Dodaj do ulubionych

saturn opoz pluton

30.06.05, 13:53
Witamsmile chciałabym prosić,jeżeli ktoś posiada taką inform. o namiar na
dobrego astrologa we wrocławiu. Astrologią zajmuję sie dla rozrywki ,
tzn "zajmuję się" to i tak za duże słowosmile obejrzałam horoskop swojego
dziecka : 21.01.2003 12:35 dzień we wrocławiu , niepokoją mnie wzajemne
powiązania marsa/pluto/saturna , chciałabym czegoś się więcej dowiedzień ,na
jakie aspekty wychowania mogłabym położyc nacisk, jak te aspekty moga wpłynąć
na nią(dziewczynka) , dziękuję za pomoc , ewentualne uwagi od forumowiczów smile
Obserwuj wątek
    • astromaniak Re: saturn opoz pluton 30.06.05, 14:22
      Po prostu ją wychowuj najlepiej jak uważasz. Saturn-Pluton/Wenus to sprawa
      odległej przyszłości i nie ma tu wpływy jej wychowanie . Poza tym tu się nie
      robi horoskopów.
      • neptus Re: saturn opoz pluton 05.11.05, 22:33
        astromaniak napisał:

> Po prostu ją wychowuj najlepiej jak uważasz. Saturn-Pluton/Wenus to sprawa
        > odległej przyszłości i nie ma tu wpływy jej wychowanie . Poza tym tu się nie
        > robi horoskopów.

Owszem, wychowanie ma ogromny wpływ. Od nie go zalezy, czy Saturn oznaczać
        będzie odpowiedzialność za swoje postępowanie, czy zahamowania.
        W pytaniu nie było prośby o horoskop ale wyjaśnienie konkretnych aspektów.
        • astromaniak Re: saturn opoz pluton 05.11.05, 22:47
          odważysz się napisać o tych aspektach, wiedząc że piszesz o horoskopie dziecka?
          Bo jeśli o mnie chodi to napisałem jak napisałem z premedytacją. Na szczęście
          nikt nie podjął tego tematu.
    • zeta23 Re: saturn opoz pluton 30.06.05, 15:04
      Witamsmile)
      Yoanna chyba jesteś troche przewrażliwiona na punkcie swojego dzieciaczka.
      Powiazania (nie piszesz jakie) marsa/pluto/saturna bardzo często występują w
      horoskopach i nie ma w tym nic złego. Ja również mam takie powiązaniesmile)
      Nie wiem co mogłoby cie niepokoić? Zresztą Astrologia nie da ci gotowych
      odpowiedzi niestety...Spróbuj sama poczytać wiecej na temat astrologii (lektury
      są podane powyzej na stronie tytułowej)i sama sie przekonasz jaka jest to
      trudna i złożona dziedzina wiedzy.
      Pozdrawiam.
      • zeta23 Re: saturn opoz pluton 30.06.05, 15:07
        Tutaj są jakieś namiary na astrologów we Wrocławiu, ale nie sprawdzone, więc
        nie wiem czy będziesz zadowolona
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=25841195&a=25847572
      • yoanna_yo Re: saturn opoz pluton 30.06.05, 15:23
        Dziękuję wszystkim smile rzeczywiście , gorliwośc początkującego czasem potrzebuje
        orzeźwienia smile)) p.s. bardzo ciekawe forum
      • anahella Re: saturn opoz pluton 30.06.05, 23:46
        zeta23 napisała:

> Yoanna chyba jesteś troche przewrażliwiona na punkcie swojego dzieciaczka.

Mysle, ze to typowe dla kazdego rodzicasmile
    • jerry.uk Re: saturn opoz pluton 05.11.05, 02:50
      czytam właśnie o zamieszkach we Francji, które wybuchają też już w innych
      miastach poza stolicą, mówi się o wprowadzeniu stanu wyjątkowego. Jak ta
      sytuacja wygląda w horoskopie Francji? Użyłem horoskopu podanego przez Nicolasa
      Campiona na 05.10.1958 0:00 Paryż i co się okazuje?
      Pluton jest w koniunkcji z Saturnem V Republiki! Rewolucję arabskich imigrantów
      wzmacnia Wielki Krzyż na Uranie Francji.
      Saturn był w opozycji do Plutona w czasie ataku na World Trade Centre w USA.
      Podobne działanie.
      --
      wojtek
      www.astromarket.pl
    • neptus Re: saturn opoz pluton 05.11.05, 22:48
      W tym horoskopie Mars nie ma powiązań z Plutonem ani Saturnem ale ma Wenus.
      Opozycja saturn/Pluton to sprawa kilku roczników. W horoskopie Twojej córeczki
      jest ona o tyle istotna, ze moze zaburzać układy JA-TY. Szczególnie, ze w
      układzie jest Wenus. Wenus w koniunkcji z Plutonem to bardzo silny temperament,
      szczególnie w Strzelcu. Saturn może tu narzucać selekcję partnerów,
      odpowiedzialność za relacje, a może powodować zahamowania w ekspresji uczuć,
      lęk przed odkryciem się. Księzyc w Pannie jeszcze to moze pogłębiać. Opozycja
      leży na linii ja-ty, w znakach "komunikacyjnych". Zwracaj uwagę na kształcenie
      umiejętności szczerego wyrażania uczuć, mówienia o nich wprost i bezpośrednio.
      Rozwijaj w niej zaufanie i szacunek do ludzi. Ten układ moze tez powodować
      skłonność do zazdrości. A poza tym nie przejmuj się - wszyscy rodzice
      popełniaja błędy. Jeśli unikniesz jednego, popełnisz za to inne.
      • yoanna_yo Re: saturn opoz pluton 08.11.05, 23:46
        Bardzo dziekuję Neptus smile oczywiścię "jak każdy rodzic zakręcony" pomyliłam z
        rospędu miesiące(pewnie moja w gorącej wodzie kąpana kwadratura marsa i
        słońcawink) i dlatego wyszedł mi mars w kon. z plutonem .
        Ochłonęłam już jednak i z zainteresowaniem czytam wasze uwagi .
        Myślę że warto sie nad horoskopami dzieci zastanawiać , być może można pomóc
        rozkwitnąć jakimś stronom , pomóc w trudniejszych rysach .. a także lepiej je
        po prostu rozumiećsmile
        pozdrowienia

• neptus Re: saturn opoz pluton 09.11.05, 15:07
          Tak, tak - dziecko trzeba przede wszystkim starać się zrozumieć. Każdy z nas
          jest przeciez inny i każdemu należy się miłość i szacunek dla jego
          indywidualności. Jeśli tak podchodzisz do sprawy, pewnie jesteś dobrą matką.
          Życzę Ci szczęśliwego dziecka. smile
          • yoanna_yo Re: saturn opoz pluton 09.11.05, 22:39
            Dziekuję , wzajemnie wink)
            • janina62 Re: saturn opoz pluton 10.11.05, 10:39

* mogę śmiało powiedzieć że wychowałam syna "z podręcznikiem astrologii w
              ręku";oczywiście było również wiele innych podręczników np. z dziedziny higieny
              czy psychologii; nie mogłam odszukać właściwego dla mnie autorytetu; porady
              starszych matek drażniły mnie albo osłabiały/wpadałam w depresję/; więc
              wychowałam po swojemu;
              rzeczywiście astropsychologia jest dla rodziców wielkim wsparciem w
              prowadzeniu dziecka; to co najistotniejsze to fakt że pozwala widzieć je jako
              zupelnie niezależną, obdarzoną rysem indywidualnym osobowość;
              właściwie to wychowując koncentrowałam sie głównie na obserwacji tego jak
              ujawniają się potencjały, jak manifestują się i rozwijają wyglądane przez nas
              cechy; czasami obawiałam się czy nie za dużo swobody w tym moim wychowywaniu?
              nadal nie wiem gdzie jest granica zaufania do dziecka; zawsze jest pewien
              margines niepewności; syn ma charakter zrównoważony więc nie miałam poważnych
              obaw/ choć nie udało sie uniknąć dramatycznych sytuacji/
              syn często dziś powtarza że jestem nie do pokonania w "odczytywaniu"jego
              intencji, zachowań ...ba, nawet tajemnic/i niewątpliwie w poznaniu drugiego
              człowieka można dojść do nieomylności/...naturalnie z pewną granica błędu/
              * odkrywanie skarbu- tak nazwałabym wychowywanie przeze mnie mojego dziecka;
              oczywiście ta rola nadal trwa /z pełnym poszanowaniem niezależności
              osiemnastolatka /...powodzenia/pzdr
              • neptus Re: saturn opoz pluton 10.11.05, 11:03
                Gratuluję. Tobie mądrości, a synowi takiej matki. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka