light8 05.07.05, 12:15 Czy bierzecie ja pod uwage analizujac horoskop? Pytam, poniewaz przechodzi mi w koncu do pieknego znaku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeta23 Re: progresywna venus 05.07.05, 12:39 light8 napisał: > Czy bierzecie ja pod uwage analizujac horoskop? > > Pytam, poniewaz przechodzi mi w koncu do pieknego znaku. Mi już przeszła,razem z merkurym i jest w 2 stopniu lwa. Ale czy to ma jakiś wpływ, jeszcze tego nie badałam.W progresjach najbardziej interesuje mnie księzyc. Może stałam się piękniejsza? hihi Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: progresywna venus 05.07.05, 13:00 u mnie progr Wenus jest w luznej kon ze Słońcem natalnym i dokladnej z nat Merkurym i jakos nic ciekawego sie nie dzieje... Fru natomiast zauwazyla kiedys u mnie okres, kiedy mialam progresywny nów na urodzeniowej Wenus i wtedy to sie dzialo.... o boze jak sie dzialo... stracilam glowe i zakochalam sie tak ze nie wiem czy mozna bardziej. czekam tez z utesknieniem na to zeby progresywny Ksiezyc wszedl mi na nat MC w Skorpionie, brakuje 4 stopni... ciekawe co sie moze dziac... zbiegnie sie to troche z tranzytem Jowisza przez MC... juz sie nie moge doczekac... Odpowiedz Link
light8 Re: progresywna venus 05.07.05, 13:47 progresywnego noviu na venus nie wiem czy doczekam, jesli nie naucze sie patrzec inaczej na swiat Do Zety Jestes jeszcze piekniejsza? Odpowiedz Link
zeta23 Re: progresywna venus 05.07.05, 19:11 He he Teraz mi sie przypomniało; jakiś astrolog napisał na tym forum, że przejscie progresywnej wenus do znaku Lwa powoduje również większą dbałosć o swoją sylwetkę , urodę, większe zwracanie uwagi osoby na przyjemnosci czyli wszystko co jest związane z wenus.Takze będzie sie przyciągać np dla kobiety - panów spod znaku Lwa)No i chcąc nie chcąc uaktywnia sie dom piąty. Jeśli pojawi się np. sprzyjający tranzyt to można mieć ochotę na zabawe. Rzeczywiście coś w tym jest, ale nie wiem czy to slonce i lato tak działa czy progresywna wenus ) Odpowiedz Link
lilit123 Re: progresywna venus 06.07.05, 00:59 Kiedy moja progresywna wenus z 7 domu była w koniunkcji z natalnym księżycem przeżyłam, w ciągu 2 lat trwania progresji, dwa bardzo znaczące i zarazem intensywnie emocjonalnie związki. Niestety nie były to łatwe doświadczenia, co wiązę z faktem, ze wszytsko działo się w 8 domu.Teraz moja progresywna wenus jest na natalnym marsie od września 2004, również w 8 domu, i nie dzieje się nic, co wiązałabym z charakterem tego aspektu. Odpowiedz Link
light8 Re: progresywna venus 05.07.05, 19:27 Proponuje zrzucic to na slonce i lato, dopoki jakis eksprt /Anahella/ sie nie wypowie. O progresywnym ksiezycu duzo jest napisane. Na progresywna venus ja osbiscie czekalem, ze wzgledu na postrzeganie swiata/ zycia. Poruszla sie jak mucha w smole. Cos chyba ma do zrobienia? light8 napisał: > Czy bierzecie ja pod uwage analizujac horoskop? > > Pytam, poniewaz przechodzi mi w koncu do pieknego znaku. Odpowiedz Link
monkamaj Re: progresywna venus 05.07.05, 21:20 witam moja progresywna wenus jest teraz w znaku raka i będzie w nim az do 2015 roku, jest też władcą mojego 7 domu, a w tym roku wychodze za mąż i próbowałam znależć jakies powiazania innych planet z wenus i nic szczególnego nie widzę, nie jest jakoś aspektowana, w tranzytach nic, zaś w progresjach sek. opzycja z księżycem, reszta aspektów to te wolno się zmieniajace, które się ciągną od lat '90 (trygon saturn, trygon pluton - tak jak natalnie), także teoria, ze wenus wpływa na gusta zaleznie od dwady nie sprawdza się w moim przypadku - progresywna wenus jest w dwadzie ryb i nie mam zamiłowania do enigmatycznego, tajemniczego, romantycznego stylu - czy to w ubiorze, czy w jakiejkolwiek innej dziedzinie zycia zwiazanej z przyjemnoscią i pięknem poszukam dalej Odpowiedz Link