effa.d Re: Zadanie X 03.03.06, 09:46 część niższa już jest prawie skończona (jak się zrobi cieplej będą robić balkony) - wiem to od przyszłego mieszkańca tej części. ja - mieszkanka wyższej - poczekam do czerwca. wtedy ma być oddani, a zasiedlenie jakoś chyba we wrześniu, choć mam nadzieję, że szybciej Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie X 06.03.06, 16:15 swoją drogą - > niech się zgłaszają przyszli sąsiedzi! taki wątek zapoznawczy! Odpowiedz Link
waligatorforever Re: Zadanie X 20.03.06, 23:12 zgłaszają sie oczywiście.... tylko mało jakos naszych przyszłych sąsiadów w kazdym badz razie planowo zakonczenie ma byc w czerwcu wiec mam nadzieje , ze w ciagu 2 miesiecy bedzie oddanie prace posuwaja sie w tempie zadowalajacym oby tak bylo do koncza waligatorforever Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie X 21.03.06, 13:04 masz racje. wyrabiają się zgodnie z harmonogramem. tylko martwi mnie jedno, jak długo potrwa potem rozliczenie inwestycji i jak to będzie rzutować na tempo podpisywania aktów notarialnych. spieszy mi się przed końcem roku wątek 2: a w której części masz mieszkanko? Odpowiedz Link
waligatorforever Re: Zadanie X 25.04.06, 19:45 w nizszej czesci na fajnym czwartym... ciekawe tylko czy ruch na wawozowej nie bedzie zbyt uciazliwy (jak za dwa lata maja ja poszerzyc)ale damy rade dzieci przekrzycza.. my hccemy sie wprowadzic szybko w wakacje.... a z reszta to juz niestety moze byc roznie....zycie wk Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie X 12.05.06, 09:47 dzwoniłam wczoraj do Spółdzielni i raczej na szybsze oddanie nie mamy co liczyć. koniec czerwca. nie wiem, czy uda Ci się "zasiedlić" się w wakacje... ale powodzenia! ja też bym chciała! tak na prawdę, to ja nie widzę tego poszerzenia, bo to będzie znaczyło, że nie będziemy mieć chodnika. ja tam się bardziej boję tego połączenia z Wilanowem, bo dopiero będziemy mieli korki i ruch czyżby jakiś nowy członek rodziny był w drodze? skoro mają te dzieci przekrzyczeć ulicę? pozdrawiam Sąsiadów! Odpowiedz Link
mona96 Re: Zadanie X 19.05.06, 11:10 Witam , ja też słyszałem że w czerwcu mają oddawać budynek . Akurat ja czekam na lokal użytkowy ponieważ przenoszę się z pawilonów do tego budynku . Wykonuję meble kuchenne i inne meble na zamówienie i tam otwieram nowe studio . Serdecznie zapraszam sąsiadów . Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie X 05.06.06, 22:33 ooo! to na priva się odezwę bo szukam takiej firmy Odpowiedz Link
fom 22.05 - 23.06 budowa drogi dojazdowej 19.05.06, 11:43 to chyba sygnał zbliżającego się końca budowy! fom Odpowiedz Link
fom ODBIÓR 14.06.06, 20:51 ZADANIE X (ul. Rosoła/Wąwozowa) SZ ANOWNI INWESTORZY Planujemy, że od 3.07.2006 r. rozpocznie się odbiór/przekazywanie poszczególnym Inwestorom ich lokali mieszkalnych. Do czasu uzyskania prawomocnego pozwolenia na użytkowanie budynku lokale będą przekazywane - na podstawie protokołu odbioru/przekazania - tylko do prowadzenia robót wykończeniowych (bez możliwości zamieszkania). Do tego czasu nie będą przekazywane miejsca postojowe w garażu, pomieszczenia gospodarcze, nie będą uruchomione windy. Rozpoczęcie robót wykończeniowych w lokalach przejętych bezusterkowo umożliwione będzie: w klatkach 2, 3 i 4 - od dnia 10.07.2006 r. w klatce 1 - od dnia 17.07.2006 r. Od dnia 26.06.2006 r. Pion Inwestycji rozpoczyna zapisy na terminy przekazywania lokali indywidualnym Inwestorom. Zapisy przyjmuje p. Honorata Nowakowska nr tel. 022/ 448-50-03 w. 156 osobiście w biurze Pionu Inwestycji przy ul. W9ańkowicza 2 pok. 14 na I piętrze - w godzinach pracy, telefonicznie - w godzinach pracy elektronicznie na adres: honorata.nowakowska@smb-osiedlekabaty.pl Warunkiem przekazania lokalu jest uregulowaniie opłaty członkowskiej oraz wszystkich rat wkładu budowlanego z ewentualnymi odsetkami. Informację o stanie wpłat (należności) można uzyskać u p. Hanny Kurek tel. 649-14-82 w. 112. Podpisał: Prezes Zarządu mgr inż. Zbigniew Santkiewicz Odpowiedz Link
effa.d Re: ODBIÓR 21.06.06, 18:26 trochę mnie szlag trafia, że o tak ważnych dla mnie sprawach muszę się dowiadywać albo dzwoniąc do spółdzielni, albo czytając to forum. nie raczyła mnie spółdzielnia poinformować na tydzień przed terminem zapisów o tym fakcie!!! Odpowiedz Link
fom "Nic się nie zmieniło, ustał tylko terror" 21.06.06, 23:42 Witam Cię w naszych "sowietach". Kup sobie dużą lodówkę, najlepiej z kostkarką do lodu i dużo wody fom Odpowiedz Link
rubeus Re: "Nic się nie zmieniło, ustał tylko terror" 22.06.06, 20:55 eff - koniecznie z kostarką... A i o jakimś wiatraczku odrazu pomyśl ))) Możesz zrobić sobie domową klimę : dużo kostek lodu [chyba, że w żamrażarce zrobisz sobie blok lodowy :[ wentylatorek za lodem i od razu chłodniej... Odpowiedz Link
effa.d Re: "Nic się nie zmieniło, ustał tylko terror" 29.06.06, 12:45 przepis na domową klimę bardzo mnie się podoba dopiszę do listy zakupów wentylatorek! Odpowiedz Link
rubeus Re: "Nic się nie zmieniło, ustał tylko terror" 23.07.06, 22:44 Jak tam - odebrałaś kluczyki do mieszkanka ? Odpowiedz Link
fom Szkody budowlane? 28.06.06, 17:37 Najwyraźniej w wyniku budowy i używania ciężkiego sprzętu zaczyna się rozpadać stacja transformatorowa przy Dembego 18A. Może teraz doczeka się remontu i renowacji elewacji. fom Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie X 04.07.06, 16:51 kolejna sprawa, czy nie spieszno Wam przyszli sąsiedzi do rozliczenia inwestycji wcześniej niż do 9 ciu miesięcy? bo się na ulgę odsetkową nie załapiemy Odpowiedz Link
fom Rozliczenie? 25.05.07, 21:13 Nie tylko w SMBOK pojawiają się wątpliwości, co do prawidłowości rozliczeń, za "posadowienie" budynku na gruntach spółdzielni. Zapraszam do rzucenia okiem na jakże charakterystyczny post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=25321548&a=63032333 "Inwestorzy" zadania X wiedzą, czy nie wiedzą komu zapłacili lub będą musieli zapłacić za grunt? Odpowiedz Link
ef14 Re: Rozliczenie? 29.05.07, 10:37 nie widzę analogii. chyba nie trafiony ten przykład Fomie. Przeczytałam wątek i nie doznałam nagłego olśnienia w kwestii gruntu. Wiem, co mam w umowie i wiem co mnie i spółdzielnie wiąże. Za udział w gruncie płaci się w momencie ustalania odrębnej własności, co - o ile mi wiadomo, ale mogę się mylić - w SMB Osiedle Kabaty jeszcze nie nastąpiło i czeka zarówno mnie jak i Ciebie. Do tego czasu każdy z nas płaci opłatę za użytkowanie wieczyste. Odpowiedz Link