Dodaj do ulubionych

Księzyc na dsc i inne

07.07.06, 16:38
Jak działa w synastrii księzyc Pana na dsc (Ryby)Pani. Pani ma tu też węzeł
płn. ?

Inna kwestia w tym układzie to trygon plutona Pana do wenus Pani i luźna
koniunkcja księzyca Pani i wenus Pana tyle że pzrypada na inne znaki - będzie
przyciąganie czy raczej trudno?

Pozatym ciekawi mnie jak wygląda oddziaływanie marsa na werteksie i Węzła
płn na punkcie szczęscia innej osoby. Bardzo prozę o wskazówki.
Obserwuj wątek
    • neptus Re: Księzyc na dsc i inne 07.07.06, 19:42
      Fajnie, ze sie interesujesz astrologia ale moze byś troche poczytał? Np. na
      temat powiązań Księzyca z osiami lub z Wenus znajdziesz informację w kazdym
      podręczniku.
      Polecam Ci jako najwartościowsze w temacie związków książki Arroyo.
      • oliwiazygazig Re: Księzyc na dsc i inne 08.07.06, 03:33
        a w jakim podręczniku znajdę coś więcej niż 2 zdania o bumerangu??
        • neptus Re: Księzyc na dsc i inne 08.07.06, 11:59
          O bumerangu to ciężko. Ale poszukaj w wątkach forum, ten temat był omawiany.
          • oliwiazygazig Re: Księzyc na dsc i inne 08.07.06, 17:32
            Mało o Bumerangu sad
            Mam jeszcze jedno pytanko. Czy sekstyl węzła północnego i marsa które są w
            kwinkusie do urana to też się liczy jako Palec Boży??
            • anahella Re: Księzyc na dsc i inne 09.07.06, 00:38
              Mozna. Trzeba tylko pamietac, ze wezel nie jest punktem tworzacym energie, tylko
              ja absorbuje.
              • neptus Re: Księzyc na dsc i inne 12.07.06, 20:28
                Wiesz, Anahello, dla mnie to absorbowanie jest pojeciem troche niejasnym. Jesli
                wezel pn. reprezentuje srodowisko, czy "planowy" kierunek rozwoju, to jest to
                punkt w horoskopie tak samo czynny jak i inne. Zgodnie z reszta z zasada
                zachowania energii, ona sie nie tworzy w miejscu polozenia planet, tylko co
                najwyzej przetwarza. wink
                Wez dla przykladu osie biezacego tranzytu. Czy one absorbuja energie? Raczej
                dzialaja jak wskaznik w reku wykladowcy - uwypuklaja dzialanie punktu w
                horoskopie, na ktory wskazuja, a wiec w jakims sensie go zasilaja.
                Czy Mars w horoskopie natalnym tworzy jakas energie? Nie, on tylko dynamicznie
                reaguje na wszystko, co sie pojawia w jego zasiegu. Czym wiec rozni sie
                energetycznie od np. ascendentu?
                Inna sprawa, ze w kwestii wezlow ksiezycowych jest tyle teorii sprzecznych
                czesto ze soba, ze ja podchodze do ich interpretacji bardzo ostroznie. Prawde
                powiedziawszy, tranzyty przez wezel niespecjalnie zauwazam u siebie. Natomiast
                widze sporo powiazan przez wezel z ludzmi, ktorzy w moim zyciu sie pojawiaja.
                • anahella Re: Księzyc na dsc i inne 12.07.06, 23:39
                  neptus napisała:

> Prawde
                  > powiedziawszy, tranzyty przez wezel niespecjalnie zauwazam u siebie. Natomiast
                  > widze sporo powiazan przez wezel z ludzmi, ktorzy w moim zyciu sie pojawiaja.

No i wlasnie to jest ta absorbcjasmile
      • bawolek Re: Księzyc na dsc i inne 12.07.06, 19:00
        Coż chodziło mi głównie o Wasze przemyślenia, doświadczenia w temacie... ;-(
        Na temat koniunkcji Marsa z wertexem trudno coś znależć w książkach. Co do
        Księżyca na dsc znalazłem zróżnicowane opinie. Jedni uznają to za silnie
        uzależniające dla właściciela księzyca inni za wywyołujące szalona huśtawkę
        nastrojów i emocji nie do wytrzymania dla niego... A jakie jest Wasze zdaniesmile
        • neptus Re: Księzyc na dsc i inne 12.07.06, 20:11
          Na temat werteksu w ogóle cięzko znaleźć cokolwiek, co juz na forum było
          dyskutowane za twojej obecnosci. wink Ja nie patrze na Werteks, planety daja i
          tak az w nadmiarze informacji, a o werteksie wiadomo tylko tyle, ze jak jest w
          scislym aspekcie, to dziala, a to dzialanie i tak wynika z reszty ukladow.
          W kwestii Księzyca... kazde uzależnienie wywołuje hustawke emocjonalną. Nie
          widze sprzeczności. suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka