Dodaj do ulubionych

Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek

26.09.07, 17:19
dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was chodzi do dr Cyganek i może coś o
niej napisać? (może być na priv). Z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 10:38
      taka sympatyczna blondynka w okularkach i pracuje w szpitalu przy
      Starzyńskiego? bo jeśli to ona to miałam z nią styczność w szpitali
      i chodze do niej na wizyty.
      • ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 11:00
        ana119 napisała:

> taka sympatyczna blondynka w okularkach i pracuje w szpitalu przy
        > Starzyńskiego? bo jeśli to ona to miałam z nią styczność w
        szpitali
        > i chodze do niej na wizyty.
        pomyliłam miało być: klinika AM przy Starynkiewicza
        • chiara76 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 12:10
          dzięki za odpowiedź. No , ja nie wiem, jak ona wygląda, bo nigdy u niej nie
          byłam, dlatego pytam, jaka jestwink
          A chodzisz do niej do szpitala na wizyty, czy u nas , na Kabatach?
          • ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:08
            chodzę do gabinetu w szpitalu (moja firma ma podpisaną umowę).
            wcześniej przyjmował inny lekarz ale awansował i pojawiła się
            właśnie dr Cyganek. ponieważ pojawiła się w momencie kiedy coś nie
            tak zaczęło się dziać z moją ciążą i dała mi skierowanie do
            szpitala, więc kontakt z nią miałam dopiero na wizytach kontrolnych.
            mam o niej bardzo dobra opinię: jest dokłada, wnikliwa. wizyta u
            niej trwa długosmile
            jest ordynatorem któregoś z oddziałów w tym szpitalu.
            • ana119 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:11
              a najważniejsze sympatyczna więc można spokojnie pytać ile się chcesmile
              • aska34 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 27.09.07, 15:44
                Witam,
                Dr Cyganek prowadziła moją pierwszą ciążę teraz prowadzi drugą. Mam
                o niej bardzo dobre zdanie. Uważam, że jest dokładna, kompetentna a
                przy tym miła i serdeczna. Pracuje rzeczywiście na Starynkiewicza a
                we czwartku przyjmuje na Kababtach w Euromedzie.
                Jesli masz jeszcze jakies pytania chętnie odpowiem
                pozdrawiam
                Joanna
                • paulina.galli Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 03.10.07, 23:06
                  chiara zajrzyj na prv
                  • chiara76 Re: Pyt. do dziewczyn o dr Cyganek 03.10.07, 23:20
                    paulina.galli napisała:

> chiara zajrzyj na prv

Paulina, dzięki za email, odpisałam Ci!
                    • pomidorekk ja chodzę 04.10.07, 11:14
                      chodze 2 lata chyba do tej przychodzni na kabatach- wrażenia
                      mieszane z przewagą ostatnio negatywnych- generalnie dobra
                      specjalista, ale wizyty na Kabatch trwają max 10 minut- ponieważ
                      Pani doktor przyjmuje raz w tygodniu i zapisuje się do niej masę
                      kobiet. Raczej jest powierzchowna, nie bada piersi, ostatnio w ogóle
                      mnie zdenerwowała bo chciałam żeby wykluczyła nadżerkę, którą
                      stwierdziła inna lekarka(byłam u niej jak Cyganek była na urlopie) a
                      ona na to że za duzo jest sluzu i ona nic nie może zobaczyć, po
                      moich naleganiach wreszcie coś tam zaczęła oczyszczać. (przepraszam
                      za tak dosłowny opis ale inaczej sie nie da).
                      jak o cos pytam to czuje się idiotka. generalnie czasami Pani dr. ma
                      dobry humor (np. przed urlopem) i wtedy jest miła i sympatyczna, ale
                      przeważnie jest raczej w kiepskim humorze co się odbija na
                      pacjentach.
                      ja lekarza zmieniam. po ostatniej wizycie mówię DOSĆ
                      • chiara76 Re: ja chodzę 04.10.07, 12:20
                        pomidorekk napisała:

> chodze 2 lata chyba do tej przychodzni na kabatach- wrażenia
                        > mieszane z przewagą ostatnio negatywnych- generalnie dobra
                        > specjalista, ale wizyty na Kabatch trwają max 10 minut- ponieważ
                        > Pani doktor przyjmuje raz w tygodniu i zapisuje się do niej masę
                        > kobiet. Raczej jest powierzchowna, nie bada piersi, ostatnio w ogóle
                        > mnie zdenerwowała bo chciałam żeby wykluczyła nadżerkę, którą
                        > stwierdziła inna lekarka(byłam u niej jak Cyganek była na urlopie) a
                        > ona na to że za duzo jest sluzu i ona nic nie może zobaczyć, po
                        > moich naleganiach wreszcie coś tam zaczęła oczyszczać. (przepraszam
                        > za tak dosłowny opis ale inaczej sie nie da).
                        > jak o cos pytam to czuje się idiotka. generalnie czasami Pani dr. ma
                        > dobry humor (np. przed urlopem) i wtedy jest miła i sympatyczna, ale
                        > przeważnie jest raczej w kiepskim humorze co się odbija na
                        > pacjentach.
                        > ja lekarza zmieniam. po ostatniej wizycie mówię DOSĆ

o, dzięki i za tę opinię. No właśnie. Z tego, co się orientuję, ona tylko raz w
                        tygodniu przyjmuje...kurcze, zaczynam być w punkcie wyjścia, bo właśnie
                        podejrzewałam, ze taki raz w tygodniu może zaowocować krótkim czasem wizyty ( a
                        sorry, ale nie o to chodzi) i lekkim olaniem...
                        • pomidorekk Centrum Damiana 04.10.07, 13:38
                          ja tam chce się zapisać, bo myśle, aby pryszłą ciąże prowadzic u
                          tamtejszego lekarza. Ktoś może tam chodził do gina? Może kogoś
                          polecić?
                          • paulina.galli Re: Centrum Damiana 04.10.07, 14:55
                            dzis poznym popoludniem "testuje" dr Cyganek smile
                            dam znac (jutro najprawdopodobniej) jak poszlo smile
                            • paulina.galli Re: Centrum Damiana 04.10.07, 19:29
                              Bylam i wrocilam... smile
                              I tak... jestem zadowolona
                              Dr. Cyganek - przemila, bardzo spokojna, wizyta trwala 15 minut ale naprawde
                              bylam po drobizagi i dluzej nie mialo sensu - doktor sie nie spieszyla ,
                              spokojnie odpowiadala na wszystkie pytania.
                              Przedemna 2 babki byly zdec dluzej (i sie zrobilo spore opoznienie bo na
                              pacjentke przewidziano tak 20 minut a obie spokojnie po pol godz siedzialy
                              (babki ciążowe byly).
                              Dr. bardzo dokladnie wypytywala o wszystko, badanie bardzo delikatne. jedyne co
                              to faktycznie nie zbadala piersi (spytala tylko czy sama badam) ale o ile sobie
                              przypomne to chyba raz w zyciu jeden jedyny ginekolog mi te piersi zbadał -
                              wiec to chyba jakas "norma" .
                              Generalnie w tym momencie moge powiedziec ze jest to NAJLEPSZY ginekolog u
                              ktorego bylam i chyba zostane jej stala pacjentka.
                              Bylam jedyna kobieta nie w ciazy smilei nie planujaca teraz ciazy - widac ze chyba
                              doktor jest wyjatkowo lubiana przez ciazowe Panie - kazda z brzuszkiem smile
                              Choc oczywiscie nie bylo problemu zeby taki "heretyk" jak ja co po pigulki
                              glownie przyszedl - nie byl potraktowany jak najbardziej powaznie smile
                              jeszcze jedno - nie naciaga na badania - spytala sie o cytologie , powiedziala
                              ze skoro juz dosyc dawno to nalezalo by ja zrobic, ja odpowiedzialam ze mam
                              takie darmowe zaproszenie od Inst Onk. na bezplatne - to powiedziala ze
                              oczywiscie zeby skozystac bo tam bardzo dobrze robia, maja super laboratorium i
                              najlepszych fachowcow od wykonywania cytologi. Wiec duzy plus bo poprzednie
                              dosw. z prywatnymi gin - zdecydowanie staraly sie odradzic i zeby te cytologie
                              zrobic prywatnie . Tak wiec - ja jestem za dr Cyganek smile

Duzo mniej jednak podobal mi sie gab. Euromedu - ciasno, gabinety akustyczne
                              (slychac o czym rozmawia doktor z pacjentka ) recepcja to pol metra blatu i maly
                              stoliczek - niewygodnie 3 (slownie: trzy!) krzeselka dla pacjentek. Jednym
                              slowem - wyjatkowo niereprezentatywnie smile
                              No ale czysto i sam gabinet juz ok .
                              To tyle wrazen smile
                              • aska34 Re: Centrum Damiana 04.10.07, 21:35
                                Ja też dzisiaj byłam z wizytą u dr Cyganek i po raz kolejny się nie
                                rozczarowałam.... Ja polecam!
                                pozdrawiam
                                Joanna
                                • chiara76 ...dzięki Paula za relację... 04.10.07, 22:28
                                  aska34 napisała:

> Ja też dzisiaj byłam z wizytą u dr Cyganek i po raz kolejny się nie
                                  > rozczarowałam.... Ja polecam!
                                  > pozdrawiam
                                  > Joanna

może się z Pauliną minęłyściewink

Paulina, dziękuję za wyczerpującą relację.
                          • paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 18:48
                            do POMIDORKKA - w CD chodzilam do jednego lekarza dr. Pazio.
                            Ja z niego zrezygnowalam i uwazam ze jest lekko koszmarny (jako czlowiek bron
                            boze nie jako lekarz ) ale znam dziewczyny w tym moje blizkie kolezanki ktore
                            za nim wrecz szaleja smile
                            Uwazany jest za b. dobrego specjaliste i lekarza ktory potrafi "wyprowadzic" na
                            prosta nawet bardzo zagrozona ciaze.
                            Tu nie dyskutuje - na pewno jest wysokiej klasy specjalista.
                            natomiast mi osobiscie obycie pana doktora nie odpowiadalo - ma dosyc hm....
                            "fryzwolny" sposob komunikowania sie z pacjentkami, robi sobie dwuznaczne zarty
                            i troche niesmaczne odzywki (na zasadzie hahaha jaki ja zabawny). To ze to sa
                            niesmaczne zarty to oczywiscie tylko MOJE zgdanie.
                            Mi to nie pasuje i krepuje . Natomiast znam osobiscie mase dziewczyn ktore
                            wrecz uwielbiaja te zarciki i twierdza ze wlasnie dzieki nim w trakcie badania
                            panuje cudowna i nieskrepowana atmosfera ktora odpreza i sprawia ze wizyta u dr.
                            Pazia jest przyjemnoscia smile
                            Rzecz gustu smile - proponuje sprawdzic bo naparwde jest to bardzo dobry lekarz smile
                            Mi teksty "choć ślicznooka na fotel to ci wsadzę"(* no ze niby wziernik smile), "
                            no i kiedy zdecydujesz sie na to dziecko, sam mam sie tym zajac czy jak???"
                            akurat nie bawia ale jak nie jestes az tak wrazliwa jak ja - to moge polecic
                            (co do kompetencji jako lekarza - same superlatywy)
                            • mirastella26 Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 20:19
                              > Mi teksty "choć ślicznooka na fotel to ci wsadzę"(* no ze niby
                              wziernik smile), "
                              > no i kiedy zdecydujesz sie na to dziecko, sam mam sie tym zajac
                              czy jak???"
                              > akurat nie bawia ale jak nie jestes az tak wrazliwa jak ja - to
                              moge polecic
                              > (co do kompetencji jako lekarza - same superlatywy)

To chyba jakis żart:] jeśli to nie, ten facet to jakaś pomyłka
                              • bagnarola Damian 09.10.07, 21:25
                                Poniewaz jestem dosc mocno doswiadczona co do Damiana, a takze
                                zakresu problemow (2 ciaze, a wczesniej rozne problemy hormonalne,
                                ale tez i antykoncepcja, a wiec cale spektrum)

faktycznie, pazio ma dosc niewyszukane "poczucie humoru", dla mnie
                                zenada. bylam dwa razy i po drugiej wizycie naprawde nie
                                interesowalo mnie czy to dobry specjalista (mialam kiedys dosyc
                                mocno zaburzone hormony, uslyszalam jego komentarze typu: badania, a
                                po co wiecej badan? nie lepiej kupic flaszke i sprawdzic czy sie
                                jest plodnym i zdrowym?! i inne tego typu, ktore wolalam szybko
                                wymazac z pamieci...)

zaczelam chodzic prywatnie do prof. debskiego, ktory od razu
                                wyprowadzil mnie na prosta. w dodatku jest bardzo cieplym,
                                delikatnym czlowiekiem, wg mnie stwarza poczucie bezpieczenstwa. tez
                                potrafi zazartowac, ale w sposob jak najbardziej kulturalny.
                                przyjmuje teraz rowniez w Damianie (niestety tylko raz w tygodniu,
                                co przy jego slawie powoduje, ze na wizyte trzeba czekac nawet 2-3
                                miesiace. ale jezeli to tylko kontrolna wizyta, a nie nic naglego
                                to warto zapisac sie wczesniej, bo w jego gabinecie cena jest
                                niestety podwojna)

niezly jest rowniez dr kucharski, czuje sie u niego swobodnie,
                                zajmuje sie pacjentkami dobrze. nie czulam sie natomiast ok u dr.
                                korzyckiego (bylam na dwoch wizytach) i makowskiego (rowniez po
                                dwoch zrezygnowalam) absolutnie nie polecam dr. lisawy - juz w
                                trakcie pierwszej wisyty u niego, wiedzialam, ze zle trafilam i ze
                                to wizyta ostatnia...

ale to tylko moje obiektywne spostrzezenia oczywisice....

• nora_1 Re: Damian_dr Pazio 10.10.07, 10:49
                                  Prowadzę ciąże u dr Pazio ale nie u Damiana tylko w jego prywatnym
                                  gabinecie i nigdy nie spotkałam się z takimi beznadziejnymi żartami.
                                  Gdybym na pierwszej wizycie takie rzeczy usłyszała, na pewno byłaby
                                  to moja ostatnia wizyta u niego bo to jest naprawdę żenujące. Mi u
                                  Pazia zaczyna przeszkadzać to, że jest strasznie zabiegany i czuję
                                  przy każdej wizycie że mocno sie spieszy bo kolejka jest ogromna a
                                  on ma olbrzymie opóźnienia więc zastanawiam sie czy przy takim
                                  pośpiechu nie przeoczy czegoś ważnego, że ostatnio musze wszystko od
                                  niego wyciągać: co znacza gorszę wyniki badań, jaki wpływ ma to na
                                  dziecko, czy powinnam brać jakieś leki.. i na każde moje pytanie
                                  odpowiada jednym słowem i czasem z ironią - dla niego jako lekarza
                                  jest to oczywiste ale ja jestem pierszy raz w ciąży i nie o
                                  wszystkim czytałam i nie wszystko wiem. Poza tym robiąc usg nic nie
                                  mówi i ciągnę od niego każde słowo a mam wrażenie, że jego to drażni
                                  a ja chce wiedzieć czy wszystko jest ok, czy maluszek dobrze rozwija
                                  sie, ile waży, mierzy...a to są podsawowe pytania i kazdy inny
                                  lekarz robiąc usg sam mówi co widzi.
                                  Dlatego zastanawiam się nad zmiana lekarza - może niektóre
                                  dziewczyny uznają to za przesade ale ja czuję się po każdej wizycie
                                  niedoinformowana i zaniepokojona czy rzeczywiście wszystko jest w
                                  porządku.
                              • paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 09.10.07, 22:08
                                serio, serio smile
                                ale naparwde mam kolezanki ktore wlasnie to bardzo lubia - ze niby
                                jest wtedy na luzie, "nie jak u lekarza", "mozna sie posmiac i
                                pozartowac".
                                Fakt, ze nie odczywalam nigdy tego jako molestowania czy cos - tylko
                                raczej jako sposob zartowania ktory w przypadku relacji pacjentka-
                                lekarz - kompletnie do mnie nie dociera i nie przemawia.

To ze mi stanowczo nieodpowiada (nawet moge powiedziec ze od czasu
                                dr. Pazia duzo wody uplynie zanim znow pojde do mezczyzny -
                                ginekologa)nie znaczy ze inni tez maja takie odczucia (choc widze
                                wlasnie post potwierdzajacy moje slowa smile)
                                Naprawde sporo innych babek szaleje za tym stylem prowadzenia
                                rozmowy (czego osobiscie nie rozumiem smile)
                                Rzecz gustu smile
                                • chiara76 Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 10.10.07, 12:15
                                  o rety...sorry,ale wmurowało mnie.
                                  W sumie, w polskiej służbie zdrowia chyba nic mnie nie zdziwi...
                                  • paulina.galli Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 10.10.07, 12:31
                                    ja u niego bylam ze 4 lata temu - wtedy byl "zartownisiem"
                                    moze spowaznial albo jak pisze nora - nie ma czasu pozartowac
                                    a tlumy do niego duze z tego co wiem smile
                            • pomidorekk Re: Centrum Damiana do POMIDORKKA 15.10.07, 15:24
                              no dzięki za info. ojeju, ja kiedys od podobnego lekarza uciekłam.
                              Fakt dobry był, ale po 5 latach powiedziałam basta... choć jego
                              żarciki w połowie nie dorównywały tym przytoczonym przez ciebie....
                              to już wolę dr. cyganek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka