Dodaj do ulubionych

Mars na ascendencie

03.01.15, 13:35
Witam smile mam pytanie, czy Mars na ascendencie zawsze działa w punkt?Ostatnio miałam stłuczkę samochodową,ale Mars był 3 stopnie od ascendentu, czy to znaczy, że moja godzina urodzenia nie jest prawidłowa?
Obserwuj wątek
    • cytryna76 Re: Mars na ascendencie 03.01.15, 20:17
      Tranzyty Marsa uchodzą za precyzyjne narzędzie dookreślania pozycji ascendentu. Z mojego doświadczenia wynika, że można przyjąć max 1 stopień tolerancji, a więc 3 stopnie to już za dużo. Prawdopodobnie zatem urodziłaś się o kilka-kilkanaście minut wcześniej niż zakładałaś.
    • aarvedui Re: Mars na ascendencie 03.01.15, 20:38
      pytanie niby szczegółowe, ale pozostawia sporo otwartych kwestii.

-powoływanie się na szybki tranzyt do ascendentu musi faktycznie zakładać pewność godziny urodzenia.

-najważniejszy problem - dlaczego niby akurat koniunkcja tranzytującego Marsa do Asc. miała by być wyznacznikiem stłuczki ?

Czy Mars natalny przebywa lub włada jakimś domem, który można by posądzić o powiązanie ze stłuczkami ?

Wiadomo, że Mars wchodzący na Asc nadaje osobie więcej agresji i woli działania, niż ma rzeczywiście, ale ten ogólny trend może być tak samo odpowiedzialny za ogół ryzykownych zachowań, a niekoniecznie za precyzyjnie datowaną stłuczkę...
    • acrux_79 Re: Mars na ascendencie 03.01.15, 21:33
      Abstrahując od prawdziwości lub nieprawdziwości założenia, zastanawia mnie, czy kłótnia, seks, lub przemoc zaznana od innych osób jest w stanie doprecyzować nam... stopień ASC od strony DSC.
      • black_halo Re: Mars na ascendencie 06.01.15, 22:22
        Jesli zdarza sie klotnia czy seks to chyba czasciej niz raz na kilka lat ale ... niech juz bedzie. U mnie teraz Uran robi opozycje do Wenus, tam i z powrotem to juz chyba piate przejscie bedzie. Za kazdym razem w tym okresie wystepuje wzrost napiecie w zwiazku ale jakos tak dziwnie, ze akurat wtedy Ksiazyc jest w koniunkcji do Wenus. Wiadomo, zdarza sie raz na miesiac ... big_grin To moze byc ciekawy watek do badan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka