Dodaj do ulubionych

facet skorpion

09.08.04, 19:28
nie znam sie kompletnie na astrogramach,planetach, konfiguracjach,układach,
kwadraturach....ale jak mi się ktos spodoba to zawsze sie okazuje,ze to
zodiakalny skorpion.Wydaje mi sie to zbyt proste,bo tyle piszecie o róznych
aspektach,układzie konkretnych planet,domach...a tu nagle taka "prymitywna"
zalezność...urodzony w skorpionie i tylesmile.Nawet nie poproszę o wytłumacenie
tego zjawiska,bo się obrazicie...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jz2004 Re: facet skorpion 09.08.04, 20:13
      Nikt sie nie obrazi. Kazdy z nas stara sie wzbogacic doswiadczenie. Jesli Tobie
      takze zalezy to podaj wiecej informacji - np. swoja date urodzenia albo aspekty
      spisane z www.astro.com. Ja jestem tylko wolnym sluchaczem tego forum lecz
      mysle, ze sa pewne statytyczne czynniki dla ktorych mezczyzni urodzeni ze
      Sloncem w Skorpionie beda Ci sie podobac czyli polozenie twojego Marsa i
      Ksiezyca ktory jest bardzo wazny i moze dostawac energie os Slonca, ktore bedac
      akuratnie w Skorpionie odbiera trygon, opozycje lub dowolnie inny aspekt. Na
      mnie bardzo dziala aspektowanie Ksiezyca poniewaz jest moim zasilaniem bedac w
      pierwszym domu czyli psyche.

Pozdrowienia --jz.
    • dori7 Re: facet skorpion 10.08.04, 17:32
      Poszukaj w watkach - ten temat byl juz niezle walkowany smile) Wcale nei musisz
      sie wstydzic, jak dla mnei jest to superceikawe zagadnienie smile) Sporo osob tak
      ma, ze przyciaga ludzi ze sloncem, ksiezycem itd. w okreslonym miejscu, np. w
      ich pustym domu czy w konkretnym ukladzie do jakichs planet. Zobacz, co masz w
      skorpionie: na jaki dom wypada, jakie planety w nim siedza. Moze byc tez tak,
      ze masz np. jakis trygon rak-ryby i osoby ze sloncem w skorpionie tym swoim
      sloncem domykaja ci ten uklad do wielkiego trygonu. Napisz, do jakich wnioskow
      doszlas.
      • katharis Re: aspekty w synastrii 25.08.04, 10:28
        Duze znaczenie ma położenie we własnym horoskopie sygnifikatorów. Jeśli są
        silne i ważne w radixie to ważne też będą w synastrii.
        No i ważne są tez aspekty do Asc.
        U mnie to się bardzo mocno przejawia. Mam Asc w Lwie i mnóstwo przyjaciół i
        znajomych w Lwie (głównie mężczyzn) oraz w Wodniku (głównie kobiety - nie wiem
        jak mam to rozumieć: czy tylko kobiety mogą wpłynąć na moje postrzeganie
        partnerstwa?) smile)
        I jest tak jak Dori napisała: koniunkcja z Asc uruchamia u mnie Jowisza w
        Baranie, Wenus i neptuna w Strzelcu oraz marsa w Bliźnietach.

Natomiast moja znajoma ma Słońce w Skorpionie, Marsa w Rybach (zresztą dosyć
        mocno skrzywionego), no i Plutona w Wadze, w domu 8. I przyciąga bardzo
        namiętnych, ale często też trochę prostackich typów skorpionowych. Czasami
        wystarczy tylko jedno spojrzenie, by coś zaiskrzyło. smile) Ale takie aspekty
        wymagają też mocnej pracy nad sobą. Jak to z Plutonem zwykle bywa. smile))
    • anahella Re: facet skorpion 10.08.04, 19:21
      Skoro panowie ze Sloncem w Skorpionie przyprawiaja Twoje serce o szybsze bicie,
      to jednak cos z Tym Skorpionem u Ciebie jest.

Jezeli cos liznelas z astrologii to wiesz zapewne, ze horoskop czlowieka sklada
      sie ze wszystkich 12 znakow zodiaku. Czyli w Twoim horoskopie ten Skorpion tez
      jest. I teraz mozesz isc za rada jednego z uczestnikow i sprawdzic sobie
      polozenia wszystkich objektow u siebie. Potem mozesz wrzucic daty swoich
      przyjaciol. Zapewne ich Slonce w Skorpionie jest w podobnych stopniach co Twoje
      planety osobiste (Slonce, Ksiezyc, Merkury, Wenus, Mars). Np. jeden ma 10
      stopni Skorpiona Slonce a Ty mozesz miec (8 lub 12 stopni Ryb Ksiezyc albo cos
      innego co jest osobiste). A inny moze miec 25 Skorpiona Slonce a Ty np. 20 Byka
      Wenus. Oczywiscie podane wartosci to tylko przyklady - podalam je tak z
      powietrza zebys zrozumiala o co mi chodzi.
    • aarvedui Re: facet skorpion 12.08.04, 12:41
      no to sprawdź sobie radix smile
      a ja sobie pozgaduję...
      nie dokładnie opisujesz "charakter" tych olśnień(czy to po jakimś czasie,czy
      jest to przysłowiowy "grom z nieba"-widzisz kogoś i nagle "bęc")

najprawdopodobniej może być plutonowy aspekt do słońca lub marsa
      albo planeta osobista w znaku wodnym dość silnie obłożona dynamicznymi
      aspektami.
      albo liczne planety osobiste w byku..wenus..mars..

jak moje przewidywania?
    • zona_skorpiona Re: facet skorpion 24.08.04, 20:22
      Bo Skorpiony są poprostu najlepszesmile!
      • xxero Re: facet skorpion 24.08.04, 20:48
        najlepsze...w szukaniu zaczepki i niepanowaniu nad soba. Ile razy ktos
        straszliwie dzialal mi na nerwy a ja go olewalem to byl Skorpion. Za kazdym
        razem w koncu obrywal tak ze mial dosycsmile ehh te skorpiony
        • aquarius44 Re: facet skorpion 24.08.04, 21:28
          No właśniesmile Skorpiony nigdy nie pozostają obojętne. Jakoś dotychczas mi sie
          nie trafił zwiazek z nie-skorpionem. Zawsze Słońce, albo ASC w Skorpionie.
          Nie żęby to były łatwe zwiążki. Co to to nie!smileAle jak jest łatwo to jest
          nudno, prawda?smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka