tina544 03.12.07, 08:06 Mam pytanie: co jest w horoskopie sygnifikatorem tesciowej? Kiedyś gdzies przeczytałam, że tesciowie i wnuki to 11 dom, ale czy to sie potwierdza w praktyce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulia Re: Teściowa 03.12.07, 10:24 Hej Tina, Mnie sie wydaje,ze to dom 10. Maz to 7 dom, a tesciowa to matka (4 dom)-Ksiezyc) meza, wiec liczac od 7 to wypada na 10. Poprawcie mnie jak sie myle. Pozdro Odpowiedz Link
tina544 Re: Teściowa 03.12.07, 11:07 Dzieki za wypowiedź Być może masz rację - władcą mojego X domu jest Księzyc, który teraz jest w koniunkcji z Uranem. I mam duzy problem z teściowa, który pojawił sie dośc nieoczekiwanie. Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 03.12.07, 13:38 Zgadza się. Teściowa jest w domu 10, a teść w 4. Dlatego zwykle łatwiej dogadać się z teściem niż z teściową, a teściowe lubią rządzić. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Teściowa 03.12.07, 14:41 matka jest w domu 10 a ojciec w 4, u kilku autorów tak czytalam, wiec z tymi teściami bedzie chyba na odwrót Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 04.12.07, 01:01 To jest naciągane i bezpodstawne. Tradycyjnie postrzegana matka to Księżyc, ojciec to Saturn. Czasami zdarza się w rodzinie zamiana ról ale raczej rzadko. W takim przypadku widac to i tak w aspektach i całej konfiguracji horoskopu, nie trzeba więc nawet wówczas niczego zamieniać. Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 03.12.07, 13:39 Wnuki sa w domu IX - dziecko dziecka czyli 5-ty dom 5-tego domu. Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 03.12.07, 13:44 Ciekawy temat. Wnuki są w XII domu teściowej, czyli to jej ukryci wrogowie - główna przyczyna lęków, nieporozumień i próba łatania nimi własnych kompleksów. Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 03.12.07, 14:14 W 11 domu jest zięć i synowa - VII dom V-go domu czyli partner dziecka. Odpowiedz Link
tina544 Re: Teściowa 03.12.07, 14:40 Wobec tego mozna wniosowac, ze sa tu tez inne zalezności - dobra tesciowa = udana kariera zawodowa U mnie to by sie nawet zgadzało, bo na obecne problemy z teściowa nakladaja się zawirowania w pracy. No ale mój Księzyc jest w szóstym domu. Odpowiedz Link
neptus Re: Teściowa 04.12.07, 00:58 Nie zawsze tak jest, bo tranzyt może się realizować tylko w jednej sprawie. Dom X to nie tylko kariera zawodowa, to ogólnie status społeczny. Bogata teściowa moze zafundować samochód, studia albo dywan, który można z dumą trzepać w południe. Tesciowa może zająć się domem i wnukami, wtedy ułatwia robienie kariery. A wredna może doprowadzić do tego, że juz nic się nie chce. Nie przypadkiem teściowa jest często przeciwstawiana matce i porównywana z nią - opozycja domów IV-X. Kwadratura do domów I/VII wyjaśnia opiewane w kawałach konflikty teściowa-synowa, teściowa- zięć. Ileż babć IX-domowy wnuczek nauczył obsługiwać komputer i internet? Odpowiedz Link