27.04.06, 11:59
przez ostatnie lata pluton wędruje sobie przez zodiak strzelca, ale powoli
zbliża się w stronę koziorożca. Zastanawialiście się czasem co ta zmiana
pobytu plutona moze pzrynieść generalnie? Będzie transformował struktury czy
raczej je tworzył. Czy jest to czas dobry czy zły dla urodzniowych
koziorożców? Wydaje mi się, ze pluton w znaku ziemskim chyba powinien czuć
się lepiej niż w ognistym?

Zastanawia mnie tez jak wpływał na ludzi pobyt w poszczegolnych znakach? Czy
w jakiś sposób nie wskazywał na zmianę mentalności "pokoleń". Co możemy wobec
tego powiedziec o pokoleniu "lwa", "panny","wagi","skorpiona""strzelca". Jak
mogą one wpływać na rzeczywistość gdy to one dochodzą do wieku w którym moga
w taki czy inny sposób decydować o życiu społecznym?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: pluton 27.04.06, 19:47
      bawolek napisał:

> pluton w znaku ziemskim chyba powinien czuć
      > się lepiej niż w ognistym?

czasem odnosze wrazenie, ze Pluton jest jak Chuck Norris - to nie on czuje sie w
      jakims znaku, tylko znaki musza sie jakos z nim czucwink
      • ametysta Re: pluton 27.04.06, 20:32
        a mnie Pluton w Koziorożcu się kojarzy się z erupcją wulkanu, coś co się tworzy pod ziemią żeby wyjśc na wierzch, nawet nie wie dlaczego mam takie skojarzenia zresztą to nie teraz mi przyszło do głowy ale parę lat wcześnej.
      • dori7 Re: pluton 28.04.06, 11:25
        anahella napisała:

> czasem odnosze wrazenie, ze Pluton jest jak Chuck Norris - to nie on czuje
        > sie w jakims znaku, tylko znaki musza sie jakos z nim czucwink

Hehe smile)
        Cos w tym jest smile)
        • bawolek pluton w Kożle a natalny 28.04.06, 11:51
          No dobra to zapytam o Wasze skojarzenia w odniesieniu do konkretnej
          jednostki... Jak myślicie jakie transformacje moze przynieść pluton
          tranzytujacy obsadzony V dom kolejno przez Merkurego, Wenus w koniunkcji ze
          Słońcem oczywiście w Koziorożcu i do tego aspektowaną(konWenus-Sł) przez
          Saturna?
          Wszelkie skojarzenia mile widziane...
    • anahella Re: pluton 27.04.06, 21:39
      To o Chucku Norrisie to byl oczywiscie zartsmile

A na powaznie: dobry temat zadales. Sprobuj sie zastanowic co sie dzialo na
      swiecie (nie w sensie wydarzen, ale procesow) gdy Pluton byl w kolejnych
      znakach. Zacznij od Raka lub Lwa, bo znamy osoby z ta pozycja Plutona w
      horoskopach: to pokolenie naszych rodzicow i/lub dziadkow; swiadkami jakich
      procesow byli.
    • am98 Re: pluton 28.04.06, 00:37
      bawolek napisał:

Zastanawia mnie tez jak wpływał na ludzi pobyt w poszczegolnych znakach?

W wymiarze ogólnoludzkim i moim osobistym dla mnie jednoznacznie do Dwie Wieże.

• bawolek Re: pluton 28.04.06, 09:08
        ..".dla mnie jednoznacznie do Dwie Wieże."

Rozumiem, że to analogia z tarota? Nie bardzo znam tą symbolikę. Mozesz to
        przetłumaczyć na nie tarotowy język, proszę.
        • pani.jazz Re: pluton 28.04.06, 09:51
          Chyba chodzi raczej o WTC... smile
          • bawolek Re: pluton 28.04.06, 10:01
            Ale numer...smile)))))))))
            • astrei Re: pluton 28.04.06, 12:16

Pluton w Raku (1914-1938) dał więcej swobody i prawo do pracy poza domem, to
              czego domagały się kobiety w latatach 20tych stąło się ekonomiczną
              koniecznością.
              Pluton w Lwie(1937-1958) to rozój medycyny nie pozostał bez wpływu na długośc
              życia ludzkiego.

Pluton w Pannie był (1956-1972) całkowita zmiana oblicza opieki zdrowotnej ( w
              związku z wprowadzeniem wysokich ubezpieczeń), związki zawodowe utraciły dawne
              znaczenie.
              Wojna w Wietnamie spowodowała ogromne zmiany w spojrzeniu świata na sprawy
              wojny.

Pluton w Wadze (1971-1984) w krajach Trzeciego świata wzrosło zainteresowanie
              energią jądrową oraz innymi źródłami mocy.
              Prawa cywilne stały się obiektem burzliwej dyskusji w Ameryce a na cąłym
              świecie prostestowano przeciwko apartheidowi w Południowej Afryce.

Pluton w Skorpionie ( 1984-1995) Związki Skropiona z seksem jak iz dolność
              Plutona do ingerowania w samą naturę rzeczy.Wirus HIV , zmienia sotsunek
              wszystkich ludzi do spraw seksu, dokonał tego, czego nie zodłały osiągnąć żadne
              nnakazy religijne czy filozoficzne.

Plutonw Strzelcu ( 1995-2007) jego wpływ w wieku 18 tym stał się inspiracją
              oświecenia a osobiście myślę że wtych latach napewno przyczynił się do pędu
              związanegoz nauką.
              Bardzo dużo ludzi się kształci-to włąsnie jego wpływ.

Znak koziorożca wiąze się ze struktura i organizacją.
              Gdy poraz ostatni znajdował się Pluton w koziorożcu( 1762-1778) to
              zdecydowanie i nieustępliwość kilku zaledwie osób wystarczyły, żeby powstała
              Deklaracja Niepodległosci, akt który zmienił historię świata.

• bawolek Re: pluton 28.04.06, 12:50
                To nie brzmi nawet najgorzej ...,chociaż jak napisałaś o tym pędzie zw. z nauka
                to jakoś nieprzyjemnie mi się skojarzył Pluton w Koziorożcu z pędem do kariery
                sad
                • astrei Re: pluton 28.04.06, 13:15

Myślę że bardzo trafnie to ująłeś z tym pędem do kariery.
                  Pisałam toz takiej małej książeczki na temat Plutona.
                  Ale jeszcze bym dodała np. do PLutona w znaku Skorpiona wybuch reaktora w
                  elektrowni atomowej w Czarnobylu..
              • mucha102 Re: Pluton i Uran 28.04.06, 13:19
                astrei napisała:
                Znak koziorożca wiąze się ze struktura i organizacją.
                > Gdy poraz ostatni znajdował się Pluton w koziorożcu( 1762-1778) to
                > zdecydowanie i nieustępliwość kilku zaledwie osób wystarczyły, żeby powstała
                > Deklaracja Niepodległosci, akt który zmienił historię świata.

No to ciekawy maj i sierpień nas czeka w 2010 - bowiem do koziorożcowatego
                Plutona dołaczy Barani Uran :]

Da przedsmak wydarzeń 2011 roku, gdy jeszcze Neptun Rozrybi Ryby - rewolucja
                religijna? Nadejście nowego Mesjasza? suspicious
                • astrei Neptun w Rybach 28.04.06, 13:47

To będzie się działo.
                  Posiadam słońce w Baranie więc Uran pewnie zrobic rewolucję.
                  Lecz bardziej obawiam się Plutona kiedy dotknie mój księżcy w koziorożcu ale to
                  dopiero w 2020 roku.

Myślę że Neptun w rybach będzie wiązał się z religią.

"
                  Neptun w znaku Ryb ( 1847-1862) ożywia wyobraźnię i spirytualizm, ale także
                  staje się przyczyną zarówno ulegania złudzeniom, jak ich tracenia.
                  Np. spirytualizm stał się szalenie modny pod koniec lat 40 tych XIX wieku.
                  Powstałe w tym okresie "Wielkie nadzieje" Karola Dickensa są znakomita
                  ilustracją wpływu Neptuna w znaku Ryb.
                  Ekonomiczny kryzys w Europie został wywołany własnie przez dotyczące
                  nierelanego świata spekulacje".

Czyli mimo struktur Plutoniastych które się pojawią w koziorożcu to z drugiej
                  strony iluzja Ryb?

• all2 Re: pluton 28.04.06, 15:12
                dorzucę parę innych

Pluton w Lwie - II wojna światowa i zmiana układu sił na świecie, powstał układ dwubiegunowy. Również okres wybitnych przywódców pol. na skałę światową, kult jednostek (Stalin, de Gaulle, Churchill, Hitler, Roosevelt)

Pluton w Pannie - definitywny koniec epoki kolonialnej (rozpad imperiów kol. zaczął się już wcześniej)
                powstanie większości państw afrykańskich
                na szerszą skalę, początek epoki przemysłowo przetwarzanej żywności

Pluton w Wadze - w polityce epoka równowagi sił, okres traktatów i negocjacji dotyczących wyścigu zbrojeń, a także handlowych; powstanie i rozwój organizacji międzynarodowego handlu

Pluton w Skorpionie - początek genetyki i rozkwit terroryzmu

Pluton w Strzelcu - pojawienie się terroryzmu religijnego
                • lwi2 Re: pluton 28.04.06, 15:37
                  Najbardziej pożądane kariery, kto jest "potęgą", przy Plutonie:
                  w Lwie - szef, przywódca
                  w Pannie - naukowiec
                  w Wadze - artysta
                  w Skorpionie - lekarz
                  w Strzelcu - nauczanie, szkolenia wszelkie, niższa wyższa edukacja
                  w Koziorożcu - ?
                  To co w Strzelcu moim zdaniem jest faktem, teraz najlepiej założyć sobie
                  szkołę, a najlepiej od razu uniwersytet.
                  Pozdrawiam
                  Lwi
                  • all2 Re: pluton 28.04.06, 17:56
                    A jeśli chodzi o rolę kolejnych plutonowych pokoleń, to chyba najlepiej oceniać ją w korelacji z kwadraturami Plutona do kolejnych znaków. Ponieważ kwadraturę Plutona człowiek przechodzi w wieku mniej więcej średnim, to jest to zarazem wiek decyzyjny, czyli np podczas pobytu Plutona w Strzelcu za decyzje, mniejsze czy większe, dotyczące świata odpowiedzialni są ludzie urodzeni z Plutonem w Pannie. Teraz akurat Pluton leci szybko, więc w wieku decyzyjnym jest również częściowo pokolenie z Plutonem w Lwie, ale w okresach, gdy idzie wolniej, w zasadzie jest to tylko pokolenie kwadratury.

Przykłady. Pluton w Skorpionie rozwalił blok wschodni i rozliczył lwi kult jednostki - dokonali tego właśnie ludzie urodzeni z Plutonem w Lwie. Pluton w Strzelcu - rosnąca świadomość tego co jemy i szkodliwości nadmiaru chemii na co dzień, również leków, nacisk na ekologię, oddolny szeroki powrót do naturalnych sposobów leczenia, strącenie z tronu medycyny akademickiej i jej metod, również coraz większe kłopoty systemów ubezpieczeń zdrowotnych w wielu krajach - to są wszystko rzeczy, które powstały podczas tranzytu Plutona przez Pannę, a teraz weryfikują je ludzie właśnie z tym położeniem urodzeniowym.

Można się więc pozastanawiać, co przyniesie Pluton w Koziorożcu, jako rozliczenie tego, co powstało w Wadze - ja obstawiam przede wszystkim kłopoty wielkich międzynarodowych koncernów, które powstały z idei wolnego handlu, organizacji międzynarodowych typu ONZ czy Bank Swiatowy, też struktur militarnych - już w tej chwili takie NATO zastanawia się, do czego ma właściwie służyć.
                    • bawolek Re: pluton 28.04.06, 18:16
                      "Można się więc pozastanawiać, co przyniesie Pluton w Koziorożcu, jako
                      rozliczenie tego, co powstało w Wadze - ja obstawiam przede wszystkim kłopoty
                      wielkich międzynarodowych koncernów, które powstały z idei wolnego handlu,
                      organizacji międzynarodowych typu ONZ czy Bank Swiatowy, też struktur
                      militarnych - już w tej > chwili takie NATO zastanawia się, do czego ma
                      właściwie służyć."

W kontekście tego co napisałaś rzeczywiście nasuwa się obalanie wszelkich
                      układów, paktów itd. chyba. Ciekawe jak wobec tego i czy w ogóle będzie się
                      trzymać UE...?
                  • am98 Re: pluton 29.04.06, 00:23
                    lwi2 napisała:

> Najbardziej pożądane kariery, kto jest "potęgą", przy Plutonie:
                    > w Lwie - szef, przywódca
                    > w Pannie - naukowiec
                    > w Wadze - artysta
                    > w Skorpionie - lekarz
                    > w Strzelcu - nauczanie, szkolenia wszelkie, niższa wyższa edukacja
                    > w Koziorożcu - urzędnik, rolnik, górnik, piekarz wstający o świcie, robotnik
                    pracujący w fabryce przy taśmie, murarz

• arcoiris1 Re: pluton 28.04.06, 19:32
      ja bym tylko dodala jeszcze do Plutona w Wadze to, że przetransformowal on
      kompletnie podejście do związków, milości, malżenstwa - rewolucja obyczajowa 68
      plus obecne podejście do instytucji małżenstwa urodzonych w latach 70, nikomu
      sie do żeniaczki nie spieszy za bardzo wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka