Dodaj do ulubionych

Czy kobieta z Wenus w Pannie -

09.08.06, 11:53
znajduje się ona w kwadracie do Neptuna i Asc (Księżyc z tego co pamiętam w
Baranie) ma szansę stać się uwodzicielką, taką słodką kobietką trzepocącą
rzesami na widok jakichś portek, zmysłową i namiętną kochanką? Któryś z rzędu
facet zasugerował jej, że powinna przestać być taka gderliwa, popracować nad
kobiecością i seksapilem. A jaka jest: nieco oschla, raczej na dystans, nie
umie uzewnętrzniać uczuc, czuła, troskliwa ani tym bardziej namiętna nie
jest. No i w ogóle uważa się za brzydulę (czyzby ten kwadrat z Asc?). Znacie
może namiętną osobę z Wenus w Pannie? Bo ja raczej typy poszukujące związków
o charakt. intelektualnym.
Obserwuj wątek
    • cytryna76 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 12:18
      Zdaniem Arroyo wenus w znakach ziemskich daje dużą zmysłowość, choć bardzo
      głęboko skrywaną. W końcu żywioł ziemski jest najsilniej dostrojony do ciała
      fizycznego i zmysłów. Ja jednak większość osób z wenus w pannie odbieram tak
      jak Ty. Istotnie ta zmysłowość w przypadku byka i koziorożca jest chyba
      bardziej oczywista (zwłaszcza w byku), choć tak naprawdę nie wiemy, co drzemie
      w środku takiej panniastej osoby. Może wypowie się jakiś pan, który miał
      bliższe kontakty z panią w wenus w pannie.
      • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 12:32
        Aha, jeszcze jedno - jest to kobieta z tych co to "chciałby, a boją się". Niby
        lubi rozmawiać o erotyce, seksie ale na praktykowaniu jej zbytnio nie zalezy.
        Ubiera się skromnie, nie maluje, nie nosi bizuterii, nie wiem, czy udałoby się
        ją przekonać do włożenia np. mini, bo twierdzi, że prowokacyjny ubiór do niej
        po prostu nie pasuje.
        • virridi1 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 12:50
          Jak jest aspektowana Wenus? Piszesz,że chce a boi sie ,także jakieś światełko
          jednak jest smile W jakim stopniu panny jest wenus? Ja mam blisko Wenus ale w
          wadze i najchętniej chodziłabym w samych mini spódnicach i bluzkach z
          dekoltami ale praca na to nie pozwala /choć i tak czasem się ubiorę
          wyzywająco/ ,uwielbiam stroje rodem z kabaretu smile
          • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:02
            Wenus jest w 8,50 stopnia (w domu IX) i tworzy jak juz wczesniej napisałam 2
            kwadratury (z Asc i Neptunem). Półsekstyle z Saturnem i Plutonem.
            • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:03
              Ta kobitka chciałaby się bardzo zmienić, stac się bardziej wrazliwa, delikatna,
              zmysłowa ale jakos się jej to nie udaje.
              • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:06
                A z tego co od niej wiem - jest owszem wrazliwa ale na własnym punkcie tzn.
                wszystko bierze do siebie.
    • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 12:47
      U facetów skupia się na wadach zamiast zaletach (wad dopatrzyłaby się nawet w
      aniele). Ciężko jest jej chwalić nawet tego, co jej się b. podoba (wręcz
      przeciwnie - tym bardziej kieruje pod jego adresem złosliwosci), w zyciu się
      nie przyzna, że mogłaby dla kogos stracić głowe, cięzko jej okazać prawdziwe
      uczucia, maskuje je (mysle, ze to obawa przez zranieniem).
      • vestalinka Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 12:54
        Podobnie jest z osobami mającymi ASC w Pannie,znam faceta który charakteryzuje
        się identycznymi cechami jak opisana przez Ciebie pani.Jest niewiarygodnie
        złośliwy,gderliwy i krytykancki,książki ustawia na półce od najmniejszej do
        największej,wytknie wadę każdej osobie. Dodatkowo nie widać po nim żadnych
        emocji,po prostu tzw.kamienna twarz.Ale,moim zdaniem,jest bardzo nieśmiałysmile
        • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:05
          Ta babka jest może nie tyle niesmiała (w dziecinstwie była) co ma pewne
          skłonnosci masochistyczne, mimo, że mogłaby coś zdobyć (bo b. inteligentna jest
          i bystra), rezygnuje z tego i tak to wygląda, jakby samoumartwianiem się
          delektowała.
    • astromaniak Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:19
      Nie wiem jak to jest kiedy kobieta ma Wenus w Pannie ale lepiej niech ona
      poszuka sobie w horoskopie swojego Marsa. Swoją drogą jednak ciekawi mnie ta
      jej Wenus, bo u mężczyzny to jest już wybryk natury, tzn. chciałby aby jego
      ukochana była o pozostała przed i po ... dziewicą, albo świetą co na jedno
      wychodzi. Traktujcie to z przymrużeniem oka ponieważ bo w końcu i on musi
      pogodzić się z realiami.
    • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:27
      W ktorym domu ta Wenus?
      Pamietaj, ze nie tylko Wenus daje seksapil - popatrz na Slonce. Nie tylko Wenus mowi o uczuciowosci - popatrz na Ksiezyc. Nie tylko Wenus daje namietna kochanke - popatrz na Plutona.
      • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:35
        Jak już napisałam Wenus znajduje się w domu IX. Mars rownież w Pannie i w tym
        samym domu (ale w koniunkcji nie są), położony na MC i w trygonie do Jowisza.
        Słonce (Lew) w domu IX, w trygonie do Księżyca, kwadracie do Jowisza i
        półsekstylu z Marsem. Pluton w połsekstylu z Wenus.
        • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:43
          Wydaje mi się, że ona z jednej strony męzczyzn krytykuje, a z drugiej ich
          idealizuje. No i owszem marzy ale o romantycznej miłości i czułości ale nie z
          pierwszym lepszym, tylko musi to być rycerz na białym koniu, który padnie na
          kolana i zakocha się w niej od 1 wejrzenia na smierc i zycie (czyli taki
          nieistniejacy ideał). A jakby na przekor wybiera facetow niezbyt wylewnych,
          takich nieco maminsynkowatych (mozna rzecz, że o przewadze żenskich cech
          osobowosci) i intelektualistów.
          • virridi1 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:59
            Mars w pannie także podświadomie wybiera panniaste typy facetów sad a te typy
            nie sa fajne bynajmniej w moim odczuciu ,Wenus ma sekstyl z plutonem więc jest
            możliwość przetransformowania jej potrzeb miłosnych,partnerskich.Świadoma praca
            nad sobą po prostu.
            • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:24
              Mnie panniasci faceci kojarzą się albo z jakims laborantem w sterylnie bialym
              fartuchu komponującym substancje chem. w odpowiednich proporcjach albo wątłym
              bibliofilem w okularach, codziennie poprawiającym na połkach swoje ksiązki tak,
              aby stały w rownym w rządku (a jak je kupuje, ogląda b. dokładnie, żeby nie
              było najmniejszego zagniecenia, ryski, przybrudzenia).
          • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:15
            Wybiera facetow zgodnie ze swoim Marsem i Sloncem. Oba w IX, Mars w Pannie - intelektualisci. Slonce w Lwie - latwo o maminsynka.
            Idealizuje, bo ma polaczenie Wenus z Neptunem - to, co lubie powinno byc idealne. Slowo klucz brzmi tu: powinno. Stad rycerze na bialych koniach. Zakladalm, ze Neptun w Strzelcu, wiec to mloda osoba. Jeszcze zdazy sie nauczyc, ze rycerzy mozna z usmiechem odlozyc do ulubionego tomu basni.
            • anahella Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 18:28
              pani.jazz napisała:

> Jeszcze zdazy sie nauczyc, ze rycerzy
              > mozna z usmiechem odlozyc do ulubionego tomu basni.

Albo i niesmile Ja sie jeszcze nie nauczylam, wiec znajduje sobie wysnionych
              rycerzy a oni na zlosc mi, zamiast spiewac serenady pod wieza galopuja caly
              dzien na rumakach i wracaja przesiaknieci wonia stajni i wiatru we wlosachwink
        • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 13:55
          Z tak mocno oblozonym domem IX to pewnie osoba bardzo biegnaca za nauka i rozwojem intelektualnym. Ale Slonce i Ksiezyc w znakach ognistych daja jej mozliwosc rozwiniecia cech, ktore chce uzyskac. Moze sprobowac czytac ksiazki albo ogladac filmy, w ktorych pojawiaja sie bohaterki zalotne i takie, jaka sama chcialaby sie stac - to powinno wplynac na jej wybraznie i w efekcie jakos ja rozruszac. Pewnie nigdy nie bedzie ubierac sie specjalnie wyzywajaco, a ostre flirty nigdy nie przestana wywolywac u niej rumienca, ale potencjal, zeby w ramach swoich rozblysnac ma. Przeciez kazdy ma.
          Zastanawiam sie jednak, czy te pragnienia sa jej wlasne, czy tez narzucone przez warunki zewnetrzne. Wiadomo, ze kokietce bedzie w zyciu latwiej szlo niz osobie, ktora potrafi krytykowac i ukrywa swoje emocje. Przynajmniej do czasu, kiedy ta druga nie zlapie w koncu jakiegos jelenia, z ktorym spedzi reszte zycia, podczas gdy ta pierwsza bedzie tonela we lzach po kolejnym chybionym uwodzicielu. Mysle, ze powinna ze soba powaznie porozmawiac i zadecydowac, czego naprawde chce, a co tylko jej sie wydaje konieczne.
          Tak czy inaczej powinna wystrzegac sie chlodnej wladczosci i despotyzmu, bo nie watpie, ze o to moze byc u niej latwo.

Aha, taki drobny hint, troche na zarty, choc kto wie?
          Moze powinna wyjechac za granice, w koncu jej ideal mezczyzny (Mars, ale i Slonce) jest w IX domu, tym naszym domu zagramanicznym.

Pozdrawiam,
          pani.jazz
          • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:09
            Myślę, że tej zalotności oczekuje od niej otoczenie. Choć ona sama lubi filmy o
            miłości, łatwo się wzrusza. To b.inteligentna kobieta, wszechstronna, z
            łatwością przychodzi jej nauka j. obcych. Do tego ma b. kobiecą sylwetkę,
            długie blond włosy i niebieskie oczy - to jest trochę tak, jakby jej wygląd i
            umysł ze sobą nie wspołgrały. Ma w sobie cos takiego, że wielu męzczyzn nie
            potrafi się jej oprzec pod względem erotycznym (chętnie by ją zaciągneli do
            łozka). Ale jak zaczną z nią rozmawiać i przytnie temu czy innemu - zaraz
            przysiadają i trzymając ręcę przy sobie, dochodzą do wniosku ze nie podołają,
            woleliby pewnie, żeby była mniej bystra i po prostu głupsza. wink
            • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:14
              Ale mimo dużego intelektualnego potencjału nie ma w sobie przebojowosci,
              zachowuje się czasem tak, jakby była sierotką, która chętnie wesprze się na
              ramieniu silnego męzczyzny. Jesli juz się jakiś chętny tym ramieniem słuzyć -
              jak na niego nie warknie, jak nie opierniczy... wink
              • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:17
                Co jeszcze zauwazyłam: jest bystrym obserwatorem, ostrozna, zwraca uwagę na
                najdrobniejsze szczegoły, zanim komus zaufa musi b. dokładnie i wnikliwie
                obadać "grunt".
            • dori7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 12.08.06, 12:59
              anulenka7 napisała:

> Myślę, że tej zalotności oczekuje od niej otoczenie. Choć ona sama lubi filmy
              > o miłości, łatwo się wzrusza. To b.inteligentna kobieta, wszechstronna, z
              > łatwością przychodzi jej nauka j. obcych. Do tego ma b. kobiecą sylwetkę,
              > długie blond włosy i niebieskie oczy - to jest trochę tak, jakby jej wygląd i
              > umysł ze sobą nie wspołgrały. Ma w sobie cos takiego, że wielu męzczyzn nie
              > potrafi się jej oprzec pod względem erotycznym (chętnie by ją zaciągneli do
              > łozka). Ale jak zaczną z nią rozmawiać i przytnie temu czy innemu - zaraz
              > przysiadają i trzymając ręcę przy sobie, dochodzą do wniosku ze nie podołają,
              > woleliby pewnie, żeby była mniej bystra i po prostu głupsza. wink

No coz - dziewczyna musi po prostu zmienic podrywowa grupe docelowa, bo, jak
              widac, wszystkie zakompleksione maminsynki uciekaja, gdzie pieprz rosnie tongue_out

Poza tym - mam wrazenie, bez urazy, ze zaplatalas sie troche. Najpierw
              narzekasz, ze kolezanka z Wenus w Pannie nie maluje sie, nie stroi i przez to
              jest za malo uwodzicielska, a teraz przyznajesz, ze i bez tego "wielu męzczyzn
              nie potrafi się jej oprzec pod względem erotycznym" tongue_out
              • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 18.08.06, 14:09
                Nie zaplątałam się. Tylko sama nie wiem jak to jest do konca. Z jednej strony
                faceci ją strofują, sugerując, że mogłaby stać się bardziej prowokacyjna, nie
                ubierac jak szara mysz, tylko nosic mini, szpile itd, a z drugiej pasjami
                składają jej erotyczne propozycje. Może maminsynkowie tak mają: z jednej strony
                kręcą ich sobowtóry mamusi, a z drugiej jednak sobie po cichu marzą o wampie.
          • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 10.08.06, 16:35
            A czy dom IX to tylko zagranica? Nie mogą to być znajomości z osobami z innych
            miast? Mnie ten dom kojarzy się z tym wszystkim, co znajduje się poza naszym
            najbliższym otoczeniem, co mamy na co dzien, do czego jestesmy przyzwyczajemi.
            Niekoniecznie innym państwem, a np. innym światem jako takim czyli może to być
            choćby podróz ze wsi do miasta czy w głąb siebie (poznawanie tajnikow umysłu).
            • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 10:22
              Mysle, ze masz racje. Dom dziewiaty zawsze kojarzyl mi sie z patrzeniem w gore albo do porzdu. Tu nie chodzi o to, czy wycieczka jest fizycznie daleka, tylko jak ja odbierasz. Jesli jestes mocnym Rakiem, a Twoj ukochany Ci powie, ze wyjezdza na rok studiow do Pultuska, ktory lezy 60km od miejsca Twojego zamieszkania, to stracisz glowe i zaczniesz laz krokodyle lzy, bo czujesz sie, jakby Ci Twojego lubego za ocean zabierali smile. Autentyk z przedwczorajszej koniunkcji Pelni z Neptunem, ktora w tym konkretnym horoskopie znalazla sie w... IX domu.
              Podlaczaja sie pod to wszystkie inne kultury, a wiec inne kraje, ale tez i wies dla mieszczucha i vice versa. Filozofia i wyzsze wyksztalcenie, jako cos, na co patrzy sie "do gory" tez dzialaja na tej zasadzie. Zawsze od nowa dziwienie sie swiatu i szukanie wytlumaczen - to dom IX.
    • iokepine Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:20

Zmień faceta. Ktoś, kto cie tak krytykuje, nie życzy ci dobrze.
      • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:28
        To nie o mnie, a mojej dobrej kolezance. Ja jestem solarną Bliźniaczką. smile
        • iokepine Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:48
          Ok, to co napisałąm, nadal pozostaje alktualne. Po co ma tracić czas na gościa,
          który z punktu uważa, ze coś jest z nią nie tak?
          • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 15:00
            Znam tę kobitkę od kilkunastu lat i z tego co pamiętam ciągle trafia na takich
            nieco lalusiowatych maminsynkow, z którymi owszem jest o czym pogadać ale na
            pewno nie są to męzczyzni, na ktorych ramieniu mozna się wesprzec (bo sami
            wymagają opieki). Moim zdaniem ona za mało w siebie wierzy, jest w stanie
            zrobic wiele, żeby ich zadowolić ale oni tego nie doceniają (bo nie ceni sie
            tego co przychodzi łatwo), no i nie po raz pierwszy słyszała i od kumpli i od
            swoich facetów, że nie ma w sobie ciepła, beztroski, za mało jest spontaniczna,
            zmysłowa itd. Mnie żaden facet nie osmieliłby się czegos takiego mowic ale
            widac ona na to pozwala (albo jakos tą krytykę prowokuje niepewnoscia siebie).
            • anahella Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 18:12
              anulenka7 napisała:

> ciągle trafia na takich
              > nieco lalusiowatych maminsynkow, z którymi owszem jest o czym pogadać ale na
              > pewno nie są to męzczyzni, na ktorych ramieniu mozna się wesprzec (bo sami
              > wymagają opieki).

I to jest wlasnie kwadratura Wenus z Neptunem: bierze sobie faceta a on okazuje
              sie byc soba, a nie jej projekcja jego osobysmile

> Moim zdaniem ona za mało w siebie wierzy, jest w stanie
              > zrobic wiele, żeby ich zadowolić ale oni tego nie doceniają (bo nie ceni sie
              > tego co przychodzi łatwo),

To tez Wenus/Neptun - czyli cos w rodzaju poswiecenia. Ona chce miec chlopa,
              wiec duzo poswieci, a jak ktos sie za mocno poswieca a nie wymaga nic to nic nie
              otrzymuje.

> no i nie po raz pierwszy słyszała i od kumpli i od
              > swoich facetów, że nie ma w sobie ciepła, beztroski, za mało jest
              > spontaniczna, zmysłowa itd.

Widac w jej slowniku brakuje kilku wyrazen. chetnie sie z nimi podziele, bo
              wprowadzilam je do uzytku gdy uslyszalam cos podobnego od kumpla. Uslyszal
              wtedy: "jestes nie tyle rowny, co prosty", "boze chron mnie od przyjaciol, z
              wrogami dam sobie rade sama", oraz "wiesz, ja potrzebuje samca a nie przekupke w
              spodniach".
      • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 14:38
        Mimo, że jestem w astrologii raczkująca mam juz sporą bazę danych i w wolnych
        chwilach analizuję radixy, prowadząc obserwacje, rozmawiając z osobami, których
        dane posiadam, ich znajomymi itd.
    • arcoiris1 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 15:12
      to chyba zalezy jakie ta Wenus ma aspekty i gdzie leży. Mam Wenus w Pannie w 8
      w trygonie do Asc i kwadracie do Neptuna, oraz półtorakwadracie do Jowisza,
      rzadzi nia Merkury we Lwie w koniunkcji ze Słońcem- wiec tak czy siak Lew
      zewszad sie wychynie.Bizuterie kocham, malowac sie kocham, ciuchy kocham,
      namietna i zmysłowa, czemu nie, zwłaszcza z facetem ktory mnie kręci i ktorego
      kocham!! Raz z namietnosci bylam warzywem, taka bylam chora z milosci, ze jak
      sie skonczylo to byl to prawdziwy armaggeddon dla mnie. Nie przezylabym bez
      mojej najlpeszej przyjaciolki z ktora wtedy mieszkalam, ktora plakala i piła ze
      mna, dzwonila kontrolnie co pol godziny zeby sprawdzic czy sie nie zabilam,
      myła mi włosy i malowała mi oczy oraz podawala leki uspakajajace. Ale, jak
      mowia, co nie nie zabije to cie wzmocni. Voila.

Natomiast:

uwodzicielką, taką słodką kobietką trzepocącą
      > rzesami na widok jakichś portek
      • dori7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 10:22
        arcoiris1 napisała:

> Natomiast:
        >
        > uwodzicielką, taką słodką kobietką trzepocącą
        > > rzesami na widok jakichś portek
    • anahella Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 18:25
      Gderanie to faktycznie wada, ale jak swiat swiatem kobiety gderaly i jakos
      faceci nie wybierali sobie na ich miejsce rybek w akwarium. Tyle ze co za duzo
      to nie zdrowosmile

Wenus w Pannie na pewno bedzie umiala sie ladnie ubrac i umalowac, tylko musi
      czuc w sobie potrzebe bycia kobieta. Wenus/Neptun nie do konca rozumie swoja
      kobiecosc, bo z jednej strony marza jej sie romantyczne uniesienia przy pelni
      Ksiezyca, a z drugiej czasem mysli sobie o szybkim numerku z nieznanym gosciem
      na wyspie Montserrat tuz przed erupcja wulkanu. Ale to tez jest sprawa Ksiezyca
      i Marsa. Seksapil to tez Mars.
      • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 09.08.06, 22:58
        Myslę, że w przypadku panniastej Wenus szybkie numerki odpadają, bo jak
        sprawdzić, że nieznajomy przestrzega higieny intymnej? Może uważać taki seks
        za "dirty love". wink
        • anahella Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 10.08.06, 01:26
          anulenka7 napisała:

> Myslę, że w przypadku panniastej Wenus szybkie numerki odpadają, bo jak
          > sprawdzić, że nieznajomy przestrzega higieny intymnej? Może uważać taki seks
          > za "dirty love". wink

A ja mysle ze Panna nie jest taka cnotka. Ona tylko tak wyglada. Panna robi to
          co sie jej oplaca - jesli po szybkiej analizie uzna ze szybki numerek jest na
          miejscu nie bedzie miala oporow. Panna dziala na plaszczyznie zyskow i strat.
          Jesli potrzebuje do swojego obrazu kobiecosci szalenstwa to wezmie w nim udzial.
          Pod warunkiem, ze bedzie miala w torebce prezerwatywe.
          • anulenka7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 10.08.06, 11:00
            Może i coś w tym jest. Największa znana mi zboczucha jest Panną (tyle, że
            solarną), niestety nie chce nikomu podać roku urodzenia. Wiem tylko, że był to
            6 września (w tym dni KK świętuje urodziny MB Zawsze Dziewicy). wink

Wyczytałam gdzieś, że Wenus w Pannie początkowo skromna i niesmiała po 30-tce
            się rozkręca. Ba, może się tak ośmielić, że nawiązuje liczne znajomosci z płcią
            przeciwną (rowniez erotyczne).
            • vestalinka Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 10.08.06, 11:05
              Wiele razy napotykałam się na stwierdzenie że to Wenus w Rybkach nikomu nie
              odmawia i chętnie pocieszy przytulając i coś więcej...Znam pare osób z Wenus w
              Rybach i faktycznie wydają się być bardzo otwarte na płeć przeciwną.Jakie macie
              obserwacje w tym temacie?
              • praktyczna_panienka Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 00:31
                Ja mam Wenus w Rybkach i to prawda... Mam też wprawdzie i Marsa w Baranie...
                • praktyczna_panienka Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 00:42
                  Mój bliski znajomy z Wenus w Rybach to prawdziwy łamacz serc. Fakt, że masa
                  kobiet się za nim ugania, ale on się chyba zbytnio nie broni... Najbardziej
                  seksowny/czarujący/uwodzicielski gość, jakiego znam. Mars w Bliźniętach.

Mająca tę samą konfigurację rybio-bliźniaczą koleżanka jest również super sexy,
                  chociaż nie wiem, jak się prowadzi... Ale na królową lodu to mi ona nie
                  wygląda tongue_out .
                  • margoux Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 08:47
                    Moja bliska przyjaciolka ma wenus w rybach (w ogole silna ryba). I przytoczone
                    powyzej okreslenie "krolowej lodu" pasuje jak ulal. Zmrozi kazdego faceta. Zero
                    flirtu. A dziewczyna jest bardzo ladna, atrakcyjna, zwraca na siebie uwage i
                    bylam niejednokrotnie swiadkiem, jak ten czy ow probowali do niej startowac. Po
                    rozmowie odpuszczali. Nie jest z nikim zwiazana, mimo, ze teskni bardzo za
                    miloscia i zwiazkiem.

• margoux Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 09:11
                      Jesli spojrzy sie na tylko na znak wenus to mozna powiedziec bardzo niewiele.
                      Bo rzekomo "gorace" wenus takie jak baranie, lwie, romantyczne - jak wlasnie
                      rybie, zmyslowe - jak bycze, czy skorpionie, zmienia swoje emploi przez aspekty
                      Saturna. Z kolei chlodne wenus nabiora rumiencow w podlaczeniu do plutona czy
                      marsa, albo przez umiejscowienie w "seksownym" domu V czy VIII.
                      • szeltie Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 09:28
                        A jak facet Słońce i Księżyc ma w baranie, a Wenus i Marsa w rybach, to już
                        wogóle wszystko do kwadratu ? No i chyba rozdarcie wewnętrzne ?
                        • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 10:14
                          Znam dokladnie odwrotny przypadek. Wenus i Mars w 2 stopniowej koniunkcji (dom VII), w Baranie, a Ksiezyc i Slonce w Rybach, plus Merkury w koniunkcji ze Sloncem (dom IV). Dziewczyna jest bardzo delikatna i latwo ja zranic, co ukrywa pod warstwa nieprzystepnosci i trwardosci, ale nie tak gruba, zeby kazdy od razu tego nie spostrzegl - troche w ten sposob kokietuje otoczenie smile. Wcale nie mozna o niej powiedziec, zeby byla towarzyska, pewnie dlatego, ze jej dom VII zaczyna sie jeszcze w Rybach. Ma duze poczucie zagrozenia ze strony calego swiata poza swoim "Misiem" kilkoma osobami. Jest bardzo niesmiala i zakompleksiona, za to takiego poziomu zazdrosci o swojego mezczyzne nie widzialam chyba nigdy wczesniej. Koniunkcja w Baranie zalapuje sie tylko na trygon z Uranem i sprawia, ze dziewczyna ma duzo do rozladowania. Ostatnio zauwazylam, ze dobrze pod tym wzgledem dziala na nia seks. Nie mozna jej tez odmowic swego rodzaju zmyslowosci, choc jest ona, jak jak wieksza czesc jej charakteru, okryta tylko woalem, przez ktory wszyscy moga zajrzec, jesli maja chec.
                          • vestalinka Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 16:40
                            A czy facet mający Wenus w Baranie,Marsa w Raku,obie planety w kwadraturze
                            koniecznie musi skakać z kwiatka na kwiatek? Często słyszę taką opinię o
                            ludziach z takim układem...Może hamuje go trochę ascendent w Pannie?
                            • szeltie Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 19:30
                              A jak działa koniunkcja między Marsem a Wenus u faceta ? Obie planety są w
                              Raku...
                              • pani.jazz Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 11.08.06, 23:29
                                Obszernie, zaleznie od czlowieka.

Sama koniunkcja to za malo informacji, zeby cos powiedziec smile. Az tak jednostkowych ukladow interpretowac nie chce. Nie ma sensu.
    • dori7 Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 12.08.06, 12:52
      Po pierwsze i najwazniejsze: Iokepine ma swieta racje. Jesli facet uwaza, ze
      kobieta powinna sie zmienic - "popracowac nad swoja kobiecoscia i seksapilem",
      to ta kobieta rzeczywiscie powinna natychmiast cos zmienic. Ale nie siebie,
      tylko tego faceta.

Wenus w Pannie jest specyficznym polozeniem i po prostu potrzebuje szczegolnego
      traktowania, czesto zrywajacego z tradycyjnym modelem uwodzenia, podrywania,
      rozpalania i podtrzymywania namietnosci w zwiazku. Nie ma powodow, by na nia
      narzekac, trzeba po prostu postarac sie zrozumiec. Wenus w Pannie jak
      najbardziej moze byc namietna i uwodzicielska. Tylko ze namietnosci raczej nie
      bedzie przejawiac w miejscu publicznym, bo to dla niej najczesciej po prostu
      krepujace. Wlasna sypialnia, lazienka, lub przynajmniej obiekt odizolowany
      jakos od reszty swiata, chocby i winda, o, albo najlepiej lono przyrody daleko
      od ludzi (oczywiscie z paczka prezerwatyw, chusteczek do higieny intymnej,
      chusteczek zwyklych oraz zapasowymi majtkami w torebce). Dotyczy to takze
      stroju - naprawde niewiele kobiet z Wenus, a takze Ksiezycem w Pannie, jakie
      znam, chodzi na co dzien w szpilkach, wscieklych mini i dekoltach do pepka.
      Wlasciwie to zadna smile) Po pierwsze, jest to niewygodne. Po drugie, za bardzo
      zwraca uwage (bo i ma czym! Wenus w Pannie zazwyczaj ma co pokazac - umie i
      lubi zadbac o swoje cialo, wiec ma je wypielegnowane od wewnatrz i zewnatrz
      kremami, suplementami i odopowiednia dieta). Po trzecie, po co? Bo, jak
      napisala Anahella, Wenus w Pannie umie policzyc korzysci i straty, a po grzyba
      meczyc swoje stopy w szpilkach i ryzykowac halluksy, jesli nie ma do tego
      okreslonego powodu?? Jesli trzeba, to niejedna Panna potrafi zrobic sie na
      takie bostwo, ze wszystkim opadaja szczeki (nie zapominajmy, ze Wenus w Pannie
      ma cala masa promiennych Lwic i eleganckich Wagus!). Choc, oczywiscie, na co
      dzien preferowane sa dobre jakosciowo i niekrepujace ruchow ubrania z
      naturalnych tkanin, od lnu po jedwab.

Wenus w Pannie do swojej kobiecosci i uwodzicielskosci pochodzi merkurialnie,
      czasem rezczywiscie nazbyt krytycznie. Stad np. czynnikiem sprawiajacym, ze
      malo ktora Panna robi pelen makijaz, jest nie tylko zamilowanie do
      naturalnosci, ale takze zbytnia nadwrazliwosc na takie zjawiska, jak: kreska na
      powiece prawej jest o cwierc tonu ciemniejsza, niz na powiece lewej; roz nie
      chce idealnie wtopic sie w policzki, bo w lustrze pod stuwatowa zarowka z
      odleglosci 10cm widac roznice; lakier na paznokciach nie chce stworzyc idealnie
      rownej, gladkiej i lsniacej powierzchni, a szminka wyjezdza o milimetr poza
      kontur warg. Nie ma co oczekiwac, ze Wensu w Pannie zacznie latac w pelnym
      makijazu - jedne maluja sobie oczy, inne usta, jeszcze inne tylko pudruja nos,
      zeby sie nie swiecil. I zazwyczaj wygladaja w tym bardzo dobrze, a co najmniej
      dobrze sie czuja. Wiekszosc Wenus lubi zrobic sie na bostwo, a Wenus w Pannie
      po prostu lubi byc soba. Zreszta, bostwa nie istnieja, co potwierdzi kazda
      Panna, wenusjanska, lunarna czy solarna, pokazujac, ze np. ta bogini seksu
      przechodzaca obok ma odstajace uszy i zle dobrany kolorystycznie stanik smile)

Wracajac do merkurialnosci - niemal kazda wenusjanska Panna kocha gadac o
      seksie. Nie mowiac juz o tym, ze kocha gadac w ogole, ale rozmowa na tematy
      erotyczne jest szczegolnie zajmujaca, zabawna, a nawet inspirujaca. Poza tym
      rozmowa pozwala jej oswoic pewne leki, przedyskutwoac zahamowania lub wrecz sie
      ich pozbyc. Fakt, ze posiadaczki Wenus w Pannie maja gorszacy talent do
      zauwazania innych aspektow seksu, ktory niezwykle oburza zwlaszcza obojga plci
      osoby w mlodym wieku, ktore uznaja taka Wenus za zboczona i nienormalna. Bo kto
      inny opowiesc o upojnej randce w wannie przy swietle swiec zakonczy
      westchnieniem: "a potem dwie godziny skrobalam wosk z kafelkow", bedzie
      godzinami dyskutowal o rodzajach wypustek w prezerwatywie, analizujac ich
      ksztalt i inne wlasciwosci, albo zastanawial sie, ile tak wlasciwie spala sie
      tych kalorii podczas orgazmu? Facet, ktory uzna to za chore, na pewno nie zazna
      radosci poznania pelni mozliwosci seksualnych zadnej Panny. Facet, ktory bedzie
      potrafil dowcipnie i z werwa kontynuowac rozmowe np. o rzeczonych wypustkach ma
      juz duzo wieksze szanse. Bo dla Wenus w Pannie inteligentna rozmowa to
      podstawa. Facet, ktory jest glupi, bedzie tylko ladnie wygladajacym kawalkiem
      miesa, zupelnie pozbawionym erotycznego magnetyzmu.
      • dori7 I jeszcze, do Anulenki 12.08.06, 13:10
        Jesli masz w domu ksiazke Dony Cunningham "Przewodnik ku samoswiadomosci", to
        podrzuc kolezance rozdzial: "Wenus - nauka kochania". Cunningham bardzo madrze
        pisze m.in. o tym, dlaczego Wenus jest w upadku wlasnie w Pannie - mysle, ze
        ten cytat pozwoli lepiej i nieco inaczej naswietlic przedmiot dyskusji:

"Wenus jest w upadku w Pannie i o tej pozycji napisano juz bardzo wiele
        negatywnych rzeczy. Szosty dom, z ktorym zwiazana jest Panna, stanowi wskazowke
        pozwalajaca zrozumiec, dlaczego tak jest. Dom szosty wlada, miedzy innymi,
        sluzeniem, a jesli jestes sluzacym dla swej ukochanej osoby lub ona/on jest
        sluzaca dla ciebie, nie ma mowy o rownosci w zwiazku, co nie wychodzi mu na
        dobre. Sadze, ze z podobnego powodu Wenus uznaje sie za uszkodzona w Skorpionie
        i Baranie - poniewaz podstawowego czynnika, jakikm jest rownosc, moze latwo
        zabraknac w tych zwiazkach".
        • anulenka7 Re: I jeszcze, do Anulenki 16.08.06, 19:07
          Świetny opis, masz może coś podobnego o Wenus w Bliźniaku?
    • dori7 slynne Wenus w Pannie 16.08.06, 12:46
      Piekne i slawne posiadaczki Wenus w Pannie smile)

Sophia Loren
      Catherine Deneuve
      Brigitte Bardot
      Julia Roberts
      Catherine Zeta Jones
      Melanie Griffith
      Gwen Stefani
      Heather Locklear
      Kate Winslet
      • iokepine Re: slynne Wenus w Pannie 16.08.06, 13:29
        He he jakoś nie wyglądają na zakompleksione trzepotki rzęsami. Woekszość facetó
        pada z wrazenia, jak je widzi wszakwink
        • anulenka7 Re: slynne Wenus w Pannie 16.08.06, 19:10
          Może to zakompleksienie to w takim razie kwadrat Wenus z Ascendentem? I do tego
          Jowisza ze Słońcem, Jowisz chyba na Desc (chce więcej niż jest w stanie
          zdobyć)? Sama nie wiem. sad
          • pani.jazz Re: kompleksy 17.08.06, 10:25
            Imo, kompleksy sie biora z Neptuna, bo wynikaja z zaburzonego obrazu samego siebie, innego od tego, czego *wydaje sie*, ze oczekuje spoleczenstwo - bo na reklamach te modelki takie ladne, a w filmach aktorki madre i seksowne. Seriously, trudno mi sobie wyobrazic, ze ludzi wpadali w kompleksy przed czasami ogolnodostepnego kina i wczesniejszego od niego, a rownie popularnego musicallu.
            Szukaj wiec polaczen Neptuna ze swiatlami i planetami osobistymi, to dziala najpewniej. Oczywiscie, mozesz tez spojrzec na Ryby, dom XII i wladztwa, bo czasem kompleksy sa gleboko ukryte tak w horoskopie, jak w zyciu.

Poza tym zauwazylam, ze u kobiet koniunkcja Mars/Wenus daje duze prawdopodobienstwo wpadniecia w kompleksy w wieku, kiedy zyskuje sie wieksza samoswiadomosc. Ale to kompleksy troche innego niz neptunowe pochodzenia - z serii tych "nie umiem dopasowac sie do roli zadnej z plci". Z tego podstawowego kompleksu rodza sie wszystkie kolejne, od duzej pupy do trudnosci w nawiazywaniu kontaktow, ale sa zazwyczaj tylko maska.

Z zadnego kompleksu nikogo nie wyleczy otoczenie. Nawet, jesli pojdziesz na terapie, to nie terapeuta Cie wyleczy, ale Twoja wlasna praca nad soba. Trzeba to przerobic w samotnosci, zmagajac sie i zgrzytajac zebami. Ale da sie. Wiem, o czym mowie - opozycja Neptun/Slonce i kwadrat Neptun/Ksiezyc nie stworzyly mnie idealnej w swoich oczach.

Pozdrawiam,
            pani.jazz
            • dori7 Re: kompleksy 17.08.06, 12:24
              pani.jazz napisała:

> Poza tym zauwazylam, ze u kobiet koniunkcja Mars/Wenus daje duze
              > prawdopodobienstwo wpadniecia w kompleksy w wieku, kiedy zyskuje sie wieksza
              > samoswiadomosc. Ale to kompleksy troche innego niz neptunowe pochodzenia - z
              > serii tych "nie umiem dopasowac sie do roli zadnej z plci".

Zgadzam sie, choc nie zawsze konczy sie kompleksami, czasem "tylko" frustracja.
              Znam dziewczyne z koniunkcja Wenus i Marsa w Wodniku, z pieknym, bardzo
              promiennym i energetycznym horoskopem i takaz osobowoscia. Niestety, odkad
              pamietam, otoczenie bez przerwy wywiera na nia presje, od "dziewczyny sie tak
              nie ubieraja", po "zdeklaruj sie wreszcie, wolisz facetow czy kobiety". A
              biedactwo czuje sie jak wpychane na sile do szufladki w katalogu, czego
              wodnikowe strzelce nienawidza najbardziej na swiecie.

> Z zadnego kompleksu nikogo nie wyleczy otoczenie. Nawet, jesli pojdziesz na
              > terapie, to nie terapeuta Cie wyleczy, ale Twoja wlasna praca nad soba.
              > Trzeba to przerobic w samotnosci, zmagajac sie i zgrzytajac zebami.

Owszem, ale Wenus w Pannie daje do tego wbrew pozorom niezle podstawy. Bo,
              owszem, patrzac w lustro wypatrzy sto wad i niedoskonalosci. Ale to samo zrobi
              ogladajac np. wygibasy i popisy wyszykowanych przez sztab specjalistow,
              wystrojonych przez mistrzow krawiectwa i fachowo wytapetowanych finalistek Miss
              Swiata. Niestety, Wenus w kwadracie z Neptunem czasem chcialaby widziec siebie
              idealna i promienna jak gwiazda filmowa, a tu rzeczywistosc skrzeczy. No i
              niech sobie skrzeczy, gwiazdy filmowe sa tylko na ekranie, a lekcja Wenus w
              Pannie to pokochac siebie taka, jaka sie jest, ze wszystkimi niedoskonalosciami.

> Ale da sie. Wiem, o czym mowie - opozycja Neptun/Slonce i kwadrat
              > Neptun/Ksiezyc nie stworzyly mnie idealnej w swoich oczach.

Za to inni podziwiaja smile) Nie masz powodow do marudzenia i prosze tu nie
              dyskutowac, bo spojrze swoim Plutonem smile)))))
              • anulenka7 Re: kompleksy 17.08.06, 12:50
                Czyli co w takim razie może powodować kompleksy u tej kobitki? Kwadrat Neptuna
                z Wenus? Znajduje się on na Asc, w sekstylu do MC i kwadracie do Merkurego. Nie
                wiem czemu mnie się kwadrat Wenus u kobiety, a Marsa u faceta z Asc kojarzy z
                zakłoconym obrazem kobiecosci/meskosci. I na co mam patrzec w horoskopie faceta
                (znaczy co powoduje zakompleksienie)? Aspekty Marsa?
                • anulenka7 Re: kompleksy 17.08.06, 13:07
                  Inna b. zakompleksiona babka ma: Wenus 24.24' w Baranie (IX dom) w kwadracie do
                  Marsa i opozycji do Urana. Neptun jest u niej w opozycji do Słonca, trygonie do
                  Księzyca, kwadracie z Asc i opozycji MC. Twierdzi, ze w ogole czuje się
                  niewidoczna. Nigdy nie miała faceta, naturę ma depresyjną, mimo, że ma dobrą
                  pracę, przyjaciól, zdawałoby się wszystko co do szczescia potrzebna - ona się
                  szczesliwa czuć nie potrafi.
          • astrofru re 17.08.06, 18:50
            - Jowisz chyba na Desc (chce więcej niż jest w stanie zdobyć)? Sama nie
            wiem. sad

Pierwsze slysze, zeby Jowisza na dsc opisywac haslem: chce wiecej niz jest w
            stanie zdobyc. Przy takim ukladzie raczej dostaje sie wiecej z zewnatrz, niz
            jest sie w stanie chciec. To osobliwa kleska urodzaju. Znam kilka kobiet z
            takim polozeniem Jowisza, sama go mam w VII domu i z reguly mezczyzni oraz
            inne 'okazje z zewnatrz' okreslajace sprawy domu VII przychodza w nadmiarze.
            Nawet kwadrat Jowisza do Slonca w tym wypadku, moim zdaniem, tego nie zmienia.
      • arcoiris1 Re: slynne Wenus w Pannie 22.08.06, 20:16
        dodałabym jeszcze dziewczyne mojego młodszego brata, między innymi z kon
        Wenus/Mars w Pannie w 8 (strasznie ja lubie zreszta bo ma swoja Wenus idealnie
        na mojej, z dokładnościa do paru minut)- jest piekna, stylowa i z taka klasę,że
        hohoho!! Natural Born Dama.

I jak na 8 dom megazaładowany przystało, ta delikatna dama, powściagliwa i
        urocza jest psychologiem klinicznym od psychopatów seksualnych

wink
    • undyna Re: Czy kobieta z Wenus w Pannie - 20.08.06, 12:36
      znam jedną kobietę z Wenus w znaku Panny w IV domu, romantyczna, to Ona nie jest w ogóle, ma "obsesję czystych blatów" - sama to tak nazywa i talent dekoratorki wnętrz, ale bliźniaczy Mars w koniunkcji z Jowiszem w XI domu uczynił z niej osobę wyjątkowo namiętną i seksowną, choć niezbyt stałą w swoich zaiteresowaniach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka