chiara76 26.09.07, 17:19 dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was chodzi do dr Cyganek i może coś o niej napisać? (może być na priv). Z góry dziękuję za info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 10:38 taka sympatyczna blondynka w okularkach i pracuje w szpitalu przy Starzyńskiego? bo jeśli to ona to miałam z nią styczność w szpitali i chodze do niej na wizyty. Odpowiedz Link
ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 11:00 ana119 napisała: > taka sympatyczna blondynka w okularkach i pracuje w szpitalu przy > Starzyńskiego? bo jeśli to ona to miałam z nią styczność w szpitali > i chodze do niej na wizyty. pomyliłam miało być: klinika AM przy Starynkiewicza Odpowiedz Link
chiara76 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 12:10 dzięki za odpowiedź. No , ja nie wiem, jak ona wygląda, bo nigdy u niej nie byłam, dlatego pytam, jaka jest A chodzisz do niej do szpitala na wizyty, czy u nas , na Kabatach? Odpowiedz Link
ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:08 chodzę do gabinetu w szpitalu (moja firma ma podpisaną umowę). wcześniej przyjmował inny lekarz ale awansował i pojawiła się właśnie dr Cyganek. ponieważ pojawiła się w momencie kiedy coś nie tak zaczęło się dziać z moją ciążą i dała mi skierowanie do szpitala, więc kontakt z nią miałam dopiero na wizytach kontrolnych. mam o niej bardzo dobra opinię: jest dokłada, wnikliwa. wizyta u niej trwa długo jest ordynatorem któregoś z oddziałów w tym szpitalu. Odpowiedz Link
ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:11 a najważniejsze sympatyczna więc można spokojnie pytać ile się chce Odpowiedz Link
aska34 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:44 Witam, Dr Cyganek prowadziła moją pierwszą ciążę teraz prowadzi drugą. Mam o niej bardzo dobre zdanie. Uważam, że jest dokładna, kompetentna a przy tym miła i serdeczna. Pracuje rzeczywiście na Starynkiewicza a we czwartku przyjmuje na Kababtach w Euromedzie. Jesli masz jeszcze jakies pytania chętnie odpowiem pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 03.10.07, 23:06 chiara zajrzyj na prv Odpowiedz Link
chiara76 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 03.10.07, 23:20 paulina.galli napisała: > chiara zajrzyj na prv Paulina, dzięki za email, odpisałam Ci! Odpowiedz Link
pomidorekk ja chodzę 04.10.07, 11:14 chodze 2 lata chyba do tej przychodzni na kabatach- wrażenia mieszane z przewagą ostatnio negatywnych- generalnie dobra specjalista, ale wizyty na Kabatch trwają max 10 minut- ponieważ Pani doktor przyjmuje raz w tygodniu i zapisuje się do niej masę kobiet. Raczej jest powierzchowna, nie bada piersi, ostatnio w ogóle mnie zdenerwowała bo chciałam żeby wykluczyła nadżerkę, którą stwierdziła inna lekarka(byłam u niej jak Cyganek była na urlopie) a ona na to że za duzo jest sluzu i ona nic nie może zobaczyć, po moich naleganiach wreszcie coś tam zaczęła oczyszczać. (przepraszam za tak dosłowny opis ale inaczej sie nie da). jak o cos pytam to czuje się idiotka. generalnie czasami Pani dr. ma dobry humor (np. przed urlopem) i wtedy jest miła i sympatyczna, ale przeważnie jest raczej w kiepskim humorze co się odbija na pacjentach. ja lekarza zmieniam. po ostatniej wizycie mówię DOSĆ Odpowiedz Link
chiara76 Re: ja chodzę 04.10.07, 12:20 pomidorekk napisała: > chodze 2 lata chyba do tej przychodzni na kabatach- wrażenia > mieszane z przewagą ostatnio negatywnych- generalnie dobra > specjalista, ale wizyty na Kabatch trwają max 10 minut- ponieważ > Pani doktor przyjmuje raz w tygodniu i zapisuje się do niej masę > kobiet. Raczej jest powierzchowna, nie bada piersi, ostatnio w ogóle > mnie zdenerwowała bo chciałam żeby wykluczyła nadżerkę, którą > stwierdziła inna lekarka(byłam u niej jak Cyganek była na urlopie) a > ona na to że za duzo jest sluzu i ona nic nie może zobaczyć, po > moich naleganiach wreszcie coś tam zaczęła oczyszczać. (przepraszam > za tak dosłowny opis ale inaczej sie nie da). > jak o cos pytam to czuje się idiotka. generalnie czasami Pani dr. ma > dobry humor (np. przed urlopem) i wtedy jest miła i sympatyczna, ale > przeważnie jest raczej w kiepskim humorze co się odbija na > pacjentach. > ja lekarza zmieniam. po ostatniej wizycie mówię DOSĆ o, dzięki i za tę opinię. No właśnie. Z tego, co się orientuję, ona tylko raz w tygodniu przyjmuje...kurcze, zaczynam być w punkcie wyjścia, bo właśnie podejrzewałam, ze taki raz w tygodniu może zaowocować krótkim czasem wizyty ( a sorry, ale nie o to chodzi) i lekkim olaniem... Odpowiedz Link
pomidorekk Centrum Damiana 04.10.07, 13:38 ja tam chce się zapisać, bo myśle, aby pryszłą ciąże prowadzic u tamtejszego lekarza. Ktoś może tam chodził do gina? Może kogoś polecić? Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Centrum Damiana 04.10.07, 14:55 dzis poznym popoludniem "testuje" dr Cyganek dam znac (jutro najprawdopodobniej) jak poszlo Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Centrum Damiana 04.10.07, 19:29 Bylam i wrocilam... I tak... jestem zadowolona Dr. Cyganek - przemila, bardzo spokojna, wizyta trwala 15 minut ale naprawde bylam po drobizagi i dluzej nie mialo sensu - doktor sie nie spieszyla , spokojnie odpowiadala na wszystkie pytania. Przedemna 2 babki byly zdec dluzej (i sie zrobilo spore opoznienie bo na pacjentke przewidziano tak 20 minut a obie spokojnie po pol godz siedzialy (babki ciążowe byly). Dr. bardzo dokladnie wypytywala o wszystko, badanie bardzo delikatne. jedyne co to faktycznie nie zbadala piersi (spytala tylko czy sama badam) ale o ile sobie przypomne to chyba raz w zyciu jeden jedyny ginekolog mi te piersi zbadał - wiec to chyba jakas "norma" . Generalnie w tym momencie moge powiedziec ze jest to NAJLEPSZY ginekolog u ktorego bylam i chyba zostane jej stala pacjentka. Bylam jedyna kobieta nie w ciazy i nie planujaca teraz ciazy - widac ze chyba doktor jest wyjatkowo lubiana przez ciazowe Panie - kazda z brzuszkiem Choc oczywiscie nie bylo problemu zeby taki "heretyk" jak ja co po pigulki glownie przyszedl - nie byl potraktowany jak najbardziej powaznie jeszcze jedno - nie naciaga na badania - spytala sie o cytologie , powiedziala ze skoro juz dosyc dawno to nalezalo by ja zrobic, ja odpowiedzialam ze mam takie darmowe zaproszenie od Inst Onk. na bezplatne - to powiedziala ze oczywiscie zeby skozystac bo tam bardzo dobrze robia, maja super laboratorium i najlepszych fachowcow od wykonywania cytologi. Wiec duzy plus bo poprzednie dosw. z prywatnymi gin - zdecydowanie staraly sie odradzic i zeby te cytologie zrobic prywatnie . Tak wiec - ja jestem za dr Cyganek Duzo mniej jednak podobal mi sie gab. Euromedu - ciasno, gabinety akustyczne (slychac o czym rozmawia doktor z pacjentka ) recepcja to pol metra blatu i maly stoliczek - niewygodnie 3 (slownie: trzy!) krzeselka dla pacjentek. Jednym slowem - wyjatkowo niereprezentatywnie No ale czysto i sam gabinet juz ok . To tyle wrazen Odpowiedz Link
aska34 Re: Centrum Damiana 04.10.07, 21:35 Ja też dzisiaj byłam z wizytą u dr Cyganek i po raz kolejny się nie rozczarowałam.... Ja polecam! pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link
chiara76 ...dzięki Paula za relację... 04.10.07, 22:28 aska34 napisała: > Ja też dzisiaj byłam z wizytą u dr Cyganek i po raz kolejny się nie > rozczarowałam.... Ja polecam! > pozdrawiam > Joanna może się z Pauliną minęłyście Paulina, dziękuję za wyczerpującą relację. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 18:48 do POMIDORKKA - w CD chodzilam do jednego lekarza dr. Pazio. Ja z niego zrezygnowalam i uwazam ze jest lekko koszmarny (jako czlowiek bron boze nie jako lekarz ) ale znam dziewczyny w tym moje blizkie kolezanki ktore za nim wrecz szaleja Uwazany jest za b. dobrego specjaliste i lekarza ktory potrafi "wyprowadzic" na prosta nawet bardzo zagrozona ciaze. Tu nie dyskutuje - na pewno jest wysokiej klasy specjalista. natomiast mi osobiscie obycie pana doktora nie odpowiadalo - ma dosyc hm.... "fryzwolny" sposob komunikowania sie z pacjentkami, robi sobie dwuznaczne zarty i troche niesmaczne odzywki (na zasadzie hahaha jaki ja zabawny). To ze to sa niesmaczne zarty to oczywiscie tylko MOJE zgdanie. Mi to nie pasuje i krepuje . Natomiast znam osobiscie mase dziewczyn ktore wrecz uwielbiaja te zarciki i twierdza ze wlasnie dzieki nim w trakcie badania panuje cudowna i nieskrepowana atmosfera ktora odpreza i sprawia ze wizyta u dr. Pazia jest przyjemnoscia Rzecz gustu - proponuje sprawdzic bo naparwde jest to bardzo dobry lekarz Mi teksty "choć ślicznooka na fotel to ci wsadzę"(* no ze niby wziernik ), " no i kiedy zdecydujesz sie na to dziecko, sam mam sie tym zajac czy jak???" akurat nie bawia ale jak nie jestes az tak wrazliwa jak ja - to moge polecic (co do kompetencji jako lekarza - same superlatywy) Odpowiedz Link
mirastella26 Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 20:19 > Mi teksty "choć ślicznooka na fotel to ci wsadzę"(* no ze niby wziernik ), " > no i kiedy zdecydujesz sie na to dziecko, sam mam sie tym zajac czy jak???" > akurat nie bawia ale jak nie jestes az tak wrazliwa jak ja - to moge polecic > (co do kompetencji jako lekarza - same superlatywy) To chyba jakis żart:] jeśli to nie, ten facet to jakaś pomyłka Odpowiedz Link
bagnarola Damian 09.10.07, 21:25 Poniewaz jestem dosc mocno doswiadczona co do Damiana, a takze zakresu problemow (2 ciaze, a wczesniej rozne problemy hormonalne, ale tez i antykoncepcja, a wiec cale spektrum) faktycznie, pazio ma dosc niewyszukane "poczucie humoru", dla mnie zenada. bylam dwa razy i po drugiej wizycie naprawde nie interesowalo mnie czy to dobry specjalista (mialam kiedys dosyc mocno zaburzone hormony, uslyszalam jego komentarze typu: badania, a po co wiecej badan? nie lepiej kupic flaszke i sprawdzic czy sie jest plodnym i zdrowym?! i inne tego typu, ktore wolalam szybko wymazac z pamieci...) zaczelam chodzic prywatnie do prof. debskiego, ktory od razu wyprowadzil mnie na prosta. w dodatku jest bardzo cieplym, delikatnym czlowiekiem, wg mnie stwarza poczucie bezpieczenstwa. tez potrafi zazartowac, ale w sposob jak najbardziej kulturalny. przyjmuje teraz rowniez w Damianie (niestety tylko raz w tygodniu, co przy jego slawie powoduje, ze na wizyte trzeba czekac nawet 2-3 miesiace. ale jezeli to tylko kontrolna wizyta, a nie nic naglego to warto zapisac sie wczesniej, bo w jego gabinecie cena jest niestety podwojna) niezly jest rowniez dr kucharski, czuje sie u niego swobodnie, zajmuje sie pacjentkami dobrze. nie czulam sie natomiast ok u dr. korzyckiego (bylam na dwoch wizytach) i makowskiego (rowniez po dwoch zrezygnowalam) absolutnie nie polecam dr. lisawy - juz w trakcie pierwszej wisyty u niego, wiedzialam, ze zle trafilam i ze to wizyta ostatnia... ale to tylko moje obiektywne spostrzezenia oczywisice.... Odpowiedz Link
nora_1 Re: Damian_dr Pazio 10.10.07, 10:49 Prowadzę ciąże u dr Pazio ale nie u Damiana tylko w jego prywatnym gabinecie i nigdy nie spotkałam się z takimi beznadziejnymi żartami. Gdybym na pierwszej wizycie takie rzeczy usłyszała, na pewno byłaby to moja ostatnia wizyta u niego bo to jest naprawdę żenujące. Mi u Pazia zaczyna przeszkadzać to, że jest strasznie zabiegany i czuję przy każdej wizycie że mocno sie spieszy bo kolejka jest ogromna a on ma olbrzymie opóźnienia więc zastanawiam sie czy przy takim pośpiechu nie przeoczy czegoś ważnego, że ostatnio musze wszystko od niego wyciągać: co znacza gorszę wyniki badań, jaki wpływ ma to na dziecko, czy powinnam brać jakieś leki.. i na każde moje pytanie odpowiada jednym słowem i czasem z ironią - dla niego jako lekarza jest to oczywiste ale ja jestem pierszy raz w ciąży i nie o wszystkim czytałam i nie wszystko wiem. Poza tym robiąc usg nic nie mówi i ciągnę od niego każde słowo a mam wrażenie, że jego to drażni a ja chce wiedzieć czy wszystko jest ok, czy maluszek dobrze rozwija sie, ile waży, mierzy...a to są podsawowe pytania i kazdy inny lekarz robiąc usg sam mówi co widzi. Dlatego zastanawiam się nad zmiana lekarza - może niektóre dziewczyny uznają to za przesade ale ja czuję się po każdej wizycie niedoinformowana i zaniepokojona czy rzeczywiście wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 22:08 serio, serio ale naparwde mam kolezanki ktore wlasnie to bardzo lubia - ze niby jest wtedy na luzie, "nie jak u lekarza", "mozna sie posmiac i pozartowac". Fakt, ze nie odczywalam nigdy tego jako molestowania czy cos - tylko raczej jako sposob zartowania ktory w przypadku relacji pacjentka- lekarz - kompletnie do mnie nie dociera i nie przemawia. To ze mi stanowczo nieodpowiada (nawet moge powiedziec ze od czasu dr. Pazia duzo wody uplynie zanim znow pojde do mezczyzny - ginekologa)nie znaczy ze inni tez maja takie odczucia (choc widze wlasnie post potwierdzajacy moje slowa ) Naprawde sporo innych babek szaleje za tym stylem prowadzenia rozmowy (czego osobiscie nie rozumiem ) Rzecz gustu Odpowiedz Link
chiara76 Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 10.10.07, 12:15 o rety...sorry,ale wmurowało mnie. W sumie, w polskiej służbie zdrowia chyba nic mnie nie zdziwi... Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 10.10.07, 12:31 ja u niego bylam ze 4 lata temu - wtedy byl "zartownisiem" moze spowaznial albo jak pisze nora - nie ma czasu pozartowac a tlumy do niego duze z tego co wiem Odpowiedz Link
pomidorekk Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 15.10.07, 15:24 no dzięki za info. ojeju, ja kiedys od podobnego lekarza uciekłam. Fakt dobry był, ale po 5 latach powiedziałam basta... choć jego żarciki w połowie nie dorównywały tym przytoczonym przez ciebie.... to już wolę dr. cyganek. Odpowiedz Link