bawolek 12.05.06, 12:02 Kochani jakie oddziaływanie przypisuje się gwaiazdom stałym? Interesuje mnie zwłaszcza Achernar, Caphir i Wega. Czy możecie cos na ich temat powiedzieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janou Re: gwiazdy stałe 19.05.06, 16:21 A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz podac linka?z gory dziekuje.J Odpowiedz Link
cygar9 Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 15:07 janou napisała: > A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz podac > linka?z gory dziekuje.J to chyba ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35670748&a=35738520 Antares 8 stopni Strzelca Odpowiedz Link
hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 17:27 cygar9 napisała: [...]> Antares 8 stopni Strzelca Zaznaczam, że gwiazdy stałe również się przesuwają Obecnie Antares jest nie w 8 Strzelca, ale już 9*54` Strzelca. W programie Astrolog Pullena można korzystać z gwiazd stałych (oczywiście nie ma wszystkich) i podaje dokładne położenia w danym momencie. Np. Alcione (Plejady) już wyszła z Byka i jest na początku Bliżniąt. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link
lwi2 Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:36 Alcione (Plejady) już wyszła > z > Byka i jest na początku Bliżniąt. Zastanawiam się czy takie wejście Alcione do znaku Bliźniąt (gdzieś około 2000 roku) daje się zauważyć, jakoś odczuć. W końcu wejście gwiazdy stałej, i to nie byle jakiej, do nowego znaku, to ho ho! I jakoś tak mi się skojarzyło ze zjawiskiem "blogowania", ale zupełnie nie wiem dlaczego, że Merkury? Wejście do Bliźniąt powinno być "merkurowe". Lwi Odpowiedz Link
hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:51 lwi2 napisała: > Alcione (Plejady) już wyszła > > z > > Byka i jest na początku Bliżniąt. > > Zastanawiam się czy takie wejście Alcione do znaku Bliźniąt (gdzieś około 2000 > roku) daje się zauważyć, jakoś odczuć.[...] > Lwi Lwi! Otóż sprawdzając na Astrologu Pullena doszedłem, że około kwietnia 1972 roku Plejady już weszły do 0*00` Bliźniąt, więc w roku 2000 już dawno tam były, albo Astrolog przekłamuje... Pozdrawiam H. Odpowiedz Link
hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:53 A u mnie jak Plejady stanęły na moim Księżycu, to doprowadziły mnie na operację wyrostka robaczkowego W b. Jugosławii zresztą H. Odpowiedz Link
piotrowski_piotr Re: gwiazdy stałe 21.05.06, 00:59 hattric napisał: > Lwi! Otóż sprawdzając na Astrologu Pullena doszedłem, że około kwietnia 1972 > roku Plejady już weszły do 0*00` Bliźniąt, więc w roku 2000 już dawno tam były, > albo Astrolog przekłamuje... PP. Przekłamuje. Plejady (Alcyone) weszły do Bliźniąt na początku drugiej połowy 2000 roku (Swiss Ephemeris). Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
janou Re: gwiazdy stałe 22.05.06, 23:30 cygar9 napisała: > janou napisała: > > > A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz poda > c > > linka?z gory dziekuje.J > > to chyba ten > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35670748&a=35738520 > Antares 8 stopni Strzelca --------------------- dziekuje bardzo Odpowiedz Link
bawolek Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 01:29 Cóż niestety nie wiele udało mi się znaleźć w wyszuliwarce. W zasadzie tylko tyle, że w dzisiejszej astrologii gwiazdy stałe maja nikłe znaczenie. Szkoda, bo w pewnym intersującym nie horoskopie odkryłem m.in., ze władca horoskopu- Merkury tworzy koniunkcję ze szcyztem V domu (w sekstylu z dsc i tranzytującym koniunkcją ten dsc Uranem) i tu własnie jest też Wega - najjasniejsza gwiazda w gwiazdorze Lutnii. Myślałem,że może to cos jednak oznacza, ale niestety nie znalazłąem nigzie żadnych wskazówek. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 09:22 a wrzuciłes gwaizda królewska? (zaznacz--> w temacie)- zamiescilam tam swego czasu wyklad wesołowskiego na temat gwiazd stałych Odpowiedz Link
bawolek Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 15:46 Dzięki arcoiris1! Dotarłem do tego artykułu. Udało się. Zapoznałem się. Wygląda na to, ze powinienem zająć się polityka czy cuś. MC mam w koniunkcji z Aldebaranem a Merkurego (notabene władca horoskopu) w koinunkcji z Wegą. Ciekawe czy tranzyt Urana (sekstyl) do tego wegańskiego Merkurego coś spowoduje w moim zyciu? Gorsza rzecz, bo ostatnio analizuję związek astrologiczny jednej pary i on ma dsc w punkcie, który przez gwiazdę stałą określa się jako punkt wdowieństwa i autor artykułu nie zaleca takiej osobie w młodym wieku małżeństwa. I co z tym zrobić? Odpowiedz Link
anahella Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 19:52 bawolek napisał: > on ma > dsc w punkcie, który przez gwiazdę stałą określa się jako punkt wdowieństwa i > autor artykułu nie zaleca takiej osobie w młodym wieku małżeństwa. I co z tym > zrobić? Przeciez nie zabronisz mu malzenstwa. Przeciez jesli jego narzeczona ma umrzec w mlodym wieku to umrze niezaleznie od tego czy sa malzenstwem czy nie. Jedno wskazanie nie czyni jeszcze interpretacji. Znajdz jeszcze dwa inne wskazania (w progresjach i tranzytach) a mozesz mu powiedziec, ze bedzie wdowcem. Zreszta zeby odwazyc sie na cos takiego trzeba by bylo znalezc date smierci partnera - a za takie rzeczy bierze sie niewielu i w wiekszosci oni bredza. Poza tym - jesli mialbys pewnosc (ale taka stuprocentowa), ze rzeczony WH zostanie wdowcem w wieku 90 lat, to odradzalbys mu zwiazek? Na pytanie "co zrobic" odpowiadam calkiem powaznie: nic nie mow, nie wspominaj bo odbierzesz komus spokoj i radosc ze zwiazku. Odpowiedz Link
janina62 Re: gwiazdy stałe 27.05.06, 09:51 podnoszę temat...szukam kompleksowego podręcznika interpretacji w w/w temacie/ Odpowiedz Link