Dodaj do ulubionych

kim jestem?

02.12.06, 22:34
Witam, mam problem z okresleniem swojego znaku zodiakusad( Przez caly czas
bylam przekonana ze jestem Blizniakiem a teraz niedawno ktos mi powiedzial,ze
jednak Rakiem. Czy ktos moglby mi pomoc rozszyfrowac ta zagadkesmile Nie wiem
czy trafilam na wlasciwe forumsmile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neptus Re: kim jestem? 02.12.06, 22:36
      Musisz podać date, godzine i miejsce narodzin. Albo wejdz na astro.com i tam
      sobie wykresl horoskop.
      • loonna Re: kim jestem? 02.12.06, 22:56

21.06.76 godz.11.55 koszalinsmile
        Bardzo prosze o pomoc
        • ahimsa1 Re: kim jestem? 02.12.06, 23:20
          Loonno jesteś raczycą. Na początku Raka masz Słońce i Wenus a w Bliżniętach
          masz Merkurego.
          • loonna Re: kim jestem? 02.12.06, 23:28
            dziekuje bardzo. A jednak to prawda. Jestem niepocieszonasmile
            A mozeszz mi powiedziec co to znaczy ze mam Merkurego w Bliznietach?
            • pani.jazz Re: kim jestem? 03.12.06, 00:01
              Pewnie gadasz bez ustanku wink.
            • anahella Re: kim jestem? 03.12.06, 18:10
              Nie martw sie, Rak tez stworzenie bozewink
              Wykreslilam Twoje kolko i powtarzam to, co wczesniej napisala inna kolezanka:

Slonce i Wenus masz w Raku, a Merkurego w Bliznietach. Ksiezyc w Baranie a Mars
              w Lwie. Przyszlas spytac kim jestes: Blizniakiem czy Rakiem, a tu dowiadujesz
              sie ze i Rak, i Blizniak i Baran i Lewsmile

"Nasz" znak zodiaku to polozenie Slonca w znaku, czyli w Twoim przypadku Rak. O
              innych polozeniach gazetowe horoskopy nie wspominaja, bo poszczegolne obiekty
              nie wchodza w znaki z taka regularnoscia co Slonce, a i tak w kolorowej prasie
              jest to uproszczone.

Merkury to "ja mysle", "ja mowie", "ja komunikuje sie". Masz go w Bliznietach.
              Jest to najsilniejsze polozenie tej planety w znaku, najbardziej zgodne z jego
              natura, dlatego masz prawo uwazac sie czesciowo za Blizniaka: czyli lotny umysl,
              ciagle w ruchu, kombinujacy (zarowno w pozytywnym jak i negatywnym znaczeniu),
              czasem za duzo cos palniesz.
              Do tego w domu IX (czyli pewne wplywy Strzelca), a wiec glowa otwarta na wiedze:
              ciagnie do srodka wszystko, co sie wokol niej kreci, a Slonce w Raku umie to po
              raczemu zmagazynowac. A wiec powinnas jako Rak miec dobra pamiec, a jako
              Blizniak jestes w stanie nauczyc sie duzo. Zas Mars w Lwie bedzie umial oddac te
              wiedze innym i doczeka sie oklaskowsmile.

Wracajac do Merkurego: w trygonie do Plutona: jesli chcesz cos wiedziec, to
              bedziesz cisnac tak dlugo, az dowiesz sie czego chcesz. Twoja sprawa jak to
              przelozysz na zycie: czy bedziesz wyciagac z kolezanek plotki, czy cierpliwie
              (Pluton jest cierpliwy) bedziesz szukac wiadomosci na bardziej wartosciowe tematy.

No dobra, nakadzilam Ci na temat Twojego Merkurego, a teraz zapraszam do watku o
              ksiazkach (wsrod linkow na gorze forum), bo mysle ze z takim Merkurym na pewno
              zglebianie astrologii sprawi Ci wielka frajde.
              • neptus Re: kim jestem? 03.12.06, 18:30
                anahella napisała:

> Nie martw sie, Rak tez stworzenie bozewink

Była juz obrona Częstochowy przez Skorpiony i Ryby, czyzby nadszedł czas na
                Raki? smile)))))))
                • anahella Re: kim jestem? 03.12.06, 18:56
                  neptus napisała:

> Była juz obrona Częstochowy przez Skorpiony i Ryby, czyzby nadszedł czas na
                  > Raki? smile)))))))

Etam, Raki i tak wiedza ze najlepszy jest swiety spokoj w cieplych kapciach przy
                  kominkuwink Ale skoro o obroncach mowa, to zaczelam szukac slynnych obroncow spod
                  Raka, ale jakos bez rezultatow:
                  Jozef Bem - Ryby
                  Julian Ordon - Waga
                  Stefan Starzynski - Lew
                  Juliusz Rómmel - nie wiadomo, jest w Wiki tylko rok urodzenia, podobnie z Janem
                  Kilinskim,
                  Walerian Czuma - Koziorozec.
                  Piotr Wysocki - Panna
                  Jozef Chlopicki - Ryby
                  Jozef Sowinski - Ryby
                  Romuald Traugutt - Koziorozec

Po raczemu szukam tylko warszawskich obroncow, moze mieszkancy innych miast
                  sypna znakami swoich bohaterow?
                  • neptus Re: kim jestem? 08.12.06, 20:01
                    Klemens Kordecki - Skorpion. suspicious Inna rzecz, ze on wcale nie bronił. Interes z
                    Gustawem nie udał sie, to zamkna bramy i tyle. Reszta to bajka na uzytek
                    gawiedzi.
                    • eevvaa Re: kim jestem? 08.12.06, 20:27

-Gen. W. Jaruzelski-Rak

Uśmiech wędruje daleko...

ewa
                  • neptus Re: kim jestem? 09.12.06, 02:00
                    Władysław Grabski to Rak.
                    • anahella Do Evvy i Neptusa 09.12.06, 02:14
                      Ani Grabski, ani Jaruzelski nie bronili militarnie niczego.

Co do Jaruzelskiego mam mieszane uczucia, wiec trudno mi obiektywnie oceniac
                      jego decyzje o stanie wojennym, a Grabski postawil na nogi gospodarke.

Szukalam wsrod generalow, pulkownikow - dowodcow wojskowych. I przyznam, ze
                      wcale nie zdziwila mnie stosunkowo duza liczba Slonca w Rybach.
                      • neptus Re: Do Evvy i Neptusa 11.12.06, 14:33
                        Jak to? Jaruzelski bronił stołka!
                        • iokepine Re: Do Evvy i Neptusa 11.12.06, 14:39
                          Dobre! big_grinDD
              • loonna Re: kim jestem? 06.12.06, 21:43

wielkie dziekismile) jestem niesamowicie wdzieczna za pomocsmile sporo sie zgadza z
                tego co napisalas na pewno bede dalej zaglebiac sie w tym temaciesmile Pozdrawiam
                i jeszcze raz dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka