wroc.aga Re: Pytanie o szelki 18.06.04, 13:58 Za szybko mi się kliknęło enter ( Mam 16 miesięczne dziecko, które nie lubi gdy trzymam je za rączkę na spacerze. Zaczęłam mu zakładać szelki ze "smyczą", które powiem szczerze także dla mnie są wygodniejsze, bo nie męczy mi się tak kręgosłup. Czy nie szkodzą one jednak w jakiś sposób dziecku, bo reakcje są różne. Nie obchodzi mnie co ludzie sobie myślą, ale czy to ma wpływ na zdrowie dziecka? Mnie osobiście wydaje się, że także dziecku wygodniej chodzić bez rączki wyciągniętej w górę, ale może szukam plusów a nie widzę minusów? Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: Pytanie o szelki 20.06.04, 19:01 Dziecko w szelkach czuje się niewątpliwie swobodnie i napewno mu wygodniej niż trzymane za rączkę. Jeśli widzi Pani że dziecko czuje się dobrze, to jest najważniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olgi Re: Pytanie o szelki 21.06.04, 12:44 ja powiem tylko tyle , że moja prawie roczna córcia (01.07.kończy roczek) w ciągu tygodnia, odważyła się chodzić sama, i teraz nie możemy juz za nią nadążyć) Odpowiedz Link Zgłoś
wroc.aga Re: Pytanie o szelki 21.06.04, 13:58 No właśnie nasz też przed pierwszymi urodzinami zaczął chodzić i teraz to już biega, ale oczywiście potknięcia są nieuniknione. Za rączkę chodzić nie cierpi i tak sobie tą smycz z szelkami wymyśliłam. Nie jest tak, że nie pozwalam mu się przewracać, ale mogę panować nad tym czy przewraca się na trawce czy na betonie. No i mój kręgosłup w końcu nie musi cierpieć... Teraz to Twoja córeczka osiągnie pewnie etap wspinaczki ( na meble. W tym wypadku już nie wiem jak go chronić przed upadkami... Odpowiedz Link Zgłoś