Dodaj do ulubionych

Trzęsienie ziemi w USA

23.08.11, 20:58
Dipiero się zastanawiałam czy "działa" recepcja wzajemna Merkury-Słońce, bo Słońce do Panny weszło, a Merkury w Lwie. No i masz - chyba ten Palec Diabła z Merkurym na wierzchołku, oraz Uran-Pluton (też recepcja wzajemna). Czyli jest taki potężny Palec Diabła recepcjami wzmocniony,
6 stopni to chyba nie jest bardzo dużo, ale to zamieszkałe i to wysokimi budynkami rejony:
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Silne-trzesienie-ziemi-w-USA-ewakuowano-Pentagon-i-siedzibe-Kongresu,wid,13713067,wiadomosc.html?ticaid=1ce54
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Trzęsienie ziemi w USA 24.08.11, 05:17
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/na/lc/wg5t/P1o3LnkaaFz5KBWI0B.jpg

Oto zdjęcie (nie wiem, czy będzie "ładne".) - ustawiłem na trzy minuty przed wspomnianą 14 czasu lokalnego.

Uran w domu czwartym. Kwadratura Marsa z Saturnem. Neptun w ścisłych kwadraturach do osiach. Na stronie Piotra Piotrowskiego można poczytać o krótkich sugestiach w tej materii, apropos marcowego trzęsienia w Japonii. W tym momencie nie sprawdzałem gdzie był nów na Nowy York. Księżyc jakoś się trzyma (brak twardych aspektów), tak przy okazji...

-------------

gwiazdologia.wordpress.com/
      • acrux_79 New York 24.08.11, 05:31
        Tutaj jest podobno horoskop miasta: www.astro.com/astro-databank/Cities:_New_York_City . Trochę skomplikowana elekcja, przyznaję. Czy ktoś wie, o co tak naprawdę chodzi z tym 1898 ?

Ostatnia pełnia (13.08) miała miejsce na 20'41 Lwa - Wodnika.
        Natomiast nów na 7'15 Lwa.

Na nowiu przypada Neptun w pobliżu IC (dwa stopnie). Na pełni Markab w pobliżu pełni. Nie znam się specjalnie na słabiej oddziaływujących gwiazdach stałych, ale jest sugestia na dwóch anglojęzycznych stronach, że powoduje ruiny, albo niszczy budynki.

Pozdrawiam !

----------------

gwiazdologia.wordpress.com/
    • hypokaimenon Re: Trzęsienie ziemi w USA 25.08.11, 17:00
      W horoskopie USA (4.07.1776) dzieje się teraz sporo (i będzie się działo dalej w najbliższych latach) - tak więc mnie osobiście nie dziwi, że realne trzęsienie ziemi nawiedziło samą stolicę. Ciekawa prefiguracja nadchodzących trzęsień w innych sferach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka