tuathal 31.05.04, 18:37 Może ktoś mi powiedzieć czym jest w astrologii Selena zwana też Białym Księżycem? Jak ją należy interpretować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Czym jest Selena? 01.06.04, 00:14 Moze Manole sie odezwie? Wiem tylko ze o ile Czarny Ksiezyc (Lilith) oznacza cierpienia, to Selene jest ratunkiem przed cierpieniami. Tak mowila Donka Madej. Odpowiedz Link
manole Re: Czym jest Selena? 01.06.04, 12:05 anahella napisała: > Moze Manole sie odezwie? Wiem tylko ze o ile Czarny Ksiezyc (Lilith) oznacza > cierpienia, to Selene jest ratunkiem przed cierpieniami. Tak mowila Donka > Madej. PP. I chyba tak by to mozna interpretowac. Jednak Selene jest wylacznie hipotetycznym ksiezycem Ziemi, a nie - jak Lilith - punktem majacym uzasadnienie w geometryczno-astronomicznych obliczeniach. Selene tez ma oczywiscie swoje efemerydy i jako taka moze byc traktowana jak kazdy inny obiekt w horoskopie. A wiec interpretowaloby sie jej polozenie w znaku, domach i aspektach. Trudno jest mi jednak cos wiecej powiedziec, poniewaz nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia w interpretacji tego "obiektu". Ogolnie rzecz biorac nie przecenialbym jego znaczenia. Selene jest lansowana przede wszystkim przez astrologow rosyjskich. Poza nimi chyba nikt nie zwraca na nia uwagi. Wydaje mi sie, ze w obliczu tylu odkryc nowych obiektow Ukladu Slonecznego (planetoidy, Centaury, kuiperoidy, Sedna itp.) wprowadzanie do horoskopu hipotetycznych cial jest zbedne. Nie zawracalbym sobie tym glowy. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
manole Efemerydy Selene 01.06.04, 12:31 Pozycje Selene oblicza Urania (wersja pelna). Jesli ktos chcialbym zapoznac sie z efemerydami dla tego obiektu, chetnie podesle plik txt z pozycjami na lata 1900-2047. Prosze o kontakt na priv. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
astrei Re: Efemerydy Selene 08.08.04, 11:11 Biały księzyc działa jak kontrapunkt do Czarnego księzyca. Ludzie z któymi się stykamy mający mający wskażźniki opozycyjne do naszego Czarnego księzyca, będą zawsze odgrywać wazną rolę w naszym zyciu. Odpowiedz Link