agent_p2 29.04.03, 22:50 Witam Jak obliczyc moc żywiołu w horoskopie urodzeniowym ? Wystarczy policzyć ile planet jest w danym żywiole? czy też przypisuje sie im pewna wartość liczbowa w zależności od położenia planety ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all2 Re: moc żywiołu 03.05.03, 22:09 Jakoś tak to było: Słońce, Asc - po 3 pkt; Księżyc - 2 pkt; MC i pozostałe planety - po 1 pkcie. Już od dawna nie zliczam tych punktów więc mogłam się gdzieś pomylić, w takim razie proszę o korektę. Ale wydaje mi się że należałoby dowartościować Desc i IC i dać im przynajmniej po 1 pkcie. pozdr, a. Odpowiedz Link
agent_p2 Re: moc żywiołu 05.05.03, 22:17 Dzieki za informacje. W jaki sposób bym nie liczył i tak mniej wiecej to samo wychodzi Odpowiedz Link
anahella Re: moc żywiołu 05.05.03, 22:20 A ja muse przyznac, ze tutaj po raz pierwszy uslyszalam o zliczaniu mocy zywiolu przez punktowanie. Dzieki za ten watek. Odpowiedz Link
irysek1 Re: moc żywiołu 06.05.03, 08:26 W Pronay'u ( I. część) jest taka tabelka, bardzo szczególowa, to chyba o to chodzi, ale mozliwe że coś mi sie "pokićkało") pozdrawiam Odpowiedz Link
agent_p2 Re: moc żywiołu 06.05.03, 23:54 A mogłabyś sprawdzić co jest w tej tabelce ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
anahella Re: moc żywiołu 07.05.03, 01:48 irysek1 napisała: > W Pronay'u ( I. część) jest taka tabelka, bardzo szczególowa, to chyba o to > chodzi, ale mozliwe że coś mi sie "pokićkało") To to pewnie jak ja czytlam Pronka to mi sie wtedy kartki skleily Odpowiedz Link
irysek1 Re: moc żywiołu 07.05.03, 08:58 witam, sprawdzilam ( chodzi o Pronaya "Interpretacja horoskopu", nie nalezy do trylogii, choć Pronay odnosi sie w niej do I częsci trylogii). Tam jest tabelka dotycząca punktacji planet.Jedyne co mi sie kojarzy z żywiołami to książka Stephena Arroyo ( info dla anahellki: urodzil sie w 1946 roku i ma sie dobrze)pt: Astrology, Psychology & four elements . Nie czytalam tego ( zresztą wielu rzeczy nie czytalam jeszcze i nawet nie wiem, czy jest polskie tłumaczenie tego, a jak jest to pewnie trudnodostępne. Do anahellki: jak czytalam Pronaya I część to musialam miec wizje, hehehe, widac brakowało mi takiej tabelki, a jak Ty czytałaś to ci sie kartki skleiły, moze jadlaś wtedy czekolade, albo pączka i dlatego Irysek Odpowiedz Link
all2 Re: moc żywiołu 08.05.03, 03:35 irysek1 napisała: Jedyne co mi sie kojarzy z żywiołami to > książka Stephena Arroyo ( info dla anahellki: urodzil sie w 1946 roku i ma sie > dobrze)pt: Astrology, Psychology & four elements . Nie czytalam tego ( zresztą > wielu rzeczy nie czytalam jeszcze i nawet nie wiem, czy jest polskie > tłumaczenie tego, a jak jest to pewnie trudnodostępne. Jest, sprzed kilku lat, Astrologia i psychologia, wyd. Ravi. Co do punktacji żywiołów, to tak samo oblicza się siłę jakości, bo punktuje się planety w tabelce żywiołów i jakości więc potem można zliczyć z góry na dół albo z lewej do prawej. Odpowiedz Link
agent_p2 Re: moc żywiołu 08.05.03, 19:57 Chyba sobie kupie te książki , bo z tego co widzę właśnie , są calkiem tanie Odpowiedz Link