Dodaj do ulubionych

Propozycja przyklejenia danych ur. forumowiczów

12.09.10, 11:52
Jak w temacie wątku, proponuję przyszpilkować "dane forumowiczów i uczestników". Dlaczego ?

Wiele osób ( w tym autor tego wątku ) lubi od czasu do czasu podywagować od tranzytach, figurach, synastriach, wierzchołkach, etc, w odniesieniu do swojego radixu. Po prostu decyduje praktyczność - żeby nie biegać, nie szukać tych dat, etc.
Oczywiście jak ktoś nie chce nie musi. Z tego też tytułu "zabrania się" dywagacji, dlaczego ktoś "dał" dane, a ktoś "nie dał".
Może od razu nawet te kółka mieć wklejone, byłoby jeszcze prościej.

To tylko propozycje, "róbta co chceta" smile

Pozdrawiam

P.S. Bezpośrednio natchnęła mnie wypowiedź black_halo, że "pewnie znacie mój radix". Pewnie i znam i coś tam patrzyłem, ale... mam ogólnie bajzel wink . Nie ewidencjonuję na okrągło radixów, może to błąd.
Obserwuj wątek
    • jedyny.jukoo Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 12:59
      jestem za
    • aarvedui Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 14:37
      pomysł genialny, tylko taki temat powinien być pod ostrą cenzurą moderacji - jeśli faktycznie ma być ułatwieniem.
      jeden użytkownik. jedna wypowiedź. jeden zestaw danych.

np formatka w nagłówku postu - nick_data_godzina_miejsce.
      a jak się nie mieści to nick mógłby zostać tylko w autorze posta.
      • cytryna76 Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 14:44
        Jestem jak najbardziej za. Zaraz w wolnej chwili stworzę i przyszpilę taki wątek.

Też uśmiechnęłam się po przeczytaniu posta od Black Hallo - z całym szacunkiem i bez obrazy moja droga, ale wielu osobom (nie tylko Tobie, ale wielu moim znajomym) wydaje się, że wszyscy świetnie pamiętają jego horoskop, układy i tranzyty. Tymczasem jeśli codziennie mignie Ci przed oczyma kilka horoskopów, naprawdę nie sposób... Pamiętam tylko, że masz chyba ascendent w Rybach i silny X i IX dom, ale głowy nie dajęwink
        • acrux_79 Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 15:09
          To świetnie, że jest akceptacja smile
          • acrux_79 JAK DODAĆ ZDJĘCIE RADIXU NA FORUM - INSTRUKCJA 12.09.10, 16:49
            Niby proste, ale... niekoniecznie ( wyszło mi trochę za duże, ale ... zostawiam )

Nad forum gazetowym "lecą" przeważnie reklamy, i tam powyżej drobnym druczkiem jest kilka zakladek.

1) wejść na fotoforum
            2) tam jest zakładka "dodaj fotki"
            3) klikamy i wybieramy zdjęcia

4) "to" wgrane zdjęcie, ale może też inne mamy w zakladce "zdjęcia" a z niej wysuwa się pasek z m.in. "galerią"
            5) klikamy na zdjęcie, które chcemy wrzucic na forum
            6) jak już je mamy, to poniżej jest taki pasek, też małym druczkiem z zaznaczeniami: poleć znajomym / pokaż oryginał / dane exif / linki do zdjęcia . Wybieramy linki do zdjęcia, a tam już będą adresy, ktore mamy wstawić na forum. Aby nie zrobić byka, przed wstawieniem warto sprawdzić podgląd, a dopiero później wysłać.

Mam nadzieję, że wytłumaczyłem tak, że ślepy Braillem by to zrozumiał nawet. Jeśli zaś chodzi o samą formulę przyklejania zdjęć, to warto zrobić PrintScreen obrazku i wkleić do Painta.
            Ja akurat użyłem URANIĘ Bogdana Krusińskiego, ale każdy wybiera co woli.

Pozdrawiam !
    • black_halo Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 16:38
      a wydawalo mi sie, ze jak uz ktos raz sobie zrobi radix to raczej go nie usuwa big_grin
    • nuvvo Re: Propozycja przyklejenia danych ur. forumowicz 12.09.10, 23:52
      a ten przyszpilony watek u gory jest chyba tym czego szukasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka