maria88 28.03.21, 15:37 Nie wiem czy ma skrzynkę Kalisto na forum więc założyłam. Kalisto mam pytanie czy mozna do Ciebie napisać na jakąs prywatna skrzynkę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kallisto Re: Kalisto 28.03.21, 17:37 Tak Mario na kallisto@gazeta.pl Jak napiszesz to daj znac, odbiore wiadomoc, odpisze i dam Ci znac😊 Odpowiedz Link
maria88 Re: Kalisto 24.07.21, 15:17 Podaje przepis na pranie dywanów kazdego rodzaju. 1/4 szklanki sody 1/4 szklanki octu 2 litry goracej wody ostra szczotka /ja zakupiłam w chinskim sklepie/ Wszystko zmieszac , troche sie pieni, tak ma byc i przystepujemy do czyszczenia. Moczymy szczotkę, w roztworze, strzepujemy nadmiar wody i raz koło razu szczotkujemy. Ja czysciłam ręcznie siedząc na kuchennym stołeczku . Mozna tez czyscic szczotką na kiju ale jak dywan jest mniej brudny, Dywan nie stracił koloru i sztywnosci. Odpowiedz Link
kendo Re: przeciw mszycy na pomidorach 09.08.21, 19:11 Kallisto, dobrze jest posadzic lawende blisko planty pomidorowej, a jak na balkonie masz je to kup te kwiaki www.alamy.com/signet-marigold-tagetes-tenuifolia-luna-orange-and-mexican-marigold-tagetes-erecta-sumo-orange-in-bloom-image340868598.html odstraszaja mszyce, ale jezeli je posadzisz na grzadce kolo pomidorow to slimaki zjedza te kwiatki.. lawendy nie rusza. zycze powodzenia Odpowiedz Link
kallisto Re: przeciw mszycy na pomidorach 10.08.21, 06:37 Kendus znam aksamitki i wiem ze stosuje sie kolo pomidorow. Jakoś nie lubię aksamitek. Może gust mi się zmieni . podobnie bylo z pelargoniami. Pomidory dojrzeja i skończą swoj żywot. Jeśli Brunera nie odzyje to ja usunie. Dzisiaj znowu popryskam ja mikstura. Wczoraj Ogladalam luscie to z zielonych mszyca zrobily sie ciemne. Mam nadzieje ze pozdychaly. Choc kwiat wyglada marnie. Gdybym byl a w domu a nie na wyjdzie to pewnie bym ja uratowala. Odpowiedz Link
kendo Re: przeciw mszycy na pomidorach 10.08.21, 08:40 tak to bywa z roslinkami Kallisto, nieraz na tej samej roslince uprawianej cos sie zalegnie i marnieje ona, ja stosowalam rostow plyn do mycia naczy zmieszany z woda i pryskalam po roslince, czesto musialam robic,nieraz sie udalo a nieraz cala roslinka poszla do kubla.. powodzenia w zwalczaniu "badziewia" Odpowiedz Link
kallisto Re: przeciw mszycy na pomidorach 10.08.21, 17:54 Brunera pada. Nie wiem czy odzyje mimo sztywnych liści ktore maja brązowe plamy, wysaczony sok przez te male cholery. Pocieszeniem jest to ze gipsowka odżyła i pieknie kwitnie. Pelargonie maja pączki po przerwie w domu i znowu zakwitnie gozdziczek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: przeciw mszycy na pomidorach 10.08.21, 22:13 I balkon bedzie ponownie w kiweciu pod czula Twoja opieka Kallisto. Odpowiedz Link
kendo Re: zaproszenie 30.08.21, 15:28 dziekujemy przeogromnie bedziemy z Lusia medytowac co i jak i damy znac, jutro bede u Lusi... Odpowiedz Link
kallisto Re: zaproszenie 30.08.21, 16:06 Dobrze Kenduś będę cierpliwie czekac na wieści i na Was. Odpowiedz Link