Dodaj do ulubionych

nów a elementy radixu

12.04.12, 10:01
Jakie znaczenie w interpretacji odgrywa nów wypadający na istotnych elementach radixu?
Konkretna sytuacja: nów bieżący na Księzycu w X domu? Należy liczyć się ze zdarzeniami w sferze zawodowej? Niekoniecznie zawodowej? W tym czasie Wenus tranzytująca na MC, a progresywny Księzyć spotka się z tranzytującym Plutonem w IV domu w Koziorożcu.

Jak to postrzegacie? Oczywiście mam świadomość, że w grę wchodzi cały układ, ale... interesuje zastanawiam się jak to działa samo w sobie.

Podczas pełni, która wypadła na osi asc-dsc odnotowałam zacieśnienie relacji partnerskich. Chyba więc jest coś na rzeczy.
Czy nów interpretuje się raczej niekorzystnie, a pełnie jako pełnie czyli pozytywnie, czy może nie ma to znaczenia?
Obserwuj wątek
    • marinasun Re: nów a elementy radixu 12.04.12, 17:09
      Nów to raczej nowy początek. Chyba nie ma negatywnych konotacji. Być może zatem nalezy się liczyć z czymś nowym w sferze zawodowej, ale nie wykluczone wydają mi się też sprawy natury domowej, rodzinnej.
      Pełnia kojarzy mi się dobrze, ale też mam wrażenie, że to jakieś żniwo czasu przeszłego i istotne jest wykorzystanie czasu pełni, bo po niej Księżyca ubywa.
    • leyaxxi Re: nów a elementy radixu 13.04.12, 09:48
      Pewnie ważne też, w którym miejscu znaku wypada nów. Pewnie inaczej będzie działać nów na początku, inaczej na końcu a inaczej w środku znaku? Ma to Waszym zdaniem znaczenie?
      Można sobie np. wyobrazić sytuację, gdy wypada w samym środku Lwa, gdzie siły szczególnie nabiera Słońce, albo w Raka gdy sił nabiera Księżyc. Inaczej pewnie też można interpretować nów w końcówce Bliźniąt, gdyż za chwile Księżyc wpadnie "do siebie". A w końcówce Raka? Niby silny Księżyc, ale za chwilę ten Lew...
    • leyaxxi Re: nów a elementy radixu 13.04.12, 12:22
      Dopatrzyłam się, że poprzedzająca ten nów na Księzycu natalnym pełnia wypada na osi MC-IC.
      Co o tym sądzić?
    • leyaxxi Re: nów a elementy radixu 16.04.12, 10:00
      Nikt nie ma żadnych doświadczeń, nić do powiedzenia w sprawie nowiu i pełni?! Nie wierzę!
      • am98 Re: nów a elementy radixu 16.04.12, 11:36
        Poczekaj do jutra. Jutro Merkury przechodzi do znaku Barana, co powinno usprawnic komunikacje i komunikowanie sie.
        • leyaxxi Re: nów a elementy radixu 18.04.12, 08:09
          Też mnie dziwi brak wypowiedzi w tym wątku bo doświadczeń na temat powinno być co niemiara!smile
          Mnie interesuje nów prenatalny i jego doświadczanie w życiu WłH. Przykładowo trafiłam na usadowienie się nowiu pre... na władcy horoskopu. I zastanawia mnie jak dalece może to mieć wpływ i jaki. Na co powinien zwrócić uwagę włH biorąc pod uwagę umiejscowienia się w tym punkcie progresywnego Księżyca a w jakiś czas potem tranzytu Plutona?
          Macie jakieś spostrzeżenia co do nowiu prenatalnego. Mnie wydaje się to ciekawe zagadnienie.
          • lwi2 Re: nów a elementy radixu 18.04.12, 10:09
            Przez pewien czas tutaj pisałam co miesiąc gdzie nów wypada i jakie ma aspekty, i też bez odzewu raczej. Widać, że nie jest to ciekawy temat do dyskusji, każdy ma inny horoskop, za wiele opcji żeby gadać (pisać), a innych horoskopów się nie widzi.
            Będę miała za miesiąc nów w koniunkcji z władcą Słońca w moim horoskopie i pewnie tylko dlatego się odezwałam, bo tym władcą jest Merkury (!). A nów będzie "zaćmiony", czyli dodatkowe atrakcje.
            Odezwałam się też dlatego, że w czasie tego nowiu będzie koniunkcja Ceres/Lilith na moim .. nowiu prenatalnym, w dość ciekawym punkcie zodiaku. Słowem - zapowiadają się atrakcje, już teraz powinnam brać sobie "urlop".
            Czyli - jak kogoś dotyczy, to się odezwie, a jak nie to nie.

Lwi
    • marinasun Re: aspekty Słońca i Ksieżyca 20.04.12, 14:40
      A może trzeba zapytać o wpływ koniunkcji i opozycji Słońca i Księżyca na radixy?wink

A tak poważnie, co to za władca horoskopu na kórym wypadł ten nów prenatalny. Taki władca jest chyba szczególnie podkręlony, ale co to oznacza w praktyce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka