Dodaj do ulubionych

Księżyc...

26.04.11, 00:27
Witam,
mam pytanie do bardziej doświadczonychsmile progresywny księżyc "wejdzie" niedługo na punkt szczęścia w moim horoskopie natalnym. Punkt szczęścia znajduje się w 4 domu. Czy to ma jakieś znaczenie? Macie jakieś spostrzeżenia? Czy progresywny księżyc ma specjalne znaczenie, jeśli jestem ascendentalnym Rakiem?
Pozdrawiam.
Dornep.
Obserwuj wątek
    • potrek Re: Księżyc... 26.04.11, 06:18
      Według mnie Księżyc ma w twoim horoskopie b. ważną pozycje. Jest władcą całego horoskopu. Jego tranzyty i progresje są istotne. Progresje są b. ważne gdyż są uściślają znaczenie tranzytów planet do h/N. Co do punktu szczęścia jego położenia w 4 domu wskazuje że od strony rodzinny może takie szczęście zaistnieć. Wszystko zależy też od punktu widzenia danej osoby. Gdyż dla jednej osoby szczęście mające korzeń w rodzinie, dzieciach matce równie dobrze może z jej perspektywy być nieszczęściem.
      Na naszym rynku w j. polskim są książki o stopniach zodiaku. Ja znam Adriadne – Misterium Leona Zawadzkiego i Astrologia Klasyczna – Stopnie zodiaku S. Wrońskiego. Radził bym przeczytanie znaczenia danego stopnia, na którym znajduje się twój Punt Szczęścia.

Piotr Rydlewski
      • dornep Re: Księżyc... 26.04.11, 11:20
        Dzieki, Potrek!
        Wciaz obserwuje swoj horoskop. Ze strony rodziny nie wiem co milego moze mnie spotkac. Na tym etapie po prostu ciesze sie, ze moi rodzice sa zdrowi. Wlasnej rodziny jeszcze nie mam. Punkt szczescia mam 11st 34 Panny. Masz, Potrek te ksiezke? Zerkniesz?
        Co do tranzytow ksiezyca...przeciez on biegnie tak szybko...smile
        Pozdrawiam i dzieki Potrek!
        • potrek Re: Księżyc... 26.04.11, 12:28
          Oczywiście ze nie chodzi mi o tranzyty Księżyca. Księzyc w tranzycie może co prawda uruchomić spust cięższgo tranzytu ( Mars, Jowisz, Saturn) .

Nie jestem teraz w domu ale z tego co pamietam pasmo 10 - 12 Panny zwiazane jest astrologią.. Co do Ksieżyca w twoim horoskopie wszystkie tranzyty, dyrekcje i progresje do niego są b.ważne.
          Miłego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka