12alex 18.11.13, 13:05 stosujecie progresje dzien/miesiac? nic na ten temat nie ma w necie. jak je analizowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12alex Re: progresje dzien/miesiac 26.02.14, 14:24 wracam do tematu. Progresje o które mi chodzi są w programie Urania. Wybieramy opcję progresje- progresje miesiąc/rok, po otworzeniu okna kosmogramu pisze, że są to progresje dzień/miesiąc. Położenie planet różni się znacznie od położenia planet w progresjach sekundarnych. Nie ma opisu w internecie na czym one polegają, co pokazują, czy działają. Może ktoś używa tych progresji i może coś napisać? Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: progresje dzien/miesiac 26.02.14, 22:52 Nie mam Uranii, ale czy planety przesuwane są o miesiąc kalendarzowy czy księżycowy? Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
amita.b Re: progresje dzien/miesiac 27.02.14, 16:42 W Uranii progresje tercjarne (lunarne) to progresje (Tertiary Progressions I) liczone w oparciu o klucz 1 dzień po urodzeniu = 1 miesiąc (Księżyc wraca do swojej pozycji w horoskopie urodzeniowym) W Uranii progresje miesiąc/rok to progresje (Tertiary Progressions II) liczone w oparciu o klucz 1 miesiąc (jak wyżej) = 1 rok życia Progresje tercjarne rozwinął Edmund Herbert Troinski. Więcej na wiki.astro.com/astrowiki/de/Terti%C3%A4rprogression Odpowiedz Link
ksieznapodolska33 Re: progresje dzien/miesiac 27.02.14, 11:53 Mam taki sam problem. Stosuję naprawdę wiele metod obliczeniowych, wszytskie się idealnie sprawdzają. Ale akurat tych progresji w ogóle nie rozumiem. Mam taki problem z Uranią, że nie jest zbyt czytelna. Nie lubię... P.S. Przy okazji polecam wszystkim zainteresować się progresjami tercjarnymi. W PUNKT POKAZUJĄ SZCZEGÓŁOWE WYDARZENIA Z ŻYCIA. PO KOLEI, DROBIAZGOWO. Świetne, moje ostatnie odkrycie. Nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, by z nich korzystać. Miałam uprzedzenia do kolejnych, wymyślanych przez pojedyncze osoby metod badawczych. Nie znam prowieniencji tej metody, ale przyznaję: byłam niesprawiedliwa Odpowiedz Link
moongirl11 Re: progresje dzien/miesiac 27.02.14, 16:22 ksieznapodolska33 napisał(a): > Mam taki sam problem. Stosuję naprawdę wiele metod obliczeniowych, wszytskie si > ę idealnie sprawdzają. Ale akurat tych progresji w ogóle nie rozumiem. > Mam taki problem z Uranią, że nie jest zbyt czytelna. Nie lubię... > P.S. Przy okazji polecam wszystkim zainteresować się progresjami tercjarnymi. W > PUNKT POKAZUJĄ SZCZEGÓŁOWE WYDARZENIA Z ŻYCIA. PO KOLEI, DROBIAZGOWO. Świetne, > moje ostatnie odkrycie. Nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, by z nich ko > rzystać. Miałam uprzedzenia do kolejnych, wymyślanych przez pojedyncze osoby me > tod badawczych. Nie znam prowieniencji tej metody, ale przyznaję: byłam niespr > awiedliwa ksiezna możesz coś jeszcze na ten temat napisać? co to np. może znaczyć że tercjarnych progresjach mam koniunkcję wenus z jowiszem w strzelcu i kon. słońca z neptunem z koziorożcu? Odpowiedz Link
12alex Re: progresje dzien/miesiac 03.03.14, 09:08 a coś więcej możesz napisać o tych progresjach? Odpowiedz Link
labrom problem progresji 28.05.14, 20:52 Ciekawy wątek , wiec podciągam do gory i ponawiam prosbe do ksieznapodolska o przyblizenie nam techniki progresji tercjarnych. Ja znalazlam stary watek forum.gazeta.pl/forum/w,11132,8898829,8902528,Zgadlas_.html I zastanawiam sie ,czy progresje tercjarne w URANII Krusinskiego, to nie opis Anahelli dotyczacy progresji prymarnych. Odpowiedz Link
antarional Re: problem progresji 28.05.14, 21:16 Czesc, Robert Blaschke rozpisywal to fajnie, jako rozlozenie funkcjownowania czasu w kontinuum czaso-przestrzennym. Rozbicie na 3 przestrzenie (trzy przestrzenne i 3 czasowe). Czas operuje w proporcjach przesuniec 1-13-27. tak jak systemy progresji. Jezeli idziesz ulica i odczuwasz cos, co wydarzylo sie wczoraj, to twoje odczucia i pragnienia operuja 13 x szybciej/dynamiczniej/ niz wymiar fizyczny. (Ten wymiar oddaja progresje tertriarne. 1 dzien ksiezycowy - to 1 rok.) Jezeli myslisz o czyms, jestes czyms zaintrygowany i zastanawiasz sie nad tym, to mentalna pezestrzen operuje 27 razy szybciej niz plan fizyczny. Ten plan obrazuja progresje mniejsze miesiac ksiezycowy - obrazuje 1 rok zycia. Frawley rozbijal to chyba na zywioly i rysowal z nich piramide. Czas ogolnodostepny jawil sie na poziomie wody - W przestrzeni emocjonalnej. Trzeba zauwazyc - jak nasze postrzeganie czasu zmienia sie wraz ze zmianami stanu emocjonalnego. Powietrzem(symbolicznie) mozemy poruszac sie w przod i w tyl w predokosci bez ograniczen, Ogien jest najlzejszy i tedy wg. JF dziala astrologia. Te dwa sposoby bardzo lacza sie ze soba i oddaja jakas filozofie obrazowania calej natury czasu poprzez astrologie. (caly czas zastanawiam sie nad tym). Pozdr Odpowiedz Link