mycha Re: dzien,jak co dzien 15.02.08, 08:51 dzień dobry w piętek robaczki u mnie niebo niebieściutkie, słonko świeci i gdyby nie zimnica na dworzu mielibyśmy wiosnę. odliczam godzinny do 16 i już się nie mogę doczekać aż stąd wyjdę.miałam nadzieję na spokojny weekend, ale im bliżej piętkowego popołudnia tym coraz to nowe plany miłego i spokojnego dnia życzę Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 15.02.08, 09:19 hej mysia,i reszta Vistulan no u mnie bylo -7 stopni z ranca,obecnie -4,sloneczko swieci i odkrywa kurz w chalupie,chyba zaraz sie za tance wezme,jutro siostra ma przybyc na caly dzionek,planujemy juz co bedzie na meny/gdzie spacer zaliczymy/no i moze sproboje moj nowy wzorek dziergadkowy,bo jak na razie jeszcze nie ma natchnienia do dzirgania) zycze szybkiego/milego zakonczenia dnia pracy. Odpowiedz Link
nana_c Poniedzialek 18.02.08, 07:58 Poniedzialek, przedostatni w lutym, za 11 dni marzec, wiec wiosna Temperatury u nas spadly prawie do zera, malo widac tej wiosny A wiecie wlasciwie, ze w czwartek nad ranem zacmienie ksiezyca przy pelni bedzie?! Postatnowilam wstac, przynjmniej na pól godzinki, w ten dzien o 3.30 Odpowiedz Link
slo-onko Re: Poniedzialek 18.02.08, 08:59 oooooooh pełnia,nie pełnia nikt mnie nie zgoni z ciepłego łóżka)) pogoda taka sobie,troche popaduje,ale nie jest najgorzej,mozna żyć... a tak w ogole to witam i zycze udanego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: witam Wtorkowo 19.02.08, 10:47 musze przyznac,ze poniedzialkowa pogoda wszystkich cieszyla ,slonce caly dzien grzalo, a dzis?? mgla/wilgoc i chlod przeszywa cialo witam, Was bardzo cieplutko zyczac udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 19.02.08, 11:08 czesc Kendus,no nareszcie jestes co mnie bardzo cieszy pogoda smutna,dzien rozciagniety,ehhhh . dobrze,ze od jutra urlop to sobie wypoczne ) milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 19.02.08, 11:42 hej sloo, no jestem juz .... o urlopik??,tez mam zamiar sobie zrobic,bo mialam do Mamy jechac w sniezyce,a tu sniegu niet i wszystko zawislo w oczekiwaniu na niego,ale czuje,ze tez potrzebuje jakiejs zmiany i moze na swieta jakowe pojade i zostane dluzej, wrocilam ze spacerku i znowu zaczelam siapic z nosa,qurcze to chyba jednak na wiosne jestem uczulona,pisali wczesniej,ze wiele drzew zaczelo kwitnac,wiec to chyba na wiosne uczulona jestem( miej sobie dobry dzionek slonusio, Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 20.02.08, 09:20 dzien dobry ) mam wolne i juz od rana leeeeeeniuuuuuuchuje )) i mam zamiar tak dlugo leniuchowac)) zycze wszytskim pogodnej srody) ps. nana w uwadze wiad. dla Ciebie ps. Kendus poznaje te poczte,reszta w liscie Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 09:32 witajcie , no,kto zerwal sie raniutko by patrzec na zacmienie ksiezyca??, a tak pozatem to ,jak zwykle wieje,jest bardzo duza wilgotnosc,pewnie popada za dnia. zycze udanego dnia ,a urlopowiczce milych zajec/wrazen) Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 09:37 Witam. Ze sniadaniem na talerzu pstrykam sobie po klawiaturze. Zaraz ide w kapiel,a potem obliczac PICiora-ah jak tego nie lubie na szczescie mam program dzieki ktoremu pojdzie o wiele szybciej. Milego dnia wszytskim zycze Odpowiedz Link
nick000 Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 20:53 cześć wszystkim Od dwóch dni chodziłem podekscytowany mocno zapowiadanym zacmieniem ksiezyca. Wczoraj wieczorem, przygotowany logistycznie do czekajacej mnie obserwacji, zasnąc nie mogłem. Na wszelki jednak wypadek nastawilem budzik, co mi sie nie zdarza zbyt czesto. Przed położeniem sie do łożka liczyłem, ze zachmurzone mocno niebo, jakimś dziwnym zrządzeniem losu oczyści sie i obserwacja rzadkiego zjawiska, bedzie możliwa. Sprawdziłem, po raz któryś, nastawy wszelkie w aparacie, umocowałem go na statywie, przetarłem szkła w lornetce i, ufając swojej dobrej gwieździe, udałem sie na spoczynek. Zgodnie z przewidywaniami, bez udziału budzika, wstałem ok trzeciej nad ranem, popatrzyłem w niebo, zakląłem szpetnie pod nosem i, z powrotem, wskoczyłem do łóżka. Obserwacja zacmienia księżyca przełożona na rok 2010, bo wówczas to czeka nas następny, tego typu, spektakl. Dobrze, ze w przeddzień, sprawdzając mozliwosci aparatu, zrobiłem, na próbę, zdjecie naszego najblizszego, łysego jak kolano, satelity. img217.imageshack.us/my.php?image=p2190003mj9.jpg Odpowiedz Link
nick000 Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 20:56 po kliknieciu w fotke widac, ze Ksiezyć wcale nie jest az takim idealnym, kulistym ciałem niebieskim, ale kto z nas jest ideałem? Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 21:20 pozdrawiam, czyham na zacmienie ksiezycza milego wieczorku czuwajacym Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 21:37 moze nie jest idealny ,ale ma oczy,nos,usta i rozwiane wlosy i jest jakis zamyslony,albo zakochany... Odpowiedz Link
nick000 Re: dzien,jak co dzien 21.02.08, 23:16 slo-onko napisała: > moze nie jest idealny ,ale ma oczy,nos,usta i rozwiane wlosy i jest jakis zamy > slony,albo zakochany... jeśli okno zasłonisz żaluzjami, księżyca nie zobacysz. Zgaśnie biedaczyna jak, targany wiatrem porwistym, cmenatrny znicz. Jest jednak antidotum na tą przypadłość. Należy do lata poczekać, burzliwe noce przyjść muszą, srebrna, mocno zwilgotniała rosa okrasi coś, co zwiemy snem, a księżyc łysy pozostanie wspomnieniem jedynie. Recepta? Może... Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 23.02.08, 08:09 I po pelni i po zacmieniu ksiezyca Widzieliscie? U nas nawet swietnie widac bylo. Potem zakryly chmury. Teraz sztormy sie wyhulaly, i podobno ma byc cieply, sloneczny, bezwietrzny tydzien. Wlasciwie szkoda, ze juz do pracy musze isc, chetnie wskoczylabym na rower i zobaczyla, co nowego nad Wezera no cóz, musi to poczekac teraz. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 23.02.08, 10:50 no jak to?przeciez nick pisal o zacmieniu dwa dni temu????? a ja i tak bym nie wstala,za leniwa jestemD choc troche zaluje Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.02.08, 11:59 oj,tez nie widzialam zacmionego lysego,poczekam na pozniejsze ogladanie a tak pozatem,to jeszcze tu wieje,ale moze i u nas bedzie cieplej po tych sztormach,oby,bo wiosne sie czuje na calego i pobylo by sie na dworze grzebiac w rabatach. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
nana_c ide do pracy 25.02.08, 10:34 ... po wielotygodniowej-, wlasciwie paromiesicenej przerwie Ciekawe, jak sie uda, ale mysle, ze bedzie w porzadku. Tylko spac musze wiecej, bo jak niedospie, to tragedia, mam wrazenie, ze zarzuca mna. Ale pozbylam sie uczucia zezowania Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 25.02.08, 18:19 Poniedzialek!!...uf...nie lubie tego dnia gdyz prze de mna caaaaaaaaaly tydzien! wam jednak zycze Milego Poniedzialku1 Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 26.02.08, 12:04 witam wtorkowo, kompa mialam w przeprogramowaniu w niedziele,ucze sie go na nowo i wcale niemam ochoty na to, zajcie na cale dzionki tez mam,skonczylam azurowa bluzeczke nareszcie, zaczelam pruc moher,niewiem co z niego zrobic i tak mysle,ze chyba zaden wzor niepasuje,wiec same proste oczka na osemkach drutach szybko by poszlo,doradziceie,jak wie co mam zrobic zycze milego suchego dnia,bo u nas deszczy,jak zwykle. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 26.02.08, 14:19 ale pracowita z Ciebie Tereniu dziewczynka ja to juz chyba do zadnych robotek sie nie nadaje, niedowiedze, niedoslysze, niedokoncze bo cierpliwosci brak spokojnego popoludniazycze, u mnie chyba zbiera sie na deszcz dopiero Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 27.02.08, 12:36 -)))))) greis,czasami mnie nawiedza takie periody robotkowania i produkuje co popadnie, wczoraj siostra dala mi wloczke by zrobic probki wzoro i najprawdopodobniej bedzie chciala by tunike jej udziergac, no coz u mnie pada/wieje,jak zwykle,ale na jutro zapowiadaja sloneczko. zycze udanego dnia Tobie i czytajacym Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 27.02.08, 17:38 Kendus to masz fajna robote )) Ja tez dziergam, znaczy sie ucze sie filetem serwetki robic, nawet wychodza Szkoda, ze Szwecja tak daleko ode mnie, na pewno bys mi cos doradzila w tej materii. Bede w tym tygodniu nieco rzadziej na topiku, bo pracuje, caly tydzien, ale na drugi tydzien bedzie inaczej Pozdrowienia i milego pozostalego tygodnia! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 27.02.08, 18:09 hej nana... no wielka szkoda,ze nie mieszkamy blisko, zawsze z sloo tak sobie tej odleglosci zalujemy,bo pasujemy do siebie ze wszystkim, oczywiscie,Ty tez sie nadajesz i kasikk,bysmy junte robutkowa stworzyly, a co Ty robisz??jakim filetem??opisz w skrucie miej sobie przyjemny czas pracy,jak najmniej biegania i trzymaj sie czego,bo pewnie nasze sztormy zawroca do Ciebie) Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 27.02.08, 18:56 witajcie dziergatki:_))) fajnie macie,a ja dostalam zapalenia stawow,ledwo laze. jutro ide do chirurga zeby mi poobcinal bolace członkiDD bedzie mi chyba wtedy lzej.... przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 28.02.08, 07:28 Tym filetem: www.teddys-handarbeiten.de/xhak-gr-filet.htm Ide spac, trzymajcie sie Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 28.02.08, 09:30 witajcie :zdrowe/chorowitki i dziergajace kobitki) *sloo, aj,ale Cie przykra przypadlosc dopadla,wiem,jak to boli i mysle,ze moze "lapiduch"(lekarz)cos szybko zaradzi,ale w zadnym wypadku niepozwol na cokolwiek obcinanie) *nana, acha to szydelkowo sie zabawiasz,umie na nim,ale jakos mnie niepociaga,wole druty, wczoraj podobny drutowy wzorek sobie przetlumaczylam i zrobilam,udalo sie bez pomylek) pogodowo ?,przestalo padac/sloneczko swieci,ale troche wieje, mysle,ze lowy ksiazkowe na przecenie sie udadza. zycze zdrowka/owocnego szydelkowania i przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien/nana_c 28.02.08, 09:39 www.teddys-handarbeiten.de/xstrick-w-teddyweste.htm a fajna stronke zapodalas,znalazlam to ubranko dla miska i pomyslalam,ze mozna dla siebie cus takiego zrobic,wyglada na latwe. nie robilam nigdy ta metoda. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien/nana_c 28.02.08, 15:43 Ychym, wiem, ze stronka fajna Sa tam rozmaitosci w jednym kawalku Druty mi sie juz znudzily, skarpet juz sa pelne szafy, swetry sie poniewieraja w pólkach, bo klimat sie ocieplil... zainteresowalam sie szydelkiem i samonauka, bo nie mam w poblizu nikogo, kto by mi pokazal, doradzil, no sztuka wymierajaca po prostu. images24.fotosik.pl/165/416509590f5783cd.jpg images32.fotosik.pl/154/60f59533a8c2b522.jpg Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien/nana_c 28.02.08, 21:42 masz racje, szydelko tez jest ciekawe w paluszkach, obejzalam te cudenka szydelkowe,bardzo mi sie podobaly prace ta inna technika,co rysuje sie wzor na papierze i lancuszek uklada laczac go w rozne motywy . nano,zycze ciekawych prac szydelkowych, a niema u was cos takiego,ze sklep z wloczkami orhanizuje spotkania,dziergatkowe? ja zawsze zapomne isci w czwartek,spotykaja sie babeczki i robia na drutach/szydelku. zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
nana_c Re: Szydelkowanie 01.03.08, 02:21 Niestety, nie ma takich spotkan, jakos nikt interesu nie ma, albo wiem co? Szkoda, bo jakas porada by mi sie przydala, czasami siedze, czytam, mysle, co ktos tam ma na mysli... jak to zrobic, które oczko, jak to oczko... no ale mi jakos powoli poszlo. Odpowiedz Link
kendo Re: Szydelkowanie-drutowanie i dzionek caly;)) 03.03.08, 10:12 wczoraj wiecczorem zaczelam szydelkowac kure ,mam wzor ,co kiedys od kolezanki dostalam,fajne ocieplacze na gotowane jajka w postaci kurczaczkow i za djabla mi nic nie wyszlo,natomiast jakims cudem kapelusik mi wyszedl co pasuje na te kurczacki) a tak wogole,jak probuje nowy wzor na drutach,z opisu przewaznie cos nowego mi wyjdzie) i tym sposobem,zanim dojde do prawdziwego wzoru mam dwa nowe wzorki,bo z tlumaczniem tekstowego opisu tez u mnie zle wychodzi,wole diagram. a tak pozatem,to wieje occzywiscie,ale slonce swiec, psiun juz przytupuje by futro chcial przewietrzyc,wiec zaraz poczlapie z nim na spacerek. acha,w tej dzierganej kawiarence ma byc wystawa prac uczesniczek na wielkanoc,wiec teraz w czwertek musze isci,moze bedzie w moim zakresie wykonalnym i cos moze tez bym "wystawila"))))))),lubie takie wyzwania. Odpowiedz Link
slo-onko witam 03.03.08, 10:20 a moja kolekcje obrazow ktos chcial wystawic na galerii hehehe DD moze za kilka lat,ale nie teraz. milego dnia hafciarki,druciarki, szydełkarki i malarki Odpowiedz Link
kendo Re: witam 03.03.08, 10:56 *sloo, jak masz okazje to zalap sie na ta galerie,bo naprawde sliczne dziela stworzylas, a mozesz jeszcze wiecej jakis tematycznych dokrzyzykowac i odniesiesz sukces,ze az tu bedzie o Tobie glosno ja zobacze jakie beda warunki tej wystawy i moze cos splodze,bo bedeac teraz na spacerku mase ideii mi do glowy wlazlo,mam duzo zoltej wloczki ,wiec moge plodzic w tych odcieniach,oczywiscie juz z dzieciemi rozmawialam,ze przerzuci mi z komorki zdjecia na kompa i pochwale sie,a co??bedziedzie ogladac me wypociny rozniaste. Odpowiedz Link
kendo Re: witam 04.03.08, 14:09 poczytalam co nieco na szybkiego vistule i lece na spacerk,nalapac troszke promieni slonecznych,moze jakos sie w "srodku obudze" miejcie sobie udany dzionek...do wieczorka,jak sie niezadziergam,bo ostanio gonie z czasem) Odpowiedz Link
nana_c Szydelkowanie i drutowanie 04.03.08, 20:37 Kendo, ja ciekawam jestem co tam naprodukowalas- prosze wstaw przy okazji pare fotek! Chyba otworzymy nowy watek fotkowy na Vistuli, zeby kazdy mógl sie czyms pochwalic czy to beda robótki twoje, czy slonkowe obrazy, czy piekne roslinki na parapecie, czy ladny zachód slonca na spacerku, uciesznie lezacy stworek domowy..... przydal by sie taki kacik. Odpowiedz Link
kendo Re: Szydelkowanie i drutowanie 04.03.08, 21:36 nano, robie juz fotki komorka,dziecie ma mi to wrzucic w kompa,(u mnie niema kabelka do kompa,a On ma cos bezprzewodowego) i pochwale sie, mysle,ze i sloo dolaczy,nasza skromnisia naprawde slicznie krzyzykuje i co najwazniejsze piekne motywy wybiera, obecnie "dziubie"z przerazliwie neonowego zielonkawego koloru cos w rodzaju kimona,zobaczymy co wyjdzie,a na lato skonczylam bluzeczke i nie chwalac sie dobralam rozne wzorki,ze pasuja do siebie i siostra tez chce taka sama. wtek mielismy gdzies ,nick zalozyl i ogladalismy Jego album z fotkami wycieczkowymi,wiec mysle ze moze by pasowalo w nim sie umieszczec. Odpowiedz Link
nana_c Re: Szydelkowanie i drutowanie 04.03.08, 22:07 To szukamy tego watku, gdzie jest??? Odpowiedz Link
kendo Re: Szydelkowanie i drutowanie 05.03.08, 11:19 nano,zaraz go bede szukac,byc moze spadl juz do archiwum, a tak pozatem to slonko swiec,wieje mroznie, milego dzionka Odpowiedz Link
kendo Re: pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 06.03.08, 09:04 no a Wy co??,spicie jeszcze??, faktycznie w taka pogode to tylko to pasuje,deszczy/wieje/zimno, a ja musze w droge, do obciosania kamienia nazebnego i rocznego przegladu autka, pozniej u siostry sie zatrzymam by znowu nie przegapic czwartku drutowego w kawiarence,tak wiec bede dopiero okolo 21godz.w domciu,dlugi dzien bede miec... zycze Wam ciepelka i sloneczka w serduchu. Odpowiedz Link
kendo Re: pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 08.03.08, 09:35 iscie wiosennie,ptaszyny az z radosci gardzolka nadwyrezaja) *slonusio Ty nasze,alez Cie dopadlo....kuruj sie jakos z nozka, brak Ciebie w rzeczce, za zawsze cos slodkiego dostaniesz)zycze smacznej degustacji i upajaj sie kwiatuszkiem. zycze udanego siwetowania Odpowiedz Link
slo-onko witam 08.03.08, 12:15 kwiatuszek stoi na honorowym miejscu,zasluzyl na to ide odpoczac,narobilam sie jak wół,ale juz mam wolne na dzis. milego swietowania Odpowiedz Link
kendo Re: witam 09.03.08, 19:52 nareszcie wieczor....jestem cos strasznie zmeczona,komp znowu byl w oprogramowaniu,nie starczylo juz czasu na co inne przy kompie zrobic: (( a czy Wam tez sie podkresla na czerwono to co piszecie??? zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: witam 09.03.08, 20:45 och,no to cos znowu z kompem po zminie systemu powstalo(, oby tylko to,to moze byc,nie przeszkadza mi,bylo dobrze chodzil Odpowiedz Link
henryk245 Dzien Dobry 11.03.08, 07:50 .. zanosi sie na b.dobry ,wiosna juz na dobre zawitala - przylecialy labedzie i naprawiaja gniazdo na jeziorze to dobry znak Pzdr. Odpowiedz Link
mycha Re: Dzien Dobry 11.03.08, 10:28 Cześć henryk witajcie robaczki ależ się za wami stęskniłam!!! narazie chwilowo podsiadłam koleżankę, bo mój komputer jest reanimowany przez informatyków (swoją drogą ciekawe, jak długo jeszcze...). u mnie też pięknie, wiosennie, słonko świeci, aż się chce wyjść na spacer! pobiegałabym teraz z psem po lesie)) Odpowiedz Link
greis52 Re: Dzien Dobry 11.03.08, 12:06 witam i u mnie wiosennie chetnie na wagary bym sie wybrala Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 13.03.08, 09:55 o!! mycha sie przywitala.... a sloo??,pewnie jeszcze na nozke utyka( greis jedynie na posterunku z nana, a mala??,gdziesz ona sie zapodziala?? witajcie, no ochlodzilo sie,iscie zimowe powietrze i przelotne opady, dzis po druty chce sie wybrac i skonczylabym sweter. zycze udanego dnia Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 13.03.08, 18:45 Szybciutkie pozdrowienia z pracujacego tygodnia ode mnie, zebyscie o mnie nie zapomnieli Mala w Polsce bawi juz Kendo... zagladasz wlasciwie w skrzynke na gazecie??? Bo czekam i czekam, i doczekac sie nie moge... U nas przeszyl rozmaite Emmy, Kirsteny, i insze wichury. Niemilo i zimnoi bylo, ale bez nadziei na cieplo. Na drugi tydzien sniegi zapowiadaja. Dzisiaj rano juz male kupki z auta scieralam. No cóz, swiat dziwaczeje. Trzymajcie sie, moze jeszcze w nocy wstypie na topik, jak czas pozwoli. Odpowiedz Link
henryk245 Re: dzien,jak co dzien 14.03.08, 08:38 PIATEK - najlepszy dzien tygodnia cieszcie sie pszczolki i inne mroweczki czeka Was DWA DNI BLOGIEGO LENISTWA a gdyby tak odwrocic kalendarz ? dwa dni pracy i piec dni zasluzonego odpoczynku - trzeba zrobic korekte w Bibli,o! Milego Dnia Wam Zyczy H. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 14.03.08, 14:20 Już się zabieram do tej wspaniałej korekty Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 14.03.08, 17:13 "a gdyby tak odwrocic kalendarz ? dwa dni pracy i piec dni zasluzonego odpoczynku - trzeba zrobic korekte w Bibli,o!" Oj, nasz Henryk po Panu Bogu poprawiac bedzie )))) A czemu jak przedtem pól godziny na forum wejsc nie umialam ?! Zycze milego pozostalego piatku- ja jak zwykle wiecie co... Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 14.03.08, 14:19 W ogrodzie kwitną mi żonkile i tulipany. Rozkwitły magnolie. Wiosna idzie!!! Wam Dzionka miłego! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 15.03.08, 09:19 no to mamy weekendzik, ja obrobilam sie drutowo,czyli skonczylam swetr i jestem bardzo zadowolona z rezultatu, ksiazke skonczylam rowniez czytac. teraz pozostaje odstawic jakis taniec z okurzaczem i mozna odpoczywac. milego odpoczynku bezstresowego zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 15.03.08, 15:30 witam sobotnio. tajkiec mam za soba,czekam na obiad-dzis baba ziemniaczana z boczkiem,mniam juz nie moge sie doczekac. fajna mamy dzis pogode,a ja wciaz chodzic nie moge kurcze co za pech! chyba zarzuce kulasa na szyje i bez wzgledu na bol pojde pospacerowac. ps.Kendo odebralas wiad. na yahoo? Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 12:27 ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, pokrzycze sobie dzis,bo sniezyca okropna /wieje/chlodno(((((((((( ma spasc pol metra sniegu,zasypie nas na przedwiosniu a tak pozatem to siedze i dalej dziubie na drutach.... zycze udanego/cieplego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 12:58 Kendo,plisssssssss!!!!!!! Ty mnie nie starsz. mam nadzieje,ze tym razem pogoda zrobila figla tylko w Skandynawii. u ans pieknie swieci slonko,jest sliczna ciepla pogoda,ja nie chce zmian!!!! Milego dnia,dziergania i czego tylko chesz Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 13:30 *witaj sloo, no,nie strasze,jak na mapie pokazywali,ma to omnac Ciebie,wiec bedzie czas na wyzdrowienie nozki, alez dlugo Cie to trzyma( zycze szybko sprawnej nozki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 14:10 jak sobie w wczoraj ostro poklęłam to od razu mi lepiejDD dzis normalnie doszlam do tramwaju,mam nadzieje,ze przez chodzenie stan mi sie nie pogorszy. o maly wlos znow jezdzilabym drugim autkiem pod warunkiem,ze ktos nie zrobilbny nam tego co wczoraj,wykupil nam sprzed nosa(( Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 14:43 no,ruszaj nozka,coby sie niezastala,ale nienaziebiaj jej,bo bedzie bolala, znowu autko?? moze nastepnym razem cos ladniejszego znajdziecie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 17:09 jako drugie auto jest nam potrzebne. latorosl zrobila prawo jazdy,musi wiec czyms jezdzic,bo inaczej bez sensu bylby kurs. po co komu lezacy papier w szufladzie? dzis jezdiemy ogladac kolejny. kulas mi sie zbuntowal i zacyzna fiksowac;d ale ja go pokonam,niech sobie nie mysli mam gorszy zgryz niz bolaca konczyna,musze zadzwonic do hospicjum. a jest to miejsce,ktore nie napawa optymizmem,niestety zaistnialy takie okolicznosci,ktore zmuszaja do zalatwienia opieki nad chorym w domu Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 18:27 To i ja was postrasze nieco- u nas dzis byla krótka zawieja sniezna (( Sloo sa miejsca bardziej smutne niz hospicjum... Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 18:45 no niby tak,ale sama mysl o nim jest mocno przygnebiajaca( Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 18:57 witaj wieczornie nano, i u Viebie tez sniezylo??, dobrze,ze nas nie przyspalo) niegdy nie bylam w hospicjum u nikogo,natomiast siostra tak,smutne miejsce..... *sloo,a to ,jak najbardziej potrzebne autko,niech dziecie zaczyna jezdzic jak najpredzej,dojdzie do wprawy i pewnosci siebi,pogratuluj odemnie i pozycz "gumowych drzew"(oczywiscie to zart sloo)wiem,ze bedzie jeszdzic ostroznie. zycze dobrego wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 19:07 mam nadzieje, jak ona prowadzi to ja siedze zestresowana ale jak ja mam jechac z nia to wole prowadzic sama. jakos wierze bardziej w siebie niz w innychDD Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.03.08, 19:30 a to wierze,slubne tez tak uwazalo,gdy wzielam prawojazdy, wyjezdzalam sama w godzinach ,gdy bylo jak najmniej ruchu,by nie stresowac i jechalam ostoznie, pozniej wyjezdzalam,gdy ruch sie natezal,tak pare razy,az poczula,ze moge w samym szczycie wyjechac,wrocilam cala do domciu, dobry sposob na przyzwyczajenie sie do kierownicy. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 18.03.08, 14:38 dzis ide na sluzbe) bede pilnowac malego Czarlego,skubaniutki,tresuje nas po kolei), ale jest kochany ,swiadomy,ze lubimy go i pokazuje to minkami miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 19.03.08, 10:08 zima bez sniegu, zimno,zimno..... zycze ciepelka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 19.03.08, 13:03 witam. dzis u nas zawieja,zamiecia,sniezyca i co kto chce. udalo mi sie wczesniej przemknac pomiedzy jedna a kolejna zamiecia sniezna. sniegu nie bylo na pierwsze swieta totez bedziemy miec go w nadmiarze na wiosne. milego i cieplego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 19.03.08, 16:12 oj sloo,to chyba przywedrowala ta niepogoda moja do Ciebie... mamy slonce,ale bardzo zimno, cieplowni-usterki jeszcze nie naprawili...podgrzalismy domek elektrycznymi piecykami,najgorzej bo niema cieplej wody( zycze dobrego popoludnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 19.03.08, 16:25 i u mnie przeplata sie zima z wiosna pozdrawiam i zycze spokojnego popoludnia Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 19.03.08, 18:34 U mnie jak u Slonka Rano w lesie, pejzaze Bozonarodzeniowe. Co trochu grudki snigu- prawie jak grad- przelatuja. To sie tutaj nazywa Graupelschauer. Dzisiaj bylam na rano w pracy- a teraz mam wolne, az do wtorku. Fajnie )) Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy dzien wiosny 20.03.08, 09:05 ech,to sie nana poleni za wszystkie czasy) ciezko wypowiedziec ten"sniezek" po niemiecku. oj,zima i jajka beda sniegowe) zasypalo nas na bialo, dobrze ze cieplownia naprawiona i znowu cieplutko mamy,jednak spalam pod dwiema koldrami,cieplo" doszlo" o 3:00 nad ranem. zycze ciepelka Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 09:58 dzień dobry robaczki święta za pasem, a pogoda zimowa - bynajmniej tutaj. przed chwilką była zamieć śnieżna no, jak nic! jajka na sankach będą jeździć! przesyłam czwartkowe uściski waszystkim Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 10:02 witam w biały czwartek. biały,bo opruszony bialym pylkiem,swiat wyglada pieknie szczegolnie przy intensywnie grzejacym jaskrawym sloneczku. jest cieplo,przyjemnie i radosnie pomimo smutnych chwil to jednak swiat wyglada nieco lepiej niz przy deszczowej chlapie. ps.Mycha balwana ulepimy? Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 11:14 witajcie mycha/sloo no balwaniatko na pewno szybko by sie rostopilo,u mnie jest na plusie i to co nasniegowalo szybko topnieje,na jutro ma byc horro pogodowy( zycze ciepelka. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:05 dziewczyny, to nie śmieszne u mnie zrowu zaczyna padać jak nic w święta będzie bałwan, sanki... Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:15 e tam mycha, u mnie juz niemal stopnialo to co nasniegowalo, jest na plusie,wiec bedzie wiecej chlapy niz sniegu,no chyba,ze nocka przymarznie to na lyzwach z koszyczkami) Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:16 a jak nie przymrozi, to kajak się wyciągnie Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:19 no,kamizelke ratownicza przywdziejesz i do wiosel, wiesz,jaka to dobra gimnastyka) Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:26 a pewnie bary to bym miała jak gubernator kaliforni, co to w filmach swego czasu grał a tak na marginesie, to pływanie kajakiem to świetna sprawa! gorąco polecam Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:37 ))))))))))))))))),oj,no wlasnie,to nie wskazane akurat dla Ciebie) a do zdnego kajaku nie wsiade Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:43 dlaczego? to niesamowite uczucie i nogi można wystawić i do wody włożyć. zupełnie inna perspektyra niż z łódki Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 12:56 mycha, nie przekonasz mnie...nic sie niedam na nic skusic nozki to ja w bali w domowym zaciszu moge pomoczyc)i posiedziec z ksiazeczka. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 13:10 kenduś, chyba jestem w stanie ciebie zrozumieć. ja mam problem z wchodzeniem gdzieś wysoko, jak widać "po drodze" panoramę - np. duże okna są. paraliżuje mnie. ale próbuję z tym walczyć, w sensie wchodzę, tylko dłużej to trwa Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 13:45 o,a ja niemam problemu z wysokoscia, wiem,jakie to uczucie,zawsze musze za siostre na drabine wchodzic,bo tez ma lek wysokosci) no,a teraz do jakos garow musze sie oddalic by cos w nie wlozyc miejcie sobie milo w wieczorek,ja z pewnoscia w kawiarence dzierkatkowej bede. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 14:08 u mnie raczej nie chodzi o lęk wysokości, tylko przestrzeni. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 20.03.08, 14:17 pozdrawiam gaduly milego pol dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 22.03.08, 09:11 no i napadlao/nasniegowalo, wczoraj przez cztery godziny nakrylo moje autko az 20centymetrowa bialoscia ,bylo -1 po dziesiatej wiczorem,dzis tez na minusie, biedny maly Czarli,bedzie marzl i niechetnie w kaftaniczek wejdzie. zycze ciepelka. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 22.03.08, 09:28 witam u mnie czarno i mokro, udanego swieconego zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 22.03.08, 09:43 witajcie w sobotni przedswiateczny poranek. porzadkow ciag dalszy,drugie ciacho juz sie piecze,trzecie jeszcze zostanie do upieczenia no i mufinki,ktorymi zajma sie dziewczynki. milego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 22.03.08, 23:13 Moje starsze psie ma raka. Dostaje zastrzyki by przychamowac rozwoj chorobska, ale dzis sie meczy. Smetne mam Swieta. Wam Dobrej Nocy... Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.03.08, 11:57 oj,malenka, usciskaj delikatnie psiunka....myslisz,ze zastrzyki pomoga?? Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 23.03.08, 23:37 Wczoraj w srodku nocy slubny go zawiozl na klinike. Odwiedzilismy go dzis po poludniu. Zle oddycha. Jutro specjalisci powiedza co dalej. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 23.03.08, 23:46 Mala, trzymam kciuki za psine... i za was. Zebyscie umieli sie z psina rozstac, jesli wybral sie w droge do Psiego Nieba. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien poswiateczny 25.03.08, 10:48 *malenka, wiem,jak ciezko jest podjac jakas decyzje by ulzyc psiunkowi, sciskam mocno,zyczac jak najmniej bolu psiunkowi i Wam dla mnie dziesiejszy dzien jest ,jak poniedzialek,nie moge sie przstawic na wtorek. snieg slicznie topnieje spadajac duzymi platami z drzew/domow/slicznie slonce swiec,no po prostu chce sie zyc od nowa. zycze samych przyjemnosci. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien poswiateczny 25.03.08, 12:29 Oj zeby i u nas topniec zaczal.... wieczorem do pracy bowiem jechac musze, i to spory kawalek drogi. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien poswiateczny 25.03.08, 18:15 wesoego po swietach, u mnie ciagle czarno, choc sypie z nieba niezle, i nie narzekam niech sie topi:0 pozdrawiam Odpowiedz Link
kendo Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 12:34 a u mnie bialo wszedzie,niemniej na drogach topnieje,sloneczko swieci,jest wzglednie temeraturowo, wczoraj kupilam sliczna welne odcienie niebieskiego z akcentem ceglanym,robie na drutach nr.8 bolerko,zobacze co z tego wyjdzie, a zdjeci jeszcze nie przeucilismy...ech,zawsze czasu nam brak,ale z probki,to beda bardzo zlej kfalifikacji,bede musiala kupic jednak prawdziwy aparat cyfrowy. zycze ciepelka. Odpowiedz Link
greis52 witam:) 26.03.08, 13:19 a wez ze soba fachowca od cyfrówek tyle tego na rynku, ze ciezko wybrac i zdecydowac ktore parametry uzetyczniejszebeda, za duzo bajerów czasami przeszkadza przynajmniej mi pozdrawiam marcowo brrrr Odpowiedz Link
slo-onko Re: witam:) 26.03.08, 13:28 no i przede wszytskim w krajowym jezyku zeby sie potem nie gimnastykowac zcytajac menu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 13:26 czesc wszytskim vistulankom) Kendus jak dobrze pamietam to druty o nrze 8 to chyba jakies grube? czy pomylilam wielkosc? u mnie sniezy na przemian ze swiecacym slonkiem. rano jechalam autem i balam sie orkopnie. bylo slisko,ale szkalnki na drogach nie bylo. jakas satrchliwa sie zrobilam,keidys nawal sniegu na drodze nie byl mis tarszny. od jutra bede ujezdzac nowe autko,malutkie takie ktorym zmieszcze sie w kazda dziupelke Odpowiedz Link
kendo Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 14:10 *greis, juz jedna cyfrowka byla na "oku",ale ja sie nieznam,wiec slubne leniwe by podjechac i zakupic,chyba ze z dziecieciem sie umowie ktorego dnia i zakupie,boje sie tylko tej technicznej strony,bo niemam zadnej fantazji obslugi. *sloo, tak,te druty,jak sztachety z plotu grube,szybko roboty przybywa,rekawki zrobilam-chcialam dlugie,ale chyba braknie welenki,wiec prucie od nowa i krotrze zrobie,w sklepie ostanie moteczki zakupilam,chyba ,ze z wystawy by mi sciagnela ten ostani,sa po 5 deko,wiec szybko schodza. zycze udanego ujezdzania,mam nadzieje,ze bedzie dobrze sie sprawowal . ciepelkowo pozdrawiam. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 14:13 oooooooo takie drutowanie to lubie keidy szybko widac efekty)) u ans jakos moda minela na takie druciane łaszki aczkowliek sa azurowe bardzo piekne. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 15:02 *sloo a tu po prostu szal na tekie ciuszki, w pierwszy czwartek robimy wszystkie w tej kawiarence chuste- szal,bardzo ladny wzorek w listeczki,mysle,ze dam sobie rade Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien poswiateczny 26.03.08, 15:24 Zimnawo..tego nie lubie.. Wam Sloneczka Odpowiedz Link
nana_c mala 26.03.08, 15:46 Jak tam psina?! Bo dzisiaj na zastrzyk jechac i nim mialas.... Odpowiedz Link
kendo Re:ale swieci po oczach, 27.03.08, 09:28 pogoda bardziej do wiosny podobna,oby bylo coraz ciepelej. zyce udanego dnia, dzis znowu na sluzbe i handlowanie z siostrzenica,druty odstawiam,dostalam wczoraj klaczek z welny w oko,dzis go wyjelam ,ale oko wyglada okropnie zaczerwienione...ech,zawsze cos musi mnie nawiedzic Odpowiedz Link
kendo Re:ale swieci po oczach, 28.03.08, 09:15 nadchodza sloneczne dni) dzis ostani dzien sluzby u psiunki, siostra juz w drodze do domciu. miejcie sobie udany dzionek,to dzis juz piatek i upragniony weekendzik. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 28.03.08, 10:44 W pieknys loneczny zimowo-wiosenny dzien zycze wszytskim dobrym ludzikom duzo dobrego humoru. ide na powietrze,musze sie przewietrzyc i przefiltrowac pluca,zwlaszcza,ze znow bierze mnie jakies chorobsko! juz po raz trzeci tej zimy,to przesada!!! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 28.03.08, 19:08 oj slonusio, niedaj sie chorubskom,cos Ci zabrakolo,jakis witaminek na uodpornienie,moze zakup cos w aptece na wzmocnienie odporosciowego ukaladu, dzionek uciekl,zabiegana bylam ,i jak dobrze w domciu nareszcie,na luzie sie polenic wieczorkowo. zycze udanego wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 28.03.08, 20:19 witaminki jadlam i co? najgorzse jest to,ze ja nie mam czasu na lezenie ( ide cos porobic w kuchni,a potem moze,moze sie poloze Odpowiedz Link
greis52 dzis sobota 29.03.08, 18:27 dla mnie to niecodzienny dzien a miala dzis wszystkie 4 pory roku lacznie z wielkim gradem a jeszcze przed nami kwiecien plecien Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzis sobota 29.03.08, 19:19 wystarszylas mnie greis to prawda,az strach sie bac co bedzie w przyszlym miesiacu. dzis od rana zapowiadal sie fajny dzien pomimo malego deszczu. pogoda plusowa,ale ok poludnia zerwal sie porywisty wiatr i wszytsko popsul. polamal mi parasol,zwichrzyl i zmoczyl fryzure i tyle tego mialam. jakos wkurza mnie tegoroczna zima,starzeje sie czy jak? Odpowiedz Link
greis52 Re: dzis sobota 29.03.08, 20:01 posluchaj jak mlodzi narzekaja na kaprysy pogody po prostu jestesmy sloneczkolubne Odpowiedz Link
kendo Re: witam poniedzialkowo 31.03.08, 09:59 i oznajmiam,ze mielismy slonecznie wzglednie sobote i niedziele, przesiedzialam oczywiscie z drutami i gdyby nie to,ze oczek przybylo w bolerku i musialam miec dluzsze druty, wczoraj bym go juz skonczyla, dzis musze zakupic nr 9 druty,bo doslownie zostal 12 cm.do zakonczenia bolerka....mam po prostu pecha. dzis zapowiada sie rownie piekny dzionek i takiego Wam zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: witam poniedzialkowo 01.04.08, 00:28 Placzliwie czyli deszczowo... W srode lece do Polski... Odpowiedz Link
kendo Re:1 kwiecien 01.04.08, 10:44 no wartaloby kogos dzis "oszukac" z racji 1 kwietnia, jakos nic do glowy mi nie przychodz, *mala,szczesliwego ladowania i podrozy zycze. milego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re:1 kwiecien 01.04.08, 15:37 Dzieki... Juz mam treme przed podroza... Wam dzionka milego... Odpowiedz Link
kendo Re:1 kwiecien 01.04.08, 22:21 *malenika, przeciez to nie pierwsza twa podroz,wiec czemu trema?? bedzie dobrze...dlugo zostaniesz w kraju?? ciepelka zycze. Odpowiedz Link
kendo Re:1 kwiecien 02.04.08, 10:22 alez cichutko mamy na Vistuli. mialam szczescie wczoraj pogodowe,spalilam wielkie ognisko,musialam przelozyc na inne miejsce by jezyka nieugrilowac,na szczescie sobie gdzies juz poszedl,psiun mi pomagal oczywiscie,szczekajac,gdy sie zblizalam do ogniska) dzis pada,ale jest cieplo. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Re2 kwiecien 02.04.08, 15:37 U nas posiapuje deszczem Ale pozatym dosyc cieplo. Kasztan liscie wypuscil juz. Mala, zycze milej podrózy, i zobaczysz, fajnie bedzie! Odpowiedz Link
kasikk_29 3 kwietnia 03.04.08, 10:23 witam za oknem lekka wiosenna mgiełka aż chce mi się do ogródka iść i popracować, ale niestety... za półtora miesiąca dopiero, chyba, że jakiś chytry plan pod koniec kwietnia wprowadzę w życie ;> miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: 3 kwietnia 03.04.08, 11:49 *kasikku,masz racje,wszystko na spokojniutko bierz na razie u nas ponownie po mglistej nocy sloneczko,ale chlodniej,mimo wszystko zaraz upior wyladuje na dworze i dalej do kieratu staje, zycze samych milych chwil i miejcie sobie dobrze ze zdroweczkiem. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: 3 kwietnia 03.04.08, 16:01 jakoś się nie martwię, bo cudownie do kondycji wróciłam ostatnio sama sobie się dziwię gdyby nie kopanie w dołku, i trochę dodatkowego ciężaru, zapomniałbym o swoim stanie Odpowiedz Link
kendo Re: 7 kwietn 07.04.08, 09:46 witajcie Zalogo, no grypka zaczyna u nas sie rosprzestrzeniac.....trzymajcie sie zatem zdrowo ,zycze milej pracki. Odpowiedz Link
nana_c Re: 7 kwietn 07.04.08, 18:40 Osobiscie czuje sie lepiej... tylko mi niedobrze juz z samego patrzenia na te ogromniaste tabletki Kendo, nie daj sie zarazkom! Duzo owoców i soków, takze warzywnych. Ja przezylam na soku z czarnej porzeczki, podobno bomba z witamina C. Zycze milego i zdrowego wieczorku... Odpowiedz Link
kendo Re: 8 kwietn 08.04.08, 10:34 hej nano no co dzien aplikuje sobie vit.C, co wieczor jabluszko do poduszki, co dzien do obiadu jakas zeleninke, czasami lunch tylko z zieleninki, sokow jakos nie pijam,tylko wode kranowe dzis noca znowu katarzydlo mnie dopadlo,juz niewiem od czego(, zobacze co powie lekarz 14 kwietnia. chlodno i wilgotno,chyba czape na spacerek znowu przywdzieje. zycze ciepelka i udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: 8 kwietn 08.04.08, 10:36 acha,nano, nie zazdroszcze Ci tych wielgasnych tabletek, bo gdy sama mam je lykac,to przeraza mnie ,choc niemam problemu z lykanie,jedynie ,ze to chemia,po ktorej zawsze cczuje sie zle,choc pomaga na dolegliwosci. trzymaja sie zdrowo nano. Odpowiedz Link
greis52 Re: 8 kwietn 08.04.08, 14:53 witam choraczkom zycze zdrowka, smutasom usmiechu, zaganianym wytchnienie u nas po snieznej zamieci nareszcie robi sie czarno i widac kolory autek oj ta zima nie da sie odpedzic tak szybko Odpowiedz Link
kendo Re: 8 kwietn 08.04.08, 15:39 witaj greis... na cale szczescie u nas spokojnie, wczoraj widzialam prognoze pogody,ale nie zdawaalam sobie wagi z tego,ze nabierze to takich rozmiarow. miej sobie cieplutko pod kocykiem Odpowiedz Link
greis52 Re: 8 kwietn 08.04.08, 18:31 hihihi, wlasnie wylazlam spod kocyka i sladu zimy juz nie ma jutro bedzie wiosenny dzien! Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 09.04.08, 08:12 czesc dziewczynki, zyje,a co mam nie zyc? bylo ciezko, utrudnienie w codziennych obiowiazkach,ale nie ma te zlego coby na dobre nie wyszlo. mozna sobie bylo polezec pod kocykiem ,cisza i spokoj,jedynie radyjko z telefonu nadwalo cichutko wiadomosci. uciazliwe byly uliczne kolizje,jadac autem do pracy nastalam sie w korku 40 minut ! na codzien dojazd zajmuje mi 10 minut! kawa z termosu,bo w pracy czajnik elektryczny. zwolnili nas zaraz,a reszte dnia spedzilam w domku. wieczorem wlaczyli prad. aha jeszce nie mozna bylo kupic peiczywa,bo od czwartej rano piekarnie stanely, na wage nic nie mozna bylo kupic,dobrze,ze mialamz apas ziemniakow))) ogolnie bylo fajnie i zaoszczedzilismy energie Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 09.04.08, 10:08 Slyszalam o tej awarii pradu poprzez zalamany maszt.... Chyba juz naprawione? Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 09.04.08, 10:16 nie jeden maszt sie zawalil. wczoraj podlaczali sukcesywnie trakcje. prosili rowniez o oszczedne korzystanie z energii,wszytsko na razie jak to nazywaja dziala "na szunrkach". tylko jak oszczedzac kiedy cala np. uczelnia korzysta z sal komputerowych? a w domach podlaczonych jest mnostwo sprzetow. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 09.04.08, 19:06 No tak, sloo, masz racje... Najwiecej chyba by sie oszczedzilo, jakby w nocy nie musialo swiecic sie tyle reklam i byc oswietlanych tyle budynków, mostów, ruin, i takich tam. W zeszlym roku byla taka swiatowa akcja wylaczania tych oswietlen. Podane bylo, ile sie zaoszczedzilo, a niemalo bylo! Ale ciesze sie, ze Szczecin ma juz prad, bo bez niego, to dzisiaj faktycznie zamiera zycie publiczne i nie dziala nic, nawet glupia waga w sklepie- acha, drzwi tez sie nie otworza bez... Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie poawaryjnie 10.04.08, 09:46 czlek nie zdaje sobie sprawy z dobroci pradu,dopiero gdy awaria nastapi ,uzmyslawia sie,jak nasze zycie zalezy od niego, samo to,ze wagi niefunkcjonowaly,a kasy w sklepach??, nana wspomniala o drzwiach...az sie przerazilam,bo np.jadac winda,przerawa dostawy pradu i czlek uwieziony w klatce brrrrrrrrrr a tak pozatem, mamy straszna mgle,niemal bialo,jaky snieu bylo pelno,jest chyba pomrozikowo po nocy....czekam cierpliwie na ciepelko zyczac Wam udanego dnia a dla "urodzinowego dzieciecia" ducho dobrych chwil. Odpowiedz Link
slo-onko Re: witajcie poawaryjnie 10.04.08, 10:49 sparalizowalo zaklady produkcyjne i centrum miasta. no co niektorzy ucierpieli z braku pradu,ja nie bardzo i wypoczelam sobie milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie poawaryjnie 10.04.08, 11:12 witaj sloo, jak to mowia"niema zlego ,co na dobre by nie wyszlo" takie awarie przypominaja nam,jak dalece jestesmy nieprzygotowani na cos takiego, nieraz przez przypadek mamy zapasy zywnosci/czy biwakowy gril,coby mozna cos przygotowac, mielismy podoba sytuacje kiedys,wlasnie obiad mialam robic i wykorzystalam gril biwakowy pozna jesienia,grilujac kurcczaka i warzywka,nawt smakowalo,przypominalo lato. zycze ciepelka. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 10.04.08, 15:57 dzień dobry wszystkim. jak tam u was? mi dzisiaj się nie chciało wstawać lenistwo w czystej postaci mnie opanowało. chciałam jest podrzucić kasikkowi, ale się nie dała miłego i spokojnego wieczoru życzę Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 10.04.08, 16:41 no,mycha,Ty sie nielen i niedziel nim ze wszystkimi,mamy go pod dostatkiem) miej sobie dobrze i czekamy na wiecej klikan Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dzien,jak co dzien 11.04.08, 09:22 piękny kwiecień mamy tego roku a przynajmniej ja mam w chwili obecnej słonko świeci, lenia nie dałam sobie wcisnąć, śniadanko pożarte mmmm... część pracki domowej już za mną, a za chwilkę zabiorę się za ciąg dalszy kurczę, chyba mi dobrze, a już najlepiej, że nie muszę do pracy biegać codziennie - chyba nie lubię no nic, czas się podnieść sprzed ekranu, bo żelazko wzywa udanego dnia życzę Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 11.04.08, 09:27 witam robaczki jak się cieszę, że doczłapałam do piątku jeszcze tylko do 16... kenduś, ja jestem dobry człowiek i dzielę się z bliźnimi, a to, że akurat miałam lenia pod dostatkiem..., no coż w środę byłam na kabarecie hrabi. obśmiałam się, chyba za wszystkie czasy! dosłownie popłakałam się ze śmiechu! miłego dnia wszystkim życzę Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 11.04.08, 10:47 no ,jak to niektorym dobrze, ciesza sie dniem dzisiejszym) OK;dolacze go grona cieszacych sie i tez zaraz do upiora sie dobiore,bo wyschnie na dworze. mycha/kasik i zaocznie nieobecni miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 12.04.08, 10:16 i znowu deszczy,zdziebko chlodnawo... dzis dzien lenia,bom wczoraj sie napracowala zycze milego weekendowania. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien- maturalny :-) 12.04.08, 18:27 U nas dzisiaj cichutko wiosna zawitala )) Syn od dzisiaj o rok starszy, pisal dzisiaj mature, pierwsze egzaminy. Pociagnie sie to do poczatku maja. A ja jak zwykle zarazdo pracy lete... Milej niedzieli wszystkim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien- maturalny :-) 14.04.08, 18:32 oj,oj.....trzymamy kciuki za wszystkie egzamina Syna,i spoznione gratulacje urodzinowe zasylamy, Nano,trzymaj sie jakos,bo wiem na pewno przezywasz po swojemu te egzaminy,ja to juz przerobilam. zycze polamania olowka miej sobie dobrze, zaocznie pozdrawiam reszte Vistuli. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 15.04.08, 10:53 zaczynaja poranki byc juz prawdziwie wiosennie,niemniej jednak za chlodno by sniadanie na altanie skonsumowac,ale posiedziec milo i posluchac trelania . zycze cudnego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 15.04.08, 11:33 witaj Kenduś trele sa piekne,codzien wiecej ptasiego odglosu. idzie wiosna wielkimi krokami,świat rozkwita,zielenieje i pieknieje Milego dnia Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 15.04.08, 13:38 Oj mam nadzieje, ze w koncu dojdzie ta wiosna... u nas malenkimi kroczkami idzie. Zimno, ale przynajmniej nie pada naokolo juz. Zrobilam akurat wszystkie papiery i podania do finansowego, jutro wybrac sie trzeba bedzie z tym calym kiermaszem do miasta powiatowego Co wy porabiacie? Milego dnia! Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 15.04.08, 14:22 czesc nano ja obecnie pracuje,a raczej nygusuje i najchetniej wyszlabym juz stad i pojechala do domu. w doooooooomu jest fajnie, wygodny fotelik,cieply kocyk,smaczny obiad, przyjemne zajecia, wesoly piesek i nieznosne dzieci) czasem jest nawet na odwrot))) milego dnia Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 16.04.08, 08:36 dzień dobry wszystkim. u mnie matka natura nie może się zdecydować, czy ma być piękna wiosna, czy ponura zapłakana jesień, a mój organizm przy takich zmianach za oknem ledwo funkcjonuje. życzę wam lepszego samopoczucia i oczywiście pogody. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 16.04.08, 08:52 czesc Mycha. Pogoda w moim miescie jest gorzej niz zła. mści sie na nas ta zima z wiosna czy jak??????? a moje dzisiejsze wstawanie z lozka bylo masakryczne(( i spac i plakac mi sie chcialo jak ja nie lubie porankow milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien/czwartek 17.04.08, 13:30 witajcie :nana/sloo/mycha i nieobecni, no ja to z wzorem na chute sie mocowalam i w koncu dalam rade,ze napamiec az go teraz umie i potrafie naprawic byka,ale dal mi wzorek popalic, chusta koloru kolarowego niemal dobiega konca,a robie z cieniutkiego moheru i to mnie dobija,bo jak pajeczynka i ciezko sie robi,trzeba uwazac na oczka,ktore sie "sklejaja"/uciekaja) wczoraj odebralam fotki moich robotek i katastrofa,bo aparat,tak zepsuty,ze wszystko naswietal,wywalilam pieniadze na film i wywolanie(,koniecznie musze kupic cyfrowke,to chyba tak musiala byc,i wtedy naucze sie robic zdjecia i wkladac na kompa i bedzie co dopiero ogladac) miejcie sobie udany dzionek,u mnie wiosennie,choc z przelotnymi deszczami. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien/niedziela 20.04.08, 10:52 ale dni mi uciekly przez palce) witajcie niedzielnie Zalogo, przez te druty to niewiem jaki dzien mamy,ale dwie chusty na ramiona zrobilam ,z efektu jestem zadowolona, terz pozostaje zakupic w tepie przyspieszonym cyfrowke i wszystko Wam pokazac, zalezne jest to od dzieciecia,kiedy bedzie dysponowac czasem na doradzenie w zakupie, a tak pozatem,to choc slonko swieci,chlodno jest,ale ptaszyny sliczny koncert daje co ranak i wieczorem,jednymi slowy wiosna juz na calego,bo nawet pliszke widzialam a to ptaszek zwiastujacy wiosne na calego miejcie sobie udany odpoczynek. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 21.04.08, 08:14 cześć robaczki koszmarnie dzisiaj się wstawało. pogoda niezdecydowana, a weekend był zapłakany. ale, ale... może nareszcie uda mi się polubić poniedziałki)) od dzisiaj pracujemy 8-16 więc nie będę już do późna siedziała ściskam was mocno i miłego dnia życzę Odpowiedz Link
nana_c poniedzialek 21.04.08, 09:31 Witajcie, Kendo, ja sweter zaczelam, na zime na pewno bedzie gotowy Ciekawa jestem twoich robótek, pora na cyfrówke i zalogowanie na jakims fotosiku )) U nas odbylo sie swieto kwitnacych czeresni, mimi ze jeszcze nie kwitna. Ale jest usadzone na przedostatni weekend w kwietniu, niezaleznie od postepu wiosny. W zeszlym roku festyn odbywal sie prze juz przekwitnietych galazkach i kwitnacym rzepaku Ja zaraz do pracy sie wybieram, trzymajcie sie, do wnet. Odpowiedz Link
kendo Re: poniedzialek 21.04.08, 11:07 witajcie:mycha/nana i nieobecin no prosze,nareszcie mycha zaczyna zmieniac zdanie co do lubianych poniedzialkow,zycze,oby jak najszybciej je polubic) nano,moze w tym tygodniu cos zakupie,,zalezy ,jak syn bedzie wolnym dysponowal,potrzebuje w tym zakupie pomocy bom "zielona w temacie",a jak juz zakupie to bedzie rozgrzana do czerwonosci i zaloze jakies blog czy cos w tym rodzaju by zamieszczeac fotki, nano,napewno do jesieni sfetrek zakonczysz,a jaki model/wzor/kolor robisz??, ja w planie mam poproc niuzywana spodniczke z bluzka i z siostra bolerka zrobic-kolor tarakota-ceglany,to moj ulubiony kolor i dobrze mi w nim. zycze udanego dnia, Odpowiedz Link
slo-onko Re: poniedzialek 21.04.08, 11:25 witajcie. no poki co ja daleka od dziergania drutowego. na razie kupuje, wczoraj kupilam sobie kremowego koloru sweterek z cienkiej dzianiny z krotkim rekawem,zapinany na malenkie guziczki. na imieniny szefa jak znalazl a na szyje zawiesze brazowe serducho z masy coby zakryc dekold. od dzis znow mam zabiegi fizjo,az trzy rodzaje na dwie nogi,ale sie nachodze trafilam do takiego lekarza,ktory wypytal o wszytskie szczegoly i wyjasnil mi dlaczego nie potwierdza pierwszej blednie posatwionej diagnozy. mam nadzieje,ze sie nie myli. milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: poniedzialek 21.04.08, 11:48 witaj sloo, no nareszcie moze zacznie sie cos dziac z nozkami Twoimi, wlasnie ,postawienie odpowiedniej diagnozy to polowa sukcesu w leczeniu,trzymam kciuki za powodzenie,obys fruwala na nozkach od nowa) zycze rowniez udajen imprezki u szefa) i miej sobie udany poniedzialek.buziaczki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: poniedzialek 21.04.08, 12:22 a dziekuje co prawda jak kazda impreza przypada na dzien keidy jestem autem i nawet szampan nie wskazany a teraz w jednym tyg.jezdze malym autem,a w kolejnym tygodniu "czolgiem". i co sie przyzwyczaje do jednego to juz musze przesiadac sie w inny i w koncu nie wiem ktorym jezdzi mi sie lepiej. dzis jadac duzym mysle,ze lepiej malym,a po tygodniu jazdy malym mysle ,ze duzym i tak w kolko.nie na darmo mowi sie,ze kobieta zmienna jest Odpowiedz Link
kendo Re: poniedzialek 21.04.08, 13:21 och,sloo,masz chyba racje, gdy ja sie przesiadlam na wieksza Toyote,,tesknilam za mala,czulam,ze mialam lepszy kontakt z autkiem, niemniej jednak,duze autko,jest bespieczniejsze,przyzwyczailam sie juz do obecnego,uciazliwe jest tylko mycie i nakladanie waxu,bo wieksze plaszczyzny i wiekszy bol pozniej w kostusiach sie czuje mysle,ze w koncu sie zdecydujesz na ocene biorac wszystkie faktory"za i przeciw" pod uwage. Odpowiedz Link
nana_c Re: poniedzialek 21.04.08, 22:02 Slonko zdrowiej Kendo, to taka skrecona nitka, jest pomaranczowy i lila kolor w srodku, a robie jak na zakuty leb na zmiane oczka prawe i lewe, takie skosne paski. Jak zrobie, wkleje A teraz oide zaraz spac. Bylam na popoludniowym dyzuze, nie dzialo sie zbyt wiele, ale jutro musze wczesnie wstac. Dobranoc wszystkim! Odpowiedz Link
kendo Re: wtorek 22.04.08, 12:12 Witajcie Zalogo, *Nano,lubue takie wplatane nitki we wloczki,sama mam zakupione welne z akrylem braz z bezem i swetrzysko na zime planuje zrobic,a obecnie prostuje welne ,poprute wdzianko w kolorze ceglanym i bolerko mam zamiar zrobic,a to niebieskie co zrobilam to chyba sproje i nastepny swetr-zakiet zrobie by z psiunem chodzic,bo wydaje mi sie,ze za grube na bolerko. pogodowo,wieje ,jak zwykle, wlosieta susze i musze sie sfotografowac,bo przyslali papiery na odnowienie prawojazdy,co dziesiec lat sie odnawia,wiec to bedzie juz trzecia dziesiatka, a jak u was z ta sprawa,na ile lat macie wazne prawojazdy?? zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Re: wtorek 22.04.08, 15:53 Moje prawo jazdy wazne do konca zycia, no chyba by ze... Mam jeszcze to "papierkowe" z lat osiemdziesiatych. Od paru lat jest nowe, takie unijne, w formie karty do bankomatu, ale nie ma sie obowiazku starszych na takie wymieniac. Niektózy jezdza nawet na takich "powojennych", ogromnych, szarych, sa wazne. Znaczy, w Szwecji trzeba regularnie odnawiac? A jakies egzaminy czy badania( wzroku, refleksu, itp.) tez sa konieczne? Odpowiedz Link
slo-onko Re: wtorek 22.04.08, 17:13 witajcie vistulanki moje prawo jazdy ma 17 lat i gdyby nie to jak wspomniala nana "unijne" to dalej byloby wazne. dzis zarejestrowalam moje male auto. mam nadzieje,ze jadac takim nie "najade" na radar .......zabiore cie wlasnie tam, gdzie jutra slodki smak. zabiore cie wlasnie tam,gdzie slonce dla nas wschodzi. zabiore cie wlasnie tam,gdzie wolniej plynie czas. zabiore cie wlasnie tam,gdzie szczesciu nic nie grozi ,nanananana......... osattnio chodzi mi ta piosenka po glowie,piekne ma slowa....... Odpowiedz Link
kendo Re: przy wtorku o prawojazdy 22.04.08, 19:11 egzaminow nie trzeba robic, niejstem pewna,jak ze starszymy rocznikami,ale chyba tez nie,bo tesciowa tez dostala na odnowienie, egzamin sie robi ,jak zabiora na roczek przy wykroczeniu drogowym, i powiem,ze mialam duzo szczescia raz,(kolo szkoly jechala 19 km za szybko,a jadac 20,prawko zabieraja)bo zaplacilam najwyzszy mandat z zawieszeniem na dwa lata,i wtedy gdybym cos zrobila jadac samochodem,to prawko leci "przy rowie",okres kary minal,ale "zawieszenie" w komputerze "wisze,jeszcze trzy lata,tak ,ze nawet oplaty za parkierng pilnuje)by niewpasci) sa tez wypadki,gdzie lekrz ma prawo zglosci do "drogowki" ze pacjet na swoj stan zdrowia nie moze prowadzic samochodu, to obecne prawko ma kolorowe zdjecie i jakos inaczej sie wyglada,,dzis tylko czarno biale...wyszlam okropnie,no i coz,niestety jestem podobna do siebie) teraz musze wplacic na konto pieniachy i wyprodukuja,przysylajac do domciu z rzadaniem zaplaty za zdjecie zrobione w automacie. sloo, no ladne slwa Ci po glowce chodza,podobne do slow Galczynskiego o "wyspie marzen" milego wieczorku Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 22.04.08, 19:41 wzajemnie greis, miej sobie cieplutko,bo wieczory i nocki sa jeszcze zimne z przymrozkami. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 22.04.08, 19:55 wieczorki chlodne ale za to w dzien cieplutko nareszcie kurtaski mozna w glab szafy schowac a zbliza sie dlugi weekendzik majowy to musi byc pogodny trzeba sie z domu ruszyc usciski Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 22.04.08, 22:16 no cos Ty greis, tu chodze jeszcze w zimowej skorze i niezagoraco mi wcale,te wiatry to niedlugo mozdzek mi wywieja),ale w oslonietym miejscu od wiatru to calkiem przyjemniusio. Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie srodowo 23.04.08, 09:33 na razie sloneczko swiec,moze bedzie ciplej kolo lunchu, kostusie ,jakby nie swoje...ech,na razie chodze ,jak frankensztajn) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 09:35 cześć robaczki u mnie pogoda przepięka, wiosenna, spacerowa. słoneczko, cieplutko i aż się nie chce w pracy siedzieć. dzisiaj jadę się szkolić nareszcie się wyspałam, chyba jakiś cud ściskam was mocno Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 10:00 czesc Kendo,czesc Mycha. a dokad Myś jedziesz na szkolenie? u nas sa organizowane czesto do Zakopanego,daleko,ta podroz i gdyby mozna bylo wybrac sobie tylko niektore punkty programu to w gre wchodzilaby kawa,przerwa na obiad,kawa,kolacja,kawa,czas wolny, wieczor integracyjny,kawa itd. itd. DD nudne punkty programu udostepnimy innym chetnym miłego dnia Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 10:07 )) ja niedaleko miasta nie zmianiam a i samo szkolenie to tylko kilka godzin. firma chce, żebym była mądrzejsza)) Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 10:11 he,he,juz madrzejsza mycha nie bedziesz,jak jestes) ale dla samej przyjemnosci kawkowej mozna sie dac podszkolic) Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 10:09 witajcie :sloo/mycha, no tak,ja tez bym preferowala takie punkty programu szkoleniowego, bo z praktyki wiem,ze bablaja o wszystkim i niczym,strasznie nudno i spac sie chce,,dopiero sie czlek budzi z letargu szkoleniowego podczas kawci i obiadku) miejcie sobie dobry dzionek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 10:19 masz racje Kendo,wszytskie szkolenia sa nudne. kiedys mielismy takie,ktore polegalao na baaaaaaaaaardzo krotkim szkoleniu,a na baaaaaaaaaardzo dlugim chwaleniu bankowych produktow. dla mnie kazde szkolenie to nabijanie kabzy dla osrodkow szkoleniowych. a to zcego nie nauczymy sie w praktyce to nikt nam w niczym nie pomoze,reszte mozna doczytac w ustawach, uchwalach,rozporzadzeniach i zarzadzeniach. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 11:13 cześć i chwała pracusiom i leniuszkom ja dziś popracowałam, teraz troszkę się polenię, a później... zastanowię się jeszcze może popracuję, leniąc się na kanapie, czyli wezmę druty w dłoń udanego dnia Vistulętom!! Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 12:10 a ja byłam na krotkim spacerku,powdychalam tlenika nie swierzego, troche popatrzylam w slonko i blekitne niebo. pogoda cud miód, teraz sie poobijam,a potem pojde na wyzerke do szefa stawia dzis torty i inne lakocie. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.04.08, 16:42 o!,jak to niektorzy dzis sobie samych slodkosci podjedza...jutro bede na miescie ,to zakupie tez jakiegos kolacza) *kasikku, dobra pora na dzierganie,a brzuszek niepszkadza?, ja na razie ogrodem sie zajelam,ognisko palilam/galazki wszystkie i teraz psiun bedzie mial gdzie nozke podnosci a i kleszczy moze nie bedzie ,bo trawka krociutko scinana bedzie,fajnie czas zlecial,oczywiscie psiun wyszukal okazje by uciec,ale zaraz przybieg....zdazyl sasiada kota tez pogonic) odpoczywamy juz w domciu wszyscy do kolacji. udanego wieczorku zycze. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 25.04.08, 09:15 dzień dobry robaczki nawet nie wiecie jak się cieszę, że już pachnie weekendem. żeby tylko pogoda była taka ładna jak do tej pory. co prawda zapowiadają ciepło, ale deszczowo. mam jednak nadzieję, iż jak to się często zdarza zapowiedzi miną się z prawdą tak mi się chce iść do lasu! wyciszyć się. za chwilę przywitamy maj. prawie co roku chodziłam na bez niedaleko mojego domu. teraz zabrali się ostro za budowę tras i powycinali wszystko a maj bez bzu, to jakoś dla mnie nie maj ściskam was mocno i miłego dnia życzę Odpowiedz Link
nana_c przed weekendem... 25.04.08, 20:19 ... musze jeszcze szybko na Vistule wstapic, w poniedzialek odjazd na urlop. Ale sie ciesze )) Zycze milego wieczorku! Odpowiedz Link
mala20033 Re: przed weekendem... 28.04.08, 00:37 No to Milego urlopiku!!! Ja niestety swoj skonczylam... Odpowiedz Link
kendo Re: urlopowe pozdrowienia 28.04.08, 10:13 zycze wspanialego urlopu i czekamy na mase zdjec z niego. PA;..miej sobie dobrze. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 29.04.08, 09:27 dzień dobry dzisiaj jakby lekko szaro za oknem i nieco chłodniej. papiery mnie przywaliły, a ja mam już weekendowego lenia nie wiem, jak wytrzymam do końca dnia pracy... Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 29.04.08, 09:51 witam, oj tez mnie juz nosi druczek na jutrzejszy urlop wypelniony oby dotrwac do konca dnia pracy Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 29.04.08, 09:54 witajcie. widze,ze kazda z nas ma ten sam problem. siedze jak an szpilkach,a jeszcze jutro trzeba sie pomeczyc,jakie to straszne ((( czlowiek to dziwna istota,zwykle gdy zapowiada sie kilka dni wolnego to zaczyna sie okropnie niecierpliwic,zamiast grzecznie poczekac,popracowac,wyrobic plan miesieczny np. w ciagu jednego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 29.04.08, 11:37 och...rozumie Was zapracowane duszyczki,tesknicie do odpoczynku, niech choc pogoda Wam dopisze,bo tu,jak zwykle na palenie ognisk zapowiadaja ochlodzenie, pamietacie dziewczyny,jak bylo zimno,gdy szlysmy patrzec na ognisko. zycze cierpliwosci,musze z psiune czlapac...pozniej z hwastami walke skonczyc kolo gazazu...i dzionek zleci. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 09:38 no i oczywiscie chlodno sie zrobilo,gdy czas na rospalanie ognisk, ale mimo wszystko jade do parku i z siostra popatrzymy,jak harcerze rospalaja ogniska na kanale. zycze udnaego weekendu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 10:03 witam. pogoda musi byc chocby nie wiem co! a juz napewno w centralnej Polsce!!! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 10:15 hej sloo, wiec trzymam kciuki za ta pogode zycze milego odpoczynku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 10:27 a dziekuje,dziekuje ja tez zycze milego wypoczynku choc moj od Twojego troche sie rozni ja mam okazje wypoczywac wylacznie w wolne dni Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 10:32 ech,sloo, z tym moim wypoczynkiem roznie bywa, ogrod musze doprowadzic do porzadku, ale teraz przymosowe odopczywanie, wczoraj Bobyy mi lina dwa paluchy obdarl do zywego ciala,oczywsicie przyczyna byl ten nieszczesliwy jez,ktorego myslalam,ze ugrilowalam,skoczyl na niego i gdyby byl kotem jez,to by zycie zakonczyl,nie moglismy ze slubnym go od jeza odciagnac. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 10:48 Bobyy zaatakowal jeza, byl po prostu ,jak dziki,nie bylo mozna go odciagnac od iglastej kulki, biedne moje paluchy,saczy mi z nich)nalam troche salicylowego spirytusu na te rany i myslalam,ze "wscieku" dostane,tak piklo strasznie.moze szybciej zacznie sie wysuszac . Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 11:54 moze lepsza woda utleniona dla oczyszczenia ranek niz spiryt. poza tym mozesz sobie kupic masc na "szybkie gojenie"taka pospolita nazwa krazy u nas. u Was tez napewno jest cos podobnego. dziala na kazdy rodzaj rany. jesli saczy CI sie "cos" to warto zainwestowac,albo przynajmniej uzyc jakiegos mazidla z antybiotykiem. nie wiadomo co ten jez nosil na tych kolcach. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 11:56 tribiotic-w saszetkach,jesli nas jest osiagalny bez recepty to u Ciebie pewnie tez. przydac sie moze na przyszlosc,nawet dla psa Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 15:22 dzieki sloo za tips, zajze do polskiego sklepu moze maja,kiedys widzialam u nich polskie lekarstwa,wkorza mnie to bo jestem uziemiona z pracka,choc to lewe lapsko,niemniej trzeba zawsze jej uzywac. miej sobie dobrze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien 30.04.08, 19:43 albo o Triderm zapytaj-moze Ci sprzedadza. lece sie dopakowac w walizy. juz upieklam dwie blachy ciasta. tam bedzie swierzynka to ja z ciastem pojade trzymajcie sie cieplo, bawcie sie wesolo,aha i slonecznej pogódki zycze coby choc w te kilka wolnych dni leciutko opalilo skorke Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 01.05.08, 11:15 *sloo,przyjemnego weekendowania. wczoraj na ognisku w parku bylo strasznie zimno,ludziska po zimowemu poubierani, fajne widowisko bylo ,gdy harcerze zapalili na tratfie wielkie ognisko i poplynelo sobie do morza. dzis zachurzenie,niemam ochoty w miasto sie udac i popatrzec na wiecujacych pierwszomajowo. zycze Wszystkim dobrej pogody i weekendu. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dzien,jak co dzien 01.05.08, 12:51 witam a u nas piękna pogoda i w krótkim rękawku spacerowaliśmy jutro też już planujemy wypad, tym razem do parku nad jeziorko mam nadzieję, że pogoda też dopisze... udanego dnia wszystkim Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 01.05.08, 13:21 no witaj kasikku a u mnie znowu zaczyna kropic( na spacerku ni przeforsujusciskaj Skrzata odemni i mijcie sbie udany dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien w maju 02.05.08, 09:38 moze nareszcie bedzie cieplej, odpoczywajcie przyjemnie. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien w maju 04.05.08, 20:54 witam wieczorowa pora, ciekawe,jak nasze weekendowiczki sobie mialy i co ciekawego widzialy/przezyly, moje dni uplynely na pakowaniu zimowych okryc/butow,wiosna-lato w szfach zagoscila,a pogoda dopisala bo upiory schly szybciutko na dworze, zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien w maju 05.05.08, 19:02 Trudno polubic poniedzialek, ale moze jednak komus to sie uda...' Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien w maju 06.05.08, 09:51 hej,hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! musze sobie z rana powzeszczec)))))))))))))))) no sloo,chyba juz wszystko dobrze ,poniedzialek minal,z pracka chyba do przodu sie posuwasz?? a tak pozatem to sloneczko siwieci, pracka czeka a mi sie nic niechce zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzien,jak co dzien w maju 06.05.08, 10:54 hej mnie tez nie,poki co wymieniamy jeszcze wrazenia z "wielkiej majówki" i ogladamy zdjecia. a papiery czekaja zamiast fruwac Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien w maju 07.05.08, 09:34 witajcie dziewczatka, pozwolcie papierzydlom fruwac w zwolnionym tepie) pogodowo na razie wzglednie, domowa pracka czeka,a mnie len z samego ranca owladna( moze jakos sie pozbieram zycze udanego dnia PS;..a wam obiecuja sliczna pogoda na weekendzik. Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien w maju 08.05.08, 07:18 pozdrawiam i ciesze sie ze weekend tuz tuz Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien w maju 08.05.08, 09:10 witaj greis, no tak i na weekendzik zapowiadaja cudna pogode nawet i u nas ma byc cieplutkooooooo do nastepnego polowy tygodnia,gdzie zapowiadaja djametralne ochlodzenie( ale puki co to cieszmy sie ciepelkiem i grzejmy kostusie. udanego dnia zyczxe. Odpowiedz Link
kendo Re: wesola nowina 09.05.08, 08:26 zapisana w watku "odliczanie Kasikkowe, a tak pozatem to dzionek zapowiada sie na piekny, pracki ful,niewiadomo w co lapki wlozyc , paluchy sie zagoily i do drutow az sie rwa) zycze szczesliwego zakonczenia tygodnia pracki. Odpowiedz Link
mala20033 Re: wesola nowina 09.05.08, 15:18 Padalo w nocy..teraz parno i duszno. Ramie mnie boli..ledwo siedze w pracy... Wam Dzionka Milego... Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie 11.05.08, 09:53 wiec zmykam na trawke, zycze zdrowka i przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: pochmurnie sie zrobilo 12.05.08, 09:20 tak ,jak zapowiadali, *malenka tego deszczu podeslij do mnie bo trawa uschnie, a tak pozatem zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mycha Re: pochmurnie sie zrobilo 12.05.08, 11:10 cześć dziewczyny i chłopaki bardzo ciepło, prawie letnio. zbieram nowe siły na cały tydzień pracy. jest tak słonecznie za oknem, że myśli uciekają mi do wakacji. tak mi się chce wyjechać już. a przecież dopiero tydzień temu wróciłam miłego wszystkim Odpowiedz Link
kendo Re: pochmurnie sie zrobilo 13.05.08, 10:32 witaj mycha i zaocznie nieobecni, no coz,tu sie ochlodzilo,rano bylo tylko +1 stopien( wieje chlodem,ale zapowiadaja juz ocieplenie od soboty,moze do tego czasu wydobrzeje i bede mogla sie cieszyc sloneczkiem. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie 14.05.08, 10:35 ale troszke chlodnawo,jak dla mnie, kaszelek sie juz odlepia,przesiebieniowe pecherzyki pod nochalem zaczynaja wylazic( ale bede obstupiala zycze zdrowka i udanego dnia. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 16.05.08, 11:21 witajcie robaczki, ja tylko na chwilkę. mam full roboty, a leń gigant, więc idzie mi baaardzo pod górę za oknem ślicznie i serce się wyrywa, chciałoby się iść na spacer, a tu papierkowa rzeczywistość. ściskam mocno i miłego dnia Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 16.05.08, 22:19 Oj Kendo, nie choruj lepiej... u nas tez dzisiaj nieco deszcz padal, ale znowu slonce wyszlo- jak tam u ciebie w Szwecji? Mycha, a co robisz? Na mnie zelazko czeka, ale nie chce mi sie... °O° Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.05.08, 09:57 witajcie:mycha/nana i nieobecni, no coz,przeziebienie trzyma sie ,jak rzep psiego ogona,chyba w poniedzialek do lekarza sie udam,mam juz za darmo,chrypka mnie trzyma i mam "zardzewialy glosik"),na syrop patrzec juz nie moge,choc z poczatku mi smakowal,najgorzej byc zaziebionym o tej porze. sciskam Was zyczac udanego weekendowania. pogoda nawet wzgledna co drugi dzien wieje,moze dobrze,bo nie zal mi,ze nie moge w sloneczku sie powygrzewac,zimno mi caly czas. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 17.05.08, 20:54 cześć dziewczyny i chłopaki kenduś proszę mi nie chorować! przepędzić chrypsko jak najdalej nana, wczoraj w pracy czułam się jak w skupie makulatury. tony papierów przekładałam i zastanawiałam się po co to komu potrzebne. jak narazie tutaj weekendowa pogoda przepiękna. gorąco, że hej. a zapowiadali już od wczorajszego wieczora burze. i jak im wierzyć? Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 17.05.08, 22:39 Sobota piękny dzionek. Wiadomo, że jutro jest niedziela...też wolny dzionek! Wam Miłego Łykenda! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien,dla mnie troszke inny 19.05.08, 10:35 nareszcie przeziebienie mnie opuszcza, chyba cialko sie przestraszylo,ze dzis do konowala mialam isc zycze zdrowka i udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 11:35 a taki jest tylko jeden w tygodniu pozdrawiam i zdrowka zycze prychajacym Odpowiedz Link
nana_c Re: brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 15:16 Ej a co masz do poniedzialku??? No no.... Zaczynam pracowity tydzien- od nastepnego poniedzialu mam wolne, dlatego lubie co niektóre poniedzialki Odpowiedz Link
mala20033 Re: brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 16:37 Nie lubie poniedzialkow... A jutro mam coloskopie wiec jestem w okropnym humorze...ZZlammmmm. Odpowiedz Link
kendo Re: brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 19:51 *greis,dzieki za zdrowko) no,ja do poniedzialku tez nic niemam,ale wspolczuje tym co maja cos do niego) *nan,o,to masz fajna pracke,popracujesz intensywnie i pozniej wolne *malenka ,trzymam kciuki ...bedzie dobrze, ale mozesz napisac co tam zobaczyli w srodeczku zycze zdrowka i milego wieczoru,poniedzialek niemal zakonczony. Odpowiedz Link
mala20033 Re: brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 20:14 Kendus..dzieki. Nie lubie takich testow... Odpowiedz Link
kendo Re: brrrr toz to poniedzialek:) 19.05.08, 20:46 mnie chyba tez to bedzie czekac ,nie mam za bardzo checi udac sie po skierowanie, mysle,ze bedzie malenka OK,usciski na wytrzymanie. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 21.05.08, 09:13 witam robaczki środowo. co prawda u mnie dzień szary i zapłakany, ale jakoś humor całkiem dobry, bo jutro będę mogła zadbać o swojego lenia i go dopieścić jak będzie ładnie to planuję wycieczkę pieszą miłego dnia życzę Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 22.05.08, 19:08 W Polsce macie święto a ja muszę pracować...buuuu... Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 23.05.08, 13:27 No i juz sa upaly. Dobrze ze cykady w tym roku nie obrodzily i w nocy jest cisza. wam wspanialego piatku. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 24.05.08, 16:41 Ufffff...jak gorąco!!! Wam lykenda milego! Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 24.05.08, 17:21 Mala u mnie tez swieta nie bylo, jak zreszta we wszystkie Matki Boskie tez nie ma A lato? No cóz, slonecznie, nie pada, w dzien tak z 18 stopni, w nocy kolo zera... Pozatym pracuje, wiec mi wszystko jedno. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 24.05.08, 18:10 witajcie dziewczatka, no u mnie ptaszyny koncertuja,az siostra moim opowiadaniem o koncercie zwabiona,przenocowala by posluchac,bo bardzo lubi,najglosniej wlasnie noca, sucho,deszcz by sie przydal,dla ptaszkow sadzaweczke napelniamy i co dzien patrzymy jak sie kapia. udanego weekendowania. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien ze strasznosciami 25.05.08, 10:32 no i co?? biore antybiotyk a to jakies badziewie-przeziebienie mnie trzyma,czuje sie strasznie((((((((((((((( miejcie sobie dobrze, ja sie zjawie,kiedy sie zjawie.......PA;..usciski dla Wszystkich. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien ze strasznosciami 25.05.08, 21:35 A miodzik z czosnkiem i mleczkiem probowala? Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien 26.05.08, 11:10 witam i uroczego dnia wszystkim Mamom zycze, tak wirusy teraz sa odporne nawet na czosnek jak sie przyczepia to trudno sie ich pozbyc zmutowane jakies, szybkiego powrotu do formy zycze Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien ,juz zdziebko lepiej 27.05.08, 09:48 ech,mala, probowala ta miksture kiedys i tak mi cisnienie obnizylo,ze ledwo "zwloki" ciaglam za soba),ale pomoglo, teraz wskazany byl antybiotyk ze wzgledu by uszy nie zaczely cieknac znowu...... po wczorajszym deszczu i zimnicy,jest duzo cieplej, wybieram sie do miasta dokupic pasujaca wluczke do wdzianka,bo braknie na przody.... zycze zdrowka i udanego dnia. PS;..czy ktos wie co ze sloo sie dzieje???????????? Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien ,juz zdziebko lepiej 27.05.08, 23:16 Niestety, ja tez nie wiem, co ze sloo sie dzieje Moze ma przerwe komputerowa? Kendo, jak choróbsko, pomogly ci te antybiotyki? Wracaj do formy, bo chyba lato sie zaczyna szkoda bylaby w betach przelezec. Mala- mnie rodzice poili w takich przypadkach jakims mlekiem z cebula- brrr na samo wspomnienie... z przyczyn psychologicznych i uczucia obrzydzenia pomóc nie moglo Odpowiedz Link
greis52 Re: dzien,jak co dzien ,juz zdziebko lepiej 28.05.08, 07:00 milutkiego dnia Wam zycze Odpowiedz Link
kendo Re: ´prawie do formy zdrowotnej wrocilam 28.05.08, 10:22 jeszcze tylko jutro ostanie dwie erytromecynki wezme i moze bedzie dobrze,w zatokach nie czuje juz cisnienia,bol z piesi niemal odszedl ,czasami cos tam zakuje....no kaszel juz zupelnie inaczej sie slyszy, teraz tylko zregenerowac sie po tej kuracji i bede znowu jak nowa)) na kaszel robilam rowniez sok z cebuli zasypany cukrem i miodem,dla mnie smak akceptalny. tu tez sie ociepla,ale co??,przy antybiotyku na sloneczku sie niema byc,bo dostanie sie odbarwien skornych( udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 29.05.08, 16:33 Taki strasznie płaczliwy dzień...pada, siąpi...br... Odpowiedz Link
nana_c deszczyk?? 29.05.08, 19:00 U ciebie, mala? U nas przydal by sie, 29 stopni, ziemia popekana... ekstrem jak nie jeden, to drugi. A ja dzisiaj kupilam sobie fajny material na obrusy- musze jeszcze przeciac i uszyc, jeden obrus bedzie na stól w stanie spoczynku, drugi, wiekszy, na rozlozony. Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie 31.05.08, 10:19 witajcie dziewczatka, *nan.ja obrusy sciele tylko pod gosci,a tak to bez obrusowo,szybko sie kurze sciera,serweetek tez nie zascielam, a pozatem to mimo sloneczej pogody ,zimno mi,chyba badziewie przeziebienie siedzi we mnie jeszcze, biore vitB dla wzmocnienia organizmu po antybiotyku. zycze milego weekendu. Odpowiedz Link
nana_c obrusy 31.05.08, 15:06 A wiesz, Kenus, ja tak wczesniej robilam... zeby w razie czego szybko zetrzec mozna byli itd... a teraz mam jakas ochote na obrusy, serwetki, prasowanie tego. Moze dlatego nie lubilam wczesniej, bo wiadomo, jak to z malymi dziecmi i obrusami jest- teraz sie juz oplaca klasc Odpowiedz Link
greis52 udanego dnia 02.06.08, 07:02 a to ze mnie len, co to nic nie robi nastawilam sie na kupne, nie sa takie sliczne jak recznie wydziergane ale dla beztalencia erzac musi wystarczyc i jak to mowi Kendo "miejcie sobie milutki poniedzialek" Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: udanego dnia 02.06.08, 09:15 greis, ty to skowroneczek jesteś prawda, że ręcznie dziergane serwety i obrusy mają taki swój urok ciepło jakieś wprowadzają do domu uwielbiam takie nastroje to nic, że kurzy się i trzeba krochmalić są warte tego wysiłku pozdrawiam cieplutko-letnio Kasikk Odpowiedz Link
greis52 Re: udanego dnia 03.06.08, 08:37 witam, wstaje bo do roboty musze zaden ze mnie skowronek a raczej skowronka jakbym mogla tobym sie kisila do poludnia bo ostatnio pozycja orientalna bardzo mi odpowiada, upal umeczy, oj przydalaby sie klimatyzacja w takie goraco, spokojnego wtorku zycze Odpowiedz Link
kendo Re: udanego dnia 12.06.08, 08:29 witajcie skowronkowe...... ja to moge sie wylegiwac,a co??,odrabiam wczesniejsze wstawanie ,gdy sie na zmiany pracowalo,do dzieciecia trzeba bylo wstac nawet w srodku nocy,teraz zupelny luz..... *Nano, moze i mnie nawiedzi ponownie scielenie obrusow/serwetek,na razie leza sobie w szafie i czekaja,szkoda ich wydac,bom mase wieczorow poswiecila na ich dzierganie, *greis, czasami zakupie jakas serwetunie w sklepie,ale to pod katem swiatecznym z jakims slicznym akcentem,mam pozniej na lata,wiec nie jestes odosobniona w tych zakupach a tak pozatem,to juz niemal zakonczenie przerabiania spodni by pasowaly na mnie,ostania para zostala,by kieszenie doszyc, czesc poskracalam do kololan-taki model nazywaja tu "city spodnie", bede modniacha i juz))))))))) miejcie sobie udany dzionek . Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 12.06.08, 10:57 witajcie robaczki żyję, choć czasami samej trudno mi w to uwierzyć przez kilka ostatnich dni były u mnie upały, a mój organizm kompletnie nie umiał się do nich przystosować. aż się boję pomyśleć, co to będzie w wakacje! po tym majowym wyjeździe do Wrocławia taki szwędak mi się włączył, że już mnie nosi. wczoraj wpadłam na pomysł żeby na początku lipca wyjechać na kilka dni do Zakopanego jeszcze zostaje mi urlop lipcowy i może na coś we wrześniu wpadnę. rozbujałam się, nie? miłego dnia życzę i chyba trzeba trzymać kciuki za nasze wróbelki, bo dzisiaj grają. rany! jak nigdy nie wszystkie mecze mogę obejrzeć Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 12.06.08, 20:53 no i zjawila sie nareszcie mycha, bardzo mnie cieszy,ze jakies kocidlo nie upolowalo) miej sobie udany wieczor ,no a z tymi wyjazdami to faktycznie sie ! rozjedzilas". udanego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien-13 piatek 13.06.08, 10:33 no tak,kto przesadny niech uwaza na siebie, niemal koniec tygodnia pracy i upragniony odpoczynek,choc niektorzy wydawalo by sie maja weekendzxik przez caly tydzien zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 17.06.08, 09:51 cześć robaczki wczoraj pod wieczór rozpadało się, a dzisiaj chłodno i pochmurnie. mała przerwa w upałach. od rana jakieś wariatkowo w pracy, a ja sobie powtarzam, jeszcze tylko pół miesiąca i wolne ściskam was mocno i udanego wtorku życzę Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 17.06.08, 13:21 witaj mycha i zaocznie nieobecni, no ,tu przelotne ulewy,czlek przywiazany do domciu,strach bez parasola sie gdzies dalej od domciu ruszac w piatek srodek szwedzkiego lata sie zaczyna i z tym wielka uczta u kazdego obywatela.....ech,bedzie wesolutko u niektorych, milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 18.06.08, 10:11 ech,dni sie ciagna,jak flaki w oleju.......... wiec postanowolam wybrac sie do Mamy by sie podladowac optymizmem, a Wy podczas mojej nieobecnosci miejcie sobie kazdy dzionek mily.... dobrego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 23.06.08, 14:27 ale jakos cos nie tak, nikt nieche chociazby listy obecnosci podpisac. moje dni coraz bardziej napiete,musze ze wszystkim zdazyc przed wyjazdem, miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dzien,jak co dzien 24.06.08, 11:25 jak nie ma włascicielki... pańskie oko konia tuczy podobno - sama nie zaglądasz, to i nas nie ma ;P Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 24.06.08, 11:33 masz racje Kasikku,ostanio checi czasowe mialam ograniczone, ale,ale myslalam,ze forum moglo by istniec bez "specjalnego mojego nadzoru",jak wiele innych for funkcjonuje, przyzwyczailam Was) do mojej obecnosci) za niedlugo i tak sami zostaniecie bo na urlop jade juz w sobote na czas nieogranicczony) miej sobie sprawne dzionki mile i pozdrawiam CIE,jak i wszystkich nieobecnych Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 25.06.08, 15:59 cześć robaczki widzę, że leniwie zrobiło się na forum, to chyba przez to gorąco. kenduś, nie da się ukryć, rozpieściłaś nas u mnie prześlicznie i gdyby nie ten ból głowy... nic pogodowo na to nie wskazuje, ale boli mnie tak, jakby niedługo zawitała burza. ja również odliczam dni do weekendu. ba! dni!? godziny! w sobotę mam grilla z podstawówkową klasą u koleżanki, a w niedzielę z samego rana wsiadam w pociąg i w góry żeby pozwolić sobie na tą małą przyjemność teraz kończę wszystko i dopinam. może ktoś mi pożyczy rąk, bo mam ich deficyt trzymajcie się cieplutko Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 25.06.08, 16:26 hej mycha, to to porzucam swe laki do Ciebie i pracka wrze,jak w gotujacym sie garze),dzis na luzie,odpoczywam,jutro zastanowie sie co w walize zapakowac,prowiancik"suchy"zakupilam) zycze Ci wspanialej gorskiej przygody i podziel sie z nami wrazeniami, miej sobie bezbolowo.... Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 25.06.08, 18:33 Widze na urlopik ktos wyjezdza Zycze milego czasu! ... i tak wpadlam liste obecnosci podpisac; w zeszly tydzien pracowalam, ten pracuje w domu szykuje nam sie bal maturalny, i pobór do wojska na drugi tydzien Dzisiaj wlosy obcielam na te wszystkie bale. Pozatym, dzis mój luby mialby urodziny, ale juz prawie 2 lata mija od jego smierci. Tak czas leci. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 25.06.08, 23:02 hej nano, juz chcialam pogratulowac urodzinowo....czasami sie niewi,jak postapic w takich sytuacjach, no to faktycznie szykuja sie imprezki,niech beda udane i niech kazdy podziwia nowa fryzurke, ja juz w kraju pojde zrobic sie piekna) w tamtym roku nie bylam latem tylko jesienia,wiec mysle,ze pogoda mi dopisze i naciesze sie Mama. miej sobie dobrze. Odpowiedz Link
henryk245 Re: dzien,jak co dzien 26.06.08, 08:06 Krzyzacy Ocenzurowana wersja Krzy¿aków Sienkiewicza :- ))) 15 lipca 1410 roku. Wstaje swit. W lesie budzi sie polski obóz. Poranny posilek, modlitwa. Jagiello staje przed namiotem, powiadomiony o przybyciu poslów krzyzackich. - Panie, Wielki Mistrz, Ulrik von Jungingen, proponuje, by zamiast toczyc tu krwawa bitwe i stracic kwiat rycerstwa, wyznaczym jednego z kazdej ze stron. Niech oni stocza pojednek, a który z nich zwyciezy, tego strona uznana zostanie za zwycieska w calej bitwie. Po chwili namyslu Jagiello sie zgodzil. Poslowie odjechali, a Jagiello podarzyl do namiotów rycerzy. - Sluchaj Zawisza, zamiast bitwy bedzie pojedynek - pójdziesz walczyc o wygrana bitwe ? - No wiesz Wladek, pojutrze tak. No moze jutro... Ale dzis nie dam rady. Rozumiesz, imprezka byla, dalismy czadu no i ... Po prostu nie dam rady.. Król udal sie wiêc do kolejnego rycerza: - Powala, pójdziesz walczyc w pojedynku o wygrana bitwe ? - Sorki Wladek, wczoraj byla imprezka u Zawiszy. Dalismy czadu no i wiesz.... Pojutrze spoko, dzis królu nie dam po prostu rady.... Udal sie wiec Jagiello do kolejnego namiotu: - Zbyszko, pójdziesz walczyc o wygrana bitwe ? - Królu zloty, nie dam rady. Byla imprezka ... - Tak, tak, wiem - u Zawiszy. Kto jeszcze tam byl ? - No chyba wszyscy... - Zwolaj wojska, niech sie ustawia w szeregu pod lasem.. Stanelo wiec polskie wojsko pod lasem, naprzeciw króla. - Sluchajcie, bedzie pojedynek o wygrana bitwe. Czy ktos z was jest w stanie stanac do niego ? Siedza rycerze w kulbakach, kazdy lypie na drugiego, glowy pospuszczali. Nikt nie chce ... Nagle slychac: - Ja ! Ja ! Ja chce !!! Ja pójde !!! Rozgladaja sie i widza - stary dziad z broda do pasa, ubrany w jakis taki jutowy worek, lachmany. - Rany Boskie, nie ma nikogo innego ???? No i nikogo innego nie bylo. Dali wiec dziadkowi dlugi dwureczny miecz. Idzie dziadek przez pole, miecza nie dajac rady dzwignac wiec ciagnie go za soba ... Patrza Polacy, a z przeciwnej strony wyjezdza na koniu wielkim jak stodola zakuty caly w lsniaca zbroje wielki jak dab rycerz. Jagiello chwyta sie za glowe i jeczy, a Polacy wrzeszcza: - Dziaaaadeeeeek !!! W nooooogiiiiii !!! W noooooogggiiiiiiiiiiiiiii!!! Rycerz niemiecki jednak juz ruszyl, dopadl dziadka który wogóle nie zamierzal uciekac, podniósl sie wielki tuman kurzu. Przez jakis czas nic nie bylo widaæ tylko jakies takie rózne i dziwne jeki bylo slychac. Po chwili wiatr oczyscil pole z pylu. Patrza Polacy, a tam widac konia bez nóg, krzyzackiego rycerza tez bez nóg, i widza dziadka, który trzesac sie reka trzyma miecz na gardle niemca. Po chwili tez dochodzi do nich takze to co dziadek mówi do niemca: - Masz szczescie ch..u, ze krzyczeli "w nogi", bo bym ci leb upier....l !!! Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 26.06.08, 13:24 chwilka odpoczynku przed kompem, ze zawsze na cos ciekawego sie trafi...czas ucieka nieublagalnie a pracka czeka) zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 27.06.08, 03:15 U Was prawie ranek...a ja ide dopiero spac... Milego Dzionka Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 27.06.08, 08:48 no,malenka,juz dawno wstalam,a Ty jeszcze spisz) ostani dzien pracki tygodniowej, weekendzik sie zbliza, miejcie sobie udany...PA;.. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 27.06.08, 08:59 Zycze równiez milego weekendu! A my dzisiaj mamy koniec roku szkolengo dla abiturientów, o 11 uroczyste wreczenie swiadectw, o 20 bal Odpowiedz Link
mycha Re: dzien,jak co dzien 27.06.08, 13:22 dzień dobry jestem z siebie dumna, chyba się ze wszystkim wyrobiłam. narazie tylko jeśli chodzi o pracę. ale nie jest źle jakże ja się cieszę, że dzisiaj piątek! lalalalaaaa oczami wyobraźni już się widzę na łonie natury... jak szalona biegam po firmie dopinając wszystko, ale chyba czas na obiadek miłego życzę i słonecznego Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 27.06.08, 20:26 no i prosze,jak wszyscyzadowoleni, *nano zycze spokojnego oczekiwania pobalowego dzieciecia do domu,bo Ty chyba nie bedziesz balowac co? *mycha,a ja Cie widze,jak kozica po sztych skaczesz z radosci,uwazaj na nozkie jeno i oczka miej otarte na wszystko, *pozatem to miejcie sobie dobrze,mi humorek sie zepsol,bo odmailali mi,ze kabiny najprawdopodobniej nie bede miec((((((,a blitet o malo tez nie zaplacilam bo centralna data wysiadla w banku...PA;.. Odpowiedz Link
nana_c Re: dzien,jak co dzien 28.06.08, 00:36 Oj pobalowalam, tutaj taki zwyczaj, ze i rodziców, i innych domowych ludzi sie bierze, a wiec i babcie, i dziadka, i rodzenstwo nie za male Ja juz w domu, a dziecie jeszcze baluje. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien,jak co dzien 28.06.08, 15:02 ojjjjjjjjjjjjjj..ales zabalowala do pozna) witaj, a tu tylko klasy robia sobie bale,zamawiaja w zamkach sale,stroj dlugie kiece/fraki/muchy/limuzyny pod dom zajezdzaja i zabieraja balowiczow. zycze samych dobrych dni,bo za niedlugo odplywam) Odpowiedz Link
nana_c Tez tak macie?! 05.07.08, 15:09 Zanim sie zaloguje, pokazuje mi sie Kendo na czerwono DD Po zalogowaniu na czarno, a my wszyscy niebiescy Od kiedy to tak? Odpowiedz Link
mala20033 Re: dzien,jak co dzien 28.06.08, 05:29 Dobrego Dzionka... Ja dopiero ide spac...a Wy dawno spicie.. Odpowiedz Link