rencle 11.04.07, 16:55 Dziewczyny! może któraś zna miejsce i godzine ur.Rubika? 3.09.1968 Czy ta data jest prawdziwa? Niesamowita ta jego muzyka.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joola17 Re: Rubik 11.04.07, 17:40 co do muzy mam inne zdanie, ale pytalam go o godzine, odpisal mi, ze w poludnie w wawie. niedawno w Gwiazdach PP robil jego horoskop i mial inna godzine, ale nie chce mi sie szukac tego numeru. mnie poludnie pasuje (zreszta ze zrodla dane pewniejsze), jest parcie na kariere (stellum w MC), jest artysta (Neptun na asc, Merkury z Wenus w Wadze), Slonce w Pannie - sterylnosc, Jowisz na MC w kon ze Sloncem - rozmach, popularnosc, Ksiezyc w Koziorozcu - podobnie do Panny, pracowitosc, oszczednosc (graniczaca podobno ze skapstwem). Sztywnosc - na swoim forum zazadal, by pisano o nim per Pan Piotr i w ogole bylo tam lizuusowsko do wyrzygania. Tzn. grzecznie, po prostu arcy-poprawnie.. Jakies wahania typu 15 minut w jedna czy w druga strone nie zminiaja istoty horoskopu Odpowiedz Link
dynamitee Re: Rubik 11.04.07, 18:04 Sztywnosc - na swoi > m > forum zazadal, by pisano o nim per Pan Piotr i w ogole bylo tam lizuusowsko do > wyrzygania. Tzn. grzecznie, po prostu arcy-poprawnie.. to ciekawe, co piszesz, bo byłam niedawno na jego koncercie i facet dawał czadu. odebrałam go jako spontanicznego: gadał po luzacku z publicznością, w trakcie dyrygowania podskakiwał na podeście jak mały chłopczyk, aż momentami łupanie w podest było słychać przez muzykę jak jedna ze śpiewających dziewczyn pogubiła się w tekście, zeskoczył z podestu i poszedł ją przytulić. w ogóle całe to śpiewające towarzystwo robiło sobie jaja na scenie, zmieniali ni stąd ni zowąd tekst, naśladowali dziecięce głosiki, albo wydawali jakieś dziwne odgłosy , totalna improwizorka. nie wiem, czy Rubik by na to pozwolił, gdyby był sztywniakiem. po koncercie bisowali 4 razy, zresztą nie mieli wyboru, publiczność łupała nogami w podłoże żądając bisów a Psałterz Wrześniowy bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
dynamitee Re: Rubik 11.04.07, 18:18 jak na słońce w pannie i księżyc w kozie nie jestem jakoś szczególnie zdziwiona. lubi chłop porządek Odpowiedz Link
joola17 Re: Rubik 11.04.07, 18:30 no wlasnie. ostatnio czytalam wywiad z nim (w sterylnym apartamencie), gdzie mowil, ze on muzyki "po pracy" nie slucha, ze go meczy, drazni i ze odruchowo sie zastanawia, jak jest zrobiona. Wiec to sa rozne dziedziny, koncert a charakter. ja zreszta w ten spontaniczny luz nie do konca wierze, to jest bardzo pod kontrola, bawimy sie, ale od-do. zreszta znamienna ta dziewczyna, co zapomniala tekstu, w jakim stresie musiala byc.. koncert to wielkie przedsiewziecie, a Rubik robi w tej branzy 20 lat i wie, gdzie docisnac, gdzie popuscic. to jest dobrze prosperujace przedsiebiorstwo. A tworczosci nie lubie) nawet nie za te tanie chwyty, lapiace za serce, bo zawsze prawdziwosc w sztuce ociera sie o kicz, to kwestia gustu, nie podlega ocenie. tylko o to, ze on nie ma nic przeciwko tym grafomanskim librettom... (Morderczy upał na ulicach Wrzesień i cyklon B w Auschwitzu Pszczoły, co w sadzie słodko brzęczą Zamach na olimpiadę w Niemczech) ) Odpowiedz Link
dynamitee Re: Rubik 11.04.07, 19:11 przyznam się, że tekstów nie znam dokładnie, więc pewnie też bym się czegoś doszukała. muzyka mi się podoba Odpowiedz Link
rencle Re: Rubik 11.04.07, 18:28 co za facet!a ja juz sobie na poczatku ustawiłam na godz 12 00 hehe. Jego mars wchodzi mi na wenus, ale chyba niestały w miłości jest.Co myślicie o tej koniunkcji z uranem? Ciekawy ten jego horoskop.Ta Paskudzka to faktycznie wyobraża tę jego wenus w wadze taka ładniutka. Odpowiedz Link
i.wet Re: Rubik 11.04.07, 23:25 No niestety tutaj ja muszę zaprotestować dla mnie ona jest paskudna znaczy się przeciętna, ale tak mdła, bez wyrazu i nijaka, że mój Mars się buntuje cielątko takie, pasujące do niego, Mistrza Rencle chyba nie jest niestały w uczuciach, z takim słońcem i horoskopem, gdzie duże parcie na karierę? nie sądzę. Ale nie znam, to pewności nie mam. Odpowiedz Link
rencle Re: Rubik 12.04.07, 00:01 Wiesz Iwet ja pisałam o tej niestałości w uczuciach z myślą o koniunkcji wenus i urana Odpowiedz Link
i.wet Re: Rubik 12.04.07, 00:30 A ja bym nie odbierała tej koniunkcji jako niestałość raczej jako różnorodność może hehehe cokolwiek to oznacza dla niego Odpowiedz Link
i.wet Re: Rubik 30.04.07, 00:22 Weszłam sobie na tę stronkę, no i w szoku jestem wiem to off topic, ale muszę się dopisać w tym temacie. Wygląda facet na "normalnego", ale ma chyba strasznie rozbuchane ego i swoje zdanie o sobie. To ten Mars w Lwie?? niemozliwe ) hehehe Kurcze to na serio on pisał, żeby się zwracać do niego per Pan Piotr ?? czy to jakiś inny admin ?? rety!!! ratuuunku hahahaha ) Co do aktualnie atakowanego wciąż Marsa w Lwie przez Saturna to wiem coś o tym kurcze czekam na czas kiedy w końcu zobojętnieją mi jakoś te tranzyty Saturna. Niech on już sobie idzie gdzieś indziej zarządzać Pozdrawiam Odpowiedz Link
joola17 Re: Rubik 30.04.07, 00:51 on tak wymyslil, ale ja juz chyba to rozumiem. my mierzymy to jakas nasza miara ludzi, ktorzy umieja sie wypowiedziec zdaniem zlozonym, przeczytac cudza wypowiedz i na nia odpwiedziec, natomiast sa fora typu Onet, bardziej zblizone do dworca, czy czatu, gdzie padaja dwuzwyrazowe zdania, albo hasla typu : "-Hejka, kto jest za Marcinem Pawlowskim, niech sie tu wpisuje!"; jest masa chamstwa i wiecej emotikonow, niz slow, wiec to jakas proba zaprowadzenia Pannowego porzadku moze? ale nie wiem na 100%, mnie tez to powalilo jak tam weszlam, sztuczny Wersal, ot co - to byla pierwsza mysl. Inna rzecz, ze ta strona przezywala apogeum swojej popularnosci w czasie festiwalu, w Opolu, czy w Sopocie, kiedy zbierano sily, bo podobno konkurencyjna wytwornia (wydajaca kogos, kto tez startowal) placila ludziom za wyslanie sms-ow na innych startujacych, tych ze swojej stajni. Wygrywalo sie liczba sms-ow. Rubik zorganizowal sie na tym forum i wygral... chyba? Ktos pamieta? Rzecz w tym, ze ta akcja miala takiego ducha "pozytywnej energii", 'my sie nie damy przekretom, zjednoczymy sie, wygramy', w tym duchu. I tu nie pasowaly niegrzeczne wypowiedzi, a o takie w necie nietrudno, zwlaszcza jak panuje wolna amerykanka. A, aha! Ja sie na tym forum kiedys zalogowalam, trzeba bylo podac adres mailowy i date urodzenia. W dniu urodzin i jeszcze z tydzien potem dostawalam stamtad zyczenia)) Wygenerowane komputerowo, bo takie same, ale podpisane roznymi nickami, masa zyczen! Wiec to jest wskazanie na pomysl z "dobra energia". Ale mi sie przypomnialo Odpowiedz Link
i.wet Re: Rubik 30.04.07, 00:58 Niby tak. Ale przecież mnóstwo artystów ma swoje strony i są tam jacys moderatorzy, którzy to filtrują. Ma ktoś zyczenie coś chamskiego napisać, niech sie liczy, że się nie ukaże. I wiadomo, że do obcej osoby, ale znanej jednak nie mówi się per Ty no ja przynajmniej tak jestem wychowana jakem księżycowa Panna A z życzeniami na maila to sam urok )) odezwał się mój Jowisz w Byku miło i dużo to mi sie podoba Odpowiedz Link
joola17 Re: Rubik 30.04.07, 01:09 wroce do astrologii mialam watpliwosci, ze taki sukces, a Saturn nie w tym miejscu, co trzeba... okazuje sie ze sukces byl, ale nie taki jak to wygladalo, bo skoro dostawal tylko kilkanascie procent z dochodu i to jeszcze do podzialu z olbrzymia orkiestra to cos nie gra. a teraz jeszcze..: miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4096429.html Wiec pewnie tak ma byc w trzeciej cwiartce, ciezko pracowac, znosic wiatr w oczy, a efekty przyjda w czwartej. > I wiadomo, że do obcej osoby, ale znanej jednak > nie mówi się per Ty moze trafil na wielu takich, co mowili, a jego mediocelicznosc sie skrecala z zazenowania) Odpowiedz Link
joola17 Re: Rubik 30.04.07, 01:18 ps: Lubi dwudziestki www.pudelek.pl/artykul/2843/rubik_lubi_20_tki/ Odpowiedz Link
i.wet Re: Rubik 30.04.07, 02:39 O kurcze już się nie łapię Ale nie posądzałabym go o takie podejście na podstawie kosmogramu Odpowiedz Link
rencle Re: Rubik 12.04.07, 00:53 Ta Paskudzka to jednak ma szczeście z Rubikiem niedość, że mars we lwie (super kochankowie)to jeszcze taaki niekonwencjonalny, tyle ma w tej pannie to i pewnie czysty jestCo za facet Odpowiedz Link
dagmara888 Re: Rubik 29.04.07, 15:26 Na pewno nie należę do jego fanów ale trudno ostatnio nie natknąć się w mediach na doniesienia o problemach z wytwórnią. No i co mamy w jego horoskopie - na pewno Saturn siedzi na urodzeniowym Marsie we Lwie - na pewno będzie musiał dość dużo pracy włożyć w to aby utrzymać swój image, bo to w kwadraturze do Neptuna na Ascendencie. Odpowiedz Link
kita32 jeszcze Uran 29.04.07, 17:53 I jeszcze Uran, obecnie razem z Marsem tworzący wierzchołek półkrzyża, siedzi jemu w IC. Czas na nowy etap zycia... Chciałam wkleić link do jego horoskopu w astro.com, ale chwilowo astro.com nie otwiera się (chyba do 18-ej naszego czasu). Odpowiedz Link
kita32 link 29.04.07, 18:20 link do horoskopu Piotra Rubika: www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=sn1filelXq4ju-u1176795305&nhor=3&nho2=2 Odpowiedz Link
vedaaa Re: Rubik 30.04.07, 09:26 Tak patrzę na horoskop Pana Rubika i widzę tam wiele znajomych mi układów. Saturn w 5 domu. Za Liz Green napisze „nikt inny nie walczy o popularność równie wytrwale ani nie czuje się tak załamany i przygnębiony brakiem akceptacji jak piątodomowy Saturn”. Myślę, że ładnie to obrazuje obecna sytuacje Pana Piotra. W ogóle opis piątomowego Saturna u LG może dużo wyjaśniać. Dodatkowo Saturn w piątym domu często ogranicza ilość dzieci a jak już się przytrafią to wywołują one wielkiego poczucia obowiązku a każde niepowodzenie jest źródłem trosk. Tak się teraz zastanawiam bo nie znam biografii czy ma On dzieci? Zwróciłam również uwagę na połączenie Saturna z Księżycem. Jest to na pewno trudny aspekt. Tu również polecam lekturę książki Liz Green „Saturn”. Mężczyźni z takim układem często przyciągają do siebie partnerki bardzo zmysłowe o dominującym temperamencie nie lubiące matkować. Taki aspekt nie najlepiej wróży małżeństwom jak również Wenus w koniunkcji z Uranem. Ludzie z takimi aspektami to indywidualiści, którzy kochają swoją wolność i niezależność. Małżeństwo zawsze jest jakąś formą ograniczenia w związku z tym albo szybko się rozwodzą albo unikają formalizowania związków. Z tego co pamiętam koniunkcje Wenus z Uranem mają Krzysztof Kiljański i minister Ziobro. Tak poza tym myślę, że warto przyjrzeć się głębiej Księżycowi w Koziorożcu, który jest mocno aspektowany. Myślę, że dzięki muzyce może wyrazić to co w nim siedzi bo w życiu codziennym mimo uroku osobistego, którego dodaje mu koniunkcja Słońca z Jowiszem tak otwarty i spontaniczny nie jest. Znam mężczyznę, który ma stellum w Pannie (Słońce, Księżyc, Merkury, Wenus, Pluton, Uran) to wszystko w opozycji do Saturna i Marsa we Lwie. Jest 100% dżentelmenem, ma taki królewski styl noszenia się dzięki Marsowi we Lwie i tak też kojarzy mi się Rubik. Myślę, że ma to swój urok a już na pewno działa to na moją Wenus . Martwi mnie trochę Mars w kwadracie do ASC co może dawać skłonności do depresji a przy Księżycu w Koziorożcu dodatkowo może to się nasilać i powodować chęć wycofania się i izolacji. Teraz Saturn tranzytuje mu natalnego Marsa co przynosi mu konflikt z organizatorem koncertów. Saturn tworzy też kwadrat do ASC i Neptuna i wszystko jest takie zagmatwane. Oby te tranzyty wzmocniły Pana Piotra bo emocjonalnie na pewno jest to trudny czas. Zobaczymy co się z tego urodzi, może jakaś piękna muzyka? Pozdrawiam Veda Odpowiedz Link
dagmara888 Re: Rubik 30.04.07, 09:40 No tak ale właśnie dzięki koniunkcji Wenus z Uranem on właśnie lubi dużą różnicę wieku w swoich związkach)To jakoby nakarmienie Urana innością, a nie zmiennością. Inna sprawa ciekawe jaką ma synastrię z partnerką bo jakoś ona nie wygląda na bardzo silną osobowość - ale może pozory mylą. Odpowiedz Link
joola17 panna 30.04.07, 13:22 co do mlodszych to ja obstawiam.. Panne. Panny sa sterylne, a mlode kobiety sa takie "gladkie". No i Panny maja problemy z niuansami psychologicznymi, a mloda kobieta jest prosta w obsludze. Nie jest partnerem, tylko czyms na ksztalt corki, fanki... Panowie Panny sa dziwni, nie wiem, czy mialyscie "do czynienia"..? Odpowiedz Link
kita32 kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 12:30 Kwadratura Księżyca z Saturnem i na dodatek położenie Księżyca w Koziorożcu - daje tzw. kompleks księżycowo-saturnowy, który wyraża się przede wszystkim niską samooceną i wewnętrznym poczuciem bycia "gorszym". Również daje skłonność do zapracowywania się. ( Na to Piotr Rubik ma jeszcze inne wskaźniki - np. (luźny) trygon Marsa z Saturnem.) Myślę, że niska samoocena przy tak obsadzonym MC powoduje, że Piotr Rubik walczy o swój jak najlepszy image, że wszystkim chce udowodnić, że nie jest takim "nikim" za jakiego sam siebie uważa. Stąd pewnie żądanie, aby na jego forum tytułować go "pan Piotr" a nie, powiedzmy, "Piotruś", stąd pewnie również te awantury z wytwórnią - przeczytałam w podanym przez Joolę linku, że poszło o sprawy związane z autorytetem. Odpowiedz Link
joola17 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 13:26 mnie sie zdaje, ze Rubik ma potezne remedia na kompleks ksiezycowo-saturnowy, czyli silne Slonce, silnego Jowisza, Marsa w Lwie... ten kompleks razem z Ks. w Koziorozcu zadzialaly tak, jak umieja najlepiej: daly ponadnormalna pracowitosc - wzmocnily Panne.. Nie zapominajmny, ze Rubik jest w branzy od 20 lat, jest znakomicie wyksztalcony i wiele lat byl w cieniu, pisal utwory dla Bajora, dla Gorniak, dopiero od niedawna jego nazwisko jest tak znane, wlasciwie od tamtego festiwalu.... Odpowiedz Link
kita32 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 14:03 Remedia ma, ale ja jednak myślę, że gdzieś głęboko w nim ten kompleks tkwi. Ale to tylko on wie, a może nawet nie wie... Odpowiedz Link
dagmara888 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 14:28 Pewnie, że ma kompleksy i dość sprytnie je ukrywa bo ma Neptuna na Ascendencie więc to co widzimy wcale nie musi być prawdą)) A zupełnie z innej strony patrząc na jego wygląd: kreuje się na gentelmena, każe do siebie zwracać się per Pan, na koncertach jest ubrany we frak a z drugiej strony w telewizji można go zobaczyć w skórzanej kurtce, na motorze, ufarbowane włosy. Dużo w tym wszystkim kreacji własnej osoby, ale również dużo niekonsekwencji w pokazywaniu tego na zewnątrz. Ale show-biznes rządzi się swoimi prawami. Ciekawe jest również, że w dyrekcjach łuku solarnego Pluton własnie zmienia jemu znak (tak dla sprawdzenia techniki dyrekcji). Odpowiedz Link
dynamitee Re: kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 14:38 > Pewnie, że ma kompleksy i dość sprytnie je ukrywa bo ma Neptuna na Ascendencie > więc to co widzimy wcale nie musi być prawdą)) > A zupełnie z innej strony patrząc na jego wygląd: kreuje się na gentelmena, każ > e do siebie zwracać się per Pan, na koncertach jest ubrany we frak a z drugiej > strony w telewizji można go zobaczyć w skórzanej kurtce, na motorze, ufarbowane > włosy. Dużo w tym wszystkim kreacji własnej osoby, ale również dużo niekonsekw > encji w pokazywaniu tego na zewnątrz rzeczywiście chyba jest tak, jak piszesz. w wywiadzie zalinkowanym niżej przyznał, że ukrywa przed ludźmi swoje prawdziwe Ja. tak się zastanawiam, po co się w ogóle do tego przyznaje, skoro chce kreować jakiś tam swój wizerunek wśród ludzi. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem 30.04.07, 14:47 Proste bo Neptun lubi tajemnice! Jak powie: "jestem inny i wam tego nie powiem jaki" to ludzie są ciekawi, a za tym idzie zainteresowanie jego osobą)) Odpowiedz Link
kita32 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem- jeszcze 30.04.07, 14:08 Joolu, a te 20 lat w cieniu, gdy pracował w branży. Dlaczego tak długo w cieniu z takim MC? Myślę, że ma w sobie jednak kompleks księżycowo-saturnowy. Bez tego byłby widoczny i znany juz dużo wcześniej... Odpowiedz Link
joola17 Re: kwadratura Księżyca z Saturnem- jeszcze 30.04.07, 14:37 Kito, to jest KOMPOZYTOR, jak na kompozytora zrobil kariere oszalamiajaca. kompozytorzy pozostaja "w cieniu" cale zycie. znamy ich nazwiska, ale twarzy juz nie. wszyscy np. znaja nazwisko Ennio Morricone (u ktorego Polak Rubik studiowal, co za jowiszowe posuniecie...), a kto wie, jak Morricone wyglada? to jest MC, ze majac zawod kogos "drugiego" wszyscy Rubika znaja. Twoja corka jest kompozytorem, (jesli nie chcesz ujawniac, to rach-ciach usun tego posta) wiec przyloz miare kariery Rubika do niej. Pisza nagle o niej wszystkie brukowce, zagladaja jej do lozka, analizuja horoskop itd. To nie jest ten zawod... a jednak! a tu Morricone: asc. w Lwie, Jowisz na MC. Slawa..... www.astrotheme.fr/en/portraits/fhLJv34Zu477.htm Odpowiedz Link
joola17 zostaje...? 01.05.07, 12:38 > (jesli nie chcesz ujawniac, to rach-ciach usun > tego posta) Czyli zostaje? Odpowiedz Link
kita32 Re: zostaje...? 01.05.07, 12:51 Tak, przecież ja prędzej czy później przy okazji jakiś tranzytów wszystko opowiem o swojej rodzinie... Czy ja ummiem trzymać język za zębami? Księżyc w Baranie z Jowiszem w koniunkcji... Odpowiedz Link
kita32 Saturn w 5-m 30.04.07, 13:02 Akurat walkę o popularność to u Piotra Rubika widać w pierwszej kolejności z potężnego stellum w MC i to z Jowiszem prawie ściśle na MC (zresztą P.R. powiedział, że urodził się w południe - to nie to samo co powiedzieć "urodziłem się o 12.00", więc jaka z planet stellum jest na MC, to nie wiadaomo, ale Jowisz jak najbardziej pasuje). Saturn w 5-m moze tę cechę nasilać. Zacytuję fragment opisu z Banzhaf, Haebler: " CEL: zaufanie do własnego Ja i swojego wnętrza. Gotowość występowania i pokazania siebie." oraz "PRZYMUS: Z całych sił próbuje pokazać, jaki jest dobry i nie brać życia serio. Usilnie, choć na pozór niedbale stara się znaleźć w centrum zainteresowania lub udaje niefrasobliwego, radosnego gracza i człowieka, który wie jak cieszyć się życiem." Nie cytowałam wszystkiego co piszą BiH, ale to, co widać z jeszcze innych wskaźników horoskopowych lub to co mi do niego pasuje. Udawanie spontaniczności - to jest to! Co do dzieci, to BiH nie piszą: "brak" lub "mało" ale: "STOSUNEK DO DZIECI: poważny, odpowiedzialny lub bojaźliwy, negatywny, surowy." Odpowiedz Link
kita32 pytanie 30.04.07, 13:18 Vedaao, to juz 3-i post piszę zainspirowana Twoim postem Zaintrygował mnie cytat z Liz Green, który podałaś: "...Zwróciłam również uwagę na połączenie Saturna z > Księżycem. Jest to na pewno trudny aspekt. Tu również polecam lekturę książki > Liz Green „Saturn”. Mężczyźni z takim układem często przyciągają do > siebie > partnerki bardzo zmysłowe o dominującym temperamencie nie lubiące matkować." Czy niska samoocena powoduje, że mężczyzna przyciąga kobiety bardzo zmysłowe i o dominującym temperamencie? Może tak... Moze zmysłowa kobieta sama sprowokuje nieśmiałego mężczyznę, moze dominująca kobieta dobrze będzie się czuła w związku z niedominującym mężczyzną..? A dlaczego nie przyciąga partnerek lubiących matkować? Może czuje się wewnętrznie stry i rola dziecka jemu nie pasuje? Odpowiedz Link
dynamitee Re: pytanie 30.04.07, 14:29 poczytajcie sobie: gala.onet.pl/0,1312841,1,1,piotr_rubik_i_agata_paskudzka,wywiady.html z tego, co tu przeczytałam nie wynika, żeby panna Paskudzka była jakoś szczególnie dominująca. Rubik za to się przyznał, że to on jest typem dominującym i lubi jak jest po jego myśli. przyznał, że w jego dotychczasowych związkach on był stroną "opiekującą się". jednocześnie lubi kobiety z temperamentem. skomplikowany facet i pełen sprzeczności. co ciekawe, jego mama była dominująca, nadopiekuńcza i trzymała go krótko co zresztą po nim widać- on jest jak mały chłopczyk, mimo że metrykalnie jest dojrzałym mężczyzną. popatrzcie na jego fizyczność, nawet jego fizyczność jest chłopięca. ja przynajmniej, jak na niego patrzę, nie widzę w nim mężczyzny. tak się zastanawiam, co w jego horoskopie odpowiada za jego wygląd. bodajże Neptuna miał na asc, ale nie pamiętam w jakim znaku. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: pytanie 30.04.07, 14:42 Panna Paskudzka to wygląda może na anioła ale ma też ciekawie w horoskopie Data urodznia: 12 grudnia 1986 prawdopodobnie we Wrocławiu a tam: - koniunkcja Słonce-Uran w znaku Strzelca - koniunkcja Wenus-Pluton w Skorpionie (prawdopodobna opozycja do nich Księzyca) - koniunkcja Mars-Jowisz w Rybach Taką słabą kobietką to ona nie jest)) Odpowiedz Link
dynamitee Re: pytanie 30.04.07, 14:54 no mimozą to ona nie jest, ale teraz się zastanawiam, co ona z takim horoskopem w nim widzi? ta koniunkcja wenusowsko- plutonowska to mi nie pasuje do zainteresowania Rubikiem. no chyba że ten Mars w Rybach nią kieruje. swoją drogą, kobieta jest chyba super temperamentna, jeśli chodzi o sprawy łóżkowe. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: pytanie 30.04.07, 15:00 ja miałam takie samo skojarzenie jak zobaczyłam jej horoskop)))) Ale nie jestem wredna i im naprawdę dobrze życzę. Odpowiedz Link
kita32 ale numer! 30.04.07, 16:52 Moja córka Iwona urodziła się w tym samym dniu co Paskudzka Odpowiedz Link
dagmara888 Re: ale numer! 30.04.07, 17:31 No to teraz nam powiedz czy to możliwe aby A.Paskudzka była tylko ładnym dodatkiem do Pana Piotra???)) Odpowiedz Link
kita32 Re: ale numer! 30.04.07, 17:53 > No to teraz nam powiedz czy to możliwe aby A.Paskudzka była tylko ładnym >dodatkiem do Pana Piotra???)) Hi! hi! Chyba nie )) Nie dziwię się też, że (cytuję z linku podanego przez Dynamitee - o panie Piotrze) "Żeby zamieszkać z ukochaną, rzucił wszystko i przeniósł się do innego miasta" Odpowiedz Link
dagmara888 Re: ale numer! 30.04.07, 18:07 "PIOTR: Nie godzę się na nudę, na brak namiętności, na chwile, kiedy nic się nie dzieje, nic się nikomu nie chce, nie ma zrywów, nie ma wrzenia." Powiedział mężczyzna z koniunkcją Wenus-Uran. Kurcze fajnie jest na początku wariować, przenosić się do innego miasta dla ukochanej ale życie to też zwykła proza życia. Jak długo można utrzymać w związku takie zrywy i wrzenie??? Ona z koniunkcją Słońce-Uran też nie lubi prozy życia a co będzie jak takowa się pojawi? Pyta Księżyc w koniunkcji z Uranem Odpowiedz Link
i.wet Re: ale numer! 30.04.07, 18:17 Matko jedyna mogę sie podpisać pod słowami tego Piotra. Jak się pojawia proza zycia w moim przypadku muszę sobie coś wymyslać, często zastępczo w innej dziedzinie niż związki ale to pewnie tylko dlatego, że jestem tez rozsądna, no Piotr pannowaty rozsądny też chyba bywa a tak poważnie to po dwóch, góra trzech latach mam wrażenie, że duszę się w związku jaki by udany on nie był właśnie teraz jestem w takiej fazie, jak ja to mówię: komplikowania sobie życia Powiedział słoneczny raczek Odpowiedz Link
dagmara888 Re: ale numer! 30.04.07, 18:32 To już wiem dlaczego tak krzywo patrzę na mężczyzn mających dynamiczne połączenia Wenus-Uran. Z jednej strony mając koniunkcje Księżyc-Uran popieram jego słowa i nie godzę się na nudę w związku, ale również liczę się z tym, że dopóki nie ma się dzieci można fruwać i robić co się mi i mojemu partnerowi podoba. Ale dzieci i chociażby ich obowiązek szkolny powoduje to, że nie można wyjechac kiedy nam sie podoba, jak dziadkowie nie zechcą sie dziećmi zająć to jesteśmy troszkę jak w klatce. Młodsza partnerka daje więcej gwarancji, że nie będzie chciała mieć szybko dzieci, że jeszcze będzie mógł mieć wolność - to dla niego dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link
kita32 Re: ale numer! 30.04.07, 18:19 > Ona z koniunkcją Słońce-Uran też nie lubi prozy życia a co będzie jak takowa się pojawi ? > Pyta Księżyc w koniunkcji z Uranem ..... A pojawi się u Uranika? Odpowiedz Link
i.wet Re: ale numer! 30.04.07, 18:25 U mnie się pojawia choć tak naprawdę czuję, że nie powinnam o tym myśleć tylko zostawić wszystko i rzucić się w wir nowych namiętności itp. Mogę na swoim przykładzie powiedzieć, że Uranicy sa mocno egocentryczni mnie hamują remedia choć słabo, bo ja się nie daję Odpowiedz Link
dagmara888 Re: ale numer! 30.04.07, 18:33 O jejku ile bym dała aby sie nie pojawiała)))) Odpowiedz Link
kita32 synastria 30.04.07, 17:42 Aspekty porównawcze mają bardzo dobre - mnóstwo aspektów na oba Słońca, sekstyl Merkurych, Jowisz z Marsem dziewczyny na IC Piotra Rubika w ścisłych opozycjach do Jowisza i Słońca. Wiecie, że w synastriach osób bliskich bardzo często zauważam ścisłe aspekty z Ceres. Oni też mają takie aspekty. Ceres Paskudzkiej jest na ascendencie i Neptunie Piotra Rubika i w sekstylu do jego Wenus z Uranem, a Ceres Piotra jest na koniunkcji Wenus z Plutonem partnerki i w trygonie do jej Marso-Plutona. Mnie te spostrzeżenia dotyczące Ceres przekonują do tego, że jest ważną planetą w horoskopach. Odpowiedz Link
i.wet Re: synastria 30.04.07, 18:01 A fe Kito przeciez to jest Pani Paskudzka i Pan Piotr hihihi Dla mnie panna Paskudzka to ma diabliki w oczach patrząc na ten horoskop jej. Ona z takim układem być może zaspokaja to jego połączenie Wenus-Uran? temperament ma, młoda jest, urozmaica mu to i owo Myślę, że mocno na nią działa jego Mars w Lwie to moje przypuszczenia, jak rzuciłam okiem na jej horoskop wprawdzie bez godz. ale coś tam widać Odpowiedz Link
misss_w Re: synastria 30.04.07, 18:41 Pamiętam wybory miss na których Agata Paskudzka zjęła chyba 3 miejsce. Jej nazwisko było mi znane już od dawna Co do Pana Rubika to przerażają mnie faceci spod panny, w dodatku starsznie razi mnie udawanie gentelmana i faceta z klasą. BO każdy facet spod panny ma w sobie coś takiego 'układnego' pod czym kryje sie straszne wnętrze. Nawet michał wiśniewski stara sie byc 'stylowy' a w rzeczywistości jest bardzo nerwowym człowiekiem. Facet spod panny jest niby idealny, tylko że przy tym ciągle ma sie wrażenie że coś jest nie tak. A im bardziej stara sie byc "z klasą" tym bardziej czuc to okropne wrażenie. Wiem jedno - nigdy taki typ mężczyzny nie będzie miał szans(u mnie). Nigdy nie generalizuje z wyjątkiem tego przypadku. A pozatym przeczytałam w jakiejś tam książeczce coś co zapadło mi w pamięc "panny zawsze będą rozczarowane partnerem ale z racji swojej cierpliwości, dobroci i wyrozumiałości zostaną lojalne" Jak patrzę na Pana Rubika to widze na jego twarzy własnie ta dobroc i klase - lecz nie jest przez to ani trochę atrakcyjny. Odpowiedz Link
misss_w Re: synastria 30.04.07, 18:46 W dodatku faceci spod panny mają często takie ciepłe, łagodne brązowe oczki dzięki czemu wyglądaja jak bezbronne sarny. Odpowiedz Link
i.wet Re: synastria 30.04.07, 19:00 Oceniasz słoneczne panny tak? To ciężko po słońcu ocenić wygląd. Moim zdaniem stylowy to może być silny Lew, Waga, Byk, ale nie Panna ta na pewno jest sterylna że tak powiem. Mój tata ur.2 września jest bardzo fajnym facetem, jest opiekuńczy i dobrze wychowany, jakoś przez tyle lat mojego zycia nie zauwazyłam jego drugiego dna. Patrząc na P.R. nie widzę w jego twarzy dobroci i klasy no ale każdy widzi to inaczej pewnie. Mnie brązowe oczy kojarzą się z silną ziemią, ale niekoniecznie akurat Panną Odpowiedz Link
vedaaa Re: pytanie 30.04.07, 20:22 Kito Z moich obserwacji wynika, że mężczyźni z Księżycem w kwadracie lub opozycji z Saturnem nie lubia matkujących kobiet bo często mieli jakiś konfikt z matką. Matki często nie pozwalały im byc prawdziwymi mężczyznami. Lubia silne kobiety bo przy takich czują się prawdziwymi mężczyznami, zdobywcami. Mówią przez to popatrzcie to ja zdobyłem taka kobietę... a prawda jest ciut inna. Kobieta dominująca musi miec nad kim dominowac bo inaczej nie byłaby dominująca wiec wnioski cisną się same... Tak naprawde mężczyźni z takimi aspektami powinni chciec ciepła wręcz sie go domagac aby zaleczyc tę rane na Księżycu ale często uciekają przed tym. Tam gdzie uderza Saturn tam tworzy rany i tam trzeba leczyć. Często mężczyźni z takimi układami cierpia na perwersje nacystyczna lub mają takie zachowania. Osobowość narcystyczna kształtuje sie w dzieciństwie z winy rodziców i tu zacytuje fragment z jednego forów na ten temat: "Dziecko jest uzywane przez rodzicow do odzwierciedlania, zwiekszania wlasnej wartosci, spelniania ambicji i idealow rodzicow.Rodzice chca, by dziecko bylo czyms wiecej niz jest. Wtedy wyksztalca sie u dziecka omnipotencja,, duma, koncentracja na sobie, perfekcjonizm, nadmierne uzaleznienie poczucia wlasnej wartosci od osiagniec. Formy obrony: Przerzucanie odpowiedzialnosci, oskarzanie innych, nie przyjmowanie do wiadomosci swoich negatywnych cech, nierealistyczna identyfikacja z idealizowanymi osobami Patogeniczne przekonania:Musze byc omnipotentny, doskonaly, wykatkowy.Musze wiedziec wszystko bez uczenia sie, osiagnac wszystko bez pracy. Jesli bede wrazliwy, bede wykorzystany, upokorzony lub zawstydzony. Nie moge dopuscic, by ktokolwiek znaczyl dla mnie zbyt duzo. Wszystko co posiadam, lacznie z przyjaciolmi i rodzina musi potwierdzac moja perfekcje i wyjatkowosc Charakterystyka uczuciowa: Sztucznosc uczuc, reagowanie urazona duma.Przezywane w ukryciu poczucie wstydu i upokorzen." Tak cechy mają niektórzy mężczyźni z trudnymi aspektami księżyca z saturnem. Oczywiście trzeba przestudiowac cały horoskop bardzo dokładnie i nie nalezy generalizować. Ja miałam do czynienia z takimi przypadkami ale kady przypadek należy traktowac indywidualnie i nie wyciągać pochopnych wniosków. Mam nadzieję, ze Pan Rubik od kiedy znalazł swoją miłośc leczy tę raną najucudowniejszym lekiem jaki jest czyli miłoscią. A to, że się kreuje, zmienia maski, gra to wina Marsa we Lwie. Mężczyźni z Marsem we Lwie to aktorzy w roli głownej Pozdrawiam Veda Ps. Kito link do forum o perwersji narcystycznej załanczam ponizej może znajdziesz tam obraz Księżyca w kwadraturze z Saturnem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=40342063&a=40342063 Odpowiedz Link
kita32 oddziaływanie Księżyc - Saturn 01.05.07, 00:32 Z osób, które w realu znam bliżej, znam jednego mężczyznę z Księżycem w kwadraturze do Saturna. Miał ciężkie dzieciństwo, bo ojciec był pijakiem. Z matką ma bardzo dobry kontakt, ale w mojej ocenie osoby z boku, jego matka za dużo od niego wymaga spodziewając się, że będzie utrzymywał młodszego o rok brata. Tzn. matka jakby przeniosła na niego oczekiwania jakie byłyby naturalne w stosunku do ojca rodziny, a nie w strosunku do syna. Nie wykluczone, że trudne aspekty między Saturnem a Księżycem, który może symbolizować matkę, świadczą o jakiś problemach, ale spodziewam się, że takich problemów może być mnóstwo oraz, że mogą być marginalne. Ja mam opozycję Księżyca z Saturnem, ale Księżyc jest wzmocniony koniunkcją z Jowiszem. Z obydwoma rodzicami mam i miałam (tata nie żyje) świetny kontakt. Ale za to moja babcia była bardzo patriarchalna i faworyzowała mojego brata. Denerwowało to mnie, bo lubię jak jest sprawiedliwie, a nie że jedni są lepsi (dla mojej babci mężczyźni byli lepsi), a drudzy gorsi (kobiety). Moja opozycja Księżyca z Saturnem może symbolizować tę sytuację z babcią, a koniunkcja Księżyca z Jowiszem - symbolizować wspierających rodziców. Brakuje mi bardzo całego horoskopu mężczyzny, który byłby ilustracją osobowości nartystycznej, ale rozumiem, ze trudno na otwartym forum przekazywać dane... Podejrzewam, że oprócz kwadratury Saturna z Księżycem, musi mieć jeszcze jakieś trudne aspekty... Odpowiedz Link
kita32 Re: oddziaływanie Księżyc - Saturn - literówki 01.05.07, 00:44 Przepraszam za literówki. Po prostu nie lubię używać okularów... Odpowiedz Link
vedaaa Re: oddziaływanie Księżyc - Saturn 01.05.07, 10:17 Masz racje Kito jedna jaskółka wiosny nie czyni. Nie można generalizować. Liz Green pisze o połączeniach Księżyc Saturn u kobiet tak: „Księżyc odgrywa szczególnie ważną rolę w kosmogramach kobiet, gdyż ich natura emocjonalna często jest najlepiej rozwiniętą funkcją świadomości i najłatwiej dostępnym kanałem ekspresji. Słońce, jako symbol męskości, w psychice kobiet nierzadko pozostaje nieświadome, a ukierunkowana wola, pragnienie uznania i samoekspresji bywają projektowane na partnera i przeżywane za jego pośrednictwem. Analogicznie mężczyzna przeżywa swe nieuświadomione emocje za pośrednictwem bardziej ekspresyjnej uczuciowo partnerki. Połączenia Księżyca z Saturnem często wskazują na trudności w ekspresji emocjonalnej, co może odciąć kobietę od żeńskiej strony jej psychiki i spowodować brak akceptacji własnej płci. Źródłem takiej sytuacji może być poczucie odrzucenia, izolacji i niskiej wartości, powstałe w dzieciństwie za sprawą relacji z matką. Kobieta z połączeniami Księżyc-Saturn musi wytworzyć sobie własną przestrzeń psychiczną i na nowo odkryć swoją kobiecość, odrzucając identyfikację z obrazem i rolą matki. W taki czy inny sposób aspekty Księżyc-Saturn w horoskopie kobiety sugerują to, co Jung nazwał „kompleksem matki” i choć ten termin jest bardzo często nadużywany lub używany błędnie, to jednak matka czy tez jej wyobrażenie jest źródłem potężnej energii, z którą należy obchodzić się ostrożnie. Obydwie skrajności – kobieta o naturze czysto instynktownej, której pole działania ogranicza się do rodzenia dzieci i kuchni oraz nadmiernie agresywna, która przeciwstawia się biologicznym mechanizmom własnego ciała – mają związek z kompleksem matki, a także z aspektami Księżyca do Saturna.” Dalej LG pisze, że tego typu aspekty dają szansę osiągnięcia emocjonalnej wolności. Ja jako właścicielka Księżyca w sekstylu z Saturnem musze powiedzieć, że coś w tym jest. Ja pewnych zachowań sobie nie uświadamiałam bo były one dla mnie tak oczywiste, jak to że po nocy przychodzi dzień. Po urodzeniu dziecka mój świat się zmienił, zmieniłam się ja i dzisiaj patrzę na to inaczej. I jak to mawiają punkt widzenia zależy od siedzenia )) Na szczęście horoskop jest układem dynamicznym, dzięki czemu człowiek się zmienia i ma szanse na wszystko. Jednym przychodzi to łatwiej innym z wielkim trudem. Koniunkcja Księżyca z Jowiszem może świadczyć, że przezwyciężanie pewnych zahamowań związanych z opozycją Saturna może przychodzić Ci łatwiej, nawet możesz do końca tego nie zauważać bo traktujesz to jako rzecz naturalną. Ja spotykam często ludzi z połączeniami Księżyc-Saturn i widzę jak różnie objawiają się one. Jedni nigdy by się nie pocałowali na ulicy, innym z trudem przychodzi przytulenie kogoś bo sobie ten ktoś pomyśli, inni są bardzo ostrożni i zdystansowani a część ma większe trudności w relacjach międzyludzkich. Człowiek człowiekowi nie jest równy. Co do osobowości perwersyjno-narcystycznej to oczywiście, że nie ten jeden aspekt zadecydował o takich zachowaniach. Ten człowiek miał koniunkcje Plutona, Urana, Księżyca, Słońca i Merkurego w Pannie w IV domu w opozycji do Saturna w X. Władcą horoskopu jest tu Księżyc... Ale żeby nie demonizować tego człowieka dodam, że mimo takich zachowań to jeden z najwspanialszych mężczyzn jakich spotkałam w życiu. Ja lubię mężczyzn w typie panniasto-skorpioniastym z domieszką Lwa i takich nagminnie przyciągam. Jak się pojawia jakiś mężczyzna w moim pobliżu to w większości przypadków ma on Wenus w Pannie, Słońce w Pannie lub Skorpionie, Marsa we Lwie lub jakimś ziemskim znaku, jeżeli nie posiada tych wskaźników to zapewne ma połączenia między światłami a Plutonem lub Saturnem, asc w Skorpionie, Pannie, Lwie. No i zeszłam z tematu głównego ale widać tak miało być )). Pozdrawiam wiosennie. Veda Odpowiedz Link
kita32 Re: oddziaływanie Księżyc - Saturn 01.05.07, 12:21 Vedaao, dzięki, ze tyle zacytowałaś na temat połączeń Księżyca z Saturnem. Mogę potwierdzić na własnym przykładzie: > Połączenia Księżyca z > Saturnem często wskazują na trudności w ekspresji emocjonalnej, co może odciąć > kobietę od żeńskiej strony jej psychiki i spowodować brak akceptacji własnej > płci. .....W dzieciństwie nie utożsamiałam się z "byciem dziewczyną" oraz twierdziłam, że za mąż nie wyjdę, bo nie pozwolę, by się ktoś do mojego życia wtrącał. To była reakcja na babcine próby wychowania mnie w patriarchacie i bunt na to, ze moja mama zawsze pytała męża o zgodę na wyjście na brydźa, a on (Rak) wzbraniał się z daniem zgody. Mama wprawdzie zawsze postawiła na swoim, ale ja nie wyobrażałam sobie siebie w podobnej sytuacji. Problemy z samoekspresją też miałam, bo byłam bardzo nieśmiała. > Kobieta z połączeniami Księżyc-Saturn musi wytworzyć sobie własną przestrzeń >psychiczną i na nowo odkryć swoją kobiecość, odrzucając identyfikację z obrazem >i rolą matki. ...... Tak, i chyba na to, aby zmienić swoją kobiecą przestrzeń psychiczną - była mi potrzebna depresja, która bardzo mnie zmieniła (Pluton na natalnym Saturnie zadziałał na moją opozycję Saturn - Księżyc). > Koniunkcja Księżyca z Jowiszem może świadczyć, że przezwyciężanie > pewnych zahamowań związanych z opozycją Saturna może przychodzić Ci łatwiej, > nawet możesz do końca tego nie zauważać bo traktujesz to jako rzecz naturalną. ....... Właściwie nie tyle nie zauważalnie, co bezpowrotnie i tak dawno, że przestałam odczuwać wagę wydarzenia, zapomniałam... Odpowiedz Link
kita32 Mars we Lwie 01.05.07, 00:41 Vedaao, nie przekonuje mnie to co napisałaś o Marsie we Lwie: "A to, że się kreuje, zmienia maski, gra to wina Marsa we Lwie. Mężczyźni z Marsem we Lwie to aktorzy w roli głownej " Mars we Lwie to przede wszystkim witalność, optymizm. Mars we Lwie lubi wzbudzać uznanie, ale jeżeli w tym celu gra i zmienia maski, to już wpływ innych wskaźników horoskopowych, bo wzbudzać uznanie można na wiele sposobów, a "lwim" sposobem jest np. szeroko gest Odpowiedz Link
dagmara888 Re: Mars we Lwie 01.05.07, 07:57 Potwierdzam co napisała Kita. Mars we Lwie ma szeroki gest, a także nie wstydzi się pokazać, że stać go na pewne luksusowe rzeczy i często lubi się pochwalić tym co zdobył, co Piotr Rubik swoim zachowaniem ładnie pokazuje. Nie rozumiem troszkę dlaczego wszyscy twierdzą, że jest on dobrym aktorem. Ja jakoś nie widzę tutaj aktorstwa, natomiast widzę próbę kreowania swojej osoby. Jednak dla mnie ta kreacja jest bardzo niejednoznaczna. Dla mnie nie można być jednocześnie wielkim kompozytorem, człowiekiem bardzo poważanym do którego wszyscy mówią per "Pan", gentelmenem we fraku a z drugiej strony człowiekiem związanym z typowym show-biznesem, człowiekiem w skórzanej kurtce na motorze, z pofarbowanymi na blond włosami, z 20 letnią dziewczyną przy boku, człowiekiem kochajacym szaleństwa. On chce być 2w1 czyli być Bogusławem Kaczyńskim po troszce i Michałem Wiśniewskim. Jakoś taki wizerunek właśnie pasuje mi do tego Neptuna na Ascendencie. Ciekawe w którą stronę ta kracja wizerunku pójdzie w przyszłości. Ale własnie temu niejednoznacznemu wizerunkowi każdy fan może wybrać sobie cechy, które mu imponują. Starsi ludzie powiedzą:"ale on dobrze wychowany, gentelmen" a młodzi ludzie "ale jest cool" i dzieki temu jego płyty dobrze się sprzedają, bo trafia do bardzo szerokiej publiczności. Tu ktoś robi naprawdę świetny marketing! Odpowiedz Link
vedaaa Re: Mars we Lwie 01.05.07, 10:39 Być dobrym aktorem to umieć wcielać się w różne role i być przy tym naturalnym. Życie jest sceną, na której my jesteśmy aktorami. Jednym wychodzi to lepiej innym gorzej. Cieszę się, że Rubik w końcu wypuścił Lwa z klatki i pokazał to co w nim siedziało. I jak dla mnie nie ma tu jakiejś sprzeczności. To, że Rubik na scenie jest we fraku jest jakąś kreacją sceniczną inną niż na co dzień dlatego jest to odbierane jako aktorstwo. Podoba mi się to, że facet potrafi się dostosować. Dla innych będzie to sztuczne i nienaturalne bo uznają, że jak na scenie jest we fraku to nacodzień powinien chodzić w garniturze i zachowywać się jak na pana w średnim wieku przystało. Moja Wenus we Lwie lubi ten cały teatrzyk i oby więcej takich mężczyzn ))) Mężczyźni z Marsem we Lwie, których miałam okazje poznać zawsze chcieli się pokazać, lubili dobre perfumy, nie zadawalali się namiastkami, byli dumni i męscy. W miłości potrafili dać wiele ale też wiele wymagali. Przy boku króla może stać tylko królowa a to ciężkie wyzwanie ale zabawa przednia )) Odpowiedz Link
dagmara888 Re: Mars we Lwie 01.05.07, 11:22 Nie wiem czy obecna sytuacja (Saturn na ur. Marsie) to wypuszczenie Lwa z klatki czy jego tresura w klatce - czas pokaże. Dla mnie troszkę histerycznie się zachowuje, na zasadzie - zostawiliście mnie a ja byłem dla was taki dobry. Ale faktycznie próbuje trzymać fason i tu należy mu się uznanie. Jest normalne w show-biznesie, że popularność zdobywa się też odkrywając swoje życie prywatne i z konsekwencjami tego odkrycia należy się liczyć. Ja nie jestem przeciwniczką P. Rubika - uważam, że dla każdego jest miejsce na scenie muzycznej, jeżeli jego płyty są kupowane. Na pewno nie można o nim powiedzieć, że jest beztalenciem. Jest osobą bardzo pracowitą z pięknie obsadzonym MC, ale też zwracam uwagę na niejednoznaczność wizerunku i mam na myśli tego Neptuna na Ascendencie. My tutaj nie dyskutujemy o gustach muzyczny bo każdy ma swoje. Tutaj staramy się zgłębić co siedzi w nim pod względem astrologicznym. Tak się przyczepiłam do tego Neptuna bo on mi się bardzo kojarzy z marketingiem. I tak podsumowując to co napisałaś o mężczyznach z Marsem we Lwie dotyczy również kobiet (no może męskie nie są)) ) Napisał: Mars we Lwie Odpowiedz Link
vedaaa Re: Mars we Lwie 01.05.07, 10:47 Kiedyś od jednego z mężczyzn z Marsem we Lwie dostałam reprymendę gdy sama raczyłam wysiąść z samochodu. Od tamtej pory siedzę grzecznie i czekam aż dostojnie obejdzie samochód dokoła i otworzy mi drzwi bo nie chce urażać jego lwiej dumy )) Pozwalam aby otwierał mi drzwi i przysuwał krzesło )) Ehhh... )) Odpowiedz Link
i.wet Re: Mars we Lwie 01.05.07, 15:51 Off topicowo powiem, że Marsy w Lwie są fajne Ale osobiście chyba nie znam pana z takim Marsem, muszę poszukać. Odpowiedz Link
joola17 garść niusów 01.05.07, 16:32 garść niusów: www.pudelek.pl/artykul/2870/zostawiliscie_mnie/ www.pudelek.pl/artykul/2872/rubik_to_kolejna_ofiara/ az sie chce sprawdzic tranzyty..........;P Odpowiedz Link
kita32 tranzyty 01.05.07, 18:34 Czytam niusy podesłane przez Joolę i porównuję z tranzytami Piotra Rubika: Saturn na Marsie - uczucie bezradności, zamrożone działanie; Uran z Marsem (i z płn. węzłem) w IC - z jednej strony utrata orkiestry, która była dla niego podstawą w działalności zawodowej z którą się utożsamiał (utożsamianie: Neptun z ascendentu jest władcą IC i pod władzą Plutona z MC) z jednoczesnymi opozycjami do stellum w MC - perturbacje związane z karierą; z drugiej strony również tranzyt Urana przez IC sprowadził zmiany w jego życiu rodzinnym - ma nową partnerkę - i to może być zmiana na dłużej bo silnie zaakcentowany został dom 4-y. Pluton w kwadraturze do Urana ze stellum mediocelicznego - Pluton przechodzi panu Piotrowi przez to stellum już dość długo i wymusza zmiany. Aktualnie Pluton jest w ścisłej kwadraturze do Urana, który jest jego współdominantą. Podejrzewam, ze wymusi jakąś głębszą transformację wewnętrzną związaną w jakiś sposób z pracą (Uran - dom 10-y, Pluton wszedł do 2-go). Jowisz w trygonie do Marsa pozwolił P. Rubikowi poradzić sobie z problemami - nie wiem na stałe, czy chwilowo, ale w Elblągu i Olsztynie - tak. Odpowiedz Link
joola17 Re: tranzyty 01.05.07, 19:20 (Kito, ten link z horoskopem wymaga Twojego hasla w astro.com.; wpisywalas go bedac zalogowana i nie zmienilas rozmiaru - trzeba kliknac w obraz, tak w przyszlosci) Ale w ogole jestem pod wrazeniem! Sluchajcie, to to znaczy, ze ta godzina jest pewna!! Uran z Marsem na Ic i co sie dzieje, zerwanie z hukiem z dawnymi wspolpracownikami, dzieki ktorym zrobil taka kariere, wlasciwie wyplynal "na nich"....muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/o-szomanska-i-p-branny-niech-mowia-ze-to-nie-jest-milosc,10872 Uran jak to Uran, nagle i nieoczekiwanie, a Mars dolozyl wkurzenia. Przyszlo mi tez do glowy, ze pewnie poznal Pania PAskudzka na tym tranzytice, opozycji Saturn-Neptun, w ktorej wplywach jest jego Mars. Urosdzeniowo ma luzna, ale ma, kwadrature Neptun - Mars (mam nadzieje, ze poszlo tylko w muzyke;-P), wiec na opozycji poznal ucielesnienie swoich meskich fantazji. A zreszta, kto ich tam wie No, tak czy owak, juz go lubie) Ladnie mu sie realizuja tranzyty Odpowiedz Link
kita32 link 01.05.07, 19:51 To próbuję jeszcze raz wysłać link z horoskopem Piotra Rubika, ale jest strasznie długi... www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3btyp=w2gw;nhor=3;nho2=2&lang=e&cid=sn1filelXq4ju-u1176795305&mail=kita32%40gazeta.pl dzięki za jego teledysk Odpowiedz Link
dynamitee Re: link 01.05.07, 20:58 popatrzyłam w ten horoskop i on jest mocno plutoniasty! asc w skorpionie i pluton w koniunkcji z MC, wzmocniony jeszcze koniunkcją z marsem i uranem. teraz rozumiem, że mógł zainteresować pannę Paskudzką ale gość jest dla mnie destrukcyjny, ileż energii tam siedzi w tej koniuncji Pluton (na MC)- Uran- Mars! jak potrafi sobie z nią poradzić i odpowiednio ukierunkować to nie ma problemu, ale co jeśli nie potrafi? a z tą całą sprawą: pożegnanie z orkiestrą, że go zdradzili itd. ponoć Rubik zażądał za występ (zachęcany przez panią K.) 7- krotnie więcej niż zarobki solistów i odmówił występów, jeśli nie dostanie tyle, ile żąda. jak widać, nie dostał i ktoś go będzie teraz zastępował. pan Rubik chyba "poczuł moc" i sodówka mu do głowy uderzyła. a ten tekst przez niego napisany- patetyczny. Odpowiedz Link
kita32 nie Mars 01.05.07, 21:31 Urana nie ma z Marsem. Gdyby miał, to ho, ho, byłby niesamowicie energiczny i przebojowy. Marsa ma raczej słabego, chociaż w ognistym Lwie, to nie jest tak źle. Urana ma w koniunkcji z Wenus i myślę, że między innymi ta koniunkcja daje jemu młodzieńczy i atrakcyjny wygląd. Do tego, z Marsem we Lwie, potrafi się dobrze zaoprezentować. Pluton z Uranem jest odległy o 6^. Przy planetach pokoleniowych to odległość kilku lat od pełnej ścisłości koniunkcji - to już takiej nie ma co liczyć. A znowu połączenie Urana z Merkurym jest bardzo korzystne - daje błykotliwość, dobrą intuicję, szybkość myślenia i niekonwencjonalność w kontaktach. Nie widzę w nim destrukcyjności. To bieżąca opozycja Saturna z Neptunem siadła jemu Saturnem na Marsie i neptuniasto ogłupiła, ze zażądał takiej astonomicznej kwoty... Odpowiedz Link
kita32 a propo literówek 01.05.07, 21:38 Podobno do Mozilli Firefox można ściągnąć z internetu taki plik, który po zainstalowaniu podkreśla na czerwono błędnie napisane słowa w języku polskim - gdy się coś pisze na ekranie. Czy ktoś coś wie jak się nazywa to coś do ściągnięcia lub na jakiej stronie znaleźć? Odpowiedz Link
joola17 Re: a propo literówek 01.05.07, 22:04 najnowsza wersja mozilli to robi 2.0.0.3.www.mozilla.com/en-US/ powinna Cie pytac, czy chcesz instalowac aktualizacje? jak nie pyta, to wgraj nowa, bedzie prowadzila, czy chcesz przeniesc hasla, zakladki itd. Odpowiedz Link
kita32 Re: a propo literówek 01.05.07, 22:16 Joolu, wgrałam i działa! Podkreśla literówki i inne błędy, ale się cieszę Odpowiedz Link
joola17 Re: a propo literówek 01.05.07, 22:20 Jesli zwracasz uwage na polskie litery ("ć", "ą" itd), to bedzie Ci sluzyc. Ja nie zwracam, bo mi w klawiaturze gorzej wchodza i duuuuuzo wolniej pisze z polskimi. Odpowiedz Link
joola17 Re: link 01.05.07, 21:34 > pluton w koniunkcji z MC, wzmocniony jeszcze koniunkcją z marsem i uranem. Z Jowiszem nie z Marsem Jowisz i Pluton - wielka, czesto chorobliwa ambicja. Wielkie plany, wielka orkiestra... Ciekawa jestem, co bedzie, jak po tym stellum przejdzie Saturn. Swiatowa kariera, czy spektakularny upadek? No nie, upadek nie, bo kompozytor z niego sprawny, i mysle, ze wielu ludzi, tak jak mnie - odpycha od tej tworczosci to, co pisze Ksiazek w librettach. Rubik w tym najwyrazniej gustuje, skoro sie do tego odniosl, ale sadze, ze wiele osob zwyczajnie na tresc nie zwraca uwagi, bo to traci grafomania. Jak czytalam pierwszy raz, to mialam wrazenie, ze to parodia Rubika, a nie realne libretta. A za granica mialby profesjonalnych teksciarzy i duzo wiekszy krag odbiorcow. Jowisz sprzyja zagranicy, a Pluton masom a konflikt biezacy moze sie rozstrzygnac, jak na Saturna wejdzie Mars (jeszcze w maju) i bedzie "podwojny Nelson", prawda? Odpowiedz Link
dynamitee Re: link 01.05.07, 21:52 tak, macie rację dziewczyny pomyliłam marsa z wenuską ale według zestawienia w piramidce obok kółka koniunkcja plutona z uranem jest. nie macie wrażenia, że aspekty w horoskopie zrobionym na astro.com są czasami naciągane? robiłam tam sobie swoje kółko i powychodziły mi aspekty, które jak potem policzyłam "odręcznie", to ich nie miałam (przykładowo u mnie pluton według astro w opozycji do asc, ale policzyłam sobie odręcznie i mi brakuje prawie 10 stopni do opozycji). można oczywiście przyjmować jakieś zakresy, ale opozycja z tego, co się orientuję, to jest +/- 6 stopni. jeżeli się mylę to mnie skorygujcie Odpowiedz Link
kita32 horoskopy w astro.com 01.05.07, 22:05 Mnie brakuje możliwości ustalania orb dla aspektów w astro.com. Może to mozna zrobić, tylko ja nie potrafię? Dla opozycji przyjmuję 7,5^, dla kwadratur 6^ - tak przyjmowaliśmy na kursie u Wojtka Jóźwiaka rozpatrując małe aspekty, ale jak rozpatruje się tylko duże aspekty, to i wtedy większe orby. Odpowiedz Link
dagmara888 orby w astro.com 02.05.07, 10:21 Można na astro.com zmniejszyć orby ale procentowo - z założenia na tej stronie przyjmuje się, że 100% to 10 stopniowa orba. Więc zmieniając na np. 50% dostajemy orby 5 stopniowe. Robi się to na głównej stronie Extended Chard selection i tam pod datą i systemem domów mamy: Reduce/increase orbs (0-150%): i tutaj wpisuje się własnie ten procent Odpowiedz Link
joola17 Re: link 01.05.07, 22:06 sa niestety przesadnie duze orby, bardzo zmylaja. dobrze patrzec na stopnie, sa na szczescie wypisane obok symbolu planety Odpowiedz Link
dynamitee Re: Rubik 01.05.07, 22:47 czytam ostatnio dużo o Rubiku i już nie wiem, komu wierzyć: agencji czy Rubikowi? zwłaszcza, że: www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=30813613&PHPSESSID=04e6791898cc6a97a8eade728a9759a2 i pisze to facet z asc w skorpionie, plutonem na MC i księżycem w kozie. wierzyć mi się nie chce, on tam powinien wszystkich za mordy trzymać. Odpowiedz Link
kita32 decyzja Rubika o zerwaniu współpracy 01.05.07, 23:44 Pluton uaktywnia się w sytuacjach podbramkowych. U Piotra Rubika teraz - na czas problemów z wytwórnią Duo. Dlatego z nimi zerwał zamiast pójść na kompromis, chociaż kompromis pewnie byłby rozsądniejszy. W tekście z linku podanego przez Dynamitee przeczytałam, ze Rubik zerwał współpracę z Duo 12 kwietnia 07. Saturn usiadł mu dokładnie na Marsie: 0^13' dokładności; Merkury opozycja Merkury: 0^11' dokładności; Płd węzeł na Jowiszu: 0^25' dokładności; Ceres koniunkcja Węzeł płn: 0^25'; Słońce kwinkuns Pluton: 0^06'; no i oczywiście Pluton kwadratura Uran: 1^. Pluton i Saturn dają aspekty długoterminowe i tak dokładność jak Saturna na Marsie, to aż rzadkość. Zwykle wydarzenia wyzwalają dokładne tranzyty planet szybkich i tutaj takie mamy. Merkury opozycja Merkury - Merkury zwykle jest aktywny jak coś się dzieje, a tu działo się "na piśmie" lub telefonicznie - poprzez komunikowanie się, co jest "działką" Merkurego. Płd węzeł na Jowiszu - kojarzy się ze sprawami prawnymi, bo bez prawnika się nie obejdzie. Słońce kwinkuns Pluton na MC - uaktywnił mediocelicznego Plutona, pod wpływem którego Piotr Rubik całkowicie zerwał współpracę z Duo i prawdopodobnie będzie musiał budować od nowa jakieś formy pracy zawodowej. Obserwacja aktywności Ceres i Węzłów przekonuje mnie do tego, ze są ważne w horoskopie. P.S. do Jooli. Moje literówki polegały na gubieniu liter lub pisaniu nie tych co trzeba. Nie piszę szybko, dlatego prawie nie robi mi różnicy, czy piszę polskie litery, czy nie... Odpowiedz Link
dagmara888 druga strona medalu 02.05.07, 08:33 Aby mieć pełen obraz tego co się stało to warto przeczytać list solistów wyjaśniających co się działo według nich w Liście otwartym do Publiczności: www.januszradek.pl/ Czyli rozumiem z tego, że zawarł umowę z panią Kanclerz na tych właśnie tranzytach - no ja nie wiem czy to było dobre posunięcie z tym tranzytem Saturna i Urana po IC. Czarnym charakterem tutaj jest K.Kanclerz - aż ciekawa jestem jej horoskopu ale nie wiem czy znajdę jej datę urodzenia. Odpowiedz Link
kita32 Re: druga strona medalu 02.05.07, 10:07 Teraz wszystko ułożyło się w logiczną całość... Odpowiedz Link