Dodaj do ulubionych

co sie ze mna dzieje???

10.02.11, 19:02
wlasnie nie wytrzymalam w pracy i walnelam papierami....po 6 latach juz nie wtrzymalam ciscienia. duzo obowiazkow mi przybylo i odpowiedzialnych rzeczy.Dostalam takiego cisnienia i buntu wobec tego ze nie wytrzymalam...Patrze na na kulko a tam tranzyt saturna przez I dom, w ktorym jest uran, ten sam saturn kwadrat MC kolo ktorego stoi moj saturn, merkury i slonce w 9 domu...a uran tranzytuje moj 6 dom....ja chyba zwariuje!!! jestem taka nerwowa i wylaza wszystkie moje rozterki na wierzch...czy to mi wyjdzie na dobre? podziwiam sie tylko za 1 rzecz ze zdobylam sie na odwage by to zrobic i teraz mi lzej na sercu...tak jakbym musiala to zrobic i teraz bedzie juz ok....ale co dalej? czy grozi mi brak pracy? jezeli to byla zla decyzja i powinnam byla to przetzymac?prosze pocieszcie mnie
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: co sie ze mna dzieje??? 10.02.11, 23:41
      Moze podalabys dane urodzeniowe, to mogloby powiedziec wiecej.
      • marinasun Re: co sie ze mna dzieje??? 10.02.11, 23:44
        A Księzyca Saturn nie dotyka? Chociaż to niby Twoja decyzja, więc może stąd to Słońce.
      • my.kasia123 Re: co sie ze mna dzieje??? 11.02.11, 11:08
        moja data to 24 czer 74 godz ok 13 krakow...bede wdzieczna za pomoc
        • lwi2 Re: co sie ze mna dzieje??? 11.02.11, 12:16
          Masz Plutona i Urana w równych odległościach od Asc., to znaczy możesz mieć tak, bo dokładnie godziny nie znasz, piszesz około. To coś o czym pisze LZ (Zawadzki), paralela zodiakalna (czy podobna nazwa), jak planety są w równych odległościach od osi, i ta odległość nie jest zbyt duża, to działa to jak koniunkcja na osi, a Asc. oś ważna. To co piszesz, to wygląda tak jakby tranzyt Saturna uruchomił Ci niejako tę paralelę, pokazał ją. A Uran+Pluton to wiadomo jakie mogą być efekty.
          Możesz mieć tak, że w pracy więcej niż inni masz robić, bo masz taki "silny" horoskop, bywa tak niestety, ale szerzej się nie wypowiadam, sam Uran+Pluton na Asc. sprawia, że osoba taka wydaje się innym, że dużo udźwignie, nieprawdaż?

Lwi
          • my.kasia123 Re: co sie ze mna dzieje??? 11.02.11, 12:31
            godzina pisze ok 13 bo albo 12:55 albo 12:58 wiec to juz chyba nie ma takiego znaczenia prawda? w tym co napisalas jest prawda...mam wiecej pracy i dostaje bardziej odpowiedzialne zadania...w mysl zasady ze ja zawsze zrobie to dobrze...i zawsze sie na to godzilam....az do teraz...wybuchlo cos w srodku...i co teraz ? mam szanse na nowa prace? czy te tranzyty przyniosa cos nowego czy tylko same straty? i jest u mnie tak ze na sukces musze dlugo pracowac...nic nie przychodzi mi latwo..dziekuje i prosze o dalsze wskazowki co robic
      • dorian-3 Re: co sie ze mna dzieje??? 16.02.11, 23:52
        Ale głupstwa Ci odpisują. Nie mają pojęcia o astrologii, a próbują doradzać.
        To przecież proste: dyrekcja Słońca do Marsa urodzeniowego, progresja Marsa do Słońca ur., progresja Marsa do Ksiezyca ur. i progresja Saturna do Merkurego ur.
        Trochę ciezko Ci się to skumulowało, nic dziwnego ze tak reagujesz i tracisz cierpliwosc. Niestety jeszcze trochę musisz sie pomeczyć. Masz Księzyca w Pannie więc powinnaś dać radę. Przy takich progresjach od Marsa trudno myśleć logicznie i spokojnie, ale postaraj się jakoś wyluzować. Potem zobacze, może masz niedługo i dobre progresje? W ogole horoskop urodzeniowy masz ciekawy. Powinnaś uściślić sobie godz. urodzenia na podstawie znaczacych wydarzeń z życia, bo inaczej nie mozna sprawdzic aspektow do ascendentu i moze to fałszować trochę prognozy . Może za parę dni cos Ci napisze na adres maila gazetowego.
        • acrux_79 Re: co sie ze mna dzieje??? 17.02.11, 00:35
          Stop !

1) Głupstw nie odpisują. Co do cytowania Lwi, że "pojęcia o astrologii nie ma", to stanowcze stop !

2) Ale bez wątpienia.... bardzo ważne są progresje, po kolei Mars progr ( wł. relacji oficjalnych ) con na Księżycu natalnym ( struktura społeczna ), Słońce dyrekcyjne ( rzutujące na karierę i ideały ) na Marsie natalnym. Jednakże progresji Marsa do Słońca urodzeniowego taki "amator" jak ja nie widzi, co najwyżej sekstyl. Znaczenia Saturna bym nie przeceniał, prędzej bym uwzględnił to, iż jest ścisła progresywna koniunkcja Wenus - Saturn.

3) Horoskopu urodzeniowego "nie masz ciekawego". Masz taki "jak wszyscy". Spytaj się innych astrologów. Widzieliśmy setki różnych radixów, o ile nie tysiące. Ciekawe wyróżniają się dużym stellum ( znam 6 planet, bynajmniej nie "małych" ), Słońcem na ASC przy jednoczesnym Księżycu na MC, albo wielkimi trygonami, lub prostokątami mistycznymi.
          Nie mówię, że "nie masz ciekawego" by obniżyć Twoje samopoczucie. Mówię tak, ponieważ chcę być uczciwy względem osób do których się zwracam i nie kokietuję. Na pocieszenie dodam, że mój horoskop też "nieciekawy", a i większość znajomych również tak ma.

4) Bardzo ważną intuicją jest ten Saturn na ASC, on to wszystko pouruchamiał i zrobiłaś dobry punkt wyjścia. Zwróć uwagę na inne tranzyty dynamiczne, one też istnieją, Neptun dokładny kwadrat do Wenus, przy tym jednoczesnym Saturnie na ASC pokazuje blok ( ASC ) i rozmycie ( relacji przedstawianych przez Wenus ). Tak jakby jednocześnie Saturn/Neptun oddziałały na ASC - DESC, w podwójnym rozumieniu.

5) Zwróć również uwagę na dynamiczny tranzyt Plutona do Saturna. Grzechem jest tego nie dostrzegać. Saturn odpowiada za Twoje korzenie, bezpieczeństwo. I dopiero jak Pluton odejdzie co nieco, puści, sytuacja się poprawi i pozmienia. Tutaj uściśliły się zarówno tranzyty dynamiczne, jak i progresje - dwa w jednym !

Pozdrawiam
          "Amator nie mający pojęcia o astrologii"
          • my.kasia123 Re: co sie ze mna dzieje??? 19.02.11, 11:35
            serdecznie dziekuje za pomoc w zrozmieniu calej sytuacji..czy moge prosic o jeszcze o podpowiedz kiedy bedzie dobry czas na znalezienie nowej dobrej pracy? tzn kiedy bedzie dobry uklad planet dla mnie...bede bardzo wdzieczna za podpowiedz
            • acrux_79 Re: co sie ze mna dzieje??? 19.02.11, 22:39
              Druga połowa marca, apogeum na końcówce, oraz początek kwietnia. Tak to się widzi. Uściślające się progresje, plus korzystny Jowisz DESC, plus ciekawa Wenus, plus opozycja progr Księżyc - Jowisz.

Musisz zwrócić uwagę na niżej wymienione wady:
              a) manifestowanie swojej woli, swojej inteligencji, siły przebicia jako obrony ( starać się to przekształcić na swobodną inwencję twórczą, niezależną od ocen innych )
              b) chęć "rywalizowania" kłócąca się z równą odpowiedzialnością wszystkich ( być może branie zbyt wielu rzeczy "psychicznie" na swoje barki )
              c) relacje damsko - męskie w życiu osobistym, mające negatywny wpływ na sferę zawodową i vice versa, tu trzeba zrobić porządek zapewne ( jest dużo prawdopodobieństwo chaosu, może być przenoszenie emocji z domu do pracy, itp )

I wykorzystać poniższe zalety:
              a) budowanie swojej niezależności i indywidualizmu, dające wolność od bycia ocenianą
              b) poszukiwanie ideałów w grupach, które mogą Cię wzmocnić, to mogą być bardzo kobiece idee, poprawiające wewnętrzną harmonię, mogą się przydać w następnej "pracy"
              c) znajdować siłę w swojej stabilności i mądrości, prędzej czy później lekcje życiowe będą owocować i procentować, liczę na koniunkcję Saturna ze Słońcem, oraz Saturna z Merkurym.

Tak w ogóle teraz to jest wielka, olbrzymia lekcja dojrzałości, a ufności do siebie bym szukał w ... powadze chwili, w podsumowaniu całego życia w tył i pomyśleniu, co warto by było zrobić, by nie doprawadzać się do takiej sytuacji, w której sześć lat zakończone walnięciem papierami jawi się jako raj utracony. A może walnięcie papierami właśnie da impuls do tego, by odnaleźć jednocześnie dwie rzeczy podstawowe ? Czyli - dystans do swoich relacji z ludźmi ( bez wątpienia napiętymi ostatnio... ... ), oraz jednoczesną chęć poszukiwania nowego ?

Pozdrawiam !
    • dorian-3 Re: co sie ze mna dzieje??? 13.02.11, 23:15
      Czesc. Jakie masz dane do horoskopu ur. (i miejsce zamieszkania nie urodzenia)? Trudno pociesac jak sie nie za horoskopu natalnego.
      • my.kasia123 Re: co sie ze mna dzieje??? 14.02.11, 20:04
        dane juz podalam wczesniej a mieszkam w grodzisku mazowieckm...czy najgorsze juz za mna?
        • my.kasia123 Re: co sie ze mna dzieje??? 27.02.11, 12:23
          Dziekuje wszystkim bardzo serdecznie za wsparcie...zdecydowanie mi lepiej..widze juz jakies swiatelko w tunelusmile mam jeszcze prosbe. probuje od jakiegos czasu ustalic planete dominante w moim horoskopie i nie umiem tego zrobic...cz to uran, czy moze pluton? jak to jest u mnie? bo w sumie na asc mam 2 planety...bede wdzieczna za uwagi
          • mmoni Re: co sie ze mna dzieje??? 27.02.11, 13:18
            Donna Cunningham niedawno miała na swoim blogu serię artykułów z propozycjami obliczania siły danej planety w horoskopie:
            Link do bloga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka