Dodaj do ulubionych

lilith w wadze...

10.09.06, 15:26
Witam!
Odłuzszego czasu "obserwuję " to forum, czytając dosyć wnikliwie, pozdrawiam
zatem serdecznie wszystkich forumowiczów.
Jestem początkującą amatorką i przyznam się , że zlekka się zakręciłam ,
przeto u Was szukam rady. Mam pytanie po pierwsze jak zinterpretować Lilith w
9 domu w wadze (sekstyl do neptuna? A drugie: posługujecie się sformułowaniem
władca horoskopu: czy to chodzi np. o to że u bliźniąt jest to merkury?

dziękuję serdecznie za wyrozumiałość tudzież za odpowiedzi
pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: lilith w wadze... 10.09.06, 17:38
      Witaj.
      Na początek wiadro zimnej wody... ;P
      O ile nie wiesz co to jest władca horoskopu - odradzam branie się za
      interpretację Lilith,a skupienie się za podstawach.
      Na allegro bardzo tanio mozna dostac ksiazki np Pronaya,czy Weresa,do 50 zł
      mozna miec pare ksiazek ktore nauczą Cię paru klasycznych podstaw i myslenia
      astrologicznego.
      Co do samej Lilith - polecam pisanie w wątkach o lilith - nawet podciagnałęm
      taki ostatnio z archiwum =p
      Zakładanie nowego tematu za kazdym razem kiedy ma się cos do powiedzenia w
      tematach które juz istnieją,jest lekkim faux pas wobec netykiety.
      Poza oczywiscie logicznym wnioskiem ze utrudnia to poruszanie sie po forum i
      odnajdywanie informacji smile
      pozdrawiam
      • deepblue Re: lilith w wadze... 10.09.06, 18:22
        tja...........
        • anahella Re: lilith w wadze... 10.09.06, 21:02
          Wladca horoskopu, to planeta, ktora wlada znakiem na Ascendencie.
          O Lilith w poszczegolnych znakach i domach jest napisane u Pronaya - polecam te
          lekture - warto miec wszystkie jego tomy.
          • deepblue Re: lilith w wadze... 10.09.06, 22:52
            ślicznie dziękuję za odpowiedz

moje pytanie wzielo się stąd , że w paru ksiązkach do których dotałam pisało coś
            co mi sie nie zgadzało i chciałam się upewnić smile

nie znamnikogo osobiście kto zajmuje się horoskopami, dlatego zadałam takie
            pytanie na forum
            pozdrawiam smile

• anahella Re: lilith w wadze... 11.09.06, 12:15
              > w paru ksiązkach do których dotałam pisało coś
              > co mi sie nie zgadzało i chciałam się upewnić

Czasem w ksiazkach mozesz znalezc okreslenie dominanty horoskopu - i
              poczatkujacy myla to pojecie z wladca horoskopu, ale to jest inna planeta.

Wladca - jak pisalam, np. przy Asc w Bliznietach - Merkury, w Strzelcu - Jowisz
              itp., a dominanta to planeta na osi lub w inny sposob bardzo silna.
      • marki32 Re: lilith w wadze... 30.10.06, 20:39
        Polecam "Chart interpretation handbook" Stephena Arroyo - połączysz przyjemne z
        pożytecznym
    • iokepine Re: lilith w wadze... 27.10.06, 23:59
      Przeglądam właśnie uroczą stroną z maśą pięknych rysunków bogiń z różnych kultur.

I trafiłam na obrazek Lilith. Pod każdym obrazkiem autorka strony zamieściła
      credo bogini, trafione zresztą jak i inne:

“Don't listen to them! Don't believe them! Follow your own truth!”

Jak sobie przypomnicie, jak to było z małżeństwem Adama i Lilith, to bardzo pasuje.

I to jest także dobry trop astrologiczny, zwłaszcza dla Lilith w Wadze, która
      przecież patronuje związkom. W zeszłym tygodniu mieliśmy ingres Lilith do Wagi
      i ona będzie wędować przez Wagę aż do 17 lipca 2007. Będzie okazja, by popatrzeć
      na to, co sie bedzie działo w tym czasie związkach, jakież to afery partnerskie,
      małżeńskie, łóżkowe będziemy obserwować.

• neptus Re: lilith w wadze... 31.10.06, 04:42
        Tiaa, pewnie, ze obserwuję... robi mi własnie opozycje do natalnej, a
        równoczesnie Mars do Marsa. Jak dotad u mnie zero afer, totalny zastój. sad
        • iokepine Re: lilith w wadze... 31.10.06, 15:00
          Myślałam raczej o aferach publicznych, niz prywatnych. W koncu każdy ma Wagę w
          innym sektorze. Ja mam ją w X/XI i jestem ciekawa, co bedzie, jak dojdzie do
          Plutona.

A ze nie masz osobiście afer, to chyba nic złego, co? wink
          • janina62 Re: lilith w wadze... 01.11.06, 10:10
            rozmawiałam ostatnio z urodzeniowa Waga/27.09/...łatwo wywnioskowac że L.osiągnęła pozycje urodzeniowego Słońca; jest to bardzo silna osoba o tytanicznym charakterze; obecnie otrzymuje potęzna dawkę energii do pracy; przyznała sie ze zauwazyła u siebie nadmiar przenikliwości w ocenie sytuacji i ludzi w nich uczestniczących; właściwie nie można jej w żaden sposób zwieśc, bez pardonu mówi o intencjach, skrywanych prawdach, pruderii; wszystko odbywa sie daleko poza granicami przyjetej dyplomacji/równiez na gruncie zawodowym/
            wynika z tego ze jeszcze nie nauczyła posługiwać się energią jaka niesie ta koniunkcja;
            w zyciu prywatnym zupełnie odkrywa niuanse swoich kontaktów z partnerem; właściwie poleca to zycie publicznej ocenie, manipulujac w ten sposób mężem którego prywatnośc zostaje poważnie naruszona;
            powiedziałabym ze dla niej samej nastąpiło definitywne pożegnanie sie z wczesnym macierzyństwem/ dzieci odeszły na swoje/ a ponieważ obecny zwiazek wydaje sie być cięzarem zwłaszcza w sferze seksu/nadmiar!!!/ dostepnymi środkami próbuje to zmieniać; pojawiła sie również mysl o rozpadzie istniejącego małżeństwa;N.
            • male_conieco Re: lilith w wadze... 01.11.06, 13:56
              mi teraz ta Lilith odwiedza ścisłą koniunkcją Marsa, biorącego udział w
              półkrzyżu. Inni bohaterzy tego półkrzyża to Wenus i Neptun. Przty Neptunie
              natalnie siedzi sobie LIlith, tak więc niejako z urzędu uczestniczy w tej
              tragedii wink
              Kiedy zahaczyła tranzytem o natalnego Marsa dostałam pracę (początek Wagi i ósmy
              dom ten pan zamieszkuje, niestety). Chociaż nie tylko to działo mi się w
              horoskopie w tym czasie. Zaczepiony został też natalny Jowisz Słońcem, Marsem i
              Wenus. Czy to manifestacja Lilith, czy uruchomiony Jowisz (IX domowy)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka