Dodaj do ulubionych

przeprowadzka

14.09.11, 21:07
29go września mam zamiar się przeprowadzić do innego miasta i mam problem z ustaleniem najlepszej godziny. to, na czym zależy mi obecnie najbardziej to poprawa finansów i życia uczuciowego. ciężko mi ustalić dobry horoskop, bo gdy już ustawię tego nieszczęsnego jowisza w 2 domu (ok. 17:08), to na ASC pojawi się neptun, którego, krótko mówiąc, nie lubiębig_grin mogłabym ustawić jowisza w 1 domu ku ogólnej pomyślności (ok. 18:22), wtedy księżyc i wenus byłyby w 7 domu - co prawda z saturnem, ale chyba pozytywna, bo w wadze. niepokojący jest za to pluton na MC, który zdaje się, prowadziłby tylko do kłopotów.
jeśli ktoś wie, co tutaj można zaradzić, to proszę o pomocsmile
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: przeprowadzka 20.09.11, 03:49
      Jeśli mielibyśmy porównać horoskop "przeprowadzki" do lotu samolotowego np (start, proces, zakończenie), to zwróciłbym uwagę - analogicznie do tych procesów, jak czują się władca ASC, X domu, oraz IV domu.

Dobrze by było, żeby na IC(albo MC) zakotwiczył Jowisz, Wenus, ewentualnie ładnie położony Księżyc. Nie róbmy z astrologii służącej ! Proponował bym ewentualnie Spicę (około 26 Wagi), albo Punkt Szczęścia na to IC/MC.
      Najważniejsze, by Merkury nie został w tym horoskopie pominięty, niech nie wpadnie nagle do VIII, albo XII domu. "Początek" przeprowadzki datowałbym na wyniesienie pierwszego przedmiotu poza próg. Bo z technicznego punktu widzenia może to być ciężka do ustalenia.

No, to tak by było "dla świętego spokoju"
      Pozdrawiam !

----------
      gwiazdologia.wordpress.com/
    • aarvedui Re: przeprowadzka 20.09.11, 19:16
      mam wątpliwości co brać za dane rzeczonej "przeprowadzki"

zdecydowanie bardziej pasuje mi brać datę podpisania umowy o mieszkanie, kupna mieszkania, lub ewentualnie wydarzenia, które jest przyczynkiem przeprowadzki, lub horoskopu horarnego decyzji o przeprowadzce (czyli tutaj - dla nas - data przeczytania wątku przez astrologa, co jest bez sensu, bo ja nie pamiętam kiedy przeczytałem ten wątek ;>wink

teoretycznie relokację można zrobić, kiedy ktoś "zakotwiczy", więc radiks będzie brał pod uwagę horoskop przyczyny tego "zakotwiczenia".

może jakiś specjalista od relokacji i wydarzeń napisze coś na tym ostatnio coś dziwnie pustym forum ? ;>
      • acrux_79 Re: przeprowadzka 21.09.11, 00:23
        "Dziwnie pustym" - dobrze powiedziane. Jednakże pamiętam, że... bywało gorzej...

Pozdrawiam !

----------
        • aarvedui Re: przeprowadzka 21.09.11, 02:36
          no właśnie, ale na ogół bywało lepiej =p

już nawet zaczynam tęsknić za wątkami "ja skorpion on waga czy mnie pokocha"... wink

czy wszyscy są tak zajęci pozaastrologicznym życiem, że forum zamieniło się w takie całkiem profesjonalne gdzie głównymi tematami są ogłoszenia o prowadzeniu warsztatów ? wink
          • acrux_79 Re: przeprowadzka 21.09.11, 04:42
            A czy wiesz, że możesz poznać datę śmierci ??? WWW.DATASMIERCI.PL . Tego ogłoszenia jeszcze mi brak. big_grin big_grin

W sumie nieźle kasę trzepią. Jednak niewiarygodne mi się wydaje by "test" wypełniło 1,5 mln osób. Najfajniejszy jest jednak regulamin - najpierw za jedyne 0 zł dokonujesz aktywacji, by codziennie otrzymać radę "co nam szkodzi", "dlaczego krótko żyjemy", "co zrobić aby żyć dłużej", "jak dbać o zdrowie i organizm". Koszt SMS-a 1,23 zł.
            Aby zrezygnować z aktywacji trzeba wysłać STOP ŻYCIE (dobre! ha ha ha).

Moi drodzy, mam dla Was porady za darmo
            - nie korzystać z takich serwisów, bo po udzieleniu 30 odpowiedzi dowiecie się, że płacicie za syntetyczny (modyfikowany ezoterycznie GMO) program komputerowy. Wasze zdrowie psychiczne zyska na tym
            - nie korzystać z żadnych konkursów SMS (oszczędzicie kilka minut życia każdej osobie, bo operatorzy będą zarabiali mniej)

Poza tym zamiast dopingować polską reprezentację w piłkę nożną, wybierzcie się na spacer, np porobić foto. Będziecie mieli dwa w jednym - ochronę nerwów przed wyczynami (s)kopaczy, oraz wyciszenie na łonie przyrody (o ile jeszcze macie kontakt z "realem").

To taki przydługi offtopic, ale skoro posucha, to przynajmniej ktoś się ucieszy, że było coś do poczytania. Tymczasem z niepokojem oczekujemy pytania o "Pana Barana i Panią Lew". Z tego co ostatnio się dowiedzieliśmy, on był baran, a ona myślała że go rozszarpie wink big_grin

Pzdr !

----------
      • bu.ba69 Re: przeprowadzka 21.09.11, 13:56
        dla mnie logicznym momentem będzie przekroczenie progu mieszkania wraz ze swoimi gratamisuspicious
        • mii.krogulska Re: przeprowadzka 22.09.11, 10:26
          A co to za miasto?

Pozdrawiam, Mii
        • aarvedui Re: przeprowadzka 22.09.11, 13:58
          bu.ba69 napisała:

> dla mnie logicznym momentem będzie przekroczenie progu mieszkania wraz ze swoim
          > i gratamisuspicious

skoro Ci sie to sprawdza warsztatowo - to czemu by nie ?

dla mnie takie obranie czasu jest bez sensu, no ale każdy ma swój warsztat =)
          • bu.ba69 Re: przeprowadzka 22.09.11, 23:27
            > A co to za miasto?
            Warszawasuspicious

raz już w ten sposób (przekroczenia progu mieszkania) liczyłam przeprowadzkę, bo jeśli chodzi o podpisy, umowy i ugody, to po pierwsze, za dużo tego jest, a po drugie nie zawsze owe umowy występują (jak w tym przypadku) i żaden moment nie jest znaczący, dlatego uwzględniam faktyczny moment, kiedy zaczynam 'mieszkać' w praktyce. jak z narodzinamiwink
            • acrux_79 Re: przeprowadzka 23.09.11, 03:42
              Ta data to okropieństwo. Ale pomijając - wybierz 14:30 (ASC 2 Koziorożca). Będziesz mieć Jowisza dokładnie na IC w Byku, oraz władcę ASC Saturna wywyższonego w koniunkcji z Wenus (która tym Jowiszem włada).

Jest jeszcze propozycja na 14:15 np, Księżyc na MC, zmiana władcy z Saturna na Jowisza, ale zważ na to, że na końcówce Bliźniąt - Strzelca masz fatalną obsadę gwiazd stałych, włącznie z Betelgezą na DESC. Wybierz 14:30, powinno się dobrze skończyć, za sprawą współpracy Saturna, Jowisza, Wenus. Nic nie jest idealne, ale to jest jakieś rozwiązanie...

Pozdrawiam!
              ----------
              • bu.ba69 Re: przeprowadzka 23.09.11, 18:50
                zdaje mi się, że o tych godzinach mam niezbyt przyjazne planety w 2 domu, i ten pluton na ascendencie... jowisz w IV domu to chyba nie ta działka, na której mi teraz zależy najbardziej.
                może godzina 17:30 brzmi sensownie? jowisz współwładcą asc i władcą mc - w 2 domu; władca 7go u siebie wraz ze słońcem.
                a do tego neptun z daleka od ascendentu bo w swoim 12 domu; uran w 1, co mi chyba nawet przez sympatię odpowiadawink
                i księżyc w "spadkowym", 8 domu!
                • mii.krogulska Re: przeprowadzka 25.09.11, 10:43
                  Jak napisali poprzednicy, data jest okropna smile))))))) i ja się z tym zgodzę, ale taki los, że nie ma samych dobrych dat w efemerydach. Jowisz w IV był dobrym pomysłem, bo ic generalnie wyobraża w elekcjach dom i to, jak się będzie w nim wiodło.
                  Na 17.30 niby nie jest tak źle, ale... na IC jest węzeł, a więc dom pełen będzie niespodziewanych gości, losowych wydarzeń i spotkań, których wolałabyś może uniknąć... dlatego ja bym węzła na IC nie pchała, ale może nie będzie tak źle - co kto lubi. Dodatkowo władca IC to Merkury, spalony przez Słońce, to będzie totalne zamieszanie, a nie spokojne mieszkanie wink)))) Jowisz, którego dałaś na szczyt VIII domu jest OK, ale niestety Księżyc w Skorpionie idzie do niego na opozycję, więc cena tego mieszkania może być nieadekwatna do standardu, co się szybko okaże, lub inne kłopoty związane z brakiem spokoju i wygody się ujawnią. Księżyc w Skorpionie jest w upadku, a więc w VIII domu spodziewaj się umierających sąsiadów z manią prześladowczą lub wrzasków miłosnych do rana wink)))))) żartuję, ale mi się ten słaby Księżyc w słabym VIII domu nie podoba.
                  Wyżej podpowiadali Ci o wiele lepsze rozwiązania, ale zrobisz, jak uważasz. Elekcje są trudne, niestety nie ma lekko smile

Pozdrawiam serdecznie, Mii
                  • bu.ba69 Re: przeprowadzka 25.09.11, 18:36
                    o węźle nie pomyślałam, ale przecież północny jest na mc, w dodatku raczej dobrze aspektowany. poza tym, ja lubię jak się dużo niespodziewanego dziejebig_grin bo ja się przeprowadzam na studia, na pewnie rok, więc atrakcje będą wskazane. nie pragnę stabilizacji i spokoju, więc chyba po tym, co mówisz, ta 17:30 mnie przekonujebig_grin
                    to, z czym często mam problem, to ustalenie, jak np. tutaj - ten jowisz w 2 domu naprawdę przyniesie zyski, czy wręcz odwrotnie; lub ta masa planet w 7 domu - dobrze, czy źle.
                    no ale niechaj się dzieje, dzięki za pomocsuspicious
                    • mii.krogulska Re: przeprowadzka 25.09.11, 21:06
                      OK, zrobisz jak chcesz smile
                      ale rozważ 14.10 na przykład. Masz asc w strzelcu, Jowisza na IC - to znaczy, że będzie Ci się dobrze mieszkać, spokojnie, na bogato. Władczyni IC to Wenus, w godności, na szczycie IX domu - czegoś się nauczysz. Na 17.30 Merkury jest władcą IC i jest spalony przez Słońce, będziesz imprezować, a nie pamiętać o kolokwiach. Jowisza się pcha na osie, a nie do 2 domu gdy jest peregrine i w kwadraturze do Marsa. Księżuc i tak jest beznadziejny, może mu mc trochę pomoże, bo VIII dom na pewno nie.
                      14.30 też nie jest zła, bo Saturn władca asc jest wywyższony i w koniunkcji z władczynią ic.

Ech, ale ta młodzież dzisiaj uparta wink)))))))) Pozdrawiam serdecznie, Mii
                      • bu.ba69 Re: przeprowadzka 25.09.11, 21:47
                        oj tam od razu uparta młodzieżbig_grin
                        jeśli chodzi o naukę, to mam teraz pod tym względem świetne tranzyty, progresje, a nawet solariusz jest bardzo "edukacyjny" - więc chociaż tą przeprowadzkę chcę nakierunkować na inne torysuspicious
                        obawiam się, że o 14.10 i 14.30 finanse będą kiepsko prząść, nieogarnięte ryby wraz neptunem zamknięte w 2 domu, a ze mną finansowo marnie...
                        no i przeraża mnie ten pluton na ascendencie!
                        nie wiem, co to znaczy w peregrinie, już kiedyś próbowałam znaleźć znaczenie tego, ale nie mogę:<
                        pozdrawiam!
            • aarvedui Re: przeprowadzka 24.09.11, 07:08
              bu.ba69 napisała:

> o jeśli chodzi o podpisy, umowy i ugody, to po pierwsze, za dużo tego jest, a p
              > o drugie nie zawsze owe umowy występują (jak w tym przypadku) i żaden moment ni
              > e jest znaczący,

BS.

umowa o wynajem mieszkania to znaczący, łatwy do określenia (również godzinowo) czas.
              umowa kupna mieszkania - tak samo.
              fakt złożenia podpisu na umowie jest wiążący i jest silnym astrologicznym wyznacznikiem.

nie ma żadnych "podpisów,umów i ugód" w tym, jest prosta czynność cywilnoprawna, którą ustalić jest bardzo łatwo z perspektywy danych potrzebnych do horoskopu.

przeprowadzka liczona wg wprowadzenia się ma może jakąś wartość przy spontanicznym zajmowaniu squatu - wchodzisz do pustostanu i od razu się wprowadzasz - ok, to ma jakiś sens.
              • bu.ba69 Re: przeprowadzka 24.09.11, 16:38
                kiedy ja mówię, że nic takiego nie miało miejsca, nie podpisywałam nic:]
                ale nie to jest tutaj moim głównym problemem, bardziej usadowienie planet dnia 29go wrześniasuspicious
                • aarvedui Re: przeprowadzka 24.09.11, 17:21
                  ustalenie co jest właściwym momentem na liczenie horoskopu jest zawsze priorytetowe suspicious
                  • bu.ba69 Re: przeprowadzka 24.09.11, 21:45
                    zgadzam się, dlatego moment ustalenia go mam już za sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka