpowiedz Link
kendo Re: Eurpejski festival piosenki 2021 15.03.21, 08:57 Handel bedzie kwitl, mlodziez zacznie kupowac to co Tusse nosi, podoba mi sie jego barwa glosu, zaspiewal utwor,jak by juz byl od dawna profesjalnista, dopiero konczy gimnazjum. Odpowiedz Link
kallisto Re: Eurpejski festival piosenki 2021 15.03.21, 17:11 Jak to gimnazjum? W wieku 19 lat? No niech mu sie poszczesci byleby jego stylisci nie zrobili z niego eunucha. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Eurpejski festival piosenki 2021 16.03.21, 08:19 Kallisto, u nas po podstawowej szkole 9 klas obowiazkowa, gimnazja nazywaja sie (odpowiedniki ogolniakow itp w Polsce) Odpowiedz Link
kendo Re: Eurpejski festival piosenki 2021 16.03.21, 10:17 *Kallisto, chyba nie zrobia z niego "dziewczyny" to trzeba miec chyba w genach,lub cos w muzgu, a ubieraj go ladnie pod wywiady, akuratnie tak jak by elitarna mlodziez chcial sie ubrac i wyrozniac od gololu.. Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac 20.03.21, 19:32 lubie ich sluchac www.youtube.com/watch?v=N7c_fggO240 i jeszcze to, www.youtube.com/watch?v=oWmEY2Hjwvs Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac ABBA 10.09.21, 15:13 www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/qWJKme/abba-lyssnandet-har-okat-med-230-procent po 40 latach milczenia ABBA nagrala dwie piosenki, w listopadzie wyjdzie nowy ich album, Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac ABBA 05.11.21, 12:55 www.svt.se/kultur/abba-album-voyage-tali-da-silva-recension-svt-kultur tak wygladaja obecnie dzis zostal wydany nowy album w ich wykonaniu www.svt.se/kultur/agnetha-faltskog przygotowuja nowy album www.svt.se/kultur/abba-ryktena-far zdania podzielone na temat nowego wykonania, www.svd.se/rolling-stone-hyllar-abba--guardian-sager-nej-tack Voyage album pozegnaly, i jak by udowodniony,ze ABBA jest najlepsza www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/a/Wj8Bqg/voyage-ar-ett-farval-som-visar-varfor-abba-var-bast probki z albumu stare przeboje przerobione.. www.youtube.com/watch?v=sRe-Xek_TFg przeboj... www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: watro posluchac ABBA 06.11.21, 08:28 Nie wiem czy mi sie to podoba, moje uszy przyzwyczaily sie do starych wykonan. Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac ABBA 06.11.21, 09:24 Lusia, te nowe to przerobka niektorych starych, ale jedna maja co mi sie podoba, Agneta niemal solo spiewa, nie moge znalesc na Yotubie... Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowaniach" 16.02.22, 16:28 www.youtube.com/watch?v=jrk-xV3hfe8 swietne wideo www.youtube.com/watch?v=0hDQWpA0lNc moze komus pomoze?? Odpowiedz Link
kallisto Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowaniach" 17.02.22, 16:15 Posluchaj w domu. Siedze w kantoru serwisu wulkanizacyjnego. Cieplutko, milo i kola zmieniają miejsce. Kiedys czlowiek sam silowal sie przy wymianie. Dzisiaj robia to za nas serwisy. Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 17.02.22, 18:28 a na kawke tez prosza i ciasteczko, tu tak na kazdym takim warsztacie .. Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 07:50 www.youtube.com/watch?v=4zAThXFOy2c slowa o whisky ale muzyka /gitara basowa super dla mnie dzis na wstawanie z lozeczka w tym rytmie, nieraz slowa sa Ok a podklad muzyczny do kitu, a w tym wypadku muzyka jak dla mnie na dzis tekst Kiedyś spędzałem noce w barze Alkohol był jedyną miłością, jaką znałem Ale ty uratowałeś mnie przed dosięgnięciem dna I przywrócił mnie z bycia zbyt daleko Jesteś gładki jak whisky z Tennessee Jesteś słodka jak truskawkowe wino Jesteś tak ciepły jak kieliszek brandy I kochanie, cały czas jestem naćpany twoją miłością Szukałem miłości we wszystkich tych samych starych miejscach Okazało się, że dno butelki jest zawsze suche Ale kiedy otworzyłeś swoje serce, nie zmarnowałem go Bo nie ma nic takiego jak twoja miłość, która mnie podnieca Jesteś gładki jak whisky z Tennessee Jesteś słodka jak truskawkowe wino Jesteś tak ciepły jak kieliszek brandy I kochanie, cały czas jestem naćpany twoją miłością Jesteś gładki jak whisky z Tennessee Jesteś słodka jak truskawkowe wino Jesteś tak ciepły jak kieliszek brandy I kochanie, cały czas jestem naćpany twoją miłością Jesteś gładki jak whisky z Tennessee whisky z Tennessee whisky z Tennessee Jesteś gładki jak whisky z Tennessee whisky z Tennessee whisky z Tennessee Odpowiedz Link
kendo Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 07:58 www.youtube.com/watch?v=7DvJ982ePjQ naszlo mnie dzis na te dzwieki Odpowiedz Link
kallisto Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 10:26 Kendo takie songi bardzo uspokajające, piękne. Jedno mnie zadziwia, whisky Ci się marzy?😂 Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: watro posluchac kiedy swiat "w zawirowani 01.04.23, 11:19 Ta muzyke mozna sluchac juz po przepracowanym dniu lub calym tygodniu, odpreza, nastraja, i plywa sie w oblokach, do nastepnych dni z wypelnionymi planami,? Odpowiedz Link
kendo Re: Eurovision 2023 14.05.23, 09:34 Loren po 11 latach wygrala song kontest FAKTA: Hela resultatet 1. Sverige, 583 2. Finland, 526 3. Israel, 362 4. Italien, 350 5. Norge, 268 6. Ukraina, 243 7. Belgien, 182 8. Estland, 168 9. Australien, 151 10. Tjeckien, 129 11. Litauen, 127 12. Cypern, 126 13. Kroatien, 123 14. Armenien, 122 15. Österrike, 120 16. Frankrike, 104 17. Spanien, 100 18. Moldavien, 96 19. Polen, 93 20. Schweiz, 92 21. Slovenien, 78 22. Albanien, 76 23. Portugal, 59 24. Serbien, 30 25. Storbritannien, 24 26. Tyskland, 18 nie ogladalam calosci,bo byl inny film,ktorego nie widzialam, mile zaskoczenie o poranku www.youtube.com/watch?v=BE2Fj0W4jP4 Odpowiedz Link
kendo Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 24.07.24, 09:51 pozyczylam od Jagusi ten link www.youtube.com/watch?v=bQ-e4bAtsz0&t=201s Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 24.07.24, 12:14 Rodza sie ludzie z roznymi talentami, ten chyba baryton tak sie okresla jego chyba glos. Odpowiedz Link
kallisto Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 10:57 Wyczytałam, że to tenor liryczny. Śpiew operowy o głosie tenorowym to wiedziałam, liryczny to chyba jego styl śpiewania, jakies liryki, wierszyki poezja? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 11:06 Tenorem byl Kipura, ale glos Piotra Belczara mi go nie przypomina do minionej slawy. Odpowiedz Link
kallisto Re:az mnie ciarki przechodzily jak sluchalam 25.07.24, 11:12 Lusiu, tamtejsi, międzywojenni artyści byli zupełnie inni z urody, z głosu, z obycia. Kiedy oglądam filmy nakręcane tuż po wojnie to nijak dzisiejsi faceci nie są tacy jak tamtejsi. Wydaje mi się, że gwara była inna nie patrząc nawet na regiony była różna od dzisiejszej. Odpowiedz Link
kendo Re:Delilah 13.07.25, 13:21 www.youtube.com/shorts/gEL2EuAJIFQ pamietacie,? Tom Jones Odpowiedz Link
kallisto Re:Delilah 13.07.25, 13:57 Delilah, oczywiście że pamiętam. Wielu naśladowało jego utwór. Zastanawia mnie czy to ten sam Tom Jones, który śpiewał Sex bom? Odpowiedz Link
kallisto Re:Delilah 02.08.25, 21:55 Popatrzcie co działo się na scenie, wspaniały wesoły koncert. Zespół śpiewał światowe utwory Abby, Bee Gees, M. Jacksona, Brayana Adamsa, utwory włoskie i Delailę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Delilah 02.08.25, 22:39 Kallisto milo spedziliscie czas, A zespol byl rodem z Polski?. Odpowiedz Link
kendo Re:Delilah 03.08.25, 12:35 o,maja ciekawe utwory do zareprezetowania, tu co rkou przyjezdzali zorganizowani autokarem i dawali koncerty w roznych punktach/parkach/domach starcow za darmo, niektore piosenki ABBY falszowali,albo celowo tak sobie zmienili melodyjnie. Odpowiedz Link
kallisto Re:Delilah 03.08.25, 16:20 Wiesz Kendo bo te co CH śpiewanie dalekie od oryginału. Dlatego nie lubię utworów odtwarzanych przez innych wykonawców ale poszłam dla samego posłuchania orkiestry. Odpowiedz Link
kendo Re:George Michael 01.12.25, 12:30 www.youtube.com/shorts/qwcXT_ODf6s www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ&list=RDizGwDsrQ1eQ&start_radio=1 Odpowiedz Link
kallisto Hrabina Marica 10.01.26, 23:32 Dziewczynki, jaki piękny występ, sztuka, balet, teatr miks stylów, miks artystów, artyzm sceniczny, coś niesamowitego! Nasza wnuczka ocenila tę sztukę wciskali od 1-10 na maksa!!! Musiało bardzo jej się podobasz a wlasciwie była zachwycona i już chce iść na kolejną operetkę. No jestem pod wrażeniem a miałam obawy czy przypadnie jej do gustu taka forma artystyczna. Na szczęście tak. Kilka zdjęć z zamku przepięknie oświetlonego gwiazdami, taras przy wejściu i kamienica zimą. Odpowiedz Link
kendo Re: Hrabina Marica 11.01.26, 11:13 Kallisto same wejscie na obejrzenie operetki jest bajeczne, od samego pierwszego wrazenia fantazja na wysokich "obrotach" wspaniale,ze polubila wnusia,bedzie tesknic do nastepnego przedstawienia. Odpowiedz Link