Dodaj do ulubionych

data urodzin Roberta Smitha (The Cure)

01.09.04, 10:59
Witam!!!
Podczytuję sobie forum od pewnego czasu i bardzo mi się podoba.
Poszukuję dokładnej daty urodzin Roberta Smitha z The Cure; znam tylko dzień,
miesiąc i rok... nie znam godziny i nie bardzo wiem, gdzie się urodził.
Dziękuję z góry za dane lub odnośniki do miejsc w sieci, gdzie by można takie
znaleźć.
Qrka
Obserwuj wątek
    • pantomass Re: data urodzin Roberta Smitha (The Cure) 01.09.04, 11:27
      Witaj

Pod tym adresem znajdziesz kilka przydatnych linków, pod którymi możesz to
      znaleźć:

www.astrolabium.pl/index.php?option=com_weblinks&Itemid=4&catid=35
      Pozdrawiam
      Pantomas
    • anahella Re: data urodzin Roberta Smitha (The Cure) 01.09.04, 18:36
      Czasem Fan Club moze wiedziec - tu jest jakis adres.

www.thecurefanclub.com/
    • astrognom Re: data urodzin Roberta Smitha (The Cure) 01.09.04, 20:11
      Witam,
      Jako wieloletni fan Roberta, swego czasu przeszukalem cala siec, rozne
      fankluby, listy dyskusyjne itp. i niestety nic nie udalo mi sie wskorac w
      temacie godziny Jago urodzin. Poniewaz podczas koncertu w Spodku mialem te
      przyjemnosc by spotkac Go osobiscie, uscisnac Mu dlon i zamienic kilka slow,
      wiec osobiscie uwazam, ze ma Asc. Wagi (ew. Bliznieta i wtedy Wenus na Asc.).
      Wtedy dane byłyby: 21.04.1959, g. 20.00, Lancaster. Nie mialem juz na tyle
      czasu, zeby probowac to rektyfikowac wydarzeniami ale kiedys na pewno to zrobie.
      Tymczasem pozdrawiam fankesmile
      Artur Swiech
      PS Czy cos znalazlas?
      • qrka Re: data urodzin Roberta Smitha (The Cure) 02.09.04, 10:44
        astrognom napisał:

> Witam,
        > Jako wieloletni fan Roberta, swego czasu przeszukalem cala siec, rozne
        > fankluby, listy dyskusyjne itp. i niestety nic nie udalo mi sie wskorac w
        > temacie godziny Jago urodzin.
        No właśnie mam to samo... szukam i szukam.. i nigdzie tych szczególików znaleźć
        nie mogę.

> Poniewaz podczas koncertu w Spodku mialem te
        > przyjemnosc by spotkac Go osobiscie, uscisnac Mu dlon i zamienic kilka slow,
        Niewatpliwie zazdroszczę :o))

> wiec osobiscie uwazam, ze ma Asc. Wagi (ew. Bliznieta i wtedy Wenus na Asc.).
        > Wtedy dane byłyby: 21.04.1959, g. 20.00, Lancaster.
        Z tego, co mnie wiadomo, urodził się w Blackpool (źródło - polska biografia
        kapeli, autora niestety nie pamiętam, a sprawdzić nie mogę).

> Nie mialem juz na tyle
        > czasu, zeby probowac to rektyfikowac wydarzeniami ale kiedys na pewno to
        zrobie
        Ja na razie mam zbyt mało wiedzy, aby się zajmować rektyfikacją jego horoskopu.

> Tymczasem pozdrawiam fankesmile
        A ja pozdrawiam fana :o)

Qrka Ola
        PS. I odrobina prywaty na koniec: Chłopaki przyjeżdżają w XII, tym razem się
        wybieram na koncert. A kolega fan?
        PS2. Jak znajdę, na pewno poinformuję... na razie cały czas szukam...
        • astrognom Re: data urodzin Roberta Smitha (The Cure) 03.09.04, 00:45
          hej,
          rzeczywiscie masz racje, mam nawet te biografie (autorzy Dave Thompson i Jo-Ann
          Green, Wyd. "Rock-serwis") i jako miejsce ur. jest podane Blackpool. Nie wiem
          skad wzialem ten Lancaster? To bylo wieki temu... Moze to jakas dzielnica?
          Postaram sie jeszcze to sprawdzic, ale skoro w biografii tak napisali to pewnie
          maja racje...smile W kazdym razie nic to dla nas nie zmienia bo jak godziny nie ma
          to i miejsce bez znaczeniasad

> > Nie mialem juz na tyle
          > > czasu, zeby probowac to rektyfikowac wydarzeniami ale kiedys na pewno to
          > zrobie
          > Ja na razie mam zbyt mało wiedzy, aby się zajmować rektyfikacją jego
          horoskopu.

Wkrotce organizuje kursy w roznych miastach Polski, wiec zapraszam, moze
          pomogesmile Szczegoly www.swiech.prv.pl

> PS. I odrobina prywaty na koniec: Chłopaki przyjeżdżają w XII, tym razem się
          > wybieram na koncert. A kolega fan?

Naprawde nie wiem co bede robil w grudniu? ale moze spontanicznie sie wybiore?
          kto wiesmile jak na razie dzisiaj wyjezdzam na Szkole Astrologii Humanistycznej do
          Gdyni... a potem sie zobaczysmile

> PS2. Jak znajdę, na pewno poinformuję... na razie cały czas szukam...

Zycze powodzenia... a sam sobie robie wyrzuty, ze przeciez moglem Go spytac...
          ale w takiej chwili czlowiek o wszystkim zapominasmile
          pozdrowionka
          Artur Swiech

• qrka Re: data urodzin Roberta Smitha-do astrognoma 25.08.05, 14:32
      Znalazłam, a w zasadzie się samo przypadkiem znalazło

21.04.1959 Blackpool, godz. 11:55 am

pozdrawiam
      Qrka
      • astrognom Re: data urodzin Roberta Smitha-do astrognoma 25.08.05, 18:43
        Z jakiego źródła?
        A.S.
        • qrka Re: data urodzin Roberta Smitha-do astrognoma 25.08.05, 19:49
          z takiego: www.planetdis.com/cure/pp6.html
          Stuprocentowej pewności tego źródła nie mam, ale nic nie wskazuje na to, bym mogła tę pewność zyskać sad

Choć sam horoskop... coś na rzeczy jest...

Qrka
          -
          • astrognom Re: data urodzin Roberta Smitha-do astrognoma 25.08.05, 23:07
            Ok, dzieki. Zrodlo wydaje sie dosc pewne, bo to Jego slowa, czyli gdzies musial
            to sprawdzic lub zapamietac. Z tym, ze w tekscie nie wiadomo czy godzina am czy
            pm... ale tez przychylam sie do tego, ze raczej am bo zdecydowanie nie wyglada
            na Saturna w I-szymsmile)) musi miec jakis element powietrza na Asc, wiec ten Uran
            w wersji am jak najbardziejsmile
            i wtedy jasne jest czemu tak silna Wage w nim odebralem. moja Wenus na Jego Dsc.
            a Jego Slonce w moim VII s. Jego Ksiezyc w Wadze w trygonie do mojego Ksiezyca,
            a Wenus w Bliznietach rowniez trygon do mojego Ksiezyca. Do tego w wektorze
            Slonce, Wenus i Saturn w VII s. i pare jeszcze pomniejszych szczegolow.
            W kazdym razie dzieki za informacje!
            Pozdrawiam
            Artur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka