greis52 22.01.09, 10:40 www.hotmoney.pl/artykul/6171/1/swiat-skad-sie-wzial-ten-kryzys.html odczuwacie jego skutki? najbardziej zal tych zwolnionych z pracy na skutek kryzysu, z czego oni beda zyc? z zasiłku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 10:50 ostanie miesiace starego roku,byly dla niektorych bardzo smutne, tu tez mase wypowiedzen ludziska dostali i nastepne zapowiedzi sie pojawily...... swiat jakos idzie z rozwojem do gory a ze standartem zyciowym dla ludzi sie obniza( Odpowiedz Link
greis52 Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 10:55 w moim malym miescie bezrobocie wzroslo o 30% a jeszcze trabia o zwolnieniach jak pomysle, ze moglabym byc bez pracy to ciarki mnie dopadaja bo dlugow troche mam chyba dzialki stana sie znow modne i zagonki z warzywkami coby jakos przezyc Odpowiedz Link
nana_c Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 13:05 U nas te dzialki z warzywkami juz od jakiegos czasu modne sa... Odpowiedz Link
greis52 Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 17:33 u nas od pewnego czasu grzadki i rabatki przerobiane sa na trawniki a dzialki na miejsce do rekreacji i wypoczynku ale chyba marchewka i cebula wroca do łask moja mama nie dala sie namowic nawet na zagonek trawy, bo mowi ze zielska nie bedzie uprawiac ale to wiekowe przyzwyczajenie i pracowitosc Odpowiedz Link
kendo Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 17:52 macie racje dziewczyny,wroca do lask zagonki z cebulami/marchewkami, mysle sobie,ze technika sie szybko rozwinela, kiedys gdy bylo trzy osoby na stanowisku pracy fizycznym,wystarczy teraz jedna osoba,wszystko zautomatyzowane,niektore czesci maszyna sam robi gdy ma podstawione elemety, wziawszy pod uwage szpitalnictwo, cala aparatura bardzo nowoczesna,oczywiscie droga,no i co??szpital zakupujac takie "maszyny" musi na czyams oszczedzic,minimalizuja personel ,co sie odbija pozniej na opiece pacjeta,nie zdaza czasami ze wszystkim te biedne pielegniarki. Odpowiedz Link
nana_c Re: Skąd się wziął ten kryzys? 22.01.09, 18:17 kendo napisała: > wziawszy pod uwage szpitalnictwo, > cala aparatura bardzo nowoczesna,oczywiscie droga,no i co??szpital > zakupujac takie "maszyny" musi na czyams oszczedzic,minimalizuja > personel ,co sie odbija pozniej na opiece pacjeta,nie zdaza czasami > ze wszystkim te biedne pielegniarki. Mialam tego po dziurki w nosie- ostatnio bylam SAMA w nocy z 42 pacjentami- napisalam do szefa krótki liscik o niemozliwosci wykonywania mojej pracy sumiennie, starannie i bezblednie w talich warunkach. Jak zwykle, bylam pierwsza z tym pomyslem- za niecaly tydzien inne kolezanki "odmalpily" pomysl, posypaly sie pisane skarki, rada zakladowa sie w to wmieszala, po naszej stronie bedac, i co? Od poniedzialku mamy 2 nowych pracowników, z urzedu pracy, a i trzecia kolezanka ma dojsc wkrótce. W sumie oplacilo sie bardzo to zamieszanie. Odpowiedz Link
henryk245 Re: Skąd się wziął ten kryzys?- Der Fürer 23.01.09, 07:17 czesc pierwsza: se.youtube.com/watch?v=BdcYwg7xmIY czesc druga: se.youtube.com/watch?v=lhtlBHqF36o&...feature=related Wesolego Weekendu Wam zycze Odpowiedz Link
kendo Re: Skąd się wziął ten kryzys? 23.01.09, 09:18 *Nano, dobrze,ze Wasze monitorowanie pomoglo, tu nic nie pomaga,jak decyzja zapadla to koniec, ewentualnie dadza jakas osobe praktykujaca,bo to najtansza sila robocza,ale trzeba ta osobe "palcem popychac" do wykonywanych obowiazkow,tak,ze personel musi byc jeszcze bardziej ostrozniejszy,z tym dobrze,ze praktykant nie moze wydawac tabletek.....coby to bylo gdyby zrobil jakas pomylke?????a takie pomylki zdazaja sie nawet wsrod rutynowych pracownikow z wieloletnim stazem pracy,nic dziwnego w takim stresie pracowac. Odpowiedz Link
nana_c Re: Skąd się wziął ten kryzys? 24.01.09, 19:17 Wlasnie o to chodzilo mi tez, Kendus, i to tez wlasnie opisalam. Ze mam ponad 20 lat praktyki w zawodzie, ale za pomylki w trakcie stresu i bieganiny od A do B przez C, ze moge cos pomylic, nie recze... Nowa kolezanke i nowego kolege w zawodzie poznam po niedzieli. Mam jeszcze nieco wolnego. Odpowiedz Link
greis52 Niemcy nie chcą polskich robotników 03.02.09, 10:27 Niemcy popełniają błąd nie otwierając dla nas rynku pracy. Przecież wystarczy spojrzeć na Wielką Brytanię - twierdzą ekonomiści. Jednak Berlin jest nieugięty i nie otworzy się na Polaków - dowiedział się DZIENNIK. Kryzys spowodował, że niemiecki rząd nie chce być oskarżany o pozbawianie rodaków pracy. A w tym roku wybory. www.dziennik.pl/polityka/article309747/Niemcy_nie_pozwola_nam_u_siebie_pracowac.html Odpowiedz Link
kendo Re: Niemcy nie chcą polskich robotników 03.02.09, 19:48 no nie wesola wiadomosc, ale rozumie takie podejscie,choc tu to sprawa na skale swiatowa/na opinie innych narodow, mysle,ze boja sie zamieszek "etnicznych" gdy naplynie obca sila robocza,a sami sa zwalniani z pracy, wszedzie tak jest( Odpowiedz Link
greis52 silne euro!!!!! 07.03.09, 18:11 nam sprzyja i szaleje zmieniając kierunki zakupowych szlaków nasi sąsiedzi z unijnych krajów wrócili na polskie bazary a nasi handlowcy zacierając dłonie liczą zyski Odpowiedz Link
kendo Re: silne euro!!!!! 07.03.09, 20:17 no tak, zgapilam sie i nie zakupilam waluty,gdy byla taniutka Odpowiedz Link