Dodaj do ulubionych

gwiazdy stałe

12.05.06, 12:02
Kochani jakie oddziaływanie przypisuje się gwaiazdom stałym? Interesuje mnie
zwłaszcza Achernar, Caphir i Wega. Czy możecie cos na ich temat powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: gwiazdy stałe 12.05.06, 12:29
      wrzuc w wyszukiwarke "gwiazda królewska"
      • janou Re: gwiazdy stałe 19.05.06, 16:21
        A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz podac
        linka?z gory dziekuje.J
        • cygar9 Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 15:07
          janou napisała:

> A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz podac
          > linka?z gory dziekuje.J

to chyba ten
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35670748&a=35738520
          Antares 8 stopni Strzelca
          • hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 17:27
            cygar9 napisała:

[...]> Antares 8 stopni Strzelca
            Zaznaczam, że gwiazdy stałe również się przesuwająsmile
            Obecnie Antares jest nie w 8 Strzelca, ale już 9*54` Strzelca. W programie
            Astrolog Pullena można korzystać z gwiazd stałych (oczywiście nie ma wszystkich)
            i podaje dokładne położenia w danym momencie. Np. Alcione (Plejady) już wyszła z
            Byka i jest na początku Bliżniąt.
            Pozdrawiam
            H.
            • lwi2 Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:36
              Alcione (Plejady) już wyszła
              > z
              > Byka i jest na początku Bliżniąt.

Zastanawiam się czy takie wejście Alcione do znaku Bliźniąt (gdzieś około 2000
              roku) daje się zauważyć, jakoś odczuć. W końcu wejście gwiazdy stałej, i to nie
              byle jakiej, do nowego znaku, to ho ho! I jakoś tak mi się skojarzyło ze
              zjawiskiem "blogowania", ale zupełnie nie wiem dlaczego, że Merkury? Wejście do
              Bliźniąt powinno być "merkurowe".
              Lwi
              • hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:51
                lwi2 napisała:

> Alcione (Plejady) już wyszła
                > > z
                > > Byka i jest na początku Bliżniąt.
                >
                > Zastanawiam się czy takie wejście Alcione do znaku Bliźniąt (gdzieś około 2000
                > roku) daje się zauważyć, jakoś odczuć.[...]
                > Lwi
                Lwi! Otóż sprawdzając na Astrologu Pullena doszedłem, że około kwietnia 1972
                roku Plejady już weszły do 0*00` Bliźniąt, więc w roku 2000 już dawno tam były,
                albo Astrolog przekłamuje... sad
                Pozdrawiam
                H.
                • hattric Re: gwiazdy stałe 20.05.06, 22:53
                  A u mnie jak Plejady stanęły na moim Księżycu, to doprowadziły mnie na operację
                  wyrostka robaczkowegosmile W b. Jugosławii zresztąsmile
                  H.
                • piotrowski_piotr Re: gwiazdy stałe 21.05.06, 00:59
                  hattric napisał:

> Lwi! Otóż sprawdzając na Astrologu Pullena doszedłem, że około kwietnia 1972
                  > roku Plejady już weszły do 0*00` Bliźniąt, więc w roku 2000 już dawno tam były,
                  > albo Astrolog przekłamuje... sad

PP. Przekłamuje. Plejady (Alcyone) weszły do Bliźniąt na początku drugiej połowy
                  2000 roku (Swiss Ephemeris).

Piotr Piotrowski

• janou Re: gwiazdy stałe 22.05.06, 23:30
            cygar9 napisała:

> janou napisała:
            >
            > > A ja nic nie znalazlam a interesuje mnie gwiazda Antares,czy mozesz poda
            > c
            > > linka?z gory dziekuje.J
            >
            > to chyba ten
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35670748&a=35738520
            > Antares 8 stopni Strzelca
            ---------------------
            dziekuje bardzo

• bawolek Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 01:29
      Cóż niestety nie wiele udało mi się znaleźć w wyszuliwarce. W zasadzie tylko
      tyle, że w dzisiejszej astrologii gwiazdy stałe maja nikłe znaczenie. Szkoda,
      bo w pewnym intersującym nie horoskopie odkryłem m.in., ze władca horoskopu-
      Merkury tworzy koniunkcję ze szcyztem V domu (w sekstylu z dsc i tranzytującym
      koniunkcją ten dsc Uranem) i tu własnie jest też Wega - najjasniejsza gwiazda w
      gwiazdorze Lutnii. Myślałem,że może to cos jednak oznacza, ale niestety nie
      znalazłąem nigzie żadnych wskazówek.
      • arcoiris1 Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 09:22
        a wrzuciłes gwaizda królewska? (zaznacz--> w temacie)- zamiescilam tam swego
        czasu wyklad wesołowskiego na temat gwiazd stałych
        • bawolek Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 15:46
          Dzięki arcoiris1!
          Dotarłem do tego artykułu. Udało się. Zapoznałem się.
          Wygląda na to, ze powinienem zająć się polityka czy cuś. MC mam w koniunkcji z
          Aldebaranem a Merkurego (notabene władca horoskopu) w koinunkcji z Wegą.
          Ciekawe czy tranzyt Urana (sekstyl) do tego wegańskiego Merkurego coś spowoduje
          w moim zyciu?

Gorsza rzecz, bo ostatnio analizuję związek astrologiczny jednej pary i on ma
          dsc w punkcie, który przez gwiazdę stałą określa się jako punkt wdowieństwa i
          autor artykułu nie zaleca takiej osobie w młodym wieku małżeństwa. I co z tym
          zrobić?
          • anahella Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 19:52
            bawolek napisał:

> on ma
            > dsc w punkcie, który przez gwiazdę stałą określa się jako punkt wdowieństwa i
            > autor artykułu nie zaleca takiej osobie w młodym wieku małżeństwa. I co z tym
            > zrobić?

Przeciez nie zabronisz mu malzenstwa. Przeciez jesli jego narzeczona ma umrzec w
            mlodym wieku to umrze niezaleznie od tego czy sa malzenstwem czy nie.

Jedno wskazanie nie czyni jeszcze interpretacji. Znajdz jeszcze dwa inne
            wskazania (w progresjach i tranzytach) a mozesz mu powiedziec, ze bedzie
            wdowcem. Zreszta zeby odwazyc sie na cos takiego trzeba by bylo znalezc date
            smierci partnera - a za takie rzeczy bierze sie niewielu i w wiekszosci oni bredza.

Poza tym - jesli mialbys pewnosc (ale taka stuprocentowa), ze rzeczony WH
            zostanie wdowcem w wieku 90 lat, to odradzalbys mu zwiazek?

Na pytanie "co zrobic" odpowiadam calkiem powaznie: nic nie mow, nie wspominaj
            bo odbierzesz komus spokoj i radosc ze zwiazku.
            • bawolek Re: gwiazdy stałe 15.05.06, 22:53
              Tak też zamierzam zrobić...
              • janina62 Re: gwiazdy stałe 27.05.06, 09:51
                podnoszę temat...szukam kompleksowego podręcznika interpretacji w w/w temacie/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka