Dodaj do ulubionych

planetoidy w synastrii

20.08.11, 12:37
Czy połączenia z planetoidami w horoskopach porównawczych działają wg Waszych doświadczeń? Mogą zastępować połączenia Wenus Mars, których w danej synastrii brak? Albo wspierać relację, gdy Wenus lub Mars w takich połączeniach jest uszkodzony?

W jednej z synastrii rzuciły mi się w oczy 2 bardzo ścisłe koniunkcje:
- Juno (K) do Immum Coeli (M) oraz
- Westy (M) do IC (K).

W tej samej porównawczej relacji jest jeszcze 2 inne ścisłe koniunkcje planetoid:
- jej Westy i jego Jowisza oraz
- jego Juno i jej Plutona w 1 domu

W jaki sposób mogą działać takie połączenia? Są ważne czy raczej nie mają dużego znaczenia?
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: planetoidy w synastrii 20.08.11, 12:57
      PP dość przekonywająco analizuje wpływ planetoid i chociaż wprost o synastrii chyba nic tam nie było w jego książce to można to w miarę zgrabnie przełożyć.

IMO - liczą się tylko bardzo ścisłe koniunkcje, góra do 1st30min aplikacyjnie i 1st separacyjnie
    • leyaxxi Re: planetoidy w synastrii 20.08.11, 13:45
      Juno i Westa to dla mnie takie szczgólne oblicza Wenus może nawet też Księżyca, ale nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z rzeczywistością i czy nie tworzę własnych zasad astrologicznychwink. Tak na nie osobiście patrzę.
      Juno to chyba partner życiowy. Konunkcja z IC z jednej strony i z Plutonem w pierwszym z drugiej, wygląda ciekawie. IC to życie domowe. Trochę może wyobrażenie kobiety domowej, której ta Juno może odpowiadać. Pluton to taki trochę drugi Mars. W koniunkcji z Juno mężczyzny... kojarzy mi się erotyczniesmile
      Westa w mitologii to boginii ogniska domowego. Westa mężczyzny na IC kobiety też wygląda miło. Takie wyobrażenie jego kapłanki domowego ogniska w domu jej domu? chyba nieźle.
      Jowisz i Westa? Chęć zalegalizowania związku z boginią domowego ogniska?
      To tylko moje mitologiczno-astralne skojarzenia... Może ktoś ma konkretne przykłady, albo chociaż zna teorię działania tych planetoid, może czytał książkę PP, o której pisze aarvedui.
      Ciekawy temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka