Dodaj do ulubionych

węzły Księżycowe

25.10.04, 16:09
jakie macie zdanie na temat węzłow ksiezycowych,czy zawsze bierzecie je pod
uwage??i jeszcze jedno czy mozecie opisac ,jak sie je odczuwa w danych domach
co one maja do przekazania.Mam nadzieje ,ze sie podzielicie ze mna ,ja
osobiscie mam w piątym domu .Czyli spełnianie sie w romansach czy chodzi o
dzieci??mam wątpliwosci.Prosze o wytłumaczenie.
Obserwuj wątek
    • anahella Re: węzły Księżycowe 26.10.04, 22:02
      Poszukaj w wyszukiwarce Temat byl juz walkowany na forum. Szuka z polskimi
      znakami i bez.
      • byk3 Re: węzły Księżycowe 26.10.04, 23:44
        Dzie kuje Ci bardzo za pomoc ,ja poczatkujaca takze jestem troche w tle na tym
        forum.Pozdrawiam
    • neptus Re: węzły Księżycowe 27.10.04, 19:25
      A 5 dom to takze jeszcze twóczość i zabawa.
      • cassadaga3 Re: węzły Księżycowe 01.02.05, 21:24
        Węzeł północny symbolizuje nasz cel w zyciu i cechy które najbardziej
        potrzebujemy w sobie rozwinąć, by uzyskac dostep do zewnętrznych i wewnętrznych
        energi aby posłużyły naszemu rozwojowi. Wyrazając go kontaktujemy sie z naszym
        wewnętrznym źródłem , przyciągamy do siebie ludzi i możliwosci które wspierają
        nasz wzrost, przynosi nam doświadczenia, które dają poczucie zaspokojenia,
        Poprawia sie nasze zdrowie fizyczne i psuchiczne.Jednym słowem aktywizuje w nas
        potencjały. Mogą to byc tez marzenia które zawsze były w nas ale nigdy nie
        mieliśmy śmiałości je wprowadzic w życie.
        W tych doświadczeniach mogą nam pomóc ludzie którzy mają planety w koniunkcji
        do naszgo węzła, atakże koniunkcje planet tranzytujących i progresywnych
        Natomiast wezeł południowy określa nasze nawyki i zachowania w których czujemy
        sie pewnie, ale zazwyczaj jesteśmy mało elastyczni i wewnętrznie skrępowani.
        Węzeł południowy wyraza nasze wrodzone zdolności związane z znakiem i domem,
        jednak często wątpimy we własne zdolności. Rzadko czujemy sie tu spełnieni i
        dorastamy do własnych wymagań poniewaz schematycznie powtarzamy te same
        czynności i zachowania.
        • cassadaga5 Re: węzły Księżycowe - i jeszcze to... 01.02.05, 22:34
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=12282246
        • jerry.uk do Cassadagi 02.02.05, 13:01
          Hej, czy mozesz mi powiedziec skad jest ten opis? Jesli napisalas to sama to
          gratuluje, bardzo dobra charakterystyka. dokladnie o to chodzi w Wezlach.
          • uranika5 Re: do Cassadagi 02.02.05, 21:13
            Moge jeszcze dodac a propos węzłow ze innym ukladem porównawczym o karmicznym
            znaczeniu jest odwrócona koniunkcja osi węzłow między dwoma kosmogramami lub
            polączenie wezla polnocnego z planetą szczególnie jesli orba nie przekracza 5
            stopni. Moze to byc przyjzn, malzenstwo, relacja dziecko-rodzic lub inne
            relacje miedzyludzkie ktore sie nawzajem stymulują.Moze to byc tzw braterstwo
            dusz.
            Planety tranz. i progresywne (a takze nowie i pelnie) które tworzą koniunkcje z
            naszymi węzłami Ksiezyca aktywizują je swoja energią.
            Aspekty węzłow do urodzeniowych pozycji i koniunkcje tranzytujących lub
            progresywnych planet z naszym węzłem połnocnym mogą sygnalizować poważne
            przełomy w naszym życiu.
            • czarnarebeka węzły ksiezycowe- horoskop kontaktowy 03.02.05, 11:10
              Hm, pomóżcie, chyba znalazłam przyczynę bardzo dziwnego układu uczuciowego - w
              horoskopie kontaktowym tworzy się koniunkcja węzła północnego, księzyca i
              jowisza w koziorożcu na szczycie V domu ( w synastrii Jego mars jest w
              koniunkcji z Jej węzłem północnym).
              Znajomość trwa kilkanaście lat, co kilka lat jest powrót i rozstanie. Żadne nie
              moze sobie znaleźć innego partnera na dłużej.
              Czy to jest wreszcie ten aspekt? Bo szukam, szukam i szukam...
              • czarnarebeka Re: węzły ksiezycowe- horoskop kontaktowy 04.02.05, 13:20
                I w dodatku jest opozycja neptuna (strzelec) ze szczytu IC do saturna (w
                bliźniętach) na MC. Co to jest, znajomość za karę? Podpowiedzcie, proszę, ja
                niestety nie mam dystansu.
                • undyna Re: węzły ksiezycowe- horoskop kontaktowy 14.04.06, 07:28
                  też nie mam dystatnsu i wiedzy co gorsza, ale mam taki układ z mężczyzną z którym za Chiny nie mogę się rozstać, chociaż ewidentnie czuję się lepiej jak jesteśmy choć trochę od siebie odizolowani, koniunkcja jego Marsa z moim W. północnym (u mnie w I domu, u niego w V) i opozycja Neptuna (I) z Saturnem (VII), ale w horoskopie wektorowym, czuję się jakby uwięziona
    • merkura Koniunkcja węzła płn z DSC 02.02.05, 23:36
      Chciałabym poprosić kogoś zorientowanego jak interpretować położenie węzła płn
      w koniunkcji 1-go st z DSC (ryby).

W bliskiej perspektywie zarówno dsc jak i węzeł będzie aspektowany przez
      nieszablonowego urana, który w horoskopie natalnym jest w II domu(waga)w
      trygonie do MC.Czego można spodziewać się po takim tranzycie?
    • antares22 Re: węzły Księżycowe 03.02.05, 21:12
      troszkę pisze o tym Zacharian :"Astropsychologia", choć nie jest to najlepsza
      pozycja, natomiast więcej na ten temat znajdziesz: Bruno i Louise
      Huber "Astrologia Węzłów Księżycowych"; Węzły zawsze powinny być brane pod
      uwagę,podobnie jak Słońce,Księżyc i Asc. i są tzw.pierwszą oceną horoskopu,ja
      dodaję jeszcze Jowisza i Saturna do tego wstępu, oczywiście też jakości i
      żywioły,tudzież Władcę Asc i Mc,i następnie jadę dalej z interpretacją.
      • xxero Re: węzły Księżycowe 03.02.05, 21:33
        tak sa bardzo istotne, musze przyznac ze znalazlem szczegolnie interesujace
        wyjasnienie (pokrywajace sie z wewnetrznymi odczuciami czy jakimis kompleksami
        nawet). Polnocny mam w strzelcu, niedaleko ascendentu, poludniowy w koniunkcji z
        merkurym w bliznietach. Ten dualizm jest we mnie od zawsze. Z jednej strony mam
        w sobie bardzo wysokie idealy, wielka energie i kompletne zamkniecie na wplywy i
        zdanie innych ludzi w teych kwestiach (polnocny), z drugiej gadula ze mnie,
        bardzo latwo nawiazuje kontakty, jestem nosnikiem informacji ale takze dosyc
        plytki i szybko przelatujacy (poludniowy). Podobno mam dazyc w kierunku
        polnocnego a zbyt duzo poswiecilem czy uzywalem tego co symbolizuje poludniowy,
        w poprzednich zyciach
        • uranika5 Re: węzły Księżycowe 04.02.05, 12:55
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=8831933&a=8831933
      • chochol3 horoskop drakoniczny 04.12.05, 11:47
        no właśnie w tej książce Zachariana pisze, że taki horoskop służy do badania
        spraw karmicznych: węzeł płn przesuwamy na punkt 0 Barana (czyli oś
        ascendentu ?)
        Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czy to znaczy, że tak obrócony kosmogram może
        nam pokazać do czego tak naprawdę nadajemy się w życiu? (tzn. zmieni się
        pozycja planet w domach - wskaże nam na te dziedziny życia, które będą ważne)
        Czy ktoś próbował tak zrobić?
        • limetka77 Re: horoskop drakoniczny 04.12.05, 12:07
          Ja czytałam o horoskopie węzłów w książce Huberów. Jako ascendent przyjmuje się
          węzeł płn, natomiast domy biegną w kierunku przeciwnym niż normalnie. Taki
          horoskop mozna sobie zrobić na www.astro.com, w sekcji Free Horoscopes->
          Extended Chart Selection-> i tam w sekcji Chart Style - Huber Nodes Chart. Taki
          horoskop podobno wskazuje, czego nauczyliśmy się i jakie doświadczenia
          zdobyliśmy w dotychczasowych wcieleniach, jakie sfery były dla nas ważne, w
          jakich nam się dobrze układało, a w jakich mieliśmy problemy - choć oczywiście
          nie wskaże konkretów kim bylismy z zawodu itp.
          • chochol3 Re: horoskop drakoniczny-dziękuję 04.12.05, 16:09
            tak sobie myślę,że jeżeli wciąż niektóre domy są obsadzone tak samo jak w
            natalnym to pewnie wciąż przerabiamy te same problemy...
    • bawolek Re: węzły Księżycowe 14.04.06, 03:45
      W jaki sposób może zostać aktywowany węzeł północny przez tranzyt Urana? dodam,
      że w natalnym węzeł ten znajduje się wprawie ścisłej koniunkcji z dsc.
      Partner uderza w ta koniunkcję swoim stellum (słońce wenus mars)?Czy mimo urana
      mozna tu mysleć o stałym związku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka