Dodaj do ulubionych

Tranzyty Jowisza 9 i 10 dom

08.10.06, 15:50
Witam,przeczyatlem poprzednie posty na forum,również historyczne.Jowisz to
dziwna planeta,dopiero teraz zauwazam jaki to ma związek z moim
życiem.Jakbyście zinterpretowali przejście Jowisza przez 9 dom w skorpionie w
któym jest umiejscowiony Uran?Czym to skutkuje?A pod koniec moje MC oraz 10
dom gdzie jest takze księżyc oraz neptun bedzie siedliskiem jowiszowej
energi,ciekwae też z jakim skutkiem i czego sie spodziewać.Pozdrawiam ii
dziekuje za odpowiedz na poprzednie posty.
Obserwuj wątek
    • aga12322 Re: Tranzyty Jowisza 9 i 10 dom 08.10.06, 15:54
      Aktualnie mam teraz koniunkcję Jowisza z natalnym Uranem w Skorpionie w 9 domu
      przy MC.Poskutkowało to znalezieniem pracy i wyjazdem na studia podyplomowesmile
      • intermail Relokacja 08.10.06, 16:09
        Aha w nawiazaniu do mojej poprzedniego watku o firmie skorpiona ktory poniekad
        pokrywa sie z odpowiedzia Agi,zaczyna sie ukladac niejako w calosc,moze ktos
        jeszcze ma podobne doswiadczenia? Otóż w relokacji na siedizbe firmy w której
        pracowałem to moje MC przesuneło się na skorpiona,wyjechałem a raczje nawiązałem
        kontakt kiedy księzyc był w pełni w strzelcu ..... Hmm poczytałem trochę czy
        istnieje tutaj np zależność kumulacji doświadczeń z poprzedniego pobytu księzyca
        w skorpionie które to energie przejdą do strzelca iw ybuchna mam nadziej
        pozytywnie?A może czeka mnie niejako powtórka z rozrywki? Pozdrawiam serdecznie
    • anahella Re: Tranzyty Jowisza 9 i 10 dom 08.10.06, 21:23
      Popatrz najpierw jakie znaczenie maja w Twoim horoskopie Jowisz i Uran.
      Z ktorego domu wychodzi Jowisz? Czy Uran jest aspektowany przez planety
      osobiste? Ktorym domem wlada (tzn. szczyt ktorego domu jest w Wodniku).

Gdy mialam ok. 20 lat przy tranzytach Jowisza duzo sie dzialo. Ostatnio jakos
      oslabl, wiec zastanawiam sie, czy jego aktywnosc nie jest kwestia wieku wl.
      horoskopu.
      • intermail Re: wychodzenie 08.10.06, 21:29
        Dziekuje za odpowiedż,mimo weekendu i pory,u mnie jowisz formalnie znajduje sie
        w 4 domu,uran w 9 w skorpionie,mam wiedze czysto teoretycznA dlatego konfrontuję
        na forum.Pozdrawiam jak zawsze
    • dori7 Re: Tranzyty Jowisza 9 i 10 dom 10.10.06, 12:40
      intermail napisał:

> Jowisz to
      > dziwna planeta,dopiero teraz zauwazam jaki to ma związek z moim
      > życiem.Jakbyście zinterpretowali przejście Jowisza przez 9 dom w skorpionie w
      > któym jest umiejscowiony Uran?Czym to skutkuje

To dobry okres na ksztalcenie sie, podroze i nowe zainteresowania. Piszesz na
      forum astrologicznym i to jest bardzo w duchu dziewiatodomowego Urana w
      Skorpionie - bo astrologia to przeciez w jakims sensie zglebianie wielkiej
      tajemnicy wszechswiata smile) Jesli myslisz o studiach, jakims kursie, doktoracie,
      wyjezdzie za granice czy dalekiej podrozy, to teraz! Jowisz sprzyja wzrostowi i
      rozwojowi rzeczy.

To ogolne uwagi, ale musisz popatrzec jeszcze, gdzie masz wladce Skorpiona, jak
      dziala Uran w twoim horoskopie, a jak Jowisz i co dzieje sie obecnie na niebie.
      Zwroc uwage, ze Jowisz jest teraz w napieciowym polkrzyzu z opozycja Saturn w
      Lwie - Neptun w Wodniku. Jowisz najczesciej daje duzo dobrego wtedy, gdy
      zostalo to poparte Saturnem: wytrwala praca i systematycznym wysilkiem, a ten
      uklad (kwadratura Jowisz-Saturn) jeszcze to podkresla.
      • intermail Re: Moje rozmyślenia 10.10.06, 17:36
        Witam,dziękuję za ostatni twórczy post.W nawiązaniu do niego- tak myślę dość
        szertoko o dalszej edukacji i podróżach.Nie tylko myśle ale i działąm.W lipcu
        wróciłem z dość długiej podróży.Zaskutkowała ona jak pisałem kontaktami oraz
        dość intensywnymi przemyśleniami których logika właśnie coraz silniej się
        objawia.Ogólnie trochę wycierpiałem ale było to cierpienie
        konstruktywne.Odpowiedziało mi na pytanie co chce na prawdę robić,kim być i z
        kim oraz z czym się utorżsamiam.Pozwoliło mi to pogłebić stosunki
        międzyludzkie,zdobyć wiedze- nie akademicką ale praktyczną z wieloma niuansami
        ekonomiczno-prawnymi,technicznymi i marketingowymi.Wszystko to działo się i
        dzieje podczas pobytu jak pisałem mojego Jowisza w Skorpionie.Natalnie Jowisza
        mam w 4 domu,Merkury w Baranie,księżyc w Strzelecu w 10 domu,Urana władce
        ascendentu w Skorpionie,Pluton w Wadze,Mars w Lwie,Satrun w Pannie.Co do
        relkoacji to sądze że am to sens, bo wtedy moje MC przeszło na skorpiona ze
        wszystkimi tego konsekwencjami.Nie wiem an ile mam intuicję ale czuje tutaj
        jakieś przeznaczenie,o tyle że właśnie los który kontroluje bo uważam że
        horoskop to tylko wypadkowa naszych predyspozycji celowo odrzuca mnie od form
        stacjonarnej nauki na korzyść kursów,studiów niestacjonarnych i certyfikatów by
        móc poszerzyć moje "Ja' o podróże.Moje całe życie to praktycznie
        zagranica.Dozanłem tam wiele dobra i to na każdym planie.Niespodziewane
        przyjażnie,plany które poszerzały się póżniej.Każda podróż wnosi wiele do mojego
        życia ale niejako z opóznieniem.Teraz też dojrzewa we mnie przeczucie że długo
        miejsca nie zagrzeje.Jak kogoś skłoniło to do jakichś przemyśleń to miłoby było
        porozmawiać.Pozdrawiam serdecznie wszystkich Uczestników forum.
    • intermail Re: Tranzyty Jowisza 9 i 10 dom 13.10.06, 13:34
      MOże ktoś jeszcze coś wie?Pozdrawiam i dziękuję za każdą odpowiedż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka