Dodaj do ulubionych

Pluton na ASC tylko groźny np.zdrowotnie

25.02.11, 01:05
czy może dawać też jakieś pozytywne transformacje? Poczucie siły np.psychicznej,finansowej?
Bliska mi osoba ma SC,w Koziorożcu i Pluton będzie wkrótce i siedzial i wracal i cofal się ,wszystko w połączeniu z ASC.Natalnie Pluton w 11D. w Skorpionie.
Obserwuj wątek
    • gronia10 Re: Pluton na ASC tylko groźny np.zdrowotnie 25.02.11, 09:53
      Sorry,Pluton natalnie w 7 Domu i władcą MC,pomyliłam z moim radixem,moż epóżna pora to usprawiedliwiasmile0
    • gronia10 Nikt nie pomoże? n/t 25.02.11, 12:54
    • marinasun Re: Pluton na ASC tylko groźny np.zdrowotnie 25.02.11, 14:40
      Konaszewska pisze tak: "W przejściu przez asc a następnie przez 1 dom towarzyszy zmiana osobowości przygotowywana już przez energię plutona na wiele miesięcy wcześniej w czasie jego tranzytu przez końcowy odcinek 12 domu. Wejście na asc jest momentem "eksplozji" - ujawnienia się zmiany nie tylko w sposobie myślenia, bycia, ale także towarzyszy temu zmiana wyglądu zewnętrznego (styl ubierania się, chodzenia, mimiki...) dostrzegana przez otoczenie. W zalezności od aspektów Plutona w horoskopie zmiana ta może być pozytywna lub negatywna, ale zwykle nieodwracalna..." Z pozytywnych rzeczy - przynosi zwykle wzrost silnej woli i zwiększa świadomość tego co w środku. Jest to czas gdy człowiek może wiele zyskać, o ile nie wykorzystuje siły Plutona do egoistycznych celów zdobycia władzy nad otoczeniem czy forsowanie na siłę swych przekonań. Skoro Pluton w XI, to można się spodziewać, że siłą napędowa tych zmian wychodzić będzie z jakichś grup, stowarzyszeń, organizacji lub poprostu przyjaciół, którzy mogą odegrać nie małą rolę w tej transformacji. A może wykreuje Pluton lidera, zmuszając do zmian celem sprostania roli.
      • jasmina.0 Re: Pluton na ASC tylko groźny np.zdrowotnie 25.02.11, 19:42
        To się różnie objawia.
        Np.mam znajomego : solarny Koziorożec z ASC w Koziorożcu ( Słońce w scisłej koniunkcji z ASC - 7,2 st i 8,4 st). Prawie sama ziemia , silnie umocowany w rzeczywistości. Świetny fachowiec przez długie lata. Pluto natalnie w 8 domu w Pannie ( praca treścią jego zycia była). 10 dom w Skorpionie prawie pusty bo Neptun na samiuśkiej końcowce znaku.
        Specjalnie go obserwuję od czasu kiedy Pluton wszedl do Koziorożca.
        I co się dzieje: powoli praca zaczynala go nużyć ( wszyscy wokół nie zajmujący się ezoteryką twierdzą, że to wypalenie zawodowe - hmmm???) . Jak Pluto był na początku znaku i tranzytował mu Wenus facet się po wielu latach związku wreszcie ożenił, jak Pluto był w 5 stopniu nastąpił u niego calkowity "zlew" na sprawy pracy (MC w Skorpionie) i totalny "zwis" w kwestiach finansowych (Pluto natalnie w 8-mym) które były zawsze dla niego bardzo ważne. I ten stan "olewania " trwa nadal. Przy czym stracił cele i nie wie co dalej ( zawsze wiedział najlepiej) - przy okazji Pluto robi trygon do Księżyca w Pannie 8 dom ( Sł zerowy trygon Ks natalnie) i kwadrat do Urana tyż w Pannie 8 dom.
        Dodatkowo tranzyt Plutona robi mu na razie 3 st sekstyl do Marsa w Rybach 2 dom - stracił zainteresowanie sprawami materialnymi i ochotę na seks.
        Acha- twierdzi, że chyba ma depresję i nie wie co dalej.

Jak dla mnie, wypisz wymaluj książkowy obraz tranzytu Plutona. Idealny przyklad "orania" Plutona po planetach osobistych. Aż trudne do uwierzenia jak to się obrazowo sprawdza.
        • gronia10 Jasmino,wielkie 25.02.11, 21:17
          dzięki, bardzo to ciekawie opisałaś,o to chodziło,nie o podręcznik lecz przykłady z życia .
          Tego się właśnie obawiam,facet ma Plutona w 7D.i też Skorpiona na MC,j podejrzewam np.zmianę szefa?
          • jasmina.0 Re: Gronia - Pluton w 7 czy 11 domu? 25.02.11, 23:51
            Napisałas w pierwszym poscie, że ten natalny Pluton w 11 somu a w następnym że w 7-mym.
            A moze coś źle zrozumiałam?

Jesli w 7-mym to może niekoniecznie zmiana szefa a np. pracy, ktora to zmiana wiązałaby się ze zmianą środowiska lub zespołu współpracownikow?

Jesli w 11-tym to może szykowac się zmiana grona znajomych czy przyjaciół. Czasem zdarza się, że człowiek przy tej transformacji jaka by ona nie była najpierw wycofuje się z pewnych układów towarzyskich, uszczupla grono przyjaciół i albo ich ma mniej albo wchodzi w nowe ukłądy towarzyskie.
    • spiacawdzien kwadratura Plutona 26.02.11, 15:29
      Mam Plutona w 28 stopniu Panny (końcówka 12 Domu), dwa stopnie przed moim Asc.
      I teraz sobie spojrzałam, że mój urodzeniowy tworzy kwadraturę z dzisiejszym.
      (a może jednak nie? Może niezbyt ścisła ta kwadratura?)
      Co z tego może wyniknąć?
      A Uran ( mój urodzeniowy w moim pierwszym Domu) będzie zaraz tworzył chyba opozycję do mojego urodzeniowego Urana... I ten tranzytujący wchodzi w mój 7 Dom.
      Mam się spodziewać kataklizmów? wink

Jak na razie mam spokój a nawet coś dobrego się ruszyło,
      co jest nieprawdopodobne w moim przypadku wink
      • marinasun Re: kwadratura Plutona 26.02.11, 19:40
        Ta kwadratura Plutonów to strasznie naciągana. Panna i Koziorożec (obecne położenie Plutona) to znaki tego samego żywiołu i jeśli oznaki chodzi to raczej trygon ma miejsce. Niby Pluton na poczatku Koziorożca więc możńa by móić o 8 st. kwadraturze, ale... gdyby był w Wadze to może to byłoby odczuwalne, ale jest w Pannie więc nie sądzę...
      • mmoni Re: kwadratura Plutona 26.02.11, 20:04
        Kwadrat Plutona do urodzeniowego już przeszłaś w 2007 roku, kiedy był w okolicach 28 stopnia Strzelca. Jak widać, przeżyłaś.
        • spiacawdzien Re: kwadratura Plutona 26.02.11, 20:36
          Wielkie dziękismile Z liczeniem to u mnie kiepsko idzie wink
          A właśnie sobie uświadomiłam, że w tym 2007 miałam zawirowania - rozstanie, przeprowadzka.
          I poczytałam sobie o tranzytującym Plutonie i Uranie...
          Zdania są podzielone - jedni piszą, że przeżyli trudne chwile, inni, że wręcz przeciwnie.
          Za to chyba jest pewne, że skoro Planeta tranzytuje przez dany Dom, wówczas sprawy tego Domu aktywizuje? A czy pozytywnie czy negatywnie zależy od aspektów jakie tworzy?
          Czy się mylę?

I jeszcze taka ciekawa rzecz - próbowałam znaleźć jakieś dane na temat tranzytów czy aspektów wskazujących na śmierć kogoś z rodziny - prawie nic nie znalazłam!
          Ktoś ma jakieś sugestie?
          • mmoni Re: kwadratura Plutona 26.02.11, 21:59
            Ile horoskopów, tyle opinii. Planety tranzytujące aktywizują czasem nie tylko sprawy tego domu, który tranzytują, ale również tego, którego natalnie są władcą. W każdym razie kwadraty Plutona i Neptuna do urodzeniowych pozycji oraz opozycję Urana przechodzi każdy, kto odpowiednio długo pożyje, ale każdy trochę inaczej, zależnie od natalnego. Tutaj jest ciekawy artykuł na ten temat.

Ja mam urodzeniowego Plutona w Wadze, więc zapewne niedługo będę mogła zdać raport z mojego kwadratu.
            • marinasun Re: kwadratura Plutona 27.02.11, 08:46
              Nie bez znaczenia jest też wpływ na domy a także inne elementy, którymi włada. Ostatnio zwracam przede wszystkim uwagę na te władztwa, bo dostrzegłam, że to szczególnie działa.
              • japonski_kwiatek Pluton na ASC-pytanie 27.02.11, 17:39
                Aktualnie Pluton tranzytuje mój 12 dom, za jakiś czas wejdzie na ASC (ASC w 16 stopniu Koziorożca). Natalnie Plutona ma w 8 domu w Wadze w ścisłej kwadraturze do ASC.
                MC jest w Skorpionie. Czy wejście Plutona do I domu może coś zmienić w sprawach pracy jako że jest władcą 10 domu?
                Od pięciu lat szukam stałej pracy, z krótkimi przerwami jestem bezrobotna. Od dłuższego czasu czuję się bardzo źle psychicznie, tracę wiarę w siebie, swoje siły i poczucie wartości.
                Teraz przeżywam koniunkcję Saturna z natalnym Plutonem, ten układ ściśle działa kwadraturą na mój ASC w Koziorożcu, czy to może powodować tak złe samopoczucie?
                Czy te dwa układy (Pluton w I domu i ten wyżej opisany) mogą określać jakieś zmiany w moim życiu zawodowym?
                27.02.1978, godz. 4:30, Częstochowa
                • marinasun Re: Pluton na ASC-pytanie 27.02.11, 20:28
                  Myślę, że tak i wydaje mi się, że plany z tym związane pojawią się zanim Pluton wejdzie do I domu.
                • bindu Re: Pluton na ASC-pytanie 01.03.11, 22:36
                  mam podobny uklad: Ascendent 126 Koziorozca, Pluton wladca X domu siedzi w VIII w Pannie w koniunkcji z Merkurym i jest w trygonie do Ascendentu.
                  tak samo od lat szukam pracy. chwilowo zahaczylam sie jako wolontariusz w schronisku dla zwierzat ale mam nadzieje, ze wkrotce (predzej niz Pluton wejdzie mi na Asc) cos platnego znajde.
                  • lipenka Re: Pluton na ASC-pytanie 27.09.11, 12:43
                    ja tez! Ja tez tak mam a dodatkowo koniunkcja Słońce/merkury w pannie! I co! I dziecko! Się urodzilo (juz drugie) okazalo sie, ze pojedynczy potomek, jaki by nie byl to pikus i roboty mam po dziurki w nosie, tyle, ze nikt za to placic nie chcesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka