Dodaj do ulubionych

Premier RP - nasz werdykt

28.09.05, 12:20
Proponuje cwiczenie astrologiczne. Zalozmy ze nie mamy innych danych: ani
horoskopu urodzeniowego kandydata, ani horoskopu partii, ani nawet danych
horoskopu Polski. Wszystko co wiemy to:

"Wczoraj, o godz. 20.00, ustami Jarosława Kaczyńskiego, PiS ogłosił nazwisko
swojego kandydata na premiera. Jest nim Kazimierz Marcinkiewicz."

Jakie sa losy tej decyzji? Czy ten kandydat zostanie zaprzysiezony na
premiera? Jest to typowe cwiczenie z astrologii elekcyjnej i w zasadzie
nalezy tu oczekiwac prostej odpowiedzi: tak albo nie.
Prosze dopisywac swoje werdykty zanim sprawa sie rozstrzygnie. Horoskop na 27
wrzesnia 2005 godz. 20:00 Warszawa
--
wojtek
www.astromarket.pl
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 12:38
      Mars na Ascendencie Byku.. nie znam sie absolutnie na elekcyjnej... ale rzuca
      sie w oczy ta obsada 6 urzędniczego domu, wyżej wymieniony Mars na Asc, no i MC
      w Kozie z jego władca w 4 w Lwie (czyli wrecz potrojne podkreslenie zycia
      publicznego- Rak Koziorozec plus Lew jako znak honorów, glorii i wysokich
      stanowisk)... ale ten Neptun w 10- pachnie ściemą troche.. no ale mozemy byc
      zaskoczeni- bo jest tez tam i Uran.
      • arcoiris1 Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 12:56
        ... manipulacyjny ten horoskop.. Pluton u siebie w 8, w kwinkunksie z Marsem na
        Ascendencie przyjmijmy ze tym Ascendentem sa Media w tym przypadku.. Wyzwanie i
        motanie sie, sile przekazu wzmaga tu opozycja Mars-Wenus, ale ta Wenus w
        kwadracie z Neptunem na MC, ha, chyba jednak sklaniam sie ze to napredce
        wymyslona ściema
        • uranika Re: Premier RP - jakoś dziwnie 28.09.05, 13:50

Skłaniam się do tego co wyżej napisano,jeżeli się opierać
          tylko na czasie ogłoszenia tej kandydatury.
          Warto popracować nad znaczeniem P.Bożego-Jow.Plut.do Asc z Marsem.
          Ta konfiguracja przez wiele pokoleń już się nie powtórzy,
          więc chociażby z tego powodu decyzje teraz podejmowane
          posiadają siłę nośną właściwą dla tych pokoleniowych planet.
          Górna strefa horosk.mało czytelna bo tylko Neptun i Uran,
          a to miejsce ważne do wytyczanych celów.Dla mnie dziwnie,
          więc może rzeczywiście szykuje się jakaś niespodzianka.
          • potrek Re: Premier RP - jakoś dziwnie 29.09.05, 07:07
            uranika napisała: Warto popracować nad znaczeniem P.Bożego-Jow.Plut.do Asc z
            Marsem.
            > Ta konfiguracja przez wiele pokoleń już się nie powtórzy,
            > więc chociażby z tego powodu decyzje teraz podejmowane
            > posiadają siłę nośną właściwą dla tych pokoleniowych planet.

Uraniko tylko Pluton jest planetą pokoleniową w tym Yod.Podobny układ powtórzy
            się za 5 lat jak Pluton bedzie Koziorozcu a Jowisz Rybach.Róznie Palec Bozy
            jest nazywany ale nie rób z niego Dopustu Bozego bo nim nie jest.Jowisz ma
            obieg 12 letni i w tym czasie ma dwa razy sekstyl z Plutonem-zbierzny i
            rozbierzny.Zobacz kiedy Pluton wszedł do Strzelca a wyjdą ci 2 Palce Boze z
            Jowiszem plus Mars.
            Pozdrawiam potrek
            • uranika Re: Premier RP - nasz werdykt 29.09.05, 18:47
              potrek napisał:
              > Uraniko tylko Pluton jest planetą pokoleniową w tym Yod.Podobny układ
              powtórzy
              > się za 5 lat jak Pluton bedzie Koziorozcu a Jowisz Rybach.

Tylko jeżeli chodzi o układ.Ponieważ Pluton w Koz.a Jowisz w Rybach,
              przecież reprezentuje odmienne jakości i znaczenia.

Tłumaczenie-otóż chodzi tutaj o dokładną interpretację układu
              z Plutonem w znaku Strzelca.I taki Pluton,będąc w tym układzie,
              tworzy aspekty do pozostałych pokoleniowych.Więc tak należy to czytać,
              że przez wiele pokoleń takie konfiguracje już się nie powtórzą.

• jerry.uk Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 13:10
      Dzieki arcoiris za komentarz, teraz moj werdykt:
      Moim zdaniem ten kandydat zostanie premierem, chociaz bedzie to przyczyna
      konfliktow. Mars jest na Ascendencie w opozycji do jego wladcy. Mimo wszystko
      Ksiezyc jest w sekstylu do Slonca i zmierza do koniunkcji z Saturnem.
      Mysle ze J.Kaczynski nic nie wie o astrologii, ale oczywiscie podlega jej
      prawom. w tym wypadku energia chwili zostala wykorzystana bardzo egoistycznie.
      niewazne ze z tego moga byc konflikty, wazne ze MOJA wola zostala przeforsowana.
      • arcoiris1 Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 13:23
        tez sie nad tym zastanawiałam, bo Jowisz mimo wszystko w dobrym układzie z
        Plutonem, no i Księzyc-Saturn to aspekt polityki, Księzyc to lud.. ale
        Neptunowy klimat iluzji, fałszowania, przekłamania, uników zostaje (Jarosław wink
        chyba sie przechyle do Twojego zdania- Marcinkiewcz obejmie ten urząd ale
        bedzie to w atmosferze neptuniczno-marsowej, pozdrawiam
        • jerry.uk Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 14:15
          nie, nie! zostan przy swojej opinii, za kilka(nascie?) dni dowiemy sie kto
          trafniej przewidzial. Nie chcialem nikogo przekonywac do swojego zdania. To
          jest tylko praktyczne cwiczenie z astrologii, ciekawie bedzie sie przekonac czy
          trafnie odgadlismy.
          • arcoiris1 Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 14:40
            dobra.. zostane wink. Bo dynamiczne to wszystko, ale nie moge sie oprzec
            wrażeniu ze ten horoskop jest bardzo grubymi nicmi szyty, ten Pluton kroi tu
            gruba manpulacje, Neptun w 10 pieknie ja koloruje, zdolnie przekazuje (trygon
            Merkury) i taka oto wersja leci na Ascendent z Marsem (od strony 12 domu!),
            gdzie nabiera dodatkowej siły i zdolności wmawiania ludziom, ze białe jest
            czarne (Jarosław brnie w zaparte). Obstaje, ze kandydat jest figurantem i ze
            nic z tego nie wyjdzie chyba, bo Saturn jest w opozycji do tego 10 domowego
            Neptuna... Kluczowy dla mnie jest w tej całej sprawie Neptun i Pluton.. zwracam
            uwage ze w tym horoskopie wspólwładca domu 7 jest w 12.. Duzo o tych wrogach
            jawnych i skrytych...
            • uranika Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 16:10
              Ogólnie mimo wszystko to mocny układ z uwagi
              na osie,bo stałe i kardynalne.Tajemniczy dom XII
              ze współwł.Marsem, a drugi- Neptun też wie czego chce,bo w X domu celu.
              Wszelkie analizy, przygotowania do podpisania aktów,
              odbywają się w skromnym domu VI.Tutaj jest gorąco,bo mocno obsadzony,
              więc wiele się dzieje.Wygląda na to,że liderzy mają swój plan.
              Zgadzam się,że Neptun na tej scenie jakoś odrealnia
              w końcu twardy świat polityki i samego kandydata.
              Aktualny Jowisz z VI domu,mocno pracuje nad tym,
              aby to był ten właśnie kandydat(sekstyl do Plutona),
              który jest współwładcą VII domu,gdzie parafuje się
              oficjalne umowy,kontrakty itp.
    • iza.podlaska nie elekcyjna, tylko horalna 28.09.05, 18:16
      Hej,
      ma watpliwosci co do zastosowanej tutaj metody. Nie jest to technika astrologii
      elekcyjnej (ktora zajmuje sie wyznaczaniem najlepszego momentu dla rozpoczecia
      dzialania w przyszlosci) lecz astrologii horalnej, ktora wlasnie zajmuje sie
      prognozowaniem na podstawie horoskopu zadania pytania. Sa dwie podstawowe metody
      - albo jest to horoskop momentu, kiedy klient sformulowal pytanie dla siebie,
      druga metoda - kiedy klient przekazal pytanie astrologowi, a ten je
      przeczytal/uslyszal i zrozumial, o co chodzi. Mnie przekonuje ta druga metoda.

Czyli raczej odpowiedzi na to pytanie udzieli nam horoskop postawiony na moment
      zaistenia tego pytania na forum. Co z miejscem? Czy Warszawa (siedziba Agory)
      czy miejsce, skad napisal posta Jerry? Nie wiem, wydaje mi sie to pierwsze. Co o
      tym sadzicie?

Pozdrawiam

Iza Podlaska
      Czary.pl - Portal magiczny, Blog
      Albireo.pl - Profesjonalne horoskopy
      • spicastar Re: nie elekcyjna, tylko horalna 28.09.05, 18:48
        Witam,
        co do ewentualnych wątpliwosci - wlasciwie to sa dwa mozliwe podejscia do tej
        sprawy:
        1/ odpowiedziec na pytanie zadane przez Jerry'ego wg zasad astrologii horarnej
        (czy horalnej jak kto woli) - i wtedy odpowiedz moze byc faktycznie TAK lub NIE
        lub
        2/ starac sie przewidziec mozliwy rozwoj sytuacji ineterpretujac horoskop
        wydarzenia (z ang. "event astrology") na takiej samej zasadzie jak gdyby byl to
        horoskop elekcyjny na moment wybrany przez astrologa.

pozdrawiam

Spica Star

www.spicastar.pl
        • janina62 Re: nie elekcyjna, tylko horalna 29.09.05, 11:04
          to ciekawe...Spica Star w tym horoskopie jest dokładnie w tym samym stopniu co
          tranzytujący Jowisz i to w Vd./.../czy ten nick to też przypadek?
          dla przypomnienia gwiazda stała Spica ,a ma charkter marsowo-wenusjanski a
          związana jest z sukcesem w ogólnym tego słowa znaczeniu, stałością i
          pomyslnością...czego wszystkim wraz z nadejściem nowego rządu życzę...pzdr
        • iza.podlaska Re: nie elekcyjna, tylko horalna 06.10.05, 13:48
          Masz racje, tak to mozna zrobic, tylko w kazdym z tych przypadkow trzeba
          zastosowac inne reguly

Pzdr
      • jerry.uk elekcyjna, dobrze mówiłem! 28.09.05, 21:15
        Astrologia horarna (nie horalna) rzeczywiście polega na przewidywaniu
        przyszłosci na podstawie pytania. Tutaj jednak Kaczyński nikogo nie pytał o
        zdanie, tylko ogłosił że kandydatem na premiera będzie Marcinkiewicz. Czy
        wybrał do tego właściwy moment? Jaka energia towarzyszyła tej intencji?
        Ćwiczenie, które zaproponowałem wydawało mi się proste - odpowiedzieć na
        pytanie czy propozycja Kaczyńskiego ma szansę odnieść sukces.
        Astrologia elekcyjna to wybór odpowiedniego momentu i ciekawe co Kaczynskiemu
        doradziliby astrologowie, gdyby wcześniej ich zapytał: "czy kiedy ogłosze to o
        20:00 nasi partnerzy to zaakceptują?"
        --
        wojtek
        www.astromarket.pl
        • iza.podlaska Re: elekcyjna, dobrze mówiłem! - czy na pewno? 06.10.05, 13:55
          Dopiero teraz odpisuje, bo bylam na konferencji astrologicznej w Yorku, a tam
          nie bylo czasu na Internet smile

jerry.uk napisał:

> Astrologia horarna (nie horalna) rzeczywiście polega na przewidywaniu
          > przyszłosci na podstawie pytania.

No wlasnie

Tutaj jednak Kaczyński nikogo nie pytał o
          > zdanie, tylko ogłosił że kandydatem na premiera będzie Marcinkiewicz. Czy
          > wybrał do tego właściwy moment? Jaka energia towarzyszyła tej intencji?
          > Ćwiczenie, które zaproponowałem wydawało mi się proste - odpowiedzieć na
          > pytanie czy propozycja Kaczyńskiego ma szansę odnieść sukces.

> Astrologia elekcyjna to wybór odpowiedniego momentu .......

w przyszlosci. ktory sie nie wyadrzyl, a ogloszenie kandydatury juz sie wydarzylo.

i ciekawe co Kaczynskiemu
          > doradziliby astrologowie, gdyby wcześniej ich zapytał: "czy kiedy ogłosze to o
          > 20:00 nasi partnerzy to zaakceptują?"

To bylaby horalna (albo hormarna, ale juz dwa razy o tym dyskutowalismy na forum
          i u Andrzeja Opejdy na forum, byl pytany tez ekspert z PWN-u, Prinke i Weres
          zrobili poerszy polski przeklad tego temrminu jako horalna i tradycja pierwszego
          tlumaczenia sie tutaj liczy, ale nie ma tego rzeczownika w slowniku, wiec mozna
          go rowniez tak uzywac, chociaz ja zostalam przekonana przez ww argumenty,
          chociaz tez latwiej mi mowic horarna, bo bardziej podobna do nazwy lacinskiej ,
          agnielskiej, francuskiej czy wloskiej)

Pzdr
        • anahella Tez jestem blizsza stwierdzeniu ze to elekcyjna 08.10.05, 14:09
          Horalna:
          Klient zadaje pytanie, astrolog robi horoskop na moment, w kotrym - uwaga - je
          zrozumial.

podam na przykladzie:
          Zona astrologa rano zadaje pytanie: "w co ja mam sie ubrac?"
          Nie mamy problemu - astrolog zerka na zegarek i sporzadza kosmogram.

Znajomy dostaje list od przyjaciela, ktory pisze: "moja zona dzis rano spytala w
          co ma sie ubrac" - astrolog dziala jak wyzej.

Astrolog wchodzi na forum i widzi pytanie forumowiczki: "w co mam sie ubrac". I
          tu mamy problem, bo pierwsze co przychodzi do glowy to zerknac na date postu i
          na ten moment sporzadzic kosmogram. Ale podobno nalezy jednak wyrysowac kolko na
          chwile przeczytania postu przez astrologa.

Dodam, ze horalna mnie nie kreci. Jakos taka za bardzo wrozebna jest. Do
          wrozenia to ja wole karty, a to co pisze wiem od Michaila Lewina - pytalam sie
          go o horalna i dzisiejsze sposoby zadawania pytan.

Zreszta z tego co o horalnej czytalam, to jest to sporzadzenie kosmogramu, ktory
          interpretujemy, by *odpowiedziec na pytanie*. Ogloszenie nazwiska kandydata na
          premiera nie bylo pytaniem, tylko stwierdzeniem.
    • moris6 Re: Premier RP - nasz werdykt 28.09.05, 22:26
      > Prosze dopisywac swoje werdykty zanim sprawa sie rozstrzygnie. Horoskop na 27
      > wrzesnia 2005 godz. 20:00 Warszawa
      Według mnie jakość czasu na ta chwilę wskazuje, że P. Marcinkiewicz zostanie
      premierem, mimo ogólnego niezadowolenia i sporów na tym tle. Światło dzienne
      mogą również ujrzeć nowe fakty. Argumentacja bardzo podobna do jerry.uk.
      • potrek Re: Premier RP - nasz werdykt 29.09.05, 07:43
        Mars na asc moze wskazywać ze kandydat obecnie zapropnowany nie jest osobą
        którą można manipulować i mogą się na tym wyborze Kaczyńscy przejechać . A
        zmylił ich neptun w 10 domu smileSam kandydat z obsadą az 4 planet 6d widać mocno
        na to zapracował . Dodatkowo Ksiezyc i Saturn w 4 domu pokazuje ze przy tej
        nominacji nie było sentymentów a sam kandydat z tym ugrupowaniem jest odsamego
        poczatku .Mars po stronie 12 domu wsazywał by na zakulisową acz ważną i
        dominujacą osobę w PiS ale nie pchajaca się przed szereg o czym wskazuje
        przewaga planet po lewej stronie koła.Dodatkowo silna obsada wagi przez
        Słonce,Mekurego i Jowisza daje walory osoby szukacącej kompromisów co dla
        polityka majacego stworzyc koalicjie jest rzeczą niezbędną. Uran w 11 domu
        pokazuje przyjaciuł zaskoczonych tą nominacją a także szeregowych członków tej
        parti.Pluton w Strzelcu w 8d na wymiane dawnego aparatu sądowniczego
        (prokuratorzy,sedziowie)i oczyszczenie tej kolesiowej republiki przez nowego
        kandydata.- myśle ze to ten Yod Pluton/Jowisz/Mars.Sądze że premierem zostanie
        i to nie na jeden miesiąc jak Pawlak smile
        Pozdrawiam potrek
        • potrek Re: Premier RP - nasz werdykt 29.09.05, 08:55
          Weszłem na strone Kazimerza Marcinkiewicza ur,20.12.1959r. Co ciekawe w tym
          horoskopie to stella Słonca,Jowisza,Merkurego i Marsa w Strzelcu.
          Idealista smilesmilesmile bez kompromisów smileOba radixy z wiązką w jednym znakusmile

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/233.htm
    • anahella Re: Premier RP - nasz werdykt 08.10.05, 14:43
      Mars na Ascendencie od strony 12 domu:
      Marcinkiewicz jest Asem wyjetym z rekawa. Malo kto pamieta to nazwisko oraz
      funkcje pana Marcinkiewicza w jednym z poprzednich rzadow. Niektorzy uslyszeli o
      nim pierwszy raz.

Mars w 12 domu mowi nam o dzialaniu ukrytym, o przygotowywaniu strategii
      zastepczych i dobrze obrazuje sytuacje. PiS nie wie jeszcze na 100 procent kto
      zostanie prezydentem, ale po cichu liczy ze Kaczynski. Wiec jego brat nie bylby
      wtedy premierem.

Mamy tu dwie rzeczy, na ktore zwrocilam szczegolna uwage:
      1. Prozny kurs Ksiezyca. - sugeruje nam czas oczekiwania, branie na przeczekanie.
      2. Mars (a wiec konkretne dzialanie) tworzy wiele aspektow separacyjnych. One w
      tranzytach przejda w aplikacyjne, bo Mars dwa dni pozniej poszedl w ruch
      wsteczny. Wejdzie na Ascendent ogloszenia nazwiska kandydata dopiero w lutym
      2006. Wtedy tez progresywny Ksiezyc wydarzenia wejdzie w Panne.

Mysle, ze ten rzad ma racje bytu, ale bardzo chwiejna. Jedynym aspektem
      sprzyjajacym jest tu aplikacyjny sekstyl Slonca do Saturna bedacy podstawa palca
      bozego. Mamy trojkat Slonca, Saturna u Urana - planet mocno zwiazanych z
      polityka i dzialalnoscia dla spoleczenstwa.

Fakt, ze Uran jest na szczycie placa, i w domu 11 wskazuje, ze spoleczenstwo
      jako grupa jest mocno poddenerwowane ale i zdezorientowane (XI dom w Rybach) co
      tez podkresla gorujacy Neptun) i na nic wysilki obecnego prezydenta (Slonce) i
      wykorzystywanie mozliwosci plynacych z jeszcze aktualnej jego wladzy (rozbicie
      terminow wyborow do parlamentu i na fotel prezydencki).

Popatrzcie jeszcze na tranzyt ww. wydarzenia na jutro, na godzine 20.00, czyli
      zamkniecie urn wyborczych. Wtedy klamka zapadnie, choc nie bedziemy znali pewnie
      dokladnych wynikow, jedynie szacunkowe.

Wenus w radixie wydarzenia jest w domu VI. Teraz przechodzi na descendent - a
      wiec koalicja nabiera rumiencow, Merkury wchodzi do VI domu wydarzenia -
      rozmawiaja ci, co wyzej z tymi co nizej.
      Cofajacy sie Mars przedluzy rozmowy. Moga one potrwac az do grudnia, kiedy to:
      1. Mars wejdzie w ruch prosty (separacyjny seksyl z Uranem)
      2. Merkury wejdzie tam, gdzie dzis jest Wenus, czyli na descendent ogloszenia i
      moze w koncu cos do jasnej anielki ustala,
      3. Slonce wjedzie na Plutona i pokaze kto ma tu naprawde wladze.

--
      Forum o astrologii dlaastrologow /
      Opowieści z Trydium
    • anahella Zegnamy pana premiera n/t 08.07.06, 12:57

• neptus Re: Zegnamy pana premiera n/t 08.07.06, 14:36
        Pan Marcinkiewicz ma Neptuna na desc starszego brata i sliczny trygon
        Wenus/Wenus. Bylo z gory wiadomo, ze jest przeznaczony na odstrzal, kiedy sie
        plany zmienia, jako figurant dostanie swoje zyski i grzecznie ustapi, bo taka
        byla umowa.
    • koniunkcja2 Re: Premier RP - nasz werdykt 10.07.06, 22:24
      a Gdzie sie podział nasz Jerry.uk? Wyjechał do Anglii?
      To on rozpoczął ten wątek a teraz nas opuścił...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka