Dodaj do ulubionych

kogo potrzebuje Uran/Mars

20.03.14, 22:52
Zastanawiam się jakiej kobiety pragnie (potrzebuje) Skorpion mający w swoim natalu stellum w Skorpionie ( Sl/Jow/Maer/Wen) i jednocześnie kwadraturę Uran/Mars w Wadze do Księzyca w Kozie i mający Wenus w Skorpionie w opozycji do swojego Saturna?
Obserwuj wątek
    • felutka Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 21.03.14, 15:29
      Hmm...całe stellum w opozycji do Saturna?
      Jako szczęśliwa posiadaczka opozycji Mars Uran odpowiadam: Uran/Mars nikogo nie potrzebuje tongue_out
      Kwadrat Mars Uran to pożądanie wolności i całkowite lekceważenie wszelkiego rodzaju ograniczeń, przy czym tutaj Waga, a więc związki wszelakie...smile jest to wyraźnie niesprzyjające życiu w małżeństwie, czy jakiemukolwiek ograniczonemu lub uporządkowanemu sposobowi życia. Więc facet raczej żony szukał nie będzie, a jeśli podczas jakiegoś raptownego zaćmienia umysłu da się jednak wkręcić w stadło to chyba będzie żałował... Żona nie bardzo będzie się nadawała na kochankę a kochanka na żonę/ kwadrat Wenus Księżyc/. Zarówno Wenus jak i Księżyc saturnicznie przytłoczone więc chyba gość nie gustuje w małolatach, raczej w dojrzalszych kobietach młodych duchem i intelektem, pogodnych i bardzo wygadanych / Wenus związana z Merkurym i Jowiszem/. Ponadto Wenus w Skorpionie niektórzy określają mianem " brzydka piękność" która kocha to, co cyt H.Banzhaf "...chorobliwe i piękne w swoim okropieństwie", kobieta mroczna, czasami perwersyjna, przy połączeniu z Saturnem może to być kobieta w jakiś sposób ciężko doświadczona przez los. Wszystko zależy od reszty kosmogramu.
      pozdr
    • aarvedui Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 21.03.14, 16:59
      weź sobie kartkę i zacznij od początku. Wenus - relacje towarzyskie i każde z "przyciąganiem", nie tylko archetyp metresy.
      najpierw Wenus jest w znaku i domu, potem ma aspekty. im więcej aspektów tym większa potrzeba stymulacji funkcji Wenus ale i więcej kanałów, którymi się to może odbywać, aspekty opowiadają historię, jak się to dzieje i ze względu na co.
      • ksieznapodolska33 Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 21.03.14, 17:16
        Felutka ma rację: taki osobnik nie potrzebuje nikogo. A raczej: beznadziejnie marzy o kobiecie, cierpi z niespełnienia, ale nie jest w stanie stworzyć (a raczej utrzymać) żadnego związku (kwadratura Marsa/Urana z Księżycem). Wymaga zbyt wiele, wpada w amok (Uran i Księżyc), kocha zbyt mocno (Wenus w Skorpionie, w stellium), a potem szybko się wychładza (Saturn w opozycji do Wenus, saturniczny Księżyc). Częstą sprawczynią jego cierpień jest nie on sam, lecz kobieta. Jednak to nie ma znaczenia: kobieta, która sprawia cierpienie, jest tylko jego własnym lustrem, pokazującym mu jego własne blokady, nieprzerobione problemy i braki.
        Kobiety, które go interesują, są magnetyczne, piękne, nieosiągalne albo intensywne, po przejściach, nieszczęśliwe lub w jakiś sposób mroczne. Jeśli jest w tym stellium Neptun, są silnie nacechowane neptunicznie: tajemnicze, interesujące, uduchowione, hiperkobiece, etc.
        • jasmina.0 Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 21.03.14, 23:29
          ksieznapodolska33 napisał(a):

A raczej: beznadziejnie marzy o kobiecie, cierpi z niespełnienia, ale nie jest w stanie stworzyć (a rac zej utrzymać) żadnego związku (kwadratura Marsa/Urana z Księżycem).
          ------------------------------------------
          Znaczy woli cierpieć i tym sie napawać?

Wymaga zbyt > wiele, wpada w amok (Uran i Księżyc), kocha zbyt mocno (Wenus w Skorpionie, w > stellium),
          ---------------------------------------
          Czyli można by mu powiedzieć: "na swiecie nie ma czystych dziewic z długoletnią praktyką w domu publicznym?"

Częstą sprawczynią jego cierpień jest nie on sam, lecz kobieta. Jednak to nie ma znaczenia: kobieta, która sprawia cierpienie, jest tylko jego własnym lustrem, pokazującym mu jego własne blokady, nieprzerobione problemy i braki.
          -------------------
          Czyli projekcja?

> Kobiety, które go interesują, są magnetyczne, piękne, nieosiągalne albo intensywne, po przejściach, nieszczęśliwe lub w jakiś sposób mroczne. Jeśli jest w tym stellium Neptun, są silnie nacechowane neptunicznie: tajemnicze, interesujące, uduchowione, hiperkobiece, etc.
          ------------------
          No faktycznie jest tam i Neptun ale dość daleko od ścislego stellum - bliżej ASC w Strzelcu - oczywiście jak to ascendentalny Strzelec wszystko wie lepiej i najlepiej.
          >
    • jasmina.0 Re: Felutka i ks-podolska i aarvedui oraz inni 21.03.14, 23:16
      1. Dlaczego podolska- zawsze mnie to w pewien sposob fascynował ten nick.
      2. Co do kartki aarvedui to się nie obrażam, bo taki jego styl. Z tym, że ja przeanalizowałam ten natal, a zadałam pytanie żeby poznać też wasze zdanie.
      3. ponieważ nie robimy tu nikomu horoskopów, stąd tylko najciekawszy wycinek radixu tzn. to co się rzuca w oczy i wysuwa na pierwszy plan. Zresztą to prawie cały radix, bo po takim stellum w Skorpionie, podanie pozycji Marsa i Urana oraz Księzyca, pozostał nam do analizy jedynie Pluton i Neptun.
      4. Chodziło mi o spojrzenie na osobnika, raczej jako faceta, a nie człowieka jako takiego, stąd krótkie pytanie o kobiety w jego życiu.

W sumie to ciekawe indywiduum. Felutka, a bardziej księżna mają rację. To COŚ ma kobietę rzeczywiście nie bardzo młodą i póxno zalozył to stadło. O zalegalizowaniu związku w sensie formalnym rzeczywiście na razie nie ma mowy i jak się wydaje ( obecne niesprzyjające tranzyty) w najbliższym czasie nie będzie.
      To osobnik bardzo nadpobudliwy, chociaż widać, że emocje trzyma na wodzy. Z tym, ze moim zdaniem trudno mu to przychodzi.
      Mam kuzyna o takim układzie kon. Uran/Mars/ kwadrat Księżyc i to po prostu furiat jest. z tym, że koniunkcja jest w Lwie, więc reakcja następuje momentalnie. A Słońce w Raku i wydawałoby się, że to taki raczek nieboraczek.
      Tutaj w om. przypadku mamy te koniunkcje w Wadze, więc może troche tonuje tę wybuchowośc. Przy czym wchodzi w gre jeszcze jakaś joga czy cos takiego - czyli praca nad swoimi emocjami.
      Ponieważ sama mam słabą Wenus i mało nad nią myślę (jakoś tak najmniej mnie zajmuje niż inne moje planety) , to w tym konkretnym przypadku problemem dla mnie jest właśnie Wenus a raczej powiązanie intensywnej Wenus w Skorpionie z tym dynamicznym ukladem Uran/Mars/Księżyc.
      Chociaż może ta Wenus nie taka intensywnajakby sie na pierwszy rzut oka wydawało, bo skancerowana Saturnem? Ale z drugiej strony może też to oznaczać, że facet ma mało wiary w siebie jesli chodzi o związki z kobietami, jakąś blokadę czy co? Może ojciec byl zbyt wymagający a matka zajeta? Może ma wysokie libido, yłumi emocje i dodatkowo mysli, że musi w jakis sposób "zasłużyć" na miłość? Przy jednoczenym umiłowaniu wolności to raczej niedobrze wrózy jego obecnemu związkowi przy obecnych tranzytach ( Saturn w Skorpionie, Uran z Barana robi sobie opozycje do jego wybuchowej koniunkcji, Pluton dobija powoli do Księżyca - uściślenie w kwietniu.
      • janina62 Re: Felutka i ks-podolska i aarvedui oraz inni 29.03.14, 23:43
        1.brak usytuowania układów planetarnych w domach hor.radix;
        2. co z Neptunem-to on mówi o wyobrażeniu życia rodzinnego, partnerskiej empatii, podświadomym odbiorze sygnałów płynących od szukanego partnera.
        • jasmina.0 Re: Felutka i ks-podolska i aarvedui oraz inni 30.03.14, 00:33
          janina62 napisała:

> 1.brak usytuowania układów planetarnych w domach hor.radix;
          > 2. co z Neptunem-to on mówi o wyobrażeniu życia rodzinnego, partnerskiej empati
          > i, podświadomym odbiorze sygnałów płynących od szukanego partnera.
          -------------------------------------------------
          Zawsze mi się wydawało, że to jednak Wenus i Księżyc jeśli chodzi o preferencje mężczyzn.
          Ale jak uważasz, że Neptun???
          Neptun w tym układzie jest na granicy znaków Skorpiona i Strzelca i na granicy domu 11/12 i w zasadzie jest słaby w tym ukladzie. Ma malo aspektow bo tylko pokoleniowy sekstyl z Plutonem i baaaardzo szeroką koniunkcję- bo 8 stopniową- z Wenus. To w zasadzie pomijalne. A całe stellum kiwa się na granicy 10 i 11 domu tj. koniunkcja Jowisza z Merkurym na granicy domu 10/11 Słońce bardzo blisko tej koniunkcji w domu 10 a Wenus bardzo blisko dom 11.

• aarvedui Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 30.03.14, 00:55
      Sam Skorpion jest znakiem nieco aspołecznym - nawet jeśli taka Wenus angażuje się w typowe procesy społeczne, to robi to na dość prywatnej płaszczyźnie, raczej nie wprost, chyba że jest w otwartym działaniu jakiś cel.
      Trudno ocenić dalszą kwalifikację Wenus, ze względu na to że skupisko może być nierówne - inaczej jeśli wszystkie planety są w 1 stopniu, a inaczej jeśli to aspekt pośredni rozciągnięty na 10 stopni...
      Co do Wenus w Skorpionie - nieoczywista, nietuzinkowa, tajemnicza, silna, z pasją, przejawiająca silnie odczuwalne emocje (niekoniecznie widoczne), zaangażowana, nonkonformistyczna, łamiąca tabu, wyzywająca...
    • aarvedui Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 30.03.14, 01:08
      Księżyc w Koziorożcu w danym aspekcie - coś mi mówi, że więcej to mówi o dzieciństwie i matce - z konieczności życiowej (może materialnej) zabieganej, zapracowanej, zdystansowanej i surowej, czasem wybuchowej i nieobliczalnej w okresie kryzysu.
      Można zaryzykować, że pożądaną cechą była by pewna ambicja, profesjonalizm i umiejętność stawiania i osiągania celów.
      Ogólnie, archetypowo pasuje kobieta raczej silna, stojąca na ziemi, zaangażowana i emocjonalna, ale w żadnym wypadku zbyt wylewna.
      Odpada - dziecinna, trzpiotka, rozrywkowa, nadmiernie towarzyska czy rozgadana.

p.s.poczta.
      • jasmina.0 Re: kogo potrzebuje Uran/Mars 31.03.14, 22:44
        aarvedui napisał:

> p.s.poczta.
        ----------------------
        ps. poczta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka