Dodaj do ulubionych

oderwany władca horoskopu i ascendent

18.02.06, 11:50
Witamsmile
Jestem szczęśliwą posiadaczką takiego właśnie układu - mam Ascendent w
Wodniku, który jest prawie oderwany, bo z resztą horoskopu łączy go tylko
słaby kwinkunks z Saturnem, a Uran nie ma żadnych układów i jest w 8 domu.
Przekopałam różne wątki tutaj (zwłaszcza ten o oderwanych planetach) i
przejrzałam wiele astrologicznych książek, ale niewiele na temat takiego
układu znalazłam. Potwierdzam, że jestem osobą dość ekscentryczną, lubię i
akceptuję swoją ekscentryczność i spotykam osoby, które też pozytywnie na
takie moje przejawianie się reagują. Co do oderwanego Urana w 8 domu, to
najprawdopodobniej związane z tym jest, że nigdy nie wiem, kiedy mam ochotę na
seks (taka informacja nie dociera do mnie po prostu albo nie potrafię jej
odczytać) i musimy zawsze z moim partnerem sprawdzać to metodą prób i błędówsmile
Może ktoś jeszcze coś zaobserwował ciekawego u osób z takimi układami? Dosyć
dobrze znam siebie (tylko nie zawsze wiem, z czym konkretna rzecz
astrologicznie może być powiązana - ale od lat obserwuję i coraz lepiej
rozumiem nie tylko siebie, ale i mój horoskopsmile i jakby coś, chętnie się
odniosę do informacji na ten temat. Pozdrawiamsmile))
Obserwuj wątek
    • hattric Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 18.02.06, 15:27
      Taką nieczynną planetę poruszą aspekty. Przy aspektach "leniwych" tzn. trygonie
      lub sekstylu do twojego Urana niewiele będziesz odczuwała, ale gdy Twój Uran
      zostanie poruszony koniunkcją, opozycją lub kwadraturą - to może wreszcie
      zacznie się ujawniać czego chce. W 8 domu Uran nie tylko daje dziwactwa w
      seksie. Jest to dom związany z głęboką podświadomością (dom Skorpiona i
      Plutona). Uran również (oprócz ekscentryzmu) daje intuicję i błysk typu: EUREKA!
      Obserwuj jakie nadchodzą tranzyty do władcy horoskopu i będziesz lepiej
      rozumiała swojego Urana i jego potrzeby. Możesz też kontemplować lub medytować i
      rozmawiać ze swoim Uranem. Planety lubią, gdy z nimi rozmawiamysmile Dają nam
      wtedy dość dużo wskazówek. Kiedyś mój Uran obudził mnie o 4:20 rano. Wlazł mi
      dokładnie na asc. Byłem wściekły. Idąc do toalety zauważyłemm, ze coś dziwnego
      dzieje się z elektrycznością w moim domu. Prawie cała sieć elektryczna
      (instalacja) się spaliła. Działało tylko jedno gniazdko w kuchni i światło w
      łazience...
      Gdybym nie wstał - lodówka by się rozmroziła i zalałaby mi kuchnię i pół domu!
      (miałem wówczas starutką Silesię).
      Dzięki Uranowi spaliła mi się instalacja, ale uratował mnie od potopusmile
      H.
      • goldenangel Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 13:09
        hattric
        Dzięki za fajną odpowiedźsmile)) To, co piszesz - z rozmawianiem z planetami, ze
        świadomym percepowaniem energii planetarnych jest mi baaardzo bliskiesmile
        Tranzyty dopiero zaczynam percepować. Co do tego oderwanego Urana i seksu, to
        jeszcze tak się objawia, że jestem niezbyt świadoma swojej seksualności. Mój
        partner (oczywiście Wodniksmile czasem zatacza się ze śmiechu, gdy rozmawiam z
        jakimś mężczyzną i kompletnie nie zdaję sobie sprawy z tego, że ten mężczyzna
        może odbierać moje zachowanie jako seksualne - miałam w życiu wiele tego typu
        zabawnych historii, łącznie z braniem mnie za prostytutkę. Jakoś ten Uran
        włądający moim horoskopem z 8 domu daje mojej autoprezentacji takie seksualne
        zabarwienie, mimo że ubieram się skrajnie aseksualnie (ale to nie pomaga, więc
        może zmienię sposób ubierania i będę miała image świadomie seksualnysmile)) - to
        raczej kwestia sposobu bycia.
        W życiu interesuje mnie wszystko, co związane z głęboką podświadomością (ale
        może to bardziej kwestia Księżyca z Neptunem i Węzłem Księżycowym na MC w
        sekstylach z Plutonem i w trygonie ze Słońcem - pochwaliłam się zresztą w wątku
        o MC). Jakoś tak się składa, że jako terapeutka/doradca życiowy (na razie dla
        znajomych, ale przymierzam się do zajęcia się tym zawodowo) najlepsza jestem -
        paradoksalnie - w tematach związanych z seksem, gwałtami, śmiercią,
        autodestrukcją i innymi takimi plutonowymi "hardcore'ami"smile Pozdrawiamsmile))
        • hattric Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 14:13
          goldenangel napisała:

[...] Jakoś tak się składa, że jako terapeutka/doradca życiowy (na razie dla
          > znajomych, ale przymierzam się do zajęcia się tym zawodowo) najlepsza jestem -
          > paradoksalnie - w tematach związanych z seksem, gwałtami, śmiercią,
          > autodestrukcją i innymi takimi plutonowymi "hardcore'ami"smile Pozdrawiamsmile))
          To moze mając władcę horoskopu Urana w 8 domu przyjdzie czas na jasnowidzenie?
          Co do seksualności: skoro Uran nie mówi czego chce i demonstruje się seksualnie
          bez Twego zaangażowania i bez Twojej wiedzy, to trzeba go nieco wspomóc! Tylko
          nie przesadź! On lubi wariactwa i jest niesamowicie egocentryczny. Chce, by
          wszystko się kręciło wokół niego i to najlepiej 100000 razy szybciej niż my
          chcemy! Dlatego należy mu dać się wyszaleć, a potem dać się zrealizować
          pozostałym planetom. Inaczej dostaniesz niewyobrażalnego przyspieszenia i
          osiągniesz prędkość światła w 3 sek.smile I kto Cię potem zatrzyma?
          Pozdrawiam cieplutko
          H.
        • paulia Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 22.02.06, 14:00
          Goldenangel,
          Ja tez mam ASC w Wodniku i Urana w 8 domu a na dodatek Neptuna na MC i tez sie
          zajmuje doradztwem zyciowym smile)) Z pod jakiego jestes znaku?
          Jak masz ochote to pisz na priwa.
          Pozdrawiam
          Paulia
    • kwinkunks Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 18.02.06, 22:38
      Też mam ascendent w Wodniku i Urana w VIII.
      Ale ascendent ma kwadrat z Merkurym i Marsem i kwinkunks słaby z Saturnem też.
      Ja jednak jako władcę horoskopu uznaję przede wszystkim Saturna.
      Ochotę na sex mam prawie zawsze (pewnie Słońce w VIII).
      Ekscentryczność, niepowtarzalność swą lubię i podkreślam co jednak w kierunku
      Urana mnie niesie.
      • hattric Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 14:07
        Możesz uznawać Saturna za władcę horoskopu. Obie planety i Saturn i Uran są
        chłodne. Czy Koziorożca czy Wodnika odbierzemy jako zdystansowanego. Koziorożca
        poprzez zdystansowanie do wielu problemów i chłód w uczuciach (trzeba się przez
        mur saturniczny najpierw przebić!), a Wodnika jako zdystansowanego względem
        przyjętych norm społecznych - jest chłodno do nich nastawiony i lubi je łamać!
        Saturn jednak nie jest ekscentryczny. Cały ekscentryzm spada na Urana. Wodniki
        zatem są bardziej uraniczne niż saturniczne. Po to mamy tyle planet.
        H.
        • makaryna Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 14:40
          hattric napisał:

> Możesz uznawać Saturna za władcę horoskopu. Obie planety i Saturn i Uran są
          > chłodne. Czy Koziorożca czy Wodnika odbierzemy jako zdystansowanego. Koziorożca
          > poprzez zdystansowanie do wielu problemów i chłód w uczuciach (trzeba się przez
          > mur saturniczny najpierw przebić!), a Wodnika jako zdystansowanego względem
          > przyjętych norm społecznych - jest chłodno do nich nastawiony i lubi je łamać!
          > Saturn jednak nie jest ekscentryczny. Cały ekscentryzm spada na Urana. Wodniki
          > zatem są bardziej uraniczne niż saturniczne. Po to mamy tyle planet.
          > H.

Ja bym powiedziala, ze Wodnik jest nie tyle chlodny co obiektywny i logiczny.... stad jego dystans
          do norm spolecznych, np. to ze cos jest spolecznie przyjente nie znaczy, ze jest sluszne i nie jest to
          zaden dowod na te slusznosc smile
          • hattric Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 15:29
            makaryna napisała:

>
            > Ja bym powiedziala, ze Wodnik jest nie tyle chlodny co obiektywny i logiczny...
            > . stad jego dystans
            > do norm spolecznych, np. to ze cos jest spolecznie przyjente nie znaczy, ze jes
            > t sluszne i nie jest to
            > zaden dowod na te slusznosc smile
            Pozwolę się nie zgodzićsmile
            Jakiż można mieć obiektywizm i logikę pedząc na oślep 100000 razy szybciej niż w
            towarzystwie innych planet? Jak egocentryk i ekscentryk moze być obiektywny i
            logiczny? Może, ale jak zwolni tempa! Logiczna jest Panna i Merkury. Wodniki, to
            tzw. pospolite dziwadła (nie obrażać się!smile), które same nie wiedzą, że są
            ekscentryczne. Jak można widzieć ekscentryzm będąc w nim w środku? Wodnik i Uran
            to przeciwnicy logicznego porządku i porządku w ogóle! Jak coś uporządkowane, to
            trzeba to natychmiast zmienić, bo to NUDNE! smile Normy? Po jakiego grzyba mi
            normy - skoro wszystko jest względne?
            Oczywiście Wodnik Wodnikowi nierówny, bo inaczej byłoby 12 typów osób i znowu
            byłoby nudno.
            H.
            • all2 Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 16:15

a jednak może. tyle że uranowa logika jest logiką z innego planu, spoza uwarunkowań i uwikłań planet osobistych. stąd wydaje się ekscentryczna, gdy się na nią patrzy z perspektywy kręgu planet wewnętrznych. na swój sposób jest jednak równie spójna i żelazna jak logika Saturna, podwójne władztwo Wodnika nie wzięło się znikąd.
              to samo tyczy się porządku, Uran jest równie twardy i bezwzględny w jego egzekwowaniu jak Saturn, tylko na innych zasadach ten porządek opiera.
              częstotliwość i tempo to już inna sprawa. Uran tak szybko wibruje że miga nam w oczach i stąd wydaje się, że to taka kolorowa zabawka, nieszkodliwy dziwaczny wiatraczek. ale gdy się bliżej przyjrzeć (w zwolnionym tempie wink, wtedy widać jego absolutną, zimną precyzję. tu nei ma żadnego chaosu, chaos widzimy wtedy, gdy patrzymy na Urana oczami Księżyca czy Wenus.
              • makaryna Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 16:26
                I o to chodzi... wyjasnilas to wlasnie tak jak, ja to widze...
                Juz odpisalam, przed przeczytaniem Twojego postu smile
            • makaryna Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 16:23
              hattric napisał:
              > Pozwolę się nie zgodzićsmile
              > Jakiż można mieć obiektywizm i logikę pedząc na oślep 100000 razy szybciej niż
              > w
              > towarzystwie innych planet? Jak egocentryk i ekscentryk moze być obiektywny i
              > logiczny? Może, ale jak zwolni tempa! Logiczna jest Panna i Merkury. Wodniki, t
              > o
              > tzw. pospolite dziwadła (nie obrażać się!smile), które same nie wiedzą, że są
              > ekscentryczne. Jak można widzieć ekscentryzm będąc w nim w środku? Wodnik i Ura
              > n
              > to przeciwnicy logicznego porządku i porządku w ogóle! Jak coś uporządkowane, t
              > o
              > trzeba to natychmiast zmienić, bo to NUDNE! smile Normy? Po jakiego grzyba mi
              > normy - skoro wszystko jest względne?
              > Oczywiście Wodnik Wodnikowi nierówny, bo inaczej byłoby 12 typów osób i znowu
              > byłoby nudno.
              > H.

smile Ja tez pozwole sobie nie zgodzic sie z Toba... smile
              Wydaje mi sie, ze osoby uraniczne ( a za taka sie uwazawm) traktuja nie siebie, ale otoczenie jako
              wysoce ekscentryczne i nielogiczne... Przyklad ? Prosze bardzo... pozostanmy przy wspomnianej
              przez Ciebie predkosci...
              W wiekszosci krajow istnieje ograniczenie predkosci do 100-120 (+/-) km/godz. Mozliwosci
              standartowego samochodu znacznie przewyzszaja te ograniczenia i sa powyzej 200km/km. Teraz
              pytanie: dlaczego produkuje sie samochody/importuje, ktore juz na starcie nie sa zgodne z
              obowiazujacym prawem ? Dlaczego panstwo/prawo jest takie nielogiczne, ze pozwala uzywac
              sprzet ktory nie spelnia obowiazujacych przepisow, a potem prawo karze kierowcow
              wykorzystujacych maksymalnie mozliwosci zakupionego sprzetu, skoro zakup byl legalny, a tym
              samym przyzwalajacy na takie parametry ?
              Widzisz, wiele osob powiedzialoby w tym momencie, ze jestem dziwakiem... ale ja twierdze, ze
              otoczenie jest dziwaczne...

• hattric Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 19.02.06, 19:53
                No i sama się zaplątałaś. Za duża prędkość i mało czasu na analizę. Tak jak
                mówiłem: jak można zobaczyć, że się jest ekscentrykiem, kiedy się jest Wodnikiem
                lub pod wpływem Urana?!Toż to jest stać i mieć czubek nosa w obrazie! Żadnej
                perspektywy i obiektywizmu wówczas nie ma! Wszyscy to dziwacy - tylko nie ja!
                Hihihi! Mamy różny sposób myślenia, ale to nie przeszkadza wymianie zdań i temu,
                że i tak Cię lubięsmile
                Najwyżej pozostaniemy przy swoich opiniachsmile
                Pozdrawiam
                H.
                • zeta23 Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 22.02.06, 21:55
                  A ja myślę,że wszyscy macie racjęsmilei All i Hattric i Makaryna.
                  Pozdrawiam.
      • zeta23 Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 22.02.06, 21:50
        Ochotę na sex mam prawie zawsze (pewnie Słońce w VIII).

Też mam slonce w VIII d. i nici z seksemcrying Bardzo bardzo wybredna jestem w tych
        sprawach..
        Szukaj gdzie indziejsmile
        • bawolek Re: oderwany władca horoskopu i ascendent 21.05.06, 16:07
          zeta23 napisała:

> Ochotę na sex mam prawie zawsze (pewnie Słońce w VIII).
          >
          > Też mam slonce w VIII d. i nici z seksemcrying Bardzo bardzo wybredna jestem w
          tych
          >
          > sprawach..
          > Szukaj gdzie indziejsmile

A w jakim znaku to słońce i jakie odbiera aspekty? Może jakiś związek z
          saturnem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka