Dodaj do ulubionych

Pytanie o szelki

18.06.04, 13:53
Obserwuj wątek
    • wroc.aga Re: Pytanie o szelki 18.06.04, 13:58
      Za szybko mi się kliknęło enter (smile
      Mam 16 miesięczne dziecko, które nie lubi gdy trzymam je za rączkę na spacerze.
      Zaczęłam mu zakładać szelki ze "smyczą", które powiem szczerze także dla mnie
      są wygodniejsze, bo nie męczy mi się tak kręgosłup. Czy nie szkodzą one jednak
      w jakiś sposób dziecku, bo reakcje są różne. Nie obchodzi mnie co ludzie sobie
      myślą, ale czy to ma wpływ na zdrowie dziecka? Mnie osobiście wydaje się, że
      także dziecku wygodniej chodzić bez rączki wyciągniętej w górę, ale może szukam
      plusów a nie widzę minusów?
      • krystyna.piskorz Re: Pytanie o szelki 20.06.04, 19:01
        Dziecko w szelkach czuje się niewątpliwie swobodnie i napewno mu wygodniej niż
        trzymane za rączkę. Jeśli widzi Pani że dziecko czuje się dobrze, to jest
        najważniejsze. Pozdrawiam
        • mama_olgi Re: Pytanie o szelki 21.06.04, 12:44
          ja powiem tylko tyle , że moja prawie roczna córcia (01.07.kończy roczek) w
          ciągu tygodnia, odważyła się chodzić sama, i teraz nie możemy juz za nią
          nadążyćsmile)
          • wroc.aga Re: Pytanie o szelki 21.06.04, 13:58
            No właśnie nasz też przed pierwszymi urodzinami zaczął chodzić i teraz to już
            biega, ale oczywiście potknięcia są nieuniknione. Za rączkę chodzić nie cierpi
            i tak sobie tą smycz z szelkami wymyśliłam. Nie jest tak, że nie pozwalam mu
            się przewracać, ale mogę panować nad tym czy przewraca się na trawce czy na
            betonie. No i mój kręgosłup w końcu nie musi cierpieć...
            Teraz to Twoja córeczka osiągnie pewnie etap wspinaczki (smile na meble. W tym
            wypadku już nie wiem jak go chronić przed upadkami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka