Dodaj do ulubionych

Kalina Jędrusik

01.11.11, 18:45
Przeczytałam właśnie wspomnienie o Kalinie Jędrusik na Onecie i postanowilam sprawdzic jej horoskop . W internecie podawane są dwie daty urodzenia aktorki - 5.02.1930 i 5.02.1931. Jak myslicie - która z tych dat jest bardziej prawdopodobna, patrząc pod kątem jej życia i cech charakteru?
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Kalina Jędrusik 02.11.11, 06:10
      Ciekawe pytanie:

Pierwszy radix (na 12.00) z 1930 roku:

Słońce - Wenus w Wodniku, ścisła koniunkcja
      Księżyc Baran albo Byk, fifty fifty praktycznie
      Merkury - Mars w Koziorożcu, luźna koniunkcja

Drugi radix z 1931:

Słońce słabsze aspektowania
      Księżyc Panna 100%
      Saturn - Merkury w Koziorożcu, koniunkcja 4 orbs

Drugi radix ma analityczne uwarunkowania, dodatkowo Pluton opp Saturn/Merkury, możliwy sekstyl do Księżyca.

Powiem szczerze, że gdyby nie ta informacja (ksiazki.wp.pl/tytul,Ukazala-sie-nowa-biografia-Kaliny-Jedrusik,wid,16811,wiadomosc.html) to wcale bym nie był taki pewny 1930 roku.
      Czynnikiem przeważającym jest koniunkcja Wenus-Słońce. Czynnikiem wspomagającym jest trygon Księżyca do Neptuna (3 orbs blisko pół doby) - a ona kochała zwierzęta, koty. Sensowne byłoby uznanie, że Księżyc jest w Byku.

Konstrukcja wyglądająca mniej więcej tak:
      - Księzyc w Byku (wielki trygon z Saturnem i Neptunem)
      - Słońce i Wenus w Wodniku
      ... zaczyna mieć ręcę i nogi

Więc raczej nie mam podstaw, by jej brat kłamał, apropos tego "1930". Zaniżyła sobie wiek o rok, jak szanująca się niewiasta wink

Pozdrawiam !
      ----------
      gwiazdologia.wordpress.com/
      • tina544 Re: Kalina Jędrusik 02.11.11, 11:18
        Mnie tak na pierwszy rzut oka bardziej pasował rok 1930, bo ten horoskop wydaje mi się taki bardziej "artystyczny", zwłaszcza Wenus w koniunkcji ze Słońcem. Merkury w opozycji do Plutona tłumaczyłby w pewnym stopniu agresję i upodobanie do przeklinania. Jest tez sporo cech charakteru, które według mnie wykluczają Księżyc w Pannie /np. wykorzystywanie innych do własnych celów/. No i, na co też zwróciłeś uwagę, jeśli w przypadku kobiety są wątpliwosci co do daty urodzenia, to można z dużą pewnością założyć, że prawdziwa zwykle jest ta wcześniejsza smile
        • aquavita Re: Kalina Jędrusik 02.11.11, 15:49
          No i zamiłowanie do gotowania i dobrych potraw - to chyba byłby Księżyc w Byku ?
          • acrux_79 Re: Kalina Jędrusik 02.11.11, 18:23
            Ja mam zabiedzony Księżyc z Saturnem, a kuchnia to moje ulubione miejsce. Robię: naleśniki, warzywa z zasmażką, kalafiory, ryby, cebulkę z fasolką czerwoną, pierogi, pomidorki ze śmietaną, bakłażany i cukinie na parze, różniste makarony - wymieniać mogę w nieskończoność.

Spośród 20 Księżyców w Byczku w bazie (segreguję od czasu do czasu mam):
            - 2 grubasków
            - 6 z "tendencjami"
            - 1 dietetyczkę (szczupłą), 1 anorektyczkę, 1 osobę b. szczupłą
            - reszta "w normie"

Niestety, nie zwiedzałem ich mieszkań i nie wiem, jak gotują wink

Pozdrawiam !
            ----------
            gwiazdologia.wordpress.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka