Dodaj do ulubionych

saturn na szczycie palca bozego

07.05.04, 20:25
Witam wszystkich i prosze o pomoc.Chodzi o konfiguracje:saturn w raku w 5
domu w kwinkusie do neptuna w strzelcu w 9 domu i merkurego w wodniku w
12domu.Neptun i merkury oczywiscie w sekstylu.Czeka mnie wkrotce pierwszy
powrot saturna, wiec palec bozy moze zostac uaktywniony.Nie wiem czego moge
sie spodziewac?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: saturn na szczycie palca bozego 08.05.04, 12:56
      Dom V, IX i XII: na pierwszy rzut oka pomieszanie z poplataniemsmile Mysle, ze
      caly palec Bozy dotyczy stosunkow miedzyludzkich, bo czubek palca Bozego jest w
      domu "towarzyskim". Domy IX i XII- mozna powiedziec ze sa
      domami "zagranicznymi" ale kazdy na inny sposob. Dom IX kaze przekroczyc
      granice w sposob normalny. Po prostu: wsiadasz w jakis srodek lokomocji i
      jedziesz. Dom XII to oddalenie - poczucie samotnosci, czesto jest mocny w
      horoskopach emigrantow (przed czy po relokacji). U ciebie te dwa domy sa
      polaczone harmonijnym aspektem Neptuna i Merkuego.

byl tu kiedys watek o planetach "zagranicznych":

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=8603028
      A wracajac do tematu: Saturn w Raku trzyma w domu. Polaczony kwinkunksami z
      Neptunem i Merkurym to jakis malo uswiadomiony problem towarzyski. Nawrot
      Saturna to "przyszedl czas".

Ciekawa jestem polozenia Slonca: w ktorym domu: XII czy XI?

Moim zdaniem bedzie to dotyczyc wlasnie kontaktow miedzyludzkich, ale tych, bez
      podpisywania umow.
      • lusee Re: saturn na szczycie palca bozego 08.05.04, 13:57
        Anahello jestes wielka!Mecze sie z ta konfiguracja juz tak dlugo i nigdy nie
        pomyslalam o tym w ten sposob.Myslalam o kazdej jednej interpretacji, tylko nie
        o takiej.I nie tylko ja, bo poruszalam ten problem takze na innych forach.
        Wielkie dzieki! Oswiecilo mnie po Twoim poscie. Slonce w tym czasie bedzie w 3
        domu a urodzeniowo mam w 1-szym.Czy to cos zmienia? Dziekuje jeszcze raz i
        pozdrawiam.
        • anahella Re: saturn na szczycie palca bozego 08.05.04, 14:06
          lusee napisała:

> Anahello jestes wielka!Mecze sie z ta konfiguracja juz tak dlugo i nigdy nie
          > pomyslalam o tym w ten sposob.Myslalam o kazdej jednej interpretacji, tylko
          > nie
          > o takiej.I nie tylko ja, bo poruszalam ten problem takze na innych forach.
          > Wielkie dzieki! Oswiecilo mnie po Twoim poscie. Slonce w tym czasie bedzie w
          3
          > domu a urodzeniowo mam w 1-szym.Czy to cos zmienia? Dziekuje jeszcze raz i
          > pozdrawiam.

Zaraz! Moja interpretacja moze byc blednasmile Bez znajomosci calego horsokopu
          mozna sobie tylko gdybac, wiec zastanow sie czy aby na pewno to co napisalam ma
          jakies odniesienie do Twojego zycia.

Slonce w I domu to duzo energii - to troche cech baraniastych, wiec impuls jest
          u Ciebie wazny - nie chowasz sie zatem w XII domu.
          • astrei Re: Mars na szczycie PALCA BOŻEGO 08.05.04, 14:35
            Powiem że w ogole nic nie wiem o tych konfiguracjach.
            U mnie palec Boży tworza:

MARS(LEW) IX DOM
            KSIĘZYC(KOZIOROZEC) II DOM
            MERKURY (RYBY) III DOM

I podobno Palec Bozy dotyczy stosunków międzyludzkich.
            Więc dom drugi u mnie ma oznaczaczac przekraczanie granic ale tylko gdy mam na
            to odpowiednie środki,aLE tu jeszcze jest księzyc więc kierować sie bedę
            uczuciami .
            Moje stosunki z ludźmi ja odnieram przez pryzmat znaku RYB?
            A w IX domu mam marsa czyli powinnam odwaznie i walecznie przeć do przodu?
            MOze nie dkońca dobrze to zrozumiałam ale coś tam próbowałam.
            Jednak byłabym wdzięczna gdyby ktoś mnie prawdziwie nakierował bo moge się
            mylić.

• anahella Re: Mars na szczycie PALCA BOŻEGO 08.05.04, 15:41
              Nie zawsze palec bozy dotyczy stosunkow miedzyludzkich. Ja mialam taka
              interpretacje autorki watku - w jej konkretnym przykladzie.

Twoj konkretny przyklad raczej wskazuje na sprawy dziewiatodomowe, a zatem
              glownie jest to dom poszerzania horyzontow. I moze to dotyczyc zarowno spraw
              zagranicznych jak i nauki lub filozofii zyciowej.
              Podstawa palca jest sekstyl Ksiezyc/Merkury z domu II do III. W malej
              spolecznosci (sasiedzi, koledzy) jestes chetnie sluchana i cos na tym
              zyskujesz. I to nalezy traktowac jako pomoc w realizacji palca bozego. To moze
              byc podstawa energicznego poszerzania horyzontow. Rok temu Jowisz przetaczal
              sie po Twoim Marsie - cos sie moze zaczelo?

Zreszta to nie jest jedyny palec w Twoim horoskopie: mam na mysli ten drugi z
              podstawa w sekstylu Mars/Pluton i Merkurym na czubku. Mozesz oczekiwac
              uaktywnienia go przez Jowisza w Pannie, jak ci wjedzie na Saturna. Niby Jowisz
              nie bedzie na zadnym z wierzcholkow trojkata, to jednak bedzie bral w tym
              udzial, bo Saturna masz w opozycji do Merkurego. Cos w sierpniu zaczniesz a
              plony pozbierasz za 6 lat, jak Jowisz przejedzie na opozycje do Saturna i
              znajdzie sie na Merkurym. Ale w miedzyczasie (rok 2008) Uran z Saturnem chyba
              mocniej rabnie w Ciebie, Bo Uran wejdzie na Merkurego a Saturn bedzie mial do
              nich po opozycji swoj nawrot.

albpo mam deja vu albo juz to gdzies pisalamsmile)))

Oczywiscie nie bagatelizuje tego pierwszego palca. Chyba po prostu ten drugi
              jest dla mnie jasniejszysmile
              • astrei Re: Mars na szczycie PALCA BOŻEGO 08.05.04, 15:57
                Ale w miedzyczasie (rok 2008) Uran z Saturnem chyba
                > mocniej rabnie w Ciebie, Bo Uran wejdzie na Merkurego a Saturn bedzie mial do
                > nich po opozycji swoj nawrot.

A nahello, troche sie wystraszyłam tych powyższych słów że w roku 2008 znacznie
                mocniej go odczuję.
                Czy to oznacza jakieś okropne wydzarzenia??!?!?!
                Czy poprostu znaczne zmiany??
                Naprawde się wystraszyłam.
                • anahella Re: Mars na szczycie PALCA BOŻEGO 08.05.04, 16:31
                  astrei napisała:

> Czy to oznacza jakieś okropne wydzarzenia??!?!?!
                  > Czy poprostu znaczne zmiany??

No coz - opozycja Saturna do Urana sama w sobie to walka starego z nowoczesnym.
                  I ten uklad wpasuje sie w Twoja konfiguracje. Czy to bedzie straszne? To zalezy
                  od Twojej definicji przymiotnika "okropne". Bo dla jednych tragedia jest
                  zlamanie paznokcia a innym dom musi sie spalic zeby uznali to za tragedie.

Ja mysle ze moze byc to w Tobie walka pomiedzy starym a nowym sposobem
                  myslenia, i w zwiazku z tym bedziesz musiala podjac decyzje, co do ktorej nie
                  bedzie 100 procent jasnosci (bo oparta na kwinkunksach). Gdybym ja miala sie
                  bac opozycji Satun/Uran to bardziej bym sie jej bala gdyby dotykala osi, np
                  Asc/Dsc. lub nieharmonijnymi aspektami (w tym koniunkcja) dotykala Slonca lub
                  Ksiezyca.

W Twoim przypadku bedzie zaangazowany w to dom III-IX, i Merkury - wladca
                  Descendentu. Stawialabym na to, ze pod wplywem partnera lub jakiejs pisemnej
                  umowy mozesz sie gdzies przeniesc lub kompletnie zmienic srodowisko. Ale
                  decyzje nie bedzie latwo podjac, bo albo podejmiesz ja po Uranie albo po
                  Saturnie.

A czy to bedzie okropne? Trudno mi orzec - to zalezy od Ciebie. Ale nie nalezy
                  sie bac przepowiedni robionych na kolaniesmile nie mysl o tym jak o tragedii ale
                  jako o potrzebie wyboru (bo opozycja)smile Uran burzy stary porzadek. W 2008 cos
                  sie zacznie - i bedzie to konfrontacja ze starym. To wstep to tranzyttu Urana
                  przez Slonce na IC i w opozycji do Plutona, kotry bedzie kilka lat pozniej.

Przy tarnzycie Urana przez Slonce na IC moja znajoma zrezygnowala z pracy i
                  zalozyla fime. Pracuje w domu - i jak twierdzi odzyskala swoja wewnetrzna
                  wolnosc. To tylko taki przyklad: ona ma inny horoskop, wiec nie ma co sie do
                  niej porownywac.

Inni ludzie przy takim tanzycie przez Slonce zaczynaja zajmowac sie astrologia.
                  jeszcze inni wyruszaja w podroz dookola swiata. Do wyboru, do koloruwink
              • astrei Re: Mars na szczycie PALCA BOŻEGO 08.05.04, 18:11
                Z tym że w sierpniu coś zacznę a plony zbiorę za 6 lat to cos bedzie musiało w
                tym byc, bo na stronie www.astro.com przeczytałam sobie tranzyty moje które
                Robert Hand sporzadza.
                I czeka mnie tranzyt JOWISZA w opozycji do MERKUREGO w dniach od 15.08.2004-
                25.08.2004 roku i że to będzie dla mmnie czas bardzo wielkich planów i
                kulminacji wielu pomysłów tych z przeszłosci.I że jest szansa na ich wcielenie
                na teraz jeśli uniknę pułapek.
                • potrek Dla lusse 09.05.04, 14:13
                  Dwa kwinkusy do Saturna w 5d mogą oznaczać człowieka zimnego i bez serca, lecz
                  to maska Saturna pod którą ludzie kryją swoją wrażliwośc. Wielu astrologów
                  określa 5 d Saturna jako maska egoizmu i potrzeba bycia ważnym, podziwienym i
                  popularnym. Często objawia się to zazdrością do ludzi ot że im tak łatwo
                  przychodzi miłośc, uczucia i nie muszą sie o nie starać. Często osoby z Palcem
                  Bozym i Saturnem na wieszchołku w 5d które nie mają ambicji podbijania świata
                  ale za to mają potrzebe ważności i unania w parze z silną nieśmiałością.
                  Pierwszy nawrót Saturna wskarze ci droge którą masz iść odpowież leży w domu
                  jedenastym twych przyjaciuł. Czy potrafiłaś zedrzeć maske Saturnowi już przy
                  kwadraturze siedem lat temu i czy ta koniunkcja wypchnie cie na scene uznania
                  przez rodziców i przyjaciół czy nie. PA
                  • lusee Re: Dla lusse 10.05.04, 09:47
                    Potrek!Dziekuje za odpowiedz.Czekalam na twoje zdanie w tej sprawie.Nie
                    spotkalam sie z taka interpretacja ale to wszystko prawda.Juz Anahela mi
                    uswiadomila,ze tu moze chodzic o uczucia,zwiazki,Ty dodales "potrzebe uznania i
                    popularnosci".
                    I te dwie sprawy mecza mnie od bardzo dawna.Rozwiazanie jest blisko.
                    Acha, podczas kwadratury zrobilam cos czego tak na prawde nie chcialam-wyszlam
                    za maz. Czyli to by wskazywalo,ze rozwiarza sie sprawy milosne!?
                    • potrek Re: Dla lusse 10.05.04, 18:12
                      Rozwodu ci nie życze i nie sądze że oto chodzi w twojm Palcu . Ludzie z 5d
                      Saturnem w Raku często nie są doceniani mimo ich wielkich starań i potrzeby
                      unania ( 5d) , ze strony rodziny ( Rak), przyjaciuł 11d i kariery Koziorożec -
                      opozycyny do domu 5.. Zwróć uwage na koniunkcje i opozycje tranzytucjącego
                      Księżyca do Natalnego Saturna. Jeżeli Mars zakasa chlewy i będzie na Saturnie
                      wcześniej niż Saturn to też mniejsze zło i warto się temu przyjrzec . Uwaga
                      Tranzyt Marsa - jego energie powinaś odczuc na 1,5* przed koniunkcją z
                      Saturnem. Co prawda to dwie inne energie ale zawsze coś mówi. Przeanalizowł bym
                      tranzyt Marsa do Saturna przed Roku gdy robił opozycje. Rozwiązanie leży w
                      domu 11 Koziorożec ( kariera autorytet). Pozdrawiam, PA
                      Ps postaraj się podejśc do tranzytu bardziej optymistycznie - wielo krotnie z
                      igły widły w opisach interpretacyjnych wielu autorów.
                      • lusee Re: Dla lusse 10.05.04, 21:39
                        Dziekuje serdecznie za podpowiedzi!Faktycznie podczas poprzednich opozycji i
                        koniunkcji marsa, mialam troche stresu ale wszystko sie dobrze konczylo,wiec
                        jestem dobrej mysli.Natalnie saturna mam w 12,13*raka, wiec nie wiem kto bedzie
                        pierwszy,bo koniunkcja obu tranzytujacych planet przypadnie chyba w 11*.
                        Jestem bardzo ciekawa co sie wydarzy czy to bedzie
                        przeznaczenie?
                        Pozdrawiam!
                        • potrek Re: Dla lusse 11.05.04, 00:27
                          Ja mam Saturna 11.55 koniunkcja Mc 12* w Wodniku w sekstylu z Venus w Strzelcu
                          i też czekam na ten tranzyt 21.05.2004r h-19. Tego dnia jade do Pragi .
                          Wszystko jest marnością i gonitwą za wiatrem ( Saturn*Mc).PA
                          • lusee Re: Dla lusse 11.05.04, 09:25
                            Wiec czeka cie tymczasowy palec bozy?!Powodzenia i czekam na relacje.
                            • potrek Re: Do Anahelli i All2 27.05.04, 09:04
                              Odośnie tranzytujacego Saturna tworzącego palec Boży. Nie spotkalem tego Pana w
                              Pradze. Wyjazd był fainy co prawda bardzo pod w pływami Neptuna. Co do palca
                              Bożego to od 3 tygodni zastanawiam się nad wejściem w spólkę ze Starsza kobietą
                              która ma Salon barzo kiedys znany w Łodzi. Po smierci jej męza salon dużo
                              gorzej prosperuje, ale ma bardzo dobrą lokalizacje i można by było go zpowrotem
                              rozkręcić. Mój Salon prosperuje B,dobże ale ma gorszą lokalizacje i jest o
                              połowe mniejszy od jej salonu. Mam dylemat czy przy tym tranzycie czy w tą
                              spólkę wchodzić? Znamałem dobrze jej męża ( razem jeżdzilismy do Paryza ).
                              Narazie jej pomagam jak moge by dała sobie rade w Salonie. Nie znam jej daty
                              urodzenia bo to by mi pomogło podjąć decyzje. Sądze że ten tranzytujący palec
                              Boży to ta spółka. Ale intryguje mnie to czy przy tak trudnym aspekcie podjąć
                              taką decyzje. Mój radiks 18.01.1963r h 12-54 Łódż.
                              Przy jednym interesie noce przespane, przy dwóch nie przespane- Przpowieści
                              Salomona. Anaheelo, all2,Neptusie,Dori7 prosze o waszą rade. Pozdrawiam.Piotr
                              • potrek Palec Boży 26.06.04, 16:11
                                Tranytujący Saturn zrobił mi Palec Boży do tego sekstylu i wtedy myślałem o
                                spółce. Ale dwa kwinkusy do moich planet natalnych tranzytującego Saturna to
                                cofnięcie z kariera do tyłu zwłaszcz ze tranzytujący Saturn w Raku. Gdy
                                taranzyt minął chęc spółki też minęła i podchodzę do tego bardziej obiektywnie.
                                Mam gorącą prośbe do Anachelli by me dane radikxowe z poprzedniej wypowiedzi
                                wykasowała . Różni ludzie odwiedzją forum i róznie potrafią oceniać na
                                podstawie radix.

Człowiek uczy się mówić bardzo wcześnie, milczeć bardzo póżno.
    • sarna34 Re: saturn na szczycie palca bozego 08.06.05, 21:09
      U mnie też występuje Palec Boży na wierzcholku jest saturn 8 dom i kwinkusie do
      slońca w raku 12 dom i marsa w pannie dom 3. Wlaśnie teraz saturn siedzi mi na
      slońcu w ścislej koniunkcji, tak więc potencjaly Paslca Bożego zostaly
      uruchomione, a mars z ryb tworzy także ścisle aspekty, więc potęguje wszystko.
      Nie bardzo wiem, jak rozumieć ten uklad? Może mi ktoś podpowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka