Dodaj do ulubionych

Artystycznie i... astrologicznie.

10.03.13, 16:49
Witam
Czytam na bieżąco Forum, acz w komentarzach nie mam mnie za dużo. Mam za to dużo pytań. Artystyczno – astrologicznych by,m powiedziała. Zauważyłam, że tak mniej więcej co 2 lata mam bardziej medialny wysp twórczości.
8 grudnia 2008 r. Godz. 12.10 Piła – moja pierwsza wystawa fotograficzna
27 stycznia 2010 r. - godz. 18.00 Piła – wernisaż wystawy fotograficznej, która cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem zwiedzających, mediów i w ogóle.
Pisałam o tym:

forum.gazeta.pl/forum/w,11132,102750883,102750883,Wernisaz_wystawy_prac_fotograficznych_ale_kiedy_.html
I teraz najnowszy pomysł, tym bardziej nie fotograficznie, acz literacko! Napisałam pierwsza książkę (bo opowiadania w kilku publikacjach i setki tekstów do gazet lokalnych), no książeczkę, taka proza poetycka. Po wielu perypetiach sama sobie to wydaję, drukuję, mój tekst, moje zdjęcia. Obecnie tekst jest w korekcie językowej, okładka się robi, kasa odłożona, plus zbiórka od rodziny i przyjaciół, więc... wydrukuję to pewnie w marcu jeszcze..., A później wieczór autorski i mam nadzieję sprzedać to dzieło, acz na wielkie zyski nie liczę. Fajnie by było, aby choć koszty wydruku się zwróciły (chcę wydrukować 250 egzemplarzy, myślę, aby sprzedawać 12 zł za sztukę). I tak się zastanawiałam nad datą wieczorku, aby było artystycznie, medialnie i w ogóle. Może 18 kwietnia (po Świętach już ludzie ochłoną, jeszcze przed weekendem, bo w czwartek).
Czy możecie zajrzeć w niebo kwietniowe? Na co patrzeć, aby było dobrze?

Moja data urodzenia: 4 maja 1980 Piła, godz. 22:35.

Dziękuję i pozdrawiam:
Anka - Devine
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Artystycznie i... astrologicznie. 11.03.13, 02:19
      Hej!

Lubię daty, więc się im przyjrzę wink

8 grudnia 2008 r. Godz. 12.10 Piła – moja pierwsza wystawa fotograficzna
      Nieźle, dużo ognia, Mars-Słonce, Księzyc Baran. Mogłaby to być wystawa z cyklu "męska seksualność na przestrzeni dziejów", "feminizm w obliczu przemian" (ingres Wenus, ciekawe), "bitwy obyczajowe", albo "podzielona ulica". wink
      Nie podoba mi się w tym horoskopie Merkury na wygnaniu (choć na MC) kwadrat Saturn z domu siódmego. W połączeniu z Wenus w domu XII wskazuje na problem relacji (z widzem?, współpracownikiem?). Oczywiście na dwoje babka wróżyła.

27 stycznia 2010 r. - godz. 18.00 Piła - otóż to - NEPTUN NA DESCENDENCIE (otóż to), plus JOWISZ W SIÓDMYM, plus APLIKUJĄCY KSIĘŻYC DO JOWISZA. Musiałem nacisnąć Caps Locka, dziękuję, nie mam więcej pytań wink . Ciekawostką jest też kwadratura opozycji Wenus-Mars do osi.

Najchętniej to by się to teraz wszystko ustawiło na 19 kwietnia na 20:00 (Księżyc Lew MC aplikuje do Jowisza, Słońce/Mars przy DESC, Wenus w VII), no ale ... to nie noc muzeów. Data 18 kwietnia mi się nie podoba (kwadrat świateł). Jeśli mamy coś wybrać, to (nie znam się na tej całej organizacji), to ustawmy 14 kwietnia 17:30 (niestety-stety niedziela).

Wiem, że niektórzy będą psioczyć na pozycję Wenus w ostatnim stopniu Barana, no, ale "coś za coś". Zależało mi, by zachować domicyl Marsa i egzaltację Słońca. W 2010r. była ona też niespecjalnie silna, VI dom w Wodniku, pod "opieką" słabego Słonca w Wodniku (koniunkcja), a dałaś radę.
      Tutaj więc chodzi o uznanie koniunkcji Księżyc-Jowisz, oraz Merkurego na descendencie. Neptuna chętnie by się tam znowu ustawiło, ale byłaby to godzina około 15:00, a nawet wcześniejsza w porach kwietniowych, a teoretycznie "idealna" data 21 kwietnia 2013 o 14:30 daje Księżyc na ASC, ale ja bym tak Księżyca nie ustawiał.

No, to tyle. Kręcenie kółkiem bywa uciążliwe, "bawiłem się" ponad pół godziny. Całkiem możliwe, że są mądrzejsze i lepsze propozycje, ale trzeba dysponować chęciami i większą ilością czasu.

Bynajmniej, przykład z 2010r. spektakularny, dzięki!
      • devine80 Re: Artystycznie i... astrologicznie. 16.03.13, 17:25
        Witam mam juz termin! Slonce w Byku, wiec artystycznie, ale co dalej? 25 kwietnia 2013 rok godz. 17.00, Pila. A tak w ogole to w moim zyciu ostatnio to same rewolucje, miesiac temu wyprowadzilam sie z domu i zamieszkalam z przyjaciolmi! Teraz ta ksiazka niekonwencjonalna proza poetycka. I ten termin. Ah. Nie wiem co o tym myslec. Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam. Anka-Devine ur. 4 maja 1980, godz. 22.35 Pila.
        • acrux_79 Re: Artystycznie i... astrologicznie. 19.03.13, 02:58
          No tak, na dwoje baba wróżyła:

PLUSY
          1) kondycja władcy ASC i Wenus
          2) opozycja Księżyc - Mars, ALE Mars w egzaltacji Księżyca a Księżyc w domicylu Marsa - recepcja pozytywna (!)
          3) Wenus po opozycji z Saturnem
          4) aspekty Neptuna do świateł, harmonijne
          5) aspekty świateł do Medium Coeli, harmonijne

MINUSY
          1) Księżyc przed pełnią, traktowany niestety często jak malefik (zbyt blisko pełni)
          2) Dwa malefiki (Saturn, Mars) wmieszane w pełnię
          3) Słaby władca descendentu
          4) Brak mocnej dominanty, potrafiącej dać "ton" horoskopowi.

Aż pięć ważnych planet w domach II - VIII . Ciekawi mnie to.
          • judytta Do acrux_79 21.03.13, 15:57

Witaj,

Nie wiem czy zajrzałeś na tranzyty Devine ?

Właśnie od 15.03.2013 zaczął się u niej tranzyt Neptuna sekstyl do Merkurego będącego w 5 domu więc jak najbardziej dla sztuki itp. jest to dobry tranzyt.
            Zwłaszcza że Neptuna posiada urodzeniowo w I domu więc tranzyty tej planety będą istotne.
            Czyli pobudzenie wyobraźni, kreatywność jeszcze większa wrażliwość.

Nie wspominając o Uranie działającym koniunkcją na jej IC oraz tworzy trygon do ASC stąd zmiany w życiu osobistym.
            Podsumowująco ten czas który nadejdzie, nadchodzi może być bardzo twórczy zwłaszcza w takich dziedzinach jak: muzyka, sztuka, poezja.
            • acrux_79 Re: Do acrux_79 22.03.13, 16:12
              Bardzo dziękuję. Owszem - nie spojrzałem. To na pewno cenne uzupełnienia, w końcu nikt nie jest Alfem i Amebą, można patrzeć na wydarzenia pod kątem wielu spraw - i jest to cenne smile
              • judytta To dziś Wielki Dzień :) 25.04.13, 12:24

Życzę Powodzenia autorce wątku aby wszystko się dziś spełniłosmile
                Co ciekawe w natalnym Devine pełnia wypada w jej 11 domu.
                Może wśród osób które się tam pojawią będzie też nowa bratnia dusza ?
                W każdym razie jak najbardziej jest to dobry dzień by właśnie być wśród ludzi i szansa na nawiązanie nowych kontaktów.
    • judytta Re: Artystycznie i... astrologicznie. 25.06.14, 08:20

Witaj,

I jak po roku od debiutu literackiego?

Jestem tez ciekawa tranzytu neptuna przez twój 3 dom który się zaczął pod koniec 2011 roku z tym że na kilka m-cy wszedł do 3 domu, później wrócił do 2 domu przy czym w 2013 jest mocno osadzony w 3d.

Zdaje się że teraz masz ścisły tranzyt Neptuna w sekstylu do księżyca jak to odczuwasz?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka