stary_dziadyga 21.01.14, 00:22 Szanowni astrolodzy. Co w horoskopie wpływa na rozlozyste uda, czy da się to z horoskopu wyczytać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moongirl11 Re: Grube nogi 21.01.14, 18:18 Myślę, że jowisz (uda) . Np. w kwadracie do asc Odpowiedz Link
marinasun Re: Grube nogi 22.01.14, 03:04 Też mi sie kojarzy z Jowiszem. Pewnie do tego Jowisz w Strzelcu. Odpowiedz Link
stary_dziadyga Re: Grube nogi 22.01.14, 10:34 Tylko Jowisz w strzelcu? To chyba trochę mało, muszą być jeszcze jakieś inne przeslanki. Można by spekulowac np kwasratura Jowisza z Ksiezycem ale to odnosiloby się do całego ciała a mi chodzi o to co wpływa akurat na nogi, juz się na tych udach nie fiksujmy tak.. Odpowiedz Link
moongirl11 Re: Grube nogi 22.01.14, 11:19 hmm, ja mam kwadrat jowisza do księżyca w 1 domu i do ASC w sumie też. Ale nie są ścisłe. Cóż, powiem tak. Nie mam jakichś chudych nóżek, ale dosyć 'mocne' uda. Ale czy grube.. na pewno nie. :p Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Grube nogi 21.01.14, 18:22 Najpierw należałoby zdefiniować co to są grube uda, a następnie wskazać na cielebrytów z największymi udami, gdzieniegdzie na cielebrytów z wąskimi udami. Odpowiedz Link
chlopolapka Re: Grube nogi 24.01.14, 20:29 Ciekawy temat, mnie bardziej interesują sloniowate łydki łydki to chyba coś z wodnikiem albo 11 dom ale co dokladnie? Nie mam pojęcia! Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Grube nogi 24.01.14, 21:21 chlopolapka napisała: > Ciekawy temat, mnie bardziej interesują sloniowate łydki łydki to chyba coś > z wodnikiem albo 11 dom ale co dokladnie? Nie mam pojęcia! ------------------------------------------ Pan Piotrowski na swojej stronie "Astrologia Wydarzeniowa" udostępnił fragment z pism Alcabitiusa dotyczące charakterystyki Saturna. Cytaty tłumaczone są przez Annę Kryczyńską i pochodzą z książki: R. Klibanski, E. Panofsky, F. Saxl, Saturn i melancholia. Studia z historii, filozofii, przyrody, medycyny, religii oraz sztuki, Universitas, Kraków 2009, I jest tak napisane: "Później Alcabitius wymienia znaczenia, kiedy Saturn jest nieszczęśliwy. „Odsyła też do pospolitych zawodów, jak grabarz, cyrulik, upuszczający krew, masażysta, żeglarz, do sprzedaży rzeczy z żelaza, ołowiu i kości oraz obórki skóry”. W astrologii medycznej „Rządzi słuchem, pojętnością, ciągnącymi się, lepkimi, czerniawymi (melancholijnymi), gęstymi sokami, spośród członków prawym uchem, plecami, kolanami, pęcherzem, śledzioną, kośćmi, a spośród chorób podagrą, słoniowacizną, puchliną wodną, chorobą śledziony i wszystkimi chronicznymi chorobami z zimna i suchości”. Nie wiem na ile to sie sprawdza, ale mam silnego Saturna uszkodzonego Plutonem i pochwalę się ( będę tu bardzo nieskromna), że moje łydki były niegdyś nazywane Marlena Ditrich razy tysiąc. Ze słoniowatością nie mają nic wspólnego a wręcz przeciwnie. W tej sytuacji, chyba Saturn nie ma nic wspólnego ze słoniowatością łydek, chyba że chodzi o położenie Saturna w jakimś konkretnym domu. Mój jest w 4 tym. Albo może chodzic o jakies konkretne aspekty. Np. Wodnik rzadzi lydkami a raczej kontuzjami łydek. Przyjmijmy, że łydkami w ogole. Saturn w koniunkcji z jowiszem mogłby powodowac słoniowatośc. Ale w ktorym domu????? Nie mam żadnego konceptu. Bo niby dlaczego w 11 tym? Odpowiedz Link
chlopolapka Re: Grube nogi 24.01.14, 21:43 Tak sobie pomyślałam, ze 11 to łydki tak symbolicznie, jako 1 głowa, 2 szyja itd, może jak ktoś ma zjechany 11 to i łydki brzydkie...ale chyba to za mało, może muszą być jeszcze jakieś powiązania z asc?? Może specjaliści od astr.med się wypowiedzą Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Grube nogi 24.01.14, 22:22 chlopolapka napisała: > Tak sobie pomyślałam, ze 11 to łydki tak symbolicznie, jako 1 głowa, 2 szyja it > d, może jak ktoś ma zjechany 11 to i łydki brzydkie... ---------------------------------------- Hmmmm. Może to i racja ten 11-ty. Mam tam Wenus to i może dlatego łydki piękne????? Odpowiedz Link
lipenka Re: Grube nogi 31.01.14, 11:54 ja mam grubaśne nogi w całości, a Jowisza w ścislej koniunkcji z Wenus w Skorpionie w IX domu.. Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Grube nogi 31.01.14, 19:49 lipenka napisała: > ja mam grubaśne nogi w całości, a Jowisza w ścislej koniunkcji z Wenus w Skorpi > onie w IX domu.. ------------------------------------------------ Wenus- to moga być ładne nogi, Jowisz przeważnie powiększa więc powinny być piękne. To może jednak nie 11 dom albo ten Skorpion tu miesza? Odpowiedz Link
lipenka Re: Grube nogi 04.02.14, 14:24 Hmmm, jak dla mnie to się wyklucza, ładne = smukłe... a tu nic z tego Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Grube nogi 04.02.14, 21:01 Ciekawe gdzie stary_dziadyga???? rzucił temat i po sprawie. Moze by sie wypowiedział w temacie??? Odpowiedz Link
marinasun Re: Grube nogi 05.02.14, 12:50 > Stary dziadyga pęka ze śmiechu.... ... że tak się wątek rozwinął Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Grube nogi 05.02.14, 20:20 tina544 napisała: > Stary dziadyga pęka ze śmiechu.... ----------------------------------------- Kształtujący się wielki krzyż nie nastraja optymistycznie, a tu prosze można trochę poważnie i humorystycznie zarazem. Może się jakaś idea z tego narodzi. Odpowiedz Link
kluwka Re: Grube nogi 05.02.14, 06:11 A umiesnione ramiona,pomimo iz nie cwicze? Wladca horoskopu w 0stopniu Strzelca? Odpowiedz Link
marinasun Re: Grube nogi 05.02.14, 06:52 Ramiona? To może Jowisz w Bliźnietach albo w 3 domu? A może asc w Baranie albo w powiązaniu z Marsem? Mars w Biźniętach? Odpowiedz Link
kluwka Re: Grube nogi 05.02.14, 07:06 3 dom pust, znak blizniat takze. Merkury na Asc w wodniku (szczuple lydki). Ale Mars (25 st ryb) w 1 domu, w koniunkcji ze Sloncem. Odpowiedz Link
kluwka Re: Grube nogi 05.02.14, 07:10 a tak off topic, czy jak wam Sloneczko tranzytuje 12 dom, to takze macie problemy z zasnieciem? czekam i czekam i sen nie chce przyjsc.... Odpowiedz Link